|
| Ljubavna poezija..... | |
|
+49Rara Avis Astra Ladyintheblack Kijara-brm podbarac Gagica78 Lakota Samouka Gothic Tattoo meseceva rosa Lena ** Zana anđeo sa greškom slatkicass sonia Okano Onja Galeb Sibila_ AstrinaKomsinica Harite Amisela selma123 hator Duca REVELIN jutarnja izmaglica AtiNNa Ivana_258 zirafa svilanaasvaltu Bokssha popovac rouzvel malena debeljuca Leora Aurora Borealis PJER ice and fire bosankaa Komsinica daca Kica/Praja Krupljanka Slovenska Storm_z Silvy Danubius 53 posters | |
Autor | Poruka |
---|
slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Poezija - ljubav Pet Nov 16, 2007 11:30 am | |
| Ceznem da me dodirom poneses do ivice neba, gde sve prestaje. Ceznem da osluskujemo vetrove u liscu i prve korake mlade gazele. Budi ONA u mom bicu, koracaj tiho da ne probudis oluje uspavane dugim cutanjem. Poravnaj poleglu travu, uzdrhtalu na prve stope. Otvori mi oci poljupcem i ucini da se ne plasim, ne drhtim od nepoznate munje koja ce mi probiti srce. Osluskuj moje disanje kao govor brezovih suma i sapni mi da si staza na koju slobodno mogu da zalutam. Otmi mi misli o prolaznosti, o gubicima i ocaju. Zgrabi me kao barku i odnesi na pucinu, daleko.... da u zagrljaju tvojih talasa osetim svu tezinu neba pod zvezdama. | |
| | | slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Nov 16, 2007 11:32 am | |
| REĆI ĆU TI...
"Reći ću ti kako se zovem i koliko sam sretan što će šapat tvoje nostalgije slagati mozaik mog imena u vremenu koje smo zarobili i okovali, dok su nam poljupci odjekivali ovom tišinom - zvanom život. Reći ću ti svoje ime, nek te ispuni zaboravom i moj lik u tvoju sjenu nek pretvori, kao tihu većer u predvećerje dana zvanog - dan kada sam te sreo. Reći ću ti kako se zovem i slobodno izgovori tu izmišljenu ćaroliju kojom se raspoznaju gluhi, izgovori i zaboravi ... i: zaboravom svojim rodi me u sebi, bez rijeći, moje ime izgovaraj: jedino ljubavlju svojom." | |
| Naslov: Pablo Neruda Čet Dec 20, 2007 9:56 am | |
| DIVNO JE LJUBAVI ZNATI
Divno je, ljubavi, znati da si ovdje u noći, nevidljiva u svom snu i ozbiljno osamljena dok rasplićem svoje brige kao mreže zapletene.
Odsutno, tvoje srce plovi snovima, ali tijelo ti diše tako napušteno, tražeći me uzalud, dopunjujući moja san kao biljka što se udvostručuje u sjeni.
Uspravna, bit ćeš druga što će živjeti sutra, ali od onih granica izgubljenih noći, od ovog biti i ne biti u kojem se nalazimo
nešto ostaje i vodi nad svjetlu života kao da je pečat sjene obilježio vatrom svoja tajnovite stvorenja
Pablo Neruda | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Dec 20, 2007 10:01 am | |
| "Zelim da ti radim ono sto prolece radi tresnjama" - Pablo Neruda
"Ne volim te kao da si ruža od soli, topaz ili strijela karanfila koji pronose oganj: volim te ko što se vole neke mracne stvari, potajno, izmedu sjene i duše.
Volim te kao biljku koja ne cvjeta i nosi u sebi, skriveno, svjetlo onih cvjetova, i hvala tvojoj ljubavi u tjelu mi taman živi gusti miris koji se uzdigao iz zemlje.
Volim te ne znajuci kako, ni kada, ni odakle, volim te izravno bez problema i gordosti: tako te volim jer ne znam voljeti drukcije,
nego na taj nacin na koji nisam i nisi, blizu, da ti je ruka na mojim grudima moja blizu da ti se oci sklapaju s mojim snom." | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Dec 21, 2007 12:38 pm | |
| Ne bira se ljubav - Pero Zubac
Ne bira se ljubav kao ni smrt.
Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano.
Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima.
Niti se odupreti možeš niti preskočiti dan.
Kao što ne možeš tudji san usniti niti okom drugim videti.
Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim. | |
| | | Silvy Frumos si de foc
Godina : 48 Location : Bor Datum upisa : 11.10.2007
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Dec 21, 2007 1:36 pm | |
| PROLEĆE ŽIVOTA
Godine prolaze, da li vidiš negde nas? Ostali smo zaglavljeni u prošlosti sa svim našim nadama i snovima. Da li i ti ponekad osetiš bol u telu dok malaksalo hodaš ulicama života?
Jednom davno bilo je proleće. Proleće mog života daleko i lepo. Sada je zima duboko u meni. Osetim kako mi vetrovi kidaju srce, a od duše ove jadne ostala je samo praznina.
Da li me čuješ poljupcu prolećni? Davno je bilo kada si mi mrsio kosu kvasio lice suzama i grejao u hladnim noćima. Još čuvam sve što je ostalo od tebe.
Nije važno što ponekad osetim blagu bol. Tu u telu još ima mesta za tebe. Još uvek osetim peckanje kada ti čujem glas. A dobro znam da je kasno za nas. | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Dec 21, 2007 2:00 pm | |
| "PREZIVECU
Zajecalo sunce, zora zaplakala proplakace nebo, ali ne i ja u sebi sam more suza sakrila svaku samo tebi sam namenila.
Prezivecu, imacu na srcu sto rana niko nece saznati istinu o nama prezivecu, imacu na srcu sto rana tvoje ime cutacu do sudnjeg dana.
Nista, moja sreco, nije slucajno sve je osim tuge lazno, prolazno moja sveta tajno, moja sudbino ako jutro nije, sta je iskreno" | |
| | | Slovenska
Datum upisa : 05.01.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jan 05, 2008 3:44 pm | |
| NE,JA TE TAKO VATRENO NE LJUBIM
Ne,ja te tako vatreno ne ljubim, Lepota tvoja ne blista za mene; U tebi svoje prošle patnje ljubim I mlade svoje dane izgubljene.
U času dok te zadivljeno gledam, S ochima tvojim kad svoj pogled spojim, Tajanstvenom se razgovoru predam, Ali ne s tobom,vec sa srcem svojim.
Ja s dragom zborim,koje vishe nema, na tvome licu trazim crte njene, u ustima ti-usta davno nema, u ochima ti-sjaj ugasla zene.
Mihail Ljermontov | |
| Naslov: Da, samo za "NJEGA".... Sre Mar 05, 2008 11:45 pm | |
| Želja
Želim da sam s tobom stopljena u ćutnji, rasplamsalom dahu il' podnevnoj šetnji... Probuđena želja talasa u slutnji koja se kroz nemir iscrta u pretnji.
Šta ako je sve to samo igra čula, samo treptaj rose, kratki ples leptira...? Ako s prvim daškom vetrometnih frula sve ovo u nama počne da se spira...
Zagledam u sebe, tražim tvoje oči, i plaši me pogled s tim osmehom smelim. Obojena slutnjom strahujem da kročim i ne mogu ništa osim da te želim...
( Dragana Konstantinovic )
Poslednji put izmenio slatkicass dana Sre Mar 05, 2008 11:59 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 05, 2008 11:47 pm | |
| Srcu koje volim
Dodirni me, Bilo gdje i bilo kad. Dodirni me samo, I bilo što mi tada, U trenutku istine uradi. Ništa mi ne uskrati.
Pogriješiti sigurno nećeš, Jer sam ti spremna, za uzvrat, Čitavu sebe zauvijek dati.
Ako mi dodirneš srcem srce, Molim te, cijelu me onda pozlati.
( dahlia )
Poslednji izmenio slatkicass dana Sre Mar 05, 2008 11:58 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 05, 2008 11:51 pm | |
| Sada, kada nista na svetu ne moze vratiti dane prohujalog leta nas sjaj u travi i blestavost sveta, ne treba tugovati, vec traziti snage u onom sto je ostalo i s tim ziveti.
Zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava zaboravimo da smo se voleli, da smo se svadjali i da smo bili krivi.
Pozurimo, s danima i danima sto ce doci, pozurimo sa shvacanjima, sa svim sto me odvaja od tebe.
Jednom, ces se vratiti i ubrati cvetove koje smo zajedno mirisali, gazili... Ali, tvoje ruke bit ce prekratke, a noge premorene da se vratis.
Bit ce kasno, mozda cemo se naci jedanput na malom vrhu zivota i neizrecene tajne hteti jedno drugome da kazemo al' proci cemo jedno kraj drugog kao stranci.
Jedan skrenuti pogled bit ce sve sto cemo jedno drugome moci dati...
Poslednji izmenio slatkicass dana Čet Mar 06, 2008 12:00 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 05, 2008 11:56 pm | |
| Molim za Sunce u tvojim ocima, za dodir koji budi treptaj zivota, za tebe jedina ljubavi moja.
Molim da ruze ne uvenu kao secanja, da nijednu suzu ne puste vise. Molim za tvoje reci satkane od zelje, Za nase duse obojene tugom.
Molim da samoca ne boli vise, da dodjes u moj svet, da svaka nada postane stvarnost, da svaki tren sa tobom bude vecnost.
Molim da tvoje ruke, Otope led moga zivota, da vreme izbrise boli, da srce zakuca jos jace.
Molim da ne zivim od secanja koja se gase, Da nikada – postane ZAUVEK. Molim,molim za LJUBAV.
(Vesna Parun) | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Mar 06, 2008 12:02 am | |
| Ove su oči tebe gladne I ove ruke samo tebe poznaju Tijelom što gori I dušom svom Ja sam luda za tobom Ove su usne tebe žedne I ove ruke samo tebi vjeruju Tijelom što gori I dušom svom Ja sam luda za tobom...
Nekad se budim ko u polusnu Sa hrpom pitanja i odgovora Sama na sebe uvijek poludim Što sam o tebi tako ovisna...
Al ti si jedan od milijun Tvoje je srce akvarel I tvoja riječ mi znači više od svega Uz tebe bolja postajem
Ove su oči tebe gladne I ove ruke samo tebe poznaju Tijelom što gori I dušom svom Ja sam luda za tobom
Čitaš mi misli kad me pogledaš Otjeraš suze jednim dodirom Naslikaš dugu preko lica mog I život vratiš jednim osmijehom...
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Apr 03, 2008 4:10 pm | |
| Čekaj me i ja ću sigurno doći
Čekaj me i ja ću sigurno doći samo me čekaj dugo Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom Čekaj i kada vrućine zapeku i kada mećava briše čekaj i kada druge niko ne bude čekao više Čekaj i kada pisma prestanu stizati izdaleka Čekaj i kada čekanje dojadi svakom koji čeka
Čekaj me i ja ću sigurno doći Ne slušaj kada ti kažu kako je vrijeme da zaboraviš i da te nade lažu Neka povjeruju sin i mati da više ne postojim neka se tako umore čekati i svi drugovi moji i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta Čekaj. I nemoj sjesti snjima i nemoj piti ništa
Čekaj me i ja ću sigurno doći sve smrti me ubiti neće Nek rekne ko me čekao nije: Taj je imao sreće! Ko čekati ne zna, taj neće shvatiti niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu naprosto, ti si čekati znala kao niko na svijetu | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Apr 08, 2008 2:29 pm | |
| Sanjam da ćeš doći: Jer mirišu noći, a drveće lista, I novo se cveće svakog jutra rodi; Jer osmesi ljupki igraju po vodi, I proletnjim nebom što od sreće blista; Jer pupe topole, i kao da hoće K nebu, pune tople, nabujale žudi; Jer u duši bilja ljubav se već budi, I mirisnim snegom osulo se voće; Jer zbog tebe čežnje u vazduhu plove; Svu prirodu Gospod za tvoj doček kiti. Cveće, vode, magle, jablanovi viti, Sve okolo mene čeka te i zove. Dođi! Snovi moji u gustome roju Tebi lete. Dođi, bez tebe se pati! Dođi! Sve kraj mene osmeh će ti dati I u svemu čežnju opazićeš moju. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Apr 13, 2008 2:34 am | |
| kuca za nas dvoje"Volela bih na vrhu onog brda sagraditi kuću za nas dvoje samo... malu, našu, bez suvišnih predmeta i sitnica a da ima prozor okrenut ka Suncu i reci u dolini, da ima prozor okrenut ka svim onim puteljcima kojima smo prolazili i ka svim onim izvorima na kojima smo žeđ gasili... Neka bude mala, neka nas niko ne razume što smo baš tu sagradili kuću, što prkosimo veku tehnike i što nam tako malo treba: samo Sunca grane drveća o prozore da udaraju i lišće da zamiriše žubor reke i nas dvoje naša ljubav." Alisa[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Apr 13, 2008 12:46 pm | |
| Dotakla bih te Dotakla bih te kao nekad. Da znam samo kojim putem snovima lutas trazeci ljubav, nasla bih te, dotakla bih te, kao tada... Da samo mogu da doletim, uzalud pruzam uvela krila ovo nebo ne razume srecu. Dotakla bih te kao zelja; znam da me zelis i da me pratis nekim mislima kad nikog nema da te utesim. U tom trenu na nekom drugom kraju ceznje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da zacaram ti usne i umirim te rukama trazeci samo da me cvrsto stegnes, da mi samo kazes da sve proslo je. Dotakla bih te kao miris kad ides poljem, kad u njemu nadjes neki mali svet. I onda kad sve nestane, jos uvek osecas miris poljskog cveca, jos uvek si tamo jos uvek me pratis... Dotakla sam te svojim recima al nije to sve, ne, nije jos kraj, jos uvek cekam te...
M.Miljkovic | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Apr 13, 2008 12:50 pm | |
| Ti si moj Zarobio si me u tebi jednim osmehom, jedinim stiskom ruke pun nežnosti i topline. I od tada, ja sam tvoja mekinja ti , besćutni strah u meni. Čarobnom slašću crpiš moju inspiraciju...
Vrtim se oko tvoje ose u meni izazivaš ushit, svićeš isto svakog dana srce mi lupa kao da se mesec kotrlja u tvom liku... Zaplićem se u tvoju senku zgrušavam na tvojim usnama ukrao si mi slobodu... Ja podmuklo ćutim, stidim se, ne smem, tvoje ime da zakačim na mojim trepavicama.
Nećeš saznati da skupljam snove o tebi i slazem ih u reči... Uzalud cu i ja tragati za odgovorom 'kako si postao stvarnost u mojim fantazijama'
Ostaćeš zauvek lep u mojoj tišini. i mraz na mojim usnama... L.Simic | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Apr 13, 2008 1:03 pm | |
| Arsen Dedic...Sanjam te
Jedan deo svoga srca, Jedan deo svojih zhelja, S poverenjem ja cu otkrit, Ispred starih prijatelja, Ali nekih stvari ima, Shto ne govore se svima, Shto se samo nekom shapnu, ...Ti znash...
Nekog moras, nekog moras i da sanjas, Nekog ljubis i zbog njega zhivot stvaras, Neko mora, neko treba da te cheka, Da ti pishe izdaleka, I da pisma tvoja prima sva
Ti si tajna, ti si smisao mog puta, I u tami zadnja svetiljka dok lutam, Da te nema, ti shto nikad me ne krivis, Da te nema, da ne zhivis, Svi bi putevi bez kraja bili znaj... | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Apr 15, 2008 2:02 pm | |
| Ti
Kad java sne mi srusi, I nocima sna mi neda, Tad zivot smisao gubi, Tad zivljenja nije vredan.
Nocima u mesec gledam, Bese beskrajno sjajan i lep, On oseti dodir tame, Sto sad ubija ovaj svet.
Ja necu da zivim u tami! Prokleti da su njeni tvorci! Sto coveka truje i mami, Izgleda, dzaba su pali borci.
Ja svoje snove ne dam, Dok god zivot u meni bdi Svaki san je borbe vredan Jer u svakom snu si ti.
U snovima mojim bese, Prelep, svetao dan, Obasjan tobom, ne suncem, Jer ti si moj zivot, ti si moj san. | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Apr 15, 2008 2:13 pm | |
| Ne budi daleko od mene - Pablo Neruda
Ne budi daleko od mene ni jedan dan, jer, ne znam kako bih rekao, dan je dug i cekat cu te na nekoj stanici kad negdje daleko usnu valovi.
Nemoj otici ni samo jedan cas, jer tada, u tom casu, spoje se kapi nesanice i mozda ce sav dim sto trazi svoju kucu doci da ubije i moje izgubljeno srce.
Jao, neka se ne razbije tvoj lik na pesku, jao, neka ne lete tvoje vjede u odsutnosti: ljubljena ne idi od mene ni za trenutak, jer u tom otici ces tako daleko
da cu obici zemlju ispitujuci hoces li se vratiti ili me ostaviti da umrem. | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Apr 16, 2008 1:04 am | |
| Ako jednom stavis na gramofon moje srce, Cuces ono sto sam izmislio samo da bih tebi rekao: "Mozak svih biljaka, mozak svakog drveta nalazi se u zamlji, Da li je tamo vec i mozak covecanstva?" Javno iznosim recenice kojima sam te osvojio, Govoreci o drugim stvarima govorio sam o tebi, Pucajuci u plafon izjavljivao sam da te volim I sve sto sam lepo rekao o drugima tebi je namenjeno, Dok sam s tobom govorio telefonom Moja krv je tekla zicom do tvojih usta I telefonska mreza se pretvarala u krvotok, Kao sto se bolest pismom prenosi iz drzave u drzavu, Kao sto stotine koza ubijenih zivotinja cine tvoju bundu, Kao sto je u mojoj glavi prostor manji od ovog izvan nje, Tako je i u mojoj utrobi sapeto nesto vece od mene. Ja, sin zenin, kceri covekova, tebi sam ovako govorio: "Ako eksplozija provetri utrobu zemlje Izletece iz nje kamenje vece od nase planete, Oko bivse zemlje ostace kao kavez nagoreli meridijani, Kao konstrukcije porusenih hangara, Kao kosturi konja na nekoj visoravni. " Neka mi bude zabranjeno da te volim, Hocu da ispastam, hocu da pokazem sta mogu da ucinim za tebe. Neka mi na ledja natovare betonsku kuglu, Hocu da zamenjujem gipsanog roba na ulazu u tvoju kucu! Neka postari odbiju da ti uruce moja pisma, Neka mi bude zabranjena upotreba javnog saobracaja i telefona. Sve sto je receno o buducnosti, Da je receno o tebi, bilo bi istinito i ne bi propalo. Da je uzidano u tebe ono sto je uzidano u hramove, Sve to ne bi bilo besmisleno. Ono sto se govori tudjim zenama ja sam govorio tebi, Iz punih pluca pod slemom i pod punom ratnom spremom, Jer nista ne zasluzuje himne i toliku patetiku osim ljubavi Zato sto me volis ja volim sve ostalo, I nikome ne zelim zlo. Moja ljubavi, digla si me toliko visoko Da i kad bih pao - do zemlje bi se naziveo! Dizem primitivnu buku kao sto sneg grmi i dimi se u klancima, Da si muskarac imao bih najboljeg druga! Neka se izvrne sav svet i na levak sruci u tebe, Neka nice drvece koje niko nije posadio. Neka se niko ne pridrzava svojih oblika i granica, Neka tresnje, neka jabuke ne budu okrugle, Nego kakve god i kolike god hoce, Neka se slonovi uvuku u misje rupe! Neka moju dusu grubo istovare na prvom djubristu, Neka najjaci glasovi sruse sve plafone, Neka se nebesa otarase snega i kise, Neka sve ostane cisto i slobodno, Neka samo moji prsti budu prljavi od mastila, I neka se proglasi ludakom Svako ko pomisli da te vise voli!
M.Bećković | |
| | | Storm_z
Godina : 55 Location : Olujna polja Datum upisa : 07.02.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Apr 16, 2008 6:32 pm | |
| Da si blizu
Da si blizu, naslonila bih čelo na tvoj štap i nasmiješena ovila bih ruke oko tvojih koljena. Ali nisi blizu i moja ljubav za tobom nespokojna ne može da usne ni u noćnoj travi ni na valu morskom, ni na ljiljanima. Da si blizu. Da si barem tako nestalno blizu kao kišni oblak nad izgubljenom kućom u dolini. Kao nad morem surim krik galeba što odlijeće pred dolazak oluje u večer punu briga. O da si barem tako tužno blizu kao cvijet što spava zatvorenih očiju pod bijelim pokrovom snijega u tišini kamenih šuma, čekajući proljeće. Da si blizu, o moj hladni cvijete. Samo jednom kretnjom da si blizu neveselim vrtovima mojim što već sahnu, klonuli od bdijenja. Ali, noć je i svijet je daleko a ja ne znam mir tvoj. Ptice moje s tvojih su grana sašle. I sjaj zore iz mojih zjena odlazi zauvijek u uvrijeđenu zemlju zaborava u kojoj je neznano ime ljubavi.
Vesna Parun | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Apr 17, 2008 2:01 am | |
| Daj mi nebo celo, zemlju celu Ne, ja necu ni od cega polovinu! Daj mi nebo celo, zemlju celu i more i reku i gorsku lavinu. Ne, ja necu nikakvu podelu!
Ne, ni zivot ne zelim u delu. Neka mi se sve svali na pleca! Ja i tugu zelim celu, kao sto zelim da je cela sreca.
Pola hocu samo od jastuka na kom lezi, kraj lepog ti lica, od prstena sjajna, tvoja ruka sjajna kao zvezda padalica.
Evgenij Jevtusenko[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Storm_z
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Apr 17, 2008 11:35 am | |
| Protiv tišine
Kad vjetrovi padnu u blato,
a tišina naraste,
do nebeskog svoda,
pa joj ništa ne možeš
čak ni smrtnim krikom,
tad će violine biti na rasprodaju,
i sve što strunu ima,
i dirke,
i daha što ište.
Bit će nizašta simfonije i sonate,
opere i fuge.
Možda će samo poneka
u gorskoj izbi uspavanka
preživjeti muk.
Bude li tako,
jednom će opet,
iz grla uspavljivanog,
pjesma,
podići vjetrove u oblake,
oluje zametnuti,
i snagom gromova razbiti tišinu. | |
| | | Storm_z
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Apr 17, 2008 11:39 am | |
| Cesta broj 8
Ima jedna staza dolaska i odlaska obična, nama važna cesta. Njom ja putujem i kad ostajem, njom i snovima jezdim, kao sudbinu je vidim za vrijeme meni namjenjeno.
Kad su lipe zrijevale cvijetom i mirisom, kad su tiha jezera, i labudovi, odlazili u pamćenja, tom je cestom otišlo moje, života nektar nestajao nepopijen. Bezdane su u meni otvorene, tužne praznine zbog odlaska, bremeno srce da ga ljubih. Sad jesen kasna oblake, vrijeme dugo, bezimeno, snovi perpetum mobile... ...i dodje slika puta broj 8, i sunca, i sjaja površine jezera, i kapi kiše, jal bijahu suze ili kapi blagoslova... U meni dušeci prostrti, srce bez mandala na kapiji, sve otvoreno i nudjeno. U meni, za san ti, pokoj nebeski. | |
| | | Storm_z
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Apr 18, 2008 3:04 am | |
| Ljuti leptir Zašto me puštaš da se Kao leptir ljutim Pa onda letim od cvijeta do cvijeta? Pa ti se vratim Pripijam uz tebe Kao svila uz tijelo. Pitaš me za tigraste cipele A nisi ni znao da si ih ti kupio. Sjećaš se kad si mi poljupce slao Na vrhovima jagodica Svojih dugih prstiju Iz srebrnog BMW-a? Ha, jesam te! Nisi ni sanjao da sam te vidjela. Imala sam pune ruke. Sve si to ti kupio. A nisi ni znao. Tako je to Kad se leptiri ljute! [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Storm_z
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Apr 18, 2008 3:07 am | |
| Taken from vukojebina Sutra Kada padne mrak Nemoj poći spati Nemoj zaboraviti Pogledaj kroz svoj prozor Dolazim po tebe Kažem ti to s velikim slovom Shvati to ozbiljno Kao konačnu prijetnju moje ljubavi Dočekaj me sa rafalima poljubaca Ubaci svoju vrećicu kao izbjeglica Ne treba ti zapravo ništa Sve ću ti dati I srce na dlanu Nemoj mi skidati s lica Naočale za sunce Mogao bi mi u očima vidjeti ljubav Želim ju još samo malo skrivati I ne boj se Kada ti zablinkam farovima Naše male limene kurve Koja tako odano čuva sve naše tajne Nećemo dizati buku Čekat ću te dok budeš spreman Ako me budeš slušao Samo na prstima tiho izađi I nije bitno što će s jutrom naći Praznu tvoju postelju Želim u tvom naručju čekati Stoti rođendan Važno je samo Zajedno da smo I da bježimo u našu mliječnu stazu Ljubavi Koja je samo jednom gostovala Na ovom Planetu gdje se ljudi ubijaju A mi smo se ubijali Prevrćući se u postelji Malo ja gore Pa onda malo dolje A ti me obožavaš Kao svoju kapetanicu I puštaš da te dižem Na pijedestal moga obožavanja Ljubavi moja Kako te samo volim Pruži mi sutra ruke Da te okujem u lance moje ljubavi I da nestanemo za sve one Koji ne znaju što je to ljubav Bila sam na dijeti Moraš to vidjeti Ma kakve reklame o pripremama Za ljeto Pređi sutra rukom oko moga struka Da vidiš što je sirena Ne, neću pjevati sireninu pjesmu Neću niti glasa pustiti Samo ću dahtati Znaš kako to radim Kad mi usnama ljubiš grudi Vidjet ćeš Bit ćeš ponosan Neka drugi gledaju I ne smiju dirati Jer sutra potpisujem grunt O mojoj ljubavi U tvoje trajno vlasništvo Moj svijet je bolji Kad si ti u njemu [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Apr 19, 2008 2:20 pm | |
| Aleksandar Sergejevic Puskin - Ti i Vi
Isprazno Vi srdacnim Ti Ona zabunom zameni I odmah u mojoj masti Uzrhta dusa u meni.
Pred njom snovi mi se snili Ne mogu da joj odolim. Kazem: "Kako ste mili" A mislim: "Kako te volim!" | |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Apr 19, 2008 5:39 pm | |
| Ničija
Žene se dele na ničije, nečije i svačije. Ti si naišao na ničiju. Bolje bi mnogo bilo da si naišao na nečiju. Jer nečija je nečija, navikla je da pripada, pa kako je jednom bila nečija, može postati i tvoja. A ova što je vazda ničija, ni na šta nije navikla. Nije ni morala da se navikava. A ti misliš - dobro je: ničija je slobodna. Pa, ničija je baš i ničija zato što tako voli slobodu i što nikad ne bi postala nečija. Svačija je isto nečija, samo što je previše nečija, ali uz dobre razloge može postati umereno nečija, pa opet može postati samo tvoja. Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi? | |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Apr 19, 2008 6:45 pm | |
| Abdulah Sidran - Potrebno mi je dušo
Potrebno mi je, s vremena na vreme, da verujem kako nekog volim, na cesti, neku blagu ženu po hodu prepoznajem, i trpim, kao, zbog nje.
Pa kada legne noć u moju sobu, na sto i postelju - zamišljam: ona će ujutru stići, mehko ključ u tužnoj bravi okrenuti, nad postelju mi se nadnijeti, kao majka - čist oprez u brižnom kretu, čednost u živoj ruci, pod kojom oči otvaram, i dodirujem je, govoreći: "Potrebno mi je, dušo, s vremena na vrijeme, da vjerujem kako nekog volim, i ljubim, u jutrima ovim, punim strave, a pustim..." | |
| | | Storm_z
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Apr 21, 2008 12:59 am | |
| PROLOG
Prekoljite već jednom te vaše violine i obrišite gudala o rukave.
Dignite se na prste kad vas krste. I ljube u belo čelo. I pljuju u oči plave.
Pogasite sveće. I cveće. I trave.
Prošla su bezazlena leta.
U ovu noć, zgužvanu kao ćebe među nogama časnih sestara koje pate od nesanice, ja sam poslednje jeftino nebo za sve sanjare i pijane ptice.
Oslušnite, to zvezde sa presnim krestama kukuriču jesenji vetar.
Možda je to starost nečujno dotakla naše usne i obraz bled, i nišani nam kroz zenice iz dve pokojne puške.
Zašto bi, inače, tišina tako sanjivo grlila drvored, kao pripiti vojnik prozeblu butinu sluškinje na rastanku u parku iza fudbalskog stadiona?
Gospodine grade, vi ne zaslužujete beskrajne bakljade ptica iznad krovova davno posivelih, ni žute suze u očima bandera duž svih ovih ulica, gde smo jedinu mladost zevajući oživeli.
Gospodine grade, dosta je bilo parade, vatrometa i zvona.
Nisam, valjda, uobrazio da to krošnje pod mojim oknima jecaju, i sviraju u orgulje.
A ruke im tako oguljene, tako uvele, tako krastave?
U ovu noć, kad svi ravnodušno put groblja marširaju, marširaju, i vuku po blatu svoje otrcane vence i zakrpljene zastave, dižem u ruci trobojne pelene nerođenoga sina.
U ovu noć, kad se magla u daljinama zgrušava i razliva, kad niko i ne pokušava da mi razume u zenicama ove varnice, nisam, valjda, uobrazio da sam jedini ovako lud i naivan, i divan, divan kao izlog periferijske starinarnice u kome ima mina.
Vetre, izvolite samo, pobacajte lišće u reku, kao deca svoje raspukle balone.
Jesen je najbudalastija tuga među tugama.
Jesen je moja ljubav od pet zelenookih slova, i laž, najdetinjastija laž, od koje sam do nesvesti rđav i dobar.
Vetre, šta nas dvojica znamo, možda u ovom trenutku u sve žute vagone na nekim dalekim žutim prugama ulaze devojčice iz naših žutih snova, devojčice sa kosom žutom kao raž.
Zašto bi se, inače sve ovo zvalo tako žutim imenom: oktobar?
Mi, koji ovako promuklo tepamo i ljubimo, mi, očetkani pažljivo kao jedina odela, i rasušeni u tuđim sećanjima kao iskrpljena olupina zaslužili smo noćas ovu poslednju, najlepšu svoju plovidbu, zar ne, vetre, zaslužili smo noćas, kad truli i kisne svet.
Njeno belo ime među našim utrnulim zubima ima ukus krvoliptanja i kupina.
Kad je volimo, to je tako užasno crveno, crveno do dna naše jetre.
Kad je volimo, to je kao kad golim trbuhom srljamo na bajonet.
Nisam, valjda, uobrazio da zvona bez razloga zvone?
Gospodine grade, ja sam pošteno prolazio i gazio. Sad mi je dosta parade.
U ovu noć, iskraćalu kao serijske bluze i pantalone u popravilištima za posrnulu mladež, dozvolite mi da se javno iskradem.
Raskidam rodbinske veze sa onima koji večno vole i večno žive.
Neozbiljan sam kao drveće što čupa najzdravije korenje i nekud beži tajno za šesnaestogodišnjom kometom da joj ponudi pokislo gnezdo u svojoj razbarušenoj kosi.
Moja ljubav je sve od molitve i od kičmene moždine.
Moja ljubav je kao pregrejane lokomotive. One što napuštaju šine i skreću poludele svetom nekuda sasvim levo, nekuda sasvim beskrajno.
Moja ljubav je kao kad se poskidamo bosi, do srca bosi, do sramote bosi.
Prijavljujem se, ako je potrebno da se nekome ludost usmeno javi.
Raspoložen sam da se čitave jeseni pravim i naivan i zlatan.
U ime svih vas kupiću ujutro travi najlepši poklon plavi, da sporije požuti od zavidljive tuge kraj vrata.
Zabranjujem da drvo pred mojom kućom zbunjuju prognozama meteorologa. Mi, koji proizvodimo lišće, zaslužili smo da živimo duže i od fresaka.
Polako ova samoća pije mi krv, mada je mnogo zdravije popiti duplu od bresaka.
Nije me stid što sam u desetercu sisao mleko jedne neverovatne domaće matere,
Iako ponekad pornografski usnim i Pariy, i Las Vegas, i Rio.
Ja sam od neke vatre matore, i već sam razapinjao šatore i tamo gde je Atlantski okean bio, i gde nikad Atlantski okean nije bio.
Ja ću vam gledati u lice kad kažem: dan.
Ne učite se iz novina kako da se molite, i volite, i žalite i šalite.
Ako smo jednako goli, dole paravan!
Upalite!
Upalite da zakrpim sva mesta gde se polako cepa moja urođena kudelja i juče kupljena svila.
Upalite, da propešačim po sebi malo duže i sporije.
Upalite, neka sve bude smešno i budalasto kao prvog aprila!
I neka satovi igraju, dok se skroz ne raskorače, svoj otrcani - gran žete - iz istorije.
Nešto nije u redu odavde - do moje krštenice.
Na usnama mi okoreli najukusniji poljupci.
Od zvezda se u očima nagomilale žute ranice.
Nešto zaista nije u redu: ulica se uvija u kukovima kao oznojena palanačka raspuštenica na vatrogasnom balu u rukama sanjivog šefa stanice.
Vežite me čim počnem da sanjam vinograd! Zna se ko sam kad se pogase leta.
Neka me uhapsi moja majka, i saobračajna milicija: imam najneispravniju kočnicu.
Mogu da živim jedino ako oktobar liči na zlatnorumeni metak.
Oktobre, molim da mi sa pola metra budete ispaljeni u slepoočnicu.
Antic | |
| | | Storm_z
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Apr 21, 2008 1:04 am | |
| Da li sam svuda gde su mi tragovi, Ko zna s čim sam se spajao, A nisam ni takao?
Možda sam boravio i u svom životu, Možda postoje izvesni znaci, Ali kao da je neko stran.
Ali ipak uz mene se može, mada je neobično. Sa mnom je opasno ići, ja se nikad ne umaram.
Valjda sam jedini svedok koji sumnja u sebe Sve češće mi se čini Da nisam nikakav oblik Već da slobodno jedrim kroz sopstveno Pijanstvo – prepušten sunčevom vetru Odlivam se i dolivam.
Ali ipak uz mene se može, mada je neobično, Sa mnom je opasno hteti, ja nikad ne odustajem.
Neiskvaren iskustvom, poseban slučaj samoće. Ponekad izmislim sadašnjost, Da imam gde da prenoćim. I suviše sam video, da bih smeo da tvrdim, Mnogo toga sam saznao, da bih imao ijedan dokaz.
Ali ipak uz mene se može, mada je neobično, Sa mnom je opasno voleti, ja nikad ne zaboravljam.
Pokušavam da shvatim učenja koja mene shvataju. Nejasna mi je vera, spremna u mene da veruje. Teško je biti okovan u moju vrstu slobode. Lako mi je s nemirom, ne mogu da umirim mir.
Ali ipak uz mene se može, mada je neobično. Sa mnom je čudno čak i umreti, jer ja se ne završavam. | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Apr 21, 2008 11:55 pm | |
| Izmedu mene i tebe...Izmedu mene i tebe tako je malo prostora. U taj procjep stao bi tek treptaj svjetlosti. U njeg se smjestila naša cežnja, u njeg se smjestila naša ljubav.
Tako smo blizu ti i ja, a opet tako beskrajno daleko. Dijeli nas tek djelic najmanjeg dijela. A ipak, koliko god se trudio, koliko god težio i htio, nikada me neceš dosegnuti.
Izmedu mene i tebe tako je malo vremena. U taj procjep stao bi tek treptaj oka. U njeg se smjestio naš život, u njeg se smjestila naša sudbina.
Tako smo slicni ti i ja, a opet tako beskrajno drukciji. Usprotivilo nam se cudnovato prostranstvo neodredenih razdaljina, prostranstvo kojeg nije potrebno prijeci.
Ne napreži se uzalud, jedini moj, ne širi svoje ruke ne bi li me zagrlio. Izmedu nas je more beskraja - ne vece, ne dublje od nježnog dodira. Ali zar ne znaš? To je more ljubavi i ono ce nas zauvijek spajati.
A.P.Kezele[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Apr 23, 2008 1:12 am | |
| SREĆNA PESMA
"Da li će ovo ličiti na srećnu pesmu, da li će ovo ličiti na srećan početak, da li je ovo ipak samo prividna sreća, neću reći, jer ni sama ne znam...
Isprobavam svoje mogućnosti, isprobavam da dušu oslobodim, isprobavam da sve oteram od sebe, samo ne znam da li ću uspeti...
Ovo bi trebalo da liči na srećnu pesmu, neću lagati jer ipak tako neće biti, sve dok u meni postoje demoni prošlosti, sreća će mene i dalje zaobilaziti...
U hodniku mog života obavijen mrakom, ja po njemu tumaram kao da tražim, kao da uporno skupljam ostatke blata, koji prekrivaju onaj deo mene...
U svemu tome ja i dalje vidim senu, onu senu prošlosti u meni, vidim onaj deo koji meni nedostaje, samo želim da ga konačno ispunim...
Neću lagati, ali ima malo u meni nade, da je ovaj osmeh na mom licu, ipak vezan za neke sadašnje trenutke, neću lagati, jer ipak znam da jeste...Još je tu, neće otići, a neću ni ja...."[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Apr 23, 2008 1:28 am | |
| UKLETI GRADStala sam u zoru pred vrata ukletog grada, sa rukama ranjavim kandžama života, stala sam da prođem kroz ta vrata, tada više neće biti povratka...
Taj ukleti grad neće biti utočište, neće biti moje bekstvo od tebe, biće samo još jedan u nizu mojih padova, koji mi sada treba...
Ne želim više da idem putem koji me vodi niz stramputice života, ovo je poslednji korak koji ću načiniti, preći preko tog praga, i ostati tu...
Ali ipak, ostaću zarobljena silom volje, ostaće zapisano da sam ipak postojala, vratiću se možda jednom da kažem dokle, dokle ću ići po trnju, i gaziti sebe...
Više neće biti bitno koji je dan ili sat, vreme je ionako neuhvatljivo za sve, želja je ionako previše jaka, i ostaću tu, kao i do sada, sa željom koja u menio gori... [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Apr 23, 2008 10:36 pm | |
| NAS DVOJE
Najzad si tu,pokraj mene U mome domu koji prokisnjava I nema kreveta gde bi legli. Ti me volis i mladic si mi sada. A ja sam nesrecna A tako te volim. Zasto ovo nebo nije nize, Da pokrivac nam bude, Zasto ova zemlja nije meksa, Da mozemo leci. Izadjimo napolje bosi, Bez odece na sebi, Izadjimo na kisu zagrljeni, I podjimo drumom pravo [You must be registered and logged in to see this image.] Ka cilju kojeg ..... | |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Apr 24, 2008 7:51 pm | |
| Okrutnost
Bila je tako lepa one veceri i tako vedrih ociju. U smionoj igri dopustila je da joj skinem s ramena belu maramu.
A kada je noc spustila preko nas svoju crnu zavesu, postao sam još odvažniji. No onda mi se istrgla i rekla: - "Pricekaj - do sutra!"
Drugog dana, kada sam je sreo, bila je još divnija.
I ja joj - uzdrhtavši od srece -rekoh što mi je obecala. No ona mi je na to odgovorila: - "Mutne reci što se kazuju u noci, gube danju svaki smisao!"
I nasmešivši se blago rece mi na odlasku: - 'Budi strpljiv i ne gubi nade nikada!"
Abu Nuvas | |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Maj 04, 2008 4:14 pm | |
| Ni bogova ni molitava...
Ni bogova ni molitava! Pa ipak biva ponekad da čujem Nešto kao molitven šapat u sebi.
To se moja stara i večno živa želja Javlja odnekud iz dubina I tihim glasom traži malo mesta U nekom od beskrajnih vrtova rajskih, Gde bih najposle našao ono Što sam oduvek uzalud tražio ovde: Širinu i prostranstvo, otvoren vidik, Malo slobodna daha.
(Beograd, 1973) | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Maj 14, 2008 12:54 pm | |
| | |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Maj 16, 2008 9:43 pm | |
| Sta si moje ti?
Pakao i raj, pocetak i kraj eto to si moje ti! I moje sunce i moje jutro mesto gde pocinju moji sni. Neznost i grubost razum i ludost sto na meni ostavlja trag. I sreca sto mi na vrata kuca ali mi ne prelazi prag. Ponor i vir rat i mir koji mojom dusom hara i lomaca jednog unistenja. Pepela nastalog bez vatre i plama. Jutro i noc slabost i moc koje sam vremenom stekla. I vatra moja usred zime koja me do bola opekla. Radost i jad i nekad i sad koje stoji na nogama od stakla i zaborav moj koji ce doci kada se smeh zacuje iz pakla.
Jesenjin | |
| | | Storm_z
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Maj 23, 2008 8:01 pm | |
| TEODORA BOJOVIC & NIGHT SHIFT - DAJ MI SNAGE
Pokusam nekad da zaustavim vreme Dohvatim minut da me saceka Prestajem brzo da izgovram rec Pretvaram bes u novi okrsaj Pokusam nekad ali sakrijem lice Ne vidis koji strah me proganja Ostajem jaka dignute glave Ne vidis da sam te zavolela
Ja bojim se da gubim te I znam
I daj mi daj mi sad snage Daj mi i samo ovaj put Da opet ne odustanem I daj mi daj mi sad odgovor daj mi Da li to mozes ti
Pokusam nekad da razumem Reci koje ne izgovoris Da izdrzim, da progutam Vatru koju zapalis Pokusam nekad da setim se slike Koja bledi od kajanja Okrenem list poslednji put Izdahnem bes i udahnem snagu
Ja bojim se da gubim te Jer znam
I daj mi daj mi sad snage Daj mi i samo ovaj put Da opet ne odustanem I daj mi daj mi Sad odgovor daj mi Da li to mozes ti
Telom me prizivas Pogled tvoj znam Recima odbijas Da li znas Da li znas
I daj mi daj mi sad snage Daj mi da opet ne odustanem I daj mi daj mi Sad odgovor daj mi Da li to mozes ti
I daj mi sad snage Daj mi da opet ne odustanem... | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Maj 30, 2008 11:02 pm | |
| SVETIONIK
Znaš li trenutak kada se more propinje do neba i kada ga munje pretvaraju u talase
Znaš li trenutak kada talasi svoju snagu rasipajuo tvrdu stenovitu obalui pretvaraju je u pesakZnaš li trenutakkada ljubav postaje boli pretvara se u večnostostajući skrivena u tajni jednog svetionikaZnaš li trenutakkada ljubav postaje radosti pretvara se sjaj žarulje koja se nikada ne gasi.[You must be registered and logged in to see this image.]***** [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Maj 31, 2008 10:55 pm | |
| Samo za...
Sad kad sam tu daleko od njega… Shvaćam da one reči koje sam govorila… Nisu imale smisla… Jer znala sam…uvek sam ga volela… Volela sam i volet ću…. Bez njegovog poljupca umreti neću… Shvatit će možda i on da ga nijedna neće voleti kao ja… Bojim se da ne zavolim drugog… Jer se moje srce ne bi moglo nositi sa takvom tugom… Bojim se da ga ne bi mogla gledati sa drugom… Šta mi vredi što sada ovo pišem… Kad on ne shvaća da za njega dišem…. Dišem za njega i nikog drugog… [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Jun 03, 2008 9:44 pm | |
| Tu sam zbog tebe, da zajedno dotičemo i nebo i zvezde, da spavamo na oblacima ljubavi, pevamo naše pesme, smehom rasterujemo ono što ne želimo da nam odnese sreću. Oči tvoje su moje ogledalo, sjajim se u njima... prija mi to, okupaj me tim zlatom, obavij me rukama, drži me uza se, zauvek i dalje od toga. Ne poznajem granice, kao ni moje srce ni moj um, sedinili su se, kao ti i ja, jedno smo dok spavamo na oblacima ljubavi....[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | sonia حبيبي
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jun 05, 2008 5:54 pm | |
| Koliko je srece u casima ovim, Kad se mjesec radja na plavoj visini, Kada slavuj pjeva negdje u daljini I razgara srce plamenima novim!
Ovdje drvlje staro duge sjenke baca, U nasoj rijeci brdo se ogleda; Dodji, jer mi srce vise mira ne da – Ja sam zedan, draga, tvojih poljubaca.
Ne moli se, tamo, pred ikonom starom! Ovdje, u slobodi, pred nebom – oltarom, Sa koga nam Gospod o milosti zbori,
Dodji da zajedno molimo nas dvoje: Ja cu sve da ljubim, oci, usne tvoje, A ti strepi, drsci i sa mnom izgori.
Aleksa Santic | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jun 08, 2008 6:48 pm | |
| Osmeh si mi vratio na lice, Sve si mi rekao pogledom svojim. Uvek si stajao negde sa strane, A ja sam te zvala anđelom svojim.
Zauzeo si posebno mesto u mom srcu, Pažljivo sam slušala i sledila sve upute tvoje. Ti, tako topao, nežan, drag, čuvao si me I sinoć naterao da ponovo zadrhti srce moje.
Nevažno mi je šta će drugi reći o svemu, Uvek si bio uz mene, kad mi je teško bilo. Znao si za svaku moju tugu, radost i setu I uvek si me znao uzeti nežno u svoje krilo.
Tešio si me, snagu mi davao, uz mene bio, Tvoja ruka je uvek bila u blizini, spemna. A ja sam mislila, samo me prijateljem smatraš I šta bih ja mogla od tebe tražiti, kao žena.
Priznao si mi, priznaću i ja tebi, značiš mi puno, Neka se razvija, raste, neka sve kaže vreme. Pružam ti ruku, idemo zajedno, u budućnost, Ne znamo šta nas čeka, ali sam ja uz tebe i ti uz mene.[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jun 11, 2008 11:30 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Jun 20, 2008 6:32 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jun 28, 2008 11:03 pm | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... | |
| |
| | | | Ljubavna poezija..... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 13 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 12 Gosta :: 2 Provajderi Eugen GrafvajerNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526287 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|