Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: Srpska posla :) Pet Okt 12, 2012 9:14 am
First topic message reminder :
To je radnja kojom dokazujemo da nismo besposlen i lenj narod, srpska se posla na daleko spominju, a ko je na primer cuo za izreku norveska posla, portugalska ili velska posla...dokoni narodi ,sta cete.
Fenomen u Srba. Čudna hijerarhija prioriteta i potreba. Neshvatljivo žrtvovanje zarad ostvarivanja ciljeva. Način razmišljanja. Životni stil.
- Auto od 10.000 EUR, praznog rezervoara. - Telefon od 500 EUR, bez kredita. - "Autfit" od 1.000 EUR i posebna salama u frižideru.
Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..
Poslednji izmenio montoya dana Pet Okt 12, 2012 9:19 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Autor
Poruka
Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
Naslov: Re: Srpska posla :) Ned Maj 25, 2014 4:01 pm
Jedan dan te dižemo u zvezde ,već sutra -ko te j.... Tako su prošli naši zlatni vaterpolisti -dočekalo ih "nekoliko hiljada " ljudi ,u prevodu -sramotno malo . I onda priče -pa nezgodno vreme ,ljudi "rade" ? (14 h) Ne radi pola nacije ,deca su na raspustu ,studentima je prošao ispitni rok -moglo je da dođe od milion beograđana bar 10 hiljada -ali nije . U isto vreme -kafići i svi drugi lokali su bili prepuni . Dakle ,priče za malu decu ,o "terminu" i "eto ,mi bi došli-a nismo mogli" -bravo, delfini ,ali ko vas j...be ,toplo je ,da ne bi dreždili pred balkonom da vam aplaudiramo ? Da je neki miting SNS -časom bi skupili 10-20 000 ljudi ,videli smo to. Sramotan je bio i program -pevala Rađenova žena i još jedan ? Tek za premije mogu da ubrišu ,zlato ste doneli ,ima prečih stvari -ko vas j... E to su naša, srpska posla .
Ništa čudno ovo što se desilo. Pa podrazumeva se da će vaterpolisti da odu, izdominiraju i vrate se s medaljom. Zlatnom po mogućnosti jer sve ostalo je neuspeh. Da su fuzDbaleri prvaci Evrope ili bar prvaci Balkana satima bi se i kroz najmanje selo vozile kolone automobila trubeći od sreće. A dan kad se to desilo bio bi proglašen za nacionalni praznik veći i od Vidovdana (recimo). Srpska posla da se od dobrih "radnika" očekuje da daju maksimum a ošljari i neradnici se slave kad jednom odrade ono što im jeste posao. Sport je samo dobar indikator naravi. Definisano onim "Srpska posla".
Ovo naravno nije jedini slučaj medijske zloupotrebe -a posle ,nikom ništa ,za jednu upotrebu ,potpuni zaborav i neispunjena obećanja . Koliko smo samo ovakvih stvari već videli ,kako završavaju oni naši ,pravi, heroji ?
-------
ŠOKANTNA ISPOVEST OCA MILICE RAKIĆ: Zloupotrebili su mi ćerku ubijenu u bombardovanju!
Došli bagerom da mi ruše kuću * Ne primam platu šest meseci, primoran sam da se švercujem u gradskom prevozu * Na turniru u malom fudbalu koji nosi ime moje ćerke potpuni haos – priča Žarko Rakić, otac Milice Rakić, koju je bomba NATO usmrtila 17. aprila 1999. u njihovoj kući u Batajnici
Foto: Arhiva Večernje novosti
Pokret za razvoj Batajnice i Opština Zemun otvoriće 6. septembra u naselju Ekonomija spomen-česmu u znak sećanja na dečije žrtve NATO bombardovanja 1999. godine. Na spomeniku će biti bronzani lik devojčice Milice Rakić, koju je u Batajnici pre petnaest godina ubila NATO bomba. Ona je postala simbol stradanja tokom agresije na Srbiju i Crnu Goru.
Saglasnost za postavljanje lika male Milice na spomen-česmi dao je njen otac Žarko Rakić, majstor u Industriji precizne mehanike iz Batajnice. Skroman čovek, sa čvrstim radničkim rukama, kaže da je razočaran ljudima i životom. - Mene i moju porodicu mnogi su, pozivajući se na našu Milicu, zloupotrebili. Počeli smo da izbegavamo svaki razgovor o pogibiji naše ćerkice i akcije odavanja počasti njenoj žrtvi. Dao sam saglasnost za ovaj spomenik jer su me ljudi iz Pokreta za razvoj Batajnice uverili da im je namera časna i da žele da se javno zahvale mališanima koji su nedužni stradali da bi nama bilo bolje. A da li nam je bolje, to je pitanje - priča Žarko.
Foto: Marko Todorović Njegovu trogodišnju ćerku Milicu usmrtili su geleri NATO bombe 17. aprila 1999. godine dok je sedela na noši. Na fasadi porodične kuće Rakića u Ulici Dimitrija Lazarevića Raše broj 8 i dalje stoje vidljiva oštećenja od projektila. - Nisam želeo da krpim rupe i da popravljam kuću. Neka stoji kao spomenik NATO agresije na moju porodicu - kaže Žarko Rakić. U kući danas Žarko živi sa suprugom Dušicom i dvoje dece – sinom Aleksom, majstorom kuhinje u jednom restoranu, i ćerkom Anđelom, učenicom i odbojkašicom. Na zidu velike sobe stoji mala pozlaćena ikona sa Miličinim likom. - Da je Milica živa danas bi imala 18 godina. I verovatno bi je bilo sramota šta nam se sve dešavalo – priča otac i nervozno trlja ruke. Trpeli su velika razočaranja. - Godinu dana pošto je NATO ubio naše dete neko me je prijavio opštinskim vlastima da sam nelegalno podigao kuću i garažu u svom dvorištu. Vlast je došla sa bagerom da ih ruši. Moji prijatelji su hteli to da spreče. Pretili su da će da okupe hiljadu ljudi da protestuju. Jedan komunalac je, kada je čuo da je tu poginula Milica, rekao: „Ljudi, ja neću da rušim ovu porodicu!“ Nisam se bunio, moja garaža je srušena, a okolo stoje mnoge nelegalno podignute kuće i garaže - nastavlja Žarko.
Foto: Arhiva Večernje novosti Drugo razočaranje je, kaže, stiglo kada je u Batajnici organizovan tradicionalni fudbalski turnir, pod imenom Milice Rakić. Žarko, levoruki majstor mehanike i fudbalsko levo krilo, bio je zadovoljan idejom i dao je saglasnost da se koristi ime njegove ćerke, ali se pokajao. - Turnir se igrao svakog 15. septembra. Dok su ga organizovali moji prijatelji sve se odvijalo u sportskom duhu. Kada su, kasnije, drugi ljudi preuzeli organizaciju turnira, nastao je haos. Ljudi su me zapitkivali da li sam odgovoran za tuče i nameštanje utakmica. Da se ne bih sramotio prestao sam da dolazim na turnir, a potom sam im zabranio korišćenje imena moje Milice - priča Miličin otac. Na licu mu se vidi da pati. Strepi od pominjanja imena njegove ćerkice u nekoj lošoj priči. - U fabrici nas je ostalo svega 300 radnika i ne dobijamo platu već šest meseci. Nemamo topli obrok, ni markicu za prevoz. Naterani smo da se švercujemo u gradskom saobraćaju. Iz fabrike sam uzeo potvrdu da nisam primio platu i pokazujem je kontrolorima. Većina njih prihvata moje opravdanje zašto nemam kartu. Kad saznaju ko sam kažu: „Zar je moguće da takav čovek nema od čega da živi?“ A kad kontrolor ne prihvati moje izvinjenje, izađem iz autobusa i idem pešice - opisuje muke glava porodice Rakić.
Foto: Marko Todorović, StudioB Rat u bivšoj Jugoslaviji unesrećio je familiju Rakić. Pored male Milice, poginuo je i Žarkov brat Zdravko. Bio je specijalac srpske policije. Čuvao je, svojevremeno, profesora Jovu Raškovića. Poginuo je na reci Sani, a 11 godina nije mu se znalo grobno mesto. Stara kuća u rodnom selu Kolunić je izgorela u ratnim dejstvima. Srećom, građena je od kamena, pa nije srušena. U njoj je 2007. godine umro Žarkov otac Rade, a potom 2013. i njegova majka. - Nikada nisam tražio, ali ni država mi nikada nije ponudila socijalnu ili neku drugu pomoć zbog stradanje našeg deteta u ratu. Želeo sam da tužim NATO zbog ubistva moje Milice, ali mi je tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Drašković to zabranio. Od tada ne pričam javno o pogibiji naše Milice. Izlazimo svakog 17. aprila na groblje da obiđemo naše dete i potom nastavljamo da živimo. Koliko-toliko normalno - otkriva Žarko Rakić.
Ne razumem ovu potrebu da se i nedelju dana kasnije po novinama sreću bombasti naslovi tipa " Putin štiti srpsko nebo" ili "Srpski MIGovi lete zahvaljujući Putinu" ? Ok, poklonio nam 4 akumulatora . Pa što i ne bi poklonio -decenijama kupujemo njihov vojni krš ,od kalašnjikova do MIGova ,kome to još treba? Iste te akumulatore je do juče proizvodio "Krušik akumulatori " po 20 puta manjoj ceni ,fabrika koja je (opet ,srpska posla ) prodata budzašto i bez ikakve potrebe -a proizvodila je i druge vrste akumulatora za vojna vozila -koje nam opet,papreno prodaju Rusi . I sve drugo ,od kalašnjikova do tenkova ,pravilo se u Kragujevcu ,nikakve potrebe za nekim "uvozom" vojne opreme ,baška iz Rusije nismo imali . Samo mi smo dovoljno blesavi (srpska posla ) da nas neko odere -a mi mu još i zahvaljujemo . Dakle ,sad smo gospodari našeg neba ,jeeee...ko nam šta može ? A dovoljno je pogledati zvanični sajt vojske Srbije -pa videti sasvim drugu sliku .
Šta je na stanju
Na aerodromu Batajnica, prema podacima sa sajta Vojske Srbije, nalazi se 31 avion tipa MiG-21. Pre nego što su pre četiri meseca svi prizemljeni zbog nedostatka delova, u letnom stanju bilo ih je manje od 10. Najmlađi MiG-21 star je 31 godinu. Njihov životni vek je 30 godina. Pre prislinog prizemljenja od Migova 29 povremeno su letela dva jednoseda i jedan dvosed. Četvrti MiG-29 ne leti već godinama
Ali to se ne čita -srpska posla ,ignorisanje istine .
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Srpska posla :) Pet Sep 05, 2014 10:30 pm
promaja Panonski lav
Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: Srpska posla :) Ned Sep 07, 2014 10:30 am
Možda sam i preterao...
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Srpska posla :) Ned Sep 07, 2014 10:46 am
Evo kako se rasipaju pare građana Srbije - Velja Ilić ćerki nabacio milionče iz budžeta!
NEPOTIZAM je srpski specijalitet ,i to i ne kada se radi o najbližim srodnicima ,nego ide i šire -do kumova ,zemljaka ,komšiluka -sve na "državne jasle " U svetu je to nepoznanica -dete bogataša ili funkcionera mora da se duplo pokaže ,da prođe sve stepenice u jednom koncernu ,od kurira nadalje ,da bi mogao da jednog dana bude "mlađi partner" . Obrazovanje se podrazumeva ,a kod nas je dovoljno da "imaš rođu" ili člansku kartu neke partije ,dosta i osnovna da budeš direktor . Engleska kraljica svoje sinove pošalje u vojnu školu i Avganistan ,nema pardona ,a ovi naši sinčići i ćere "odabranih" ....pa ,gledamo to svaki dan ,kao da i mi drugi nemamo decu koja treba da rade i žive . Iako imaju fakultete ,za njih je "biro" ili neka idu iz zemlje .
Četiri miliona Srba našlo uhlebljenje u inostranstvu
Pa dodajmo "belu kugu " u Srbiji i podatke poslednjeg popisa (6,2 miliona se izjasnilo kao Srbi ,sa stalnom tendencijom odlaska u druge zemlje ,na godišnjem nivou u broju od više hiljada ) Prostom matematikom dobijamo sledeće -da narod koji jako drži do "patriotizma" u stvari u relativno malom procentu uopšte (u globalu ) u stvari živi u "matici" zemlji ? A najveći "patrioti" su opet, oni Srbi koji već imaju unuke u stranim zemljama ,i ni oni ,a naročito nove generacije nemaju nameru da ikada vrate ? E to su već zaista "srpska posla" .
daljinski
Godina : 62 Location : Schweiz Humor : daleko od ozbiljnog Datum upisa : 26.06.2014
Naslov: Re: Srpska posla :) Ned Sep 21, 2014 10:55 pm
Prvo razmisli zasto su napustili maticu a onda se zapitaj zasto nece da se vrate. Dali bi se ti vratio kad bi mogao tu istu maticu da gledas malo sa strane.
Naslov: Re: Srpska posla :) Pon Sep 22, 2014 9:15 am
Mogu da se ne vrate,i svako moze da ode...bez prava da posle drzi patriotske propovedi o tome onima koji su ostali...
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Srpska posla :) Pon Sep 22, 2014 11:08 am
I meni se povraca na velike patriote s one strane grane,mislim da sam endemska vrsta koja uvijek tvrdi da nisam nikakav patriota,jer ne zelim ikad vise da zivim na Balkanu,sem ako ne moram....toliku ljubav prema matici nemam,jer ni ona mene nije bas voljela.
Da li se to samo kod Srba dogadja ili ima i u drugim narodima.Uhvatite se jednoga i valjate do iznemoglosti a sami isto pripadate ili tom narodu ili nekom drugom koji isto ima iseljenike kao i Srbi .Zar drugih naroda nema po drugim zemljama,samo su Srbi taj primer .Šta bi sa silnim patriotama,Turcima,Albancima,Alžircima...puna ih Nemačka,Francuska...al ne daju na svoje i šta ima tu čudno .Sve ovo što ste naveli ima u svakom narodu ,al vama izgleda samo skače rejting ako je Srpski ego u pitanju . Ponekad se zapitam da nisam sve ove godine bio slep kod očiju ili da se zasuče rukav pa krene onako -kom obojci,kom opanci-mislim da bi mogli malo ili da ravnomerno to radite što radite ,ili da vam, se počne odgovarati istom merom.Ja ovde volim da provedem vreme u zezanju i šalama al kod pojedinaca čovek ni Š od šale nemoš naći kod njih .Da li ja uvek vidim drukčije il ja to jedini i napišem radi nekog mira ,ne znam ,al mislim da bi malo mogle te teme da se koriguju ili smo u opasnosti svi.
Astra Zvezda Foruma
Ovaj forum okuplja narod bivse Juge,pa nas ne zanimaju Turci ili Alzirci ili Afrikanci koji su emigrirali....samo to je razlog sto se prica ograniceno geografski,a ja sebe vidim tu,iako nisam ni iz Srbije niti sam Srpkinja....jer srpska posla su ista kao i hrvatska ili bosanska. Tako da se ne kudi samo Srbija,ako si tako protumacio...iznosimo primjere tipicne za nas narod,jer smo svjesni naseg mentaliteta.
..ja nisam uopste razumela promajin post..tj,ne znam na koga se odnosi pprekor ,mada mi licno ni one izvan ni ove iznutra velike patriote nisu interesantne.. ..cista demagogija..
..pocecu da se potpisujem kao Zoxy ..Laki the glupava.. Zox,slihtam se ,sad si vlast :zubi3:
Astra,nebih ulazio u dalju raspravu sa tobom niti bilo kim ,to što ovaj forum okuplja narode bivše Juge a isto ima u svim drugim narodima al se eto slučajno samo piše o Srbima i srpskim patriotama i ostalom a ne o ostalim narodima balkana ,ja eto nadjoh da to baš ponekad zna da mi digne živac ,a nisam ni kuče od juče i nemam 15 godina ,još dobro znam da procenim i ocenimšta je pisac hteo da kaže . Napisao sam da se malo razmisli kad se otvaraju teme a i kad se uzme maha ....treba dobro izvagati reči pa ih onda postaviti u post.
Astra Zvezda Foruma
E vidis...to je nas balkanski sindrom....a Hrvati se zale sto su teme uglavnom ogranicene na Srbiju....eto takav smo mi narod,do juce jedan a danas podijeljeni....ali otvorimo li temu.hrvatska ili bosanska posla,postovi bi bili 99% identicni.
Ne vidim sta je tu i uvredljivo za srpski narod....uglavnom je cista istina kao suza....reci da nismo takvi bas. Opet ponavljam,zasto bi pricali o narodu Gane....koga to zanima tu,a i oni se preselise u EU. Nadam se da shvatas smisao teme i da ona zaista obuhvata sve nase narode,jer ja prva se znaci ne bih smjela javit na ovu temu.
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Ne jednom sam rekla da Srbiju ne mrze ni CIA, Vatikan, Kominterna, Masoni i svi ostali nego baš Srbi. Za mene je patriotizam ne bacati papir van korpe za smeće, ustajanje starijem u busu, neišarana sveže okrečena fasada ... A to je obaveza Srba (državljanstvo ne nacija). Dijaspora ima puno pravo da se interesuje za "stari kraj". Da daje sugestije, da pomogne onako kako može. Ali "soljenje pameti" da treba da izaberemo ovog ili onog na izborima recimo je malo bljak jer ipak mi ćemo živeti sa svojim izborima. Ovde ne mislim na Astru jer me nekad čak i nervira svojom apolitičnošću. Ali ako kaže da su nam putevi ko na reliju Pariz-Dakar onda je to nešto što je sasvim primereno. Ako još ima i ideju kako da nateramo putare da odrade ono za šta smo ih platili kandidovaću je za PeCednika.
Razumem i Promaju kad kaže da mu smeta "pljuvanje" po Srbima i Srbiji. To jeste patriotizam. Volim svoje pa makar da je usrano. Kad ja kritikujem to je istina a kad to radi neko sa strane to je uvreda. Ali da bi smo komentarisali Hrvatsku ili Bosnu ili CG moraju članovi odande da se aktiviraju i kažu šta tamo ne valja. A ne valja mnogo toga sigurna sam.
Inače ono malo što sam čula o Grcima ili Italijanima koji su se iselili kojekuda ali nikad nisu zaboravili "stari kraj" mi stvara malu tugu jer mi Srbi nismo takvi. Već deca zaboravljaju svoje korene a Italijan u petoj generaciji zna selo sa Sicilije iz kog mu čukundeda krenuo put Amerike.
Ja ne bi ništa dodao na ovaj post od Zox Zoje-svaka čast,sve što si napisala je tačno i tako bi trebali svi da pridju kad krenu da pišu neki post,znači da pročitaju ovaj tvoj post ,pa ako ne mogu da ispune sve te osnovne norme ljudskosti onda ne moraju ni ostavljati komentare koji su po meni ,ponekad samo jednostrano pisani .Zox reče -ima i kod njih istih tih sranja ,samo bih morali oni da ih napišu da bih moglo da se diskutuje .Nekad se zapitam kako to svi sve znaju o Srbima i Srbiji a nigde ne napišu o ostalim narodima ,a znamo svi ovde da nismo svi Srbi ... Tema ko tema jeste Srpska posla,al ne pročitak ni jedan post da se hvalimo sa nečim gde bi mogli da kažemo isto Srpska posla...ne ovde je bitno iščeprkati sve ono najcrnje.
Kad je onomad, 2000-dite, došlo do promene vlasti u našoj maloj zajednici ja sam imala "razgovor ozbiljni" sa novom vlašću.
Zoxy: One pre vas sam psovala a vas ću i da psujem i da pljujem
Vlast: ŠTO???
Zoxy: Zato što za one nisam glasala a za vas jesam
Onda sam najašila na vrat i Predsedniku sela, i Sekretaru MZ a bogami i par odbornika je imalo čast da im čantram. Moj jedini i najveći problem u selu je bio "Kad ćete postaviti kante za smeće na autobuskim stajalištima?". Zvuči glupo jel da. Ali na kraju su postavljene i korpe ali i nadstrešnice kojih do tad nije bilo. Znam neke koji su zvocali za neke druge isto tako naizgled sitne stvari pa su iste odrađene.
Srpska posla su da se svi bavimo svetskom politikom a problemi na lokalu su nam ispod časti.
Podseti me Zox na jednu 'srpsku' samohvalu :zubi3:
Predizborna kampanja..., između ostalog hvale se predstavnici tadašnje vlasti u okviru naše mesne zajednice kako su, eto, učinili još jedno humano delo. Naime, napravili nam parking zonu usred ulice, i time kao rešili problem parkiranja u inače pregusto naseljenom delu grada. I da je baš tako, pa još i nekako, ali sad se tu, umesto stanovnika našeg kvarta parkiraju ljudi sa strane, uglavnom oni koji su zaposleni u blizini. Čitam svojevremeno ovu samohvalu, i ne znam dal' da se smejem il' da plačem od muke. Pa kome su oni zapravo učinili uslugu...??? Bolje da nisu ništa radili, sad gužva i buka još veća nego pre, a opet mesta za parking nigde. I još traže da ih zbog toga podržimo na izborima, svašta?! Ma, ovo je moguće samo u zemlji Srbiji!
Možda ,ali šta kažeš na ovo ? (pomenuh već ovaj slučaj na "Crkva i marketing" ,ali nisam imao "podatke " -sad imam ) Dakle ...posle Vendi ,Dakija stripera , i gomile pevaljki ,SPC je , sve na čelu sa Patrijarhom -ukazala čast maloletnom Veljku Ražnjatoviću ,da ni manje ni više -bude domaćin i kum slave u manastiru Rajevac u Grockoj ? Ne znam čime je taj mladić zaslužio čast da "lomi kolač" sa patrijarhom Irinejom ,verovatno primernim ponašanjem ,vernika za uzor ? Ali sam siguran da "ovo " ima samo u Srbiji ,jedino mi imamo ovakva "srpska posla " na svoju sramotu . "Veljko Ražnjatović je ,u pauzi posete splavovima i noćnim klubovima došao da uveliča ovaj sveti dan ......." -tako bi trebalo pisati ,ako ćemo istinito ? A i porodica je za svaki ugled -nema člana koji nije krivično gonjen i osuđivan (ne računam "pokojnika" ) ,zaista je velika čast za SPC i Patrijarha ovakvo elitno društvo .
No čitajte (moram sve copy da se ne izgubi smisao ,nije dugačko )
PRELOMIO SLAVSKI KOLAČ: Cecin sin sa patrijarhom u manastiru Rajinovac
Stars 10:07, 22.09.2014.
BEOGRAD - Veljko, sin folk zvezde Cece Ražnatović u manasiru Rajinovac u Grockoj bio domaćin na slavi Mala Gospojina, a tom prilikom je lomio slavski kolač patrijrhom Irinejem. Pored Veljka, ovom prilikom su manastir posetili i Ceca, Anastasija, kao i Lidija i Predrag Ocokoljić sa decom Helenom i Viktorom. Nakon što je prisustvovao Svetoj arhijereskoj liturgiji, Veljko je uživao u porti sve do svečanog rezanja slavskog kolača. Nakon liturgije usledio je trokraki ophod oko hrama, a Ceca je sa porodicom pratila svešenike. Najvažniji deo slave svakako je svečano rezanje kolača, a svi prisutni su već znali da će domaćin biti baš Veljko, što su sa oduševljanem komentarisali. Ceca je sa ponosom stajala u masi i posmatrala svog naslednika. "Za našu porodicu je velika čast što smo bili kumovi i domaćini slave u manastiru Rajinovac. Stvarno mi je drago što smo prisustvovali slavi na kojoj je liturgiju služio patrijarh Irinej. Ovo je stvarno ogromna čast za našu porodicu", izjavila je Ceca.
ZoxZoja Stela Polaris
Ništa ovo s Veljkom nije čudno Dani. Samo što je objavljeno u novinama i što je Liturgiju služio Patrijarh a ne lokalnoi sveštenik. Popričaj malo sa seljacima iz okoline Apatina pa ćeš čuti masu istih priča. U Odboru crkve lokalni kontraverzni bizMismen, kum Slave vođa navijača ... Nije pravilo ali događa se dovoljno često. Ne znam kako je u tom Manastiru običaj pri izboru kuma Slave ali kod nas je pravilo da Kum donese dva kolača. Veliki koji se reže i mali koji sveštenik podigne i pita ko se javlja da bude Kum sledeće godine. Prvi koji se javi dobija taj mali kolač kao simbol preuzete obaveze. Sledeće godine on tj njegova porodica sprema kolač za Slavu kao i prigodnu gozbu za prisutne. Isto tako u skladu sa svojim mogućnostima da prilog ili kupi neku stvar potrebnu crkvi.
Postoji sad i nov običaj da se za Kuma javi neka firma sa lokala. Tako su nama za Svetog Savu u školi kao kumovi bili predstavnici lokalne firme. Sem kolača, koljiva (žito) i posluženja za decu su darovali školi par kompjutera, nov štampač i knjige biblioteci.
Velika štednja u Srbiji ,narode ,pomozi budžet (i zato ona otimačina plata i penzija )
Kad se ono gejevi šetali ,homofobi i crkva vrištala do neba -tu se bacaju pare , 7000 policajaca treba platiti ,bla bla... Kad ono ,za Putina -vojna parada . Za početak -4000 policajaca + 3 500 naoružanih "bezbednjaka" . Pa valjda i sada dobiju "bonus dnevnice" ? Pa nadalje ...4.500 vojnika ,oklopna vozila ,tenkovi ,avioni -hrana ,gorivo i sve drugo ,pomnožiti sa brojem dana "uvežbavanja" . 80 snajperista na krovovima . Kada Putinov zlatno -dijamanski avion uđe u naš vazdušni prostor -zatvara se . Gubici avioprevoznika -milioni ,država plaća . Zatvara se saobraćaj u Beogradu na "ruti "i u širokom krugu okolo ,zavaruju šahtovi ,zabranjuje svako kretanje građana . Gradsko saobraćajno ,taksisti , butici i firme ,sve se zatvara -gubitak snosi ko ? Pa biće ,država . Škole neće raditi . Svečani ručak za "delegaciju" i "goste" ,to da se i ne računa ,prevoz za poslanike koji će prisustvovati i njihove dnevnice ... Koliko je koštalo "uređenje grada" za ovu priliku ? Milione . Saniteti na terenu ,i to treba da se plati . I gomila drugih stvari -sve ćemo MI to platiti , i to -debelo . Dakle ...štednja i nečuveno razbacivanje para u isto vreme ,to su srpska posla . A čija posla su ovo : Cela ta parada se fol ,ne organizuje za Putina ,nego ,kao ,u slavu 70 godina pobede nad fašizmom ,i još bolje -povodom godišnjice oslobođenja Beograda ,koji su oslobodili partizani i Crvena Armija .
E pa ,dame i gospodo -Beograd je oslobođen ,koliko ja znam istoriju, u noći između 20/21 oktobra 1944 . Tako piše u svim udžbenicima istorije ,i 20 .10 se i slavio ,do danas kao "Dan oslobođenja Beograda" ,70 godina . Znači, za Putina ćemo ga "osloboditi" 4 dana ranije ?
Baš me zanima ,za koga bi Rusi "pomerili" svoju vojnu paradu 9 .maja ,i "dan oslobođenja "? Pa ni da im se pokojni Lenjin i Staljin zajedno najave da će da dođu ,ni onda ne bi.
Baš me zanima ,za koga bi Rusi "pomerili" svoju vojnu paradu 9 .maja ,i "dan oslobođenja "?
I ti si našao da porediš jednu svetsku silu i jednu jadnu državicu poput Srbije, ekonomski, duhovno i moralno slomljenu. Svašta od tebe Danubius..., ispadaš zaista smešan, kao da ne znaš o čemu pišeš...
Citat :
"Pa ni da im se pokojni Lenjin i Staljin zajedno najave da će da dođu ,ni onda ne bi."
Naravno da ne bi, a zašto i bi...?! I jedan i drugi su izrazito negativne ličnosti ruske istorije, ponajviše za sopstveni narod. Putin je mnogo dobrih stvari uradio za Rusiju; ekonomski i nacionalno je podigao sa dna i vratio u sam vrh svetske političke scene.
Citat :
" E pa ,ovo ima samo kod nas -srpska posla ."
Ima ovog svuda. Uvek se onaj ko je mali i bespomoćan krpi uz onog od koga može da očekuje pomoć, u bilo kom smislu. Ne znam šta ti tu nije jasno.
Sloba se uzdao prvo u Ruse, a zatim i u Amere pa 'ispušio' na obe strane, Đinđić u Amere i Nemce-i on, naravno, ispušio. Vučić istovremeno gleda i levo i desno- videćemo kako će on proći....Moje prognoze su da će na kraju njegove vladavine NAROD pošteno da 'popuši'. :329340:
I ti si našao da porediš jednu svetsku silu i jednu jadnu državicu poput Srbije, ekonomski, duhovno i moralno slomljenu. Svašta od tebe Danubius..., ispadaš zaista smešan, kao da ne znaš o čemu pišeš...
Jako dobro znam o čemu pišem ,i nema veze "jadna državica" sa tim . Narod koji za sebe tvrdi da je ponosan ,kurčevit ,ne zarezuje nikoga ,hrabar ,"nebeski" -ne liže dupe nikome ,pa ni Putinu ,i meni nije nimalo smešno da pola nacije nema šta da jede ,a ovamo gosti kao kralja i cirkus pravi kao da smo Severna Koreja . Valjda postoji neki protokol kako se dočeka visoki gost i predsednik strane države ,to nije dosta,malo li je ? Nemamo papu ,da dočekujemo ,pa ajd* Putina ,da ne zaostanemo ? Vojna parada ? Zemlja koja je izgubila sve ratove ,ima tri krntije od aviona , voza ponosno okolo prastare ruske krševe i domaće kopije istih ,treba da se ponosimo time ? Kitimo se tuđim perjem ,ruskom akrobatskom eskadrilom . Meni je to suludo ,ako tebi nije ,Putin nije ništa uradio za Srbiju niti će ,no ako ti misliš da sve ovo treba ,od volje ti ,idi maši ruskom zastavicom i bacaj cveće "caru" ,od volje ti, nećeš biti jedina (ovo nije uvreda ,nema potrebe da se nadovezuješ ,eto ,meni su tvoja takva razmišljanja smešna ,pa je zato i logičan odgovor -bez uvrede ) Za mene je poniženje sve ovo ,a kamoli "pomerati" jedan datum koji bi trebao biti svet u istoriji Srbije . Trebali smo onda "pomeriti" i Miholjdan ,pa da se i to "uklopi" ,da bude svečanije za "baćušku" ,baš smo mogli i jednu litiju dodati .
Meni je to suludo ,ako tebi nije ,Putin nije ništa uradio za Srbiju niti će ,no ako ti misliš da sve ovo treba ,od volje ti ,idi maši ruskom zastavicom i bacaj cveće "caru" ,od volje ti, nećeš biti jedina (ovo nije uvreda ,nema potrebe da se nadovezuješ ,eto ,meni su tvoja takva razmišljanja smešna ,pa je zato i logičan odgovor -bez uvrede )
Da, naravno- tebi je uvek smešno ono što ne ide tebi u prilog, ili tvojoj partijskoj opredeljenosti. I nemoj da brineš, nečija neobjektivnost ne može me uvrediti, samo zasmejati. Čak ni pretpostavka da ću paradirati zajedno sa Putinom. Baš me nešto i ne privlači taj događaj, ali, eto, premijer ga smatra potrebnim, tako da, tu ne možeš ništa. Biće kako bude.
Mi, čini mi se, više nemamo izbora, niti mogućnosti da se prsimo. Narod koji je sebe nekada nazivao 'nebeskim' primoran je da liže dupe svima u kojima vidi neki spas, ne samo Putinu. Seti se samo kako su dočekivani zvaničnici sa zapada nakon petooktobarskih promena, koliko nade su nam ulivale njihove izjave o 'Srbiji u Evropi', boljem životu, pa i ono malo para što je tada stiglo sa zapada podizalo je veru u bolju budućnost...Tako i sada...grebemo tamo gde mislimo da možemo...
I još samo nešto da razjasnimo, pošto vidim da moje postove tumačiš onako kako tebi odgovara, a ne onako kako su napisani: Ja ne navijam, ja razumem. A ti kako hoćeš...
I još samo nešto da razjasnimo, pošto vidim da moje postove tumačiš onako kako tebi odgovara, a ne onako kako su napisani: Ja ne navijam, ja razumem. A ti kako hoćeš...
Tumačim onako kako pišeš(te ) i ne dozvoljavam nikome da me naziva "smešnim" ili u onom slučaju još gore . Ja tebe ne vređam -samo adekvatno reagujem . A nisam ni malouman da mi treba tumačiti "šta je pisac hteo da kaže" ,a ja eto-ne razumem .
Tema je "srpska posla" i ja sam dao primer ,i ništa drugo -suludo trošenje para kad je narod gladan (a nije gej parada )
To ima samo u Srbiji i možda Severnoj Koreji ,i o tome eventualno možemo da pričamo ovde ,a za Putina ,Ruse i politiku ,ako želiš šire -imamo gomilu drugih tema .
sunrise NaughtY
Godina : 39 Location : Tu negde... Humor : A sta je to :)) Datum upisa : 15.04.2013
A one ribetine, koje se obuku vrh, izvadi telefon od 500e, i guzvaju se u punom autobusu..... VRHHHH Najgora bolest je bolovati od nekog visokog nivoa... Budi ono sto jesi... bices prihvaceniji u drustvu
Tumačim onako kako pišeš(te ) i ne dozvoljavam nikome da me naziva "smešnim" ili u onom slučaju još gore . Ja tebe ne vređam -samo adekvatno reagujem . A nisam ni malouman da mi treba tumačiti "šta je pisac hteo da kaže" ,a ja eto-ne razumem .
Vidim ja da je tebe 'onaj slučaj' dobro izbacio iz takta danas, te nisi raspoložen za uobičajenu diskusiju. Hoće to kad čovek ima potrebu da veruje kome god..., ali avaj....Nešto si postao mnogo osetljiv na izraze kojima se i sam gađaš onda kad to tebi odgovara( koliko pre neki dan si upravo ti mene nazvao smešnom na temi o gej paradi-samo da te podsetim, pa ja nisam ovako uvredljivo odreagovala kao ti sada).
Niti sam bilo čime uvređena sa tvoje strane, niti te smatram maloumnim, samo konstatujem da imaš običaj da kod određenih pojava okrećeš vodu na svoju vodenicu iako realnost kaže drugačije..., i da nismo svi ovde 'maloumni' pa da to ne primećujemo. Tema je takva kakva je, a Putina si sam spomenuo, ja sam se samo nadovezala, ne da bih u potpunosti protivrečila tvom osnovnom stavu, već da bih skrenula pažnju na razloge zbog kojih se dešava to što se dešava.
Tema je takva kakva je, a Putina si sam spomenuo, ja sam se samo nadovezala, ne da bih u potpunosti protivrečila tvom osnovnom stavu, već da bih skrenula pažnju na razloge zbog kojih se dešava to što se dešava.
Spomenuću ga i ja opet -u okviru teme ,bez posebnog isticanja dotičnog ili bilo kakve analize -samo činjenice . Objasni mi molim te ,kako se zove ono ,kada je narod gladan ,bez posla ,siromašan da siromašniji ne može biti ,pa mu je moguće prodati ovako nešto ? I to ne silom ,nego -navali narode ,još malo pa nestalo ,kupuju ? Uzdržaću se od analize ,rekoh ,i komentara o elemantarnoj logici i minimalnoj inteligenciji,te "ovo " nazvati samo "srpska posla" ,jer zaista nemam nijedno iole razumno objašnjenje .I za masovnu histeriju ,idolopoklonstvo ,šta već je -previše . I bez pominjanja " srpskog inata" i koječega ,kome inata ,svom detetu kome hleba neće kupiti ?
Prodavci trljaju ruke: Planule majice, bedževi i šoljice sa Putinovim likom (video )
daljinski
Godina : 62 Location : Schweiz Humor : daleko od ozbiljnog Datum upisa : 26.06.2014
Bogami sefe tebi kad se spomene Putin i Rusija ko bik kad mu masu crvenom krpom (nista licno). Ocu da Kazem da j tvoja averzija prema jadnom coveku tolika da si se dobro ispovracao dok si pisao komentare. A da kojim slucajem dolazi Obama bilo bi isto i jos gore obezbedjenje i ko to onda placa.
Naslov: Re: Srpska posla :) Sub Nov 08, 2014 8:43 am
Cena barela nafte na svetskom tržištu je u konstantnom padu . Samo za poslednja 4 meseca je pojeftinila za 30 % ,a sad je na nivou cene iz oktobra 2010 . U Srbiji -nije pojeftinila ni za jedan dinar ,nego je u odnosu na oktobar 2010 poskupela za više od 30 % . Samo treba razmisliti ko kod nas drži monopol nad uvozom i uopšte tržištem energenata -i da sve bude potpuno jasno. Mi trošimo naftu tipa "ural" ,koja je samo od juna sa 110 $ barel pala na 83 $ .,i to ne po ,svakoj logici ,osetno jeftinijoj ceni -nego po najskupljoj u regionu . E pa -nazdravlje takvoj "ekonomiji" i matematici (u današnje vreme globalnih slobodnih tržišta ???)
debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
Naslov: Re: Srpska posla :) Sub Nov 08, 2014 8:54 am
U jebote Dani, gde se sećaš ovoga da pišeš. Pa ovo su bre sitnice prema ostalom. Recimo juče je bio skandal na Kalemndanu. Francuz poklonio Vučiću dres francuske reprezentacije, a ovaj njemu Zvezdin. Čak ni na to nisam reagovao, jer je samo još jedna sitnica u nizu šizofreničarskih poreza. A na ovo su mi ukazali prijatelji, cigani. Oni sami kažu, da kako bi bilo da je Dačić kao premijer poklanjao partizanove dresove.
Naslov: Re: Srpska posla :) Pet Nov 14, 2014 2:35 pm
400 devojaka me juri da im ostavim stan: Ostareli akademik šokiran odzivom na oglas
Radmila Bulatović | 13. 11. 2014. - 22:24h blic Da sam znao kakav će to biti bumerang pravo u glavu, nikada ne bih dao oglas. Nokautiran sam pozivima, kaže za „Blic“ akademski slikar Lazar Dimitrijević (79).
Da sam oglas dao u Švedskoj, niko se ne bi javio: Lazar Dimitrijević „Legat od stotinu uljanih slika i stan u centru Beograda testamentom ustupa, bez uslova i naknade, umetnosti odanoj mlađoj dami ostareli akademik“, oglas je koji je pre mesec dana zaintrigirao javnost nakon što je objavljen u jednim dnevnim novinama.
Lazar Dimitrijević je tada za „Blic“ rekao da očekuje da će se naći dama kojoj će ostaviti praktično sve što je u životu stekao, ali odziv koji je usledio ni u snu nije mogao da zamisli.
- Imao sam više od 400 poziva! Nisam znao da li se više zainteresovanih žena javlja putem mejla, SMS-a ili telefonskim pozivom. Telefon je, bukvalno, po ceo dan zvonio. Da sam mlađi, sigurno bih napisao roman na tu temu - kaže Dimitrijević.
Odgovor
„Svakoj dami ću odgovoriti. Nisam odustao od ove ideje, ali ne bih da donosim ishitrenu odluku. Potreban mi je neko ko će se posvetiti mojim slikama, ko će o njima brinuti kad se odselim u Lisabon, ali i nakon moje smrti“, kaže Dimitrijević. Ipak, kaže da nije ljut na sve one žene koje su ga zvala ne zbog slika nego zbog stana.
- Javljale su se žene raznih godina, od studentkinja koje su tek počele da studiraju, preko onih koje imaju 20, 21 i kojima bih mogao deda da budem, do gospođa mojih godina, a uskoro punim 80. Prijatelji kažu da izgledam naivno i bleskasto, ali ja sam obrazovan čovek koji govori šest jezika. Nije me lako prevariti - kaže Dimitrijević.
Iz razgovora s većinom potencijalnih čuvara njegovog blaga, Dimitrijević je, kaže, saznao da nemaju rešeno stambeno pitanje i da je to najverovatnije bila prečica da do njega dođu.
- Potpuno ih razumem i ne zameram im. To je realnost u našoj zemlji. Za to što su one došle u situaciju da na ovakav način pokušavaju da dođu do stana krivi su političari i ratovi. Da sam u Švedskoj dao oglas, niko se ne bi javio jer je to uređena zemlja u kojoj svako ima krov nad glavom - kaže Dimitrijević.
Ističe da je bilo vrlo ozbiljnih i zanimljivih žena koje su završile istoriju umetnosti, i da će u narednim danima analizirati sve dame koje su se javile.
Slikar i pesnik
Lazar Dimitrijević (1935), slikar, pesnik, romanopisac, muzičar, umetnik je izuzetno zanimljive i profesionalne i životne biografije. Rođen je u Prilepu, u Beogradu je završio Akademiju likovnih umetnosti. Postdiplomske studije nastavio je na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Stokholmu. Do 1996. živeo je u Švedskoj, potom do 2004. u Engleskoj. Imao je tridesetak samostalnih izložbi, mahom u inostranstvu. Dobitnik je velikog broja priznanja za likovnu umetnost i književnost.
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: Srpska posla :) Sub Dec 13, 2014 11:51 am
Bez namere da se generalizuje ,ali pogledajte današnje naslove u današnjim dnevnim novinama .
Sekirom razbio lobanju komšiji
Sekirom udarala baku i otela joj pare!
Sekirom udario meštanina po glavi
Različiti gradovi ,različit uzrast osoba koje su ovo učinile ,različiti motivi .
Ispada kao da se kod nas svi nesporazumi rešavaju -sekirom?
Poslednji izmenio Danubius dana Ned Dec 14, 2014 8:58 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Srpska posla :) Sub Dec 13, 2014 12:10 pm
Danubius ::
Bez namere da se generalizuje ,ali pogledajte današnje naslove u današnjim dnevnim novinama .
Ispada kao da se kod nas svi nesporazumi rešavaju -sekirom?
Kad smo mi narod koji se lako nasekira.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Ned Dec 14, 2014 9:15 pm
Dok narod živi ispod granice ljudskog dostojanstva ,srpska "elita" se raspada od novaca ,bilo da je politička ili estradna .
A NIKo se zapita -alooo ,odakle bre ?
Jer je vrlo neobjašnjivo da Dragica Nikolić nema ni jednu haljinu ispod 2000 eu (a nabrojaše bar 20 "kombinacija ) dok joj muž "zarađuje" 150 000 rsd a ona 50 000 kao "prva dama" ,ili odakle Nati Bekvalac ,Tržanki ,Isidori Bijelici (kojoj samo što nismo humanitarno sakupljali novac ) ,Neveni Adžemović i sličnima ,koji jesu "poznati" ali ne toliko da bi i toliko zarađivali ,gde ,i od čega ,"nosača zvuka" ,koncerata ???po 32 000 eu za školarinu njihove dečice sa jednocifrenim brojem godina ? Da ne pominjem mladog Ražnjatovića i njegov sat -kakav mogu sebi da priušte jedan Rože Federer,ili Tajger Vuds ,dakle ,ljudi koji imaju svetske karijere i legalno zarađene milione ?
Da se ovako isključi mozak ,i ne zapita ODAKLE BRE ,nego da se i dalje "glasa za njih" i kao ovce ide na koncerte da se tamo klanjaju ,a kući *leba nemaju za decu -e to su zaista samo "srpska posla " .
Naslov: Re: Srpska posla :) Uto Jan 06, 2015 7:51 am
..jeste li u toku sa aferom -torte-? samo kod nas moze
SKANDAL U KRAGUJEVCU Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije
N. Radišić | 03. 01. 2015. - 16:16h izmena vesti 17:34h | Foto: N. Raus | Komentara: 151 Oko 18.000 pokvarenih torti, pravo sa deponije u Kragujevcu je odneto i prodato građanima širom Srbije. Zbog toga je suspendovano 10 radnika JKP „Čistoća“, koji su, umesto da neispravne torte zakopaju, organizovano izvukli sa đubrišta i odneli na prodaju.
Kako je za "Blic" izjavio Dejan Raonić, direktor ovog preduzeća,“sve se dogodilo 24. decembra“, a otkriveno je kada su „u okolini pijace primećeni radnici „Čistoće“ koji prodaju torte po bagatelnim cenama“.
- U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u Evropsku uniju se pokvario zamrzivač, i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Na korama se pojavio tanak sloj buđi. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponijui. Ali, to se nije dogodilo, već su organizovano, radnici krenuli da ih odvoze. Na video nadzoru je zabeleženo kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa „kandžom“ koji služi za prevoz kabastog otpada. Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika - kaže Dejan Raonić.
Torte koje su umesto u đubretu, završile su u stomacima naivnih građana. Veterinarska inspekcija je naložila da se one unište.
Dejan Raonić Stigle su na deponiju zaleđene, u originalnim pakovanjima.
Kako "Blic" saznaje iz pouzdanih izvora, 13,5 tona torti je doneto na deponiju i izručeno iz hladnjače. Te torte su trebale da se odnesu u kafileriju, jer spadaju u otpad koji ima životinjsko poreklo.Nisu smele ni da se odnesu bez prisustva inspektora. Policija je za incident saznala danas, gradonačelnik sinoć, a hitno je tim povodom zasedalo i gradsko veće.
Najavljene krivične prijave
Zbog propusta u proceduri za uništenje preko 18.000 torti koje su se umesto na deponiji našle u slobodnoj prodaji, jedan radnik preduzeća "Čistoća" danas je otpušten, nekoliko je suspendovano, a Gradsko veće Kragujevca najavilo je i krivične prijave. Gradska uprava najavila je formiranje komisije koja će raditi na rasvetljavanju celog slučaja uz angažovanje republičkih organa kao i utvrđivanje odgovornosti. Kragujevčanima je upućen zvaničan apel da ne konzumiraju sporne proizvode i ne daju ih deci. Kako je rečeno u Hitnoj pomoći do sada nije bilo slučajeva trovanja.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Uto Jan 06, 2015 8:48 am
Lakota ::
..jeste li u toku sa aferom -torte-? samo kod nas moze
SKANDAL U KRAGUJEVCU Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije
Umesto da su poklonili nekoj farmi svinja ,a papir od pakovanja reciklirali ,što bi se uradilo u Evropi , sami su sebi napravili problem . Iz čiste lenjosti. Sad naravno niko nije kriv ,ali i srećom ,niko nije dobio pencilinski šok ili trovanje . Koliko sam ja razumeo ,zaista i ne postoje jasni zakonski propisi kako se postupa sa ovom vrstom hrane kada se desi što se desilo .
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Uto Jan 06, 2015 9:24 pm
Uvek kada se zaista pomisli da je cela nacija anestezirana ,beznadna , flegmatična i potpuno ravnodušna ,da im se može raditi sve što vlast hoće ,javi se bar jedan genijalan pojedinac koji primerom pokaže da možda ipak ima nade . Jer ovaj potez razotkriva ono što svi znamo -prljavu demagogiju čije žrtve su ovoga puta i deca . Ali ne sva deca -deca onih kojima su "ukinuti paketići" ,teatralno ,i za primer naciji će ipak da ih dobiju ,jer im je roditeljima ,mimo svakog zakona ,dotureno po 19 000 rsd. Sva druga deca neće imati tako raskošne paketiće ,a mnoga nikakve . Čiji roditelji ne rade ,baš nikoga ne zanimaju . Svi to znamo, i svi ćutimo ,mediji prvi na ovu svinjariju . I onda se nađe jedan čovek ,sam protiv svih ,inteligentno . Srpska posla ,kao što su srpska posla što se pored njega nije našlo još bar par hiljada ljudi .
Naslov: Re: Srpska posla :) Sre Jan 14, 2015 9:27 am
IDE KAO PODMAZANO U Prokuplju umesto evro-dizela sipaju zejtin
južnevest.com | 13. 01. 2015. - 13:32h | Foto: Foto - Južne vesti | Komentara: 0 Prokupački vozači počeli su umesto evro dizela da u svoje automobile sipaju običan zejtin.
Ilustracija Neki od njih kažu da suncokretovo ulje ne oštećuje motor više nego gorivo predviđeno za automobile, a vozači se odlučuju za njega jer je daleko jeftiniji, pa najčešće na zejtin svoja kola voze taksisti, ili oni koji idu na duži put, pišu južnevesti.rs.
I na benzinskim stanicama u Prokuplju kažu da im je promet opao i da znaju da mnogi svoje automobile voze na zejtin.
- U Nišu kupujem ruski zejtin koji je 86 dinara po litru, a litar evro dizela sada košta 140 dinara. To je velika ušteda i kada nemam para, odlučujem se za zejtin. Do sada sam više puta vozio auto na zejtin, najčešće kada putujem dalje - kaže Miroslav Krivačević iz Prokuplja.
On dodaje da je vožnja na ulje daleko isplativija, ali da se ne usuđuje da svakodnevno vozi bez nafte.
- Kako mi je rekao prijatelj automehaničar, najbolje je da se pomešaju nafta i zejtin. Čak i to je jeftinije od same nafte - dodaje Krivačević.
Pored zejtina, za dizel automobile ljudi koriste i trafo ulje, ali je njega teže naći. Jedan od prokupačkih automehaničara potvrdio je za Južne vesti da se u ovoj sredini zejtin odomaćio kao gorivo.
- Ono o čemu se mora voditi računa je da zejtin ne ostane u rezervoaru, već treba da se, ako baš mora, iskoristi u "jednom dahu", što se kaže. Sve je veći broj onih koji ga koriste. I ja sam se jednom vozio na zejtin, čisto da probam. Ljudi se snalaze kako znaju i za trenutne potrebe on može da završi posao, ali lično mislim da njegova stalna upotreba nije baš preporučljiva - kaže za "Južne vesti" automehaničar Zoran Branković.
podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
Naslov: Re: Srpska posla :) Sre Jan 14, 2015 9:29 am
Naslov: Re: Srpska posla :) Sre Jan 14, 2015 9:30 am
..znas ti nas..
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Ned Jan 25, 2015 12:10 am
..znas ti nas..
I za "nas " je ovo ,ipak ,ogavno . Mada se ne treba puno ni čuditi -očigledno da iza ove svinjarije stoje političke partije ,koje preko nekog svog "aktiviste" ucene ili nateraju nekog ubogog da za njihov račun "uplati" .I onda kod "odakle milioni partijama" ovi mirno kažu-pa finansiraju nas članovi, smpatizeri.... :smtzle:
------
Ovako sirotinja u Srbiji izdržava političke stranke!
Autor: novosti.rs | 24.01.2015 - 23:47:00h |
Čak 48 korisnika socijalne pomoći uplatili su pomoć političkim partijama u izbornoj kampanji, a na račune su uplaćivane donacije i po 50.000 dinara
Među pomagačima SNS, LSV, DS, NP, SPS i DSS bilo je ljudi iz najsiromašnijeg sloja društva, takozvanih socijalnih slučajeva, kažu u Agenciji za borbu protiv korupcije Socijalna pomoć u Srbiji iznosi od 7.789 dinara do 17.738 dinara, već u zavisnosti od broja članova u porodici, a da stvar bude bizarnija oni su, navodno, na račune stranaka uplaćivali 50.000 dinara!
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Srpska posla :) Čet Jan 29, 2015 12:51 pm
Imas rec od 12 slova?
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Pet Jan 30, 2015 11:25 pm
Kako se stvari razvijaju sa Vojno bezbednosnom agencijom ,ministrom vojnim i svim ostalim umešanima ,zaključno sa Premijerom oko slučaja "prebijanje Andreja Vučića" izgleda da će građani morati da štite Zaštitnika građana ,od najmanje "smene" ,ako ne i čega drugog . Toliko se laži od strane VBA čulo ,da sve ovo polako podseća na "slučaj Topčider" ,tako da se treba ozbiljno zabrinuti za zdravlje i život Saše Jankovića ,koji se usudi "udariti na najsvetije u Srbiji" ,Vojsku i SNS ,tj -hvatati ih u laži i pokušajima zastrašivanja ,zataškavanja ....tj, u pravim "srpskim poslovima" iz protekle dve decenije .
Kica/Praja El virtuoso
Godina : 86 Location : Ladna Morava Humor : Filmovi Veljka Bulajića Datum upisa : 04.12.2009
Naslov: Re: Srpska posla :) Sub Jan 31, 2015 12:03 am
Ne mogu nikako da pohvatam ko tu za koga radi i ko je veci neprijatelj naroda ?! Po ustavu premijera stiti BIA a vojna sluzba predsednika republike. Odakle da wba stiti premijera niko nece ni da pita pa ni taj Jankovic, a da ne govorimo o tome da ta ista wba stiti brata premijera i brata gradonacelnika Beograda. To stvarno nisu cista posla.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Sub Feb 21, 2015 9:09 am
Srbija 06:41, 21.02.2015. Autor: Foto: Zorana Jevtić
Neki učili, a neki se kladili... OŠ „Žarko Zrenjanin“
BAČKI PETROVAC - Dok druge škole višak prostora izdaju pekarama i knjižarama, u bačkom selu Maglić školsku imovinu su ustupili kafiću i kladionici, tako da su osnovci pre časova mogli da svrate na piće ili da uplate tiket.
Ipak, posle 15 godina tome se u nedelju stalo na put, a prosvetna inspekcija trenutno utvrđuje ko je omogućio izdavanje spornog prostora u školi „Žarko Zrenjanin“. --- Setili se ....nakon 15 godina .
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Pet Feb 27, 2015 9:23 pm
Danas kod Palate pravde ,apropo "procesa rehabilitacije" Draže Mihajlovića . Radikali sve sa lažnim Vojvodom i "četnicima" sa jedne strane , i antifašistička omladina i par preživelih boraca NOR sa druge . Koliko je "bitno" vidi se po broju okupljenih (a vidi se i po facama ko je ko)
VIDEO Neverovatno kako se tako nešto uspešno plasira kroz medije ,pa zaseni najavu poskupljenja struje i gasa za 15 % i sve one skandale vezane za SNS koji jedan drugog stižu ovih dana (i pored medijske cenzure ) No, Srbi se uvek mogu obmanuti i posvađati ,makar i oko stvari od pre skoro veka ,nikakav problem ,odmah zaborave koliko su siromašni i koliko je budućnost "crna" -samo nabaci nešto iz prošlosti ,pobiše se odmah ,i prazna stomaka ,i u ritama .
ZoxZoja Stela Polaris
Naslov: Re: Srpska posla :) Čet Mar 05, 2015 1:10 pm
Dragi moji prijatelji zelela bih sa vama da podelim jos jednu veliku nebulozu jadne nam nase SRBIJE, socijalnog osiguranja i svega drugog. Zelim da vas uputim da je moj 16 mesecni sin sposoban da bez pratnje, samostalno putuje u Beograd autobusom. Ja to zaista nisam znala ali u to me je uputila ocena komisije u socijalnom - Kragujevac Grad. Iako je nasa doktorka jasno naznacila da je detetu potreban pratilac oni su ipak odlucili da je on sa svojih 16meseci sposoban da samostalno putuje Autobuson za BG...Sta reci..
Preuzeto sa zida fb prijatelice.
Inače to je ONAJ RFZO o čijem trošku ćerka Jorgovanke Tabaković službenim automobilom (sa vozačem) ide iz Novog Sada za Beograd na "fakultet" par puta nedeljno. Isti onaj RFZO o kom smo pisali u sučajevima male Tijane i Anastasije. Onaj RFZO koji svojim "Pravilnikom" nije video malu Zoju koja je umrla od Batenove bolesti ... Mogla bih da nabrajam do sutra. Gde su te govnjive motke više???
Gost Gost
Naslov: Re: Srpska posla :) Čet Mar 05, 2015 2:23 pm
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Sre Mar 11, 2015 6:52 pm
Kada ovo neko od vas iz inostranstva pročita -neće verovati svojim očima . Kada ovo pročita neko iz Srbije ,a ne radi u sudstvu ili državnoj upravi ..ne znam šta će biti reakcija ? Očekivana bi bila -bes ,zgražanje ,protest ? Na sve što svaki dan gledamo -još i ovaj krajnji bezobrazluk ,i to od onih što stežu naš kajš? Pročitajte sami ...OVO može da bude samo u Srbiji ,nigde više. Ni zaposleni u Bakingemskoj palati nemaju ovakve beneficije .
Novi kolektivni ugovor NJIMA SE OSTVARIO NAŠ SAN: Ćatama pola godine plaćenog odmora!
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: Srpska posla :) Sre Mar 11, 2015 6:57 pm
Iskreno,prva misao mi je i bila,nezvanicni i neprovjereni podaci....zaista ne vjerujem da je to moguce.
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Srpska posla :) Sre Mar 11, 2015 9:05 pm
Naslov: Re: Srpska posla :) Čet Mar 12, 2015 7:56 am
..i tako se ,kao u starom Rimu ,stvaraju klase patricija i plebejaca,kod nas su oni sto rade u javnom sektoru ovi prvi,a sad se vidi sto ih donosonje onog robovlasnickog zakona o radu nije uopste tangiralo..
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: Srpska posla :) Uto Mar 17, 2015 8:37 pm
..i tako se ,kao u starom Rimu ,stvaraju klase patricija i plebejaca,kod nas su oni sto rade u javnom sektoru ovi prvi,a sad se vidi sto ih donosonje onog robovlasnickog zakona o radu nije uopste tangiralo..
Starlete zarade 5.000 evra mesečno
Profesor ili lekar zarade mesečno manje ,nego što dobije jedna "starleta" za sat igranja uz šipku ,ili samo da se "pojavi" u nekom klubu.