Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 49 Location : Tamo gde vecno sunce sja... Datum upisa : 16.08.2008
Naslov: 8 Mart - dan zena... Sub Mar 07, 2009 6:40 pm
First topic message reminder :
CESTIT OSMI MART SVIM DAMAMA OVOG FORUMA
Autor
Poruka
Danubius Čuvar Vatre
Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sre Nov 25, 2020 6:15 pm
Eugen Grafvajer ::
Danas je međunarodni dan protiv nasilja nad ženama.
Astra ::
Danas je međunarodni dan protiv nasilja nad ženama.
Ovo treba da je svaki dan, ne samo jedan dan u godini.
U Srbiji je to čisto baljezganje . Od početka godine je ubijeno 16 žena usled porodičnog nasilja ,prebijeno xy ,neprijavljenih slučajeva -na stotine . Svaki dan to gledamo po novinama ,po rijalitijima ,u Skupštini (treba se samo setiti šta je sve monstruozno izgovoreno prema MAriniki Tepić ,ili novinarki N1 ) Sigurne kuće su sprdačina -nemaju nikakvo fizičko obezbeđenje . Policija ,tužilaštvo ,sudstvo -sprdačina . Nasilnik dobije 15 dana zatvora ,zabranu prilaska -i to više niko ne kontroliše . Dok kažnjavanje ne bude drakonsko -ništa od toga . Jedan iz moje firme je živeo u Australiji ,prebio ženu . Istog trenutka -lisice ,avion ,izgon doživotni iz zemlje . Umro je kao pas ,više nikada nije video ženu i decu. Okrutno ? Ne ,pravda .Jer ju je tukao i ovde "u zemlji" ,kada je došao u "pravnu" -tačka zauvek.
Astra likes this post
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sub Mar 06, 2021 11:08 am
Samouka and Sibila like this post
Astra Zvezda Foruma
Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pon Mar 08, 2021 11:57 am
Kijara-brm likes this post
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pon Mar 08, 2021 1:39 pm
Sretan 8 Mart svim damama .
Sibila likes this post
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pon Mar 08, 2021 4:11 pm
Pozdrav sa 8 martovske "korona -žurke"
bosankaa and Samouka like this post
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pon Mar 08, 2021 5:11 pm
Astra Zvezda Foruma
Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pon Mar 07, 2022 8:35 pm
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pon Mar 07, 2022 8:56 pm
Svim našim damama -DF čestita "njihov dan" .
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pon Mar 07, 2022 9:41 pm
Sretan 8 .Mart svim našim damama i od mene .
Đole
Datum upisa : 07.10.2011
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Uto Mar 08, 2022 10:25 pm
Za Vaš dan...
ZoxZoja Stela Polaris
Godina : 56 Location : Plava Planeta Datum upisa : 13.01.2013
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Čet Nov 03, 2022 11:11 am
Ovde smo beše imali raspravu o "bogatim belim lezbačama kojima je bilo dosadno"? Pitanje je retoričko jer kao slon pamtim. E pa ako ne budemo "bogate bele lezbače kojima je dosadno" biće nam određeno da se kao zečice kotimo jer to tako odgovara imaocima nefunkcionalnog kurca
Kao Tetka četiri studentkine mogu samo da kažem
NO PASARAN
Danubius Čuvar Vatre
Godina : 64 Location : Datum upisa : 19.01.2008
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sub Mar 04, 2023 9:20 am
Povodom Dana žena, 8. marta, sa početkom u 18 sati, u Velikoj sali Opštinskog kulturnog centra Apatin, biće održan koncert Dušana Svilara.
Ulaz za ovaj koncert besplatan je za sve posetioce, a kako je broj mesta u sali ograničen, potrebno je prethodno preuzeti propusnice. Karte za koncert mogu se preuzeti počev od ponedeljka, 6. marta, od 10 do 12 sati i poslepodne od 17 do 19 sati, na blagajni Кulturnog centra.
DušanSvilar je rođen u Subotici 1990. godine. Ovaj izvanredan muzički talenat kada je pevanje u pitanju bio je pobednik takmičenja Zvezde Granda 2007. Po sopstvenom priznanju, jedan od njegovih pevačkih uzora je Zdravko Čolić.
Prvi javni nastup imao je 14. februara 2007. u Gradskoj većnici Subotice na festivalu posvećenom ljubavi i vinu. Izveo je pesmu „Ljubav, Bogom dana“, autora Spomenke i Kornelija Kovača.
Većinom je miljenik ženskog dela publike, a neke od njegovih najslušanijih pesama su Nije vredno sine moj, Iznad proseka, Salaši, Pusti me da budem tvoj i druge.
Astra likes this post
ZoxZoja Stela Polaris
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Ned Mar 05, 2023 9:27 am
Povodom praznika koji se bliži meni se sve više ježi koža od novinskih naslova. Pre neki dan vest da je otac prodao, da dobro ste pročitali PRODAO, ćerku od 13 godina muškarcu od 47. Za 3000 evra. U svoju odbranu rekao je da on može da radi šta hoće sa svojom ćerkom. Borba koju označava praznik koji se bliži nije ni izbliza završena.
Otiđite na proslavu ako je vaša firma organizuje, obradujte se poklonu koji ćete dobiti ali ne zaboravite da tu negde oko vas ima neka devojčica od trinaest godina koja je roba koja ima cenu.
Gost Gost
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Ned Mar 05, 2023 10:15 am
ZoxZoja ::
Povodom praznika koji se bliži meni se sve više ježi koža od novinskih naslova. Pre neki dan vest da je otac prodao, da dobro ste pročitali PRODAO, ćerku od 13 godina muškarcu od 47. Za 3000 evra. U svoju odbranu rekao je da on može da radi šta hoće sa svojom ćerkom. Borba koju označava praznik koji se bliži nije ni izbliza završena.
Otiđite na proslavu ako je vaša firma organizuje, obradujte se poklonu koji ćete dobiti ali ne zaboravite da tu negde oko vas ima neka devojčica od trinaest godina koja je roba koja ima cenu.
Mi ove godine nemamo proslavu jer smo prije par dana sahranili koleginicu staru 56 godina, bilo bi neumjesno da idemo i dernecimo, samo par dana nakon sto smo je sahranili.
Pitanje tebi Zojo, sta mi (npr. ti i ja), mozemo da uradimo sa tim sto znamo da tamo ima negdje nekih koji prodaju svoje dijete od 13 godina?
ZoxZoja Stela Polaris
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Ned Mar 05, 2023 10:34 am
justicija ::
...
Mi ove godine nemamo proslavu jer smo prije par dana sahranili koleginicu staru 56 godina, bilo bi neumjesno da idemo i dernecimo, samo par dana nakon sto smo je sahranili.
Pitanje tebi Zojo, sta mi (npr. ti i ja), mozemo da uradimo sa tim sto znamo da tamo ima negdje nekih koji prodaju svoje dijete od 13 godina?
Poštujem vašu odluku da ove godine ne slavite. Ljudska odluka.
Šta možemo nas dve da uradimo? Malo kao jedinke na žalost. Ali možemo da zahtevamo od sistema (onog dela kojem ti pripadaš profesionalno) da odreaguje. Da i "prodavca" ali i "kupca" smesti u ustanovu zatvorenog tipa. Možemo da prijavimo nasilje ako na njega naletimo. Da mlađim članicama familije govorimo da nasilje ne sme da se trpi ... Možemo malo ali naše malo po malo možda može da pomeri stvari na bolje.
Gost Gost
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Ned Mar 05, 2023 4:16 pm
Trgovina ljudima, posebno djecom je krivično djelo. Naša je obaveza prijaviti nadležnim organima krivično djelo. Ne radi se tu o tome da smo odlučili to da uradimo, nego je i obaveza.
ZoxZoja Stela Polaris
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Ned Mar 05, 2023 5:27 pm
Trgovina ljudima, posebno djecom je krivično djelo. Naša je obaveza prijaviti nadležnim organima krivično djelo. Ne radi se tu o tome da smo odlučili to da uradimo, nego je i obaveza.
Znam da je obaveza prijaviti tako nešto. Ali ... kod nas se još uvek smatra da je nepristojno mešati se komšijske stvari kad je u pitanju nasilje. Kad kažem mešati se mislim na prijaviti a ne olajavati što je jedna od omiljenih aktivnosti. Takođe i policija i sudstvo ovakve prijave olako uzimaju pa se to toleriše kao "porodična stvar" "kulturološke razlike" i slična opravdanja. Stalni rad, edukacija, kampanje i striktno pridržavanje zakona su jedini način da ne čitamo o femicidima, nasilju pa i o trgovini ljudima tj decom.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Ned Mar 05, 2023 7:18 pm
I manje Neki dan su uhapsili lika koji je "prodao ćerku" od 10 godina -za 3000 eu ?
Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Ned Mar 05, 2023 9:06 pm
Sada se zgrazamo, nekad smo ladno gledali romske svatove sa 13godisnjim mladencima, nikoga nije zanimalo......pa to je kod njih normalno......pa ima zemalja gdje je to dozvoljeno iako ja se jezim od same pomisli na to jadno dijete. Zakon postoji na tlu bivse Yu, i tada se udavale maloljetne cure, samo je trebalo da roditelji daju pristanak.....o cemu mi onda pricamo.
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Ned Mar 05, 2023 9:10 pm
Dodala bih i ovo.....u grupi na fb sam koja broji preko 20 000 clanica, kad se pokrene pitanje udaje, za nepovjerovati je koliko ih je uslo u brak maloljetnih, opravdanje je, pa i nase nene su se udavale sa 14, 15. To su 99% muslimanke....one same se ne protive, ko da se bori za njih, ako im nesto kazu, jos te napadnu.
Gost Gost
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Uto Mar 07, 2023 9:35 pm
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Uto Mar 07, 2023 10:05 pm
Svimm "cicama", Srečan Vam 8. Mart.
Hvala cicek .
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Đole
Datum upisa : 07.10.2011
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sre Mar 08, 2023 8:31 am
Gost Gost
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sre Mar 08, 2023 8:34 am
Danas je Dan žena - svih! I onih koje su potlačene, prebijene, zlostavljane, koje nose na leđima cijelu kuću, izgaraju na poslu, žongliraju sa kućnim budžetom kako samo one znaju. Dan svih onih koje trpe osude zato što misle, zato što su svjesne svoje snage, zato što mnogo toga mogu bolje, zato što mogu same, zato što biraju da budu same, zato što odlučuju da li će i ko će im gledati i oči i guzu, zato što biraju kada i sa kim će leći, zato što ih ne interesuje "šta će reći svijet": Eto zbog takvih podržavam ovaj praznik, zato ga čestitam, zato jer nas ima, koje jedne kod drugih prepoznamo kada onu drugu boli, što smo lični psiholozi jedna drugoj, što jedna drugoj ukažemo koliko smo ustvari jake! Još jednom svakoj od nas želim što više snage i hrabrosti da živi život!
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sre Mar 08, 2023 9:00 am
Hvala Justi ❤
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sre Mar 08, 2023 9:41 am
Drage dame -srećan vam 8 mart .
ZoxZoja likes this post
Gost Gost
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sre Mar 08, 2023 1:16 pm
Eto, upicanio sam stan pa idem da se tušnem i promemim uložak.
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sre Mar 08, 2023 1:46 pm
Drage dame neka nam je sretan naš praznik.
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Astra Zvezda Foruma
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pet Mar 10, 2023 10:54 pm
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Sub Mar 11, 2023 8:10 am
Astra ::
Po pitanju nekih "običaja", ne bih uplitao moždane vijuge. Bilo mi je čudno da drugarov ujak, tada ohoho stariji od nas, fura suprugo koju je kupio od nekog ix okoline Zaječara a supruga mu je bila mlaša i od nas.Jedbom kada se napio, hvalio se da ju je jeftino pazario.
Danubius Čuvar Vatre
Naslov: Re: 8 Mart - dan zena... Pet Mar 08, 2024 9:27 am