DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
ARAPSKA KUHINJA - Page 3 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
ARAPSKA KUHINJA - Page 3 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

ARAPSKA KUHINJA

Ići dole 
+11
Bane Bumbar
Zana
hator
bosankaa
Aurora Borealis
Sanjalica
anja007
cojle
montoya
Kijara-brm
Danubius
15 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
AutorPoruka
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 50
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Sep 07, 2009 3:01 pm

First topic message reminder :

jede2

Arapska kuhinja

Pod Arapskom kuhinjom podrazumevamo kuhinju vishe zemalja...
Arapska kuhinja se ogleda pre svega u misterioznoj veštini sjedinjavanja začina različitih ukusa i mirisa.
Najpoznatiji začin arapske kuhinje,a ujedno daleko poznat i kod nas je menta, metvica.
Arapi također pri pripremi svojih jela koriste i esencije limuna, narandze, koriste još i jestivo cvijeće kao što su geranijum, narančin cvijet i latice ruža.
U arapskoj kuhinji upotrebljavaju još sve praškaste začine Dalekog i Bliskog istoka, među kojima je i filfil - izuzetno ljuta papričica u prahu koja se koristi za pripremu harise (slično našem ajvaru), a stavlja se i u druga jela među kojima je i napoznatije jelo kuskus.
Među poznate arapske začine možemo još da ubrojimo i kurkum - začin narandžaste boje, a ukus mu je sličan džumbiru(ingwer) i šafranu. Tu je još i kumin, kim, kiml ili kamoun koji se dodaje paprikašima, sosevima i juhama.
Od mesa arapi najviše koriste ovčetinu i ribu, a nacijonalno jelo je prie svega kuskus,zatim humus - umak koji izvanredno prati pećeno meso, te kebab meso nabodeno na ražanj....
Nego, idemo.....

Poslednji izmenio sonia dana Pon Sep 07, 2009 6:21 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole

AutorPoruka
sonia
حبيبي

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:23 pm

Zana ::
sonia ::
Da stavim molohiju da se kuva, ukusno zdravo i toplo... ARAPSKA KUHINJA - Page 3 356467

..nadjoh shta je...samo to nema ovdI ARAPSKA KUHINJA - Page 3 279207

Ima more..ja sam i sejala kad sam bila tamo! Kazem muzu, ako nas neko prijavi da sejemo marihuanu, ima da naHebemo dok mi objasnimo sta je! A moravska zemlja plodna, masala, molohija izrasla ko nigde u Arabiji ARAPSKA KUHINJA - Page 3 944472

Inace, ja je sameljem, i izmesam sa spanacem, pa bude jos gusca i bolja, kuva se sa piletinom, a za prilog pirinac.

Poslednji izmenio sonia dana Pon Jan 14, 2013 1:24 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Datum upisa : 30.05.2012

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:24 pm

..nego,sad se setih,mozda znash kako se sprema?..elem,jedoh neku rizu sa
sa bademina, orasima, lesnicima, suvim grozdjem i leblebijama i mozda josh nechim..zaista je bilo ukusno..nadjoh neki recept na net/u ali nije ni prineti ,onome shto sam jela..
Nazad na vrh Ići dole
Bane Bumbar
Buntovnik bez razloga

Datum upisa : 07.01.2013

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:27 pm

Nisam baš puno tražio ne nadjoh šta je, al meni kad sam u Tunisu bio za razliku od svih ostalih sve bilo sjuuuuuper ... i kus kus, i svi mogući začini ma sve lll8
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:30 pm

Zana ::
..nego,sad se setih,mozda znash kako se sprema?..elem,jedoh neku rizu sa
sa bademina, orasima, lesnicima, suvim grozdjem i leblebijama i mozda josh nechim..zaista je bilo ukusno..nadjoh neki recept na net/u ali nije ni prineti ,onome shto sam jela..

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 Maqluba

jel ' magloba, ili

kapsa

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 Kapsa
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

Datum upisa : 11.08.2010

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:32 pm

KUBBAH TI AL SINIYAH

Interesantno jelo, mada će se retko ko od nas odlučiti da jagnjetinu sprema kao mleveno meso, treba probati pa videti.

sastojci:
Punjenje:
1/2 kg jagnjetine, samlevene,
2 luka, 225 g pinjola-pine nut (s obzirom na cenu i manje),
100 g maslinovog ulje, so i biber.
Kubbah:
500 g Burghula - bungura
500 g mlevene jagnjetine,
1 luk, so, mlevena paprika,
beli biber, kim, cimet
voda sa ledom (za kvašenje ruku pri mešenju),
100 g maslinovog ulja
Način pripreme:
Punjenje: Na ulju propržiti (blago) pinjole, dodati sitno seckan luk, propržiti, zatim meso i začine.
Kubbah: Bungur potopiti desetak minuta, iscediti i samleti. Jagnjetinu fino samleti i ispasirati. Sitno seckan luk, so i začine pomešati sa mesom, i sve ponovo samleti. Sve ovo umesiti sa bungurom (vlažnim rukama). Ako treba ponovo samleti i formirati dve pljeskavice, glatke i oko 0.5 cm debele.

Jednu pljeskavicu staviti na dno okruglog suda, staviti punjenje (fil), pa drugi pljeskavicu. Peći oko 20 min. u zagrejanoj rerni (180°). Ukrasiti pinjolima.
Nazad na vrh Ići dole
http://magnolija.serbianforum.info/forum.htm
jutarnja izmaglica

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:33 pm

KUFTE
Samo ime podseća na naše ćufte, (ime znači lopta, kugla, i vezano je za oblik, a i ime naših ćufti je turskog porekla i znači isto), ali je ukus ovih, iako nisu od mesa, puniji i ako ništa drugo drugačiji i interesantniji.
astojci:
Naut i crveni pasulj (moze i bilo koji drugi) u odnosu 5:1 (ukupno oko 150g),
1 luk, biber, kim,
korijander list i seme,
malo mlevene paprike,
1 jaje, soda bikarbona.
Način pripreme:
Naut i pasulj potopiti 24 sata, zatim iscediti i samleti. Pomešati sitno seckani luk, zrno i listove korijandera, biber, kim, alevu pepriku, jaje i sodu bikarbonu sa smesom i praviti male ćufte (sa dve kašičice najlakše)i peći ih u dubokom ulju. Vaditi na salvetu da se ocede od masti. Služe se uz humus.
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:39 pm

Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:41 pm

jutarnja izmaglica ::
KUFTE

. Služe se uz humus.

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 Humus

hummmmus...skuvana i ispasirana leblebija. Posebno stucati svezu zelenu ljutu papricicu, malo soli i malo belog luka, pa izmesati u to. Dodati iscedjen limun i malo susamovog ulja ( tj. thanije). Odozgo preliti maslinovim uljem, i posuti karijem i kako se zove ono sto dajemo deci kad ih boli stomak, zaboravih ime zacinu... Prilog ili meze, salata, dobro da se umace hlebom ARAPSKA KUHINJA - Page 3 511881

A sto se tice kufte, cufte, dobro je ovako, kao sto rece izmaglica, ali mogu se isto ubaciti u sos od paradajza i skuvati, ili u sos od thanije, isto je dobro, samo sto jedes sad corbu...
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:41 pm

Zana, ili je mozda mansaaaaf?
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

jutarnja izmaglica

Godina : 68
Humor : smehoholicarka

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:42 pm

Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:46 pm

izmaglice, nadji nam i mansaf, to je isto bas ukusno ARAPSKA KUHINJA - Page 3 305730
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

jutarnja izmaglica

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:49 pm

Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

jutarnja izmaglica

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:52 pm

izmaglice, nadji nam i mansaf, to je isto bas ukusno ARAPSKA KUHINJA - Page 3 305730
nacicu negde ,mislim da imam originalni recept-muz je ziveo 9 godina u Libiji uRas Lanufu i puno recepata mi je doneo-taj je prosao i Tunis i Libiju i Alzir i Maroko uzduz i poreko....potrudicu se glases
Nazad na vrh Ići dole
Tattoo

Tattoo

Datum upisa : 24.10.2011

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:54 pm

Ubedljivo od Arapske kuhinje bar po mom ukusu prednjaci Kus Kus.
Ja ne znam koliko mi je dosta , i mogla bih stalno da ga jedem.
U kombinaciji sa leblebijama, kukuruzom i ostalim zacinima. Prste da polizes.
Uvek sam se pitala od cega se pravi ono brasno i koja je to biljka.
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

jutarnja izmaglica

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:56 pm

evo ovaj dok ne nadjem
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

jutarnja izmaglica

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:58 pm

Nazad na vrh Ići dole
Bane Bumbar
Buntovnik bez razloga
Bane Bumbar

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 1:59 pm

jel ima nešto brzinski a da je lepo ... nemam pojma šta bih danas da klopam ... a ako nastavim da gledam ovu temu ima brUzo da ogladnim ...
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 2:00 pm

jutarnja izmaglica ::
nacicu negde ,mislim da imam originalni recept-muz je ziveo 9 godina u Libiji uRas Lanufu i puno recepata mi je doneo-taj je prosao i Tunis i Libiju i Alzir i Maroko uzduz i poreko....potrudicu se ARAPSKA KUHINJA - Page 3 195311

Woow! On sigurno govori i arapski onda ARAPSKA KUHINJA - Page 3 61597
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 2:01 pm

Bane Bumbar ::
jel ima nešto brzinski a da je lepo ... nemam pojma šta bih danas da klopam ... a ako nastavim da gledam ovu temu ima brUzo da ogladnim ...

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 944472ARAPSKA KUHINJA - Page 3 944472 vidi ga pa ovajARAPSKA KUHINJA - Page 3 279207ARAPSKA KUHINJA - Page 3 279207 cek, sad ce nadjemo nesto brzo i ukusnoARAPSKA KUHINJA - Page 3 944472ARAPSKA KUHINJA - Page 3 944472
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 2:12 pm

Tattoo ::
Ubedljivo od Arapske kuhinje bar po mom ukusu prednjaci Kus Kus.
Ja ne znam koliko mi je dosta , i mogla bih stalno da ga jedem.
U kombinaciji sa leblebijama, kukuruzom i ostalim zacinima. Prste da polizes.
Uvek sam se pitala od cega se pravi ono brasno i koja je to biljka.

To je obicna samlevena psenica, znaci obicno brasno, koje se sprema na odredjeni nacin- sipas vodu po malo, i trljas ono brasno kruznim pokretima, prvo u posudi a onda preko reseta..Tako se prave kuglice koje se posle suse, tj. kuvaju na pari, sa odredjenim zacinima..I dodaje se corba napravljena od trista cudesa..Elem, to je veliki posao i za Arapkinje, tako da se mladje zene odlucuju za kupovni..Moze se naci sada svuda sirom Evrope, mislim da ga ima i kod nas... A corbu je lako napraviti, pocnes sa mesom, pa redom povrce ARAPSKA KUHINJA - Page 3 511881

P.S. Za Baneta- Iskidaj hleb na komadice male, i osusi ga u rerni ( pazi da ne zagori) , skuvaj malo piletine, pa i nju zapeci nakon hleba. U corbu od piletine dodaj zacine koje volis. Proprzi malo pirinac sa lukom i na solju pirinca dodaj dve solje vode, prvo da provrije kratko, a onda iskljuci na slabu vatru da se pirinac osusi, pokrij jedno, dvaput promesaj, da ne ostane zilav i da s ene slepi... Corbu pazljivo preli preko hleba a kad lepo upije, sipaj pirinac preko. Na vrhu stavi meso... Ostavi malo corbice u koju ces istiskati limun i stucanu papricicu , so i beli luk.. Sipaj kasicicom na pirinac dok jedes... Prijatno uz Fatu ARAPSKA KUHINJA - Page 3 944472 ( stvarno se tako zove)
Nazad na vrh Ići dole
Bane Bumbar
Buntovnik bez razloga
Bane Bumbar

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 2:18 pm

Probaćemo tu tvoju Fatu dal danas ili neki drugi dan ... mada nešto mi se riba vrzma po glavi još od juče :rlol: ... pa će to da bidne ako uspem sebe da nateram iz kuće da izadjem ...

Inače ovde ima kus-kus u svakom mogućem marketu ... meni je super kad bude žut dal od karija ili onog "kurkuma" a i šafran mi je super al je skup ko djavo...
Nazad na vrh Ići dole
Tattoo

Tattoo

Datum upisa : 24.10.2011

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 2:28 pm

Ma bre, odrasla sam na zapadu, tako da mi nije uopste strana Arapska kuhinja. Tacno se zna po mirisima ko je odakle kad se prodje hodnikom.
A i dan-danas kad god imam prilike uletim u neki nacionalni restoran i obozavam da jedem, bar ono sto je za moj ukus prihvatljivo.
Nazad na vrh Ići dole
jutarnja izmaglica

jutarnja izmaglica

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 3:11 pm

Bane ako se nateras uzmi jedno parce lososa i u jednu cinijicu stavi tucane ljute paprike,slatke aleve paprike,biber beli i crni,,na vrh noza karija,,kasiku meda,sok od pola limuna ,dva cena belog luka,,muskatni orascic isto na vrh noza i pola kasicice soli i dve supene kasike ulja maslinovog-sve zamesaj u cinijici i uvaljaj to parce lososa koje samo trunku zaseces i nek stoji desetak minuta.

Zatim uzmi foliju tanku-providnu i tako uvaljano zamotaj dobro jedno tri puta da je obmotas i upakujes,zatim u jenu serpicu stavi vodu da prokljuca i spusti taj paket u kljucalu vodu-gledaj na sat tri minuta i vdi paketic na tanjir iz kog ces jesti- a u tu kljucalu vodu spusti pirinac i stavi samo malo safrana i soli i serviraj ored ribe-bozanstveno je a jako brzo-uz to mozes jesti i orahe....
Nazad na vrh Ići dole
Zana

Zana

Godina : 60
Datum upisa : 30.05.2012

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Jan 14, 2013 10:18 pm

..jutarnjice zahvaljujem se na receptu..kao da sam znala da ce mi i biti potreban,bata mi se sada javio da stize a on je musliman,jede specifichno,msm da ce mu se dopasti
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptySre Mar 27, 2013 9:11 pm

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 A-kunafe-nablusia

Ako ste u prilici, ovo morate da probate! Knafa Nabulsija ( knafa iz Nabulusa), poslastica sa sirom, jede se dok je topla, mmmm ARAPSKA KUHINJA - Page 3 511881
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyNed Jan 05, 2014 11:30 am

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 1524885_403826569721077_1759541590_n

trtrr 

Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyNed Okt 19, 2014 9:38 am

Za dorucak- falafel. Kad vec rekoh, odoh da izvadim iz zamrzivaca zlz 
Pavlaka prelivena maslovnovim uljem, sveze povrce, i caj kao prilozi uz...odlicna kombinacija za jedno maglovito jutro i plus 4C.

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 Falafel,pickled+turnipscarrot+050
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyNed Okt 19, 2014 1:54 pm

... izeš kuj'nu 'de nema prasića...

rasta
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyNed Okt 19, 2014 3:50 pm

John Doe ::
... izeš kuj'nu 'de nema prasića...

rasta

cola:fb:

Ma, moze, ako je ''na zejtinu''   :ideide:
Nazad na vrh Ići dole
Kijara-brm
Glavni Administrator
Glavni Administrator
Kijara-brm

Godina : 44
Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :)
Datum upisa : 21.12.2008

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyNed Okt 19, 2014 5:13 pm

Falafel - pržene kuglice od slanutka

• 400 g slanutka iz konzerve
• 4 žlice krušnih mrvica
• 5 češnjeva češnjaka
• 2 žličice praška za pecivo
• 4 žlice brašna
• 1/2 glavice luka
• 1 žlica sjemenki sezama
• 250 ml sojinog vrhnja
• 1 žlica koncentrata rajčice
• 1 žličica slatke mljevene paprike
• ulje
• sol i papar

Opis:

Falafel su bezmesne pržene kuglice kojima je glavni sastojak slanutak ili bob. Izmislili su ih egipatski beduini, a osim u sjevernoafričkim zemljama i na bliskom istoku, u posljednje vrijeme postaju sve popularniji fast-food širom svijeta. Serviraju se sa povrćem, prženim krumpirićima, kao zamjena za meso u kebabu, ili se jedu same sa nekim laganim umakom.

Priprema:

Slanutak iz konzerve ocijedimo i stavimo zajedno sa češnjakom, lukom, začinima i praškom za pecivo u električni sjekač. Sve zajedno dobro izmiksamo dok ne dobijemo grubu vlažnu smjesu (po potrebi dodamo par kapi vode). Smjesu zatim prebacimo u veliku zdjelu, dodajemo ostatak sastojaka, dobro ih izmiješamo, te sve zajedno pokrijemo i ostavimo da stoji 30 minuta. Za to vrijeme za umak u zdjelici pomiješamo jogurt, protisnuti češnjak, po želji mljevene ljute papričice, žličicu koncentrata rajčice i malo sjeckanog peršina. Od smjese iz zdjele između dlanova, isprva čvrstim, a zatim nježnijim kružnim pokretima oblikujemo male kuglice (manje od marelica). Ulje ugrijemo tako da bude vruće, ali ne i kipuće, pa u njemu pržimo kuglice do tamno smeđe boje. Kuglice iz ulja vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, te ih poslužujemo vruće uz umak od jogurta i čilija, svježu rajčicu, svježi krastavac, rotkvice i mladi luk.

Rekla bi da je njam:)

Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.

Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nazad na vrh Ići dole
https://www.facebook.com/groups/146401177244/
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Okt 20, 2014 9:57 am

A sta ti je to slanutak? Leblebija?
E, mi sadili jedne godine tamo u selu, posto kad je poluzrela, onako kao i grasak sto se moze jesti, najbolja je za przenje u rerni, pa ko grickalica, a komsije mislile da ''nisu ciste rabote'', a tek za molohiju! smehsmeh

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 9k=

Nego, ja falafel pravim, valjda sam pisala i ranije, tako sto- sameljem predhodne noci natopljenu leblebiju, sameljem puno svezeg persuna i jedno dve glavice crnog luka. Dva puta samleti, ako koristis manuelnu masinu za mlevenje mesa.
Sustina je u zacinima, ali ako nema bas tog spec . za falafel, onda ce i samo so dobro doci zlz
Moze malo sode bikarbone da se doda, kako se ne ne bi raspali prilikom przenja.

Da, sve su popularniji na zapadu, pogotovu kod vegetarijanaca, posto su bolji i od mesa.
U lepinji, sa salatom...
Arapi ih jedu u kombinaciji sa hommos ili ful...
E, crni zaj obavezno uz...onda je tek ukus pravi.
Nazad na vrh Ići dole
pesma
Sestra Vetra

Humor : 'El' se to jede?
Datum upisa : 26.09.2014

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Okt 20, 2014 10:03 am

Ovde sam našla recept za arapski hleb koji me oduševio , jela sam ga petnaest dana na moru u Grčkoj, mislila sam da se pravi od drugačijih sastojaka nego naš hleb, kad ono.... Nije tako. Moram ga praviti sebi,

hvala sonia na receptu!  mahmah
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptyPon Okt 20, 2014 12:59 pm

pesma ::
Ovde sam našla recept za arapski hleb koji me oduševio , jela sam ga petnaest dana na moru u Grčkoj, mislila sam da se pravi od drugačijih sastojaka nego naš hleb, kad ono.... Nije tako. Moram ga praviti sebi,

hvala sonia na receptu!  mahmah

Nema na cemu :dadada:  I sledece godine pravac Egipat, tek ces se onda oduseviti arapskom kuhinjom   :ideide: 
Arapima? To je vec prica za sebe :ne znam :
Nazad na vrh Ići dole
sonia
حبيبي
sonia

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 EmptySub Feb 06, 2016 11:01 pm

Nezavisno od nacionalsnosti, svi ljudi  ( a narocito deca) su odusevljeni pirincem koji im pripremamo. 
Omladina cesto bane nenajavljena i ja se tada uglavnom odlucim za neko meso ili ribu, odvojeno ili u kombinaciji sa povrcem ( kao corba, gulas, sta vec) i pirinac kao dodatak ( brzo se kuva).
Malo ulja, u koje ubacim so, biber, beli i crni luk ( luk ne mora, ako deca ne vole), a posto sam ja sa Balkana ( citaj: pizza- vegeta, sladoled- vegeta  :brdski2: ) ubacim malo vegete- salim se :)
Kad pocne da se przi, ubacim pirinac. Proprzim i naspem buljon ( kad je pirinac dodatak, meso odvajam ).

Ponekad ubacim zrna kukuruza, ponekad natopljeno i proprzeno suvo grozdje, ponekad izrendanu sargarepu...Moze i przeni bademi , ali za preko...
Kolicina pririnca, dupla kolicina tecnosti. Provrije i onda se ostavi na tihij vatri dok se pirinac ne osusi.
Previse vode i preterano mesanje, dovesce do toga da se pirinac slepi.
Dobar pirinac izgleda ''kao da je ziv''.

ARAPSKA KUHINJA - Page 3 Arabisk-kylling1
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: ARAPSKA KUHINJA   ARAPSKA KUHINJA - Page 3 Empty

Nazad na vrh Ići dole

ARAPSKA KUHINJA
Nazad na vrh 
Strana 3 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
 Similar topics
-
» JAPANSKA KUHINJA
» FRANCUSKA KUHINJA
» SRPSKA KUHINJA

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: KUVANJE I ZAKUVAVANJE :: KUHINJSKE TEME(uopšteno) :: INTERNACIONALNE KUHINJE-
Skoči na: