|
| KUDA IDE SRBIJA ? | |
|
+63Thabit ZoxZoja Kica/Praja el_vibrador Mima65 Diplomirani Duduk MadamX Srdjan92 Blebetalo daljinski Danubius Nut Gothic cojle brdjanin Lujkaa Kijara-brm zoran1970 pesma lollypop debilko Lakota promaja dusicaa Gagica78 podbarac Samouka montoya AstrinaKomsinica surčinac Tattoo tok tuk tok Ja... Bane Bumbar Zana Okano ZezaM slatkicass emanuella Sibila_ Zanina_kuma doctorr67 Samhain smile^^ neiskusan brunolino Lily Only women EAGLE vasko1 Helena Trojanska Smiljan01 svilanaasvaltu rouzvel bosankaa sanjalica.ns Aurora Borealis Ivana_258 ona sonia zirafa popovac determinanta 67 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Mar 21, 2010 11:23 am | |
| First topic message reminder :
Da li je Ivo Andrić bio u pravu?
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”
Meni se sve više čini da jeste . Šta vi mislite , da li će se pojaviti neki vizionar tipa Zorana Djindjića i povesti Srbiju putem evropskih integracija , ili ćemo i dalje imati neku vrstu mešavine Miloševićevske /Koštuničine politike , pa i dalje tapkati u mestu i inatiti se sa celim svetom -na svoju štetu? | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| | | | AstrinaKomsinica Master Spamer
Datum upisa : 22.01.2011
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Okt 20, 2013 2:41 pm | |
| Kao promatracu ta trane, Srbija tapka u mjestu, pa se malo, malo talizne dublje. Da ne b" zli mahalski jezici kakali, isto mislim i za sve ostale republike bivse Juge. Kad covjek pogleda mentalni sklop, i cime je narod opterecen, pa nije ni cudo da je kliziste uzelo maha Umjesto da se narod bavi mislju progresa, i kako izaci iz ekonomske krize, haj ti da se mi nacionalno vazdignemo, i dovedemo selo u grad, sto turbo, sto sa svim ratnim poklicima. Tuzno. | |
| | | sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Okt 20, 2013 2:44 pm | |
| Ma spremam se za put, ja uvek tako dok ne stignem tamo Posle sam gora i od sefa | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Okt 20, 2013 2:45 pm | |
| - AstrinaKomsinica ::
- Kao promatracu ta trane, Srbija tapka u mjestu, pa se malo, malo talizne dublje. Da ne b" zli mahalski jezici kakali, isto mislim i za sve ostale republike bivse Juge.
Kad covjek pogleda mentalni sklop, i cime je narod opterecen, pa nije ni cudo da je kliziste uzelo maha
Umjesto da se narod bavi mislju progresa, i kako izaci iz ekonomske krize, haj ti da se mi nacionalno vazdignemo, i dovedemo selo u grad, sto turbo, sto sa svim ratnim poklicima.
Tuzno. Pa da, nije važno što smo gladni, bolesni i nikakvi (važi za sve banana republike) važno je da možemo da pevamo nacionalističke pesme... i da i dalje upravljaju nama i ispiraju nam mozak farmama i pokličima. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Okt 20, 2013 2:51 pm | |
Umjesto da se narod bavi mislju progresa, i kako izaci iz ekonomske krize, haj ti da se mi nacionalno vazdignemo, i dovedemo selo u grad, sto turbo, sto sa svim ratnim poklicima.
Tuzno. ... ne huli Boga, ne huli pravednike... prvo moramo da isteramo istorijske nepravde... da rešimo status Kosova, da rehabilitujemo Dražu, da vratimo kralja a onda ćemo sa Rusima s kojima smo na prst u dupe, osvojimo ceo svet s Božjom milošću... |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Okt 20, 2013 2:53 pm | |
| - Samouka ::
- AstrinaKomsinica ::
- Kao promatracu ta trane, Srbija tapka u mjestu, pa se malo, malo talizne dublje. Da ne b" zli mahalski jezici kakali, isto mislim i za sve ostale republike bivse Juge.
Kad covjek pogleda mentalni sklop, i cime je narod opterecen, pa nije ni cudo da je kliziste uzelo maha
Tuzno. Pa da, nije važno što smo gladni, bolesni i nikakvi (važi za sve banana republike) važno je da možemo da pevamo nacionalističke pesme... i da i dalje upravljaju nama i ispiraju nam mozak farmama i pokličima. Dok zivim necu razumjeti takav mentalni sklop. Ok, kontam da je ekonomska depresija, da je narod apatican nakon svega sto im se desavalo, i desava. ALIIIIIIIII gdje instinkt, gdje je volja za odrzavanjem, ljubav prema djeci?! Uvijek padnem kratko da razumijem nedostatak bunta. Johnny, obozavam tvoj sarkazam:) Ali posteno: sta ti prvi radis po tom pitanju?! Samo pitam. Ne kazem da ne radis, ili radis, jer ne znam. Ali svako treba da krene od sebe: sta ja radim da svojoj djeci ostavim sigurnost u amanet. Ili ako ih vec nemam, kako mogu da podnesem mirno gledajuci svo zlo koje se sve dublje uplice u korijene. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Okt 20, 2013 3:04 pm | |
Johnny, obozavam tvoj sarkazam:) Ali posteno: sta ti prvi radis po tom pitanju?! Samo pitam. Ne kazem da ne radis, ili radis, jer ne znam. Ali svako treba da krene od sebe: sta ja radim da svojoj djeci ostavim sigurnost u amanet. Ili ako ih vec nemam, kako mogu da podnesem mirno gledajuci svo zlo koje se sve dublje uplice u korijene. ... ništa... u stvari, sa strane prckam nasitno i rešavam državljanstvo druge države... ova, u kojoj sam rođen, najžešće me izjebala a koliko vidim i tebe i još ohohoooo ljudi sa sajta i dalje pokušava da me jebe... e, pa majkoviću, neće moći... bolje da odem dobrovoljno, dok još mogu, nego da moram silom a na to sluti... što se tiče moje dece, dresiram ih da vole rodnu zemlju ali da ne žive u njoj jer im u dogledno vreme ništa dobro neće doneti... |
| | | AstrinaKomsinica Master Spamer
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Okt 20, 2013 3:08 pm | |
| - John Doe ::
- AstrinaKomsinica ::
Johnny, obozavam tvoj sarkazam:) Ali posteno: sta ti prvi radis po tom pitanju?! Samo pitam. Ne kazem da ne radis, ili radis, jer ne znam. Ali svako treba da krene od sebe: sta ja radim da svojoj djeci ostavim sigurnost u amanet. Ili ako ih vec nemam, kako mogu da podnesem mirno gledajuci svo zlo koje se sve dublje uplice u korijene. ... ništa... u stvari, sa strane prckam nasitno i rešavam državljanstvo druge države... ova, u kojoj sam rođen, najžešće me izjebala a koliko vidim i tebe i još ohohoooo ljudi sa sajta i dalje pokušava da me jebe... e, pa majkoviću, neće moći... bolje da odem dobrovoljno, dok još mogu, nego da moram silom a na to sluti... što se tiče moje dece, dresiram ih da vole rodnu zemlju ali da ne žive u njoj jer im u dogledno vreme ništa dobro neće doneti...
Fer i posteno. Al mene pojede to sto ne mogu nista promijeniti tu. Evo samo primjer ovaj glupavi popis u Bosni - iz bunta se nisam prijavila, iako znam da je djelomicno pogresno, ali u long run, znam da sam u pravu, kao sto sam bila i kad sam morala da idem - nikome nisam nista potpisala, niti legalizovala gluposti. Ne znam, nisam pametna, covjek bi da pomogne, ali na kraju stvarno moras pokleknut pred idiotizmom. Sretno ti sa drzavljanstvom. | |
| | | montoya NR .1 foruma
Datum upisa : 09.02.2008
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Okt 20, 2013 3:08 pm | |
| - John Doe ::
- . ova, u kojoj sam rođen, najžešće me izjebala a koliko vidim i tebe i još ohohoooo ljudi sa sajta i dalje pokušava da me jebe... e, pa majkoviću, neće moći... bolje da odem dobrovoljno, dok još mogu, nego da moram silom a na to sluti... što se tiče moje dece, dresiram ih da vole rodnu zemlju ali da ne žive u njoj jer im u dogledno vreme ništa dobro neće doneti... [/b]
To će deda Toma i čika Aca sve popraviti, srediti i bićemo lider ođe... :rlol: :329340: :mahhh: | |
| | | Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Okt 24, 2013 12:52 pm | |
| Gašenje Petnice je ubistvo Srbije blic Gašenje Petnice bio bi nacionalni suicid, kaže dr Aleksandar Bogojević, zamenik direktora Instituta za fiziku. Sa njim se slaže i veliki broj naučnika koji su “ponikli” u Istraživačkoj stanici Petnica, gde je obustavljena većina programa za oktobar i novembar jer država nije isplatila obećanih 28 miliona. - Bez Petnice smanjujete vrednost visokoškolskog obrazovanja na trećinu - kaže Bogojević. Dr Vladimir Jovanović iz Instituta za biološka istraživanja, kaže da napredni učenici bez Petnice ne bi mogli da ostvare svoju kreativnost. [You must be registered and logged in to see this image.] - Generacije naučnika bile bi izgubljene bez Petnice - kaže dr Marina Simić, profesor FPN-a, koja je magistrirala i doktorirala u Engleskoj. Dr Milan Bogosavljević iz Astronomske opservatorije, kaže da je Petnica jedina ustanova gde mladi mogu zaista da se oprobaju u nauci. - Ministarstvo će ispoštovati odluku Vlade da se Istraživačkoj stanici Petnica isplati obećani novac. Nalog je dat i novac bi trebalo da bude isplaćen - obećava za “Blic” ministar prosvete Tomislav Jovanović. Nisam znala gde sa ovim tekstom,ne znam shvataju li uopste koliki je znacaj Petnice? | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Okt 25, 2013 10:23 pm | |
| Srbi imaju najmanje plate u regionu!PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: NAŠA ZEMLJA NA SAMOM ZAČELJU PO PRIMANJIMA Srbi sa 392 i Makedonci sa 342 evra imaju najmanje plate u regionu, dok se većim primanjima mogu pohvaliti Slovenci, Hrvati i Crnogorci! Tako se u Hrvatskoj (723) za mesec dana zaradi 331 evro više nego u Srbiji, a u Crnoj Gori 83 evra više! [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Gothic Gothic
Datum upisa : 21.04.2012
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Okt 25, 2013 10:33 pm | |
| To je mozda radjena statistika samo za glavne gradove,za Beograd prosecna plata 392€.Kada bi se gladala cela Srbija mnogi na jugu Srbije rade i za 100€ a jos vise njih je nezaposleno... | |
| | | Gost Gost
| | | | montoya NR .1 foruma
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Okt 26, 2013 8:24 pm | |
| - Gothic ::
- To je mozda radjena statistika samo za glavne gradove,za Beograd prosecna plata 392€.Kada bi se gladala cela Srbija mnogi na jugu Srbije rade i za 100€ a jos vise njih je nezaposleno...
Statistika nije odrađena za celu Srbiju.Prosek Beograda je manji od 350E.Možda ima br. ljudi koji imaju i preko 1000E zarade ali taj broj je manji od 10%.Problem je što nezaposleni, i lica koja su socijalni slučaj nisu obuhvaćena istraživanju..a njih je preko 30%.Razlog još jedan je to da samim naduvavanjem prosečnog ličnog dohotka...kradu deo penzije jer je to osnovica po kojoj se penzija izačunava... Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pon Okt 28, 2013 5:47 pm | |
| Ljudi u Srbiji su blizu pucanja B92 |
- Ljudi su blizu toga da puknu, jer otkaz ili bilo šta drugo može da se desi bilo kome u Srbiji, a nakon toga nema poverenja u sistem da ćemo naći dugi posao, ili da ćemo moći da dobijemo neki sudski spor - kaže psiholog Aleksandar Dimitrijević.
- Vrednost u SAD je da budete bogati, sredstvo je da idete u školu. U našem društvu mi smo prošli put od toga da su vrednosti druženje, uranci, slave i okupljanja, iskrenost i slično tome, do toga da je danas jedina dominantna vrednost to da budeš bogat. A sredstva su da ako ideš kroz sistem nikada nećeš biti bogat - naveo je za B92 Dimitrijević.
On navodi da je Srbija prošla kroz proces promene sistema vrednosti, a da to nije ni primetila.
- Škola u deci ubija radoznalost, policija štiti sebe umesto vas. Osećate se da nema adrese na kojoj možete da se obratite. Ušli smo u sistem vrednosti jednog naivnog konzumerizma. Samo razmišljamo kako da zaradimo više da bismo letovali duže, da bi naše dete imalo 101. igračku. Roditeljima se nameće da kupuju te igračke - kaže Dimitrijević.
Dimitrijević navodi da ako pokušavamo da vaspitamo decu po nekom sistemu vrednosti iz 19. ili 20. veka i oni krenu u školu, suočavamo se sa opasnošću da će oni biti socijalni idioti.
- Više nije najstrašnija stvar lagati, nego "nemati istu igračku kao drugi" - kaže Dimitrijević.
On zaključuje da roditelji troše vreme na zarađivanju para za igračke, a ne na decu, koja provode puno vremena pred internetom i TV-om.
- Deca su danas isuvise razmažena. Roditelji ne znaju kako da jasno postave granice. Mi ih u predškolskom uzrastu pripremamo za konzumerizam - kaže Dimitrijević i dodaje da naša deca odrastaju sa stvarima koje nemaju dugoročnu vrednost.
Dimitrijević kaže da deca vide Novaka Đokovića na naslovnim stranama kako podiže pehar. Žele i oni da podižu pehar, a ne znaju koliko truda i rada stoji iza toga.
On zaključuje da su ljudi zatvoreni u svoje stanove, i da osim kada su u pitanju dečije tragedije, veoma retko su spremni da pomognu. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Nov 09, 2013 8:59 am | |
| Ne ide nikuda -sve je isto ,samo njega nema (starog Vožda ,ali zato ima novi ) Sve je isto -feudalci su nedirnuti , ulični ološ (navijači ,ekstremni desničari ,neonacisti )formira sliku koja o Srbiji koja ide u svet ,crkva i dalje rovari ,korumpirano je sve -od sudstva ,policije ,žandarmerije do poslednjeg lokalnog politikanta , krade se nesmetano ,lažni "patriotizam" cveta , a tv "Pink" i tabloidi kroje medijsku i društvenu sliku "napredne" Srbije . 90 te revival -splavovi ,pevaljke ,pucnjava po ulicama i gladan narod -ne idemo nikuda . [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Nov 30, 2013 8:27 pm | |
| Svaki peti policajac u Srbiji ima neki psihički poremećaj!
Naime, prema nezvaničnim podacima iz MUP-a Srbije , od ukupno 47.000 policajaca u Srbiji njih oko 9.000 ima dijagnozu.
Inače, zvanično interno istraživanje psihologa u MUP-u za period od januara 2011. do juna 2012, kojim je obuhvaćeno 499 policajaca koji su namenski bili poslati na lekarski pregled, ukazuje na to da gotovo svi oni imaju neki psihološko-psihijatrijski problem, a poremećaji koji se navode su neuroza, poremećaj ličnosti, zavisnost, psihoze... Zbog toga i ne čudi što su poslednjih meseci među počiniocima nekih od najtežih krivičnih dela upravo i oni koji bi trebalo da nas štite. __________ Ovome treba dodati da upravo elitna jedinica srpske policije ,Žandarmerija ,prednjači po broju incidenata i krivičnih dela koja su izvršili pripadnici jedinice . 7 ih uhapšeno ,za najteža krivična dela ,do ubistva , protiv 40 se vodi istraga (trgovina narkoticima ,ucena ,silovanje ,reket) -a oni treba da budu poslednja odbrana građana i na kraju ,nosioca vlasti u ovoj zemlji ,i jedini koji nose i imaju dozvolu da upotrebe oružje . Biće da se ništa nije promenilo od Legije i JSO u srpskoj policiji (jer su mnogi od njih posle rasformiranja JSO završili upravo u Žandarmeriji ) -a to neće valjati nikako ,jer se sve više pokazuje da Policija nema nameru da se očisti od kriminogenog ološa u uniformi . Onda je samo pitanje vremena ,kada se na kraju bude morati krenuti na njih-koga će uzeti na nišan snajpera . | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Nov 30, 2013 11:15 pm | |
| ide u q..... Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Uto Dec 03, 2013 9:45 pm | |
| Mislim da je na raskrsnici izmedju guberanije i EU koja vrvi od fašizma.... treba da napravi pametan potez. Ajd' sad, šta je pametno??? | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Uto Dec 03, 2013 9:46 pm | |
- Mislim da je na raskrsnici izmedju guberanije i EU koja vrvi od fašizma.... treba da napravi pametan potez. Ajd' sad, šta je pametno???
što bliže Kine..da nam duša mine..... :rlol: :rlol: :rlol: :329340: Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Jan 03, 2014 9:50 am | |
- Mislim da je na raskrsnici izmedju guberanije i EU koja vrvi od fašizma.... treba da napravi pametan potez. Ajd' sad, šta je pametno???
Ovo sigurno nije -da su ovakvi neki "faktori" u ovoj zemlji . Nebitno ? Nimalo .Ovo oslikava stanje u društvu . Estradni polusvet , Ceca , Crkva i bajka o "poljoprivreda spasava Srbiju" ,pogledajte samo naslovnicu . Poznato ? O da ......90 te . [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Jan 03, 2014 10:01 am | |
| Bo`me da ima Srbija jos par "Jelena" Bila bi vec 2000 i neke u EU.
U Brüssel-u samo poput Jelene imaju komandu, eno Merkel Angela, kao da su sestre. :329340: |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Jan 03, 2014 11:15 am | |
| ... od 100 policajaca, jedan je korumpiran, ostali su ležeći...(maznuo od nekuda) |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Jan 03, 2014 8:21 pm | |
| Ludosti učinjene u mladosti ne može nadoknaditi sva mudrost u starosti. ..[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Jan 15, 2014 5:27 pm | |
| Ima na Balkanu jedna zemlja, koja se graniči sama sa sobom. Gde žive najlepše žene, a natalitet opada. Gde ne zaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gde vozovi kasne po redu vožnje.Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci. Gde svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme. Gde osmočasovno radno vreme traje dvanaest sati. Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo. Gde su novinari slobodni da napišu šta god im se naredi.Gde je svetska kriza dobila državljanstvo. Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gde se ratovi nikad ne završavaju. Gde se istorija ponavlja svaki dan. Gde su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gde je strana valuta uzeta za domaću.Gde ljudi slave slavu, a psuju Boga. Gde pametne zbog nerazumevanja proglašavaju ludacima, a ludake sposobnima. Gde nepismeni pišu istoriju. Gde su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gde vlast prezire građane kao neželjene svedoke.Gde se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemaju pravo. Gde se svako svakome smeška, a niko nikome ne želi dobro. Gde sudski postupci traju duže od života. Gde su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gde prizivaju diktatora, a demokratiju smatraju porezom na budale. Gde smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje. Gde nisi normalan, ako ne poludiš. Gde živiš samo zato da bi umro. Gde je vreme beskonačno, a glupost besmrtna..
Radulovic Matija | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Uto Jan 21, 2014 8:50 pm | |
| Otvoreni pregovori sa EU : Vučić zadovoljan, Srbiju svi hvalili! Veliki dan za Srbiju . Ono što je meni zagrebalo uši je Vučićeva izjava -Srbija sada neće stati ,ma ko bio na "vlasti" . Tako je govorio i Zoran Đinđić neposredno pre atentata -a očigledno je da ima puno onih u Srbiji koji ne žele Srbiju u Evropi -SPC ,tajkuni, kriminalci ,nacionalisti ,desničari.... Pre svega se mora izboriti sa tim ,jer ništa od toga nije uklonjeno ,a neki su još i ojačali ,i izbori nisu pametna ideja ,iako deluje kao da će SNS nadmoćno pobediti .Imaju dovoljno vlasti ,ako im dupe zine na još više -mogli bi se iznenaditi ,jer narod živi jako loše ,nezadovoljan je ,i onda gorepomenuti lako unesu smutnju i upere gnev naroda protiv "vladajućih" . [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | zoran1970 Mejac
Godina : 54 Datum upisa : 03.09.2011
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Uto Jan 21, 2014 9:48 pm | |
| posle ulaska u EU ovakve besne mašine vozimo [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Jan 29, 2014 12:12 pm | |
| Kako nam Zapad pomognu, hvala mu, naročito sada posle hapšenja Olivera Ivanovića, Srbija sa Dverima ide u Evroazijsku uniju.
| |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Feb 15, 2014 2:51 pm | |
| ...Abe Nišlije... (Miroljub Nedović Riki)
...Abe Nišlije...Familijo.. rođaci... braćo...deco moja.... Pa zar nam je malo, ratova, ubijanja, bele kuge.. Zar ćemo na kraju i međusobno da se tamanimo...
Ubijamo se automobilima..alkoholom..drogom..noževima..šipkama..pištoljima..
Ako vi deco moja, tako nastavite ..ko će unuke da nam pravi..
Na koga testament da naslovimo?
Bolji si od njega?..
Zajebi nož, zajebi šipku..uzmi gitaru..uzmi reket...dokaži da si bolji..
Nervira te?...
Odlično...Završi školu..otvori firmu...A tog što te nervira, zaposli kao portira u svojoj firmi....neka stoji mirno, svaki put kad prođeš pored njega.
Voliš da se biješ?...
Super ...Uzmi rukavice pa u ring.. u tri runde....mazni zlato..
Mrko te pogledao?...
Ispričaj mu neki fazon...Nasmej ga....Osećaj se super..
To moraš da mi veruješ, sinak..Ja se celog života trudim da nasmejem druge...
Osećaj je fenomenalan...
A mi matorci....drtine pokvarene...Sve radimo da decu što bolje pokvarimo..
Dok se drugi jebu za potomstvo... nama se jebe za naše potomke..
Upropastli smo obrazovanje, kulturu, zdravstvo, pravosuđe.....sistem..
Sistem, koji kod nas još funkcioniše je... sistem za varenje.
Vaspitavamo pokoljenje, preko ljubičastih realiti šoova..
- gde pobeđuju oni najpokvareniji, najpodmukliji, svađalice, siledžije...
- gde se trpanje ispod jorgana, predstavlja kao ljubav
- gde retardirani Ekremi i maloumne starlete, postaju superheroji
Na TVu veću medisku pažnju izaziva ...
- naškrabani pervezni grafit, nego novo napisana pesma ili knjiga.
- veću minutažu u vestima ima išvrljani spomenik NN lica, nego nagrada mladog slikara.
E bre matorci ...sve smo pokvarili, za šta smo se uhvatili...
Od demokratije napravili politički kupleraj.
Od radnih mesta.. socijalne ustanove.
Od prirode...deponiju...
Ne dirajte više ništa...dosta smo zasrali...
Možete još samo jedno...
Da se prisetite nekih starih srpskih zaboravljenih reči..kao što su ,,Izvini,, i ,,Hvala,,...
Pa počnete da ih primenjujete..Prvo..prema svojoj deci, a onda širite dalje...
Evo.. ja ću da Vam dam primer..
IZVINITE, svi Vi koje sam ovim tekstom možda uvredio.
HVALA na pažnji. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Feb 15, 2014 3:31 pm | |
| | |
| | | ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Feb 15, 2014 5:38 pm | |
| - Danubius ::
- Da li je Ivo Andrić bio u pravu?
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”
Meni se sve više čini da jeste . Šta vi mislite , da li će se pojaviti neki vizionar tipa Zorana Djindjića i povesti Srbiju putem evropskih integracija , ili ćemo i dalje imati neku vrstu mešavine Miloševićevske /Koštuničine politike , pa i dalje tapkati u mestu i inatiti se sa celim svetom -na svoju štetu? Vizionar tipa Đinđića može da se pojavi i juče. Nije tu problem. Problem je u načinu mišljenja koji je dominantan. I ono malo samomislećih što nas je ostalo u Srbiji sve više pada u apatiju. Na scenu stupa generacija rođena i odrasla devedesetih. Šta možeš da očekuješ od mentalnog sklopa vaspitanog na Pinku, Grandu i Babi što se češlja? Ceca i Jeca su dominantne matrice ponašanja. Ko očekuje da jedan vizionar promeni sve očekuje čarobni štapić a njega nema. Ostalo je jako malo vremena da se počne s menjanjem sveti i obrazaca ponašanja. Ko i kako to treba da uradi. Ovi koji se već 25 godina smenjuju sigurno ne. Srbiju ne mrze CIA, Vatikan, Masoni, Kominterna i tako dalje. Srbiju mrze Srbi (državljani Srbije). Izađite i pogledajte oko sebe. Glupi grafiti, smeće po ulicam, smeće u kraj puteva, smeće u rekama. To nije bacila CIA i Masoni to smo mi bacili. Toliki stepen samodestrukcije je ne zabrinjavajuć nego alarmantan. Popravimo prvo takve "sitnice" u svom okruženju pa možda jedna domina sruši sledeću i sledeću pa se i neke veće stvari poprave. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Feb 15, 2014 7:41 pm | |
| Kada su mediji u pitanju -ništa se nije promenilo od vremena Miloševića ,a i kako bi ,kada je njegov ministar informisanja danas Prvi Čovek Srbije i na čelu Prve Stranke Srbije ,kada imaju "najgledaniju televiziju Srbije" (Pink ) i "najčitanije dneve novine" (Kurir) ,a i sve drugo u svojim rukama ? Ne zaboravljaju se lako stare lekcije iz demagogije ,tako dobro ispečene u radikalskoj školi kod prof Voje (Šešelja ) Tako je moguće čitati i ovo (šta ono beše sa novinarskom etikom ,i govorom mržnje,i "nezavisnim glasilima " ?) 2014 godine : --------------- Ono što bi u svakoj zemlji bila dramatično dobra vest – da je inostrani investitor spreman da u Srbiju uloži preko tri milijarde dolara, ovde se, po običaju, pretvara u sitnosopstveničku borbu za lične interese onih tajkuna koji su umislili da je glavni grad njihovo privatno vlasništvo. Gotovo identične kritike Dragana Đilasa, Milana Beka, Tadićevih obožavalaca sa peščanih sajtova, te ortodoksnih fašista s krajnje desnice - najnoviji su dokaz bizarne koalicije kojoj se ništa ne dopada: ni kad započnu pregovori sa EU, ni kad se potpiše Briselski sporazum, ni kad se uhapse ubice Slavka Ćuruvije, ni kad sa svojim novcem u ovu zemlju stižu investitori.
Sledstveno tome, projekat „Beograd na vodi“ ujedinio je tadićevsko-šešeljevsko-tajkunski talog u političkoj ljubomori i zavisti, tako tipičnu za ovdašnju malograđanštinu duha. ----------- Dakle ...svi su izdajnici ,strani plaćenici ,lopovi ,itd... Šablon isti-samo se malo promenili "objekti obrade " Ko drugačije od Vučića kaže -kleveće i laže ,niste vi ovde da mislite ,nego da glasate . Defetisti jedni ,osmo svetsko čudo vam "napredni" grade ,a vi tako ,nezahvalnici ? Sumnjate ,a ? A neka ....sad će "napredni" da bude gradonačelnik Beograda ,pa ćete videti šta je "Infostan" i "Bus Plus" . | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pon Mar 10, 2014 3:50 pm | |
| Papović:U prodaji na hiljade tona mesa sumnjivog kvaliteta Beta | 10. 03. 2014. - 12:42h | Beograd - Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović upozorio je danas da se u Srbiji prodaje na hiljade tona mesa sumnjivog kvaliteta Najnoviji slučaj prodaje mesa uginilih životinaj u Velikoj Plani, prema njegovim rečima, nije ništa novo. Papović je agenciji Beta rekao da je pre tri godine iz Brazila i Argentine uvezeno meso sumnjivog kvaliteta i da do sada nije obelodanjeno koji proizvođač je to meso stavljao u promet. On je naglasio da NOPS stalno ukazuje na neophodnost pune kontrole mesa i mesnih preradjevina koja uključuje kontrolu proizvođača životinja, klanica, prerađivača i krajnjih prodavaca. U Srbiji, kako je istakao, nemo dovoljno inspektora, a dodatni problem je i to što neki od njih ne rade svoj posao kako treba. - Veliki problem kome treba da se posveti pažnja jeste i mali broj kafilerija. Nekada ih je u Srbiji bilo na desetine, a sada samo dve ili tri imaju dozvolu za rad - kazao je predsednik NOPS-a. On nije mogao da precizira koje količine mesa sumnjivog kvaliteta stignu do tržišta, ali je naveo da je reč "o tonama i tonama takvog mesa". - Situacija koja se desila pre par dana u Velikoj Plani, gde je otkupljivano i stavljano u promet meso uginulih krava i konja, treba da je poslednje upozorenje ministarstvu poljoprivrede da hitno preduzme ozbiljne i konkretne korake - kazao je Papović. Prošle sedmice policija je uhapsila jednu osobu jer je u Velikoj Plani otkupljivala meso uginulih krava i konja, za koje se znalo da nije za ishranu, a potom ga preradjivala i prodavalao u svojoj ugostiteljskoj radnji preko puta osnovne škole. Prema ocenama veterinara, meso uginulih životinja, pa čak ukoliko zdrava životinja ugine od infarkta, nije za ljudsku upotrebu, ni sirovo ni prerađeno i može biti jako opasno, jer se u tkivu uginule životinje koja nije iskrvarila u roku od pola sata počinju razmnožavati bakterije koje postoje u organizmu. Mediji su prošle godine upozoravali i da se Srbiji sve više uvozi meso i mesne preradjevine lošeg kvaliteta i kojima se bliži rok isteka trajanja, dok se ilegalno najviše preko Kosova uvozi čak i meso kome je rok trajanja istekao, sadrži GMO ili povećani nivo hormona. Pisalo se i da je u mnogim mesarama u Srbiji mogla da se nađe i piletina iz Južne Amerike koja je dolazila preko crngorske luke, kao i govedina iz Brazila i Argentine koje dozvoljavaju upotrebu GMO stočne hrane. Prema zvaničnim podacima, Srbija najviše uvozi meso iz Argentine, a proizvođači mesa i mesnih preradjevina su veliki uvoz obrazlagali time da na domaćem tržištu nema dovoljno sirovina za proizvodnju zbog osipanja stočnog fonda. ..ovo me strasno brine,grozim se sto nemamo nacina da bar ono sto platimo znamo da je ispravno | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Mar 14, 2014 11:09 am | |
| Svetski poznata naučnica dobila otkaz na Fakultetu tehničkih nauka 24sata.rs | 14. 03. 2014. - 08:54h izmena vesti 09:27h | Foto: R. Gatel | Fakultet tehničkih nauka rešio je da otpusti jednog od pet najboljih mladih naučnika u zemlji i, ujedno, jednog od najboljih evropskih fizičara-mehaničara današnjice. Profesorka Ivana Kovačić, prema bodovanju našeg Ministarstva nauke, dobila je naučni rang A1, najviši mogući, ali joj to nije pomoglo da sačuva posao na FTN. Pored toga što je jedan od najboljih evropskih fizičara-mehaničara, ona je i gostujući predavač na dva univerziteta u inostranstvu: Institutu za zvuk i vibracije u Sautemptonu i Departmanu za mašinsko inženjerstvo Univerziteta u Šefildu. [You must be registered and logged in to see this image.] Objavila je preko 100 naučnih radova, a iz njenih udžbenika o nelinearnim socilacijama uče mladi širom Evrope. Studenti FTN, kojima kao vanredni profesor predaje već pet godina i to čak 10 predmeta, ocenili su njena predavanja ocenom 9,77. Ipak, sve to nije bilo dovoljno da dobije zvanje redovnog profesora. Iako joj univerziteti u Sautemptonu i Šefildu nude posao, ona odbija da napusti FTN i ode iz zemlje. Otvoreno pismo uputiće svim organima vlasti, a naredne nedelje podneće i tužbu. - Neću da odem iz zemlje. Pre svega, odgovorna sam pred studentima. Ako pristanem da me proteraju lošiji, koja je moja poruka? Drugo, čvrsto verujem da su Srbiji potrebni mladi, pametni ljudi - kaže Kovačićeva. :durise3: | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Mar 14, 2014 11:45 am | |
| Šta vi mislite , da li će se pojaviti neki vizionar tipa Zorana Djindjića i povesti Srbiju putem evropskih integracija , ili ćemo i dalje imati neku vrstu mešavine Miloševićevske /Koštuničine politike , pa i dalje tapkati u mestu i inatiti se sa celim svetom -na svoju štetu? -------------------------------------------- Nije se pojavio punih 11 godina... Cupka još u mestu. Videće se posle ovih izbora ima li promena na bolje ili ne.... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Mar 22, 2014 11:19 pm | |
| Obratite pažnju na razlike u cenama -pa razmislite -zašto ? ------- ISPLATIVO kupujemo u regionu robu koju su nekad ovde pazarile komšije Kod Mađara za hranu, u Rumuniju po farmerke B. vučković, Z. panić, V. vašalić | 22. 03. 2014. - 16:36h | Foto: Grafički studio Blica | Šoping u Segedinu, Temišvaru ili bugarskom Dragomanu se isplati, jer su namirnice, garderoba i kućna hemija jeftiniji nego u Srbiji čak i do 50 odsto. [You must be registered and logged in to see this image.] Ulaskom Mađarske, Bugarske i Rumunije u EU, situacija oko pogranične trgovine totalno se okrenula: sad naši građani idu u Rumuniju da kupe jeftinije farmerke, u Bugarsku po odeću i obuću, u Mađarsku po hranu. A pre desetak godina bilo je obrnuto. - Idem u Temišvar uglavnom da kupim garderobu. U autletu „Roberto Botičeli“ ima vrhunskih stvari, cena ženskih čizmica, koje u Beogradu koštaju 52.000, iznosi 9.000 dinara - kaže Marinel Cuculj iz Vršca i napominje da su cene „odlične tokom čestih akcija i rasprodaja“. [You must be registered and logged in to see this image.](+) U Rumuniji je PDV 24 odsto, ako se potroši više od 160 evra, porez se na granici vraća, što je dodatna ušteda za naše građane. Granične prelaze u okolini Subotice ne koriste samo Subotičani, već i Novosađani, Beograđani... Trguju uglavnom u najbližim mestima, Segedinu i Moraholomu, pored hrane kupuju garderobu i tehniku. - U Mađarskoj kupujemo hranu. Kvalitetan sir tamo košta oko 400, dok je u našim prodavnicama 800 i više dinara - kaže Julija Juhas iz Subotice. Dejan Cavnić iz Subotice kaže da je putovanje do Mađarske skraćeno za 20 kilometara od kada je izgrađen granični prelaz Bački Vinogradi - Ašotholom. - Kupovinom namirnica i sredstava za higijenu u Mađarskoj možemo uštedeti i do 50 odsto kućnog budžeta. Izbor je veliki, kvalitet dobar, a cene niže - kaže Cavnić. Ko u Mađarskoj potroši najmanje 160 evra, na granici dobije povraćaj poreza (AFU). - Televizor koji u Subotici košta 37.000 dinara platio sam u Segedinu na akciji 250 evra i još mi je na ime poreza vraćeno 27 odsto potrošenog novca. Dobre su i rasprodaje u segedinskom „Arkadu“ - rekao je Subotičanin Miroslav Temunović. U Bugarskoj, gde se često snabdevaju građani Pirotskog okruga, hrana je jeftinija, ali, kažu Piroćanci, nije kvalitetna kao naša. Zato više kupuju takođe jeftiniju odeću, obuću, kućnu hemiju. - Garderoba i obuća u Bugarskoj su jeftiniji nego kod nas. Još kada je na akciji, onda se baš isplati. Često idemo u šoping. Bebi-oprema je takođe jeftinija - priča Piroćanka Milica Ristić. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pon Mar 24, 2014 10:02 pm | |
| Putujemo .....a gde ćemo stići ......još se ne zna. :zubi3: [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Apr 24, 2014 7:52 pm | |
| Kristijanizacija [You must be registered and logged in to see this image.] Autor: Marko Selaković Sreda, 23. 04. 2014. 09:32h Uzmem u utorak uveče daljinski upravljač u ruke i premotam naše kanale sa nacionalnim frekvencijama: na jednoj nacionalnoj TV gostuje Kristijan Golubović, objašnjavajući svoju umetnost. Na drugoj nacionalnoj TV u emisiji nekog lika koji sebe naziva "kraljem" gostuju izvesna zvezda "Farme" pod imenom Simonida, učesnik "Velikog brata" poznat kao Radašin i svima dobro poznati Milan Tarot. Kristijan na jednom kanalu objašnjava svoju umetnost, a Simonida i Radašin, uz pomoć "voditelja" simuliraju pornić na drugom. Sjajan program za udarne termine na televiziji. Ranije tokom dana, pratim na društvenim mrežama diskusiju o grupi "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola" koju je neko stvorenje napravilo na Fejsbuku, a krajičkom oka na informativnim portalima primećujem udarnu "vest" da je izvesna Milica Pavlović izabrala okvir za naočare koje mora da nosi. U novinama čitam intervju već pomenutog Kristijana koji ocenjuje političare u Srbiji. Prethodne večeri kao "zvezde" plešu Nikolija, Vanesa Šokčić, izvesni Nemeš. Zaključak se nameće sam: ovo društvo je odavno otišlo dođavola. Sada je na putu višegeneracijskog odlaska dođavola. Srbija izrasta u jedan veliki reality show, u kojem apsurdi i društveni otpaci svih boja i vrsta dobijaju udarne termine i naslovne strane. Razumeo bih da se Kristijan Golubović, nakon odslužene zatvorske kazne, pojavi u medijima i priča mladima o štetnosti kriminala. Ovako...publicitet dat njemu, uz dužno poštovanje onima koji mu daju prostor, ne uspevam baš da shvatim. Sa druge strane, podmetanje raznoraznih "starleta" i lezilebovića kao "zvezdi" je društveno vrlo nezgodno, jer deca koja gledaju zabavni program mogu zaista da pomisle da su kreature poput Nikolije, Vanese, Simonide, Radašina - u redu.
Ovakvim medijskim pristupom stvoriće se klima u kojoj je sasvim OK biti Kristijan ili Simonida, u kojoj Milan Tarot deluje normalno spram drugih koji se pojavljuju, u kojoj Nikolija i Vanesa mogu da budu uzori mladim devojkama, u kojoj okvir za naočare Milice Pavlović postaje životno važna stvar, u kojoj je sasvim OK birati između Stanije i Soraje, u kojoj "Ministarke" imaju više pregleda na YouTube nego EKV...Takvo društvo nema ama baš nikakvu perspektivu. Društvenu marginu treba pokazati i ukazati na devijantno ponašanje iste. Ali, društvena margina ne treba i ne sme da postane model u miloj nam i napaćenoj otadžbini. Ukoliko se ovako nastavi, to će se zaista i dogoditi. Blizu smo, mnogo smo blizu. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Apr 24, 2014 8:27 pm | |
| - Citat :
- Srbija izrasta u jedan veliki reality show, u kojem apsurdi i društveni otpaci svih boja i vrsta dobijaju udarne termine i naslovne strane.
U prilog ovoj tvrdnji ide ovo : Maja Gojković biće predsednik Narodne skupštine Srbije. Pogledaj dom svoj, anđele, i skini paučinu s očiju, videćeš prizore potresne, videćeš nesrećne i bolesne, videćeš čemer, smrt i jad. Pogledaj stado, anđele, sve sami bogalji i prosjaci, slepi tumaraju u gomili, svima su kičmu polomili, od tebe očekuju spas.
Pogledaj bagru, anđele, njihova duša je prokleta, svima su stavili amove,* sebi sagradili hramove, ruke im ogrezle u krv. Podigni mač svoj, anđele, seti se krstaških ratova, seti se preklanih vratova, kad dođes Bogu na istinu, nek ti u duši vlada mir. Usliši molitve, anđele, dabogda pocrkali dušmani pa budi anđeo osvete, neka na svojoj koži osete, sta znači beda, strah i bol.
| |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Apr 24, 2014 8:32 pm | |
| Ko posledni izađe nek ugasi svetlo.
Na žalost ova izreka je sve tačnija. Od četvoro dece koju poznajem a koja su u medecinskoj školi troje planiraju da kako odrade neku praksu odu preko. Onaj četvrti planira medecinski fakultet ali ni njemu ostanak nije ni na petom mestu na listi. Ova deca su shvatila da je ovaj mulj predubok i presmrdljiv da bi svoje živote i energiju žrtvovali u uzaludnom pokušaju da ga očiste. A krivi smo MI matori koji smo dopustili da nam proćerdaju mladost, energiju i ideale. Od Slobe preko Vuka do Koštunice. Ili ćemo mi nešto učiniti ili ćemo sa svojom decom pričati preko skajpa. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Apr 27, 2014 11:00 pm | |
| - ZoxZoja ::
- Ko posledni izađe nek ugasi svetlo.
Sve je isto -samo njega (Vojvode ) nema (zasad ) [You must be registered and logged in to see this image.]Šešeljeve sluge i Miloševićevi pajaci vladaju Srbijom . Devedesete nisu prošle -opet su devedesete . Pa kuda onda idemo ? U tri lepe ..... | |
| | | debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Apr 27, 2014 11:05 pm | |
| Ja mislim da su zaslužili da dobiju šansu da se još jednom ili dva puta rekonstruišu ove godine. Pa kad onda krenu jbt....... | |
| | | promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Apr 27, 2014 11:27 pm | |
| U novu demokratiju,onakvu kakvu su je spremili oni koji sve ovo i sprovode ,posle par meseci naci ce se mesto i za manekena Tadica jer nije ni on sve odradio kao ni Dinkic.....samo se strpite,vreme ce pokazati kuda su spremili Srbiju... :329340: | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Apr 27, 2014 11:30 pm | |
| Ne trpajte Šešelja u ovo društvo mufljuza. Na stranu to da li ga podržavem/ne podržavam dopada mi se ili ne to je nevažno za ovu priču. Šešelj je za razliku od svih njih bar dosledan u onom što govori (igrom slučaja sprečen da deluje). Vojislav Legalni Koštunica koji je insistirao na kontinuitetu, Boris Lepi Tadić koji je radi vlasti odradio "nacionalno pomirenje" sa SPS-om (jesmo se zato borili druže Lepi) i tako dalje i tako bliže o svima bi moglo da se napišu eseji (a ima ih napisanih na Forumu podosta).
Prosto ponekad poželim da se Šešelj vrati i da stane za skupštinsku govornicu i da im svima "oca, majku, dedu trgovca i sestru iz Novog Sada" (her Žika prijatelj Milanu za zaboravne). | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pon Apr 28, 2014 10:13 pm | |
| Retweeted Tanja Jordovic (@tanjajord):
Dakle:porodiljama umanjena pomoć,vantelesna bespl.ukinuta,silikoni može džabe! Reformatore,podrška.Drž se sisa.
15 reči i objašnjena suština. Svaka čast Tanja. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pon Apr 28, 2014 10:19 pm | |
| - ZoxZoja ::
- Retweeted Tanja Jordovic (@tanjajord):
Reformatore,podrška.Drž se sisa.
15 reči i objašnjena suština. Svaka čast Tanja. Nijesam baš upućena, al' možda prerano odvojen od sise pa ostala vječna patnja |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pon Apr 28, 2014 10:23 pm | |
| Lako moguće da je zbog toga a možda mu i brat šeik više voli petice od dvojki pa mu nudi ovo [You must be registered and logged in to see this link.]P.S. Čudim se da Šef ovu vest do sad nije zapazio i iskomentarisao. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Jul 06, 2014 10:12 am | |
| Natprosečan skok cena mesa, ribe, mleka, voća... .....i svega drugog ,što možete pročitati u članku . Prodavci to pravdaju skokom nameta države na promet ,dakle ,oni kompenzuju ono što im država uzima preko naših leđa ,a država je na isti način smislila kako da napuni budžet -opet preko naših leđa. Porezi ,obavezno osiguranje vozila (čak 45 % više) itd,itd ... Srbija ne ide nigde -nego se vraća u osmanlijski način vladanja . Harač, rajo ,harač.... | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Jul 06, 2014 2:51 pm | |
- ...
Srbija ne ide nigde -nego se vraća u osmanlijski način vladanja . Harač, rajo ,harač.... Mislim da grešiš Šefe. Osmanlije su imale strogo proisane "poreske tarife", mislim nekih 10% primanja i određen broj dana kuluka. Dok su se tog držali Imperija je rasla i opstajala. Kako su krenuli da svaki Paše i Subaša dodaje svoj porez kako se njemu ćefne pukli su ko zvečka. Nek se i naše Dahije uzmu u pamet jer ko ne uči iz istorije Istorija će se potruditi da mu ponovi lekciju. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Jul 24, 2014 12:19 pm | |
|
-
[You must be registered and logged in to see this image.] 23/07/2014 - 23:25 BEDA: Svaki treći radnik prima minimalac!
23/07/2014 - 17:34 NA KORAK OD BANKROTA: Srbi bankama duguju UDOVIČKI: Promene ili nam sledi grčki scenario! A onda ,na istoj strani pročitaš ovo : 22/07/2014 - 14:22 Polovina nacije letuje u inostranstvu! I onda -kuda može da "ide "Srbija ?????? | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Avg 06, 2014 4:57 pm | |
| Sad kad pogledam nova poreska rešenja što nam stižu ovih dana pitam se dokle ovako , narod utrnuo već pa i ne reaguje . Hoće da im mladi ostanu , nema leba ovde više . Kad sve saberem i oduzmem mogu samo da pljunem na ovakvu državu . | |
| | | sanjalica.ns Explorer Of Dreams
Datum upisa : 06.01.2010
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Avg 06, 2014 6:51 pm | |
| U P.M. .... :zubi3: Ako ovi bolesnici ostanu na vlasti još dve godine postadosmo robovi u sopstvenoj državi, ali robovi u pravom smislu te reči. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Avg 20, 2014 9:55 pm | |
| Imali smo već ono da SANU predloži Miloševića za Nobelovu nagradu za mir -ali ovo ???? HIT: Tomislav Nikolić postao akademik! I za sprdanje je previše -a nije sprdanje . | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Avg 20, 2014 9:58 pm | |
- Imali smo već ono sa SANU predloži Miloševića za Nobelovu nagradu za mir -ali ovo ????
HIT: Tomislav Nikolić postao akademik! I za sprdanje je previše -a nije sprdanje . Moj mozak odbija da prihvati da je pročitao ono što je pročitao. Što reče jedan moj prijatelj sa FB na moju konstataciju da vest liči na NJuz - Ni Njuz nije toliko brutalan u svojim vestima. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Sep 07, 2014 11:15 am | |
| CRNE PROGNOZE: Sve veći jaz između plata građana Srbije Biznis 07:19, 07.09.2014. Autor: Slavica Tomčić Prema koeficijentu ekonomske nejednakosti od 38 poena u 2013. godini, naša zemlja je i zvanično najsiromašnija u Evropi [You must be registered and logged in to see this image.] Infografika: Mirko Žunić BEOGRAD - Dok je najbogatiji građanin Srbije prošle godine zarađivao više od 200.000 evra mesečno, dotle je skoro pola miliona srpskog stanovništva jedva sastavljalo kraj s krajem uz minimalnu platu od jedva 100 evra. Dubina ovog ekonomskog jaza registrovana je i van granica naše zemlje, te tako statistička služba Evrostat i CIA beleži da je Srbija, sa koeficijentom nejednakosti od 38, pored Makedonije, prošle godine bila država s najvećim porastom ekonomske nejednakosti u Evropi.Još više zabrinjava činjenica da je koeficijent finansijske nejednakosti drastično povećan samo u poslednje četiri godine, budući da je u 2009. iznosio solidnih 27,8. Finansijski analitičar Dragovan Milićević upozorava da porast ekonomskog raslojavanja ukazuje da zemlja klizi u „kastinski sistem“.- Golim okom se vide sve izraženije socijalne razlike, koje čak u nekim elementima prelaze u kastinski sistem. To po državu i društvo može imati pogubne posledice, budući da finansijska nejednakost povlači za sobom izostanak ekonomskog razvoja, u takvim uslovima nema razvoja demokratije i zdravih socijalnih odnosa, niti razvoja institucija sistema, a sve to rađa političku nestabilnost - ocenio je Milićević za Kurir. Statistika tako pokazuje i da, za razliku od Srbije, veliki broj zemalja Evropske unije radi na smanjenju ekonomske nejednakosti u poslednjih nekoliko godina, pa tako koeficijent nejednakosti u Češkoj iznosi 24,6, u Mađarskoj 28, u Austriji 27, a najmanji je u Norveškoj - 22,7. | |
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Sep 11, 2014 3:36 pm | |
| SEOBA SRBA ( new generation ) [You must be registered and logged in to see this image.]Sasha Dimitrijevic - karikaturista iz Niša | |
| | | promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Sep 12, 2014 10:26 am | |
| | |
| | | daljinski
Godina : 62 Location : Schweiz Humor : daleko od ozbiljnog Datum upisa : 26.06.2014
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Sep 14, 2014 3:05 pm | |
| Quo vadis? Srbija ne die nigde.Ostace tu gde je uvek i bila ..izmedju bogatog zapada i siromasnog jugaBalkanskog kontinenta. Ja stvarno nemogu da shvatim oko cega se svi vi u Srbiji uzbudjujete.Sve sto sada imate (nemate) mozete zahvaliti samo sebi.Vi ste bili ti koji ste birali predsednike,ministre i ostale koji su se nakrali ili jos kradu pare dobivene od EU ili MMF-a.Dok su isti bacali koske po novinama i TV-u oko Kosova (Koje je izgubljeno jos davne 1994) , Parade ponosa (haha bas odgovarajuci naziv), mafiji koja nkaznjeno ubija ili privatnicima koji ne placaju porez (plate odavno ne) oko kojih se narod svadjao ko ima pravo ili nema, oni su mogli i dalje nesmetano da rade na evropskim integracijama (jos para u dzep dok smo na vlasti). Od svih tih silnih para, kojima se Srbija zaduzila preko glave i mogucnosti, ja nisam Video da su se otvorile fabrike ili sanirale postojece (Koje su privatnici unistili do kraja privatizacijom). Dali narod u Srbiji ima ikoji drugi program na TV-u Osim prvog (dnevnik) drugog (farma) i treceg (pink)? Ostale necu ni spominjati jer sluze zatupljivanju ionako otupljenih cula. Jer da gledate nesto drugo videli bi dokumentarac koji je napravio novinar iz Vojvodine o tome kako EU preuzima vlast u drzavi koja je primljena ili teba da se primi u istu.Mozda je i bila ali izgleda u obrazovnom programu. Elem pocinje sa postavljanjem njihovih ljudi na vodece funkcije (demokratskim putem tj. vi ih sami birate), onda se rasprodaju fabrike od strateske vaznosti (da ne prave konkurenciju EU proizvodu ), zatvore sve domace banke i otvore svoje, postave svog coveka za guvernera narodne banke, daju besplatno seme poljoprivredi (posle nemate svoga paste ovisni o njima). Ako se ne varam do ovde je vec doslo a vi si razbijate glavu sa paradama ponosa, najnovijim vestima iz Skandala i sl. Nema veze vazno je da se Kralj vratio u zemlju na drzavne jasle a to sto narod neradi i nema sta da jede nije problem. Vrhunac je stvarno bio izbor predsednika drzave. Kad vam je to predsednik ja stvarno neznam sta vi onda hocete i zasto se zalite. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Sep 27, 2014 12:05 pm | |
| NEDELJE BEZ UTISAKA Posle zabrane Utiska nedelje i još malo medija, očekujem da će Srbiji početi da sviće. Sve će vesti biti ružičaste, pa i one čije se događanje tek očekuje, hrlićemo nezadrživo ali i bolno ka boljoj budućnosti, a posle uspešne borbe, tamo negde oko 2016... dobro, možda i malo kasnije - biće Početak raja i Normalne države, a ko to ne vidi i ne oseća narodni je neprijatelj, fukara i izdajnik!
O2 |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? | |
| |
| | | | KUDA IDE SRBIJA ? | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 35 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 35 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|