Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 49 Location : Tamo gde vecno sunce sja... Datum upisa : 16.08.2008
Naslov: "Binbir Gece" - Turska serija 1001 noc Pet Mar 19, 2010 5:48 pm
First topic message reminder :
Hiljadu i jedna noc je turska serija koja se od 8 Marta emituje na Fox TV u Srbiji.
Sinopsis filma: Šeherezada je talentovan arhitekta, zaposlena u velikoj građevinskoj kompaniji čiji su vlasnici Kerem i Onur. Obojica su uspešni i poznati biznismeni ali Onur, zbog lošeg iskustva u prošlosti, potajno gaji bes i mržnju prema ženama.Ipak, veruje da je Šeherazada drugačija od ostalih žena, ona pleni lepotom, posvećena je poslu i zahvaljujući njenom talentu kompanija osvaja prestižnu nagradu na takmičenju arhitekata i dobija izuzetno važan i skup projekat u Dubaiju. U lepu Šeherazadu je zaljubljen i Kerem, Onurov poslovni partner i najbolji prijatelj. Ta činjenica će narušiti prijateljstvo i uneti dosta tenzije u njihov odnos. Ali Šeherazdu muče mnogo veći problemi. Njen sin jedinac boluje od izuzetno teške bolesti, leukemije i da bi preživeo potrebna mu je hitna operacija koja iziskuje mnogo novca. Ona očajnički pokušava da obezbedi sredstva i jedino je njen šef, Onur spreman da pozajmi novac. I to pod jednim uslovom - da provede sa njim jednu noć. Šeherazada je spremna da učini sve kako bi spasila život sinu. Pristaje na Onurovu ponudu ne govoreći mu zašto joj je novac potreban.Nakon te noći Onur postaje opsednut Šeherazdom. Čini sve da bude u njenoj blizini nudeći joj ponovo novac, ovaj put veću svoju. Šeherazada ne pristaje i počinje da traži drugi posao.Onur je očajan, shvata da ne može da živi bez nje, a saznaje i pravi razlog zbog kojeg je pristala da spava sa njim... Preduzima sve da joj dokaže svoju iskrenu ljubav i spreman je na sve da je zadrži.
Serija se vec 6-7 meseci emituje u Makedoniji, sinhronizovana na makedonskom jeziku. Prema meni - nista posebno, ali uspela je da sakupi sve zivo u 20 h ispred TV-a. Da li pratite ovu seriju?
Autor
Poruka
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 10:27 pm
Danubius ::
sonia ::
Bali-beg izabran za muškarca godine- Mondo
Isti Fredi Merkjuri[You must be registered and logged in to see this image.] :::::::::::::::::::
Prvo, nemoj da si ljubomoran na ovog mladog Turcina ( priznaj da IZGLEDA [You must be registered and logged in to see this image.] ) . Ono, jes da ti licis pomalo na Sulejmana, mozda je i to razlog tvoje zlobe usmerene na ovog lepotana? [You must be registered and logged in to see this image.]
A, drugo, toliko se prica i pise o ovoj seriji da sam se i ja zainteresovala da vidim o cEm se tu radi. I bas kao i ti iscitala malo sire istorijske podatke i cucemo vec kako su to Turci osmislili do kraja..Bajkovitosti ce biti, u to sam sigurna..
Inace, meni se dize kosa na glavi od tih serija sto traju do beskonacno i nazad, ali kazu da i pored tolikog negodovanja tamo , 50% Turske redovno prati dogadjaje u seriji, pa da je naisla na ogromnu gledanost na Balkanu,zatim od UAE sve do Maroka, i da uskoro pocinje njeno prikazivanje u Nemackoj i Fransuskoj!
Kako god, svaka im cast za uspesnost.
P.S Mogao bi neko od nasih sto prate da nam prepricava bar, da budemo u toku [You must be registered and logged in to see this image.]
Astra Zvezda Foruma
Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 10:42 pm
svarno je lep moj zemo...:)ima tako čisto lice..i izgleda mlađi... odličan ste par.. dobro ga održavaš... [You must be registered and logged in to see this image.]
ne daj to u harem.... [You must be registered and logged in to see this image.]
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 10:50 pm
Sta fali,ja sam Sultanija Hurem....nema mrdanja.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 11:00 pm
sad ispada da su Astrolog i sef slicni
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 11:01 pm
Astra ::
ne daj bona..maznuće ga kona.... [You must be registered and logged in to see this image.]
AstrinaKomsinica Master Spamer
Datum upisa : 22.01.2011
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 11:15 pm
Kijara-brm ::
ne daj bona..maznuće ga kona.... [You must be registered and logged in to see this image.]
Ih Kijara ti nista ne znas,,,mi dijelimo sve komsijski :zubi3:
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 11:17 pm
AstrinaKomsinica ::
Ih Kijara ti nista ne znas,,,mi dijelimo sve komsijski [You must be registered and logged in to see this image.]
ma jašta..samo nemoj mene dijeliti.... [You must be registered and logged in to see this image.]
AstrinaKomsinica Master Spamer
Datum upisa : 22.01.2011
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 11:18 pm
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 14, 2012 11:31 pm
AstrinaKomsinica ::
A Boga mi Komso ko Jusuf Sure:)
a komšo bogu iza nogu... [You must be registered and logged in to see this image.]
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Čet Nov 15, 2012 2:15 pm
Prvo, nemoj da si ljubomoran na ovog mladog Turcina ( priznaj da IZGLEDA [You must be registered and logged in to see this image.] ) . Ono, jes da ti licis pomalo na Sulejmana, mozda je i to razlog tvoje zlobe usmerene na ovog lepotana? [You must be registered and logged in to see this image.]
IZGLEDAO i Fredi Merkjuri, i Rok Hadson ,i Džordž Majkl ...pa izgleda da i ovaj spada u "te "što vole "Güzin" ,zar ne ? [You must be registered and logged in to see this image.](bar se time bave novine-a ja prenosim ) [You must be registered and logged in to see this image.] Ja ličim na Sulejmana koliko i ti na Merilin Monro -vala sve jesam ,ali buljav nisam . [You must be registered and logged in to see this image.] No ,ovu Hurem bi rado ponešto priupitao -nasamo . [You must be registered and logged in to see this image.]
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Čet Nov 15, 2012 6:53 pm
IZGLEDAO i Fredi Merkjuri, i Rok Hadson ,i Džordž Majkl ...pa izgleda da i ovaj spada u "te "što vole "Güzin" ,zar ne ? [You must be registered and logged in to see this image.](bar se time bave novine-a ja prenosim ) [You must be registered and logged in to see this image.] Ja ličim na Sulejmana koliko i ti na Merilin Monro -vala sve jesam ,ali buljav nisam . [You must be registered and logged in to see this image.] No ,ovu Hurem bi rado ponešto priupitao -nasamo . [You must be registered and logged in to see this image.]
Hehehhe, znala sam da ces to reci [You must be registered and logged in to see this image.] Imate istu boju ociju, a sad, i ti bi pobuljavio od onolikog harema, zar ne? [You must be registered and logged in to see this image.]
Ajde, ne femkaj se ko mladevesta, priznaj da ti prija sto licite pomalo [You must be registered and logged in to see this image.]
A sto se onog mladog Turcina tice, lazu dusmani, momak se uskoro zeni [You must be registered and logged in to see this image.]
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pon Nov 19, 2012 5:51 pm
Imate istu boju ociju, a sad, i ti bi pobuljavio od onolikog harema, zar ne? [You must be registered and logged in to see this image.]
Pa imam ja istu boju očiju i kao Mel Gipson -pa kakva mi korist od toga ? [You must be registered and logged in to see this image.] Ko bre to danas gleda ? Da imam "jaguara" iste boje kao neki od ovih -eeeee,to bi već..... Nego ....vidi ovu ,kaurka prokleta ,neće cveće da kupi [You must be registered and logged in to see this image.]
Hurem napadnuta u centru Istanbula!
Autor: | 19.11.2012 - 16:31:00h |
Popularna turska glumica Merjem Uzerli, zvezda serije Sulejman Veličanstveni u kojoj tumači zavodljivu Hurem, napadnuta je u centru Istanbula!
Na meti razularene prodavačice karanfila: Merjem Uzerli
Incident se dogodio kad se popularna glumica u društvu svog dečka, biznismena Kana Atesa vraćala s modne revije. Kako je veče bilo lepo, odlučili su da prošetaju do kuće.
Merjem i Kan našli su se usred gradske vreve, među brojnim uličnim prodavačima, a jedna žena je bila posebno agresivna u nameri da im proda cveće, koje glumica nije želela da kupi. To je razlutilo prodavačicu, koja ih je, potom, oboje napala.
Prolaznici su ih razdvojili, a prodavačica je privedena na salsušanje u policijsku stanicu.
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pon Nov 19, 2012 6:14 pm
Stvarno i iskreno ne razumijem ove limunade. Bes Dinastiju sta je ovo.
slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Uto Nov 20, 2012 8:47 am
To su naši ''graditelji'', 500 godina pod njima ima uticaja, ima :mahhh:
Uživam u gledanju Turskih serija.... Mnogo je manje skandaloznih, jebuljivih i nasilnih, brutalnih, ubilačkih scena. Gluma je savršena. Mada volim i krimiće sa FOXA
sonia حبيبي
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Uto Nov 20, 2012 5:19 pm
slatkicass ::
To su naši ''graditelji'', 500 godina pod njima ima uticaja, ima [You must be registered and logged in to see this image.]
Uživam u gledanju Turskih serija.... Mnogo je manje skandaloznih, jebuljivih i nasilnih, brutalnih, ubilačkih scena. Gluma je savršena. Mada volim i krimiće sa FOXA [You must be registered and logged in to see this image.]
Nisi napisala koji ti je favorit turski glumac, nezavisno od serije Sulejman, naravno [You must be registered and logged in to see this image.]
Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Uto Nov 20, 2012 7:03 pm
..ja sam pochetnik..ajd preporuchite koju da gledam...
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Uto Nov 20, 2012 7:16 pm
Ćem ti pustim lin na fb
Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Uto Nov 20, 2012 9:07 pm
slatkicass ::
Ćem ti pustim lin na fb
ljub ja tebeKA
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Nov 21, 2012 6:48 am
Evo ti ''mestašce'' pa biraj serije Trenutno pratim Osmanska vremena...
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Čet Nov 22, 2012 4:32 pm
FATALNI BURAK
Bali-beg se ženi, Turkinje tuguju
[You must be registered and logged in to see this image.] U siječnju iduće godine, oženit će se fatalni Bali-beg iz 'Sulejmana Veličanstvenog', Burak Özçivit, piše Gloria
Tužna vijest za mnoge obožavateljice Bali-bega izletjela je glazbeniku Bülentu Ersoyu. Gostujući u emisiji strica Burakove izabranice Ceylan Çape, brbljavi glazbenik je rekao kako mu se sviđa Burak i da je sretan što će se u siječnju vjenčati s njegovom nećakinjom. Stric Çapa je samo ušutio.
Šutnja dijelom odaje nezadovoljstvo Ceylanine obitelji njenim izabranikom. Iako ga proglašavaju najseksipilnijim Turčinom, obitelji Çapa ne odgovara njegovo podrijetlo (sin je kebabdžije, a Ceylan je kći modne dizajnerice i tekstilnog magnata), ali i govorkanja da je homoseksualac.
Navodno ga je buduća supruga uhvatila golog s muškarcem u krevetu, a on se opravdavao riječima da su se samo hrvali. Prosidba je, navodno, njegov pokušaj da izgladi krizu i 'zamagli' svoju pravu seksualnu orijentaciju.
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Čet Nov 22, 2012 5:01 pm
Meni je Sulje na vr`glave ,vise ga ima na FB nego na Tv....dopizdio pravo.
Serija 'Polja nade' snimana je s jednim od najvećih budžeta u turskoj televizijskoj produkciji. Snimala se u Adani, a scenarij je nastao spajanjem i adaptacijom romana Orhana Kemala 'Polja nade' i 'Incident'. Ova dramska serija osvojila je mnogobrojne nagrade. Uloga Muzafera prvotno je bila ponuđena Halitu Ergencu (1001 noć, Sulejman Veličanstveni), no na kraju ipak je pripala Mehmetu Aslantugu, poznatom turskom glumcu koji je u svojoj bogatoj karijeri ostvario 25 filmskih uloga.
Priča o djevojci koja je u feudalnom sustavu sama sebi stvorila težak put. Serija 'Polja nade' ruši sve tabue i skida veo s jednog povijesnog trenutka.
ULOGE: MEHMET ASLANTUG…..Muzafer OZGU NAMAL…..Gulu CANER CİNDORUK…..Kemal EBRU OZKAN…..Halide
U vrijeme kada raste uzbuđenje zbog nadolazećih općih izbora i žestoko nadmetanje između republikanske i demokratske stranke 1950. godine u Adani smještena je radnja serije koja će oduševiti gledatelje. Ovo je priča čija je radnja nastala usred beskrajnog rata moćnih i bogatih zemljoposjednika i siromašnog naroda, prosvjeda protiv zemljišne nepravde, iluzija o uspinjanju po društvenoj ljestvici koja očajne ljude učini nemilosrdnima, ali i neiscrpnih nada. Priča koja počinje nevinom ljubavi Gulu prema Kemalu i putu koji je udalji od te ljubavi i odvede prema moći, bogatstvu i poljima nade ...
O RADNJI
U Adani 1950. godine mlada i prelijepa Gulu (Ozgu Namal) radi u tvornici za preradu pamuka čiji je vlasnik moćni i bogati lokalni zemljoposjednik gospodin Muzafer (Mehmet Aslantuğ). Gulu je zaljubljena u Kemala (Caner Cindoruk), koji u istoj tvornici radi na održavanju strojeva. Nesretna Gulu živi u siromašnoj četvrti te radi od jutra do mraka, a njezin brat Hamza i otac Džemšir neprestano je zlostavljaju i otimaju sve što uspije zaraditi. Aga Muzafer je gospodar svih plodnih polja u Adani. On je čovjek rastrgan između nemilosrđa i nevjerojatnog emotivnog života koji siromašan narod zapošljava u svojoj tvornici i na poljima pamuka. Polovicu svog života proveo je u inozemstvu. Muzaferov nećak Ramazan (Necip Memili), odavno je bacio oko na Gulu. Gulin otac Džemšir na nagovor lukavog brijača Rešita (Hakan Boyav) naumi Gulu dati Zalogluu. Gulu i Kemal pak ne znaju ništa o Džemširovim planovima i planiraju vjenčanje za nekoliko mjeseci. Kada se Gulu suprotstavi nametnutom braku, Džemšir je veže za stup i istuče. Kemal ih zatekne, pa u međusobnom naguravanju slučajno upuca Guluina brata Hamzu (Haki Biçici) i zbog toga završi u zatvoru. Džemšir zna da Gulu neće napustiti Kemala, iako je on u zatvoru, pa pošalje Guluinu majku (Zuhal Gencer) da Kemalu prenese kako će ubiti djevojku ako on ne prekine njihovu vezu. Očajni Kemal kaže Gulu da je više ne voli i da moraju prekinuti. Gulu počinje osjećati bijes prema Kemalu, jer je ona pak bila spremna učiniti sve za njihovu ljubav. Zakopavši ljubavnu bol duboko u sebi, pristaje se udati za Zaloglua i odlazi na farmu gospodina Muzafera. Kad Muzafer, koji se tek vratio sa šestomjesečnog putovanja po Europi, susretne Gulu, njezina će se sudbina nezamislivo promijeniti, jer će se bogati veleposjednik zaljubiti u nju. Gulu se pretvara da voli Muzafera i pristaje se udati za njega. Tako će postati gospodarica farme i osvetiti se onima koji su je natjerali na to: svom ocu, bratu i svojoj jedinoj ljubavi Kemalu.
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Čet Nov 22, 2012 5:16 pm
Izgubljena čast
Žanr: Drama
Ocjena: 4.2/10 Država: Turska
Glavne uloge: Beren Saat, Engin Akyürek, Firat Celik
'Izgubljena čast', koja se trenutno prikazuje i još snima u Turskoj, nastala je adaptacijom romana Vedata Turkalija te progovara o životu nevine djevojke, njezinoj velikoj tragediji i okolini koja ju ne razumije. Ekranizacija ove serije odgovara na pitanja može li se gorka prošlost izbrisati, može li ljubav pobijediti, i na kraju može li se izgubljena čast vratiti... Od producenta Kerema Çataya stiže potresna priča o prelijepoj Fatmagul (Beren Saat) čiji se život okrene naopako kada je bogati i razuzdani mladići višestruko siluju. Odgojena u malom turističkom mjestu Cesme u zapadnoj Turskoj, Fatmagul ne nailazi na podršku okoline, a dodatan udarac zadaje joj njen ogorčeni zaručnik Mustafa (Fırat Çelik) koji je zbog izgubljene časti ostavlja.
Fatmagul (Beren Saat) je nevina i prelijepa djevojka koja se uskoro treba udati za mladića skromnog podrijetla Mustafu (Firat Celik). Fatmagul obožava Mustafu te ne može dočekati završetak njihove kuće koju gradi, kao ni činjenicu da više neće morati živjeti sa svojom šogoricom koja vrši pritisak na nju i njenog brata. No nažalost, život je Fatmagul namijenio drugačiju i mnogo težu sudbinu. Nakon što ‘zapne za oko’ nekolicini razuzdanih bogataša Fatmagul ni ne sluti da će joj upravo oni ‘skrojiti’ gorku budućnost koja slijedi.
Fatmagul je i u djetinjstvu bila tiha, svi su naviknuli na njezinu šutnju, a Mustafa se ne odvažuje ni dotaknuti je te ne može dočekati brak u kojem će zajedno sa svojom odabranicom živjeti i odgajati djecu. Fatmagul do sada nije imala ništa što bi joj pripadalo, pa pomaže Mustafi i strpljivo se priprema za život koji će biti samo njezin. Kerim (Engin Akyurek) je iz obližnjeg sela, a otac mu je napustio majku zbog druge žene. Kad majka nije mogla prihvatiti novonastalu situaciju počinila je samoubojstvo te je ostao sasvim sam. Za njega se pobrinula lokalna iscjeliteljica koju zovu Babica, vlasnica velike parcele kraj mora na koju su bacili oko bogataši Rešat i Rifat Jašaran. Kerim radi u željezari, a ljeti željno iščekuje svoje prijatelje iz osnovne škole, bogate Selima (Engin Ozturk) i Erdogana Jašarana (Kaan Tasaner) te Vurala (Bugra Gulsoy). Dok su bili djeca, među njima se nije osjećala klasna razlika, no kako odrastaju, jaz među njima raste. Put četvorice prijatelja, koji su zbog Selimovih zaruka jedne noći pili do jutra, presiječe se s Fatmagulinim, koja je izišla kako bi zaručnika otpratila na more. Razulareni mladići u šali počnu zadirkivati Fatmagul no pod utjecajem pića i opijata na kraju nesretnu djevojku siluju. Jutro nakon, unesrećenu i zlostavljanu Fatmagul pronalaze poluživu na plaži te je smještaju u bolnicu. Kada djevojka dođe k svijesti mora se suočiti s gubitkom časti i nevinosti. No prava tragedija za Fatmagul počinje onda kada je se, nad bolničkom posteljom, njen zaručnik Mustafa, zbog toga što je 'obešćašćena', odrekne. Fatmagulinim nedaćama tu ne dolazi kraj. Kako bi zataškali silovanje moćni bogataši potplate Fatmagulinu šogoricu da zataška zločin. Kerim zbog srama i pod Jašaranovim pritiskom popušta te je prisiljen oženiti se s Fatmagul. Zajedno sa svojom obitelji i novim suprugom djevojka odlazi iz rodnog kraja u veliki Istanbul, jer za nju više nema mjesta u maloj sredini. Suočen s vlastitom sramotom zbog silovanja zaručnice Mustafa shvaća kako ništa ne može nadomjestiti ljubav koju je osjećao prema Fatmagul. Ustrajan u svojoj odluci odlazi u Istanbul kako bi se osvetio…
O GLAVNOJ GLUMICI Beren Saat, hrvatskoj publici poznatija je kao Bihter iz ‘Strasti Orijenta’. No upravo zbog uloge Fatmagul ova glumica je dobila angažman u filmu priznatog iranskog redatelja Bahmana Ghobadija ('Turtles Can Fly') u kojemu će glumiti s Monicom Belluci. Beren Saat često svrstavaju među najljepše turske glumice, prošle godine proglašena je viceprvakinjom ljepote iza Tube Buyukustun ('Asi'). Glumica je zaigrala u filmu 'Pains of Autumn' s trenutno najpopularnijim turskim glumcem Muratom Yildirimom. U tom filmu utjelovila je Elenu, grčku prostitutku.
Lijepa Beren je rođena 1984. godine u Ankari. Studirala je na sveučilištu Bilkent, a za ulogu fatalne Bihter u ‘Strastima Orijenta’ osvojila je nagradu 'Beykent University' za najbolju tursku glumicu. Beren govori engleski i španjolski jezik. Zajedno s Kivancem Tatlitugom posudila je glas turskoj verziji crtanog filma ‘Toy Story 3’. U jednom od rijetkih intervjua Beren je priznala kako su joj omiljeni glumci Mel Gibson i Julija Roberts. Osim glume Beren voli plesati i fotografirati, a povremeno igra tenis. Beren je hodala s Tubinim bivšim dečkom glumcem Bülentom İnalom. Beren je prošle godine osvojila nagradu ‘Style’ turskog izdanja časopisa Elle.
FATMAGUL Mlada seoska djevojka Fatmagul živi s previše naivnim starijim bratom Rahmijem i šogoricom Mukades. Dijeli sobu s voljenim nećakom Muratom. Cijelo je vrijeme izložena razornom pritisku šogorice koja na Fatmagul iskaljuje bijes zbog vlastite nesreće. Ona je tiha, strpljiva i poslušna djevojka. Katkada pomaže šogorici i bratu u malom pogonu za proizvodnju sira koji posjeduju. Čeka dan kada će se udati za zaručnika Mustafu. Podnosi šogoricu maštajući o danu kada će imati vlastitu kuću i krevet koji će biti samo njezin. Do danas je Fatmagul uvijek pomagala drugima, a nitko nikada nije ništa učinio za nju, ali sada Mustafa vlastitim rukama gradi kuću u kojoj će zajedno živjeti nakon vjenčanja. Mustafa je njezina ljubav iz djetinjstva. Fatmagul voli Mustafu otkad zna za sebe. Mustafina joj je ljubav najljepše što ima u životu. Kada je siluju četvorica, za Fatmagul počinje noćna mora koja nema kraja. Fatmagul se slomi kada joj Mustafa okrene leđa, a onda je prisile da se uda za jednog od zlostavljača.
KERIM Kerim je kao dječak ostao bez roditelja. Kada je njegov otac napustio majku, a majka počinila samoubojstvo, ostao je siroče. Prihvatila ga je njihova susjeda Babica i prigrlila ga kao vlastito dijete. Ni trenutka se nije odvajala od njega. Kerim je završio gimnaziju i nije ni pomišljao na fakultet kako bi što prije mogao početi zarađivati za život. Radi u željezariji. Razumije se u more i ribolov, kao i ostali lokalni mladići. I Kerim je tih, miran i pristojan mladić kojega okolina voli. Unatoč ljetnim ljubavima koje je doživio s turistkinjama koje dolaze u mjesto, do danas nije imao pravu vezu. Nema velikih snova ni velikih očekivanja u životu. Nikada nije razmišljao o tome da napusti mjesto. Kerimova je trauma samoubojstvo njegove majke. Kada dođu njegovi prijatelji koji su cijelu zimu daleko, Kerimov život oživi i poprimi novu boju. Dok s njima provodi vrijeme, kao da se vraća u djetinjstvo. On je mladić koji drži do svojih vrijednosti. Prijateljstvo mu je vrlo važno. Kerim se pristaje oženiti s Fatmagul. No osjećaj krivnje, kao ni Mustafin golemi bijes, nikada ga neće prestati progoniti.
MUSTAFA Fatmagulin zaručnik koji za život zarađuje ribolovom. Trenutačno živi s majkom Halide i ocem Eminom. Priprema kuću kako bi se što prije mogao oženiti s Fatmagul. Vlastitim rukama zabija svaki čavao njihova budućega zajedničkog života. Želi se pobrinuti da sve bude besprijekorno kako Fatmagulina šogorica Mukades, koja je ljubomorna na njezinu sreću, ne bi predstavljala zapreku. Jako mu teško pada odlaziti u ribolov i danima biti odvojen od Fatmagul. Kada razdvojenost završi i ponovno se nađu, potiskuje čežnju i ne usuđuje se ni dotaknuti Fatmagul. Dok obitelj Jašaran u strahu od Mustafina bijesa traži način da ga smiri, Mustafi nije ni na kraj pameti da će se s vremenom pretvoriti u njihovu igračku. Zna samo jedno - da će do kraja života progoniti Fatmagul i Kerima.
RAHMI Rahmi je Fatmagulin pretjerano naivan stariji brat. Katkad je djetinjast. Rahmi je osoba koja uvijek i svemu pristupa sa smiješkom. Vodi pogon za preradu mlijeka sa ženom Mukades. Ima sina Murata. Fatmagul je njegova jedina sestrica. Nakon što je izgubio majku i oca on se pobrinuo za Fatmagul koliko je mogao.
MUKADES Prisilno udana za Rahmija, majka jednoga djeteta. Mukades je nezadovoljna što ne može živjeti život kojemu se nadala, pa ljubomorno promatra Fatmagulinu ljepotu i njezinu sreću s Mustafom. Zbog toga stalno radi pritisak na Fatmagul, stalno puni glavu Mustafi i huška ga protiv sestre. Mukades je ambiciozna i strastvena žena. Jako joj smeta što život živi kao osuđenica. To nikada nije bio njezin san.
BABICA Pravo joj je ime Merjem. Ona je mjesna iscjeliteljica, mlada žena koju svi vole i cijene. Ona je Kerimova zaštitnica. Podrijetlom je s Krete. Njezina se majka doselila u mjesto u doba razmjene stanovništva i tada dobila veliku parcelu koja je sada proglašena građevinskim zemljištem. Sada parcela pripada Babici. Ona zna da je Rešat Jašaran bacio oko na parcelu, ali ne namjerava mu popustiti.
REŠAT JAŠARAN Bogat poslovni čovjek koji i dalje ima velike posjede u mjestu u kojemu je rođen i odrastao. Poslovni mu je partner brat Rifat. Oni su vlasnici velike građevinske tvrtke. Već dugo žive u Istanbulu, ali nikada nisu prekinuli veze s rodnim krajem. I dalje je najutjecajnija osoba u kraju. Ljeta provode na svojoj farmi u rodnome mjestu. Rešat je čovjek neograničene ambicije. Nikada nije oklijevao gaziti po ljudima kako bi postigao moć. Iako mu smetaju dokoličarenje i nepodopštine jedinog sina Selima, gaji nade u njega. Već mu je dao udio u tvrtki, želi da zapne za posao. Želi udružiti snage sa sinom. Zbog toga isključuje sina svoga brata, Erdogana.
SELIM Jedini sin Rešata i Perihan Jašaran. I on je svoje djetinjstvo proveo u mjestu. Nakon toga je završio srednju školu i diplomirao na privatnom sveučilištu u Istanbulu. Leđa mu čuva sva snaga njegova oca, pa se zbog toga nimalo ne brine za svoju budućnost. Život ne doživljava previše ozbiljno, no ipak se suzdržava pred ocem. Iako se trudi sakriti svoje nepodopštine sa ženama, s obzirom na to da je eksponiran mladić, u tisku često izlaze vijesti o njemu. Selim koristi sve što mu otac može pružiti. Njegova buduća zaručnica Meltem kći je zastupnika u parlamentu. Selim je zapravo protiv braka, ali zna koliko njegov otac želi taj brak, pa se morao pokoriti. S druge strane ne ustručava se i dalje potajno zabavljati sa ženama.
ERDOGAN Sin jedinac Rifata i Hilmije Jašaran. Rešatov nećak i Selimov rođak. I on s obitelji živi u Istanbulu. I on je imao isto obrazovanje kao i Selim. Za razliku od Selima, on radi u obiteljskoj tvrtki. Nije toliko ravnodušan kao Selim, ambiciozniji je. Zbog toga mu smeta stričevo ignoriranje i očeva šutnja. S vremena na vrijeme ne ustručava se to i reći. Želi da se tolerancija koja se gaji prema Selimu pokaže i njemu. Iako se izvana čini kao da se dobro slažu, Erdogan je iz dna duše bijesan na Selima. Kada igra koju je Erdogan započeo za Fatmagul završi katastrofalno, i on će osjetiti svoj dio posljedica.
VURAL Sin direktora katastarskog ureda, Šemsija. I on je Kerimov, Selimov i Erdoganov prijatelj iz djetinjstva. Živi u Istanbulu kao i Selim i Erdogan te koristi sve što mu njegova bogata obitelj može priuštiti. Nešto je osjećajniji od Selima i Erdogana. Osjetljiviji je te je zbog toga bliži Kerimu.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Čet Nov 22, 2012 5:19 pm
Jedna od najraskošnijih serija turske produkcije koja progovara o ljubavi, ambiciji i povijesti Polja nade
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sub Nov 24, 2012 8:13 pm
Sever Jug
Kuzey Güney
Glumci
Kivanç Tatlitug, Bugra Gülsoy, Oyku Karayel, Mustafa Avkiran, Semra Dincer, Zerrin Tekindor, Bade Iscil, Rıza Kocaoğlu, Onur Öztürk, Hazar Ergüclü, Göksen Ates, Merve Bolugur Sadržaj
Nova turska serija “Sever-Jug” (“Kuzey Guney”) koja će se od početka septembra prikazivati na TV Pink preti da po popularnosti potuče i “Sulejmana Veličanstvenog”! U Turskoj ovaj serijal u kojem glavne uloge tumače Kivanc Tatlitug i Bugra Gulsoj, ima rekordnu gledanost, jedini je projekat gledaniji od Sulejmana, a zanimljivo je da je scenario zasnovan na priči “Čevdet i njegovi sinovi” nobelovca Orhana Pamuka! U centru pažnje su dva brata, Sever i Jug. Kivanc Tatlitug, koji je našoj publici poznat po ulogama u TV serijama „Ljubav i osveta“, “Zabranjena ljubav” i “Gumuš”, igra Kuzeja (sever na turskom) dok Bugra Gulsoj (“Izgubljena čast”) glumi Guneja (Juga). Braća su potpuna suprotnost: Sever je nepredvidiv, divalj i uvek spreman na tuču, dok je stariji Jug miran i stidljiv dečko, a i odličan đak. Naravno, stvari se menjaju kada se u njihov komšiluk doseli fatalna Čemre (igra je Ojku Karajel) u koju se obojica zaljubljuju. Sever je van sebe od ljubomore kada sazna da je Jug smuvao Čemre. Međutim, nesrećnim sticajem okolnosti njih troje učestvuju u saobraćajnoj nesreći u kojoj gine čovek. Iako je Jug vozio kola, Sever preuzima krivicu na sebe i odlazi u zatvor na tri godine. Nakon izdržane kazne vraća se porodici…
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Ned Nov 25, 2012 3:47 pm
RAZVODI SE SULEJMAN: Halit Ergenc varao ženu sa mladom koleginicom! [You must be registered and logged in to see this image.]
_________ Aha ,eto vam Sulje . A kad sam ja rekao da buljavi bradonja nije pouzdan -a jok.....on je divan, kakve oči ima.... Et* vam sada Pusto Tursko što kaže naš narod .... [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pon Nov 26, 2012 2:38 pm
ERDOGANU TO NIJE TO
Turski premijer 'opalio' po Sulejmanu Veličanstvenom
[You must be registered and logged in to see this image.] Premijer Turske Recep Tayyip Erdogan kritizirao je serijal 'Sulejman Veličanstveni', sapunicu koja se prikazuje i u Hrvatskoj, uvjeren da ona ne prikazuje stvarnu sliku predaka današnjih Turaka
'Mi takve pretke nemamo. Mi takvog zakonodavca, takvog sultana Sulejmana, nismo upoznali', rekao je Erdogan u govoru na otvaranju aerodroma Zafer u gradu Kutahji, javlja crnogorski portal cme.me.
Erdogan ističe da je Turska uvijek na strani mira i da zagovara rješavanje problema dijalogom, ali ako joj nešto ugrozi sigurnost, naglasio je Erdogan, neće prezati od poduzimanja mjera.
'Živimo sa sedam milijardi ljudi na svijetu. Koji je naš zadatak, to dobro znamo. Gdje su naši preci jahali na konjima, i mi ćemo ići tamo, svime ćemo se pozabaviti i pomoći svakome', rekao je Erdogan.
sonia حبيبي
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Ned Jan 13, 2013 9:23 pm
Njeno ime je Sila, ona je neustrašiva i svadljiva. Strastveno ljubi, a s još većim žarom mrzi. Njen slobodan duh ne podnosi pokoravanje tradiciji. No igra sudbine baca je u željezne okove zastarjelih običaja. Radnja serije se događa u Mardinu, gradu jugoistočne Turske koji je poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Serija je u Turskoj bila popularnija od "Asi" koja se prikazivala u isto vrijeme. Naslovnu ulogu tumači prelijepa Cansu Dere (Ezel). Muškog protagonista utjelovio je najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt. Silu je sudbina u dobi od tri godine otrgnula od doma i obitelji i odvela u Istambul. Iako su Silini korijeni na istoku, ona je odgojena u modernom zapadnom svijetu. Pojam "razmjena mladenaca", s kojim se Sila nikad nije susrela, u potpunosti mijenja tijek njezina života. Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena, naočitog Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Sila u golemoj kući postaje zarobljenica nesmiljenih pravila. Ona iz dana u dan kuje planove za bijeg, no nije svjesna da je ono od čega zapravo pokušava pobjeći beznadna ljubav prema svom novog suprugu agi Boranu. Boran je bogati zemljoposjednik i aga koji se samo iz poštovanja, i kada je to potrebno, pokorava običajima i tradiciji.
O RADNJI Sila cijeli svoj život odrasta u laži. Rekli su joj da joj je cijela obitelj mrtva, a ona je usvojena u obitelj koja joj je pružila mnogo ljubavi. Školovala se u najboljim školama i postala mlada djevojka koju svi obožavaju. Jednog se dana upoznaje s biološkom obitelji koju je smatrala pokojnom. Njezin pravi otac neočekivano se pojavi pred Silom i pod izlikom da joj je majka bolesna odvodi u Mardin. Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Silin brat Azad pobjegao je s aginom mlađom sestrom Narin, pa je pleme dogovorilo razmjenu mladenaca da bi se izbjeglo prolijevanje krvi. Dok se Sila raduje što je upoznala svoju pravu obitelj, duboko je pogodi što ju je vlastita obitelj žrtvovala običajima. No ona se ne predaje i traži način da se silom izvuče iz te nemilosrdne zamke.
O GLAVNIM GLUMCIMA: CANSU DERE KAO SILA Prelijepa turska glumica i nekadašnja Miss rođena je 14. listopada 1980. godine u Ankari. Cansu se školovala u Izmiru, a studirala je arheologiju u Istambulu. Hrvatski je gledatelji poznaju po ulozi fatalne Ejšan (Ezel). Jubilarne 2000. godine Cansu je postala Miss Turske, no tamošnja vlada joj je zabranila odlazak na finalni izbor, jer se održavala u grčkom dijelu Cipra. Ostvarila je naslovne uloge u "Sili", "Ezelu" te "Palači". Ove godine Cansu je glumila i u seriji "Sulejman Veličanstveni".
MEHMET AKIF ALAKURT KAO BORAN AGA Ovaj model i glumac rođen je 23. srpnja 1979. godine u Istambulu. Završio je osnovnu školu u tom gradu i već je u toj dobi odabrao karijeru modela. Pobijedio je na natjecanju Best Model Turske 2001. godine, a iste je godine na svjetskom natjecanju modela bio viceprvak. U to vrijeme počeo je i svoju glumačku karijeru u seriji "Kirik Ayna". Kao dječak sanjao je da će postati pilot, a omiljeni klub mu je Bešiktaš.
O LIKOVIMA: Sila je vesela i vedra djevojka koja živi u Istanbulu, sve dok joj na vrata ne pokucaju biološki otac i brat. Kako bi se spasila brata Sila se prisilno udaje za agu Borana, a od tada njezin život postaje pakao. Ona je djevojka koja voli strastveno, ali s još većim žarom može prezirati svoje neprijatelje.
Boran je aga što znači vladar svog plemena. Boran je autoritaran muškarac koji unatoč pritisku plemena zastupa liberalne ideje. Uvijek pronalazi ravnotežu između zastarjelih običaja i ideja modernog svijeta. Boran je u prošlosti bio oženjen i zaljubljen u Jezdu koja si je upravo zbog običaja oduzela život.
Narin je Boranova sestra koja se potajice uda za Silinog brata Azada. Zbog toga život joj prema plemenskim običajima visi o koncu. Narin je blaga djevojka koja izuzetno cijeni svog agu i brata Borana
Azad je nepromišljen i smatra da njegova sestra Sila ne zaslužuje bolji tretman. Sebičan je i ne pomišlja na svoje posljedice svoje djelovanja.
Džihan je Boranov bratić koji je oduvijek ljubomoran na svog agu. Stalno pronalazi načine kako bi umanjio njegovu vladavinu među plemenom. Splektaroš je i glavni pokretač svih problema u plemenu.
Bedar je Silina biološka majka koja poštuje običaje. Ona je blaga srca i voli svoju djecu.
Dželil je Silin otac koji smatra da se običaji moraju poštovati. Slabije ne poštuje i smatra da mlađa kćerka nema pravo na obrazovanje zato što je žena.
Emre nekadašnji Silin dečko koji će učiniti sve da Silu vrati u Istanbul. On je njezina osoba od povjerenja koja ne podnosi Borana te je njegov najljući protivnik.
cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Jan 23, 2013 10:28 pm
Njeno ime je Kijara-brm, ona je neustrašiva i svadljiva...
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Čet Jan 24, 2013 1:13 pm
Hebemte ja-cojle...
IZA KULISE
Mračna strana Boran-age
[You must be registered and logged in to see this image.] Iako su tabloidi stalno insinuirali da između Mehmeta Akifa Alakurta i Cansu Dere nešto ima, on je to demantirao prilično slikovito, a iza kulisa Mehmet je pokazao svoje pravo lice Na snimanju serije 'Sila' u nekoliko navrata je do izražaja došao njegov eksplozivan karakter.
U nekoliko se epizoda Mehmet pojavljuje s povezom na ruci jer je u stvarnom životu zaradio 12 šavova. Produkcijska kuća o tome je izdala priopćenje da se Mehmet porezao dok je mijenjao žilet, no do novinara je došla priča da se potukao s čajdžijom.
Nedugo potom u medije je procurilo i da je došao u sukob s kostimografkinjom koja ga je čak prijavila policiji jer ju je išamarao.
Kemija između Sile i Borata u seriji nije sporna, no u privatnom životu, protagonisti 'Sile' se uopće ne podnose.
'Cansu nije osoba s kojom bih se privatno družio. Ne odgovaramo si ni karakterom ni životnim stavovima i stoga ne možemo biti prijatelji. Dvije godine smo proveli zajedno na snimanju i ni u čemu se nismo slagali, tako da ne vjerujem da ću ikad s njom ponovno raditi', izjavio je Mehmet bez rukavica.
Njemu je navodno užasno smetalo što se Cansu Dere ponaša kao razmažena zvijezda i stalno kasni na set, no unatoč trzavicama, profesionalno su odradili sve obveze, pa su zajedno i prerezali vrpcu na otvorenju osnove škola Sila.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Jan 25, 2013 7:11 pm
Koliki moron moraš biti za ovo ? [You must be registered and logged in to see this image.]
U "Sulejmanu" ubijen lik Ibrahim-paše, fanovi položili cveće na grob pravog vezira [You must be registered and logged in to see this image.]
Da slavimo Betmenov rođendan ? [You must be registered and logged in to see this image.]
Godina : 52 Location : Beograd Datum upisa : 13.12.2012
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Jan 25, 2013 7:15 pm
Gledam "Kako vreme prolazi"..bolna, dirljiva porodična priča.
Bane Bumbar Buntovnik bez razloga
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Jan 25, 2013 9:20 pm
Koliki moron moraš biti za ovo ? [You must be registered and logged in to see this image.]
U "Sulejmanu" ubijen lik Ibrahim-paše, fanovi položili cveće na grob pravog vezira [You must be registered and logged in to see this image.]
Da slavimo Betmenov rođendan ? [You must be registered and logged in to see this image.]
Jel dan žalosti proglašen :rlol: ... ja stvarno ne bih nikoga da uvredim, ali kako to djubre možete da gledate, pa radije ću blenuti u crnu tačku na zidu i tragati za samospoznajom , nego taj atak na ovo malo zdravog mozga što mi je ostalo sebi priuštiti ....
dusicaa الحالم الأبدي
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo :) Datum upisa : 02.12.2012
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Jan 25, 2013 9:26 pm
:rlol: :rlol: :rlol: Bane :mahhh:
Bane Bumbar Buntovnik bez razloga
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Jan 25, 2013 9:46 pm
dusica_nesanica ::
Ja iskreno rekoh
dusicaa الحالم الأبدي
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo :) Datum upisa : 02.12.2012
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Jan 25, 2013 10:07 pm
Bane Bumbar ::
dusica_nesanica ::
Ja iskreno rekoh
Ne sumnjam i ja potvrdih
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Sre Feb 13, 2013 7:35 pm
Auuuuuu tragedija !!!!!! Huremmmmmmmm ,to da nam učiniš ??? [You must be registered and logged in to see this image.] Fatvu na nevernicu ! [You must be registered and logged in to see this image.] _____ Zvezda "Sulejmana" Merijem Uzerli prešla u crnke
I. H. | 13. 02. 2013. - 16:22h | Foto: Facebook |
Turska glumica Merijem Uzerli, koja u seriji "Sulejman Veličanstveni" tumači ulogu sultanije Hurem, ofarbala je svoju riđu kosu u crno i tako iznenadila fanove.
[You must be registered and logged in to see this image.] Merijem je podjednako vatrena i kao crnka
Merijem Uzerli je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju na kojoj se vidi njena puštena crna kosa.
Kikindski matičari priznaju da u davanju imena deci neki nadahnuti kumovi ili roditelji baš znaju da preteraju.
Verovatno pod upečatljivim utiskom serije “Sulejman veličanstveni”, jedan bračni par odlučio je da prošle godine svom sinu podari ime Sultan. Nije isključeno da će, s nastavkom emitovanja ultrapopularne turske serije, roditeljima proraditi inspiracija, pa će možda odlučiti da ćerkama daju ime Hurem, Nigar ili Hatidže. Moguće je da rode donesu i jednog Zumbula:
- Interesantno je da se neki ljudi do te mere emotivno vezuju za mamutske TV serije, i odlučuju da svojim naslednicima daju netipična imena za ovo podneblje. U Kikindi žive jedna Kasandra i Sandokan. Imamo čak i jednog Tarzana. Jednom mališanu roditelji su svojevremeno dali ime Tihi. Pravo je čudo da mu se svih ovih godina nije pridružio Prle.
Najneobičniji slučaj desio se pre nekoliko godina kada su roditelji hteli detetu da daju ime Isus, ali su u tome, na naš nagovor, odustali. Smatrali smo da zaista tako nešto ne bi bilo prikladno – kažu za Kurir zaposleni u Matičarskoj službi opštine Kikinda.
Sa druge strane, roditelji se poslednjih godina sve manje odlučuju za nekada tradicionalna muška imena poput: Miloja, Jefte, Trive ili Cvetka. Više nisu in ni ženska imena kao što su: Jorgovanka, Spasenija, Spasojka, Cvika ili Krsmanija.
Najpopularniji - Marija i Milan
U Kikindi je među ženskim imenima najzastupljenija Marija, a slede Jelena i Milica. Od muških imena, roditelji se već godinama najčešće opredeljuju za Milana. Slede Dragan, Nikola i Dušan.
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Feb 22, 2013 8:34 pm
Obozavam Turske serije,samo nemam vremena da ih gledam,mnogo posla na selu... a vecernje reprize se daju suvise kasno...
cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Feb 22, 2013 10:56 pm
Zika Zeneva ::
Obozavam Turske serije,samo nemam vremena da ih gledam,mnogo posla na selu... a vecernje reprize se daju suvise kasno...
Vrli rođo, javni se Astri il Kijari za prošlo a sonia će ti objasniti šta će se dešavati u narednim epizodama.
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Poslednji izmenio cojle dana Pet Feb 22, 2013 11:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Feb 22, 2013 11:00 pm
Hahhah Astra pojma nema o tome...neg ovdje se informisem....hahah i ponekad kad odem kod sestre,one indijske serije...zgledaju se znacajno ima 3 mjeseca....ne znam ko to moze da gleda. :rlol:
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Mar 01, 2013 7:51 pm
Auuuu šteteeeeee... [You must be registered and logged in to see this image.] I šta sad ,ako ovo otvori pandorinu kutiju -pa ispadne da je onaj Ezel ,u stvari -žensko ? _________________ Prelepa turska glumica promenila pol! (FOTO) (VIDEO)
Nil Erkočlar priznaje: "Nisam bio kao ostale devojčice. Nisam se igrao s barbikama nego sam se družio s dečacima. Samo sam fizički bio žensko, a u svemu ostalom muškarac"
[You must be registered and logged in to see this image.]Foto: Twitter Džet-set tema broj 1 u Turskoj je Nil Erkočlar (26), glumica koja je kao lepotica sarađivala sa slavnim imenima, a nedavno je podvrgnuta operaciji promene pola. Nekadašnja lepotica kaže kako se u životu nikad nije osećala kao žena, nego se uvek radije identifikovala kao muško. Erkočlarovi maniri, način na koji govori, način na koji hoda i sedi – potpuno su muški.
- Nisam bio kao ostale devojčice. Nisam se igrao s barbikama nego sam se družio s dečacima. Samo sam fizički bio žensko, a u svemu ostalom muškarac, kaže glumac. Erkočlar kaže da nije hteo da nosi haljine kada je bio devojčica i odbijao je žensku ulogu s kojom je rođen, jer se duboko u sebi osećao kao dečak.
Međutim, Erkočlar nikad nije imao priliku da svoju priču ispriča bilo kome.
- Kada sam ušao u pubertet, sve me pogađalo kao tona cigle u glavu. Shvatio sam da mi se sviđaju devojke, ali da i sam imam žensko telo. To mi je stvarno bilo teško, kaže Erkočlar.
Iako je fizički bio prelepa žena, osećao je da nema unutrašnje povezanosti sa svojim spoljašnjim izgledom.
- Nikad nisam želeo da izgledam tako i hteo sam da promenim svoje telo i ponovo budem slobodan, priča glumac za “Hurijet”.
Pre operacije Erkočlar je počeo da uzima hormone i odlazi na terapije kako bi se psihički pripremio za konačan rezultat promene pola.
- Kada uzimate hormone, osećate bes. Postepeno primećujete neke promene u svom umu. Sada se osećam bolje. Navikao sam se, ali operacija je stvarno bila bolan i težak proces. Bilo je jako teško izdržati. Osećao sam sav teret koji sam nosio na sebi 26 godina, kaže glumac. Pogledajte Nila dok je još bio žensko: [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Mar 01, 2013 9:50 pm
Nebo i zemlja – nova turska serija![You must be registered and logged in to see this image.]
Scenaristice Ece Yorenc i Melek Gencoglu potpisuju još jednu tursku uspješnicu u svijetu sapunica, serija pod nazivom Nebo i zemlja ili po turski Kuzey Güney vrlo uskoro počet će se prikazivati na hrvatskoj komercijalnoj RTL televiziji. Yorenc i Gencoglu scenaristice su mega popularnih i poznatih nam serija Kad lišće pada, Strasti Orijenta i Izgubljena čast tako da nimalo ne sumnjamo u uspješnost i popularnost nadolazeće sapunice. Još ako spomenemo da glavne uloge tumače prezgodni Kivanç Tatlitug i Bugra Gülsoy uspjeh serije je zagarantiran.
U središtu priča su dva brata Güney (Bugra Gülsoy) i Kuzey (Kivanç Tatlitug). Braća su sušta suprotnost jedan drugome Güney je odličan učenik, miran i povučen, a Kuzey ratoboran, nepredvidljiv i često upada u skobe i nevolje. Cijela priča se komplicira kada se obojica zaljiube u istu djevojku, fatalnu Cemre koja se doseli u njihovo susjedstvo. Güney uspije zavesti Cemre, a Kuzey je zbog toga strašno ljubomoran, da bi situacija bila gora njih troje sudjeluje u prometnoj nesreći u kojoj jedna osoba gubi život. Iako je automobil vozio Güney, Kuzey preuzima krivicu i odlazi u zatvor te se nakon trogodišnje kazne vraća obitelji…
Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pet Mar 01, 2013 10:58 pm
Ja sam odgledala cak i nove serije Sulejmana velicanstvenog, ubio je Ibrahim Pasu I onda mi dosadilo, sve izgubilo smisao.
Kivanc Tatlitug, jedan od najzgodnijih turskih glumaca kojeg imamo prilike gledati u serijalu 'Nebo i zemlja', rijetko koju pripadnicu ljepšeg spola ostavlja ravnodušnom, posebice kada se na malim ekranima pojavi bez majice. Ovoga puta Kivanc, kojega nerijetko nazivaju i turskim Brad Pittom, otkriva zbog čega ima tako dobro tijelo Da bih dobio ovakvo tijelo, radio sam na sebi danonoćno punih šest mjeseci. Puno mi je pomogao i boks, koji sam nedavno otkrio. Uz to, zbog serije 'Nebo i zemlja' svakodnevno radim s trenerom borilačkih vještina, Ara Karanfilom. Vježbajući sam izgubio oko trinaest kilograma, ali ne posustajem, pa nakon snimanja odlazim u teretanu ili doma vježbam', otkriva Kivanc koji u seriji 'Nebo i zemlja' tumači lik agresivnog, nemarnog i destruktivnog Kuzeya koji sve probleme umjesto razgovorom rješava šakama, piše Jutarnji list.
Prije negoli je postao glumac Kivanc je bio uspješan košarkaš, ali nije ostao dugo u sportu. Na majčin se nagovor prijavio na natjecanje za Model of the World 2002. godine i pobijedio. Gotovo dvije godine živio je u Parizu, gradu u kojem je radio kao model i maneken, uz manekenske poslove uskoro je počeo dobivati i glumačke, a njegova popularnost počela je vrtoglavo rasti.
Zbog toga Kivanc za svoje uloge dobiva pozamašne svote, pa se tako saznalo da za ulogu Kuzeya dobiva 20 tisuća eura na tjedan. Osim glumačkim sposobnostima i izgledom, Kivanc medijske stupce puni i svojom vezom s Azrom Akin. Par je u vezi bio 12 godina, a prekinuli su po tko zna koji put ove godine u veljači. Navodno je vragolasti Kivanc između braka i slobode odabrao slobodu.
'Još istražujem svoje korijene koji sežu sve do Bosne', rekao je u razgovoru za turske novine koji je dao u dnevnom boravku svoje kuće u Bodrumu, smještene na morskoj obali, čija se vrijednost procjenjuje na 550.000 eura, a u čijem dvorištu je parkiran Maserati vrijedan gotovo dva milijuna kuna.
el_vibrador בנו של ישראל
Datum upisa : 07.02.2012
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pon Apr 01, 2013 12:36 pm
Turske serije su vizuelna tortura kojom nas Turci kaznjavaju zbog neplacanja haraca jos od 1878 godine
Rezija: Uluç Bayraktar, Cem Karci Scenario: Eylem Canpolat, Sema Ergenekon
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Uto Maj 28, 2013 7:41 pm
Nema više "naše" Hurem [You must be registered and logged in to see this image.] ________________
Upoznajte novu Hurem!
Dragana Pandurević,
28. 05. 2013. 15:26
Glumica Merijem Uzerli neće više tumačiti lik sultanije Hurem u seriji "Sulejman Veličanstveni, piše turski list Haber. Njenu ulogu preuzeće 36-godišnja Gulčin Santırcıoglu.
[You must be registered and logged in to see this image.] Motivi odlaska glumice koja je zahvaljujući ovoj seriji stekla popularnost kako u Turskoj, tako i u zemljama Balkana, Bliskog Istoka i Severne Afrike, još nisu obelodanjeni, ali se spekuliše da su se njeni odnosi sa produkcijom znatno pogoršali kad se ugojila više od 10 kilograma, zbog čega je snimanje serije prekinuto.
Drugi razlog za napuštanje snimanja turski mediji doveli su u vezu sa glumičinim psihičkim stanjem.
- Ne mogu više da izdržim, moram da odem, loše mi je - rekla je Uzerli kolegama na setu, nakon čega je spakovala kofere i otišla u rodni Berlin.
Trenutno navodno boravi na jednoj od tamošnjih klinika, gde je dobila dijagnozu anksioznosti i depresije. U prilog tome ide i činjenica da je poslednji post na svojoj Fejsbuk stranici, na kojoj je inače vrlo aktivna, Merijem objavila 17. maja.
Zbog svega ovoga produkcija je odlučila da Merijem zameni i to glumicom i pevačicom Gulčin Santırcıoglu. Mada ova informacija nije zvanično potvrđena, očekuje se da će produkcija do kraja nedelje objaviti zvanično saopštenje
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pon Avg 05, 2013 2:19 pm
DRAMA UŽIVO Ezel uhićen zbog droge [You must be registered and logged in to see this image.] Kenan Imirzalioglu
U akciji istanbulske policije, koja ima za cilj suzbijanje trgovine narkoticima, pritvoreno je oko 30 osoba, među kojima se nalazi i turski glumac Kenan Imirzalioglu, poznat po ulozi Ezela u istoimenoj seriji Istanbulska policija trenutačno vrši veliku akciju suzbijanja trgovine drogom. Racije su provedene u Istanbulu, Ankari, Bodrumu i Kusadasiju, prenosi portal Klix.ba.
Nakon liječničkog pregleda, pritvorene osobe su privedene u odjel istanbulske policije u četvrti Fatih, a među njima je osim Kenana Imirzalioglua, i još nekoliko turskih glumaca.
Turska policija već osam mjeseci navodno prisluškuje telefone brojnih dilera povezanih s poznatim osobama. Među drogom koja se mogla naručiti su marihuana i kokain te ostale droge i neki lijekovi. Fanovi glumca i serijala Ezel šokirani su nenadanim razvojem događaja.
-------------------------------------- op..ništa novo :)
Gothic Gothic
Datum upisa : 21.04.2012
Naslov: Re: TURSKE SERIJE Pon Avg 05, 2013 6:18 pm