Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Naslov: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Mar 21, 2010 11:23 am
First topic message reminder :
Da li je Ivo Andrić bio u pravu? “Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”
Meni se sve više čini da jeste . Šta vi mislite , da li će se pojaviti neki vizionar tipa Zorana Djindjića i povesti Srbiju putem evropskih integracija , ili ćemo i dalje imati neku vrstu mešavine Miloševićevske /Koštuničine politike , pa i dalje tapkati u mestu i inatiti se sa celim svetom -na svoju štetu?
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Avg 06, 2014 4:57 pm
Sad kad pogledam nova poreska rešenja što nam stižu ovih dana pitam se dokle ovako , narod utrnuo već pa i ne reaguje . Hoće da im mladi ostanu , nema leba ovde više . Kad sve saberem i oduzmem mogu samo da pljunem na ovakvu državu .
sanjalica.ns Explorer Of Dreams
Datum upisa : 06.01.2010
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Avg 06, 2014 6:51 pm
U P.M. .... :zubi3: Ako ovi bolesnici ostanu na vlasti još dve godine postadosmo robovi u sopstvenoj državi, ali robovi u pravom smislu te reči.
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Avg 20, 2014 9:55 pm
Imali smo već ono da SANU predloži Miloševića za Nobelovu nagradu za mir -ali ovo ????
HIT: Tomislav Nikolić postao akademik!
I za sprdanje je previše -a nije sprdanje .
ZoxZoja Stela Polaris
Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Avg 20, 2014 9:58 pm
Danubius ::
Imali smo već ono sa SANU predloži Miloševića za Nobelovu nagradu za mir -ali ovo ????
HIT: Tomislav Nikolić postao akademik! I za sprdanje je previše -a nije sprdanje .
Moj mozak odbija da prihvati da je pročitao ono što je pročitao. Što reče jedan moj prijatelj sa FB na moju konstataciju da vest liči na NJuz - Ni Njuz nije toliko brutalan u svojim vestima.
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Sep 07, 2014 11:15 am
CRNE PROGNOZE: Sve veći jaz između plata građana Srbije Biznis 07:19, 07.09.2014. Autor: Slavica Tomčić
Prema koeficijentu ekonomske nejednakosti od 38 poena u 2013. godini, naša zemlja je i zvanično najsiromašnija u Evropi
[You must be registered and logged in to see this image.] Infografika: Mirko Žunić
BEOGRAD - Dok je najbogatiji građanin Srbije prošle godine zarađivao više od 200.000 evra mesečno, dotle je skoro pola miliona srpskog stanovništva jedva sastavljalo kraj s krajem uz minimalnu platu od jedva 100 evra.
Dubina ovog ekonomskog jaza registrovana je i van granica naše zemlje, te tako statistička služba Evrostat i CIA beleži da je Srbija, sa koeficijentom nejednakosti od 38, pored Makedonije, prošle godine bila država s najvećim porastom ekonomske nejednakosti u Evropi.
Još više zabrinjava činjenica da je koeficijent finansijske nejednakosti drastično povećan samo u poslednje četiri godine, budući da je u 2009. iznosio solidnih 27,8. Finansijski analitičar Dragovan Milićević upozorava da porast ekonomskog raslojavanja ukazuje da zemlja klizi u „kastinski sistem“.
- Golim okom se vide sve izraženije socijalne razlike, koje čak u nekim elementima prelaze u kastinski sistem. To po državu i društvo može imati pogubne posledice, budući da finansijska nejednakost povlači za sobom izostanak ekonomskog razvoja, u takvim uslovima nema razvoja demokratije i zdravih socijalnih odnosa, niti razvoja institucija sistema, a sve to rađa političku nestabilnost - ocenio je Milićević za Kurir.
Statistika tako pokazuje i da, za razliku od Srbije, veliki broj zemalja Evropske unije radi na smanjenju ekonomske nejednakosti u poslednjih nekoliko godina, pa tako koeficijent nejednakosti u Češkoj iznosi 24,6, u Mađarskoj 28, u Austriji 27, a najmanji je u Norveškoj - 22,7.
ZoxZoja Stela Polaris
Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Sep 11, 2014 3:36 pm
SEOBA SRBA ( new generation )
[You must be registered and logged in to see this image.] Sasha Dimitrijevic - karikaturista iz Niša
promaja Panonski lav
Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Sep 12, 2014 10:26 am
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Sep 14, 2014 3:05 pm
Quo vadis? Srbija ne die nigde.Ostace tu gde je uvek i bila ..izmedju bogatog zapada i siromasnog jugaBalkanskog kontinenta. Ja stvarno nemogu da shvatim oko cega se svi vi u Srbiji uzbudjujete.Sve sto sada imate (nemate) mozete zahvaliti samo sebi.Vi ste bili ti koji ste birali predsednike,ministre i ostale koji su se nakrali ili jos kradu pare dobivene od EU ili MMF-a.Dok su isti bacali koske po novinama i TV-u oko Kosova (Koje je izgubljeno jos davne 1994) , Parade ponosa (haha bas odgovarajuci naziv), mafiji koja nkaznjeno ubija ili privatnicima koji ne placaju porez (plate odavno ne) oko kojih se narod svadjao ko ima pravo ili nema, oni su mogli i dalje nesmetano da rade na evropskim integracijama (jos para u dzep dok smo na vlasti). Od svih tih silnih para, kojima se Srbija zaduzila preko glave i mogucnosti, ja nisam Video da su se otvorile fabrike ili sanirale postojece (Koje su privatnici unistili do kraja privatizacijom). Dali narod u Srbiji ima ikoji drugi program na TV-u Osim prvog (dnevnik) drugog (farma) i treceg (pink)? Ostale necu ni spominjati jer sluze zatupljivanju ionako otupljenih cula. Jer da gledate nesto drugo videli bi dokumentarac koji je napravio novinar iz Vojvodine o tome kako EU preuzima vlast u drzavi koja je primljena ili teba da se primi u istu.Mozda je i bila ali izgleda u obrazovnom programu. Elem pocinje sa postavljanjem njihovih ljudi na vodece funkcije (demokratskim putem tj. vi ih sami birate), onda se rasprodaju fabrike od strateske vaznosti (da ne prave konkurenciju EU proizvodu ), zatvore sve domace banke i otvore svoje, postave svog coveka za guvernera narodne banke, daju besplatno seme poljoprivredi (posle nemate svoga paste ovisni o njima). Ako se ne varam do ovde je vec doslo a vi si razbijate glavu sa paradama ponosa, najnovijim vestima iz Skandala i sl. Nema veze vazno je da se Kralj vratio u zemlju na drzavne jasle a to sto narod neradi i nema sta da jede nije problem. Vrhunac je stvarno bio izbor predsednika drzave. Kad vam je to predsednik ja stvarno neznam sta vi onda hocete i zasto se zalite.
Gost Gost
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Sep 27, 2014 12:05 pm
NEDELJE BEZ UTISAKA Posle zabrane Utiska nedelje i još malo medija, očekujem da će Srbiji početi da sviće. Sve će vesti biti ružičaste, pa i one čije se događanje tek očekuje, hrlićemo nezadrživo ali i bolno ka boljoj budućnosti, a posle uspešne borbe, tamo negde oko 2016... dobro, možda i malo kasnije - biće Početak raja i Normalne države, a ko to ne vidi i ne oseća narodni je neprijatelj, fukara i izdajnik!
O2
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Sep 27, 2014 4:44 pm
John Doe ::
NEDELJE BEZ UTISAKA Posle zabrane Utiska nedelje i još malo medija, očekujem da će Srbiji početi da sviće. Sve će vesti biti ružičaste, pa i one čije se događanje tek očekuje, hrlićemo nezadrživo ali i bolno ka boljoj budućnosti, a posle uspešne borbe, tamo negde oko 2016... dobro, možda i malo kasnije - biće Početak raja i Normalne države, a ko to ne vidi i ne oseća narodni je neprijatelj, fukara i izdajnik!
O2
Zaboravio si "I strani plaćenik"!
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Uto Okt 07, 2014 9:02 am
sanjalica.ns ::
U P.M. .... :zubi3: Ako ovi bolesnici ostanu na vlasti još dve godine postadosmo robovi u sopstvenoj državi, ali robovi u pravom smislu te reči.
Još je bolje smišljeno ,a "ovi" ostaju na vlasti ,to pokazuju sva "istraživanja" Ima da nas nema . Kineski srednjovekovni model -kad roditelji ostare ,odnesu ih na planinu da ih pojedu zveri . E ovde to izgleda ovako : Broj penzionera je i sada veći od broja zaposlenih, a najniže penzije daleko su od dovoljne i potrebne sume za život.("potrošačka korpa ",dakle najosnovnije je 60 000 rsd) Tako je prosečna penzija za gotovo milion i po penzionera u Srbiji u julu bila 26.312 dinara, a više od pola miliona penzionera prima penziju nižu od 20.000 dinara. "Merama vlade " prosečna penzija se snižava za 10 % i samim tim svodi na "minimalnu" . Ili u brojkama -u Evropi manje ima samo Ukrajina . Svi ostali ,ex Yu ,region ,čak i Albanija ima viša primanja penzionera . Dakle ...radili ste do starosti ,uplatili državi sve poreze i doprinose ,sad ćemo vam dati manje nego što je potrebno za život ,pa pošto ste stari i bolesni ,riknete ,pitanje vremena . Država -penzioneri -šah -mat .
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Okt 08, 2014 3:49 pm
Ukinuto trudničko bolovanje! Gospodar Vučić sprečava srpske majke da rađaju decu
Bolesna, genocidna, globalistička težnja svetskih zlikovaca koji upravljaju ovim palim svetom, o prinudnom smanjenju broja svetskog stanovništva takozvana ”zlatna milijarda”, evrounijatska vlada na čelu sa njenim gospodarem Vučićem u potpunosti sprovodi u Srbiji.
Oni to vrše preko propagiranja homokseksualizma-gej parada, medicine koja služi da ubija ljude, a ne da leči, trovanje modifikovanom hranom, izgladnjivanjem zbog teške materijalne situacije i kao vrhunac najnovija mera ”zabrana trudnoće”.
U Srbiji je tiho i neprimetno, zbog totalnog medijskog mraka, uvedena mera ”Zaključivanje bolovanja trudnicama i povratak istih na posao”. Kako izgleda surova stvarnost, koju nam nameće evrounijatska vlada, koja želi da spreči srbske majke da rađaju decu, pokazuje vapaj Snežane S. iz Šapca koja je napisala:
”Dana 01.10.2014. godine otišla sam na redovno javljanje lekarskoj komisiji, u cilju produžetka trudničkog bolovanja (šesti mesec trudnoće), koje sam otvorila 01.07.2014. Saopšteno mi je da dođem sutradan, 02.10.2014. u 13 časova i sa sobom ponesem svu dokumentaciju, uključujući i snimke svih ultrazvukova od dana utvrđivanja trudnoće. Najpre, to me je iznenadilo, s’ obzirom da prethodnih nekoliko puta ništa od te dokumentacije nije bilo potrebno.
Nakon nekoliko trenutaka, saznala sam o čemu je reč. U povratku kući, srela sam poznanicu, razmenila par rečenica sa njom, gde sam prokomentarisala šta mi je rečeno od strane komisije. Ona mi je na to odgovorila da je njenoj drugarici, koja je u sedmom mesecu trudnoće, prethodnog dana lekarska komisija zaključila bolovanje i da mora da se vrati na posao do otvaranja porodiljskog bolovanja, odnosno do devetog meseca trudnoće. Objašnjenje za tako nešto bilo je primena mera štednje, koje su nedavno zakonski uvedene.
Dakle, u cilju mera štednje, ukida se trudničko bolovanje, izuzimajući trudnice koje imaju dijagnostikovanu problematičnu trudnoću (krvarenja, stanja koja prouzrokuju početak spontanog pobačaja i dr.). Slušajući to, pomislila sam „To je nemoguće! Verovatno je u pitanju nesporazum!” Po završetku razgovora, uputila sam se u bolnicu kod svog izabranog lekara sa namerom da utvrdim da li je tako nešto zaista moguće. Odgovor je, naravno, bio potvrdan, odnosno lekar mi je rekao da od tog dana trudnice sa normalnim tokom trudnoće, ne mogu da ostvare pravo na bolovanje i da se neće uzimati u obzir radno mesto trudnice, da li njen posao obuhvata podizanje tereta, zatim uslovi u kojima radi-previše niske ili visoke temperature, kao i izloženost otrovnim, kancerogenim gasovima.
S’ obzirom na sve ovo gore navedeno, pitam se, kako to država i aktuelne vlasti rade na povećanju nataliteta? Da li buduća majka treba da se vrati na posao, pritom ugrožavajući svoj, kao i život deteta? Da li je finansiranje tkz. parade ponosa, tačnije parade srama, kao i drugih skupova bluda i nemorala, važnije od ulaganja u preporod ove zemlje i srbskog naroda? Da li je u redu da svi ovako nešto mirno posmatramo i ćutimo?!”
Kako radili, tako nam Bog pomagao!
Žalosno.Da li je ovo istina?
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Okt 08, 2014 4:05 pm
Bila sam trudnica i znam sta znaci ,ali sami smo doveli do ovih mjera...pa svako proljece masa ih je na bolovanju...jer se sadi...pa vrijeme okopavanja,pa sjetve...radila sma izmedju ostalog na poslovima bolovanja i znala sma skoro napamet kad ce neko da uzme bolovanje. Nije ok ni EU koja zbog par dana bolovanja daje otkaze,koja je trudnicko i postporodiljsko svela na sad vec idealnih 2 mjeseca....do sad je bio mjesec....ali natalitet nece da opadne ako sa normalnom trudnocom ide na posao,jer trudnoca nije bolest,sa izuzetkom rizicnih trudnoca,sto citam ne obuhvata taj novi zakon. Ruku na srce,em nema posla,a i kad ga ima,onda smo na bolovanju. Ko da zaradi za te plate?
podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Okt 16, 2014 4:56 pm
Naše novinarstvo ode tri lepe ..... , čuda se već pojavljuju a nismo daleko ni od vila .vilenjaka i čarobnjaka . Postaćemo zemlja iz bajki . Ivicu već imamo još samo da nafatamo Maricu ( mogla bi frau Merkel , sevala su iskrice ) .Haman novinari pa koji ste vi idioti ljubim vam sunce žarko .
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Okt 16, 2014 6:10 pm
Podbarac,sa tobom se slažem oko ovog negodovanja, jer je strašno dokle ide senzacionalizam, teorije zavere, bizarnosti, koje su dobile udarna mesta u medijima. Zašto? Pisala sam već na temi o cenzuri. Ali da delimično ponovim, da uz sve lošije finansijsko stanje u medijima, prodavanje informativnih kuća sumnjivim biznismenima ( Kostić je zainteresovan za jednu od njih, a i niz drugih nama anonimnih za sada, ali nečijih produženih ruku ili tajkuna iz senke...) ništa bolje ne možemo ni očekivati. Mladi novinari su željni dokazivanja. Urednici im daju zadatke i često prepravljaju tekstove po sopstvenom nahođenju, tako da ono što je krajnji produkt, jesu ovakvi idiotizmi koji nemaju veze sa novinarstvom. Oni profesionalci, znalci, koji poštuju kodeks i žele da rade kako to dolikuje zvanju, nemaju gde da objave svoje tekstove, nevidljivi su, nezanimljivi jer se ne mire sa uređivačkom politikom koja je dirigovana iz nekih kuloara, sa nekih sednica ili iz luksuznih salona. Ono što je u medijima danas je odraz naše stvarnosti, jad i sramota. I tu se slažem sa tobom. Svako ko objavi jedan tekst ili piše neki blog smatra sebe novinarom danas. Ali da bi to zaista i bio mora da poštuje osnovne postulate, da se principijelno njih drži, što je danas u Srbiji jako teško, jer zbog radne knjižice, honorara i plate, moraš se prilagoditi. To ne znači da treba raditi ono što se kosi sa principima, ali takvih što će se odupreti je malo. Do onih iole pismenih koji će raditi sve i svašta, lakše je doći, lako im je zamazati oči sa par desetina hiljada i plasirati gluposti i senzacije u javnost. Takvo novinarstvo ide na ruku i vlasti i tajkunima, oni ga i hrane i podstiču. A mali je procenat onih "konzumenata" koji mogu da se ograde i odbace kao trash informacije poput ove. I da, to je put kojim, nažalost, ide Srbija.
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 2:46 pm
Imamo li mi ovde negde obradjen -slucaj Beko-?Sta mislite sta se tu desava?
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 2:54 pm
Lakota ::
Imamo li mi ovde negde obradjen -slucaj Beko-?Sta mislite sta se tu desava?
Samo je na nekoj temi Šef mislim preneo informaciju o tome ali se nije diskutovalo. Ako misliš da je vredno diskusije a jeste otvaraj temu slobodno.
Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 3:02 pm
..mislim da negde imamo temu o kontraverznim biznismenima..nema Kijare,ona bi znala gde je..
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 3:03 pm
Jbte,ne znam ko je Beko i ne zanima me....nemamo li dosta tema koje su se slile u jedno...ili trebamo sad svakoga posebno analizirati....pa krenimo onda i po hrvatskim,bosanskim ,albanskim likovima,koji su zrtve ili pocinioci nekog atentata.Ovo je nekad bio forum zabave,a sad kao da udjem na Kurir ili Blic. Ako je to jedino cime privlacimo clanove...popisam se na ovo mjesto.Sad sam vec isfrustrirana...od jutros citam samo i jedino blicove i dveri...kuriri...sta li sve.
Ovako bas ide i Srbija(da ostanem u temi) nema veza ...samo nas je briga ko je gdje glavni.
Lakota - slučajna prolaznica-
Datum upisa : 11.07.2013
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 3:09 pm
..juuuu Astra sta ti bi? ma briga me za njega,ako frustrira otvaramo nesto drugo..
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 3:14 pm
Lakota ::
..juuuu Astra sta ti bi? ma briga me za njega,ako frustrira otvaramo nesto drugo..
Mene da,ali bice da vecinu moze da odusevi....samo otvarajte,eto nadoslo mi,jer mi vec zlo od tema zadnjih dana...pa da mi je Vucic Seselj ili koji god,tata,do sad bi prestala mlatit slamu oko njega....svi se samo ponavljaju,al aj da se pise...mozda ce dovuci jos nekog Cicu,Pavelica ili Bekira glavom i bradom..
promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 3:15 pm
Pa ide tamo gde većina i želi -u tri lepe...
daljinski
Godina : 62 Location : Schweiz Humor : daleko od ozbiljnog Datum upisa : 26.06.2014
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 3:26 pm
Vecina zeli ali nemoze bato....neda materina....kaze nemoze stalno unutra-van
promaja Panonski lav
Godina : 62 Datum upisa : 02.08.2010
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Nov 16, 2014 3:34 pm
Pa jedan deo na zapad ,jedan deo na istok ,neko će i na onaj svet ,...a ostatak ,pa oni najradije ne bi da putuju ,nemaju vize a ni pasoše
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pon Nov 17, 2014 8:50 am
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pon Nov 17, 2014 3:49 pm
Astra ::
.....jer mi vec zlo od tema zadnjih dana...pa da mi je Vucic Seselj ili koji god,tata,do sad bi prestala mlatit slamu oko njega....svi se samo ponavljaju,al aj da se pise...mozda ce dovuci jos nekog Cicu,Pavelica ili Bekira glavom i bradom..
Valjda misle da će na taj način nadglasati jedni druge i konačno izvojevati pobedu na temi. :zubi3:
P.S. Postovanje na 'političkim temama' svelo se na direktno vređanje neistomišljenika i širenje zle krvi po forumu.
Samo nastavite, izvolite...., oterajte i ovo malo članova...
pesma Sestra Vetra
Humor : 'El' se to jede? Datum upisa : 26.09.2014
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Dec 25, 2014 3:35 pm
Auuuu trolovanja ove teme....
Nekima smeta što su političke teme to što jesu: gnusne, teške, konfliktne, bitne mada bi hteli da je drugačije, zarazne, zeznute.... - hteli bi lepo vreme, lepe teme, zgodne žene, ali, ali, ali... 'Ebiga Žika, život je više siv nego žut. Pomirite se sa tim. Il' to, il' sve teme vezano za politiku ovde brišite i tOčka. [You must be registered and logged in to see this image.]
Kuda ide Srbija?
A odgovor na pitanje gde je Srbija trenutno neka pričeka?
Nekima se Srbija nalazi u Evroaziji kanda - i jeste tamo. Ide kojekude, odnosno nigde.
Koji je nacionalni cilj Srbije kao države?
Sve što iole vredi -(mladi, perspektivni , školovani ljudi) je otišlo u inostranstvo. Srbiju poseti samo za praznike.
Srbija je otišla u Honduras.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sub Dec 27, 2014 9:28 pm
Svakoj zemlji je cilj smanjenje inflacije, nezaposlenosti i kamatne stope, a istovremeno povećanje BDP-a po glavi stanovnika.Kada se saberu prve tri tačke i oduzme godišnji rast BDP-a - dobija se indeks bede, na osnovu koga je sastavljena lista najmizernijih zemalja sveta. A da ne bude zabune ,ovo je bila beda -a ovo je lista po siromaštvu.
Srbija "osvojila" treće mesto po siromaštvu na listi od 90 država
U istoj toj zemlji, vladajuća elita postaje milionerima u kratkom roku ,a nameti države narodu su rapidno povećani ,pojedini porezi i do 250 % .
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Jan 25, 2015 12:46 pm
Srbi su ipak sve po svemu gledajuci slozan narod. Kuda ona isla, idu svi zajedno. Za to imaju moj Respekt!
A ne ovi moji hrvati, i babu svoju bi za kunu prodali.
pesma Sestra Vetra
Humor : 'El' se to jede? Datum upisa : 26.09.2014
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Jan 25, 2015 5:19 pm
Srbija "osvojila" treće mesto po siromaštvu na listi od 90 država
Uh, nadala sam se da nismo tako ''visoko'' plasirani...
Citat :
U istoj toj zemlji, vladajuća elita postaje milionerima u kratkom roku ,a nameti države narodu su rapidno povećani ,pojedini porezi i do 250 % .
Najplaćeniji Srbin prošle godine stavio u džep platu od 250.000 eura. U našoj zemlji neki zarađuju tri miliona eura godišnje. Na listi najbogatijih ljudi sveta Srbiju predstavlja 105 ljudi. Neki u javnom sektoru troškare milione godišnje, to je sramota ove jadne zemlje.
''Nisu naše plate velike nego su vaše male'' - tako objašnjavaju ove razlike u platama pojedinci sa liste...
Citat :
Dolinac: A ne ovi moji hrvati, i babu svoju bi za kunu prodali. trtrr
Nisi nikada bio duže od dva dana u Srbiji, jel' da?
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Ned Jan 25, 2015 5:29 pm
pesma ::
''Nisu naše plate velike nego su vaše male'' - tako objašnjavaju ove razlike u platama pojedinci sa liste...
A svi ti "nosioci ogromnih plata" nisu niko drugi -nego "kadrovi" SNS i SPS -svi do jednoga . Čak i oni koji objektivno i nemaju tako velike plate ,od drugih iz te iste partijske ekipe (100 -150 000 ) ,dakle poslanici ,lokalni funkcioneri i "članovi upravnih odbora" žive daleko iznad mogućnosti koje im mogu obezbediti takva primanja ,čak 10 puta više -i niko ,naposletku taj narod , ne postavlja pitanje -odakle ? Niti se iko, izgleda ,seća onih bombastih obećanja o "dovođenju stručnjaka a ne partijskih kadrova na čelo...." ,pa o "bespoštednoj borbi protiv korupcije i neopravdanog bogaćenja ...." itd itd itd.... Srbija ide u evropsku verziju Severne Koreje ,a najobjektivniji opis našeg sadašnjeg "sistema" bi bio -feudalni. Prisetite se iz škole ,pa ćete i sami uvideti .
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Apr 08, 2015 2:16 pm
Kuda ide? Kazu da ce i iz horoskopa u Srbiji izbaciti onaj dio POSAO....
debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Apr 08, 2015 7:14 pm
Astra ::
Kuda ide? Kazu da ce i iz horoskopa u Srbiji izbaciti onaj dio POSAO....
Pa ko još normalan voli da radi. Ljudi traže novac, pa se podrazumeva da se to poslom može ostvariti. Ovako plaćeni poslovi su ropstvo. Što manje posla u Srbiji, to je narod slobodniji. A svi se nekako snalaze. Znači, slažem se da POSAO treba izbaciti i proterati iz Srbije. Posao je nužno zlo. Jebeš čoveka koji voli da radi. Narod ovde treba da traži novac, pa je država ta koja treba omogući i natera svakog da radi. A ne da narod, koji živi zbog lepih stvari a ne zbog posla traži posao. Neka mi isplate oni neku kintu, a neka radi ko hoće.
Evo ja u ponedeljak planiram do Beča da prošetam, ali ne svojom voljom. Uvek mi je teško kad izlazim iz Srbije. I pri tome nisam pod punom ratnom opremom
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Apr 30, 2015 9:03 pm
Ako je verovati "anketama" o gledanosti , i pored cenzure medija ,neformalne zabrane , pa ipak "puštanja" emisije Zorana Kesića (24 minuta ,B 92 ) ispalo je da ga je gledalo skoro isto toliko gledalaca kao Vučića ?
[You must be registered and logged in to see this image.] Očekivano -najviše Beograd i sever Vojvodine ,ali bitno -populacija od 19-49 godina .
Bilo bi jako dobro da se radi o "dozivanju pameti" ,ali se bojim da je ljudima toliko otužna svakodnevnica ,i da su toliko deprimirani ,da uživaju u malo inteligentnog humora ,a posebno im je drago što se neko usuđuje ismevati "vlast" i "vožda"-kad već očigledno niko pisnuti ne sme u Srbiji . No, ne treba se zavaravati -zasmeta li ,jednostavno će "skinuti" Kesića i ništa se neće desiti ,kao što se ništa nije desilo ni "skidanjem" Brankice Stanković i Olje Bećković . Onda ostaje još samo (meni lično nesimpatični) Ivan Ivanović ,koji je takođe već dobio "žuti karton" ,kao onaj koji se "usudi" i nešto drugačije da kaže od udvoričkih medijskih horova . Kroz humor ,doduše ,i Kesić i Ivanović -ali ,istinu .
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Pet Maj 01, 2015 10:24 pm
debilko ::
Evo ja u ponedeljak planiram do Beča da prošetam, ali ne svojom voljom. Uvek mi je teško kad izlazim iz Srbije. I pri tome nisam pod punom ratnom opremom
...Debi ,ti si u danasnje vreme pravi, khakhua...!! ... Salim se sa tobom.. :c925: ..naravno...
Ako je verovati "anketama" o gledanosti , i pored cenzure medija ,neformalne zabrane , pa ipak "puštanja" emisije Zorana Kesića (24 minuta ,B 92 ) ispalo je da ga je gledalo skoro isto toliko gledalaca kao Vučića ?
[You must be registered and logged in to see this image.] Očekivano -najviše Beograd i sever Vojvodine ,ali bitno -populacija od 19-49 godina .
Bilo bi jako dobro da se radi o "dozivanju pameti" ,ali se bojim da je ljudima toliko otužna svakodnevnica ,i da su toliko deprimirani ,da uživaju u malo inteligentnog humora ,a posebno im je drago što se neko usuđuje ismevati "vlast" i "vožda"-kad već očigledno niko pisnuti ne sme u Srbiji . No, ne treba se zavaravati -zasmeta li ,jednostavno će "skinuti" Kesića i ništa se neće desiti ,kao što se ništa nije desilo ni "skidanjem" Brankice Stanković i Olje Bećković . Onda ostaje još samo (meni lično nesimpatični) Ivan Ivanović ,koji je takođe već dobio "žuti karton" ,kao onaj koji se "usudi" i nešto drugačije da kaže od udvoričkih medijskih horova . Kroz humor ,doduše ,i Kesić i Ivanović -ali ,istinu .
.
Da,ali danas sam ja posle duzeg vremena u vestima cula neke prilicno ostre reci na racun vlade i vlasti..onako bas ..bas..Ljudi su konacno videli ..ono sto treba, i ako vec duze gledaju..Dakle,sta su videli???..pa ono sto jeste..da nam je sve gore, a,njima sve bolje, i da se nista ne ''pomera ' u ovoj drzavi..(To je bio neki strajk..ili ne znam ni ja kako to da nazovem..protesti sindikata ili nezadovoljnih ljudi..kojih je sve vise...) Mozda ja gresim ,jer slabo nesto pratim to sve,ali danas,cuh... :proljece:
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Jun 03, 2015 11:24 pm
ahahaha pucamo od lepote nam u državama...
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Nut Sky Goddess, Mother of the Gods
Godina : 44 Datum upisa : 23.03.2011
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Jun 03, 2015 11:26 pm
Kijara-brm ::
ahahaha pucamo od lepote nam u državama...
. Kod vas ne znam bas kako je,ali ovde u Srbiji ,u Beogradu ''katastrofa''..od svega.dokle ce ovako ,zaista ne znam..''ima li ova provalija dna,to se ja pitam''..???
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Jun 24, 2015 10:21 pm
Nut ::
. Kod vas ne znam bas kako je,ali ovde u Srbiji ,u Beogradu ''katastrofa''..od svega.dokle ce ovako ,zaista ne znam..''ima li ova provalija dna,to se ja pitam''..???
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Čet Jun 25, 2015 5:51 pm
Nut ::
Ako niko ne diže glas ,počevši od "intelektualnog krema" do tkzv "ponosnog naroda" -ovako može do konačne propasti ,što ne bi moglo ?
..
Sve mi s e vise cini ,da nema ko da dize glavu.jer decenijskim(vekovnim..) urusavanjem svega sto je valjano u jednom drustvu,stasale su ''degenerisane generacije''...koje ,sve sam sigurnija ,ne mogu ,ALI I NE ZELE,..prepoznati prave vrednosti..jednog zivota i svoga poslanstva na zemlji/....
Godina : 86 Location : Ladna Morava Humor : Filmovi Veljka Bulajića Datum upisa : 04.12.2009
Naslov: Re: KUDA IDE SRBIJA ? Sre Jul 15, 2015 4:41 pm
Mi ne treba da se poredimo sa Grčkom, oni imaju daleko bolji i važniji geopolitički položaj i uopšte značaj za svet. Nas reper mogu da budu samo Bugarska i Belorusija. Ili ćemo biti slični Bugarskoj ili Belorusiji, trećeg nema. Oni koji misle da će eventualnim ulaskom u EU postati Holandija su naivni opsenari.