DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

Koliko su Srbi zaista pametni?

Ići dole 
+13
zoran1970
sonia
bosankaa
cojle
Lakota
Sibila_
Samouka
ZoxZoja
AstrinaKomsinica
Danubius
Astra
Kijara-brm
dusicaa
17 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
dusicaa
الحالم الأبدي
dusicaa

Datum upisa : 02.12.2012

Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyPet Jan 10, 2014 8:41 pm

First topic message reminder :

Ova rang lista će vas razočarati

Sa prosečnim koeficijentom inteligencije 89, Srbi se nalaze na 18. mestu rang liste koja obuhvata 113 zemalja sveta, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje. Prema podacima iznetim u ovoj listi, ispred nas su sve bivše jugoslovenske republike.

Teško da bi bio ponosan na rezultate svoje nacije: Nikola Tesla
Na listi koju predvodi Singapur sa prosečnim IQ 108, a slede Južna Koreja sa 106 i Japan sa 105, u regionu se najbolje "plasirala" Slovenija, na 11. mestu sa prosečnim koeficijentom 96. Iza nje su Bugarska na 14. sa 93, Grčka na 15. sa 92, Makedonija na 16. sa 91, dok Albanija, BiH i Hrvatska dele 17. poziciju sa prosečnim IQ 90.

1.  Sigapur 108
2.  Južna Koreja 106
3.  Japan 105
4. Italija 102
5. Island, Mongolija 101
6. Švajcarska 101
7. Austrija, Kina, Luksemburg, Holandija, Norveška, Velika Britanija 100
8. Belgija, Kanada, Estonija, Finska, Nemačka, Novi Zeland, Poljska, Švedska 99
9. Andora, Australija, Češka, Danska, Francuska, Mađarska, Litvanija, Španija, SAD 98
10. Belorusija, Malta, Rusija, Ukrajina 97
11. Slovenija 96
16. Makedonija 91
17. Albanija, BiH, Hrvatska 90
18. Srbija 89
43. Ekvatorijalna Gvineja 46

Jelte Vičerts
Ovu listu, koja je objavljena na portalu Photius.com, sastavio je na osnovu desetogodišnjeg rada tim istraživača koji čine britanski psiholog Ričard Linn, finski politikolog Tatu Vananen i holandski psiholog Jelte Vičerts. Oni su prikupili i analizirali studije o inteligenciji stanovništva iz 113 zemalja sveta i u skladu sa tim ih i rangirali.

Iako poslednja u odnosu na ostale eks-Ju republike, Srbija se našla daleko ispred začelja ove lestvice, na kom je, sa prosečnim koeficijentom 46, Ekvatorijalna Gvineja.
www.blic.rs

Iskreno ja sam iznenadjena ovom anketom.
Prosto mi nije logicno da narod koji je iznedrio niz genijalaca ima tako nizak IQ ?!
Pa se pitam, ko li su ljudi koji su im bili uzorci i gde li su vrsili ispitivanja ?
Negde u nekoj nedodjiji ili je stvarno tako ?
Sta vi mislite  ?
Nazad na vrh Ići dole

AutorPoruka
Lakota
- slučajna prolaznica-

Datum upisa : 11.07.2013

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 8:58 pm

AstrinaKomsinica ::
Lakota ::
..pa zakljucih iz gornjih postova,Pisa testova i slicno..

Rezultati testova inteligencije nema veze sa kvalitetom obrazovnog sistema:)

..nemoj meni..znam ja to..:)
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris

Datum upisa : 13.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 8:58 pm

Da odgovorim obema a da ne citiram 5-6 postova. Školski sistem u Srbiji je još uvek nalik na onaj stari iz Yuge ali se uspešno trude da ga unište. Sistem ocenjivanja gde je svaki treći đak Vukovac, gde s testovi za Malu maturu kupuju na ulici i slične stvari uspešno rade na razbijanju i ono malo što valja u Srbiji. O nazovi fakutetima SegaMegaSingidunum gde su asistenti pevaljke koje dve prostoproširene u intervjuu ne sastavljaju ne vredi trošiti reči.
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer

Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:02 pm

E to je vec velika steta. Onaj stari obrazovni sistem je temelj znanja, opsteg znanja, skoro pa jedinstven u svijetu. Mislim da se samo par azijskih zemalja mogu pohvaliti takvim opstim znanjem.

Steta.
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator

Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:06 pm

ZoxZoja ::

Da odgovorim obema a da ne citiram 5-6 postova. Školski sistem u Srbiji je još uvek nalik na onaj stari iz Yuge ali se uspešno trude da ga unište. Sistem ocenjivanja gde je svaki treći đak Vukovac, gde s testovi za Malu maturu kupuju na ulici i slične stvari uspešno rade na razbijanju i ono malo što valja u Srbiji. O nazovi fakutetima SegaMegaSingidunum gde su asistenti pevaljke koje dve prostoproširene u intervjuu ne sastavljaju ne vredi trošiti reči.

Zox...najjača si... top88 
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
Lakota
- slučajna prolaznica-

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:09 pm

E to je vec velika steta. Onaj stari obrazovni sistem je temelj znanja, opsteg znanja, skoro pa jedinstven u svijetu. Mislim da se samo par azijskih zemalja mogu pohvaliti takvim opstim znanjem.

Steta.

To sam i ja tvrdila onomad negde na onoj temi o obrazovanju..
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:10 pm

Znanje i ucenje nema nista sa intelegencijom. Sto se tice skolskog sistema bivse Yugoslavije. Ucilo se samo o propagandama, partizani, Bosko Buha itd.

Ako  nastavnica ili nastavnik nije ti bio u rodu ili komsiluku, lose si prolazio,jako lose.
U Bosni je tasko bilo, e sad u drugim republikama neznam kako je bio skolski sistem. :329340:
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:18 pm

Dolinac ::

Znanje i ucenje nema nista sa intelegencijom. Sto se tice skolskog sistema bivse Yugoslavije. Ucilo se samo o propagandama, partizani, Bosko Buha itd.

Ako  nastavnica ili nastavnik nije ti bio u rodu ili komsiluku, lose si prolazio,jako lose.
U Bosni je tasko bilo, e sad u drugim republikama neznam kako je bio skolski sistem. :329340:

Doli, poslije 4tog osnovne ucili su se i drugi rpedmeti sem prirode i drustva ahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Vristim haahhahahahahaha
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:23 pm

Prvo da se ne složi s tvojm konstatacijom da znanje i učenje nemaju veze s inteligencijom. Imaju još kakve jer tvoj potencijal za fiziku recimo određuje koliko truda moraš da uložiš da bi savladao tu nauku. Mada u mom postu i nije bilo reči o tome nego da sistem ocenjivanja danas u Srbiji ne valja.

Doli ne znam po kom programu si ti učio ali po godinama rekla bih po istom po kom sam i ja a i većina komentatora ovde. Istina je da smo u nekom delu učili i propagandu "Tito, partija ..." ali stvarno preteruješ kad kažeš da smo SAMO to učili. Ja se nešto sećam i lektire koja je obuhvatala epsku poeziju (par vekova pre Boška Buhe), knjige iz svetske književnosti od Marka Tvena do Dostojevskog (zavisno od uzrasta). Vrlo dobro se sećam karte Evrope, karte sveta na časovima geografije gde smo učili i bespotrebne stvari kao što je tonaža ulovljene ribe u Obali slonovače ali retko ko od nas će Amazon tražiti u Aziji.

I da, meni ni jedan nastavnik nije bio ni rođak ni komšija a bila sam odlikaš. Istina nikad 5:00 jer sam "malo" kuburila s veštinama (fizičko) i umetnostima (likovno i muzičko). Jedan od najboljih đaka mog razreda je bila devojčica čiji je otac bio poljoprivrednik a majka imala 7 razreda osnovne škole. Bez ikakve protekcije samo svojim znanjem.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:29 pm

Zox cast izuzetcima, ali u Bosni tako bilo.

Prvo da se ne složi s tvojm konstatacijom da znanje i učenje nemaju veze s inteligencijom.

Znanje se moze usvojiti kao i ucenje ali nikad intelegencija. To je moje vidjenje i misljenje, ne smatram se intelektualcem ali mogu snjima interesatno komunicirati.
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

Humor : :)

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:31 pm

trtrr trtrr trtrr trtrr trtrr 

Odo slikat cojeka hahahahahahahahahahahahahahahahaha
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

Godina : 64
Datum upisa : 20.06.2008

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 9:56 pm

Doli,provaljujes se...sistem skolovanja nas...bivse Yu je daleko iznad cijele Evrope...e sad sto ti nisi moguce ucio,pa imao problema,to je drugo.Znao se prepoznati i taleni,pa su bile sekcije ,kruzoci,horovi...,razna takmicenja...mnogo toga za podstrek ucenika.Imali smo opste znanje...sto veli Zox,Amer ne moze ni nakon sat da nadje Bosnu,a mi smo u sekundi znali gdje je Jang,pustinja Tobi ili neko ostrvo Tihog okeana...ipak je to neko osnovno znanje koje ni jedan kontinent nema.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.ranjeni-orao.com
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 10:04 pm

Ma sad vi to malo pretjerujete, cuj nje, osnovno znanje.

Sa disciplinom i zdravim umom moze se dosta postici, mi balkanci nemamo disciplinu, ispadamo iz tog programa.
A u ostalome, ako je tako, zasto neradimo onda u nekim velikim industrijskim tvrtkama ili univerzitetima itd..

Ma balkanska posla  :329340: 
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 10:13 pm

Sa disciplinom i zdravim umom moze se dosta postici, mi balkanci nemamo disciplinu, ispadamo iz tog programa.
A u ostalome, ako je tako, zasto neradimo onda u nekim velikim industrijskim tvrtkama ili univerzitetima itd..

Doli gle čuda čovek (godinu dana stariji od mene) koji je završio istu osnovnu školu koju i ja. Koji je, kako ti tvrdiš učio samo propagandu o Bošku Buhi, danas radi kao elektroinženjer u Philips-u i to na prilično visokom mestu. Nešto sumnjam da mu poslodavac plaća da im priča o Titu i Partiji. Mada među kolegama ima status odličnog turističkog vodiča kad negde službeno putuju. Možda zato što ga je nastavnica likovnog davila reprodukcijama iz Luvra. Što je na časovima istorije naučio ko je Admiral Nelson čija bista je u londonu ... Doli naše generacije ko je hteo da uči i napreduje imao je šansu ko nije taj je i ovde radio na fabričkoj traci isto kao i u Nemačkoj.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 10:26 pm

Doli gle čuda čovek (godinu dana stariji od mene) koji je završio istu osnovnu školu koju i ja. Koji je, kako ti tvrdiš učio samo propagandu o Bošku Buhi, danas radi kao elektroinženjer u Philips-u i to na prilično visokom mestu. Nešto sumnjam da mu poslodavac plaća da im priča o Titu i Partiji. Mada među kolegama ima status odličnog turističkog vodiča kad negde službeno putuju. Možda zato što ga je nastavnica likovnog davila reprodukcijama iz Luvra. Što je na časovima istorije naučio ko je Admiral Nelson čija bista je u londonu ... Doli naše generacije ko je hteo da uči i napreduje imao je šansu ko nije taj je i ovde radio na fabričkoj traci isto kao i u Nemačkoj.

Ma znam za to, neki su imali izbora neki nisu. Morali ostat doma, baka,majka sami bolesni itd.
Ima i preko vitamin B, jel preko veze udju u neku malo veci polozaj itd.

U vezi sanse neslazem se, sve zavisi koje nacionalnosti si pripadao. Opet kazem za Bosnu mogu to reci, pogotovo za Banovina-posavska.

Bilo kako bilo, samo ucenje dovodi napredak, sve ostalo je sreca.
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 10:28 pm

Doli,bilo bi lijepo da se maknes s ove teme,ne mogu ti zabraniti ali ne dizi zivac ozbiljnim forumasima.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 10:32 pm

. Doli naše generacije ko je hteo da uči i napreduje imao je šansu ko nije taj je i ovde radio na fabričkoj traci isto kao i u Nemačkoj.
Upravo tako .
I ne samo to -zagrebački ,beogradski i novosadski univerzitet ,tj diplome su bile priznate u celom svetu (za razliku od Sarajeva i Prištine )
E sad je druga priča .6000 eu diploma ako ti je pošalju poštom ,5000 ako dođeš po nju -da biraš zvanje ,"privatni" fakulteti.
Kad je Goga Sekulić "diplomirala "ekonomiju ,Nata Bekvalac "predaje "na Megatrendu ,Toma i njemu slični "diplomiraju" i magistriraju -o kakvom "znanju "mi tu pričamo ?
Naša inteligencija i mladost je davno van zemlje ,i nije nikakva "antisrpska" zavera što nam je ocena takva .
Zaboraviste skandal sa prijemnim ispitima za srednje škole ?
A to godinama tako ide na "mufte" i prevaru ,a bez znanja .

Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 155klf10
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 10:37 pm

Astra ::
Doli,bilo bi lijepo da se maknes s ove teme,ne mogu ti zabraniti ali ne dizi zivac ozbiljnim forumasima.

1. Tko si ti da maknes nekoga sa foruma tj. teme?

2. Od kud tebi da ja dizem ozbiljnim forumasima zivce?

Ako zelis ovdje neku diktakturu voditi, vodi je,ali sorry bez mene ces je voditi.

Ovo je vec X puta kako me atakiras sa takvim pisanim izjavama da se maknem ili slicno.
Pitam se po koji puta, kako ti uopce mozes se pogledati u ogledalo a da ne pocrvenis?
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 10:56 pm

Danubius ::
. Doli naše generacije ko je hteo da uči i napreduje imao je šansu ko nije taj je i ovde radio na fabričkoj traci isto kao i u Nemačkoj.
Upravo tako .
I ne samo to -zagrebački ,beogradski i novosadski univerzitet ,tj diplome su bile priznate u celom svetu (za razliku od Sarajeva i Prištine )
E sad je druga priča .6000 eu diploma ako ti je pošalju poštom ,5000 ako dođeš po nju -da biraš zvanje ,"privatni" fakulteti.
Kad je Goga Sekulić "diplomirala "ekonomiju ,Nata Bekvalac "predaje "na Megatrendu ,Toma i njemu slični "diplomiraju" i magistriraju -o kakvom "znanju "mi tu pričamo ?
Naša inteligencija i mladost je davno van zemlje ,i nije nikakva "antisrpska" zavera što nam je ocena takva .
Zaboraviste skandal sa prijemnim ispitima za srednje škole ?
A to godinama tako ide na "mufte" i prevaru ,a bez znanja .

Dani na ovoj strani pri vrhu moj post o školstvu u Srbiji. Pomenula sam im i Malu maturu i Natašu istina bez imenovanja nego samo kao "pevaljku" ... I ne smatram da je biti oko dvadesetog mesta u ovakvom rangiranju ikakva antisrpska zavera. Iskreno rečeno znajući koliko nam je pametnih ljudi otišlo, kako se preostala pamet tretira ovakvi rezultati su više nego dobri.
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySub Jan 11, 2014 11:01 pm

Ako zelis ovdje neku diktakturu voditi, vodi je,ali sorry bez mene ces je voditi.

Ovo je vec X puta kako me atakiras sa takvim pisanim izjavama da se maknem ili slicno.
Pitam se po koji puta, kako ti uopce mozes se pogledati u ogledalo a da ne pocrvenis?

Opet ne citas kako treba ...napisah NE MOGU ti zabraniti,ali da bi BILO LIJEPO.
Samo si lijepo zamoljen.
Zavrsavam sa spamom ovdje i izvinjavam se ucesnicima u diskusiji.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 12, 2014 8:49 am

Opet ne citas kako treba ...napisah NE MOGU ti zabraniti,ali da bi BILO LIJEPO.
Samo si lijepo zamoljen.
Zavrsavam sa spamom ovdje i izvinjavam se ucesnicima u diskusiji.

Astra nemoj mi dizati zivce, citam ja dobro. Zaobidji mene i moje postove, jednostavno igno.
Koji sarkizam se krije.. ne mogu ti zabraniti..ali bilo bi lijepo?!?!?!?!?!To je vec i sadisticko ponasanje, jadna majka nebila.

Ovaj puta cu ti oprostiti, primi je kao zadnju sansu, dovoljno pametna jesi. Nemoram ti nista crtati, zar ne?
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 12, 2014 9:11 am

... RKLJUŠ!!!
... do mene, do mene, do mene, do mene...

rasta
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 12, 2014 10:40 am

Dani na ovoj strani pri vrhu moj post o školstvu u Srbiji. Pomenula sam im i Malu maturu i Natašu istina bez imenovanja nego samo kao "pevaljku" ... I ne smatram da je biti oko dvadesetog mesta u ovakvom rangiranju ikakva antisrpska zavera. Iskreno rečeno znajući koliko nam je pametnih ljudi otišlo, kako se preostala pamet tretira ovakvi rezultati su više nego dobri.
Jeste ,sad sam prošao celu temu (jer vidim da se zaoštrava i ide gde ne treba -što sam znao čim sam video naslov)
Elem -naslov je iz naših novina ,kopiran i nije tako stavljen da ikoga iritira .
Iza cele priče o stanju našeg školstva stoji ,naravno-država .
Puni su bili novinski stupci Teodora von Burga ,Srbina ,prvaka sveta u matematici . Čestitke od predsednika Nikolića pa do ko zna koga .
I onda majka kaže da je sama morala da plaća dodatne  časove ,iako je to četvrto zlato koje je momak doneo Srbiji .
Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 260032_teodor-fon-burg01-public-_hf
I lepo momak šta će -upisao je Oksford ,gde će imati i stipendiju i sve druge uslove za školovanje . Ali je halabuka dignuta , u jeeee,ala smo pametni ,Srbija ,Srbija !

Niko onda i ne primeti ovako nešto :

Učenici u Srbiji potpuno nepismeni BRUKA PROSVETE: Srednjoškolci ne znaju da reše test za osnovce!  link

Nijedan od 600 đaka srednjih škola nije uspeo da uradi test za šesti razred, pokazalo testiranje Instituta za pedagoško istraživanje.

Kakvo znanje imaju svršeni osnovci?  link

"Nažalost, već je postalo uobičajeno da đaci upišu srednju školu, a da imaju problem sa množenjem, sabiranjem velikih brojeva, pisanjem velikog slova, elementarnim poznavanjem istorije i geografije, književnosti.

Podatak da u Srbiji ima oko 80 odsto odličnih i vrlo dobrih đaka je samo lažna slika znanja i postavlja se pitanje ko je zaslužio te ocene - da li veze i poznanstva ili deca svojim znanjem", ističe Antić.

Nepismenih u Srbiji 1,3 miliona   link

Oko 1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je ili delimično nepismeno. Među njima je oko 250.000 građana koji uopšte ne znaju da pišu, dok preostalih milion delimično ume da čita i piše, ali ne razume pročitani tekst.

Tako da nemamo baš puno zbog čega da se kurč......jer je stvarnost drugačija .
Nismo glupi ,nego nam sistem ne valja ,jer naša deca svoju inteligenciju, stručnost ,kvalitet rada pokažu u inostranstvu-gde dobiju osnovne uslov,i tamo postanu produktivni članovi društva koji dobro žive od svoga znanja i umeća,bilo da su stolari ili kibernetičari .
A ako nismo u stanju da promenimo takav sistem ,e onda jesmo glupi ,a još gluplji ako ne razumemo da je svet otišao puno dalje i da usvajanje znanja danas funkcioniše na drugi način .
Pa svaka pevaljka ,političar ,tajkun svoju decu daju u inostrane škole ,zašto?
Zato što pre svega imaju novca koji uzmu od nas ,i zato što kapiraju kako stvari u svetu funkcionišu .
A nama se potura Miroslavljevo jevanđelje ,Ćirilo i Metodije ,Sveti Sava i slične stvari koje treba da glorifikuju našu pamet ,obrazovanost i kulturu . Svaka čast ,naravno -ali su to priče od pre puno vekova ,istorija ,  a stvarnost je 21 vek ,informatičko doba gde smo mi ,kao narod -zaostali

U Srbiji kompjuter poseduje 59,9 odsto domaćinstava, a internet priključak ima 55,8 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS),no gotovo zanemarljiv procenat ga koristi za sticanje ili proširivanje znanja -nego za igranje i društvene mreže.

Nazad na vrh Ići dole
Sibila_
Zalutala Niotkuda
Zalutala Niotkuda
Sibila_

Datum upisa : 20.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 12, 2014 11:11 am

Tema se rasplinula.
A bilo koji test, koliko god dobar on bio je samo test, život je najbolje merilo.
Počeli smo, dakle, od testiranja a da o metodologiji koja je primenjena ne znamo ništa.

Pozitivni primeri naših genijalaca ne znače da je prosečna "nacionalna" inteligencija velika.
Uostalom, IQ 89 za jednu populaciju koja vekovima živi u uslovima psihoza, ratova, pritisaka, siromaštva...je sasvim zadovoljavajuća, ako je uopšte tačna.
I neko već reče, ne znamo jesu li samo Srbi testirani ili su uzorci stanovnici ovih prostora bez obzira na nacionalnu pripadnost?
Ali, ako ćemo generalno, iz sopstvene spoznaje i percepcije pričati, onda se možemo smatrati pripadnicima inteligentne populacije. Sposobnost održanja i opstanka, snalaženja, u gotovo science fiction uslovima kojima smo izloženi, pa eto bar poslednjih 25 godina, to potvrdjuje.

Evo malo i stručnog mišljenja:

"Na razvoj inteligencije utiču i nasleđe i sredina. Nasleđe određuje minimalni i maksimalni domet intelektualnog razvoja, dok sredina i socijalni uslovi utiču na dostizanje krajnjih mogućnosti. Ranije se smatralo da se inteligencija ne razvija tokom života, da čak i znatno opada u kasnijim godinama. Međutim, novija saznanja ukazuju da broj neurona (nervnih ćelija) ne opada rapidno protekom godina i da se čak stvaraju nove veze između neurona. Na to velikim delom utiče način života, sklonost mentalnoj aktivnosti, rešavanje problema putem uviđanja i sl. Prema Katelu, postoje dve vrste inteligencije: fluidna(biološki data) i kristalizovana(stečena). Dok je razvoj prve brži, ranije dostiže plafon i brže počinje da opada, kristalizovana inteligencija pretežno zavisi od obrazovanja i iskustva (npr.verbalne sposobnosti), pokazuje dužu tendenciju rasta i ne opada skoro do kraja života."

Ali vidi ti SingapurTJane i ove žute, kao da im nadogradjuju hardwere, bog te!!!  :jezzz:

coni
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 12, 2014 11:24 am

... kol'ko sam primetio, nacionalne manjine dižu prosek...

rasta
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 12, 2014 1:14 pm

John Doe ::
... kol'ko sam primetio, nacionalne manjine dižu prosek...

rasta

hahahahahahahahaah Sad si ne*ebo hahahahahahahahahahaha
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 12, 2014 1:24 pm

Zasto se spominje uopste da li su ispitanici Srbi ili su i drugi narodi uzeti u obzir....pa valjda se prica o inteligenciji SRBIJE,drzave.
Ko garantuje da u CH nisu bas nasi ljudi,drzavljani Ch digli prosjek  smehsmeh 
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 12, 2014 1:32 pm

Zasto se spominje uopste da li su ispitanici Srbi ili su i drugi narodi uzeti u obzir....pa valjda se prica o inteligenciji SRBIJE,drzave.
Ko garantuje da u CH nisu bas nasi ljudi,drzavljani Ch digli prosjek  smehsmeh 

Pa kako mi to nije palo na pamet! I u Tokiu!  smehsmeh :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: 
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySre Jan 15, 2014 7:53 am

Prof. dr Mića Jovanović: Kome su Srbi glup narod

Poslednjih dana u tabloidnim novinama pojavila se vest da su neka "istraživanja" pokazala da su Srbi najneinteligentniji narod u Evropi.

Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 Jpeg

I niko nije reagovao. Ni Ministarstvo kulture, ni Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ni Srpska akademija nauka i umetnosti. Ni mnogi drugi, koji bi trebalo da reaguju.

Nije bilo reakcije ni na to, što su pisanja tabloida bila podrugljiva i – reklo bi se – na "liniji" ovih tvrdnji.

A prostora za reagovanje bilo je puno. Naročito što se ovakve tvrdnje, periodično, pojavljuju, a "lansiraju" ih razne poznate i nepoznate evropske "institucije" i pojedinci.

Do nedavno je – čak i iz „ovlašćenog“ ministarstva išla vest da je zvaničan „evropski“ podatak da Srbija ima najmanji procenat visokoškolsko obrazovanih ljudi: samo 4,5 %! I to se ponavljalo, a da niko nije seo i napravio prostu računicu. Naime, samo u ovom trenutku na Beogradskom univerzitetu studira više od 95.000 studenata (jedan od najvećih univerziteta u Evropi). Na ostalim državnim univerzitetima studira bar još 150.000 studenata zajedno. Na svim privatnim univerzitetima ima blizu 50.000 studenata. Dakle, ukupan broj studenata u Srbiji, u ovom trenutku, procenjuje se na blizu 300.000! Ako se ovom broju doda broj naših studenata u inostranstvu, taj broj je značajno veći.

Dalje, Beogradski univerzitet upisuje 15.500 studenata svake godine, a ostali državni univerziteti nešto ispod 20.000 studenata. Broj novoupisanih studenata na sve privatne univerzitete je oko 18.000 godišnje. Kada se na ovaj broj dodaju magistranti i doktorandi, onda se može govoriti o broju od blizu pola miliona studenata u Srbiji, u ovom trenutku! Ako je broj punoletnih stanovnika 6.770.000, onda je samo procenat akademskih građana blizu 8 %. Sa diplomiranim studentima taj broj se penje na 10-11 %! Dakle, nema ni govora da je sramni podatak od 4,5 % - tačan!

Ko lansira ovakve podatke?

Pre svega, neke evropske organizacije iz, Srbiji tradicionalno - neprijateljskih zemalja. Neću da ih pominjem, zbog našeg „puta u Evropsku uniju“, mada je krajnje vreme da ih neko pomene.

Na drugom mestu su naši bivši susedi i braća iz perioda „bratstva i jedinstva“, sa kojima smo imali teške godine u prvoj polovini devedesetih. „Braća“ su i tada, a i sada, pokazala veliki smisao za „politički marketing“, ili – bolje rečeno – gebelsovsku političku propagandu. Unižavaju nas planski i sistematski, gde god to mogu.

Na trećem mestu su „petokolonaši“. Usred Beograda funkcionišu razne nevladine organizacije, forumi, otvorena društva, borci za „demokratiju“, koji su – pre svega – srbomrsci. Omalovažavajući Srbe, oni zarađuju velike pare od raznih evropskih fondova. Štaviše, „liderima“ ovih organizacija dodeljuju se razna inostrana odlikovanja, gde, ubedljivo, prednjači francuska „Legija časti“. E, pa – svaka čast!

A mi nikako da sve njih podsetimo da su Srbi dali jednog Teslu, pa Pupina, Milutina Milankovića, Jovana Cvijića... Zatim, da Srbi imaju i Ivu Andrića i Dobricu Ćosića. I mnoge druge. Dalje, da je Srbija, godinama, jedan od najvećih „izvoznika“ visokoobrazovanih stručnjaka u zemlje Evrope u SAD i Kanadu.

Pomenuti tabloidi „podgrevaju“ sumanutu ideju o „glupim Srbima“ pišući, gotovo isključivo, o estradi, o raznim „oro“ starletama, stavljajući na naslovnice glupave svađe polupismenih folk i turbofolk pevača, novih i starih „zvezda“, maloletnih balavaca, koji se zaručuju, takođe maloletnim balavicama... Gotovo niko ne piše o blistavim ličnostima iz sveta nauke, uglednim profesorima Medicinskog fakulteta u Beogradu, od kojih su mnogi na čelu značajnih evropskih i svetskih udruženja. Retko ko se seti naših velikih imena u arhitekturi, naših proslavljenih pozorišnih i filmskih glumaca. A šta je sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti? Sve sami šampioni. Ne zna se ko je bolji. Na žalost, potpuno zaboravljeni od strane medija.

Na kraju, da se osvrnem i na nedavno testiranje srpske dece, u okviru nekakvog (opet) evropskog projekta. Srpska deca, opet, pri dnu tabele. Pa, dokle više? Dajte da mi, ovde u Srbiji, testiramo njihovu, „evropsku“ decu. Kladim se – ta deca bila bi na dnu tabele. Čak, na dnu dna.

Dajem sebi slobodu da, posle 38 godina nastavničke karijere na raznim univerzitetima, sebe smatram kompetentnim da dajem ovakve ocene. Naime, predavao sam studentima u Srbiji, ali i u Engleskoj, Francuskoj, Japanu, Južnoj Koreji, itd.

Teško je davati uopštene ocene, što je, na žalost, kada su Srbi u pitanju – u inostranstvu uobičajeno, ali ja ću – da bih bio „na liniji“ inostrane „metodologije“ ocene inteligencije naroda – da se poslužim njihovom metodom. Dakle, primetio sam da omladina u gorepomenutim evropskim zemljama – nema visok stepen razvijenosti tzv. „apstraktnog mišljenja“, odnosno da teško vidi nešto što je „sa one strane stvarnosti“. Ono što je „na stolu“, pred očima, to još i shvataju. Van toga, jako teško.

Nasuprot njima, već 38 godina primećujem izrazitu sklonost ka „apstraktnom mišljenju“ mnogih generacija studenata, kojima sam predavao ovde u Srbiji. Posebno, poslednjih godina. Valjda je muka naterala mlade ljude u našoj zemlji da razvijaju kreativnost, da uče, da investiraju u sebe. Da postavljaju mudra pitanja, da učestvuju u razrešavanju problema. Omladina u Srbiji ne reaguje na mediokritetske „testove inteligencije“, pošto su oni i pravljeni za mediokritete, a ne za nadprosečnu srpsku omladinu. Mladi ljudi u Srbiji su odavno rešili sve „testove inteligencije“. Odavno su shvatili da su ti testovi postali stereotipi na Internetu i da – ako ih ponoviš dva do tri puta – lako ćeš dostići IQ od 160! E, ovakvim testovima narodi Evropske unije proglašavaju svoju decu i omladinu super-inteligentnim bićima. Srpskoj omladini oni nisu potrebni. Njihova kreativnost, inteligencija i hrabrost u rasuđivanju – vidljivi su „golim okom“ na svakom koraku i na svakom mestu: pobeđuju na svetskim i evropskim takmičenjima u matematici, govorništvu, informatici... A to Evropa i svet – namerno ignorišu.

Izvor: Pressonline

E moj Profesore, kako nismo reagovali?? Odmah se podigao forum na noge:)) I ne uzbudjujte se mnogo, uvek će biti zečeva koji će zapišavati Srbiju. Pametni ljudi ne reaguju na ovakve tabloidne gluposti, pa ne znam zašto ste se i Vi uopšte javili. Kao da se nekome pravdate?? Nema potrebe, psi laju karavani prolaze a svako zna sebe i svoje koliko su i da li su pametni i inteligentni.
Nazad na vrh Ići dole
Lakota
- slučajna prolaznica-
Lakota

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySre Jan 15, 2014 11:42 am

top88 top88  od reci do reci..
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySre Jan 15, 2014 2:44 pm

... mis'iiim... očito je da prof. dr. Mića i nije baš mLogo bistar kada odgovara žutoj štampi... dalje, koristi takvu terminologiju da je to čudo jedno... prvo si prozvao institucije, zatim si povadio tradicionalne kečeve iz rukava a onda klasično objasnio teoriju zavere i na najbolji način objasnio kako da povećam IQ... alal ti kurac na patriotizmu, te ćemo to uzeti u obzir na sledećim izborima... i dalje prati žutu štampu i pokaži nam kako da podignemo rejting u svetu...
... jebiga, odlutale su mi misli... Džizas, kako sam gluMpav...
... elem, 90% nji', koji zavrže fax, brže bolje pakuju kofere da odu iz ove zemlje... glup je ovaj narod... ne može ni pamet da sačuva...

rasta
Nazad na vrh Ići dole
cojle
Zaštitnik seljačkih prava
cojle

Humor : smešan samom sebi
Datum upisa : 09.08.2009

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptySre Jan 15, 2014 8:20 pm

Samouka ::

Poslednjih dana u tabloidnim novinama pojavila se vest da su neka "istraživanja" pokazala da su Srbi najneinteligentniji narod u Evropi.

Pre svega, neke evropske organizacije iz, Srbiji tradicionalno - neprijateljskih zemalja. Neću da ih pominjem, zbog našeg „puta u Evropsku uniju“, mada je krajnje vreme da ih neko pomene.

Na drugom mestu su naši bivši susedi i braća iz perioda „bratstva i jedinstva“, sa kojima smo imali teške godine u prvoj polovini devedesetih. „Braća“ su i tada, a i sada, pokazala veliki smisao za „politički marketing“, ili – bolje rečeno – gebelsovsku političku propagandu. Unižavaju nas planski i sistematski, gde god to mogu.

Na trećem mestu su „petokolonaši“. Usred Beograda funkcionišu razne nevladine organizacije, forumi, otvorena društva, borci za „demokratiju“, koji su – pre svega – srbomrsci. Omalovažavajući Srbe, oni zarađuju velike pare od raznih evropskih fondova. Štaviše, „liderima“ ovih organizacija dodeljuju se razna inostrana odlikovanja, gde, ubedljivo, prednjači francuska „Legija časti“. E, pa – svaka čast!

Javiće se sami. smehsmeh 

Seljak sam pa umem i reč da probiram!
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyČet Jan 16, 2014 1:23 pm

E moj Cojle, to nije samo trend, to je Megatrend . :329340: :329340: 
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyČet Jan 16, 2014 1:25 pm

John Doe ::

... elem, 90% nji', koji zavrže fax, brže bolje pakuju kofere  da odu iz ove zemlje... glup je ovaj narod... ne može ni pamet da sačuva...[/b]
rasta

A "ostali" se pridruze pracenju zute stampe hahahahahahahahahahahahahaha

Tragedija vrazijeg kruga;)
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyČet Jan 16, 2014 10:06 pm

Ne brinite sad će Vlada da napravi tender pa će Mića megasega da pobedi pa će svima da nam na kućnu adresu pošalju nedostajuće menagger diplome. Pa nek crknu dušmani kad mi budemo imali 108% visokoobrazovanih s diplomom fakulteta "završi i pali" trendMega.

Ovde sad treba onaj smajli koji povraća na ove dubokomislene poruke Miće the proizvodimo doktore nauka brže nego Fiat automobile. Onaj smajli kojeg ne mogu da nađem nikako.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyČet Jan 16, 2014 10:31 pm

Štaviše, „liderima“ ovih organizacija dodeljuju se razna inostrana odlikovanja, gde, ubedljivo, prednjači francuska „Legija časti“. E, pa – svaka čast!
Mića Megatrend je zaista poslednja osoba koja bi trebala da se javi po ovoj temi -on sistematski deli diplome (za pare ) kojekakvima ,pa direktno doprinosi ovakvoj slici u svetu ,jer "stručnjaci" koji su kod njega "diplomirali" za pet minuta i isto toliko hiljada evra mogu samo da nas  sramote svojim neznanjem .
Francuska Legija časti je od najprestižnijeg odlikovanja na svetu postala značka koju može da nosi svaka budala ,tako da je nevažno kome je dodeljena .
Slažem se da su sve ovo tabloidne gluposti ,jer se ne može "izmeriti" koliko je neki narod "pametan" ,nema tih pokazatelja ,sem one statistike o broju nepismenih ,procentu visoko školovanih ,itd (koje nam ne idu u prilog )
Čak i kada bi se tako merilo ,ispalo bi da su Mađari najpametniji ,jer imaju najveći broj nobelovaca u odnosu na broj stanovnika ,ili Rusi ,koji imaju enorman broj "fakultetski " obrazovanih ( svaki bokser ,recimo ) a Kinezi najgluplji ,jer u odnosu na broj stanovnika imaju najviše nepismenih .
Pamet jednog naroda bi se mogla ceniti po onome kako su organizovali državu (pre svega ,ekonomiju ) kakav politički  sistem ,i kolika im je moć ili ugled u svetu.
Svi znamo koji su to narodi ,a tamo, nažalost (još) ne spadamo ,čim nismo dovoljno pametni da zadržimo bar  naše najpametnije ,nego ih  prodajemo kao izvozni proizvod sa čistim gubitkom .

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 9:12 am

Ne brinite sad će Vlada da napravi tender pa će Mića megasega da pobedi pa će svima da nam na kućnu adresu pošalju nedostajuće menagger diplome. Pa nek crknu dušmani kad mi budemo imali 108% visokoobrazovanih s diplomom fakulteta "završi i pali" trendMega.

Ovde sad treba onaj smajli koji povraća na ove dubokomislene poruke Miće the proizvodimo doktore nauka brže nego Fiat automobile. Onaj smajli kojeg ne mogu da nađem nikako.
 povraćka  gorepost

Možda bi trebalo otvoriti diskusiju u drugom pravcu -šta u stvari u Srbiji znači biti "pametan" ?

Jer imamo jako puno visoko obrazovanih ljudi (profesori ,lekari ,itd) koji bi se u svetu mogli staviti u kategoriju "siromašan" po prihodima ,zar ne ?
Pametni "steknu " ,jer unovče svoju pamet i znanje -što kod nas nije slučaj .
Doduše ....imamo i priličan broj totalnih budaletina sa fakultetima (i to znamo ,a i svako od nas poznaje po nekog takvog)
Tako da uopšte nisam siguran šta znači kod nas "biti pametan" ?
Recimo -Dara Bubamara, Vesna Zmijanac,  Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković i Zlata Petrović,Šerif Konjević i mnogi drugi imaju samo osnovnu školu ,a ni ne bave se nekim priznatim  ili cenjenim poslom ,čak ne poseduju ni neki super -talenat za ono čim se bave, pa žive kao lordovi u odnosu na sve nas .
Ispadaju onda oni puno pametniji ,zar ne ?

Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 9:24 am

Mislim da su pametni ali samo pojedinacno ali ne kolektivno. Svi koje zive na balkanu su pojedinacno isti, nema veze koje nacionalnosti pripadaju.

Problem je samo, sta vrijedi jednom narodu koji se vozi u kamionu, a vozi ga netko drugi, onaj ne pametan.

Jer uvjek vozi onaj koji voli i zna da vozi kamion.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 9:30 am

... hajrá Magyarok...

rasta
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 9:39 am

Koliko su Srbi zaista pametni? Inteligencija je ono što ti je od Boga dato a pamet je ono što od tog datog iskoristiš. Otud svi ovi muljatori koji su isplivali na vrh.

Daću vam samo jedan primer a svako od vas ih ima bar nekoliko u svojoj okolini. Negde krajm devedesetih, kriza, firme ne rade, momak od svojih dvadeseta i neku godinu moli ujaka u Sloveniji da mu nađe posao. Bilo kakav samo da radi. Ujak pita svog šefa može li da mu zaposli sestrića. "Gde je završio školu?"  "Gde je radio praksu i ima li nekog iskustva?" Ujak se raspita i kad je šef dobio odgovore momak je u roku od par nedelja bio u Sloveniji.  Danas je mislim u Nemačkoj u nekoj jačoj firmi.

Škola koju je junak moje pričice završio je Tehnička škola "Mihajlo Pupin" u Kikindi a praksu je radio u Školskoj radionici Livnice. Onda su došle promene radi promena (a možda u nisu samo zato) pa si Mihajla Velikog Pupina izbacili iz imena škole. Praksu više i nemaju...

Nije pamet proizvesti milion pravnika nego napraviti dobar odnos među pravnicima i metalostrugarima. Mi danas nemamo ove druge. Svi odoše u menaggere a niko ne zna da zameni gumicu na slavini.

Definitivno smo glup narod što dozvoljavamo tako nešto.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 9:57 am

Srbi nisu glupi ni pametni, vise su zaostali u nekim stvarima, primitivnost ih prati. Recimo ja koje poznajem licno zive puno u proslosti. Kratko receno.. crkva kaze ne diraj to, to je crna magija igrajte se sa drvetom itd.

Svaki narod ima potencijal za napredak, samo mora da otvori oci svoje i da ucini prvi korak.
Za napredak je potrebno jedan ili vise saveznik-a.

Usporedio bi cak Srbe kao Indijance u danasnjoj Sjeverna Amerika. Pruzaju otpor iako je nasilnik premocan.
Nazad na vrh Ići dole
zoran1970
Mejac
Mejac
zoran1970

Godina : 54
Datum upisa : 03.09.2011

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 10:04 am

Usporedio bi cak Srbe kao Indijance u danasnjoj Sjeverna Amerika. Pruzaju otpor iako je nasilnik premocan.

eee vala ga pretera,ali u nekim slučajevima bolje je biti indijanac nego skinuti gaće da te kreše amerikanac .......

Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 10:07 am

zoran1970 ::

eee vala ga pretera,ali u nekim slučajevima bolje je biti indijanac nego skinuti gaće da te kreše amerikanac .......

Eto vidis najbolji primjer, ako on tebe krese i ti njega kreses. Treba biti svjestan tome zorane. :329340:

PS, U ostalome sta se ti bunis? Ti si Zemunac  smehsmeh 
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 10:14 am

... ako ih sami skinemo i budemo dobri, možda će koristiti vazelin al' nas i Rusa 300.000.000 !!!

rasta
Nazad na vrh Ići dole
zoran1970
Mejac
Mejac
zoran1970

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 10:14 am

[quote="Dolinac"]

Eto vidis najbolji primjer, ako on tebe krese i ti njega kreses. Treba biti svjestan tome zorane. :329340:

PS, U ostalome sta se ti bunis? Ti si Zemunac  smehsmeh 

ja vala Amerikanca nebi kresno pa makar nemo leba da jedem,dok Amerikanku bi pocepao ko svinja masan džak.Jesam Zemunac,ali prvenstveno sam rođen u Srbiji tako da se deklarišem kao Srbin.  tongue   tongue 
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 10:22 am

ja vala Amerikanca nebi kresno pa makar nemo leba da jedem,dok Amerikanku bi pocepao ko svinja masan džak.Jesam Zemunac,ali prvenstveno sam rođen u Srbiji tako da se deklarišem kao Srbin.  tongue    tongue 

Bez leba nema zivota Zorane, pa ti sada gledaj i promisli. Kad su Rimljani bili jaki mocni, narod je zivio, patio itd. Ali su prezivjeli i zivjeli.

Neka si ti Zemunac i Srbin hvala Bogu! Samo jos bolji Srbin bi bio, kad imas lebac doma.Za sebe i za tvoju obitelj, onda si najjaci Srbin. :329340:
Nazad na vrh Ići dole
Lakota
- slučajna prolaznica-
Lakota

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 12:26 pm

..evo kako nas smatraju glupim..ili samo znaju da smo siromasni..

Švedska nudi po 1.000 evra mesečno za 10 studenata sa Balkana
blic

Broj stipendija za studente sa Balkana, koji uspeju da upišu postdiplomski studij, švedski institut je za 2014. dodatno povećao. Tako će ove godine studentima iz balkanskih zemalja biti dodeljeno od 10 do 15 stipendija koje pokrivaju sve troškove života kao i ukupnu školarinu na univerzitetu, na kojem student bude primljen, u periodu od dve godine.

Zahtev za stipendiju u Švedskoj od zemalja iz regije mogu podneti studenti iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a prijave su od 3. do 11. februara 2014. godine.

Školarinu direktno uplaćuje Švedski institut univerzitetu gde je student upisan dok se stipendija isplaćuje studentu, a iznosi 9.000 švedskih kruna, ili 1.020 evra mesečno. Osim toga, plaćeni su i svi putni troškovi za studenta u visini od 5.000 švedskih kruna, odnosno 570 evra.

Inače, nakon što je u Švedskoj uvedena školarina za strane studente koji dolaze iz zemalja izvan EU, broj studenata iz tih država značajno je opao poslednjih nekoliko godina. Privrednici i univerziteti u toj zemlji stoga upozoravaju kako je privlačenje talentovanih i uspešnih stranih studenata najbolji način da Švedska ostane konkurentna u svetu.

Predlažu da Švedska u narednom periodu ponudi više stipendija i radnih mjesta studentima koji dolaze na studije u tu zemlju. Čak se predlaže i mogućnost da strani studenti nakon završenog školovanja na švedskom univerzitetu dobiju priliku i da ostanu u toj zemlji.

Cilj švedskih vlasti i univerziteta je da u narednom periodu ta zemlja godišnje ponudi stipendije za 1.500 stranih studenata od čega je planirano da njih 20 posto ostane u toj razvijenoj evropskoj zemlji.

Švedska broji 42 javne institucije visokog obrazovanja, te one nude više od 500 magistarskih studija raznih znanstvenih područja na engleskom jeziku. Švedski univerziteti i instituti poznati su po pristupu usmerenom na potrebe studenata te naglasku na radu u grupama, a kvaliteta obrazovanja koje nude je priznata u svetskim okvirima.

Univerziteti u Lundu i Upsali često se mogu naći na rang listi 100 najboljih fakulteta na svetu, što ih svrstava među elitnih 0.5 odsto najcenjenijih mesta za obrazovanje, dok se Medicinski fakultet Karolinska Institutet nalazi među najprestižnijim fakultetima u Evropi, te zauzima visoko 32. mesto na globalnoj lestvici. Na polju znanstvenih istraživanja u strojarstvu i tehnologiji izdvaja se Kraljevski institut za tehnologiju u Štokholmu – Kungliga Tekniska Hogskolan.

Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 4:16 pm

Danubius ::

povraćka  gorepost

Možda bi trebalo otvoriti diskusiju u drugom pravcu -šta u stvari u Srbiji znači biti "pametan" ?

Recimo -Dara Bubamara, Vesna Zmijanac,  Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković i Zlata Petrović,Šerif Konjević i mnogi drugi imaju samo osnovnu školu ,a ni ne bave se nekim priznatim  ili cenjenim poslom ,čak ne poseduju ni neki super -talenat za ono čim se bave, pa žive kao lordovi u odnosu na sve nas .
Ispadaju onda oni puno pametniji ,zar ne ?

Ko je promoter vrednosnog sistema kojeg bar na ovim stranicama zdušno kritikujete?

Pa to su vrednosti koje nam u ime integracionih procesa "uvaljuju" baš vaši politički miljenici.
Čim se ukaže na apsurd da treba izgrađivati sistem vrednosti primeren društvenom nasleđu, okolnostima i potrebama spremni ste na histerični nasrtaj - ua tradicionalisti.

Dakle, saglasan sam sa ocenom da nam ne treba inflacija diploma bez pokrića ali ne zatrpavajte matricu dijaloga. Koliko su Srbi zaista pametni?

Zar pomenuta imena sa ovdašnje estrade baš ne dokazuju tvdnju da Srbi ni u čemu ne zaostaju za vašim zapadnim uzorima.

I mi svoga Džeksona imamo. smehsmeh 
Uostalom Andrija Era Ojdanić je pre svega i ugledan biznismen. Kog renomea i ukusa pogledajte iz promotivnog video snimka za Motel  "Era i sin" na Ibarskoj magistrali.

Eto vam dokaza da su Sbi pametniji nego što im u diplomi piše.  gorepost 

"Nisam majstor da kupujem diplome al sam majstor da vam uzmem pare!" Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 900975 

Nazad na vrh Ići dole
zoran1970
Mejac
Mejac
zoran1970

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyNed Jan 19, 2014 5:08 pm

tongue    tongue 

Bez leba nema zivota Zorane,  :329340:

Leba fala bogu ima , a uz leba prasići i jagnjići  smehsmeh   smehsmeh 
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyPon Jan 20, 2014 1:21 am

cojle ::

Ko je promoter vrednosnog sistema kojeg bar na ovim stranicama zdušno kritikujete?

Pa to su vrednosti koje nam u ime integracionih procesa "uvaljuju" baš vaši politički miljenici.
Čim se ukaže na apsurd da treba izgrađivati sistem vrednosti primeren društvenom nasleđu, okolnostima i potrebama spremni ste na histerični nasrtaj - ua tradicionalisti.

Dakle, saglasan sam sa ocenom da nam ne treba inflacija diploma bez pokrića ali ne zatrpavajte matricu dijaloga. Koliko su Srbi zaista pametni?

Cojle sad si se izlupao za medalju. Bar kad sam ja u pitanju. Niti sam igde na ovom forumu rekla ko su mi politički favoriti niti takvih imam. Ako te baš žulja onda da ti kažem da je moja politička opcija zdrav razum. Dok neko donosi dobro mom domu, selu, Banatu, Srbiji zaboli me koja mu je skraćenica od političkog imena. Kad vidim da nešto ne valja ne libim se da to kažem pa da mi je taj neko baš i zet ili drugar s kim sam provela pola mladosti u istom kafiću.

Onako informacije radi da ti kažem da su baš "moji" dobijali ospice od mene kad su preuzeli vlast u selu. Pljuvala sam ih duplo više baš zato što su "moji". Ali kad kažm pljuvala to znači da sam kao buldog zapela za jednu temu dok ta naizgled sitna stvar nije rešena u selu.

Što se tradicionalizma tiče našao si stvarno kome ćeš da učitavaš da je modernista. Pa nema zadrtijeg od mene kad su neke stvari u pitanju. Ali me to ne sprečava koristim ovo malo razuma što mi Bog dade i da mislim svojom a ne Tominom, Vojinom, Đilasovom ili Amfilohijevom glavom. Žao mi je ali mene su u onom "propalom i trulom soc obrazovanju" naučili da kritički mislim. Možda otud i ovo moje "jezičarenje" po forumu.

Sledeći put kad se raspitaj o meti pa onda pucaj. Ovako si uludo ispucao šaržer uvreda koje su promašile cilj.

Sve u duhu teme možda nisam preterano pametna al ovo malo pameti što imam trudim se da iskoristim na najbolji način.

Edit: Ja reko šta sam imala a Dani koji je isto citiran u tvom postu nek u duhu teme i tradicija Foruma sam "brani" sebe.
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyPon Jan 20, 2014 10:37 am

Eto vam dokaza da su Srbi pametniji nego što im u diplomi piše.  gorepost 

"Nisam majstor da kupujem diplome al sam majstor da vam uzmem pare!" Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 900975 

Vrlo grešiš -od mene ni Era ,ni njemu slični koji furaju "fol "narodno-"nacionalno -patriotski " fazon neće dobiti ni dinara ,jer znam da  wc .
Ali ,izgleda da ih ima na stotine hiljada koji hoće da daju i zadnju paru-da bi nabrojani imali što imaju ,i žive kako žive .
Nismo mi Amerika pa da je ok potrošiti i neke novce iz čiste zabave za razne gluposti ,eto ,imamo sve ,pa i viška ,pa neka i jedan Majkl Džekson ima . Zaboravljaš da su recimo on, a i dobra većina od njih -svetske zvezda ,a ovi naši su možda "ime" samo u Srbiji ,ređe u "regionu" (sa tim da je "region" u stvari -delovi ex Yu ili nešto "dijaspore" -dakle ,uglavnom gde žive Srbi )
Elem ...biće da su oni glavni "sponzori" ,tj ovce za šišanje . Ja u tome ne vidim nikakvu "pamet" .
Nije to vezano samo za estradu ,nego i za državu,politiku ,i sve druge segmente života.
"Pametno" bi po  meni bilo bojkot , građanska neposlušnost ,dakle ,ništa agresivno ,ali da se da na znanje da nismo ovce i maloumni -da znamo misliti svojom glavom i da ne dozvoljavamo da nas se pravi majmunima .
Ja shvatam i podržavam svaku reformu i sve što je dobro za Srbiju ,pa makar dolazilo od nekoga ko se zove Aleksandar Vučić ,ali ne mogu isključiti zdrav razum ,pa se ne zapitati -e ,hajde da vidimo šta je zaista uradio za sve ovo vreme ,sem bombastih obećanja ?
Toga nije puno ,a nama je sve gore .
Manje bitno što se oko Kosova radi ono za čega bi do juče ti isti skinuli glavu nekom drugom ,isto sa "međunarodnim integracijama" , pljačka se nesmetano nastavlja , ali sada "procente" uzimaju njihovi isto kao i predhodnici ,nezaposlenih je sve više , itd .
I onda još procenjuju da će na ovim nepotrebnim izborima oni nadmoćno i pobediti ,u nikada goroj situaciji ,kada smo gotovo svi na ivici osnovne egzistencije ?
E pa meni tu nema nikakve "pameti " u takvom razmišljanju .Predhodni nisu valjali ,ovi ne valjaju -valjda je normalno i logično ,hajde da se okrenemo nekoj trećoj opciji ,koju već nismo videli kao neuspešnu ,možda bude bolje ?
Ali ne ....glasaće većina kao ovce za novog "čobana" ,na osnovu inercije . Po meni ,to nije nimalo pametno ,i meni je to pokazatelj koliko smo kao nacija "programirani" da nasednemo na istu praznu priču ko zna koji put.

Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyPon Jan 20, 2014 9:01 pm

Pametni smo koliko mi 'oćemo, kad mi 'oćemo i koliko mi 'oćemo. Šta nas briga.
Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyPon Jan 20, 2014 9:58 pm

Pametni smo koliko mi 'oćemo, kad mi 'oćemo i koliko mi 'oćemo. Šta nas briga.

e jedino sto necemo ni kako mi ocemo  smehsmeh 
Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyPon Jan 20, 2014 11:40 pm

Dakle, saglasan sam sa ocenom da nam ne treba inflacija diploma bez pokrića ali ne zatrpavajte matricu dijaloga.

Cojle sad si se izlupao za medalju.
Sve u duhu teme možda nisam preterano pametna al ovo malo pameti što imam trudim se da iskoristim na najbolji način.

@Zojo, u mom kraju ima jedno društvo šire znano pod nazivom "Porodica bistrih potoka". Nastalo je kao odgovor na svakidašnju pojavu mutnih tokova. Misliš plitak, a dno mu ne vidiš. Bezopasan na oko, a obale razvaljuje i odnosi.

Što vele moji seljaci, "dobro brstiš"  rukuju se al da se vratimo tvojoj viziji - "Plitak potok a voda duboka"  smehsmeh :rlol: :rlol:  pa rad bistroće potoka ponavljam pitanje:

Zar pomenuta imena sa ovdašnje estrade baš ne dokazuju tvdnju da Srbi ni u čemu ne zaostaju za vašim zapadnim uzorima?

I mi svoga Džeksona imamo.  smehsmeh 
Uostalom Andrija Era Ojdanić je pre svega i ugledan biznismen. Kog renomea i ukusa pogledajte iz promotivnog video snimka za Motel  "Era i sin" na Ibarskoj magistrali.

Gde ste do sada da nam vadite prosek ako je naše glupo i loše samo zato što je srpsko?

Šta fali Motelu?
Da li bi mu više priličilo - "Kod Džeksona?"
 gorepost 

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyPon Jan 20, 2014 11:51 pm

Zar pomenuta imena sa ovdašnje estrade baš ne dokazuju tvdnju da Srbi ni u čemu ne zaostaju za vašim zapadnim uzorima?

Cojle ja te opet pitam OTKUD znaš ko su moji uzori? Ili si vidovit il sam ja toliko glupa da se ne sećam da sam negde to napisala.

Ili možda provociraš pa da ti napišem par stvari o sebi možda stekneš neki bolji uvid. Digni pogled s dekoltea i ČITAJ.

Ako te baš interesuje više volim Tolstoja od Dostojevskog, zanimljiviji mi je Tihi Don od Zbogom oružje, ne mogu da smislim Krležu i Šekspira al ne volim nešto preterano ni Majakovskog.

Moskva suzama ne veruje ali ja volim Ruske filmovane bajke više od Diznijevih. Ali mi je zato omiljeni filmski junak Han Solo.

Gle čuda ali više volim Barsu nego Real. Na SP kako nema naših navijaću kao i uvek do sad za Brazil i Nemačku.

.... i još gomila takvih možda protivrečnosti ali to je prednost kad nisi zatucan pa daš sebi šansu da svašta nešto pogledaš, poslušaš pa šta ti odgovara zadržiš makar bilo i od "mrskog nam neprijatelja".

ZDRAV RAZUM, ukus koji se može sporiti to priznajem ali ovakva učitavanja nisam očekivala od nekog koga smatram inteligentnim&pametnim. Cojle možeš ti to i bolje. Potrudi se.
Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyUto Jan 21, 2014 12:17 am

Ako te baš interesuje više volim Tolstoja od Dostojevskog, zanimljiviji mi je Tihi Don od Zbogom oružje, ne mogu da smislim Krležu i Šekspira al ne volim nešto preterano ni Majakovskog.

Moskva suzama ne veruje ali ja volim Ruske filmovane bajke više od Diznijevih. Ali mi je zato omiljeni filmski junak Han Solo.

Gle čuda ali više volim Barsu nego Real. Na SP kako nema naših navijaću kao i uvek do sad za Brazil i Nemačku.

.... i još gomila takvih možda protivrečnosti ali to je prednost kad nisi zatucan pa daš sebi šansu da svašta nešto pogledaš, poslušaš pa šta ti odgovara zadržiš makar bilo i od "mrskog nam neprijatelja".

Cojle možeš ti to i bolje. Potrudi se.

@Zojo, mudro zboriš al te ružno slušati. Što bi rekle Ere - "ti ga krstiš ono prdi". smehsmeh 
Ne misliš valjda da i ja ne volem slatkiše.  
Uvek može bolje. I eto rezervišem karte za Narodno Pozorište Toša Jovanović u Zrenjaninu:

„Zla žena“

adaptacija, scenografija i režija: EGON SAVIN
umetnički realizator scenografije: VIOREL FLORA
kostimografija: LANA CVIJANOVIĆ
asistent reditelja: VESNA VARIĆAK
asistent kostimografa: IVANA IVIĆ
lektor: DEJAN SREDOJEVIĆ

IGRAJU:

Graf Trifić................................JUGOSLAV KRAJNOV
Sultana................................SANJA RISTIĆ KRAJNOV
Sreta čizmar........................................JOVAN TORAČKI
Pela/Persida..........................................SANJA RADIŠIĆ
Stevan, služitelj.............................DRAGOMIR PEŠIĆ
Provodadžija...................................MILJAN VUKOVIĆ
Muzičari: tamburaški orkestar „MELEM“

JOVAN STERIJA POPOVIĆ (Vršac, 1806-1856)
Srpski književnik. Smatra se osnivačem srpske drame. Prvi je pisac sa većom književnom kulturom koji na osnovu klasičnih uzora u stranim književnostima počinje da razumno, objektivno i kritički posmatra i slika savremeni život srpskog društva. Jedan je od najboljih srpskih komediografa čije su komedije najčešće oštra satira izopačenih karaktera i naravi.
Među komedijama karaktera značajne su „Laža i paralaža“, „Tvrdica“, „Pokondirena tikva“ i „Zla žena“...

Volem domaće, pa makar i put pod noge da gledam "Zlu ženu u Zrenjaninu" al ne znači da ne begenišem i stranske. ziveli1 

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyUto Jan 21, 2014 12:23 am

Cojle opet nisi odgovorio gde sam i kad ja na Forumu rekla koje su "moji" što mi ti učitavaš. Nismo prijatelji na Fb. Nisam ti dala svoje ime i prezime da bi mogao da kažeš da me znaš iz reala pa odatle te tvoje tvrdnje.
Primetila sam da imaš taj običaj "ko Švaba tra la la" da pišeš a da ne kažeš ništa o temi na kojoj pišeš a još manje da odgovoriš nakonkretno postavljano pitanje. Tako da ne znam na koga može da se primeni citirana narodna umotvorina koja se koristi i kod nas u Banatu.

Ponavljam pitanje na koje nisi odgovorio: Gde i kad sam ja rekla koji su moji "uzori"

A dok ne zapucaš u Zr evo snimak Zle žene, koju gle čuda baš volim.

Nazad na vrh Ići dole
Astra
Zvezda Foruma
Zvezda Foruma
Astra

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyUto Jan 21, 2014 12:35 am

E neka te Zoxy,svaka cast...ja ne mogu u Zrenjanin...sad cu i ja da se kulturno "dignem",samo steta sto necu popraviti srpski prosjek...ipak sam ja Svicarka  smehsmeh
Nazad na vrh Ići dole
cojle
cojle

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyUto Jan 21, 2014 2:17 am

I ja volem žene al ne baš tol'ko zle.  Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 900975 

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 EmptyUto Jan 21, 2014 2:19 am

I ja volem žene al ne baš tol'ko zle.  Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 900975 

Ja tvoj ukus ne sporim ali odgovor na postavljeno pitanje nisam dobila. Samo prikrivenu uvredu koja dokazuje da ti je civilizovan razgovor i argumentacija na nuli. Žao mi je ali imala sam bolje mišljenje o tebi.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Koliko su Srbi zaista pametni?   Koliko su Srbi zaista pametni? - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh 
Strana 2 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» SRBI I SRBIJA
» od kude su Srbi ...
» SRBI I VANZEMALJCI......
» SRBI -nestaju li kao narod ?

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: GEOGRAFIJA PREBIVALIŠTA/ETNOSI :: DRŽAVE :: SRBIJA-
Skoči na: