| ČIJI JE TESLA ? | |
|
+32Kica/Praja Danubius daljinski el_vibrador Marea Lakota ZoxZoja pesma podbarac dusicaa Ivana_258 Astra cojle Tattoo tok tuk tok Zana brunolino bosankaa AstrinaKomsinica ZezaM montoya sanjalica.ns PJER Lily zirafa debilko Tornado Kijara-brm Smiljan01 determinanta _Batonbreucki_ popovac 36 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 16, 2010 8:36 pm | |
| Zanimljivo kako kada neko nešto postigne , svi ga svojataju, ma koliko malo bili zasluzni za taj uspeh. Uzmimo Nikolu Teslu .
Srbi ga smatraju svojim ,i to nije upitno, iako se rodio u Hrvatskoj , ziveo po celoj Evropi i najveći deo zivota u Americi ,a Beograd i Srbiju video samo na jedan dan, kada je došao da sahrani majku . Imamo sada aerodrom i muzej Tesle u Beogradu , mnoge skole nose njegovo ime . Hrvati ga smatraju "svojim znanstvenikom " -jer se rodio u Hrvatskoj i skolovao u Gospicu,Karlovcu i Zagrebu .Čak i dalje školovanje se nista ne razlikuje od klasičnog školovanja nekog nadarenog (ili bogatog) Hrvata u to vreme -Grac, Beč.....
Postoji njegov spomenik u rodnom Smiljanu.
Amerikanci će rado napomenuti da je njihov drzavljanin, dakle Amerikanac ( ono "poreklom " ne zanima bas Amere, jer su svi "od negde " )da je tamo ziveo i radio, da je sve što je izumeo, izumeo tamo , i shodno tome , i oni su mu se oduzili kao svom zasluznom gradjaninu . Sa Edisonom ga smatraju svojim najznacajnijim naucnikom u sferi elektrotehnike .
Dakle ...svi ga smatraju svojim . Čiji je u stvari onda Nikola Tesla ?
| |
|
| |
popovac
Godina : 56 Location : Trebinje Humor : znam i ozbiljan se nasmijati Datum upisa : 26.04.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 16, 2010 8:50 pm | |
| Treba li uvažiti ono što mi mislimo ,ili ono što je izgovorio sam Tesla ? Ako je važnije što je on rekao evo citata : Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za cijelo čovječanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao bit će mi ta da je to djelo jednog Srbina. (Nikola Tesla u vrijeme posjete Beogradu 1892. godine) Mislim da je decidirano bio jasan | |
|
| |
_Batonbreucki_
Datum upisa : 13.09.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 16, 2010 8:55 pm | |
| Ako postoji neka extra nacija sastavljena od ljudi svjetskog glasa koji su dali svoj doprinos i stekli posebne zasluge za covjecanstvo ...onda je Tesla sigurno u toj eliti covjecanstva.. | |
|
| |
popovac
Godina : 56 Location : Trebinje Humor : znam i ozbiljan se nasmijati Datum upisa : 26.04.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 16, 2010 9:07 pm | |
| - _Batonbreucki_ ::
- Ako postoji neka extra nacija sastavljena od ljudi svjetskog glasa koji su
dali svoj doprinos i stekli posebne zasluge za covjecanstvo ...onda je Tesla sigurno u toj eliti covjecanstva.. Takva nacija ne postoji ! Tesla znači ostaje ono što je sam za sebe rekao ! | |
|
| |
determinanta Matematički kompleksna
Godina : 65 Datum upisa : 06.01.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 16, 2010 9:17 pm | |
| Mislim da, isključivo, treba uvažiti ono što čovek sam za sebe kaže, tj. kako se opredeli. Tada nema dileme, Tesla je Srbin, koji je rođen u Hrvatskoj, a stvarao u Americi. On i jeste "svačiji" i svi imaju pravo da ga svojataju. Međutim, ni on nije mogao birati šta će biti po nacionalnosti, niti gde će se roditi, ali itekako je mogao (i odlučio) gde će stvarati. | |
|
| |
Smiljan01
Datum upisa : 19.11.2009
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 16, 2010 9:21 pm | |
| Ciji je Tesla? Cijeloga svijeta.. | |
|
| |
Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 16, 2010 9:30 pm | |
| - determinanta ::
- Mislim da, isključivo, treba uvažiti ono što čovek sam za sebe kaže, tj. kako se opredeli. Tada nema dileme, Tesla je Srbin, koji je rođen u Hrvatskoj, a stvarao u Americi. On i jeste "svačiji" i svi imaju pravo da ga svojataju. Međutim, ni on nije mogao birati šta će biti po nacionalnosti, niti gde će se roditi, ali itekako je mogao (i odlučio) gde će stvarati.
Tačno tako... Bez dileme... :thb: Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
|
| |
Tornado Wind of change
Godina : 51 Datum upisa : 25.09.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Sep 25, 2010 3:57 pm | |
| Tesla je takav velikan da je nebitno čiji je i odakle je...
sve što je radio je za dobrobit čovečanstva...
humanista sa jasnom vizijom...
Poslednji izmenio Tornado dana Sub Sep 25, 2010 4:11 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Smiljan01
Datum upisa : 19.11.2009
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Sep 25, 2010 4:09 pm | |
| - Tornado ::
Tesla je takav velikan da je nebitno čiji je i odakle je...
sve što je radio je za fobrobit čovečanstva...
humanista sa jasnom vizijom... Upravo tako.... | |
|
| |
debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Sep 25, 2010 4:45 pm | |
| Mislim lično da je više Hrvat nego Srbin,ali je milion puta to predstavljeno.Da se ponovio Hrvatskom domovinom i Srpskim poreklom. Hvataju se mnogi što je sahranjen uz zvuke Marš na Drinu te što je pomagao Srpsku borbu u Prvom svetskom ratu. Naravno,upraov to i čini njegovo srpsko poreklo slava,svadba i sahrana,te obredi u tim momentima.Pa to danas rade i sve nacionalne manjine u Srbiji. Ali ipak,nisam ubeđen da bi pomagao borbu Srpskog naroda sa kraja XX-og Veka.Ne zaboravite,pomagao Srbiju protiv Austro-Ugarske,koja je zakleti protivnik bila i njegovoj Hrvatskoj vekovima.Ali ono masakriranje Vukovara, gađanje Dubrovnika,........zaista ne znam kako bi reagovao. Činjenica je da nije bio nacionalista,a sve ostalo je manje bitno.MOžda bi nam od sada da je živ otkrio činjenicu da se oseća kao Amer.E to bi mnoge sa ovih prostora dotuklo. | |
|
| |
Tornado Wind of change
Godina : 51 Datum upisa : 25.09.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Sep 25, 2010 4:53 pm | |
| Nacionalno opredeljenje, gledano sa aspekta državljanstva, smatram da je u njegovom slučaju, bila samo 'ulaznica' za razumevanje njegovih stvaralačkih moći i ideja, pošto je bio 'anatemizovan' što se tiče toga,i finansijski nepodržan na ovim prostorima...
| |
|
| |
popovac
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Sep 25, 2010 5:41 pm | |
| - Tornado ::
Nacionalno opredeljenje, gledano sa aspekta državljanstva, smatram da je u njegovom slučaju, bila samo 'ulaznica' za razumevanje njegovih stvaralačkih moći i ideja, pošto je bio 'anatemizovan' što se tiče toga,i finansijski nepodržan na ovim prostorima... Ne razumijem ? Treba li sada neko ispravljat ili mjenjat njegove izjave i čemu to služi ! U čemu se sada sastoji bit licitiranja čiji je ? On sam kaže : Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za cijelo čovječanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao bit će mi ta da je to djelo jednog Srbina. (Nikola Tesla u vrijeme posjete Beogradu 1892. godine)
Ko bi to sada hteo da negira ,ili da mjenja ! Pojedinci bi da pokažu da oni bolje znaju od samog Tesle šta je bio i kako se osjećao ! Apsurdi ... | |
|
| |
Ivana_258 Seven of nine
Godina : 53 Location : Beograd Humor : Uvek Datum upisa : 27.06.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 30, 2010 6:53 pm | |
| Mi smo Teslini i Tesla je naš! I šta tu nije jasno?! | |
|
| |
zirafa Vitez od reči
Godina : 68 Datum upisa : 29.03.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 30, 2010 6:56 pm | |
| Hahahahahaha...Ivančice zar tako baš!!!?
| |
|
| |
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Avg 23, 2012 2:18 pm | |
| Skupili milionče za Teslin muzej! 23.08.2012. | 01:25h [You must be registered and logged in to see this image.] Posle samo nedelju dana inicijativa internet sajta „the oatmeal“ je ispunila cilj - sakupljeno je dovoljno novca za otkup nekadašnje Tesline laboratorije i njeno pretvaranje u muzej! [You must be registered and logged in to see this image.]_________ Pročitajte ovo...NI DINARA (KUNE ) od bilo kog pojedinačnog donatora ,firme ili same države (iz )SRBIJE I HRVATSKE .Prema tome ...pokazalo se i ovde čiji je "najveći um" i kako se ceni [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 10:01 pm | |
| Dokazao je "hladno svjetlo" A Vi se brinte ciji je?
Bio je covjek od krvi i mesa, kao da igra neku ulogu ako se netko Milos, Mujo ili Mata zove. Tema je :bannn: |
|
| |
cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 10:08 pm | |
| - Dolinac ::
Bio je covjek od krvi i mesa, kao da igra neku ulogu ako se netko Milos, Mujo ili Mata zove. Tema je E Nikola... Nikola... samo još da Te i prekrste!
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 10:18 pm | |
| - cojle ::
- Dolinac ::
Bio je covjek od krvi i mesa, kao da igra neku ulogu ako se netko Milos, Mujo ili Mata zove. Tema je E Nikola... Nikola... samo još da Te i prekrste! Ponosim se srpskom rodu i hrvatskom narodu, rekao je Nikola. A caca mu bio svecenik, znaci bio je i krsten, A pravoslavna vjera i katolicka vjera je jedna vjera, to jest hriscanska vjera. :srrrr: |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 10:25 pm | |
| Cojle, evo dokaz da je bio Rvat Nikola Tesla, nasao sam putovnicu njegovu u arhivi. [You must be registered and logged in to see this image.] Moj pajdo Tesla |
|
| |
Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 10:26 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 10:28 pm | |
Ponosim se ... i hrvatskom narodu, rekao je Nikola. :srrrr: Zavisi... koji Nikola je TO izjavio!?
| |
|
| |
PJER Pjer
Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 10:30 pm | |
| mislis austrougar.. :joint: | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
| |
| |
Gost Gost
| |
| |
| |
| |
sanjalica.ns Explorer Of Dreams
Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 10:56 pm | |
| - Citat :
- Citat:" Ponosim se majkom srpskom i domovinom hrvatskom"
Tema zaključena. :joint: :smeh4: | |
|
| |
PJER Pjer
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:02 pm | |
| taj citat je podmetacina starih komunista..nikad to nije izjavio... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:04 pm | |
| - cojle ::
Ma to u stampi bila greska, aj neka :srrrr: Mala štamparska greska... al nek ostane, jer je bila Austrougarska. To se zvalo personalna unija sve do 1918 godine! :srrrr: sa Ugarskom :smeh4: |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:11 pm | |
To se zvalo personalna unija sve do 1918 godine!sa Ugarskom :smeh4: U našem kraju bi rekli... 'ebo i' ko i' sastavi (Wienna). :rlol:
| |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:17 pm | |
| Tesla je "naš" bio....a ceo život živeo kod njih.... Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:19 pm | |
| - montoya ::
- Tesla je "naš" bio....a ceo život živeo kod njih....
Jeste i jeo je Slavonsku kobasicu i cvaraka, karlovacko pivo je drmnuo itd. Znaci bio je Rvat! |
|
| |
PJER Pjer
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:22 pm | |
- PJER ::
- taj citat je podmetacina starih komunista..nikad to nije izjavio...
Intervju je bio 1899????? Tad nije bilo komunista daj ti intervju da procitam gde to pise.... :joint: | |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:22 pm | |
Jeste i jeo je Slavonsku kobasicu i cvaraka, karlovacko pivo je drmnuo itd. Znaci bio je Rvat! Otac Pravoslavni pop...krstio se kao pravoslavac...istina- živeo na teritoriji sadašnje HR :329340: ...ali ode u SAD i tamo je završio.... Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:25 pm | |
| - PJER ::
- PJER ::
- taj citat je podmetacina starih komunista..nikad to nije izjavio...
Intervju je bio 1899????? Tad nije bilo komunista
daj ti intervju da procitam gde to pise.... :joint: Pjer evo ti link: [You must be registered and logged in to see this link.] |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:27 pm | |
Jeste i jeo je Slavonsku kobasicu i cvaraka, karlovacko pivo je drmnuo itd. Znaci bio je Rvat! Otac Pravoslavni pop...krstio se kao pravoslavac...istina- živeo na teritoriji sadašnje HR :329340: ...ali ode u SAD i tamo je završio.... Zaboravio si reci da se i rodio na teritorije danasnje HR :ventilator : |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:29 pm | |
- [
Zaboravio si reci da se i rodio na teritorije danasnje HR :ventilator : sadašnje ili današnje...to mu dođe isto... :329340: da..rodio se na teritoriji današnje HR.Hm....a otkud toliko Srba u to vreme na teritoriji HR...i kako to da svi pričaju isti jezik??? Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
ZezaM Prisutan Duhom
Datum upisa : 18.12.2011
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:32 pm | |
| Ja mislim da je Tesla sa Sirijusa. | |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:33 pm | |
| - ZezaM ::
- Ja mislim da je Tesla sa Sirijusa.
hipotetički moguće.... :329340: :joint: Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:34 pm | |
| Joj cime se vi zamajavate, cccccc | |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:36 pm | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Joj cime se vi zamajavate, cccccc
tema za sučeljavanje raznih teorija.... :wel66: Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:37 pm | |
- [
Zaboravio si reci da se i rodio na teritorije danasnje HR :ventilator : sadašnje ili današnje...to mu dođe isto... :329340: da..rodio se na teritoriji današnje HR.Hm....a otkud toliko Srba u to vreme na teritoriji HR...i kako to da svi pričaju isti jezik??? Znas ti koliko hrvata u Vojvodini, Zemunu i Beogradu zive? Znaci ako si Hrvat porijeklu nesmijes da zivis u nekoj drugoj republici tj. drzavi?? hey pa gdje mi zivimo?? |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:40 pm | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Joj cime se vi zamajavate, cccccc
Nije iz Bosne Kono. ovaj puta nije babo. :zubi3: |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:41 pm | |
Znaci ako si Hrvat porijeklu nesmijes da zivis u nekoj drugoj republici tj. drzavi?? hey pa gdje mi zivimo?? Izvini....koja je razlika između Srba i Hrvata...sem vere?Tj. kako da odgonetnemo tu razliku osim samog "predstavljanja?Hoću reći...dsa razlika ne postoji, sem izbora vere.... :329340: Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:44 pm | |
Znaci ako si Hrvat porijeklu nesmijes da zivis u nekoj drugoj republici tj. drzavi?? hey pa gdje mi zivimo?? Izvini....koja je razlika između Srba i Hrvata...sem vere?Tj. kako da odgonetnemo tu razliku osim samog "predstavljanja?Hoću reći...dsa razlika ne postoji, sem izbora vere.... :329340: I tvoj pop i moj svecenik jede i pije, nema tu uopce razlika. Razliku prave drugi a neki ih slede! |
|
| |
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:45 pm | |
Jeste i jeo je Slavonsku kobasicu i cvaraka, karlovacko pivo je drmnuo itd. Znaci bio je Rvat! Otac Pravoslavni pop...krstio se kao pravoslavac...istina- živeo na teritoriji sadašnje HR :329340: ...ali ode u SAD i tamo je završio.... DakleM naš je!A čiji smo mi? :joint: Šalu na stranu. Kao što i doca napisa...otac mu bi pravoslavni pop,tako da znamo koje vjeroispovijesti bi...a ono što je on "uradio" ...uradio je za sve nas,tako da svi možemo i reći da je naš Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
| |
|
| |
montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:46 pm | |
I tvoj pop i moj svecenik jede i pije, nema tu uopce razlika.
Razliku prave drugi a neki ih slede! upravo to sam i rekao....isti jezik, isto ponašanje a kao ima drastične razlike.... :329340: Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:47 pm | |
| CoJek umro Amer, i sve "nama" ostavio, pa vi vidite hahahahahahaha | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Avg 25, 2012 11:47 pm | |
| Ja sam mamin i tatin, a vala i Nikola. Nemojte se samo jos potuci tu :zubi3: |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? | |
| |
|
| |
| ČIJI JE TESLA ? | |
|