Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Pitaš što sam ljuta, što se pakujem možda sam malo kruta, ipak sutra i pored svega putujem …....... Ne umem ni na kažem, kolko sam volela i kolko sam tebi dala, više nego uzela ...
Nisam ni svesna kolko sam bolesna moja je kazna što sam volela svesna ... Zbog ljubavi ove umrećemo oboje ja što te volim a ti ... od ljubomore ...
Ponovo ista priča, gde sam bila pitaš me osećam , kao i uvek ... pratiš me ... Kao da ništa ne znaš, ništa ne primećuješ Ja sam tu, a'l na žalost k'o da nisam ... Opet me izluđuješ …...!
Autor
Poruka
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Mar 06, 2011 10:33 pm
ZVEZDE
Zvezdice jasne, zvezdice visoke! Kakvom ste to tajnom bremenite? Zvezde što tajite misli duboke, Kakvom nam snagom dušu plenite?
Zvezdice brojne, zvezdice prečeste! Šta vas čini lepim, silnim od postanja? Čime zanosite, o, zvezde nebeske, Veliku silu gorućega znanja?
I zašto tako, zvezdice, dok sijate, Mamite k nebu, u prostore široke? Zašto pogled nežno na dušu nam svijate, O, zvezde nebeske, zvezdice daleke!
Evo na poklon malo Jesenjina....
Najda M.
Datum upisa : 06.03.2011
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Mar 06, 2011 10:42 pm
Maleni mesečev srp obasjava u tišini senke moje, što kao uhode kroz tvoj san šunjaju. Dok mirno spavaš, dušu mi blaže tvoji otkucaji usnulog srca. A ja te čuvam kao najdražeg Andjela...
( evo...maločas napisah minijaturicu..)
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Mar 06, 2011 10:47 pm
Drhti od iznenadnog zvuka moga koraka i glasa. Želi i ti u mom zagrljaju da i posle smrti časa ostanu ti na mene sećanja
Tebi na poklon delic, meni ,neponovljive baka Dese...
( P.S. Divni stihovi, racunam i blog)
Najda M.
Datum upisa : 06.03.2011
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Mar 06, 2011 11:04 pm
Pustite me da sanjam budna. U juče da utkam niti nezaborava. Danas da nadovežem, za neko sutra. Krugove snova u kojima živim, po ćilimu mašte rasrostrem.
( opet moja minijaturica...imam ih jako puno...a na blog tek postavljam...Hvala ti...)
Ja pevam grla cista kao sto drvo lista pevam kroz lavez pasa kao sto psenica klasa pevam s grumenom zemlje u saci kao sto Sin peva o Majci i molim andjele decicu bestelesnu da mi uslise i prime pesmu.
Ovo je moja jedina i jevandjeljska Zemlja-Majka Moja kneginja moja gospodja varosanka moja seljanka storucica. A oko nje se digla halabuka i hajka ko da je vucica ko da je hajducica.
S njom sam pola stoleca cvetao i klasao zrio i gnjio pevao i plakao i da sam juce umro ne bih znao da ovo nisu vocke kalemljene ni polja lebna ni potoci vec prerusene munje, vukovi i poskoci!
Nagrdise mi zemlju onocise mi dane Zatrnise mi sunce pa se jezim i srdim Oljagase mi ime i prezime kucu i ukucane al ja se opet ponosim sto sam Srbin!
Kazu da sam divljak i da nisam u pravu sto branim svoju kucu svoj krst i krsnu slavu A oni meni u mojoj rodjenoj Zemlji udaraju medje prekrajaju tapije i pecate crvenim voskom prozore, vrata, kapije.
Trpaju na moje plece svo belosvetsko smece i cekaju da padnem da posrnem ili bar da se zgrbim ali ja stojim ko krst ko Hristovo raspece i ponosim se sto sam Srbin!
Ponosim, kazem ali u mom ponosu nema ponizenja prema drugima gordosti ni poruge Kad bi svi ljudi mogli da se ponose onim sto su ne bi niko imao razloga da mrzi druge.
I samo sto ponekad proskrgucem gnevno ne bi li me cula planeta usnula jer znam da nas ceka prokleto Lijevno dje u njemu bijeli se kula!
Moja zemlja je ista onakva kakva je uvek bila Dusa joj ko lebac ko kiseljak starinski Svakog je Ona tim lebom docekala i pocastila i ispratila, s poslacima onako domacinski.
Samo se vise ne slazemo sa onom Bozijom besedom Ko tebe kamenom, ti njega lebom Promenili smo malo i mi svoju cobansku cud pa ko nas lebom mi njega lebom, medom i vinom a ko nas kamenom mi njega kamencinom I zato smo evo stali pred strasni sud.
Poabase mi ruho naruzise mi lice Oko srca mi lanac na ustima katanac Uspavase mi pcele i ucutkase ptice al ja se opet ponosim sto sam Srbin, Balkanac!
I samo sto ponekad zabugarim gnevno ne bi li me cula nebesa usnula jer nas opet ceka prokleto Lijevno dje u njemu bijeli se kula!
Samozvani mirotvorci sto nas zavadise Crnim tamjanom nam Zemlju okadise.
Dusebriznici bez duse i srca glavesine, glavonje i glavosece bez glava pobornici za ljudska prava i slobodu pouzimase nam kljuceve svih prava pa cak i nasusni hleb vazduh i vodu.
Djavolji sinovi i pasji sinovci korov istrkljao iz bolesne klice srebroljupci pravdomrsci krivodelci i drugi zlikovci okrivljuju mene za svoje krivice.
Blate me, brate Ivo, za trojicu Muce me kao Malog Radojicu ko Starog Vujadina sa obadva sina Oce da me pretvore u makovo zrnce Kradljivci istine i suncevog sjaja podmecu mi svoja kukavicja jaja Tako postah neka napast nevidjena Napastvujem dnevno tri stotine zena pecem belu decu, pravim male Crnce Sude mi za svoje grehe i zlocine i za sve ono sto oni meni cine Gospode, pogledaj ozgo iz plaveti i zastiti me od ovih aveti!
Moji mladi se cude sto se trujem i lecim pesmom psovkom inatom kao i moji stari Sta bih ja drugo sa ovolikom tugom Kriv sam jedino zato sto ne umem da klecim (osim da prostis pred zenom kad radim one stvari) A gresan sto procerdah uz dert i zal i sevdah onako vasarski becarski i ratarski svoj stid kosovski i ponos kajmakcalanski Ali to ne shvataju ni preci ni potomci golobradi starci i bradati osnovci.
Moj djed je bio domacin covek u osvit ovog veka Imao je vrsalicu vodenicu valjalicu tri lampeka Moj otac je dzambasio besne konje i karuce
A ja imam samo dusu samo ovo ludo srce sto mi prica u grudima o zivotu o ljudima sto mi peva sto mi place sto se smeje sto me boli sto mi bije neprebolno kao ono tesko zvono zvono crkve kralja Petra na Oplencu u Topoli!
I necu da budem sluga ni zbir ni udvorica ni paz Zato mi stavise na glavu trnov venac srama A moja Zemlja je tek izasla iz jama Moja kraljica,obucena u psenicu i raz Moja velikomucenica Srbija ukavezena, popljuvana i slana Ali ja znam da je sve ovo jedna velika laz i ponosim se sto sam Srbin Srbenda sa Balkana!
I samo sto ponekad arlauknem gnevno ne bi li me cula sazvezdja usnula jer znam da nas ceka prokleto Lijevno dje u njemu bijeli se kula!
Jos bakreno nebo raspaljeno sija, Sva reka krvava od vecernjeg zara; Jos podmukli pozar kao da izbija Iz crne sume starih cetinara. Negde u daljini cuje se da hukti Vodenicki tocak promuknutim glasom; Dim i plamen zderu nebo koje bukti, A vodeno cvece spava nad talasom.
Opet jedno vece...I meni se cini Da negde daleko, preko triju mora, Pri zalasku sunca u prvoj tisini, U blistavoj senci smaragdovih gora- Bleda, kao ceznja, nepoznata zena, S krunom i u sjaju, sedi, mislec na me. Teska je, beskrajna, vecna tuga njena Na domaku noci, tisine i tame.
Pred vrtovima okean se pruza, Razlece se modro jato galebova; Kroz bokore mrtvih docvetalih ruza Sumori vetar tuznu pesmu snova. Uprtih zenica prema nebu zlatnom Dva giganta Sfinksa tu strazare tako, Dokle ona place; a za morskim platnom, Iznemoglo sunce zalazi, polako.
I ja, kome ne zna imena ni lica, Sve sam njene misli ispunio sade. Vernost se zaklinje s tih hladnih usnica... Kao smrt su verne ljubavi bez nade! Vaj, ne recite mi nikad:nije tako, Ni da moje srce sve to laze sebi, Jer ja bih tad plako, ja bih vecno plako, I nikad se vise utesio ne bi'.
Poslje mnogo ljeta ovdje opet stojim; Lepotica teče isto kao prije, Nad njom stara vrba još jednako bdije I visoko šumi vrhovima svojim.
Gdje si? Da l’ se sjećaš ispod grana tije’ Kad gledasmo julsku noć i mjesec sjajni, Kad nam t’jelo prože slatki oganj tajni Pa dršćasmo dugo kao breze dvije?
Bog zna gdje si sada i da l’ điviš jošte! Ali dragi spomen negdanje milošte Kao mlado sunce svu mu dušu grije,
I ja snova čujem zveket tvojih grivna, Po licu me tiče tvoja kosa divna, Dok mjesec kroz vrbu čisto srebro lije...
Не бих могла волети без туге. Рођена сам да на крилу њишем болове чије док их не ублажим, рођена над чијим сновима немирним да уплашено дишем.
AstrinaKomsinica Master Spamer
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sre Mar 09, 2011 1:19 am
PROPOVIJEDANJE LJUBAVI
Nema mene, al' ima ljubavi moje Vidim je u suncu i zemlji gdje nam trunu kosti.
Dovršava se dan u njenoj zahvalnosti Slično muzici, slično praznini, spokojem.
Ona će sačuvati namjere moje i tvoje I vaskrsnuće mrtve rođendane po milosti. U podnožju vjetra nemjerljiva sijen oholosti Nestaće u pepelu onih što više ne postoje.
U pusto srce u mrtvo vrijeme me zovi. Minula čežnjo, da se svijet ponovi. Ako ne saznah ljubav i uspavah svoj um. Pa mi je prazan dan koji još došao nije Ko granu koja se izdužuje u uzaludan šum Neka me nedostojnog vjetar obavije.
Branko Miljković
Najda M.
Godina : 61 Location : odavde do beskraja Humor : vrlo zastupljen Datum upisa : 06.03.2011
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sre Mar 09, 2011 1:30 am
ISKRE
U tihoj noći odzvanjaju koraci Demona sna. Meseca nema, u Svemiru senka postade. Sile mraka gospodare. Lutam u polusnu, tražeći sebe. Na prstima, od straha utrnula. Prepoznah se u ogledalu vremena. Ledenim dahom senka Djavola magli odraz. Okrećem se, streljam pogledom. Moć je moja u Iskrama zelenookim. Roji Nebom jato zvezdano. Svetlost je od Tame jača...
Ko svoju tamu spoznao nije, teško će put do svetlosti naći.
Najda M.
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Mar 18, 2011 10:40 pm
Pesma
Znao sam da ti postojiš negde,u svetu, radi mene. I ja sam te naslućivao u svakom šušnju, i u najmanjem pokretu, kao kad se od plavog gutljaja daljina zagrcnu zene. Mi smo bili tako usamljeni, ali smo se kroz snove jedno drugom uputili. Znali smo da se medju tolikim ljudima ne može sam biti ...i mi smo se naslutili.
Branko Miljkovic
sonia حبيبي
Svakog jutra njene reči čujem u pesmama zaljubljenih ptica; pamti bašta u kojoj bolujem njenu kosu, ružu njenog lica — uzbranu.
Svako veče budan sanjam... S neba ptica krije tajnu... Razboleh se pod trešnjama od lepote zavičajne.
Svakog dana sam lutam po lugu i tražim je u krunama cveća. Svaki slavuj već zna moju tugu urezanu u koru drveća — zauvek.
Svake noći budan sanjam... S neba ptica krije tajnu... Razboleh se pod trešnjama od lepote zavičajne.
Svako veče dok se svici viju u krošnjama punim belog zlata moje žedne oči kradom piju mesečinu iz njenog vajata —
uzalud.
Svake noći budan sanjam... S neba ptica krije tajnu... Razboleh se pod trešnjama od lepote zavičajne. [You must be registered and logged in to see this image.]
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 6:30 pm
I opet za mene
Putokaz (M. Antić)
Kada nekoga u prolazu pitaš: Kako si, ti to sebe provjeravaš i sebe pitaš. Navikni se da umeš da uplašiš svoj strah, umesto strah da tebe uplaši. Nauči se da umeš da zaboliš svoj bol, umesto da on tebe boli. Nauči se da umeš da vodiš svoje puteve, umesto putevi tebe da vode. I nauči se da umeš da odživiš svoj život, umesto da on tebe živi. jer njemu je svejedno da li nas ima ili nema i da li, uopšte, i mislimo da mislimo...
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 7:34 pm
Znaš li - Veronica Porumbacu
Znaš li trenutak kad zemlja peva svoju ćutnju i čas kad se vetar pretvara u vihor?
Znaš kad u letu s neba ptica pada i trenutak kad se čežnja već u bol pretvara?
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 7:35 pm
Не мерим срећу осмехом, ни тиме да ли је чежња моја од његове јача; срећа је мени кад болно ћутим с њиме, и кад нам срца бију ритмом плача
P.S. Djes ba?
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 7:40 pm
Men' s' cini da ti me ne volis men' s' cini da ti se kofrcis
TuJ sam bona...Sta ima na dalekom sjeveru?
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 7:43 pm
Ako se volite ljubavlju
koja buja u samoći, od razdaljine,
koja je više od sna nego od svesti,
i po rastanku drhtaćete od miline,
mognete li se još ikada sresti.
Ogrejalo, more kao da je avgust , svi redom opaljeni ( suncem, naravno [You must be registered and logged in to see this image.] )
Harite White Angel
Godina : 48 Datum upisa : 02.11.2010
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 7:55 pm
Pozelim ti napisati pesmu, napisati je ne mogu, a pisati znam. Pozelim te videti na tren, ni na tren ne mogu, a gledati znam. Pozelim i tu stanem! Svi mi imamo nedosanjan san…
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 8:02 pm
Ukrascu tvoju senku, obuci je na sebe i pokazivati svima. Bices moj nacin odevanja svega neznog i tajnog. Pa i onda, kad dotrajes, iskrzanu, izbledelu, necu te sa sebe skidati. Na meni ces se raspasti. Jer ti si jedini nacin da pokrijem golotinju ove detinje duse. I da se vise ne stidim pred biljem i pred pticama. [You must be registered and logged in to see this image.]
cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 8:06 pm
Gojko Gagarin
Tin tin tintilin ja sam Gojko Gagarin nek se skloni ko je bos letim pravo u kosmos.
Tika taka taka samnom leti moja Lajka raketa je naša laka na mesecu smo još pre mraka
Poslednji izmenio sonia dana Ned Maj 01, 2011 8:38 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 8:37 pm
Ne vidi svako isti svet istim očima. Svak u njemu vidi pogled vlastiti. Ne gleda svako čisti svet čistim očima, neko je svet morao svojim okom premastiti.
Čudnovato da se ljudi mrze i dele. Znači: u očima imaju sene, mrene, pege. I pored traženja neba, mora i očne nege ljudske oči nikada nisu čitave ni cele. (Strašni ključ svega!)
Harite White Angel
Godina : 48 Datum upisa : 02.11.2010
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Maj 01, 2011 11:44 pm
Cekam ma da znam da neces doci Cekanjem te ozivljavam ,volim ,osjecam Nisam te sakrila,nisam uznemirila... Ja sam te samo volela.
sonia حبيبي
Čekaj me, i ja cu doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka.
Pružit ću ti ruku kad osjetis samoću, pružit cu ti zagrljaj kad osjetiš hladnoću, za svaku tvoju bol pronaći ću lijek, onaj pravi prijatelj bit ću ti zauvijek!
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
veseljak 79
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Uto Maj 10, 2011 12:54 am
Kad Bog voli covjeka on mu podari prijatelja,pa mozes li zamisliti koliko je volio mene kad mi je za prijatelja dao tebe…… :pijanci :
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Vrati mi moje krpice Moje krpice od čistoga sna Od svilenog osmeha od prugaste slutnje Od moga čipkastoga tkiva Moje krpice od tačkaste nade Od žežene želje od sarenih pogleda Od kože s moga lica Vrati mi moje krpice Vrati kad ti lepo kažem..
Krupljanka
Ne merim više vreme na sate, ni po sunčevom vrelom hodu; dan mi je kad njegove se oči vrate i noć kad ponovo od mene odu. Ne merim sreću smehom, ni time da li je čežnja moja od njegove jača; sreća je meni kad bolno ćutim s njime i kad nam srca biju ritmom plača. Nije mi žao što će života vode odneti i moje grane zelene; sad neka mladost i sve neka ode: on je zadivljen stao kraj mene.
sonia حبيبي
Najzad, u prvoj ljubavi radja se i prva bora ovde negde na celu i celog zivota te prati
Radja se prva tuga i prva ljubomora i prvi put se pati.
I odjednom ti drugcije izgleda citav svet. Nesto u glavi gori, nesto tutnja i vri. To nije kao matematika. Tu su dva i dva cesto - pet A cesto - nisu ni tri.
Ne pitaj zasto odkud odjednom kosava brise. To mozda i nije vetar. To prva ljubav uzdise.
U meni večeras jedna reka razbija ogromna brda daleka, muči se, urliče, razmiče klance i kida svoje zelene lance i rije kroz moje srce i peče i kroz oči mi kipi i teče.
U tebi večeras ista reka čudno je meka. sva je od mleka. I čas je srebrna. I čas je plava. U njoj se tišina odslikava. Svako u sebi reke druge pod istim mostovima sretne. Zato su naše sreće i tuge uvek drukčije ili istovetne ... !
*** Miroslav Antic ***
Krupljanka
SAMO IZVOLITE ... POSLUZITE SE MOJOM DOBROTOM, TROSITE MOJU ISKRENOST, HRANITE SVOJ EGO I SUJETU MOJOM LJUBAVLJU, GUZVAJTE MOJE EMOCIJE KAO ...STARU HARTIJU ... UZALUD VAM TRUD ... NECETE POSTATI BOLJI, NECETE POSTATI -JA-, JER TREBA VAM I DUSA ... A NJU MI NE MOZETE UZETI!!!
Ovde veje sneg... Nezne pahulje prekrile me celu... Grlim svoje brezice da mi se ne smrznu, a one mi sapucu da cuju moje srce i da znaju da je jedan deckic u njemu... Neka ptica prhnula i gomila snega srucila se na mene.Smejem se, jer sam pala i valjam se po njemu...opila me divlja belina i tisina sume i ja joj dovikujem tvoje ime. Neka moje berjozke znaju da zelim da uronim u tvoje ruke, i da neki ovakav dan bude radostan s nama... Neko me doziva Natasaaaa , a ja zelim da si to ti... Ali to je samo eho moje zelje ,koju je cuo vetar...suzica mi pala na dlan... Tuzno je bez tebe...
sonia حبيبي
Kad potražim put u središte sebe, staze bivaju tešnje i tešnje... I skrijem se u zaklon tvog uha kao minđuša od duple trešnje... Al uspevam da još jednom odolim da prošapućem da te noćas ruski volim... Šta su reči... Kremen što se izliže kad tad...
*...Kada bi srce imalo ono što voli, duša što je raduje, usne kog žele da ljube, ruke kog žele da miluju, noge kud vole da putuju - život bi bio najlepša pesma. Ali i najlepše pesme imaju kraj. I obično nisu duge.Međutim, ako zaista vrede - dugo opstaju i pamte se....* Ivo Andric*
Može li kišit bez oblaka, može li pasti kamen bez da bude bačen, može li se korak korakom zvati bez da bude zakoračen?
Može li svjetlo sjati bez tame jer koga bi onda osvjetljavalo? Može li vrijeme teći bez čovjeka jer kome bi onda obrojavalo i komu bi ukazivalo na prolaznost , a tko je nebi shvaćao!
sonia حبيبي
''Pisem vam i sta bih znala vise i sta vam drugo mogu reci sad zavisi od vase volje, prezrenje vase dal cu steci, al ako vas moj udes hudi, bar malo trone il uzbudi, vi me se necete odreci..."
Želim da sam s tobom stopljena u ćutnji, rasplamsalom dahu il' podnevnoj šetnji... Probuđena želja talasa u slutnji koja se kroz nemir iscrta u pretnji.
Krupljanka
Plava bluza, oko i plavo i meko Nikakvu istinu dragoj nisam reko'. A draga me pita: jel' mecava veje? Da spremim postelju, da se pec zagreje? A ja dragoj velim: nocas s' neba plava Neko belim cvecem k'o da zavejava. Pripremi postelju, nek se pec zagreje, Bez tebe u dusi vejavica veje.
Najvažnija vrsta slobode je biti zaista ono što jesi. Menjamo stvarnost za ulogu. Menjamo osećaj za čin. Odričemo se mogućnosti da osećamo, i umesto toga stavljamo masku. Ne može biti velikih revolucija, dok nema ličnih revolucija, na individualnom nivou. Prvo se mora dogoditi u nama." Jim Morrison.
Krupljanka
Postoji trenutak u zivotu kada covek svati ko je vazan, ko vise nije vazan i ko ce uvek biti vazan. Zato se ne treba brinuti za one koji su ostali u proslosti jer ima razloga zasto oni nikada nece biti u nasoj buducnosti...
Krupljanka
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Uto Jan 03, 2012 12:05 am
'Nisu sezone samo kalendar; ima jedan osećaj proleća, pored osećaja drugih zbivanja u prirodi, osećaj upisan u duši...''
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Uto Jan 03, 2012 10:51 am
U meni veceras jedna reka Razbija ogromna brda daleka, Muci se,urlice,razmice klance I kida svoje zelene lance I rije kroz moje srce,i pece I kroz oci mi kipi i tece.
jutarnja izmaglica
Godina : 68 Location : Beograd,moj rodni grad Humor : smehoholicarka Datum upisa : 11.08.2010
Iscekujem da san se pretoci u dan pokusaj da uspem -krenem i znam... meni podsrek , srca otkucaj.. krilo za let..oku sunca sjaj.. zelja i htenje...moj celi beskraj...znam i da znas... jedino sto ti mogu dati je.. moj san na dar.....
jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
sonia حبيبي
Juče i prekjuče sutra ne vrede. Nema na svetu dva ista petka, dve iste nedelje, dve iste srede. Pa čemu onda razočaranja? Ako je jedna ljubav - ćorak, Odmah se drukčije i lepše sanja. I kad si najviše tužan i gorak nekih se novih očiju setiš i shvatis da letiš… divnije letiš.
U pusto srce, u mrtvo more me zovi, Minula čežnjo da se svet ponovi. Ako ne saznah ljubav i uspavah svoj um, Pa mi je prazan dan koji još došao nije. K’o granu koja se izdužuje u uzaludan šum, Neka me nedostojnog vetar obavije.
Ko je to video da decak pati? Da kunja kmezav i da place? Svaki put moras iznova znati da volis bolje, da volis jace. Ne da se vadis. Ne da se tesis. Vec da se istinski do neba smesis. Nema na svetu dve iste srede, dva ista utorka, dva ista petka. Sve nove ljubavi drukcije vrede. Zivi se svaki put iz pocetka.