Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Cini mi se da me sve gusi. Gubim dah na trenutke. Jedino sto ne gubim je misao na tebe.
Sokrat je jednom zapisao i za zivota govorio: "Jedina prava mudrost je u saznanju da ništa ne znaš." Mozda se ti zato praviš da ne vidiš moju ljubav?!
Možda....
Suze....Plač....
Opet,pored svega,nema te....
Autor
Poruka
Zana
Datum upisa : 30.05.2012
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Feb 09, 2013 8:02 am
na prozoru su kapi kiše… sve ih je… više…i više… jesi li kad promatrala… kapi kiše…kako ih ima… sve više…i više… na prozoru…su kapi kiše… koje klize… sve više…i više… kapi kiše… stapaju se…jedna u drugu… sve više…i više… kapi kiše…[You must be registered and logged in to see this image.]
Zana
Datum upisa : 30.05.2012
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Feb 09, 2013 8:10 am
Kad kap prestane biti kap
S kišom…
dodirnut ću te…
kad kap prestane biti kap
i postane brod s mojim imenom
što umoran od svjetionika
traga za obalom koju,
i bez putokaza,
osjeća kao utočište.
U kiši…
potražit ću te…
i čarolija vjetra pretvori ju u zlatnu nit
kojom ću putovati do nekih dalekih priča
gdje se u vrtovima cvjetnih osmijeha
dodiruju grlice u letu
dok sutoni nečujno
ljube izvore plave mjesečine.
Po kiši…
prepoznat ću te…
i zazvoni tvojim kretnjama
pa se u njihovom skladnom ritmu
izgube sve note ispjevanih arija
sve sonate, menueti i etide
postajući uspavanka mojim nemirima.
Za kišom…
pobjeći ću…
trčat ću za njenim oblacima
kao bosonogo dijete za dugom
da uhvatim još isplakanih nježnosti
koje mirišu na tvoje ruke ispružene
koje svježe su kao boja tvojih očiju
koje sanjam u postelji od želja.
Nakon kiše
voljet ću te više,
do neke nove
kiše…
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Odabrani stihovi Uto Feb 12, 2013 5:42 pm
''Često pogrešno procijenim ljude jer ih obično smatram boljim nego što jesu. I prevarim se, svaki put. Previše vjerujem ljudima, što mi donosi samo obilje razočarenja nakon što ih bolje upoznam. Prelazim preko stvari koje niko drugi ne bi tolerirao. Opraštam ono što ne bih trebala. Iznova i iznova si obećavam da ću s ostalima postupati drugačije, ali ne, za svakog narednog mislim da je poseban, da je sušta suprotnost prethodnome, a na kraju se ipak svodi na isto, svako očara pa razočara.''
Naslov: Re: Odabrani stihovi Uto Feb 12, 2013 5:48 pm
Kijara-brm ::
''Često pogrešno procijenim ljude jer ih obično smatram boljim nego što jesu. I prevarim se, svaki put. Previše vjerujem ljudima, što mi donosi samo obilje razočarenja nakon što ih bolje upoznam. Prelazim preko stvari koje niko drugi ne bi tolerirao. Opraštam ono što ne bih trebala. Iznova i iznova si obećavam da ću s ostalima postupati drugačije, ali ne, za svakog narednog mislim da je poseban, da je sušta suprotnost prethodnome, a na kraju se ipak svodi na isto, svako očara pa razočara.''
... a da se igramo pošteno, pa potpišemo autora texta?...
11.02.2013. ...
''Često pogrešno procijenim ljude jer ih obično smatram boljim nego što jesu. I prevarim se, svaki put. Previše vjerujem ljudima, što mi donosi samo obilje razočarenja nakon što ih bolje upoznam. Prelazim preko stvari koje niko drugi ne bi tolerisao. Opraštam ono što ne bih trebala. Iznova i iznova si obećavam da ću s ostalima postupati drugačije, ali ne, za svakog narednog mislim da je poseban, da je sušta suprotnost prethodnome, a na kraju se ipak svodi na isto, svako očara pa razočara.''
Amila A.
meseceva rosa Magična
Datum upisa : 02.05.2012
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pet Feb 15, 2013 8:41 pm
PLAVI SNEG
Popušta i ovaj most od suvog lišća. Ulica je neprevodiva.
Dole su kocke na sreću. Gore blokovi sajber formata. Disati je lako. I nepodnošljivo.
Sve vredno što nosiš sa sobom u sebi drhti. Duša pile. U električnom jajetu. Samoća. Jasno naslikan akt iznutra.
I posvuda opet moraš nagim grlom. Pokretom vikinških brodova kojim divlje patke seku led.
Dok svetlosna muzika hoda nad tobom uz reku.
Prinosi hranu vazduha. Pritiska meke tipke za tvoju pesmu bez glasa.
Fotografiše sjaj na licu dobrote. Šapuće: ovuda ovuda prođi.
I grad kao krilo oblaka na tvojim je ramenima.
Dok zabacuješ perje kose. I lagan sasvim u stakalca svetlosti veješ. Svoj plavi sneg.
Tanja Kragujević
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Feb 21, 2013 5:23 pm
Svi kažu da ljubav boli, što je pogrešno. Samoća boli. Odbijanje boli. Gubitak nekoga boli. Želja boli.Sve zbunjuju te male stvari sa ljubavlju, ali u stvarnosti, ljubav je jedina stvar u svijetu koja odbija sve zlo i koja te uvijek iznova učini da se osjećaš dobro. ♥
Ivana_258 Seven of nine
Datum upisa : 27.06.2010
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Feb 21, 2013 6:03 pm
Kijara-brm ::
Svi kažu da ljubav boli, što je pogrešno. Samoća boli. Odbijanje boli. Gubitak nekoga boli. Želja boli.Sve zbunjuju te male stvari sa ljubavlju, ali u stvarnosti, ljubav je jedina stvar u svijetu koja odbija sve zlo i koja te uvijek iznova učini da se osjećaš dobro. ♥
Tačno! Ali skloni smo da govorimo kako nas ''ljubav'' boli a u stvari više nevolimo i neznamo kako da se iz tog novog stanja izvučemo.
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Mar 03, 2013 7:45 pm
PLAVI SNEG
Popušta i ovaj most od suvog lišća. Ulica je neprevodiva.
Dole su kocke na sreću. Gore blokovi sajber formata. Disati je lako. I nepodnošljivo.
Sve vredno što nosiš sa sobom u sebi drhti. Duša pile. U električnom jajetu. Samoća. Jasno naslikan akt iznutra.
I posvuda opet moraš nagim grlom. Pokretom vikinških brodova kojim divlje patke seku led.
Dok svetlosna muzika hoda nad tobom uz reku.
Prinosi hranu vazduha. Pritiska meke tipke za tvoju pesmu bez glasa.
Fotografiše sjaj na licu dobrote. Šapuće: ovuda ovuda prođi.
I grad kao krilo oblaka na tvojim je ramenima.
Dok zabacuješ perje kose. I lagan sasvim u stakalca svetlosti veješ. Svoj plavi sneg
(Tanja Kragujević
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Mar 03, 2013 8:11 pm
:mahhh:
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Mar 03, 2013 8:12 pm
...A o kiši ti nisam ni rekao: sve mi je usne ulubila.
Malo me ljubila. Malo ubila....
(Mika Antic
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Mar 03, 2013 8:14 pm
“O kiši…”
Skratila bih kosu, Ispružila ruke, Otvorila usta, I izašla bih na kišu…
(Gdje da nađem makaze, Koje mogu presjeći vrpce ?!)
Gutala bih njene kapljice, I pjevala o slobodi, Plesala bosa po vodi, I smijala bih se novom danu…
(Kako noge da produžim ?! I glas iz grla,kako,da izađe van ?!)
Kako usnama da oslikam osmijeh, Kada sve je samo slani,kišni san…?!
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Mar 03, 2013 11:37 pm
Proljetna kiša nije ko druge. Proljetna kiša rastapa tuge. Velike, svjetle, neshvatljive umu. Radosti ima u njenome šumu. Kada rominja i šušti po lišću. Zaljubljenici, kako se stišću. Smiju se oči, srca se mlade. Proljetna kiša zalijeva nade. Dobriša Cesarić
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Mar 03, 2013 11:40 pm
MOJA TAJNA
Poslao sam joj kišu.. Nemojte se ljutiti vi koji ste joj blizu pa ste pokisli.. Ona stvarno voli kišu.. A ja volim kad je sretna..(Đ.B)
Nakon kaotičnog dana na poslu,i uzburkanih emocija,začula sam poznat zvuk na svom mobitelu . Poruka! Otvorim je i u njoj stih o kiši.Prepoznah u poruci Balaševića. Ne mogu vjerovat, zapamtio je da volim kišu i Đorđa..Što li još zna o meni?Nije ni važno, jer uspio je izvuć još jedan osmijeh
Naslov: Re: Odabrani stihovi Uto Mar 05, 2013 10:02 pm
Zasto zatvaramo oci kada placemo? Kada sanjamo? Kada se molimo? Kada se ljubimo? Zato sto znamo da najlepse stvari ne mozemo videti nego ih osecamo srcem !
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Mar 10, 2013 9:23 pm
Ljubav..zar mora toliko boleti
kidati sve sto je ostalo od mene
pola mene u tebi zivi
a ceo ti u meni
I umrecu.. necu zaliti
poslednjom snagom uzdaha
"Volim te" izusticu..
Nista me nepitajte
nista ne trazite
Samo mi njegov lik istetovirajte...
Izvajajte ruke njegove
usne najlepse,
oci toplije od sunca..
Njega mi nedirajte,
on mi je sve
sve sto imam u ovom paklenom i surovom zivotu..
Zar je mnogo sto trazim od zivota..........
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Apr 14, 2013 6:30 pm
Kiša je tako blaga, da se pitam: Nije li neko, s visa otkud pada, Čitao mojih misli tok i ritam?
Il su pak moje misli takve: kada Put neba krenu, ja nekog čitam?
(Do pre trenutka sokak beše tesan A sad se prazni: ulica je šira, Pravija, crna, kao dub netesan Nagnut ka nebu što sa mene spira Trunke - pa idem skoro bestelesan.)
Baš to mi treba danas: biti s kišom.
(Kao da hodam s nekim koji šušne Tek dva - tri slova i nestane krišom...
Pa opet šapne reč kraj školjke ušne Il takne rame rukom još i tišom...)
Skoro ne gazim: plovim kao barka Niz tamu i bez kompasa, bez traga, Prikačen o nit koju vuče Parka (Dok moje čelo bez misli takne, tek draga Sestrinska ruka, kiša - bolničarka.)
Kiša je tako blaga i nestroga, A topla pri tom: da bih mog'o po njoj Hodati sve do časa suđenog I stići onoj ivici potonjoj Kada u prazno zakorači noga...
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Apr 21, 2013 9:19 am
Vinom nade ti si me pojio nebo moje crveno obojio, obuo cipele stare vratio se na puteve znane. Ja ostah sa čašom u ruci vina tvoga žedna gladna sreće s' tobom samo više jedna. Želeo si da mi duša ostane čista al' znao nisi da više nikada neću biti ista, zašto si me opijao kada znao si da san naš ostvariti se neće, bila ti je dovoljna blizina duše moje uživao si dok krao si mi snove ja druge nemam sama ne umem da snevam. Isto to slakko vino nade tvoje potopilo je sada sve želje moje u otrov se pretvorilo pa ko' snoviđenje glas ti čujem opijena tako nebom dok tumaram o zvezde se saplićem. Vuku se dani guše me besane noći šapata tvoga nema da me spasi, popiću još gorku čašu ovu za sreću tvoju gde god da si... ja biću tu između jave i sna zarobljena ni tužna ni srećna ni puna ni prazna, previše želela - ovo mi je kazna.
N.N.
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Maj 16, 2013 3:49 pm
Mir
Rasprostrih dušu Bosni vrletnoj Neretvi nemirnoj ratu duša
Rasprostrih dušu kao bjelinu snijega da se vrati mir Bosni umornoj Hercegovini napaćenoj kroz stoljeća
Snježana Jelinić
slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Nov 23, 2013 6:37 pm
MILOVANJE
Zar nisi prepoznao
Svoje poludemonske ruke
Zarivene u moje meso
Zeljno vode i vatre
Kako vezuju moje
Krvne sudove u cvorove
Da nagomilaju
Bezvoljna krvna zrnca
U tempiranu bombu
Sto ce ubiti proslost
I sve maligne bolesti
Kojima smo poetski podlegli
U trenutku nepoverenja
I borbe za goli zivot
Sto je u golim rukama
S golim vazduhom ostao.
Gola pred tobom
Crvenim
Dok izgovaras
Sve sto sakrivam
Kao devica
U poslednjim minutima
Svoje nevinosti
Spremna da pobegnem
I pokleknem istovremeno.
I dalje djavolski dobro milujes.
Oblacim svilene snove
Da sakrijem ustreptalo telo
Preko ramena sipam pogled
Niz tvoje lice.
Cutke, ocima trazim jos.
By *Zvoncica*
slatkicass Frumos si de foc
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Nov 23, 2013 6:40 pm
NE ŽELIM
Ne želim noćas da me budite,
Da mi u snove dirate,
Jer ja znam šta cu sanjati,
Jer ja znam o čemu cu maštati...
Ne želim ni da mi smetate,
Ni da me ista pitate,
Samo me pustite,
Da sanjam i maštam o njoj...
Dopustite da uživam,
Moja duša opet o njoj sniva,
Moje srce opet se probudilo,
Da je bar u snovima imam...
...gorki...
Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Nov 23, 2013 6:56 pm
SUZA
Ko jesenja suma tako umirase ceo jedan zivot tiho i necujno. I jos nosec srce i zeljno i bujno, mi smo osecali zadnje dane nase.
Motreci u kobni simbol sto se dize, dusa nam se mrzla i trovala tugom; I drzeci sve cvrsce ruku jedno drugom, Mi smo koracali raskrscu sve blize.
Mi smo svoju suzu krili u tom casu, onu suzu cednu,svetu,neumrlu: No ona se svagda javljala u grlu, i uvek se tuzno rasula u glasu
Dučić
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Okt 18, 2014 9:58 pm
Ti kisu volis, evo kisa pada. Ne cini li ti se, blage uspavanke Sto bi ih s najdrazih usta hteo cuti, Glasovi o kojim uvek sa zudnjom snevas Po svoj vasioni da su razasuti?.
Ne cini li ti se da najsladji snovi U suze teku pretvoreni mnoge Ne cini li ti se, negde, kao plima Necija neznost prema tebi raste, I prosipa se tu, pred tvoje noge? Ne cini li ti se neko tiho zove: "Dodji k meni, dodji, dodji".
Ne cini li ti se da govore kapi, Da odjekuju svi prostori suri: Pozuri k meni, pozuri, pozuri. Ne cini li ti se bezbroj nekih grla Necijim mekim glasom umiljatim Da ti govori Patim, patim, patim.
Ne cini li ti se pljusak milovanja O kom se u najtisim casovima sanja Da lije sa svih grana i oluka, Buja po gradskim plocnicima golim, I da glas neki toploga prizvuka Sumori odasvud Volim, Volim, Volim.
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pet Sep 23, 2016 1:30 am
NAŠA TAJNA
O tebi neću govoriti ljudima. Neću im reći da li si mi samo poznanik bio ili prijatelj drag; ni kakav je, ni da li je u našim snovima i žudima dana ovih ostao trag.
Neću im reći da li iz osame žeđi, umora, ni da li je ikada ma koje od nas drugo volelo; niti srce naše da li nas je radi nas, ili radi drugih, kadgod bolelo.
Neću im reći kakav je sklad oči naše često spajao u sazvežće žedno; ni da li sam ja ili si ti bio rad da tako bude — ili nam je bilo svejedno.
Neću im reći da li je život ili od smrti strah spajao naše ruke; ni da li zvuke smeha voleli smo više od šuma suza.
Neću im reći ni jedan slog jedini šta je moglo, ni da li je moglo nešto da uplete i sjedini duše naše kroz čitav vek; ni da li je otrov ili lek ovo što je došlo onome što je bilo.
Nikome neću reći kakva se zbog tebe pesma događa u meni večito: da li opija toplo kao šume naše s proleća, ili tiha i tužna ćuti u meni rečito. O, nikome neću reći da li se radosna ili boleća pesma događa u meni.
Ja više volim da prećutane odemo ona i ja tamo gde istom svetlošću sja i zora i noć i dan; tamo gde su podjednako tople i sreća i bol živa; tamo gde je od istog večnog tkiva i čovek i njegov san.
Noćas me u snu tače neka ruka, Ne znam koja, Sasvim kratko, Samo večnost do tri dok izbroja.
I od tog dodira dođe do spoja Mene i nekog zvezdanog sveta –
Ne znam sa kojom od bezbroja Maglina, zvezda i planeta, Sa kojom od duga. Samo nijednoga nebeskog sloja, Nijednog kruga, Ne mogoh se setiti kad se prenuh –