Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Cini mi se da me sve gusi. Gubim dah na trenutke. Jedino sto ne gubim je misao na tebe.
Sokrat je jednom zapisao i za zivota govorio: "Jedina prava mudrost je u saznanju da ništa ne znaš." Mozda se ti zato praviš da ne vidiš moju ljubav?!
Možda....
Suze....Plač....
Opet,pored svega,nema te....
Autor
Poruka
slatkicass Frumos si de foc
Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Mar 18, 2010 6:49 pm
Ljubav je kao delfin sto se obasjan mesecinom kupa u beskrajnoj lepoti tvojih ociju. Zato ih nikad nemoj sklopiti, jer kazu da delfini umiru u tami!
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Odabrani stihovi Uto Dec 07, 2010 10:42 pm
Milos Crnjanski - Priča
Sećam se samo da je bila nevina i tanka i da joj je kosa bila topla, ko crna svila u nedrima golim.
I da je u nama pre uranka zamirisao bagrem beo.
Slučajno se setih neveseo, jer volim da sklopim oči i ćutim.
Kad bagrem do godine zamiriše, ko zna gde ću biti.
U tišini slutim da joj se imena ne mogu setiti nikad više.
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Odabrani stihovi Uto Dec 07, 2010 11:35 pm
Tren U vecnosti vreme ne postoji... mi smo deo tog carobnog kruga, i necu vreme sa tobom da brojim, neka je sreca jaca no tuga. Nekad je tren sustina sto zivis, i sva lepota je bas u njemu, i nemoj nikada sebe da krivis, sto smo se nasli samo u trenu.
Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Dec 08, 2010 2:27 pm
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.
Poslednji izmenio slatkicass dana Sre Dec 08, 2010 2:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Dec 08, 2010 2:40 pm
“I lotosov cvet plače. Samo se u spevu o čovjekovom životu to naziva sudbinom.”
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Dec 12, 2010 10:32 pm
Mnogo li sam strado kad se srce seti: Nikad dobro jutro! Nikad dobro vece! Meni nocca lako nikad ne protece... U mislima tako uzd'no sam jako, A suze su tekle niz obraz polako. Od grudi se mojih vecan oganj stvori, Da u njima dusa pre roka izgori! Po golemu svetu mladjan se potucam- Sto gromovnik nisam da na sudbu pucam?... Sve sto mi je bilo nedrago i drago, Ostavljat sam moro ravno, podjednako! Pa gde sad pocivam... o da divna mesta! Lepsa nikad nije s uresom nevesta! Izvezeno cvecem, okiceno goram'- Ja i ovo mesto ostaviti moram! - Eno vec se kriju sjajnog sunca zraci, Ka zapadu zlatni putuju oblaci: Torbicu sam svezo, opanak pritego, I ja bih sa sunce nekud dalje bego: Ali jedno srce, drugo sudba zeli: Ja po sudbi moram sto ona prideli; Vidim ono stenje sto se nebu penje- To je volja sudbe... gorko prideljenje!...
Put u Gornjak...Djura Jaksic
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Dec 12, 2010 10:56 pm
OPOMENA - M.Antic
Vazno je,mozda,i to da znamo: covek je zeljen,tek ako zeli.
I ako celoga sebe damo, tek tada i mozemo biti celi.
Saznacemo,tek ako kazemo reci iskrene,istovetne.
I samo onda kad i mi trazimo, moci ce neko i nas da sretne...
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Odabrani stihovi Ned Dec 12, 2010 11:39 pm
Milan Rakic - Iskrena pesma
O, sklopi usne, ne govori, cuti, Ostavi misli nek se bujno roje, I rec nek tvoja nicim ne pomuti Bezmerno silne osecaje moje.
Cuti, i pusti da sad zile moje Zabrekcu novim, zanosnim zivotom, Da zaboravim da smo tu nas dvoje Pred velicanstvom prirode; a potom,
Kad prodje sve i malaksalo telo Ponovo padne u obicnu camu, I zivot nov i nadahnuce celo Necujno, tiho potone u tamu,
Ja cu ti, draga, opet reci tada Otuznu pesmu o ljubavi, kako Ceznem i stradam i ljubim te, mada U tom trenutku ne osecam tako.
I ti ces, bedna zeno, kao vazda Slusati rado ove reci lazne, I zahvalices Bogu sto te sazda, I oci ce ti biti suzom vlazne.
I gledajuci vrh zaspalih njiva Kako se spusta nema polutama, Ti neces znati sta u meni biva, Da ja u tebi volim sebe sama,
I moju ljubav naspram tebe, kad me Obuzme celog silom koju ima, I svaki zivac rastrese i nadme, I osecaji navale ko plima.
Za taj trenutak zivota i milja, Kad zatreperi cela moja snaga, Neka te srce moje blagosilja. Al' ne volim te, ne volim te, draga!
I zato cu ti uvek nesto reci: cuti, Ostavi dusu nek spokojno sniva, Dok kraj nas lisce na drvetu zuti I tama pada vrh zaspalih njiva.
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
sonia حبيبي
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Dec 15, 2010 7:26 pm
Epilog
Ovo nije ispovest. ovo je gore nego molitva.
Hiljadu puta od jutros kao nekad te volim. hiljadu puta od jutros ponovo ti se vracam.
Hiljadu puta od jutros ja se ponovo plasim za tebe, izgubljenu u vrtlogu geografskih karata, za tebe, podeljenu kao plakat ko zna kakvim ljudima.
Da li sam jos uvek ona mera po kojoj znas ko te boli? po kojoj znas koliko su pred tobom svi drugi bili goli?
Ona mera po kojoj znas ko te otima, a ko placa?
Da li sam jos uvek medju svim tvojim zivotima onaj komadic najcistijeg oblaka u grudima, i najkrvavijeg saca?[You must be registered and logged in to see this image.]
Aurora Borealis
Datum upisa : 17.12.2009
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Dec 15, 2010 7:54 pm
Ne Želim Oči Otvoriti
Ne želim oči otvoriti Još malo da sanjam Onako, Topla i snena bezazlena i putena samo žena. Da dišeš mi uz potiljak Oko mog uha Razigran. Klizneš polako I tek ovlaš Grudi I gola ramena Mi dotakneš. U meni Sve zatitra, Želju probudi, Da budem Nježna i strasna I bludna i podatna, Da budem voljena Da budem majka Tvojih nerođenih sinova.
Ipak, Mirujem, Da trenutak Ne prestrašim, Da do kraja ga odsanjam.
Jer kad oči otvorim, Tek tad shvatim Da na tvojoj Polovici kreveta Ležim, Sklupčana i Zauvijek sama, Nevoljena, I kao Nezasijano polje Pusta. Tek majka tvojih Nerođenih sinova
Katica Felštinski
sonia حبيبي
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Dec 29, 2010 8:03 pm
MOJ SVET
Moj svet se sastoji od misli mutnih, od srca pometenoga, od onoga što u bolu dokučim, moj svet se sastoji od nedorečenoga.
Moj svet se sastoji od sumnje u Boga, od priželjkivanja da ga ima negde gore, od prigovora njegovim zakonima, njegovoj volji da čovek bude stvoren.
Moj svet se sastoji od nespokojstva, od prezanja pred svačim, u njemu su i skrušenosti blage svojstva i pobuna što čovek prođe tek što zakorači.
Moj svet se sastoji od onoga što se misli kad je ponoćna tama, nestalniji je moj svet od dima, od tuge tiši. Stotinu vasiona svet sad u meni ima i stotinu krugova čistilišnih.
sonia حبيبي
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pon Jan 31, 2011 6:26 pm
JA I JA
O kad bih mogla samo jednom ja nekuda iza bregova pobeći od sebe. Sasvim sama i vedra projurila bih kroz šume, razgrnula livadi nedra. U život bih se zagnjurila, svakom bih ruku pružala. Sa strašću bih se požurila: da vidim u životu kako je, duša nečija ako je za radost stvorena.
Jer od rođenja sa mnom, ma kud se makla, idem ja večno sumorna.
A meni se uvek dopadalo: kad su tice kroz noć letele, kad je lišće tiho opadalo; kad su senke u sen sletale, kad me ljudi nisu voleli, kad su stvari duši smetale. Oduvek je jedna ja slutila kobi, suze i bolove, i radosti moje sve pomutila.
Oduvek me slatko zlostavljala: ni u šumi, ni u ljubavi, ni u radu ni časka me nije ostavljala. Znam, umreću i ostariću; a nju uvek mladu, uvek žednu bolova na zemlji ostaviću.
Desanka Maksimović
sonia حبيبي
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pet Feb 04, 2011 6:26 pm
Samoca - M.Antic
Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da izdržiš samoću.
Džinovske zvezde samuju Na ivicama svemira. Sitne i zbunjene Sabijaju se u galaksije.
Seme sekvoje bira čistine Sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlači se u prašume.
Orao nikad nije imao potrebu Da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode.
Svoju snagu prepoznaćeš po tome Koliko si u stanju Da prebrodiš trenutak, Jer trenutak je teži I strašniji i duži Od vremena i večnosti.
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Feb 19, 2011 5:57 pm
Tekst Suze - Energija Krila sam oci sraha od svetlosti dana I zelju beskrajnu da ne budem sama Vetrovi duvaju i tvoj mi trag odnose Nije mi sudjeno da kraj tebe budim se. Po hladnoj kisnoj noci gradom lutam sama Po magli trazim pravu istinu o nama I kada prolece meni vise nece doci I ova kisa znam nikad nece proci.
Ref: Zasto moje suze teku sad, kad nisi vise tu Pruzila sammnogo toga tebi, ali uzalud. Zasto moje suze teku sad kad izdao si me Odneo si zadnje zrno srece isve moje sne.
Po hladnoj kisnoj noci...
Ref ...
Ostani samo svoja i pronadji spas Ljubav nije bila svetlost za nas Znam da si mnogo meni pruzila ti Al ja ne, ne znam te voleti.
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Feb 19, 2011 6:03 pm
BAŠ TI LIJEPO STOJE SUZE-HARI MATA HARI
Zauvjek da odem to ne mogu tebi se vracam ko starom razlogu zatvorim oci jer poznam taj put ne bojim se, ali drhtim ko prut valovi, nocas mjesec slomice dolazim, jer volim te i previse
REFREN Bas ti lijepo stoje suze ali nemoj plakati zasto bisere u blato nocas bacas ti
Kad bi kisa bila tisa ti bi cula korak moj kao nekad kad sam bio tvoj
Zauvjek da odem to ne mogu tebi se vracam ko starom razlogu zivot je vjetar a covjek je list niko na kraju ne ostane cist valovi, nocas mjesec slomice dolazim, jer volim te i previse
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Postoji trenutak u zivotu žene, lepši od nje same, nežniji od najnežnijeg pupoljka, belji od najbeljeg snega i oblaka. Trenutak kada je svaka suza zlatna, kada svetlo obasja dušu, kada nestane mraka. Trenutak kada znamo da možemo, kada smo istovremeno i nežne i jake kada ugledamo dva oka najmilija, trenutak kada postanemo MAJKE.
Seti se Barbara Kisa je lila nad Brestom onog dana A ti si isla nasmejana Srecna mokra razdragana Po kisi Seti se Barabara Nad Brestom lila je kisa neprestana Sreo sam te u Sijamskoj ulici osmehnula si se I ja ti osmeh uzvratio Seti se Barbara Ti koju nisam poznavao Ti koja me nisi poznavala Seti se Ipak se seti onog dana ne zaboravi Jedan covek je stajao na kapiji I pozvao te po imenu Barbara I ti si k njemu po kisi potrca' Mokra srecna razdragana U zagrljaj si mu pala seti se toga Barbara ne ljuti se sto ti TI govorim Ti govorim svima koje volim I kad sam ih samo jednom sreo Ti govorim svima sto se vole I kas sam ih prvi put video
Možda zbog toga sunca koje se svojim Bojama preliva po raskrsnici gde stojim, Možda zbog vremena il' nečeg čega se bojim, Na tebe mislim dušo.
Ne tražim nevolju, budi spokojna, ja ne kažem Kako ne mogu da zaboravim, ne molim te , ne lažem, I ne povijam glavu, niti te krivim što ode dražem, Al' eto, na tebe mislim, dušo.
Makar mi se u glavi sve mutilo unutra, Ne tiče me se gde si bila, i gde dočekuješ jutra, Ne tiče me se ni gde ćeš krenuti sutra, Al' eto, na tebe mislim, dušo.
Ne tražim da kažeš da ili ne i da donosiš sud, Shvati me, i da pođem s tobom, ja ne bih znao kud. Samo šapćem sam sebi, i ne pravim se lud Što, eto, mislim na tebe, dušo.
Pogledaj se u ogledalu, kada se probudiš kasno. Znaćeš da nisam kraj tebe, al' odgovori glasno Samoj sebi, i meni-možeš li se videti tako jasno Kao što te vidi neko Ko misli, eto, na tebe, iako je daleko...
Jednom, kad bude veče, Kad budeš sama, I bude neka kiša lila.. Jednom, Kad oko svojih usana Nađeš tuđi osmijeh, mila, Znam, Biće ti teško, a mene neće biti Da ti u tom času što god kažem.. Biće jedno veče, jedna kiša i ti Koju sam divno umio da lažem..
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Maj 03, 2012 4:58 pm
To nije kisa... moje se suze penju u oblake i peru ulice i zalivaju cvetove kojima ce moja ljubav gaziti....
(Goscica
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Maj 03, 2012 4:59 pm
LEPTIR
Imao je jedan dan i jednu noć u praskozorje je počela kiša i šta da leptir uradi za jedan kišni dan i za jednu kišnu noć
Miladin Berić
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Maj 03, 2012 5:00 pm
...DONEĆE ME VETAR KAO KAPI KIŠE,
I SPUSTITI TAMO GDE ŽELIŠ NAJVIŠE,
A KADA TI USNE TAD DOTAKNEM KRIŠOM,
NESTAĆU LAGANO OPET TIHO S' KIŠOM...
(BluEyes
[i]
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Maj 03, 2012 5:01 pm
Evo jos jedno jutro ulazi u sobu na prozoru kristalne kapi kise sve vise sunca pada na ruke tvoje prelamaju se jutra boje na pregibu modrog vrata otvaram vrata milujem stvari i pustam vrijeme da nas stari
(R.Serbedzija
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Maj 03, 2012 5:04 pm
Biće jedno veče
Jednom,kad bude veče, Kad budeš sama, I bude neka kiša lila.. Jednom, Kad oko svojih usana Nađeš tuđi osmijeh, mila, Znam, Biće ti teško, a mene neće biti Da ti u tom času što god kažem.. Biće jedno veče, jedna kiša i ti Koju sam divno umio da lažem!
(Vito Nikolic)
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pon Maj 07, 2012 12:50 am
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pon Maj 07, 2012 8:36 am
ŽENA S KIŠOBRANOM - Mensur Ćatić
razapne svoje malo nebo i plovi niz rijeku šareniih latica lokvanja kao kaplja svjetla što blista ulicom
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pon Maj 07, 2012 9:12 am
Možda - Jadranka Varga
I kao dvije zvijezde na nebu, čije suze polako kapaju u zemaljske oceane, čekamo da se dogodi susret između vječnosti i sada.
Iznad koraljnih usana lebdi zrak tek da se udahne, a usne se ne otvaraju.
Hoće li taj zrak ostati i čekati usne da se otvore i udahnu ga ili će prolelujati dalje?
Oči duše su osjetljive… vide daleko i ponovo se sklapaju, a iza mojih golih ramena stoji muškarac – neodlučan i zbunjen.
Kako prići i ostati? Možda iza četvrtog dana, prvog od snijega, osjetim njegove ruke na golim ramenima.
Možda.
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pon Maj 07, 2012 9:51 am
Samoca - Desanka Maksimovic
Bilo bi mi suvise da sretnem kogagod: kao reka skrivena smeje se moja samoca i plavi se nada mnom neba svod. Ostavila sam za sobom zla i dobra vezana za radosti sveta. O, kako se sada smeje moja samoca u dva, tri malena cveta sto uz put radosna ih pobra'.
Suvise bi mi bilo da sretnem kogagod, kad daljina ima snova belu draz i budi se nada mnom neba svod. Kao pod srebrom trepti na bregu raz ispod zagrejane magle i reka u dolini plavi se. O, kako je dobro, sit ljudi i lutanja, posaditi ovde svoja cutanja, gde radosti kao i osmesi vode od neba jedino zavise.
I nasto bi mi da sretnem sada kogagod, kad srce moje cveta u samoci i treperi kao zvezda neba svod. O, da mi je lepotom neba tako moci napojiti svaki duse zedni kut, i nad zeljama prolaznim imati vlasti, pa hoditi dotle niz beli tudjinski put dok mi oci zauvek ne zaborave one sto u dalekom kraju borave, i za kojima cveta u samoci, ko cvet u suncu, tuga moje strasti.
Nasto bi mi i nocas da vidim kogagod: puna je mene same moja osama i cuti nada mnom neba svod. Tisina tuzna doline uvija i prozore moje dotice, kad mine tamom, zlosluto krilo nocnih kukuvija. Preliva se nocas mnome moja osama kao jutarnji cvetovi rosama; a ni sad jos nisam sita drugovanja duse sa sobom samom.
I mislim: zasto sam ikada srela kogagod, jer ma s kim bio, covek je uvek tuzno sam, i vezuje nas samo neba svod. Usamljen je i onaj kome dusu dam, usamljena sam i ja i uzalud molim ocima malo duse u ljudi sto prolaze: sama sam i kad volim, i sama cu otici u smrt. O, covek je s covekom uvek tuzno sam; vezuje nas samo neba hram i zemlje tuzni vrt.
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Maj 10, 2012 7:28 am
Leteći ćilim
Ne znam zašto sam ga ostavila Nezbrinutog Nasred trave - Moj mali leteći čilim Sa Diznijevim junacima Na kojem sam preletela Svet Ćebence Koje je umelo da se umiljava Kao velika debela mačka I da rasteruje bauke Predenjem Gledala sam Kako ga Ciganka prebacuje preko Ramena i zamiče s njim Nekud Gde se park spajao sa prugom I još dalje Iza pruge Visio je kao otromboljena životinja Koja se predala Bez borbe Ciganka je bila nestvarno Velika A ja mala Manja od makovog Zrna
Mislim da sam tada razumela Da neću uvek imati petlje Da potrčim za onim Što volim
Jelena Bogdanovic
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Pet Maj 11, 2012 2:16 pm
Prsti dobuju po stolu, šapat Je uvek budan. Uz nagle pokrete, grlen smeh, uzvike. Kroz otvorena usta Marširaju povorke reči.
Lupa vrata, tresak prozora, Škripa stolica po podu. Nama i priroda ide na ruku: prati nas zavijanje vetra Udari groma, huka talasa.
Bruj motora, eksplozije govora. Krici nas ne zbunjuju, naprotiv. Škrgut zuba, stenjanje, disanje - Maljić bez prestanka tuče po zategnutoj koži naših snova. U nedra skrivamo, da niko ne vidi, ni mi sami, ono što će nas na svoje tihe grudi da privije. Nakon poslednjeg otkucaja srca, kada umine odjek te detonacije.
(Vojislav Karanović
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Maj 23, 2012 10:32 pm
НАПРЕГНУТО ОЧЕКИВАЊЕ
Рај може бити сасвим близу, Ту, у суседној соби, Ако ли пријатељ у њој чека Реч среће или коби.
Какве то снаге душа има Те може да поднесе Кад врата шкрипну, када ход Све ближи зачује се!
Emily Dickinson
sonia حبيبي
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Jun 02, 2012 10:55 pm
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Jun 02, 2012 11:08 pm
Milojka, Milojka... zašto ideš bosa, stan' bre malo, zar ne vidiš da je pala rosa...!
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Jun 23, 2012 5:35 pm
Proljećna asocijacija
Zašto tvoj mali smijeh ne može da se sije po oranjima crnim; da klija i zrije, da zrni poput pšenice?
Tada bih na slapovima mojih vena sagradio vodenice i postao mlinar vječito prašnjav od tvoga smijeha?
Vitomir Vito Nikolic
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Jun 23, 2012 5:35 pm
И ОПЕТ ЈЕСЕН
И опет јесен. Опет тутње бескрајне кише по Никшићу, и опет старе црне слутње, и опет - сам си, Николићу.
И опет нека писма дуга, очајна писма - без адресе, а нигдје драге, нигдје друга, само та јесен. Опет јесен.
А шта ако просвирам тај метак кроз ово чело невесело, а онда почне све испочетка: живот, страдања, па опет - чело.
А шта ако нема заборава, ако је то само вјечна игра круга? А шта ако тамо испод трава боли ова иста људска туга?
Vitomir Vito Nikolic
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Odabrani stihovi Čet Jun 28, 2012 1:40 pm
Plava orhideja
Retko pišem, izlazim još ređe život mi je sličan ronjeju ispod okeana tamnim dubinama ljudske duše. Retko se promolim da udahnem zrak samo me poneka topla reč na to navede. I tvoju lucidnost znam. O kako dobro osećem tvoj dar! U svim tvojim slikama kistom dat je trag o onom što se pogledima miluje što se snovima neodsanja. I što se rečima nemuštim ne savlada. Za sva razmimoilaženja ovog sveta odgovor je tu dat. Možda bih pticama povereila svoju tajnu, možda bih zbog tebe mirisnom orhidejom obojila svet u plavo. Bože Gledam svu besmisao ovog sveta sve ljudske gromade mravima sličn. Bore se rečju, glavu gube da ostave trag bore se s’ čime? Lakoćom baratam, jednostavnost upijam. mudrosti se učimi ne pevam o neponovljivosti, teatralnosti se gnušam možda i ja isijavam iz sebe sve svoje nesvesne taštine . Znam da je vazduh čist samo tamo gde su ptice slobodne. Ali ja se tako često bojim lavine u sebi ove nevidljive erupcije koja može da me ponese, da poletim, da izgubim dah I da me kao onaj okean daleko odnese razbije o stene života, reznese! Zbog sebe ovakve, zbog svih zbog plave lepote one orhideje u ovom svetu štrebera i ludaka živim kao kraljica nedodirljiva i sama.
Zorica Kandić
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Jun 30, 2012 12:17 pm
Negde u odbljesku zlata moj dah se meša s tvojim. Kroz neke žućkaste niti osećam tvoju kosu. Dok modro, kasno veče tvoje mi telo krije, počinjem da postojim kroz zlato koje se prosu.
I nije sve ovo varka. Ja sam ti dala sebe, svu plam što iz mene lije, vrelinu svakog mog kutka... I nije mi više bitno da li sam ja još ja ili postojim kroz tebe dok je tog večnog trenutka...
Moj požar obojen žutim... Znam da do tebe stiže... jer s tvojim plamenom sluti, zašto mi nisi bliže...?
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sub Jun 30, 2012 1:30 pm
sanjar
vrijedi biti sanjar... snovi su jedino sto nam preostane kada se nase tijelo pretvori u prah,a nasa dusa odleti u visine noseci nasa nadanja, nase zelje, nase snove u neki novi zivot... vrijedi biti sanjar... snovi su nasa utjeha, barem nam u njima zivot izgleda kako treba, barem u njima osjetimo stisak prijateljske ruke, cujemo zeljene rijeci, volimo voljene osobe, istinski... vrijedi biti sanjar... snovi nam mogu podariti srecu, ako u njih vjerujemo, ako ulozimo truda u njihovo ostvarenje, ako vjerujemo, prvenstveno u moc koja je u nama... vrijedi biti sanjar... snovi su nas zivot za kojeg se borimo iz dana u dan, za kojeg umiremo, za kojeg se radamo, iznova... da, vrijedi biti sanjar!
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Ja ne želim biti Od tebe slobodna, Niti tebi daleka.. U tvome naručju, Rukama tvojim Želim biti zarobljena U luci ljubavi..što na Brod „jos uvek" ceka.. Ne želim disati Zrak u kom tvoj dah U sebe udahnuti neću I probuditi sve usnulo U meni…ne želim se Nikome nadati iz daljine, Nikome osim tebi… Ne vidiš ti iz daljine Kako još .. Ja u nadi čekam.. Po vetrovima poruke ti Šaljem…, lome me bure života dok kidaju se suze iz oka,ali ja ne Odustajem… Ne želim ovu slobodu u Kojoj pogledi drugih očiju po meni šetaju, niti tuđi sluh koji moje usne sluša dok o tebi pričaju… želim biti taoc tvoga bića, zarobljena u dubini tebe.. Ne znati za slobodu van bića tvoga… želim biti klica što nicat će u ljubav.. u sred srca tvoga… Ja ne želim biti Od tebe slobodna, Niti tebi daleka.. U tvome naručju, Rukama tvojim želim biti zarobljena U luci ljubavi..što na tebe jos uvek ceka... samo to zelim ... videti te jos jednom.... naci utehu u zagrljaju tvom ... i da zauvek zaklopim umorne oci !!!
Jednom ću možda zaboraviti, koliko sam te čekala... Koliko sam ti se nadala, volela, patila i praštala.... Jednom ću možda zaboraviti, koliko su mi nedostajali tvoji dodiri, poljupci i pogledi..... Jednom ću možda zaboraviti, da sam te željna ostala, i sebe izgubila u svakoj sekundi našeg susreta..... Jednom ću možda zaboraviti, da si bio moje sve..... I sreća.....I nesreća....I ljubav....I kazna.....
"Mi smo istinski dobri kad smo istinski srećni. Nesreća kvari srca i ruši karaktere. Retko je bilo ljudi koji su odoleli otrovima nesreće i produžili da vole druge ljude. Naročito onaj kome su drugi učinili nesreću, omrzne i nedužne. Mogu da ne postanu čovekomrscima samo oni nesretnici koji svoje bede ne smatraju krivicom drugih ljudi, nego samo voljom božjom, što opet znači krivicom svojom sopstvenom. Sirotinja je najveća nesreća zato što otruje čoveka takvim mržnjama; a jedna velika napast čovekova, to je što u nesreći dobije rđavo mišljenje o ljudima i pogubi prijatelje. - Neosporno, niko ne može poverovati da je on sam uzrok svojoj bedi, a da su svi drugi zaslužili dobra koja imaju."
"Ima trenutaka kada se čovek više plaši života nego smrti. To je najgroznije osećanje koje se može imati. To je vrhunac očajanja sa kojeg se pada ili u smrt ili u zločin. Ali ovo znači i da treba više hrabrosti za život, nego što je treba za smrt. Znam da su religiozne krize za pobožnog čoveka porazni momenti, kada čovek pada u prašinu i rida. Ali je još strašnija kriza jednog karaktera, u kojoj se čovek oseti nepouzdan u samog sebe. Ne verovati više u Boga, u kojeg se dotle verovalo svim srcem, to je odista užas; ali ne verovati više u sebe, to je još bolnije: jer to isključuje i Boga i čoveka u našoj sudbini."
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Jul 11, 2012 11:40 am
Sanjar
U beskraju vremena u kome trajem Sa zeljom da budem vise no sto jesam Da u trenu ovom dobijam i dajem U ovom zivotu sto mi je tesan.
Trazim ono sto htela sam biti, Lutam kroz hodnike svoje duse, Htela bih snove od sebe skriti, Jer oni nocas lome i ruse.
Veciti sanjar zivi u meni, Ko slepi putnik na brodu sto luta, Druga zena se radja u zeni, I trazi svetslost na kraju puta.
Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Jul 11, 2012 11:43 am
"Spavao bih manje, a sanjao više.. Kada bih imao jedan komadic života, dokazivao bih ljudima koliko greše kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.. Kada bi Bog za trenutak zaboravio da sam ja samo krpena marioneta, i podario mi komadic života, moguce je da ja ne bih kazao sve što mislim, ali nesumnjivo bih mislio sve što kažem.. Stvari bih cenio, ne po onome što vrede, vec po onome što znace.. Spavao bih manje, sanjao više, shvatio sam da svaki minut koji provedemo zatvorenih ociju gubimo šezdeset sekundi svetlosti..
Hodao bih kada drugi zastanu, budio se dok ostali spavaju..
Slušao bih druge kada govore, i kako bih uživao u sladoledu od cokolade.. Kad bi mi Bog poklonio komadic života, oblacio bih se jednostavno, izlagao potrbuške suncu, ostavljajuci otkrivenim ne samo telo, vec i dušu.. Bože moj, kad bih imao srce, ispisivao bih svoju mržnju na ledu, i cekao da izgreje sunce.. Slikao bih Van Gogovim snom, na zvezdama jednu Benedetijevu poemu, a Seratovu pesmu bih poklanjao kao serenadu u casu svitanja.. Zalivao bih ruže suzama, da bih osetio bol od njihovih bodlji, i strastveni poljubac njihovih latica… Bože moj, kad bih imao jedan komadic života… Ne bih pustio da prodje ni jedan jedini dan, a da ne kažem ljudima koje volim da ih volim..
Uveravao bih svaku ženu i svakog muškarca da su mi najbliži i živeo bih zaljubljen u ljubav.. Dokazivao bih ljudima koliko greše kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju..
Deci bih darovao krila, ali bih im prepustio da sama nauce da lete.. Stare bih poucavao da smrt ne dolazi sa starošcu, vec sa zaboravom.. Toliko sam stvari naucio od vas, ljudi… Naucio sam da citav svet želi da živi na vrhu planine, a da ne zna da je istinska sreca u nacinu savladavanja litica.. Shvatio sam da kada tek rodjeno dete stegne svojom malom šakom, po prvi put, prst svoga oca, da ga je uhvatio zauvek.. Naucio sam da covek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kad treba da mu pomogne da se uspravi.. Toliko sam toga mogao da naucim od vas, premda mi to nece biti od vece koristi, jer kada me budu spakovali u onaj sanduk, ja cu na žalost poceti da umirem…"
"Oprostajno pismo" Gabrijel Garsija Markes
Naslov: Re: Odabrani stihovi Sre Jul 11, 2012 11:51 am
Vapaj duse
Kao u paklu, medju ova cetiri zida strasna tisina gasi plamen srece duse
Pogled taj, zamisljen, moleciv pesmu peva glasom tihim....
Sve je tu, a niceg nema. Sve bledi, otudjuje se i nestaje.
Jel, uopste, bilo to sve ovde? Zidovi sa smanjuju, tama povecava.
Nova prostorija, novi zidovi, nova tisina. Izlaz ne postoji!
,,Napolju si!" glas u daljini kao da pokusava da otera nemir. Koliko dugo...?