Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Pitaš što sam ljuta, što se pakujem možda sam malo kruta, ipak sutra i pored svega putujem …....... Ne umem ni na kažem, kolko sam volela i kolko sam tebi dala, više nego uzela ...
Nisam ni svesna kolko sam bolesna moja je kazna što sam volela svesna ... Zbog ljubavi ove umrećemo oboje ja što te volim a ti ... od ljubomore ...
Ponovo ista priča, gde sam bila pitaš me osećam , kao i uvek ... pratiš me ... Kao da ništa ne znaš, ništa ne primećuješ Ja sam tu, a'l na žalost k'o da nisam ... Opet me izluđuješ …...!
Postoji trenutak u zivotu kada covek svati ko je vazan, ko vise nije vazan i ko ce uvek biti vazan. Zato se ne treba brinuti za one koji su ostali u proslosti jer ima razloga zasto oni nikada nece biti u nasoj buducnosti...
Krupljanka
Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Uto Jan 03, 2012 12:05 am
'Nisu sezone samo kalendar; ima jedan osećaj proleća, pored osećaja drugih zbivanja u prirodi, osećaj upisan u duši...''
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Uto Jan 03, 2012 10:51 am
U meni veceras jedna reka Razbija ogromna brda daleka, Muci se,urlice,razmice klance I kida svoje zelene lance I rije kroz moje srce,i pece I kroz oci mi kipi i tece.
Iscekujem da san se pretoci u dan pokusaj da uspem -krenem i znam... meni podsrek , srca otkucaj.. krilo za let..oku sunca sjaj.. zelja i htenje...moj celi beskraj...znam i da znas... jedino sto ti mogu dati je.. moj san na dar.....
jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
Juče i prekjuče sutra ne vrede. Nema na svetu dva ista petka, dve iste nedelje, dve iste srede. Pa čemu onda razočaranja? Ako je jedna ljubav - ćorak, Odmah se drukčije i lepše sanja. I kad si najviše tužan i gorak nekih se novih očiju setiš i shvatis da letiš… divnije letiš.
U pusto srce, u mrtvo more me zovi, Minula čežnjo da se svet ponovi. Ako ne saznah ljubav i uspavah svoj um, Pa mi je prazan dan koji još došao nije. K’o granu koja se izdužuje u uzaludan šum, Neka me nedostojnog vetar obavije.
Ko je to video da decak pati? Da kunja kmezav i da place? Svaki put moras iznova znati da volis bolje, da volis jace. Ne da se vadis. Ne da se tesis. Vec da se istinski do neba smesis. Nema na svetu dve iste srede, dva ista utorka, dva ista petka. Sve nove ljubavi drukcije vrede. Zivi se svaki put iz pocetka.
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Gledo sam te ti si sva u belom,stobom stoji covek i ruku ti drzi,pred oltarom sfamilijom celom,u dubini tela moje srce przi.I gledam te dok kraj njega stojis,sva si srecna od srece se smejes,tom lepotom sve pred sobom pojis,tom lepom moje srce grejes.I pitam se dok te gledam tako,za trenutke samnom provedene,zar si mogla zaboravit lako,sve sto bi te secalo na mene.Ko kaze da je ljubav lanac i da se nikad pokidati nece,kada sam u tvom srcu stranac kad u njemu nema vise moje srece.
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Feb 25, 2012 4:25 pm
Ipak, magličast san me zove, opija, mami me kojekuda… U meni drema čežnjivom ćutnjom osmeh beogradskog aprila, pogled ukraden neveštom slutnjom uz žamor turskih karanfila. I niko ne zna niti će znati ona bulevarska jutra rana čije još tajne, tužne i sjajne, čuvaju krošnje nekih platana. U dahu osećam miris prašine dok letnje sunce ulicom peče; san se kotrlja niz vrele šine u neko daleko, setno veče, u ruku što topao osmeh pruža kroz neke male, sitne radosti. Miris dunja i miris ruža…
Pada sneg beo. Nad belinom stvari svest sama luta za neznanim smerom. Nit ja za koga, nit ko za mene mari, niti se tešim kakvom dobrom verom. Prazan je dom i svet je prazan ceo. Pada sneg beo, pada sneg beo.
A ja bih hteo bol i želje duge i da sam voljen, voljen i da volim, da grlim radost il' kolena tuge i klečeć' bolan skrušeno se molim ogromno nečem čega sam ja deo. Pada sneg beo, pada sneg beo.
I svet je prazan. Belinom zasuti drumovi lepi koji sreći vode. Srce je mirno, srce moje ćuti.
Tek kao blede tišine da hode sneg pada, pada dan ubog i ceo sneg beo, beo, sneg beo, beo.
Gvozdeni krevet. Ormar. Lavabo. Sto. Pepeljara. Jedan Rilke. Zatim Njemačka i srpska ili hrvatska Gramatika. I ja što jezike, živ, ne mogu da shvatim.
Na zidu sam okačio Belog anđela Iz Mileševe. Taj anđeo u Berlinu! U noći on tu bdi. I slobodno visi. Izjutra mi ga strogi ljudi skinu.
Na tajnoj večeri: francuski sir, prusko meso. Nož iz Grdanovaca. Otac mi ga nabrusi. Krv je obrisana. Ključ je u bravi. Fašisti su legli. Iju i piju dusi.
Na programu rat. Lijepe umjetnosti. Ponoćne vijesti. Pluskvamperfekat. Futur. Strop se vrti. Valja popiti još ovo pivo, Bože. I srušiti životinju-sebe. I urlikati. I mreti.
Kad budeš stara, seda, i kad te snovi mame dok pokraj vatre sediš, prelistaj ove strane, pa čitajuć ih tiho, na one misli dane kad blage su ti oči duboke znale tame;
Kad mnogi su voleli, il' stvarno il' iz hira, uz čar lepote tvoje, trenutke tvog veselja, al' tek jedan ljubljaše tvoj duh nestalnih želja i tvoje setno lice kada ga tuga dira.
Pa prenuv se iz misli kraj vatre što se gasi, ti tužno, tiho šani da ta je ljubav prava već davno preletela prostranstva ova plava sred zvezda lik da skrije, zanavek da se skrasi. [You must be registered and logged in to see this image.]
"Svaka je melodija biće za sebe, ima svoje lice,svoj živ pokret, svoju riječ i kretnju.Svaka širom otvara vrata mislima i bezbrojnim uspomenama; i svaka je pjesma neizbrisivi doživljaj koji ostaje u duši."
cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
Žene su najbolji ratnici...Njih ne zanima koliko poraza je koštala jedna pobeda "
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Mar 17, 2012 9:06 pm
Volela bih da mogu da te prelijem osmehom... Da ti u oko pretoèim ovaj moj iskrièav sjaj koji kroz osmeh zaživi kad ti se spomene ime... Da ti stoèim jos smelije pogled sa jasnim podstrekom koji vidi poèetke i ne priznaje kraj...
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Mar 17, 2012 9:10 pm
Onaj koji je zaista hrabar da vam oprosti svaku grešku, koji će zagristi ponos i okrenuti se za vama nakon toliko odlazaka, koji je toliko jak da ustane još jednom i potraži vas, onaj koji će staviti sve na kocku, bar još ovaj put, samo da bi vas vratio... **To je čovek koji voli! **
daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Mar 24, 2012 10:49 pm
Zašto pisati stihove boli, kad tvoje srce više ne voli. više nevoli jer si iz njega iscrpio svu ljubav i sad ljubavi više nema za nikog osim za sebe. zašto pisati stihove boli kad tu bol ne osjećam. Neosjećam više ništa, doli praznine jer si sve druge osjećaje iscrpio iz mene. sve. Zar još postojim? kako bilo, zašto pisati stihove boli?
Sanjam da me volis u zemlji cokolade, oko nas kucice od keksa, i ljube me tvoja usta od marmelade, ma kome je jos do s........latkisa [You must be registered and logged in to see this image.]
Orasi, lesnici, bademi, grozdje, punjenje od voca egzoticnog, dajem ti zrno po zrno sebe, joj sto te volim takvog e.......legantnog [You must be registered and logged in to see this image.]
Oci tvoje dve crne ribizle, usne ko jagode zrele i ja bi da gricnem to voce rano, da osetis moje usne vrele.
Niz telo moje tece topla cokolada, oko grudi ostaje slatki trag, ne zelim da se probudim bas sada po tebi nezno filujem slag...
Al eto sudba je moja kleta, iz kreveta ispadoh ja a na mestu princa spodoba ukleta hoce poljubac da mi da
Ruzan ko lopov - ma beeeeeezi od mene oko nogu carsav mi se smota ne mogu da odagnam te ruzne sene o kakvog poljubih skota... [You must be registered and logged in to see this image.]
Odjednom svetlost razmace tamu i videh gde s lampom sanjiv stojis utvare nesta, o kako te volim, niceg se ti ne bojis....
meseceva rosa Magična
Ovde veje sneg... Nezne pahulje prekrile me celu... Grlim svoje brezice da mi se ne smrznu, a one mi sapucu da cuju moje srce i da znaju da je jedan deckic u njemu... Neka ptica prhnula i gomila snega srucila se na mene.Smejem se, jer sam pala i valjam se po njemu...opila me divlja belina i tisina sume i ja joj dovikujem tvoje ime. Neka moje berjozke znaju da zelim da uronim u tvoje ruke, i da neki ovakav dan bude radostan s nama... Neko me doziva Natasaaaa , a ja zelim da si to ti... Ali to je samo eho moje zelje ,koju je cuo vetar...suzica mi pala na dlan... Tuzno je bez tebe...
Potpisujem svoj rad, sa Mira Jovanovic (meseceva rosa)
Često te stignu misli, kako tvoj svet niko ne razume... Ali veruj da nije uvek tako... Uvek postoji ista duša kao što je i tvoja... Tako ranjiva, puna emocija, tako nedostižna, a ipak postojana... Možda baš u ovom trenutku u tvoj svet je ušao neko... Samo neka srce bude dovoljno čvrsto, neka tvoje snove oseti neko ko se zove SUDBINA...
meseceva rosa Magična
Voli, čak i onda kada te ne vole...Jaka si osoba onoliko koliko smeš da voliš, ne gledaj na to, da li će se istom merom vratiti ili neće...Ti samo voli, ponekad te možda i zaboli, ali to je dokaz da znaš da VOLIŠ...
Opet skrivam od tebe pogled, zaklanjam oci dimom i trepavicama, jer ... znam da ces vidjeti ono sto zelim sakriti, od tebe i od sebe, tako svejedno je. Kazes mi "bojis se", kazem ti "bojim se". Okrenem se i odem i znam da ces opet dugo gledati zamnom. A ja ... ko zna ... mozda ... jednom ... mozda nikada ... mozda zauvjek ... mozda ...
Sjedim i cekam voz a neznam gdje idem samo pokusavam da prezivim i mislim o ljubavi koju cuvam u sebi...
Odrzava me zivu,zelim da promijenim sve, molim se ali ne mogu nazad stic na vrijeme, da promijenim to sto mislis...
Gledam ispred sebe i trazim svoj put, gledam unazad ividim samo juce, ovo je vrijeme kada se dug vraca i ne izgleda mi sjajno, i ne mogu prestati da pjevam o tebi i sta osjecam...
Lezim na klupi na suncu samo pokusavam da uhvatim voz mislim na tu stvar sto se zove ljubav...
za mene to je nesto ni ja ne znam sta je nesto u granama i vazduhu ili nesto sto vidis u ocima bebe ili je to kada pronadjes pravog koji je stvoren samo za tebe... nikada necu reci zbogom...
I znam da me volis i jedna stvar je istina na kraju ja nisam vidjela da to nije stvoreno za mene..
Slusam saputanje vjetra i sada prepoznajem zvuk... gledam dole... duboko dole... duboko u mom srcu i vidim da nisi rodjen za mene...
sonia حبيبي
Mi pevamo da se postide roboti Tupoglavci dovršeni za nameru svesnu Protiv svega smo što hoće da kroti I mada više voli borbu nego pesmu Naše nas srce još ne osramoti. Zajednicka pesma- Miljkovic
Lako je kad te neko ni ne zavoli... Tad samo tamna strana srca zaboli... Teško je kad za nekog jedinog i svog postaneš zrnce soli... Teško je kad Tvoj Neko prestane da te voli...
Balasevic-Neko tvoj
doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
Upitala sam ga dok sam popravljala šminku: "Kako izgledam?" On me pogledao, nasmešio se i rekao: "Kao da je neko celi moj život slušao moje želje i stvorio tebe.
EAGLE
Lako je kad te neko ni ne zavoli... Tad samo tamna strana srca zaboli... Teško je kad za nekog jedinog i svog postaneš zrnce soli... Teško je kad Tvoj Neko prestane da te voli...
Balasevic-Neko tvoj
Juče i prekjuče sutra ne vrede. Nema na svetu dva ista petka, dve iste nedelje, dve iste srede. Pa čemu onda razočaranja? Ako je jedna ljubav - ćorak, Odmah se drukčije i lepše sanja. I kad si najviše tužan i gorak nekih se novih očiju setiš i shvatis da letiš… divnije letiš. Ko je to video da dečak pati? Da kunja kmezav i da plače? Svaki put moraš iznova znati da voliš bolje, da voliš jače. Ne da se vadiš. Ne da se tešiš. Već da se istinski do neba smešiš. Nema na svetu dve iste srede, dva ista utorka, dva ista petka. Sve nove ljubavi drukčije vrede. Živi se svaki put iz početka. Živi se da se nikad ne pada. Da budeš snažniji posle oluje. I da se u tvom srcu već sada Stotinu zlatnih zvezda unapred čuje." ( "Odluka", M. Antić)
Love is true Love is false Love is found Love is lost Love is pain Love is cure Love is passion Love is faith Love is all one can ever want Love is a train that with luck you can catch Love is a butterfly that flies away fast Love is an emotion very few truly understand That’s just what it is A four letter word LOVE
meseceva rosa Magična
Odavno nisam obilježila svoje postojanje ! Pretrpana sam raznim temama i nemam više prostora za sebe. Ne znam iz kojeg razloga ste mi tačno nedostajali, ali osjećala sam onu prazninu koja me je oštro dijelila od vas! Nadam se da više neće biti ovakvih neočekivanih rastanaka. Odavno ne pričam nikome o onome što bi svakog čovjeka moglo zaboljeti. Odavno sam zaboravila da svaka tuga može ostati na hartiji ! Živim neku svoju sadašnjost. Skrojila sam je po svojim mjerama i bez obzira na to što će je mnogi nazvati monotonom, upotpunila je cijelo moje biće. S onim istim stvarima od prije nisam načisto, ali me i ne muče !! Pišem u crtama, jer mi nedostaje tuge, a s njom i inspiracije, mada mnogi od vas žive činjenicu da samo sretni mogu pisati. Kod mene je obrnuto !! Kod mene je uvijek i sve obrnuto
U svetu ovom sa hiljadu cuda svaki covek zivi svoje drame i moja pesma neka podje tuda, u svemu tome ima nesto za me. I bas me briga i sve me se tice jer pesma koja dolazi iz tame i reci njene na molitvu lice,u zvuku njenom ima nesto za me
U ruci koja mase ili preti u noci kad su zvezde tuzno same u suncu koje nikad nece umreti u svemu tome ima nesto za me.....
Noisette Diplomirana rospija
Godina : 42 Datum upisa : 13.09.2012
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Okt 07, 2012 10:08 am
''Ne znam odakle je nasla u meni sve te divne osobine o kojima nisam ni sanjao, niti sam zeleo da ih imam... Ali zasto bih kvario njenu sliku? Zasto joj ne bih izgledao kako me ona vidi? Bicu njen ponos i zastita, ...ovakav nikakav, podrzacu njenu vjeru u mene, jer joj je potrebna... Bicu snazni hrast nad njenom krhkom stabljikom...''
Meša Selimović
meseceva rosa Magična
U svetu ovom sa hiljadu cuda svaki covek zivi svoje drame i moja pesma neka podje tuda, u svemu tome ima nesto za me. I bas me briga i sve me se tice jer pesma koja dolazi iz tame i reci njene na molitvu lice,u zvuku njenom ima nesto za me
U ruci koja mase ili preti u noci kad su zvezde tuzno same u suncu koje nikad nece umreti u svemu tome ima nesto za me.....
Autor:Dusko Trifunovic
Ne potpisati cak ni njega...
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Okt 12, 2012 10:38 am
NE RUSI SVE MOSTOVE
Ne rusi sve mostove, mozda ces se vratiti. Nisi ptica ni leptir obalom sto leti, Kad nema mostova uzalud je ceznuti, Uzalud je shvatiti, uzalud je hteti.
Ne rusi sve mostove, mozda ces se vratiti. Ostavi bar jedan most izmedju srca i mene. U samoci je lakse neshvaceno shvatiti, Mogle bi te nazad nagnati uspomene...
Ivo Andrić
Noisette Diplomirana rospija
Godina : 42 Datum upisa : 13.09.2012
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Pet Okt 12, 2012 10:52 am
Grešio sam mnogo
Grešio sam mnogo, i sad mi je žao i što nisam više, i što nisam luđe jer, samo će gresi, kada budem pao biti samo moji - sve je drugo tuđe.
Grešio sam mnogo, učio da stradam leteo sam iznad vaše mere stroge grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam svojim divnim grehom da usrećim mnoge.
Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće grešio i za vas, koji niste smeli, pa sad deo moga greha niko neće a ne bih ga dao - ni kad biste hteli.
Nikada ne kažeš reč koju bi trebalo. Da te ne bih ocenio, izmičeš mi na hiljadu strana. Da te ne bih pomešao s mnogima, stojiš odvojeno. Poznajem, poznajem lukavstvo tvoje… nikada ne ideš putem kojim bi trebalo.
Tvoj prohtev veći je od prohteva drugih, zato ćutiš. Pritvornom ravnodušnošću ne haješ za moje darove. Poznajem, poznajem lukavstvo tvoje… nikada ne uzimaš što bi trebalo.
slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!) Možda je pao trak istine u me, A možda su sanje. Još bi nam mogla desiti se ljubav Desiti-velim, Ali ja ne znam da li da je želim, Ili ne želim.
U moru života što vječito kipi, Što vječito hlapi, Stvaraju se opet, sastaju se opet Možda iste kapi - I kad prođe vječnost zvjezdanijem putem Jedna vječnost pusta, Mogla bi se opet u poljupcu naći Neka ista usta.
Možda ćeš se jednom uveče pojavit Prekrasna, u plavom, Ne sluteći da si svoju svjetlost lila Mojom davnom javom, I ja, koji pišem srcem punim tebe Ove čudne rime, Oh, ja neću znati, čežnjo moje biti, Niti tvoje ime!
Pa ako i duša u tome trenutku Svoje uho napne, Sigurnim će glasom zaglušiti razum Sve što slutnja šapne;
Kod večernjih lampa mi ćemo se kradom Pogledat ko stranci, Bez imalo svijesti koliko nas vežu Neki stari lanci
No vrijeme se kreće, no vrijeme se kreće Ko sunce u krugu, I nosi nam opet ono što je bilo: I radost, i tugu. I sinut će oči, naći će se ruke, A srca se dići - I slijepi za stope bivšega života Njima ćemo ići
Oslikacu ti lik najlepsim pastelnim bojama Vrisnuti ime nek se cuje do neba U kosu uplesti poslednje kapi jutarnje rose U oci staviti onaj najveci plam svih zvezda Za umorna stopala spremiti najfinija ulja Za usne izneti najpenusavije vino Jutrom buditi najlepsim cvrkutom ptica Umivati lice najneznijim zracima Sunca Uspavljivati mekim korakom srne Poslati Mesec da pazi na tvoje snove A ja? Ma ja cu te mislima pokriti.
doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
Sviđaš mi se kad šutiš jer si kao odsutna, i čujes me izdaleka, i glas moj ne dodiruje te. Čini mi se kao da su ti letjele oči i čini se da ti je poljubac jedan zatvorio usta. Kako su stvari sve ispunjene dušom mojom izranjaš iz stvari, ispunjena dušom mojom. Leptirice sna, duši mojoj si slična, i slična si reči melanholija. Sviđas mi se kada šutiš i kad si kao udaljena. I kada kao da se žališ, leptiricu u gukanju. I čujes me izdaleka, i glas moj ne dostiže te: Pusti me da šutim s mučanjem tvojim.....:)
Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.]
Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Okt 13, 2012 6:50 am
Molim za sunce u tvojim oèima, za dodir koji budi treptaj života, za tebe jedina ljubavi moja.
Molim da ruže ne venu kao seæanje, da nijednu suzu ne puste više.
Molim za tvoje reèi satkane od želje, za naše duše obojene tugom.
Molim da samoca ne boli više, da doðeš u moj svet, da svaka nada postane stvarnost, da svaki tren sa tobom bude vecnost.