Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Pitaš što sam ljuta, što se pakujem možda sam malo kruta, ipak sutra i pored svega putujem …....... Ne umem ni na kažem, kolko sam volela i kolko sam tebi dala, više nego uzela ...
Nisam ni svesna kolko sam bolesna moja je kazna što sam volela svesna ... Zbog ljubavi ove umrećemo oboje ja što te volim a ti ... od ljubomore ...
Ponovo ista priča, gde sam bila pitaš me osećam , kao i uvek ... pratiš me ... Kao da ništa ne znaš, ništa ne primećuješ Ja sam tu, a'l na žalost k'o da nisam ... Opet me izluđuješ …...!
Tuzno je...kad slusas tuzne pesme i shvatas da u svima pronalazis sebe! Tuzno je...kad nekome kazes da ga volis,a on se samo nasmeje! Tuzno je...kad nema nikog da te zagrli kad ti treba! Naj tuznije je...kad glumis da si sretan,a plakao bi do neba!!!
Nema oslonca u oku ni između bosonogih polja rosom nakvašenih reči... Mrvi se trunje poezije kroz noć zaboravljeno od zrelih godina u devojačkim prstima... Ostajem na zagubljenim stranicama sećanja da žeđam kap sna između dara i kazne na komadu svog ispranog tla...
Nije to nagovaranje, rodjeni moji. Ko nece dalje da cita - nek slobodno zazmuri. Ali pazite dobro: ako u vama postoji jedno veliko pitanje koje nestrpljivo zuri, pitanje vece od brda, i jedna treperava dusa sto veruje u cuda, i ako se u vama neke lepote talasaju i neke svetlosti radjaju, onda je sasvim vejedno dali zmurite ili ne zmurite jer cuda se vec dogadjaju. [You must be registered and logged in to see this image.]
A koliko si imala ljubavnika? I gde si sve s njima spavala? I što su ti govorili? I kako je kako je bilo? Daj mi mira.Čuješ, daj mi mira, fućkam ti na tvoje fotografije spremljene u kutiji od cipela, pisamca u vernoj ljubavi sakrivena po manžetnama i u policama pod rubljem, prestani, prestani, idi već, kao nesnosnu muhu pratim očima tvoj lik po svim kutovima, idi, izleti kroz prozor, nek te odnese propuh, idi, nemam vramena, moram se ispavati, idi, rasplini se, rastopi se negde u toj naradzastoj lokvi pod svetiljkom, izgubi se među slovima ove glupe knjige što je čitam.Idi, ne volim te, ništa neću, ništa nepitam, to me ne zanima, fućkam ti na tvoje adrese i telefonske brojeve, i sed, i sed, ću te još voleti, no za ime Isusovo, koliko, koliko si ih imala?
Junaci, nos u jastuk! Nek masta kao lokomotiva leti! razumem sve vase brige i nespretnosti i strah, i evo: pomazem danas svakom da se seti sto se bez razlog duri i smeska u isti mah. Junaci , nos u jastuk! Niko ne mora znati sta je. Vazno je da nesto postoji i da to nesto traje i kazem: bas nije nagovaranje Ko nece dalje da slusa - neka zapusi usi. Vazno je sta je skriveno u nama, u dusi. M.A. [You must be registered and logged in to see this image.]
NAŠE MI PRIJATELJSTVO PUNO ZNAČI: KAD TI PLAČEŠ-I JA PLAČEM KAD SE TI SMIJEŠ-I JA SE SMIJEM KAD TI SKOČIŠ KROZ PROZOR-JA TE POGLEDAM I OPET SE SMIJEM :ironic:
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
све чешће ми се догађа да око себе запажам обиље нечег половичног чему се одаје почаст
обиље несигурног, прикривеног и крњег, а тако уваженог
можда пренагло растем а можда пренагло расте овај свет око мене и губи осећање праведности и образа
нешто није у реду
рецимо: видим почетак сви около се диве а мени нешто засмета осећам, треба другачије
препознам старост новог јаловост захукталог препознам где се мешају великодушности и похлепа и бесловесност и сложеност, и сарадња и изазов, и давање и крађа
избришем све рукавом и све поново започнем [You must be registered and logged in to see this image.]
sonia حبيبي
Trebaju mi reci sto govore sve da dozovem sve zelje odletele treba mi dan, pomalo sanjiv, neispavan, od jutra do mraka ko najlepsa bajka sa tvojih usana.
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Dec 03, 2010 1:45 am
Naučiću vetar da šapuće tvoje ime, cveće da miriše na tebe, naučiću Sunce da miluje kao tvoj dlan, zvezde da sjaje kao tvoje oči. Tada bićeš svuda oko mene..
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Dec 03, 2010 2:34 am
za pufnicu
neiskusan Sasvim običan lik
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Dec 03, 2010 2:38 am
A vetar duva, duva, duva i usta su mi sasvim suva .... :okkk:
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Dec 03, 2010 2:40 am
I zato pusti nocas muzika nek' svira Nedaj da uzdah iz duse ti se otme.. Pusti nek' kisne kapi po oknima se lome Al' ne vracaj se vise pod te prozore stare...
Slovenska
Datum upisa : 05.01.2008
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Dec 03, 2010 8:12 am
Zauvek se pamte oni s kojima se grlili nismo, čije su nam usne ostale nepoznate, kojima smo samo s proleća, u snu, pisali pismo. Oni koji se kao reke ne mogu sliti, među kojima nema spojnog suda krvi i krvi vrele, a srca im se dozivaju ludo, zaboraviti se neće ni kad im duše budu posedele.
Desanka Maksimovic
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Dec 03, 2010 7:52 pm
Kao zlatne toke krvlju pokapane, Dole pada sunce za goru, za grane. I sve nemo cuti, ne mice se nista, Ta najbolji vitez pade sa bojista! U srcu se zivot zastrasenom taji, Samo vetar huji... To su uzdisaji...
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Dec 03, 2010 8:13 pm
Ona znala je sve moje mane,iskoristila ih je i sada suza ne moze da stane.Ona znala je da za nju bi zivot dao,uzela ga je i na pola puta sad sam stao.Ona zna da ce moja senka svuda da je prati,neka i ona ostane kod nje,samo srce nek mi vrati.
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Dec 04, 2010 6:08 pm
Zato i vredi sanjati, zato i vredi zeleti, - sta nas se ostalo tice! Zato i vredi napisati i kao plakat podeliti ove sarene reci koje na pesmu lice.
EAGLE
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Dec 04, 2010 6:20 pm
sonia حبيبي
Oni koji imaju svet Neka misle šta će s njim Mi imamo samo reči I divno smo se snašli u toj nemaštini Utešno je biti zemlja Ponosno je biti kamen Premudro je biti vatra Pobožno je biti ništa
Po šumi, širom, bez staze, puta Ježurka Ježić povazdan luta. Lovom se bavi često ga vide, s trista kopalja na juriš ide. I vuk i medo, pa čak i — ovca, poznaju ježa, slavnoga lovca. Jastreb ga štuje, vuk mu se sklanja, zmija ga šarka po svu noć sanja. Pred njim dan hoda, širi se strava, njegovim tragom putuje slava.
Ostace daleko za mnom ovi puti, Nestace i ove suze kad i druge, Ja cu nove zelje u svom srcu cuti, Kao nove laste. U veceri duge.. ..........................................
EAGLE
............................................ Suvisno bi mi bilo da sretnem koga god kad daljina ima snova belu draz i budi se nada mnom nebesni svod. Kao pod srebrom trepti na bregu raz ispod zagrejane magle i reka u daljini plavi se. O,kako je dobro, sit ljudi i lutanja posaditi ovde svoja cutanja gde radosti,kao i osmesi vode od neba jedino zavise. ....................................
Volim onu vrstu slucajnosti Kada se nepoznati slucajno sretnu Kada duhovno bliski slucajno prsnu u smeh Kao penusavi svet talasa sto raskosno procveta i uvene. ...........................................
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Dec 11, 2010 11:28 pm
Oživi mene noći
Pozdravljam tebe i tvoju samocu Tvoj šum i zlatni povratak zvijezda Ko tice kad ih gone iz gnijezda ja bjezim tebi jer pokoja hocu Jedva sam cekao na ove trenutke S nemirom srca i s bolom grudi Ja sam sit vreve i dosadnih ljudi I prazna doba sto nam rađa lutke Oživi mene, noci bogom dana Stupi i tiho, preko mojih rana Položi tvoje meko, toplo krilo Uzmi me, digni i samnom odbrodi Negdje daleko neznanoj slobodi Gdje nigda nije ovih ljudi bilo.
Ljubav je samo rijec i nista vise, Ljubav se uvjek isto cita i pise... Ruka u ruci je vec nesto drugo, I sapat tuznih rijeci i kapi kise...Ljubav je samo rijec, i nista vise...!!!
Odlutaš ponekad i sanjam sam. Priznajem, ne ide, ali pokušavam. I uvek dođe d-moll. Spusti se k'o lopov po žicama, ruke mi napuni tvojim sitnicama i teško prođe sve to. Jedan d-moll me dobije kako odeš ti. U sobi je. Glupi d-moll uvek sazna kad je to. Uhvati me čvrsto i ne popušta. Lud je za tišinom, to ne propušta. Vodi me u svoj plavičasti dom. Jedan d-moll me razvali, neki bi to prosto tugom nazvali. Nije to, šta je tuga za d-moll? Ponekad te nema i sasvim sam izmišljam način da malo smuvam dan, ali je lukav d-moll. Pusti da se svetla svud priguše, sačeka poslednje zvezde namiguše - vuče mi rukav: "Idemo!" Plaši me on, gde si ti? Hiljadu se stvari moglo desiti... Glupi d-moll, za kim tuguje svu noć. Uzme me u svoju tamnu kočiju. Nebo primi boju tvojih očiju. Znam taj put, to je prečica za bol. Jedan d-moll me razvali, neki bi to prosto tugom nazvali. Nije to, šta je tuga za d-moll? Ostala je knjiga sa par nepročitanih strana i neke stvarčice od herendi porcelana. I jedan pulover u kom si bila... I ostala je ploča "Best of Ru Cooder" i fina mala plava kutijica za puder i ja sam te ostao željan, dok me bude moja mila...
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
sonia حبيبي
On piše pesmu, svoju muku, Dira srcem prošlosti zublju... A tu buku, svog srca buku, Odneće već sutra za rublju. [You must be registered and logged in to see this image.]
Ako možeš sakupiti sva tvoja dobra I staviti ih na kocku, sve odjednom, Ako si spreman da ponovo kreneš, kao na početku, Ne prošaptavši ni reči, izgubivši sve uz osmeh; Ako prisiliš svoje srce, svoje živce, svoje mišiće Da služe tvojim ciljevima i kad su malaksali, I ako ustraješ kada sve zaostane, Izuzev volje koja naređuje: "Drži se dobro!" Ako se usred gomile ne ponosiš, I ne smatraš se herojem, ako se družiš sa kraljevima; Ako te ni prijatelj ni neprijatelj ne mogu pokvariti; Ako svaki čovek za tebe nešto znači, ali ni jedan suviše; Ako umeš dobro ispuniti svaku minutu svog života, I svakog trenutka ideš pravim putem; Tvoja će biti zemlja i sve njeno blago, Jer, bićeš čovek, sine moj!
''Posijat ću sjeme pravde, pa da nikne i naraste, skupit ću ga i prosuti... vasionom cijelog svijeta. ...Korijenje će sviti srca kog su zlo i patnja struli i pravda će ljud'ma doći, kao melem u slobodi. ...''
sonia حبيبي
Ovom temom, i plitkom i licnom, prezvakanom kroz strofe i strofe, k'o pesnicka veverica vicno vrteh se i vrtecu se opet. ''Ona'' i ''on'' balada je sva. Nisam uzasno nov ja...
ove stanice koje su ostale u dubokim snjegovima bogatih zima nasih nevjera usana priljepljenih uz zamrznuta stakla veceri u kojima smo se lomili dusama i pozivali prijatelje oprastali neprijateljima
sonia حبيبي
Slutiš li uspavana seno, mojih koraka ovu jesenju maglu nad poljanama.. Slutiš li čežnju u granama lipa što su umrle noćas... Čuješ li šapat zemlje u prohladno veče, ti rascvala tugo mojih sklopljenih očiju ti raspukla usno mojih lutanja... Slutiš li očaj i suze u svakom pokušaju da te zaboravim... Okrenem i odem nepovratno... Da te još samo jednom ljubim... Još samo jednom... Tiho... Poslednji put... Slutiš li rastanak... Jesen je... Tužna... Magle se ponovo vuku ponovo udaraju o moje dlanove kiše.. A ja te volim... Sve više.. Tužnije.. Tiše...
Uostalom sta vredi o prvoj ljubavi i dalje da se soli. Izvoli, samo izvoli, pa ako je tebi isto ovako - ti kazi, a ako nije isto - onda sve se ovo ne vazi...
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Dec 18, 2010 7:01 pm
Snjeguljica se na more otisnula, Sigurno se vec otopila ! Snjeguljica, cvijet sjevera, na juzno je more otisla da tijelo svoje okupa. Sigurno se vec otopila ! Snjeguljice, bijela i hladna, zasto si moru otisla, da tijelo svoje uronis ? Sigurno si se vec otopila ! [You must be registered and logged in to see this image.]
EAGLE
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Dec 18, 2010 7:42 pm