|
| ČIJI JE TESLA ? | |
|
+32Kica/Praja Danubius daljinski el_vibrador Marea Lakota ZoxZoja pesma podbarac dusicaa Ivana_258 Astra cojle Tattoo tok tuk tok Zana brunolino bosankaa AstrinaKomsinica ZezaM montoya sanjalica.ns PJER Lily zirafa debilko Tornado Kijara-brm Smiljan01 determinanta _Batonbreucki_ popovac 36 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: ČIJI JE TESLA ? Čet Sep 16, 2010 8:36 pm | |
| First topic message reminder :
Zanimljivo kako kada neko nešto postigne , svi ga svojataju, ma koliko malo bili zasluzni za taj uspeh. Uzmimo Nikolu Teslu .
Srbi ga smatraju svojim ,i to nije upitno, iako se rodio u Hrvatskoj , ziveo po celoj Evropi i najveći deo zivota u Americi ,a Beograd i Srbiju video samo na jedan dan, kada je došao da sahrani majku . Imamo sada aerodrom i muzej Tesle u Beogradu , mnoge skole nose njegovo ime . Hrvati ga smatraju "svojim znanstvenikom " -jer se rodio u Hrvatskoj i skolovao u Gospicu,Karlovcu i Zagrebu .Čak i dalje školovanje se nista ne razlikuje od klasičnog školovanja nekog nadarenog (ili bogatog) Hrvata u to vreme -Grac, Beč.....
Postoji njegov spomenik u rodnom Smiljanu.
Amerikanci će rado napomenuti da je njihov drzavljanin, dakle Amerikanac ( ono "poreklom " ne zanima bas Amere, jer su svi "od negde " )da je tamo ziveo i radio, da je sve što je izumeo, izumeo tamo , i shodno tome , i oni su mu se oduzili kao svom zasluznom gradjaninu . Sa Edisonom ga smatraju svojim najznacajnijim naucnikom u sferi elektrotehnike .
Dakle ...svi ga smatraju svojim . Čiji je u stvari onda Nikola Tesla ?
| |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Avg 28, 2012 9:26 am | |
| - PJER ::
pa ko te tera da citas novine ..i da kopiras naslov..da bi otvorio temu... [You must be registered and logged in to see this image.]
da je Madjar da li bi pisao ovako cisto sumnjam zato.... [You must be registered and logged in to see this image.]
ili sad da postavim temu...cija je Mađarska kajakašica Nataša Janjić..pa opet nase ali svetsko... [You must be registered and logged in to see this image.] Otvaram temu zato što se forumi zasnivaju na diskusijama više ljudi o nekoj temi ,za koju nije loše da je "aktuelna" a i pomalo komplikovana -jer će onda više ljudi suočiti mišljenje i argumentovati ga . To je osnova funkcionisanja foruma koji se ne sastoje samo od "šta bi uradili osobi iznad" i "ostavi poruku pesmom" . Za tvoju informaciju -Mađarska u odnosu na broj stanovnika je dala najviše nobelovaca od svih zemalja na svetu ,i smatra se apsolutnim fenomenom ,i da sam "mađarski nacionalista" onda bih takve stvari forsirao -kao što radiš i ti i još neki , koji gotovo da i ne umeju da se oglase na drugom mestu -sem sa temom koja nosi njihov nacionalni predznak ,zar ne ? E pa pošto nisam i pošto mislim da je to nebitno ,a imam i poštovanja prema drugim ljudima ,nacijama ,verama i rasama -to ne radim . Primer ti je dobar -Nataša je rođena u Srbiji ,živela i veslala za nas ,iako je Hrvatica ,kasnije živela i veslala za Hrvatsku ,a sada to isto radi za Mađarsku ,pa šta ? Udala se za Rumuna - sad treba da i Rumunija traži deo "zasluga " za njene medalje ? Smisao postavljanja ove teme je dokazivanje da je NACIJA nebitna -nego da je bitno ono što je ta osoba postigla u životu -za dobrobit celog sveta .Upravo ova tema ukazuje na apsurdnost i razotkriva želju "patriota i domoljuba" da se kite tuđim perjem ,tj uzmu deo "zasluga" samo zato što se dotična osoba rodila ,živela , radila na istoj teritoriji i govorila istim jezikom kao i oni koji je svojataju . No to je neshvatljivo za nekoga ko misli da je "njegovo i njegovi " iznad svih i svega drugoga na svetu . | |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Datum upisa : 20.12.2007
| | | | doctorr67 NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Avg 28, 2012 9:47 am | |
| - Lily ::
Rezime: Tesla je bio nemac!
kamo te sreće da je bio Nemac..... :329340: | |
| | | PJER Pjer
Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Avg 28, 2012 4:47 pm | |
| - Danubius ::
- PJER ::
pa ko te tera da citas novine ..i da kopiras naslov..da bi otvorio temu... [You must be registered and logged in to see this image.]
da je Madjar da li bi pisao ovako cisto sumnjam zato.... [You must be registered and logged in to see this image.]
ili sad da postavim temu...cija je Mađarska kajakašica Nataša Janjić..pa opet nase ali svetsko... [You must be registered and logged in to see this image.] Otvaram temu zato što se forumi zasnivaju na diskusijama više ljudi o nekoj temi ,za koju nije loše da je "aktuelna" a i pomalo komplikovana -jer će onda više ljudi suočiti mišljenje i argumentovati ga . To je osnova funkcionisanja foruma koji se ne sastoje samo od "šta bi uradili osobi iznad" i "ostavi poruku pesmom" .
Za tvoju informaciju -Mađarska u odnosu na broj stanovnika je dala najviše nobelovaca od svih zemalja na svetu ,i smatra se apsolutnim fenomenom ,i da sam "mađarski nacionalista" onda bih takve stvari forsirao -kao što radiš i ti i još neki , koji gotovo da i ne umeju da se oglase na drugom mestu -sem sa temom koja nosi njihov nacionalni predznak ,zar ne ? E pa pošto nisam i pošto mislim da je to nebitno ,a imam i poštovanja prema drugim ljudima ,nacijama ,verama i rasama -to ne radim . Primer ti je dobar -Nataša je rođena u Srbiji ,živela i veslala za nas ,iako je Hrvatica ,kasnije živela i veslala za Hrvatsku ,a sada to isto radi za Mađarsku ,pa šta ? Udala se za Rumuna - sad treba da i Rumunija traži deo "zasluga " za njene medalje ? Smisao postavljanja ove teme je dokazivanje da je NACIJA nebitna -nego da je bitno ono što je ta osoba postigla u životu -za dobrobit celog sveta .Upravo ova tema ukazuje na apsurdnost i razotkriva želju "patriota i domoljuba" da se kite tuđim perjem ,tj uzmu deo "zasluga" samo zato što se dotična osoba rodila ,živela , radila na istoj teritoriji i govorila istim jezikom kao i oni koji je svojataju . No to je neshvatljivo za nekoga ko misli da je "njegovo i njegovi " iznad svih i svega drugoga na svetu . au sta si sve napisao....zbrda dola..ovamo onamo....jedno pricas drugo radis trece mislis.. u kom svetu zivis...znaci ne bitna je nacija a hvalis se da imate najvise nobelovih nagrada.. niko nista nije forsirao..ti si postavio temu..ne ja..kao sto si prosipao pamet o nato zlocincima..i amerikancima i njohovo pisanje da su Srbi najhrabriji.......tamo si se javio da polemises i da bockas....patriote ili ne znam koga.. .toj nije novinarski naslov .kao sto je ovaj tvoj....... gde si ti video moje nepostovanje prema drugim narodima..dali sam nekog uvredio rekao nesto uvredljivo..i zato malo oladi...sa prozivkama... vidim sve ste se ubili od diskusije...na raznim temama....ne znam gde pre da odgovorim ..polemisem.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Avg 28, 2012 8:41 pm | |
| Neznam ciji je bio, uglavnom nije bio covjek, biografiju cijelu znam, procitao sam. Njega je zanimalo samo njegovo porijeklo, naucno porijeklo.
Patriot nije bio, da jest, nebi otisao u svijet i prodavati svoje znanje drugima.
|
| | | Lily First Bride
Datum upisa : 12.09.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Avg 28, 2012 10:52 pm | |
| Ova tema jos aktuelnaa?????!!!! :ooo77: Otis'o covek tamo gde moze da ostvari svoje snove!! Bas bi mu Lika to omogucila.. aHa.. al malo sutra! [You must be registered and logged in to see this image.] I bio je Nemac! [You must be registered and logged in to see this image.] Cik neka mi neko dokaze da nije! [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Avg 29, 2012 10:03 am | |
- O
I bio je Nemac![You must be registered and logged in to see this image.]
Cik neka mi neko dokaze da nije![You must be registered and logged in to see this image.] naraffno da je bio švaba...a ne ko neka teška baraba...... :329340: | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Avg 29, 2012 11:35 am | |
- Ova tema jos aktuelnaa?????!!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
Otis'o covek tamo gde moze da ostvari svoje snove!!
Upravo tako . Nije Tesla jedini .Od Vuka Karadžića pa do Zorana Đinđića ,svi ljudi kojima se dičimo da su "naši" i koji su nešto stvorili -uradili su to u inostranstvu ,i da nije bilo tog inostranstva koje im je dalo uslove -kod nas ne bi nikada. O tome se i radi...mi se i dalje busamo u grudi ili koljemo zbog toga ko je koja nacija -dok druge boli uvo ko je odakle došao ,ako je neki um ili izuzetan u nečemu . Baš Amere boli uvo što je Barišnjikov bio Rus, Tesla Srbin ili Obama sa Havaja (ima x primera ) najbolje što su imali ,dali su svetu odande .Puna Švajacarska ,Švedska,Nemačka ,Norveška ,Amerika vrhunskih lekara iz celog sveta ,nikoga ne boli uvo da li je doktor iz Indije ili Kine ,dok je vrhunski talenat , oni imaju najbolju zdravstvenu zaštitu i dostignuća na svetu. Kamo sreće da neki kineski Tesla zaluta u Srbiju . | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Avg 29, 2012 11:38 am | |
| ma...nismo mi "sisali vesla" kad znademo da je NAŠ bio Tesla....... :rlol: | |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Avg 29, 2012 1:22 pm | |
| - doctorr67 ::
- ma...nismo mi "sisali vesla" kad znademo da je NAŠ bio Tesla....... :rlol:
Tako je, povikase seljaci,,, hahahahaa No offense Doco, al vala modrice dobismo:) | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 2:45 pm | |
| Ovakav isti spomenik ima i u Apatinu . Samo nas Tesla nema stolicu -nego "lebdi" . ________ VELIKO PRIZNANJE Nikolić i Alijev otkrili spomenik Tesli u Bakuu! (FOTO)Autor: Tanjug | 09.02.2013 - 12:52:00h | Predsednici Srbije i Azerbejdžana, Tomislav Nikolić i Ilham Alijev, otkrili su u petak u Bakuu spomenik čuvenom srpskom naučniku Nikoli Tesli, poručivši da će to biti još jedna spona u prijateljstvu dveju zemalja. [You must be registered and logged in to see this image.] Tomislav Nikolić i Ilham Alijev pored spomenika Nikoli Tesli u Bakuu "Nema veće časti za predsednika jedne zemlje od toga da u prijateljskoj zemlji zajedno sa domaćinom stane ispred biste velikog naučnika. Ispunjeni čašću što nam pripada poreklom, velikog Nikolu Teslu delimo sa celim svetom, jer njegova dostignuća pripadaju celom čovečanstvu", rekao je Nikolić. Prema njegovim rečima, Azerbejdžan je tu posebnost prepoznao i postavio taj spomenik u čast najvećeg naučnika i u znak poštovanja prema Srbiji. Za Alijeva, otkrivanje spomenika predstavlja veliki dan u odnosima dveju država. Tesla je, kako je rekao, dao veliki doprinos svetskoj nauci i sećanje na njega u svetu je rasprostranjeno. [You must be registered and logged in to see this image.] Spomenik Nikoli Tesli "Mesto gde je podignut spomenik je još jedno mesto prijateljstva između dveju država", zaključio je on. Dvojica predsednika sa suprugama su posetila i Fondaciju "Hajdar Alijev", u centru Bakua, posvećenu čuvanju uspomene na nekadašnjeg lidera te zemlje, koga Azerbejdžanci doživljavaju kao oca nacije. Nakon obilaska Fondacije, Nikolić je u knjigu utisaka upisao: "U svakoj kući može da se rodi dete. Svaka država može da bude osnovana, ali dete i državu treba negovati i podići. Azerbejdžan je kao dete, kao božji dar, Hajdara Alijeva, brižnog i hrabrog oca. Malo je naroda koji mogu da se pohvale takvim ocem nacije, a i njegovim sinom." [You must be registered and logged in to see this image.] Nikolić: Velikog Teslu delimo sa celim svetom Predsednik Srbije je potom na Diplomatskoj akademiji otvorio izložbu posvećenu piscu Ivi Andriću. Obraćajući se okupljenima, Nikolić je podsetio na reči velikog Nobelovca iz priče "Most na Žepi", ističući da su one, iako ispisane pre 50 godina, dalekovide i u petak aktuelne i da predstavljaju - opomenu i nauk. [You must be registered and logged in to see this image.] Spomenik velikom naučniku "Bez obzira da li doslovno hodamo mostovima ili pobeđujemo daljine i razdvojenost tvitovima i skajpovima, mi zapravo gradimo mostove. To nas čini junacima Andrićevih priča, samo u nekim novim vremenima i okolnostima", rekao je Nikolić. Sledeći Andrićeve poruke i učeći ih kao istorijsku istinu neka svaka naša reč i delo uvek služe čoveku i čovečnosti, poručio je srpski predsednik. [You must be registered and logged in to see this image.] "Mesto prijateljstva dveju država" Predsednik Alijev i njegova supruga će u petak uveče prirediti svečanu večeru za predsednika Srbije i njegovu suprugu i delegaciju. | |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 8:13 pm | |
| ..hefe,moj je kako god okrenesh osh po Lici,osh po Srbiji | |
| | | tok tuk tok Putnik zvezdane prašine
Datum upisa : 17.01.2013
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 9:12 pm | |
| Meni to svojatanje ide na živce... Tokom rata u Gospiću su mu srušili spomenik (jedan od ti ista, na nijagarinim slapovima, ispred elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i u Gospiću). Kad je bio u Beogradu, akademski krem ga je smatrao šarlatanom i bojkotovali su njegova predavanja.... ...a sad svi,NAŠ JE.. Ma daj... Pričam pre jedno mesec dana sa likom iz Kremana (zgrće pare na eksploataciji Kremanskog proročanstvahttp://kremansko-prorocanstvo.com/kremanskoprorocanstvo/tesla-kremna) i kaže on, jel znaš ti da je Tesla poreklom iz Kremana... ??? Njegovi preci su ubili turčina, pa iz straha od odmazde pobegli u Dubrovnik, pa odatle, promenivši ime, u Liku... Lupaš... Dokaži da nije tako... Prijatelju, Tesla je Amerikanac. Da je ostao tamo gde je rodjen, bio bi seoski čudak sa kojim bi se selo ismevalo. Amerika je od njega napravila Teslu... Moje vidjenje Tesle [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | | Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 9:39 pm | |
| Tok Tuk Tok svaka cast za tvoje vidjenje Tesle. I sto si postavio skulpturu, tvog rada. [You must be registered and logged in to see this image.]A za Kremanca, cemo se posebno terati... Ceracemo se sto bi rekao Beckovic. Zar verujes prodavcu magle? | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 9:51 pm | |
| - tok tuk tok ::
Prijatelju, Tesla je Amerikanac. Da je ostao tamo gde je rodjen, bio bi seoski čudak sa kojim bi se selo ismevalo. Amerika je od njega napravila Teslu...
Moje vidjenje Tesle
[You must be registered and logged in to see this image.] I moje ,a i realno . Ne samo Tesla -90 % naših umova su postali što jesu -u svetu . Da nije bilo Austrije i Kopitara -da li bi imali Vukovu azbuku ? Malo sutra,pisali bi staroslavjanski .Koliko naših umova smo MI oterali -da bi ih se setili kad smo čuli za njihove uspehe po svetu ? Tok Tuk -svaka čast za post . Ja ne umem nakratko a sažeto -ti umeš. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 10:08 pm | |
| - Tattoo ::
- Tok Tuk Tok svaka cast za tvoje vidjenje Tesle.
I sto si postavio skulpturu, tvog rada.
[You must be registered and logged in to see this image.]
A za Kremanca, cemo se posebno terati... Ceracemo se sto bi rekao Beckovic. Zar verujes prodavcu magle? :rlol: Kremancima ne verujem ali lik je zanimljiv...što jes jes. :elpivo: | |
| | | Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 10:15 pm | |
| - tok tuk tok ::
- Tattoo ::
- Tok Tuk Tok svaka cast za tvoje vidjenje Tesle.
I sto si postavio skulpturu, tvog rada.
[You must be registered and logged in to see this image.]
A za Kremanca, cemo se posebno terati... Ceracemo se sto bi rekao Beckovic. Zar verujes prodavcu magle?
:rlol: Kremancima ne verujem ali lik je zanimljiv...što jes jes. :elpivo: Taj Kremanac sto tvrdi da je Tesla iz Kremana, je skolski drug moje majke...qq, taj lik ti je tvrdio da je zavrsio i Masinski faks, laze kako zine, moja Veronik ga uvek demantuje i kaze : " Dje on, laze kao pas" Ali zanimljivo laze, sto jest' jest'. Moram jos jednom da naglasim, da je ova Teslina skulptura, tvoj rad | |
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 10:34 pm | |
| - Danubius ::
"Bez obzira da li doslovno hodamo mostovima ili pobeđujemo daljine i razdvojenost tvitovima i skajpovima, mi zapravo gradimo mostove. To nas čini junacima Andrićevih priča, samo u nekim novim vremenima i okolnostima", rekao je Nikolić. Još kad bi g-đi Dragici rekao da se pri pozdravu skidaju rukavice, gde bi nam bio kraj. :329340:
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 10:47 pm | |
| Ja nisma ljubitelj skulpture,ali sve pohvale za ovaj Tesllin lik i za jos par skulptura koje sam vidjela...imamo mi umjetnicku dusu ovdje i to mnogostranu...a nas je,nije u bijelom svijetu pa da ga svojataju. | |
| | | Ivana_258 Seven of nine
Godina : 53 Location : Beograd Humor : Uvek Datum upisa : 27.06.2010
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Feb 09, 2013 11:38 pm | |
| Srećom pa je Tesla svačiji inače bi čudno loše bilo! | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Ned Mar 02, 2014 11:59 am | |
| - Ivana_258 ::
- Srećom pa je Tesla svačiji inače bi čudno loše bilo!
E pa nije ....izgleda da je svojina Srpske Napredne Stranke i Srpske Pravoslavne Crkve ,čim ga seljakaju kako im šune (o slučajnosti -baš tokom predizborne kampanje ?) Pa ispada da Tesla "podržava" , a SPC "blagosilja " SNS -te svetle "čuvare" tradicija kojima ništa sveto nije -pa ni mrtav Tesla . Sa kojim pravom bree ,lešinari ? _______________________ Zaustavimo uzurpatore! Mijat Lakićević i Miša Brkić | 01/03/2014 [You must be registered and logged in to see this image.]„ Posmrtni ostaci naučnika Nikole Tesle biće premešteni iz muzeja posvećenog tom velikanu u Beogradu u portu Hrama Svetog Save, gde će mu biti podignut i spomenik, predviđeno je Sporazumom koji je potpisan u Patrijaršiji SPC. Sporazum su potpisali patrijarh srpski Irinej, ministarka energetike Zorana Mihajlović ispred Vlade Srbije i predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.“ Tako glasi jedna (28. februara) objavljena, ali u stvari još uvek vrlo sveža vest. Srbija je poznata kao zemlja čuda, ali čovek ipak mora da protrlja oči i da se uštine da bi se uverio da ne sanja i da mu se sve to ne priviđa. Otkud sad to, kakvo „preseljenje posmrtnih ostataka“, kakav je to „sporazum“, samoupravni, šta li, ko je dotičnu trojku ovlastio da se igraju mrtvim Teslom, jel’ se to Srpska pravoslavna crkva uključila u predizbornu kampanju Srpske napredne stranke ili se SNS kolektivno učlanio u SPC, je li ova Srbija država ili nečija prćija pa da može sa njom da radi šta hoće…? Ali kakva je, pre svega, to somnabulna ideja da se Tesla premešta sa mesta gde počiva više od pola veka i gde celim svojim bićem, a pre svega duhom, pripada, u svet kome nikada nije pripadao? Sve što je Nikola Tesla za života uradio i stvorio, kako je živeo i delovao, bilo je u suprotnosti s crkvenom dogmom. Nije se plašio nebeskih sila i nije im se klanjao, nego se trudio da ih stavi u službu čovečanstva i civilizacije. „Postepeni napredak čovečanstva u svojoj biti zavisi od čovekovih pronalazačkih ostvarenja. Ona predstavljaju najznačajniji plod njegovog stvaralačkog uma. Njihov krajnji cilj je potpuna prevlast uma nad materijalnim svetom, uprezanje sila prirode u službu čoveka“, pisao je, da podsetimo, Tesla. Naravno, niko ne brani Srpskoj pravoslavnoj crkvi da izrazi svoje poštovanje prema ovom velikanu nauke. Može, ako hoće, da Tesli podigne spomenik, ne jedan nego sto, i ne na jednom mestu nego gde god želi. Ali, ovde se ne radi o tome. Ovde je reč o slabo prikrivenoj perfidnoj nameri da se „polaganjem“ Nikole Tesle pored Svetog Save i Karađorđa SPC prikaže kao „objedinitelj i ujedinitelj“ duhovnih, političkih i naučnih snaga nacije i da se Crkva (i simbolički) stavi iznad društva, države i zakona. Niko, pa ni SPC nema pravo da uzurpira Nikolu Teslu, da ga svodi na jednu dimenziju i gura u svoje kanone, da njime manipuliše zarad ostvarenja svojih partikularnih interesa. I da sada, pošto ga nije mogla imati za života, svojata mrtvog Nikolu Teslu i stavlja pod svoju „kapu“, koristeći jednu osionu, ali neuku i, u suštini, intelektualno slabu vlast. Tesli je mesto u hramu nauke. Ako je državi zaista stalo da slavi Teslu, onda bi trebalo da njegov muzej pretvori u jedan takav hram; pre svega da ga opremi najsavremenijim uređajima koji će manifestovati Teslina otkrića i zamisli; treba da u njemu okuplja, bar jednom godišnje, najbolje svetske naučnike; da ustanovi Teslinu nagradu po ugledu na Nobelovu; da obezbedi da u njega uđe svako dete iz Srbije; da organizuje posete studenata sa svih kontinenata; da Muzeju obezbedi izdavačku (multimedijalnu) delatnost… i da po tome Srbija i Tesla budu prepoznati u celom svetu. A ne da nacionalne velikane sitno šićardžijski prodaje za šaku glasova. Predlažemo da Peščanik povede akciju protiv ovog sramnog, uzurpatorskog sporazuma, za početak tako što bi postao tribina za sve organizacije i pojedince, „sabirni centar“ za sve glasove koji se protive akciji SNS-SPC koalicije. A ako bude potrebno – i svojim telima ispred Muzeja zaštitili Nikolu Teslu od nasilnika i njihovih mračnih ciljeva. Peščanik.net, 01.03.2014. | |
| | | Gost Gost
| | | | debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Ned Mar 02, 2014 7:49 pm | |
| Dani, ovo za SNS ne stoji, ali ako neko ima pravo svojatati Teslu, onda je to SPC je sin njihovog paroha. Tako da je sreća zbog falsifikovanja istorije da se zna šta je po nacionalnosti. Iskreno, svakome je ipak najveća vrednost da je Srbin, pa tek toga dolaze naučni pronalasci. | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Ned Mar 02, 2014 8:04 pm | |
| Ebes struju, nacija svjetli ko Las Vegas :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: | |
| | | podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Ned Mar 02, 2014 8:07 pm | |
| ovo ce pitanje prerasti u ono vecno - sta je starije kokoska ili jaje | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Ned Mar 02, 2014 8:43 pm | |
| - debilko ::
- Dani, ovo za SNS ne stoji, ali ako neko ima pravo svojatati Teslu, onda je to SPC je sin njihovog paroha. Tako da je sreća zbog falsifikovanja istorije da se zna šta je po nacionalnosti.
Iskreno, svakome je ipak najveća vrednost da je Srbin, pa tek toga dolaze naučni pronalasci. Sin paroha? Kakve to ima veze ? Ako je meni tata ,recimo ,bio partizan -onda mene treba da sahranjuju kao člana SKJ ,sve sa zastavom na kovčegu i počasnom paljbom ,imaju pravo na to ,rođenjem sam "njihov" ? Pa zna ceo svet da je Srbin -to nije sporno . Sporno je ko ima pravo da raspolaže nečijim posmrtnim ostacima -a to su najbliži srodnici . Tesla nije imao dece ,niti je ostavio testament . Opelo mu je održano istina ,u pravoslavnoj crkvi (po želji nekog daljeg nećaka) ,ali i u adventisičkoj ,te je kremiran -što je u pravoslavnoj crkvi nedozvoljeno . Verska pripadnost i nacionalna pripadnost nije nikako ista stvar -nisu svi Srbi obavezno i pravoslavci ,zar ne ? Ima i pravoslavnih Japanaca ,isto što i ima Srba ,na hiljade ,drugih verskih opredeljenja . Uostalom-ko se sem SPC i SNS "angažovao" oko ovog "premeštanja "? TASIĆ: Teslina porodica ne želi da on bude muzejski eksponat! U ime koje porodice govori gospodin Tasić (Miroslav Tasić,direktor Etnografskog muzeja ,bivši državni sekretar u ministarstvu kulture ,koga je na to mesto postavila Srpska Napredna Stranka ,onomad kada je izvršila masovnu smenu kulturnih poslenika u celoj Srbiji -do poslednjeg Doma Kulture u opštinama u kojima ima vlast -molim ,proveriti ) Pa Tesla nije u Etnografskom muzeju ,niti je g Tasić ima ikakve veze sa muzejom "Nikola Tesla" ,niti je upućen u način kako je pepeo uopšte stigao u muzej ,niti bilo šta drugo -samo je partijski vojnik koji sad treba da opravda ovaj nečuveni predizborni potez SNS sa SPC .,od koga obe pomenute organizacije očekuju medijsku korist . Što ne pitaju direktora muzeja "Nikola Tesla" ,koji je Teslin biograf ,ili što se zataškava da se veliki deo intelektualne javnosti Srbije digao protiv ovakvog čina ? Što toga nema u novinama -umesto ovakvih nebuloza ? Teslina porodica ? Pa jedini živi Teslin rođak se zove Wiliam Terbou i ima 76 godina ,i on je praunuk Tesline sestre Angeline .A Teslina majka je navodno ,od Budisavljevića ,porodice Jovanke Broz .Dakle ,pokojna Jovanka mu ispada najbliža rođaka ,sigurno bi ,da je živa bila oduševljena da se njen predak pošalje popovima ,da ga oni tamo "izlažu" ? Uostalom -ovo je Tesla sam rekao ,i mislim da je dovoljno da bi se shvatilo šta je njega u životu interesovalo (kada čak ni žene nisu) -religija to sigurno nije . "Kao naučnik pre svega sam vezan za nauku. A onaj čovek koji se veže za ženu veliki deo strasti će posvetiti njoj, a ja želim da svu svoju strast posvetim nauci. Nisam spreman da delim tu strast" | |
| | | Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Ned Mar 02, 2014 10:31 pm | |
| Moj nije.. to znam! Cim postanes NEKO, svi svojataju.. a dotle.. pokazuju prstom na te k'o na ludaka!
Znate li koliko pametnih ljudi ima u Srbiji, inovatora kooji osvajaju priznanja iz raznih naucnih sfera.. a ne.. nece takvi u novine.. ili se postave u onaj najmanji stubac I brzo zaborave, za njih I njihove patente nema para.. izvinite, politicarima treba sve.. I jos vise! Da, I onda se cudom cudimo gde ode nas svet.. ode.. k'o I TESLA- za punim stomakom I mogucnoscu napredovanja! | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pon Mar 03, 2014 11:03 am | |
| kakvi smo i znanost shebasmo.valda je važna poslednja želja njegove obitelji
---------------------------------
'PRAVOSLAVIZACIJA GENIJA' Znanstvenici: Tesli nije mjesto u hramu Svetog Save! Deseci tisuća znanstvenika i štovatelja lika i djela Nikole Tesle usprotivili su se prošlotjednoj najavi da će se urna genijalnog znanstvenika premjestiti u prostor pravoslavne crkve Predstavnici Vlade Srbije u tehničkom mandatu, privremenih organa Grada Beograda i Srpske pravoslavne crkve u petak su objavili plan prema kojem bi se urna koja se nalazi u Muzeju Nikole Tesle još od njegova osnivanja premjestila u Hram Svetog Save u Beogradu. Kraj priče o Teslinom hrvatstvu! Inicijativu vlasti i Crkve u nedjelju je podržao i predsjednik Zajednice muzeja nauke i tehnike Bratislav Petković, nekadašnji ministar kulture Srbije. On ističe da urna nije muzejski eksponat te da će se time okončati priče da je Tesla navodno bio najveći Hrvat svih vremena, 'iako se zna da je bio Srbin, pravoslavne vjere'. Petković također smatra da će to podići turistički rejting Beograda. Protivnici apsurdne inicijative brzo su se organizirali i pokrenuli prikupljanje potpisa na Facebook stranici 'Ostavite Teslu na miru' i na Twitter hashtagu '#odbranimoTeslu'. Samo na Facebooku u par dana prikupljeno je gotovo 24.000 potpisa. Nakon ove najave, na društvenim mrežama pokrenuta je i rasprava o vjerskoj pripadnosti Tesle, koji je, iako je podrijetlom bio iz pravoslavne obitelji, za list Liberty 1937. godine izjavio da nije vjernik u 'ortodoksnom' smislu. Riječ orthodox na engleskom se može shvatiti dvojako – kao tradicionalan vjernik ili pak pravoslavac. Poznato je također da se Tesla identificirao s hrvatskom domovinom te da je potkraj života proučavao hinduističku filozofiju vedantu. Spasite znanost; ostavite Teslu na miru! No pema pisanju B92 srbijanski znanstvenici smatraju da je izlišno baviti se preispitivanjem duhovnosti i nacionalnosti Tesle budući da su to bila njegova osobna uvjerenja. Osim toga, ističu, ne bi trebalo zaboraviti da je posljednja želja njegove obitelji bila da urna bude smještena u Muzeju koji je, među ostalim, izgrađen u tu svrhu. Dr. Milovan Šuvakov, viši znanstveni suradnik Instituta za fiziku u Beogradu za B92 je rekao kako ga iznenađuje činjenica da netko koristi premještanje posmrtnih ostataka Nikole Tesle u političke svrhe.
'Dodatno zbunjuje to da se radi o čovjeku koji simbolizira znanost i istraživanja, koji su u našoj zemlji dovedeni do granice opstanka nebrigom i nestručnošću svih dosadašnjih vladajućih garnitura', upozorio je dr. Šuvakov i dodao: 'Apeliram na sve političke aktere u kampanji, da se okane Teslinih posmrtnih ostataka i da nam umjesto toga predstave svoj plan za spas znanosti koja je na izdisaju, kako bismo lakše na temelju toga odlučili za koga da glasamo!' Teslini fanovi na Facebook stranici kažu kako žele da ona bude početak građanske inicijative za obranu zdravog razuma te da im je namjera iskoristiti sva zakonska sredstva kako bi spriječili da urna jednog od najvećih svjetskih znanstvenika završi kao ukras u jednom vjerskom objektu.
'Zbog toga ćemo tražiti da se preispitaju i svi pravni aspekti ovog plana tehničke Vlade i privremenog gradskog vijeća', poručuju Teslini štovatelji. No prema pisanju srbijanskih medija čini se da je premještanje već gotova stvar. Naime, u Patrijaršiji SPC-a u petak je potpisan sporazum kojim je predviđeno da se urna 10. srpnja smjesti u portu Hrama Svetog Save, gdje će mu biti podignut i spomenik. Sporazum su potpisali patrijarh srpski Irinej, ministrica energetike Zorana Mihajlović u ime Vlade Srbije te predsjednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Lily First Bride
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pon Mar 03, 2014 11:32 am | |
| E sada sledi naredno svojatanje.. da li urna treba da bude u BG ili u NS ili u Nisu????? A sto ne bi bila u Sidu npr?! | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pon Mar 03, 2014 12:05 pm | |
| Koskica ovdje, koskica ondje,,,,a moze i prah :rlol: Treba coJeka proglasit svecem | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pon Mar 03, 2014 2:39 pm | |
| Ratomir BG TESLA U CRKVI?
Pa stvarno, ima li nečeg imbecilnijeg nego stavljati urnu Nikole Tesle u Hram Svetog Save? Da ne ulazimo u poznato – veliki naučnik, iako mu je otac bio sveštenik, nije bio religiozan u onom smislu o kome govori SPC, kremiran je po sopstvenoj želji, verovatno je verovao u NEŠTO na način na koji mi to još nismo u stanju da razumemo, pa ga, prema tome, treba ostaviti na miru. Mislim da mu je mesto u Muzeju koji mu je posvećen i nosi njegovo ime i gde će moći da mu se pokloni svako koga zanima njegovo delo. Tesla je bio građanin celog sveta, a ne Srbin iz Like koga je SPC odlučila da promoviše u nacionalnog junaka i verovatno novog sveca. |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Mar 04, 2014 9:11 am | |
| Vilijam Terbo, najbliži živi srodnik i naslednik velikog naučnika Teslina urna da ostane u Muzeju OTKRIVAMO Teslinu urnu polažu u zabačeni deo parka Da izuzmemo ono što kaže zakon o nečijim posmrtnim ostacima , i da uzmemo u obzir da je Tesla kao jedan od najvećih naučnika sveta i "svojina" i ponos celog sveta ,zar nije normalno sledeće : -Tesla ,kao sin srpskog naroda -počiva u Srbiji ,i to u zdanju koje nosi njegovo ime ,tj koje je posvećeno njemu i njegovom delu . Ako treba da se negde "seli" -zar nije normalno da se seli u neki novi ,još velelpniji muzej ,ili da mu se izgradi mauzolej ,ili bilo šta drugo u tom pravcu ? Nema logike da ga svojata Srpska Pravoslavna Crkva ,ali nikakvog osnova ,čak ni onih "tehničkih" Tesla jednostavno nije bio vernik (manje bitno) niti može da bude "sahranjen"(bitno) u Porti hrama Svetog Save -jer se tamo mogu sahranjivati samo visoki velikodostojnici crkve ,patrijarsi i mitropoliti ,to je tako od kada je sveta i veka ,pravilo koje nema iznimaka ,makar se radilo i o kraljevima .Pa zato su i pravili svoje "zadužbine" . Ne može se jedan Nikola Tesla seljakati dekretom jedne partije i potpisom jednog mantijaša -nemaju pravo na to ,čak nije ni ljudski ,a najmanje je ljudski "izlagati" ga kao eksponat za narod . Ovako misli i dobar deo srpske intelektualne javnosti ,naši akademici i naučnici ,njih 26 000 zvučnih imena sa integritetom ,čija reč ipak mora da ima neku težinu . Ako nema ...hajde da iskopamo Zorana Đinđića ,pa da njegove "mošti" nosamo okolo zarad izborne kampanje DS i NDS ? Jer to je isti sistem . | |
| | | Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Mar 04, 2014 11:00 am | |
| | |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Mar 04, 2014 2:06 pm | |
| Teslino naučno delo pripada čovečanstvu, ali on pripada srpskom narodu što je ponosno i isticao za života
-------------------------------- Delo pripada čovečanstvu,a razna naklapanja novinara su jeziva kao i svojatanje čiji je Tesla...
(štaćeTeslauHramukadanijebiovernik) Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Gost Gost
| | | | Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Mar 04, 2014 2:50 pm | |
| - John Doe ::
- ... Tesla je naš, mi smo Teslini... U BOOOOOOOJ!!!
a kamo ZIVIO Tesla! | |
| | | Gost Gost
| | | | Lakota - slučajna prolaznica-
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Mar 04, 2014 3:43 pm | |
| ..i ostade coveku zalepljeno do kraja zivota da je narkoman..koja je to moc medija,covece... | |
| | | Gost Gost
| | | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Mar 05, 2014 4:24 pm | |
| Danas je izdato saopštenje od "Privremenog organa uprave grada Beograda " -čitaj ,Srpske Napredne Stranke da se "slučaj premeštanja" odlaže do -posle izbora . Da li su uzeli u obzir gnev dobrog dela javnosti, neslaganje "porodice" ili računaju na apsolutnu vlast u Beogradu i Srbiji posle izbora ,pa će da rade šta hoće -ostaje da vidimo . [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Lily First Bride
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Mar 06, 2014 9:39 pm | |
| | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Čet Mar 06, 2014 10:01 pm | |
| Predrag Koraksić -Corax -genije . Sve kaže -jednim crtežom . [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sub Mar 08, 2014 4:34 pm | |
| Hiljadu ljudi poručilo: Ostavite Teslu na miru Autor: MONDO/Beta Oko hiljadu ljudi protestovalo je danas ispred Muzeja Nikole Tesle, zahtevajući poništavanje sporazuma o premeštanju urne sa pepelom tog naučnika u Hram Svetog Save na Vračaru. 08.03.2014. | 12:26 > 14:26 [You must be registered and logged in to see this image.]Foto: Tanjug, Filip Krainčanić Oni su blokirali saobraćaj u Krunskoj ulici noseći transparente na kojima je pisalo "Tesla ne učestvuje na izborima", "Teslaćemo se još!" i "Tako se stručnjaci ne vraćaju u zemlju". Okupljeni su nosili i transparente "Da je hteo u crkvu, ostao bi kod kuće", "Previše si mali za Teslu", "Dejvid Bouvi ne da Teslu", tu su i fotografije scena iz "Mućki" - Del Boja i Rodnija dok drže urnu, a vijorio se i balon u obliku praseta na kom piše "Ni prase ne da Teslu". [You must be registered and logged in to see this image.]--------------- ...i još 36 185 ljudi se virtuelno pridružilo protestu . Sad se menja priča ,a ne...pa mi nikada nismo rekli ovo i ono (a sve vesti su prenele ono "neka počiva između Karađorđa i Svetog Save ...kao da ne znamo da se radi samo o bistama ,a ne o posmrtnim ostacima ) Zaista treba biti veliki licemer pa izneti pepeo jednog takvog naučnika ,dakle ,posmrtne ostatke ,iz muzeja -u park, zarad markentiške (i druge ) koristi. A to su upravo uradile Srpska Napredna Stranka i Srpska Pravoslavna Crkva -i niko drugi . Njima ništa nije sveto ,niti imaju poštovanja za bilo šta i bilo koga. | |
| | | Lily First Bride
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Mar 25, 2014 1:39 pm | |
| Meni se OVO JAKO svidza! VIVA LA Woman! Tesla to skont'o jos 1924.. ej bre! Teslino proročanstvo: Muškarci će biti beskorisni, a žene će vladati svetom 'Sada, ova žena, nežnog glasa koju sam obožavao je nestala. Na njeno mesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu da bude što više kao muškarac - u oblačenju, u ponašanju, u sportu i dostignućima bilo koje vrste' rekao je Tesla u intervjuu za "Galvestion dejli njuz", 1924. godine Kada je Nikola Tesla odlučio da ostane neženja, javili su se brojni radoznalci željni da saznaju zašto se ovaj genijalac odlučio na samački život. Ovo pitanje zanimalo je i njegove savremenike, te su ga novinari "Galvestion dejli njuza", 1924. godine pitali da li mu njegova inteligencija otkrila neke fatalne nedostatke u instituciji braka, koje nisu očigledne "običnom čoveku". U razgovoru sa novinarima ovog lista Tesla je te davne 1924. godine objasnio "zašto se nikada neće oženiti". U nastavku teksta prenosimo najzanimljivije delove ovog intervjua. "Oduvek sam smatrao da žena poseduje te nežne i suptilne kvalitete uma i duše, koje su je u tim aspektima činile superiornijim od muškaraca... Stavljao sam ženu na pijedestal, i u tim nekim osobinama cenio sam je daleko više nego muškarca. Divio sam se u podnožju kreature koju sam uzdigao na te visine, i kao i svaki pravi obožavalac, osećao sam se nedovoljno vrednim za objekat svog obožavanja". "Ali sve to je bilo u prošlosti. Sada, ova žena, nežnog glasa koju sam obožavao je nestala. Na njeno mesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu da bude što više kao muškarac – u oblačenju, u ponašanju, u sportu i dostignućima bilo koje vrste". U svim ovim razlozima, Tesla obrazlaže zašto se nikada nije oženio. Gotovo je sigurno, da su i neko njegovi savremenici koji su ove razloge pročitali govorili o tome da je njegov pogled na ženski rod izobličen od godina koje je proveo u laboratoriji. "Žene", kaže gospodin Tesla , "postaju jače od muškaraca,i fizički i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju, najveća tragedija od svih jeste trenutna ekonomska situacija u kojoj su žene protiv muškaraca, i u mnogim slučajevima uspevaju da uzurpiraju njihova mesta u profesijama i u industriji. Ova rastuća tendencija žena da zasene muškost je znak civilizacije u propadanju". "Praktično, sva velika dostignuća čoveka do sada su bila inspirisana ljubavlju i posvećenošću prema ženama. Muškarac je težio velikim stvarima samo zato što je neka žena verovala u njega, zato što je želeo da zadobije njeno divljenje i poštovanje. Iz ovih razloga on se borio za nju i rizikovao svoj živoz iznova i iznova". Tesla u nastavku ovog intervjua proriče veoma mračnu budućnost sveta zbog novonastale ženske pozicije. "Izgleda da je muškarac u ljudskom društvu postao beskoristan. Evo, stvarno ne znam. Naša civilizacija će potonuti u jedno stanje koje se viđa kod pčela, mrava i drugih insekata – stanje u kome se muškarac surovo ubija. U ovom matrijarhalnom svetu biće uspostavljena vladavina žena. Kako žene preuzimaju dominaciju, muškarci su u njenoj milosti. Muškarac se smatra bitnim samo u funkciji produžavanja vrste".
Ipak, Tesla u ovom intervjuu zaključuje da žene ovakvom situacijom i nisu previše zadovoljne. – Deluje mi da i same žene nisu preterano srećne u ovoj novonastaloj slobodi. Pitanje koje se prirodno postavlja je da li su sam žene tu pobednici ili gubitnici. Ne posmatram ovo pitanje samo sa muške strane, razmišljam o ženskoj strani toga – rekao je tada Tesla i ovu svoju tvrdnu dopunio rečima: "Nestalo je zadovoljstvo iz života žene. Ona je ambiciozna u nameri da dobije ono što želi, a to često prevazilazi njene mogućnosti. One često zaboravljaju da ne mogu sve žene biti primadone i filmske zvezde". | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Uto Mar 25, 2014 11:58 pm | |
| Teslino proročanstvo: Muškarci će biti beskorisni, a žene će vladati svetom genije...
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Mar 26, 2014 12:00 am | |
| vidi se da je naš.... :rlol: Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Mar 26, 2014 12:02 am | |
"Nestalo je zadovoljstvo iz života žene. Ona je ambiciozna u nameri da dobije ono što želi, a to često prevazilazi njene mogućnosti. One često zaboravljaju da ne mogu sve žene biti primadone i filmske zvezde".
Ma genije klinac krivi, nek se on drz'o fizKe, zbog ovakvog misljenja i jest ost'o sam | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Mar 26, 2014 12:03 am | |
| - montoya ::
- vidi se da je naš.... :rlol:
Please see above :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Mar 26, 2014 11:39 am | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Lily ::
"Nestalo je zadovoljstvo iz života žene. Ona je ambiciozna u nameri da dobije ono što želi, a to često prevazilazi njene mogućnosti. One često zaboravljaju da ne mogu sve žene biti primadone i filmske zvezde".
Ma genije klinac krivi, nek se on drz'o fizKe, zbog ovakvog misljenja i jest ost'o sam A sto? U pravu je,apsolutno.Znas li koliko ih srecem bas rastocene u ovoj teznji koju je on izneo,a tek one koje se ubise da imaju izgled pojedinih zvezda,kojima je fizicki izgled opsesija,a u stvari su zrtve agresivnih medijskih kampanja. | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Mar 26, 2014 12:47 pm | |
| - Lakota ::
- AstrinaKomsinica ::
- Lily ::
Ma genije klinac krivi, nek se on drz'o fizKe, zbog ovakvog misljenja i jest ost'o sam A sto? U pravu je,apsolutno.Znas li koliko ih srecem bas rastocene u ovoj teznji koju je on izneo,a tek one koje se ubise da imaju izgled pojedinih zvezda,kojima je fizicki izgled opsesija,a u stvari su zrtve agresivnih medijskih kampanja. Stvarno ne znam za tu, ali ovdje i nije tako. Srecem mlade, sposobne zene, neovisne, i spremne za zivot. Ono malo glupaca se istopi medju ovom ljepotom. Sta sam mislila je da mi se nikako ne dopada njegov seksist stav. Zasto bi zena izgubila ista od svoje naravi time sto ne ovisi o nekom levatu, nego zna ko je i sta je, i definitivno prednjaci ispred mnogih nazovi "muskaraca". | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Mar 26, 2014 1:01 pm | |
| U tome i jeste razlika,u okruzenju,situaciji koja vlada u drustvu,ekonomiji..I nije mi neki musko sovinisticki stav,upotrebio je rec-cesto-,znaci nije pravilo.A u svakom drustvu postoje osobe koje u sebi ne umeju da pomire mogucnosti i zelje... | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Sre Mar 26, 2014 1:55 pm | |
- U tome i jeste razlika,u okruzenju,situaciji koja vlada u drustvu,ekonomiji..
Pa zato me i cudi, covjek zivotni vijek proveo u Americi. Sigurna sam da nije pricao o hrvatskom ili srpskom podneblju. Kako god, slazem se da se ne slazem | |
| | | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pet Jan 30, 2015 3:26 pm | |
| Večita dilema: Srbin ili HrvatAli uprkos tome što nacija nigde nije navedena, Nikola Tesla je u svom ličnom dnevniku otkrio da ne samo da je rođen u Hrvatskoj, nego i da u njegovim "žilama teče hrvatska krv". "Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoleću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, takođe su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjeda stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) te se tamo oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla, prema alatki kojom se obrađuje drvo, i od tuda i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio oficir u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota", otkrio je naučnik u svom dnevniku koji je izučavala profesorka Ljubica Štefan. [You must be registered and logged in to see this image.]---- Navodno će se večeras prvi put prikazati originalna Teslina "krštenica" iz Hrvatskog državnog arhiva,u današnjoj "Noći Muzeja",te time jednom za svagda otkriti ,nekima toliko bitna -nacionalnost. Ukoliko se gospoda iz "pismohrana" nisu dosetili da "krivotvore" ,ako im se ne dopada original ,i ukoliko i srpski arhiv nema spreman falsifikat koji govori suprotno? Nije to uopšte nemoguće ,malkice je čudno da do dana današnjeg ta nesrećna (originalna) "krštenica" nije negde isplivala . I onda opet -u krug. | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pet Jan 30, 2015 3:34 pm | |
| Svašta ,pa čiji je.Zna se..:D ZABAVA DO JUTARNJIH SATI Vodič kroz Noć muzejaCEO TEKST Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pet Jan 30, 2015 3:36 pm | |
| Jbt, koja glupost, svašta | |
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pet Jan 30, 2015 3:39 pm | |
| Tacno,zna se..jugoslovenski..tako se i osecao,i nije mu bilo vazno koliko grama,kapi ili cega god tece njegovim zilama..kao sto je i svim pametnim ljudima nevazno.. | |
| | | Astra Zvezda Foruma
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? Pet Jan 30, 2015 3:41 pm | |
- Tacno,zna se..jugoslovenski..tako se i osecao,i nije mu bilo vazno koliko grama,kapi ili cega god tece njegovim zilama..kao sto je i svim pametnim ljudima nevazno..
Ovo fakat treba lajkat! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ČIJI JE TESLA ? | |
| |
| | | | ČIJI JE TESLA ? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 16 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 16 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSJuče u 2:14 pm od Stormic » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11633 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Stormic
Naši korisnici su poslali ukupno 526292 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|