Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Pitaš što sam ljuta, što se pakujem možda sam malo kruta, ipak sutra i pored svega putujem …....... Ne umem ni na kažem, kolko sam volela i kolko sam tebi dala, više nego uzela ...
Nisam ni svesna kolko sam bolesna moja je kazna što sam volela svesna ... Zbog ljubavi ove umrećemo oboje ja što te volim a ti ... od ljubomore ...
Ponovo ista priča, gde sam bila pitaš me osećam , kao i uvek ... pratiš me ... Kao da ništa ne znaš, ništa ne primećuješ Ja sam tu, a'l na žalost k'o da nisam ... Opet me izluđuješ …...!
Ovom temom, i plitkom i licnom, prezvakanom kroz strofe i strofe, k'o pesnicka veverica vicno vrteh se i vrtecu se opet. ''Ona'' i ''on'' balada je sva. Nisam uzasno nov ja...
ove stanice koje su ostale u dubokim snjegovima bogatih zima nasih nevjera usana priljepljenih uz zamrznuta stakla veceri u kojima smo se lomili dusama i pozivali prijatelje oprastali neprijateljima
Slutiš li uspavana seno, mojih koraka ovu jesenju maglu nad poljanama.. Slutiš li čežnju u granama lipa što su umrle noćas... Čuješ li šapat zemlje u prohladno veče, ti rascvala tugo mojih sklopljenih očiju ti raspukla usno mojih lutanja... Slutiš li očaj i suze u svakom pokušaju da te zaboravim... Okrenem i odem nepovratno... Da te još samo jednom ljubim... Još samo jednom... Tiho... Poslednji put... Slutiš li rastanak... Jesen je... Tužna... Magle se ponovo vuku ponovo udaraju o moje dlanove kiše.. A ja te volim... Sve više.. Tužnije.. Tiše...
Uostalom sta vredi o prvoj ljubavi i dalje da se soli. Izvoli, samo izvoli, pa ako je tebi isto ovako - ti kazi, a ako nije isto - onda sve se ovo ne vazi...
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Dec 18, 2010 7:01 pm
Snjeguljica se na more otisnula, Sigurno se vec otopila ! Snjeguljica, cvijet sjevera, na juzno je more otisla da tijelo svoje okupa. Sigurno se vec otopila ! Snjeguljice, bijela i hladna, zasto si moru otisla, da tijelo svoje uronis ? Sigurno si se vec otopila ! [You must be registered and logged in to see this image.]
EAGLE
Datum upisa : 04.08.2010
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Dec 18, 2010 7:42 pm
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Dec 18, 2010 7:54 pm
I opet taj osjecaj samoce kad nece nikog mene krene i hoce i opet mrakom svoje pjesme bojim pijan od zelje za usnama tvojim sav sam ti od ludila, nekako s proljeca. Nekako s proljeca sjeti mene nepravda na pobjede, poraze i sve lazne obzire. A hocu da te vodim ja tragom sunca, jugom maslina to je dodir tvojih bedara moja dusa, bas te voli, najdraza.
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Mornari se, u stvari, ne rađaju. Postaju od svoje mašte najzlatnije. Sami se od sebe sebi događaju Svaki put čudnije…neverovatnije… Zažmure i pogode kad da se dogode i na kom mestu da se dogode.
sonia حبيبي
Kroz kakvu oluju samo moram proći, Sreća, ne, nije bila sklona meni, Ona sipa na me sniježak zaleđeni, Da kasnije mogu svojoj želji doći. Ispod ljuta neba ja ću isto poći, Strah me neće biti ni vjetra ni studeni, Jer se u mom srcu igra val ognjeni, Pa mi zbog njeg zima neće ništa moći.
...............................................
sonia حبيبي
Kada bih svoj život mogao ponovo da preživim, pokušao bih u sledećem da napravim više grešaka.... Ne bih se trudio da budem tako savršen, opustio bih se više bio bih gluplji nego što bejah, zaista, vrlo malo stvari bih ozbiljno shvatao.... Bio bih manji čistunac više bih se izlagao opasnostima više putovao, više sutona posmatrao, na više planina popeo, više reka preplivao išao bih na još više mesta na koja nikad nisam otišao... Jeo manje boba a više sladoleda, imao više stvarnih, a manje izmišljenih problema...
Ja sam bio od onih što je razumno i plodno proživeo svaki minut svog života... Imao sam, jasno, i časka radosti! Ali kada bih mogao nazad da se vratim, težio bih samo dobrim trenucima jer ako ne znate, život je od toga sačinjen , od trenova samo! Nemoj propuštati sada jer sam bio od onih što nikad nigde nisu išli bez toplomera, termofora, kišobrana i padobrana...
Kad bih opet mogao da živim, lakše bih putovao kada bih opet mogao da živim s proleća bih počeo bosonog da hodam i tako išao do kraja jeseni više bih se na vrtešci okretao više sutona posmatrao i sa više dece igrao kada bih život ponovo pred sobom imao.... Ali vidite imam 85 godina i znam da umirem.....
Narod naš, zbilja, u gnevu može da kolje ruši i pali, ali mi nismo oni što smisleno tlače mi ne smatramo da je svet celi naše polje mi ne bismo podneli ni urođenik prašumski da zbog nas plače. Duša je naša prostrana iako smo brojem mali.
I ovde, na ničijoj zemlji, Ulaziš mi u san kao u dvore Koje si napustio tek juče. Ulaziš kroz zatvorene kapije I kroz pore, Kao da si od moga sna u dugom putu Pogubio ključe. ..........................
Zadnji dinar dacu, pocasticu bracu neka nocas piju svi bilo je i gore, pio sam do zore ja sam covek kafanski j.p
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Jan 02, 2011 11:09 pm
Ali slutim, a slutiti još jedino znam. Ja sad slutim za te oci da su baš one Što me cudno po životu vode i gone: U snu dodu da me vide šta li radim sam. Ali slutim, a slutiti još jedino znam.
Da mi je tvoja ruka u ovoj noci da me miluje otkucaj mog srca tvoje da cuje, na usnama svojim da osetim poljubac tvoj... ......Eh da si kraj mene andjele moj.
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
sonia حبيبي
"Gde je bola, gde je jada, -Pesma blazi; Gde se klone, gde se pada, -Pesma snazi; Gde su ljudi dobre cudi, -Pesma s’ ori; Shto ne mozesh drukche reci, -Pesma zbori; Gde utehe nema druge, -Pesma stize; A gde sumnja sve obara, -Pesma dize.
Malo ne posrnuh, mojega mi dina, No meni ne dodje lijepa Emina. Samo me je jednom pogledala mrko, Niti haje, alcak, sto za njom crko'!...
P.S. Ovo nije stih ni iz jedne pesme, ......................................... pa ko nadjaca [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sre Jan 12, 2011 12:02 am
*..Meni mozes reci sve, tajne i strahove, ljubavi bolne i srusene, meni mozes priznati sve, i kada si sretna i tuzna i kada te boli,znaj da te tvoja drugarica voli..*
e sonia ti se zabrinu,a ja nalazim sve neke emotivne,kanda ću pandrknuti...:D
sonia حبيبي
*..Meni mozes reci sve, tajne i strahove, ljubavi bolne i srusene, meni mozes priznati sve, i kada si sretna i tuzna i kada te boli,znaj da te tvoja drugarica voli..*
e sonia ti se zabrinu,a ja nalazim sve neke emotivne,kanda ću pandrknuti...:D
Neguj pesmu, njom cesh skrotit Ljuta tigra- Ali pesma ne sme biti Pusta igra. Pesma mora biti sveta, Biti chista, Bash ko zvezda u visini Shto se blista. Mora biti bogodana, Plemenita, Mora biti obasjana, Istinita, Mora teci iz dubina Srca zdrava,- Takva pesma sve osvaja, Pokorava.
P.S. Kijarce, baci taj spomenar, to me brine, i.... kakvo sad pandrkanje, mani se [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Jan 16, 2011 2:02 am
Odlazi tugo i zaobiđi život moj, jer noćas on, ide k njoj… Sačekaj tugo, bar na minut, dva, da se oporavim i dalje krenem ja… Pusti tugo bar da shvatim da mu stalo, do mene i moje ljubavi nije, niti malo…
sonia حبيبي
Ne čini li ti se, mada sunca nema Lepota neka kako sviće svuda O kojoj si sanjao od postanja? Ne lini li ti se da govore kapi Da lijes iz njih topla obećanja: Dogodiće se Čuda, čuda, čuda.
cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
Ljubav znajte da postujete, vremenom se udvostrucuju njene cini. Ljubav - to nisu uzdasi na klupi, niti setnje pri mesecini. Bice svega: lapavice i snega. Proziveti zivot udvoje treba znati. Ljubav je dobroj pesmi slicna, a pesmu nije lako ispevati.
Ne zali za tim sto si izgubila,zahvali mu se sto si shvatila.Mozda jeste kasno i srce je vec ranjeno,vremenom ce proci.Kada budes spremna novi trenuci srece ce doci...Sada se moras sa tog dna podici! Nema zasta da se kajes i da zalis,on je taj koji gubi,podigni glavu visoko i nemoj da stajes.
komunikativn@ Fatal Femme
Godina : 51 Location : tu i tamo -:) Datum upisa : 02.02.2008
Noci su prekratke za one koji znaju da sanjaju. A snovi su nekad toliko stvarni da ostaju urezani u kozu. Mirisete posle na njih, nosite ih uvijek sa sobom kao dragi privezak. Nekad se i ne mora buditi. Dok god imate saputnika.
Samo tvoje toplo srce, i ništa više. Moj raj je polje bez slavuja i lire, s jednom skromnom rijekom i malenim vrutkom. Bez ostruge vjetra u hvojama, bez zvijezde što bi htjela listom biti. Golema svjetlost koja bi bila krijesnica druge svjetlosti, u nekom polju skrhanih pogleda. ?isti po?inak i tamo cjelovi naši, zvonki madeži jeke rastvorili bi se u daljini. I tvoje toplo srce, i ništa više.
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
komunikativn@ Fatal Femme
Godina : 51 Location : tu i tamo -:) Datum upisa : 02.02.2008
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Feb 19, 2011 6:09 pm
Pam Brown "Ljubav je kavijar i vjenčana torta, jagode i šlag. Ljubav je šampanjac. Prijateljstvo je svježi kruh i maslac, bijeli sir i čaj za dvoje. U životu je, naravno, najbolje kombinovati jedno i drugo. Ali prijateljstvo se lakše vari."
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sub Feb 19, 2011 6:11 pm
OVE NOĆI
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Napisati na primjer: "Noć je puna zvijezda, trepere modre zvijezde u daljini". Nocni vjetar kruži nebom i pijeva. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Volio sam je, a katkad je i ona mene voljela. U noćima, kao ova, držao sam je u svom naručju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom. Voljela me je, a katkada sam i ja nju volio. Kako da ne ljubim njene velike nepomične oči. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Pomisao da je nema. Osjećaj da sam je izgubio. Slušati beskrajnu noć, bez nje još beskrajniju. I stih pada na dušu kao rosa na livadu. Nije važno što je moja ljubav nije mogla zadržati. Noć je zvjezdana i ona nije uz mene. I to je sve.U daljini netko pijeva. U daljini. Moja je duša nespokojna što ju je izgubila. Kao da je želi približiti moj je pogled traži. Moje srce je trazi, a ona nije uz mene. Ista noć odjeva bjelinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo više isti. Više je ne volim, zaista, a možda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug zaborav. Jer sam je u noćima, kao ova, držao u svom naručju, moja je duša nespokojna što ju je izgubila. Iako je ovo posljednja bol koju mi ona zadaje, i ovi stihovi posljednji koje za nju pišem.
Pablo Neruda
sonia حبيبي
Samo da se uz tebe budim, meni na svijetu ne treba više. Da svaku tvoju mijenu slutim. Da zrak u tvojoj blizini dišem.
Samo da tiho uz tebe šutim prisutan kao svjetlo bez glasa. I da ti oči očima ćutim, kao da ću te izgubiti, sad, ovoga časa.
Enes Kisevic
Aurora Borealis
Datum upisa : 17.12.2009
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Sre Mar 02, 2011 10:56 am
Zelio bih da tu negdje izmedju nas, ponikne jedan njezan, mali pupoljak, tako njezan da nikome ne smeta, tako mali da ga samo mi primjetimo. A ipak tako jak da nam da snagu, da savladamo sve teskoce, i tako drag da ga vjecno pazimo....
Kada ti svi okrenu leđa, kada shvatiš da je život satkan od boli, okreni se, pružam ti ruke prijateljstva jer prijatelj nikad ne prestaje da voli!
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Mar 06, 2011 10:33 pm
ZVEZDE
Zvezdice jasne, zvezdice visoke! Kakvom ste to tajnom bremenite? Zvezde što tajite misli duboke, Kakvom nam snagom dušu plenite?
Zvezdice brojne, zvezdice prečeste! Šta vas čini lepim, silnim od postanja? Čime zanosite, o, zvezde nebeske, Veliku silu gorućega znanja?
I zašto tako, zvezdice, dok sijate, Mamite k nebu, u prostore široke? Zašto pogled nežno na dušu nam svijate, O, zvezde nebeske, zvezdice daleke!
Evo na poklon malo Jesenjina....
Najda M.
Godina : 61 Location : odavde do beskraja Humor : vrlo zastupljen Datum upisa : 06.03.2011
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Mar 06, 2011 10:42 pm
Maleni mesečev srp obasjava u tišini senke moje, što kao uhode kroz tvoj san šunjaju. Dok mirno spavaš, dušu mi blaže tvoji otkucaji usnulog srca. A ja te čuvam kao najdražeg Andjela...
( evo...maločas napisah minijaturicu..)
Ko svoju tamu spoznao nije, teško će put do svetlosti naći.
Najda M.
sonia حبيبي
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Mar 06, 2011 10:47 pm
Drhti od iznenadnog zvuka moga koraka i glasa. Želi i ti u mom zagrljaju da i posle smrti časa ostanu ti na mene sećanja
Tebi na poklon delic, meni ,neponovljive baka Dese...
( P.S. Divni stihovi, racunam i blog)
Najda M.
Godina : 61 Location : odavde do beskraja Humor : vrlo zastupljen Datum upisa : 06.03.2011
Naslov: Re: Pokloni stih, pesmu osobi iznad........ Ned Mar 06, 2011 11:04 pm
Pustite me da sanjam budna. U juče da utkam niti nezaborava. Danas da nadovežem, za neko sutra. Krugove snova u kojima živim, po ćilimu mašte rasrostrem.
( opet moja minijaturica...imam ih jako puno...a na blog tek postavljam...Hvala ti...)
Ko svoju tamu spoznao nije, teško će put do svetlosti naći.
Najda M.
sonia حبيبي
Ja pevam grla cista kao sto drvo lista pevam kroz lavez pasa kao sto psenica klasa pevam s grumenom zemlje u saci kao sto Sin peva o Majci i molim andjele decicu bestelesnu da mi uslise i prime pesmu.
Ovo je moja jedina i jevandjeljska Zemlja-Majka Moja kneginja moja gospodja varosanka moja seljanka storucica. A oko nje se digla halabuka i hajka ko da je vucica ko da je hajducica.
S njom sam pola stoleca cvetao i klasao zrio i gnjio pevao i plakao i da sam juce umro ne bih znao da ovo nisu vocke kalemljene ni polja lebna ni potoci vec prerusene munje, vukovi i poskoci!
Nagrdise mi zemlju onocise mi dane Zatrnise mi sunce pa se jezim i srdim Oljagase mi ime i prezime kucu i ukucane al ja se opet ponosim sto sam Srbin!
Kazu da sam divljak i da nisam u pravu sto branim svoju kucu svoj krst i krsnu slavu A oni meni u mojoj rodjenoj Zemlji udaraju medje prekrajaju tapije i pecate crvenim voskom prozore, vrata, kapije.
Trpaju na moje plece svo belosvetsko smece i cekaju da padnem da posrnem ili bar da se zgrbim ali ja stojim ko krst ko Hristovo raspece i ponosim se sto sam Srbin!
Ponosim, kazem ali u mom ponosu nema ponizenja prema drugima gordosti ni poruge Kad bi svi ljudi mogli da se ponose onim sto su ne bi niko imao razloga da mrzi druge.
I samo sto ponekad proskrgucem gnevno ne bi li me cula planeta usnula jer znam da nas ceka prokleto Lijevno dje u njemu bijeli se kula!
Moja zemlja je ista onakva kakva je uvek bila Dusa joj ko lebac ko kiseljak starinski Svakog je Ona tim lebom docekala i pocastila i ispratila, s poslacima onako domacinski.
Samo se vise ne slazemo sa onom Bozijom besedom Ko tebe kamenom, ti njega lebom Promenili smo malo i mi svoju cobansku cud pa ko nas lebom mi njega lebom, medom i vinom a ko nas kamenom mi njega kamencinom I zato smo evo stali pred strasni sud.
Poabase mi ruho naruzise mi lice Oko srca mi lanac na ustima katanac Uspavase mi pcele i ucutkase ptice al ja se opet ponosim sto sam Srbin, Balkanac!
I samo sto ponekad zabugarim gnevno ne bi li me cula nebesa usnula jer nas opet ceka prokleto Lijevno dje u njemu bijeli se kula!
Samozvani mirotvorci sto nas zavadise Crnim tamjanom nam Zemlju okadise.
Dusebriznici bez duse i srca glavesine, glavonje i glavosece bez glava pobornici za ljudska prava i slobodu pouzimase nam kljuceve svih prava pa cak i nasusni hleb vazduh i vodu.
Djavolji sinovi i pasji sinovci korov istrkljao iz bolesne klice srebroljupci pravdomrsci krivodelci i drugi zlikovci okrivljuju mene za svoje krivice.
Blate me, brate Ivo, za trojicu Muce me kao Malog Radojicu ko Starog Vujadina sa obadva sina Oce da me pretvore u makovo zrnce Kradljivci istine i suncevog sjaja podmecu mi svoja kukavicja jaja Tako postah neka napast nevidjena Napastvujem dnevno tri stotine zena pecem belu decu, pravim male Crnce Sude mi za svoje grehe i zlocine i za sve ono sto oni meni cine Gospode, pogledaj ozgo iz plaveti i zastiti me od ovih aveti!
Moji mladi se cude sto se trujem i lecim pesmom psovkom inatom kao i moji stari Sta bih ja drugo sa ovolikom tugom Kriv sam jedino zato sto ne umem da klecim (osim da prostis pred zenom kad radim one stvari) A gresan sto procerdah uz dert i zal i sevdah onako vasarski becarski i ratarski svoj stid kosovski i ponos kajmakcalanski Ali to ne shvataju ni preci ni potomci golobradi starci i bradati osnovci.
Moj djed je bio domacin covek u osvit ovog veka Imao je vrsalicu vodenicu valjalicu tri lampeka Moj otac je dzambasio besne konje i karuce
A ja imam samo dusu samo ovo ludo srce sto mi prica u grudima o zivotu o ljudima sto mi peva sto mi place sto se smeje sto me boli sto mi bije neprebolno kao ono tesko zvono zvono crkve kralja Petra na Oplencu u Topoli!
I necu da budem sluga ni zbir ni udvorica ni paz Zato mi stavise na glavu trnov venac srama A moja Zemlja je tek izasla iz jama Moja kraljica,obucena u psenicu i raz Moja velikomucenica Srbija ukavezena, popljuvana i slana Ali ja znam da je sve ovo jedna velika laz i ponosim se sto sam Srbin Srbenda sa Balkana!
I samo sto ponekad arlauknem gnevno ne bi li me cula sazvezdja usnula jer znam da nas ceka prokleto Lijevno dje u njemu bijeli se kula!
Dobrica Eric
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
sonia حبيبي
Jos bakreno nebo raspaljeno sija, Sva reka krvava od vecernjeg zara; Jos podmukli pozar kao da izbija Iz crne sume starih cetinara. Negde u daljini cuje se da hukti Vodenicki tocak promuknutim glasom; Dim i plamen zderu nebo koje bukti, A vodeno cvece spava nad talasom.
Opet jedno vece...I meni se cini Da negde daleko, preko triju mora, Pri zalasku sunca u prvoj tisini, U blistavoj senci smaragdovih gora- Bleda, kao ceznja, nepoznata zena, S krunom i u sjaju, sedi, mislec na me. Teska je, beskrajna, vecna tuga njena Na domaku noci, tisine i tame.
Pred vrtovima okean se pruza, Razlece se modro jato galebova; Kroz bokore mrtvih docvetalih ruza Sumori vetar tuznu pesmu snova. Uprtih zenica prema nebu zlatnom Dva giganta Sfinksa tu strazare tako, Dokle ona place; a za morskim platnom, Iznemoglo sunce zalazi, polako.
I ja, kome ne zna imena ni lica, Sve sam njene misli ispunio sade. Vernost se zaklinje s tih hladnih usnica... Kao smrt su verne ljubavi bez nade! Vaj, ne recite mi nikad:nije tako, Ni da moje srce sve to laze sebi, Jer ja bih tad plako, ja bih vecno plako, I nikad se vise utesio ne bi'.
Jovan Ducic
sonia حبيبي
Poslje mnogo ljeta ovdje opet stojim; Lepotica teče isto kao prije, Nad njom stara vrba još jednako bdije I visoko šumi vrhovima svojim.
Gdje si? Da l’ se sjećaš ispod grana tije’ Kad gledasmo julsku noć i mjesec sjajni, Kad nam t’jelo prože slatki oganj tajni Pa dršćasmo dugo kao breze dvije?
Bog zna gdje si sada i da l’ điviš jošte! Ali dragi spomen negdanje milošte Kao mlado sunce svu mu dušu grije,
I ja snova čujem zveket tvojih grivna, Po licu me tiče tvoja kosa divna, Dok mjesec kroz vrbu čisto srebro lije...