Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 04, 2010 6:12 pm
First topic message reminder :
Nije to nagovaranje, rodjeni moji. Ko nece dalje da cita - nek slobodno zazmuri. Ali pazite dobro: ako u vama postoji jedno veliko pitanje koje nestrpljivo zuri, pitanje vece od brda, i jedna treperava dusa sto veruje u cuda, i ako se u vama neke lepote talasaju i neke svetlosti radjaju, onda je sasvim svejedno da li zmurite ili ne zmurite jer cuda se vec dogadjaju.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 05, 2011 11:22 pm
ZIVOT Sve to ne zavisi od mene.
Setim se kako bese lep, nad vodama dubokim nekim, kao Mesec beo, sa lukom tankim i mekim, jedan most.
I, vidis, to utesi me.
Ne zavisi od mene.
Dosta je da tog dana, zemlja oko mene zamirise preorana, ili da oblaci prolete, malo nize, pa da me to potrese.
Ne, ne od mene.
Dosta ce biti ako, jedne zime, iz vrta jednog zavejanog istrci neko ozeblo, tudje, dete i zagrli me.
ZoranUE
Datum upisa : 05.10.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 06, 2011 9:31 am
AKO HOĆEŠ...
Ako hoćeš da o zori Pjevam tebi pjesme moje, Oj, ne bježi sa prozora, Da ja gledam lice tvoje!
Ako hoćeš da ti pjevam O sunčanom toplom sjaju, Oj, pogledni okom na me, Divotanče, mili raju!
Ako hoćeš da ti pjevam Onu tihu nojcu milu, Razvij tvoju gustu kosu - Mirisavu meku svilu!
Ako hoćeš da ti pjevam Miris divnog pramaljeća, Oj, razgrni njedra bijela - Da udišem miris cvijeća!.......
Ukoliko je neko zainteresovan da procita neki stih da to i drugi cuju neka poseti [You must be registered and logged in to see this link.] ili posalje mail na [You must be registered and logged in to see this link.]
jutarnja izmaglica
Datum upisa : 11.08.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 06, 2011 11:18 am
Iscekujem da san se pretoci u dan pokusaj da uspem -krenem i znam... meni podsrek , srca otkucaj.. krilo za let..oku sunca sjaj.. zelja i htenje...moj celi beskraj...znam i da znas... jedino sto ti mogu dati je.. moj san na dar.....
jutarnja izmaglica [You must be registered and logged in to see this image.]
jutarnja izmaglica
Datum upisa : 11.08.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 06, 2011 12:31 pm
O P O M E N A
Kad odsečes drvo zelenih zvezda, nije to samo njegov pad. Srušio si, prijatelju, nekoliko gnezda i zaklao jedan hlad.
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 06, 2011 10:04 pm
Mama, hteo bih da postanem srebro! Sine, bojim se, hladno bi ti bilo! Mama, hteo bih da postanem voda! Sine, bojim se, hladno bi ti bilo! Mama, hteo bih da sam tvoj đerdan od zlata! Možeš! Sklopi mi ruke oko vrata!
Federiko Garsija Lorka
Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 07, 2011 10:11 am
Pješačim dugom cestom za rukav te hvatam ko sjena Nemoj me mrzit, ne mogu brzo zaboravit stara vremena.
Pješačim dugom cestom i hvatam te za ramena Ne preziri me, ne mogu brzo zaboravit dobra vremena.
Shi King
Đole
Datum upisa : 07.10.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 07, 2011 11:43 am
SAMOĆA
Sjedim u kafani, od jada me duša boli I čaša u ruci puče, vino i krv se proli Garava, još natoči, ranjena te duša moli Sviraj Cigo, onu našu, samo jednom se voli!
Garava, posluži, večeras plačam i patim Cigo, brate, pjevaj kako da je vratim Ja krvarim, neka, moram da platim Znajte da me nema, ako sutra ne svratim...
Đole leta gospodnjeg 2006.
ZoranUE
Datum upisa : 05.10.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 09, 2011 11:50 am
ПРОЉЕЋЕ
Немој, драга, ноћас да те сан обрва И да склопиш очи на душеку меком! Када мјесец сине над нашом ријеком И на земљу пане тиха роса прва,
Родиће се младо прољеће! И свуда Просуће се мирис плавих јоргована; И пахуље сњежне падаће са грана У наш бистри поток што баштом кривуда.
Узвиће се Љељо над нашим Мостаром, И сваки ће прозор засути бехаром, Да пробуди срца што љубе и горе...
Зато немој, драга, да те сан обрва! Дођи, и у башти буди ружа прва, И на моме срцу мириши до зоре!
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 09, 2011 5:10 pm
...
Тргују вољом, мисли гоне, стиде се када стварно воле, пред идолима главе клоне, за новац и за ланце моле... ["Цигани", Пушкин]...
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 11, 2011 6:43 pm
"...moja najsentimentalnija legenda o nežnosti neodređena dimenzija svih mojih čula u namerama odjeka neka najlepša večnost sa hiljadu lica i jednom prolaznošću..."
Mita Golić
Only women
Location : Koje kude Humor : Smeh do suza a i dalje... Datum upisa : 14.07.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 12, 2011 8:16 am
Da li si, sestro, rasla na livadi s vetrom koji se mlad zamrsi u cvece pa ti je lice kao da ga gladi krilom senke leptira shto u snu prolece.
Da li si, sestro, rasla kraj zala pa su ti ochi shumne kao more, pa su ti dojke kao dva vala shto se igranja ne umore.
Ili si doshla iz toplih ruda, iz bakarnih zila, iz tamne lave pa ti je glas tunel pun chuda a suza tela, nemir poplave.
Ili si rasla medj peskom zlata, na dnu reke, u korenju vode pa su ti ruke oko mog vrata, dva mala izvora zedna slobode.
Oskar Davičo
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 13, 2011 12:40 pm
Čekaj me, i ja cu doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka.
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 15, 2011 11:24 am
Iz sto soneta o ljubavi
54.
Blistavi razumu, jasni demone apsolutnog grozda ravnog podneva, ovdje smo najzad bez samoće i sami, daleko od bunila divljega grada.
Kad čista linija okruži svoju golubicu i vatra odlikuje mir svojim hranom ti i ja podižemo taj nebeski plod. Razum i ljubav žive nagi u ovom domu.
Bijesni snovi, rijeke gorke sigurnosti, odluke tvrde od sna nekog čekića padoše u dvostrukom peharu ljubavnika.
Sve dok se u ravnoteži ne uzdigoše, blizanci, razum i ljubav kao dva krila. Tako je sazdana prozračnost.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 15, 2011 3:38 pm
Uvek ću se sećati tih lepih dana, dok ti tiho govoriš,ja mislim o nama. Zagrljeni sedimo stopljeni sa tamom, pružiću ti ruku, a ti pođi za mnom
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Only women
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 18, 2011 10:11 am
LJUBAV
Zbog tebe, u rascvjetanim vrtovima čeznem za mirisima proljeća. Zaboravio sam tvoje lice, ne sjećam se vise tvojih ruku; kako su se tvoje usne našle na mojima? Zbog tebe, volim bijele uspavane kipove po parkovima; bijele kipove bez glasa i bez vida. Zaboravio sam tvoj glas, tvoj sretan smijeh; zaboravio sam tvoje oči. Poput cvijeta sa svojim mirisom, ja u sebi nosim maglovito sjećanje na tebe. Živim sa boli poput rane; dotakneš li me samo, smrtno ćeš me povrijediti. Tvoja milovanja me obavijaju, poput bršljana na sjetnim zidovima. Zaboravio sam tvoju ljubav, još uvijek išćem odraz tvog lika u svakom oknu. Zbog tebe, teški mirisi ljeta nanose mi bol; zbog tebe, opet tražim oko sebe proročanske znakove nenadanih želja: padajuće zvijezde, komete.
Neruda
Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 18, 2011 12:15 pm
Samo budi to sto jesi, tu gde si, sta god da se desi!!!
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 18, 2011 2:37 pm
"... Sumoran trg. Krupne pahuljice u tvojim očima. Poneki usnuli prolaznik. Stih umrlog pjesnika ispisan na spomeniku poginulog komarca dok eho moje istine razdire ponoć. Bog mi je svjedok..."
Romualdo Miralles
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 22, 2011 1:51 pm
Dovuci jednostavne reči pred moja vrela stopala i nateraj me da klečim. Da im se divim i slavim ih. Možda tada odrastem.
Možda se ipak i usudim da ti jednog dana kažem previše (ili sve). Pustim vino sa usana da poteče i krvavo crevenu haljinu obučem za izlazak. Do tad cu pričati sa jastukom. Ti ne spavaš na njemu.
Nema te ni danas. i trešnje u grudima su sve zgaženije. Otrgo si mi misli od mene same pa ne znam gde su otišle. Ali znam da ih niko ne čeka. A moglo je jednostavnije.
Noći su prekratke za one koji umeju da sanjaju. A snovi su nekad toliko stvarni da ostaju urezani u kožu. Mirišete posle na njih, nosite ih uvek sa sobom kao dragi privezak. Nekad se i ne mora buditi. Dok god imate saputnika.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 22, 2011 4:55 pm
Uzme me u svoju tamnu kociju, nebo primi boju tvojih ociju Znam taj put, to je precica za bol
Jedan D-moll me razvali, neki bi to prosto tugom nazvali, Nije to, sta je tuga za D-moll
Only women
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Okt 24, 2011 9:39 am
Tin Ujević
Živjeti vrijedi zbog bljeska ljepote, pa da nam borba svaku raskoš ote, ni nisko rugo niti laska pasja
okaljat neće tvoje suho zlato, ni ukrasti nam, blago bogodato, suton što osmijeh lica tvog obasja.
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 28, 2011 11:36 pm
...i čuješ me izdaleka, i glas moj ne dodiruje te. Čini mi se kao da su ti letjele oči i čini se da ti je poljubac jedan zatvorio usta..
dejan
Godina : 45 Location : Beograd Humor : :))))) Datum upisa : 16.11.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 28, 2011 11:47 pm
Čekaj me - Konstantin Simonov
Čekaj me, i ja cu doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka.
Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kad ti kažu kako je vreme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek poveruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. Čekaj i nemoj sesti s njima, i nemoj piti ništa.
Čekaj me, i ja cu sigurno doći, sve smrti me ubit neće. Nek kaže tko me čekao nije Taj je imao sreće! Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat će mo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znala kao nitko na svetu...
nije stih ali me greota da secem
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 29, 2011 11:37 pm
Срећом, јастуци ништа не говоре. Чувају милион тајни у мекој белини перја. Они су као лађе, велике беле лађе, што плове у немогуће, у безмерја. Увече те одведу. У зору те доведу. И зна се, све је у реду..
Only women
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Nov 03, 2011 12:06 pm
Pater Nostri
Oče naš na nebesi Ostani gde jesi A mi ćemo ostati na zemlji Koja je nekad baš lepa Sa tajnama Njujorka Sa tajnama Pariza Koje nisu ništa gore od tajni Svetog Trojstva Sa onim malim kanalom Urk Sa velikim Kineskim zidom Sa rečicom Morle Sa mentol bombonama Sa Velikim ili Tihim okeanom I sa ona dva bazena u Tiljerijama Sa dobrom i nevaljalom decom Sa drugih trista čuda Koja su tu Tek tako Razbacana Svakom nadohvat Što se i sama nekad čude što su tolika čuda Pa se prosto kriju K'o gola lepotica što ne sme da se pokaže Sa nepreglednim legijama Nedaća sveta Sa legionarima Sa mučiteljima Sa šefovima ovoga sveta Sa šefovima i njihovim blefovima Sa godišnjim dobima Sa godinama Sa divnim devojkama i matorim budalama Sa sirotinjom koja je hrana topovima.
Zak Prever
Jasna_
Godina : 59 Location : White Land Datum upisa : 25.09.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Nov 03, 2011 2:52 pm
Celog života opsedala me je želja da stvorim sebi živu pticu. Pticu koja je samo jednom. Možda je trebalo da to pokušam ranije. Bio sam dete i, vrlo nepogrešivo, dospevao sam do svega u šta umem da poverujem. Oblikujući bezobličja, uzimao sam šaku ničega. I ništa nisam dodavao. I ništa nisam oduzimao. A imao sam uvek na dlanu nešto novo. Kakva magičnost materijala! Kakva čudesna linija! Kakva raskoš boja i površina, senki i svetlosti! Celog života opsedala me je želja da stvorim pticu drukčiju od svih ostalih.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Nov 03, 2011 8:39 pm
Ljubav čini i nemoguće mogućim
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Nov 03, 2011 8:56 pm
Ljubav ne znaci biti sretan, vec odabrati svoju patnju!
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Nov 03, 2011 9:55 pm
Gledajući unatrag,
otkrivam da ako nastavim na zapad
primičem se istoku, dom je zapravo bliže.
Ali drugi me putokazi zbunjuju,
kao kada se prijatelji razdvoje, ili rastave,
ne znam kojom stranom krenuti.
Danas sam na parkingu trgovačkog centra
vidjela biljku zanjihanih grančica koje izviruju
pune narančastih cvjetova razdvojenih
u parove zvončića, u susret istoku i zapadu.
Razasute rastu, ali ne odvajaju se od stabla.
Život može biti tako jednostavan i lijep.
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Nov 04, 2011 9:41 pm
Ne budi daleko od mene ni jedan dan, jer, ne znam kako bih rekao, dan je dugi, čekaću te na nekoj stanici kad negde daleko usnu valovi..
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Nov 05, 2011 10:06 am
Ljubav je stablo ciji su plodovi gorki, a korjenovi duboki.
Only women
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Nov 06, 2011 11:00 am
[center]U vašem životu, kažete, nije bilo ni suza ni čežnje pod brijestovima.
Nikada u njemu niste napisali nijedno ljubavno pismo niti ste ikada i pomislili na samoubistvo.
Po čemu onda znate da ste uopšte živjeli?!
Izet Sarajlić
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Nov 06, 2011 11:09 am
Secaj me se
Secaj me se kada zora bela Sunce u svoj dvor zacaran vodi; secaj me se dokle ispod vela srebrnoga noc snivajuc hodi; uzdrhtis li kad te zadovoljstvo zove ili senka mami u vecernje snove, cuj iz tamnog granja glas kako odzvanja: Secaj me se.
Secaj me se kad volja sudbine zauvek te rastavi od mene, kad od tuge,godina,daljine ovo srce ocajnicko svene. Za moju se tuznu ljubav ti pomoli. Sta su prostor ili vreme kad se voli! Dok je moga srca vecno ce da grca: Secaj me se.
Secaj me se kada slomljenoga srca budem u san vecan pao; secaj me se kad vrh groba moga cvet usamljen bude nezno cvao. Videti me neces;ali neumrlim duhom Ko verna sestra ja cu da te grlim Cuj u nocnoj tami Glas ko jecaj sami: Secaj me se...
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Nov 09, 2011 3:46 pm
LOŠA SAM – Dokazaću ti da mogu bit još gora TERAM INAT - Uvek, jer prolazim mnogo bolje u životu NE POPUŠTAM – nikad , teram sve do kraja BEZOBRAZANA SAM – za vas koji ne možete podneti istinu u lice DRSKA SAM – za one koji me ogovaraju Ali za ljude koje volim – ŽIVOT DAJEM!!! Ja ne znam zašto sam ovakva, ali znam... kad bih bila bolja ne bih valjala!!!
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Nov 09, 2011 5:44 pm
Neki ljudi dodju u nas zivot i brzo odu.Neki ostanu neko vrijeme i ostave otiske na nasem srcu a poslije toga vise nikad nismo isti.
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Nov 12, 2011 8:34 am
Непозната у давнини
Гледам те сад одавде: седиш у јулском дворишту Урамљеном у зидове високе преко главе. Тебе посматрају још и птице: као да те моле и ишту.
Мене не види нико Зурим из корова и траве Дубоко у углу, у затуреном скровишту.
Овде је хладовина највећа: мирише на влагу. Цигле су пода мном трошне и нешто зеленкасте. Тебе облива сунце. Видим: купа ти руку нагу. Тако је све око тебе чисто, у сунцу. Моја крв расте Из мене, као да отиче некуда, па тихо губим снагу.
Само да се не покрене нешто: нека врата. Само да не падне нека дуња, између нас, натрула. Ил’ цреп да не пукне изнад, од нечег: од птице, од мачијег бата.
Тишина расте између нас: пење се као прозирна кула. Само да је нико не дирне, никад. Осим ове песме. О непозната.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Nov 12, 2011 10:27 am
МОЈ ЖИВОТ/Radivoje Miladinović
Хтео бих а не могу Могао бих а нећу Имам а као да немам Немам а као да имам Желим а не смем Смем али ме је стид Тражим а не налазим Налазим и када не тражим[You must be registered and logged in to see this image.]
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Nov 14, 2011 8:16 am
"-Kad cvet božura na kaldrmi procveta,bez ijedne travke okolo,mrak će pasti usred dana .- -Celo Kosovo polje je,Hatidža,posle Velikog boja,prekriveno božurima.Kad bi samo znala koliko ih na njemu ima!-rekla sam joj. -Ne znam ja ,Vasilice,gde ti je to Kosovo polje,i koliko tamo ima božura,i kad su i zašto tamo izrasli,već ja vidim jedan usamljeni grm božura,i samo jedan cvet,nasred trga rascvetao.Vidim,Gospodarice,crvenu boju cveta koja donosi zlo-dodala je. -Ne može ,mila Hatidža,cvet božura zlo doneti,jer je božur carski cvet,i on zlo ne donosi,i njegove latice ne dotiče nijedan insekt sem pčele...što znači da je božur cvet cvet čistote,čednosti i sreće.- Onda je zato Kosovo polje puno božura.Zbog krvi carske i vladarske koja se prosula,a i zbog krvi mnogih mladih vlastelina,seljaka,pastira,lovaca..koji su ćivot svojom voljom dali,na tom nesrećnom polju.Tu su prekinute mnoge mladosti,i sreće ,i želje ,i nade.I svetlost je potamnela i slava se prekinula.- Kad božur procveta na livadi,medju travkama i drugim biljem,to ima neku poruku,ima neko značenje,razumeš.On označava nastavak života,i radjanje,i mladost,kao kad drevna ptica feniks iz pepela izraste,i snaga stiže i napredak i slava...Ali,kad procveta na kaldrmi,to je nešto drugo.To je zalazak sunca ,i gašenje života,i nestajanje i gubitak..To nije dobro..- -A kako može na kaldrmi grm da izrastei na grmu božur da procveta.- -Iz krvi,Gospodarice.Iz krvi carske ili kraljevske...Na kamenu..Jasno vidim kamenu ploču i gomilicu zemlje i praha.. i mali grm.. i cvet božura.- -Pogledaj malo bolje,Hatidža.Možda neće biti sve tako crno kako kažeš.- -U pravu si ,Vasilice...Evo vidim,i pored svega,neki napredak,neki novi početak,neki novi život....-"
Godina : 36 Location : Beograd Datum upisa : 22.04.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Nov 14, 2011 8:35 am
Hiljade i hiljade godina Nece biti dovoljno Da iskazu Onaj tren vecnosti Kad si me poljubio Kad sam te poljubila Onoga svetlog jutra U parku Monsuri u Parizu Na zemlji Koja se u zvezde racuna.
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Nov 15, 2011 10:26 pm
Govorio sam joj ti si derište, ti si balavica, sve sam joj govorio. I plakala je na moje ruke, na moje reči, govorio sam joj ti si anđeo, ti si đavo, telo ti zdravo što se praviš svetica, a padale su svu noć neke modre kiše ........................................
Only women
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Nov 16, 2011 9:07 am
"Strahin - bane, ti sokole srpski, tvome Đogu i tvome junaštvu svud su brodi đe god stigneš vodi…"
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Nov 17, 2011 8:49 pm
Kad ti udare samar , ti okreni drugi obraz. Ne pricaj , ne pravdaj se , jer takvima nije potreban dokaz . . . Ne daj im suzu sto iz tvoga oka sija , ona je ta koja njihovim dusama prija. Cuti i nasmej se , ti imas hrabrost i, a to je vrlina . . . Kada im ponestane laz i ,ubice ih tvoja tisina
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Nov 21, 2011 9:41 pm
Ti i ne znaš da vec danima sanjam istog leptira, samo svetiljke nisu iste ili se bar budim s nadom da nisu. On nema lica i nema ništa po čemu bi ga prepoznao sem malog ožiljka na lijevom krilu, a meni je i to dovoljno. Znam, trebalo je da bude proleće, a bila je jesen na splavu meduza i nije bilo sjaja u travi.
Ne, ne boj se. Moje rime sem što me nikad ne ostavljaju samog ponekad znaju tako divno da šute.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Nov 21, 2011 10:52 pm
Nocas zvone neki sitni sati izgubljeni lutaju mi snovi svi zivimo neki zivot novi a molimo stari da se vrati
Lily First Bride
Godina : 28 Location : .. majka Serbia.. Datum upisa : 12.09.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Nov 22, 2011 4:04 pm
.. neko pijan, lakse zivot odrobija..
jutarnja izmaglica
Godina : 68 Location : Beograd,moj rodni grad Humor : smehoholicarka Datum upisa : 11.08.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Dec 21, 2011 1:55 pm
Čistim svoj život, Kroz prozor ormar stari, Čistim svoj prostor Od nepotrebnih stvari.
Gdje li sam ih kupio ? Gdje sam ih sakupio ?
Čistim svoj život, Petkom odvoze smeće, Kada se nada budi I kad je blago veče.
Čistim svoj život od onih šupljih ljudi Kojima vjetar huji kroz glave i kroz grudi. Gdje li sam ih kupio ? Gdje sam ih sakupio ?
Čistim svoj život da spasim dok je vrijeme Malu jutarnju nježnost i gorko noćno sjeme. Gdje li sam ih kupio ? Gdje sam ih sakupio ?
Čistim svoj život Od prividnog svijeta, Od ljubavi bez traga, Od jeftinih predmeta.
Čistim svoj život, Tu hrđa je i tmina, I ostat ću bez ičeg, Al' bolja je tišina.
nepoznati autor
Poslednji izmenio jutarnja izmaglica dana Pet Dec 23, 2011 4:05 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Sibila_ Zalutala Niotkuda
Datum upisa : 20.12.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Dec 22, 2011 7:19 pm
"Kad potražim put u središte sebe, staze bivaju tešnje i tešnje... I skrijem se u zaklon tvog uha kao minđuša od duple trešnje... Al uspevam da jos jednom odolim, da prošapućem da te noćas ruski volim... Šta su reči... Kremen što se izliže kad tad..."
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Dec 22, 2011 8:01 pm
Govorio sam joj ti si derište, ti si balavica, sve sam joj govorio. I plakala je na moje ruke, na moje reči, govorio sam joj ti si anđeo, ti si đavo, telo ti zdravo što se praviš svetica, a padale su svu noć neke modre kiše nad Mostarom.
Nije bilo sunca, nije bilo ptica, ničeg nije bilo. Pitala me je imam li brata, šta studiram, jesam li Hrvat, volim li Rilkea, sve me je pitala. Pitala me je da li bih mogao sa svakom tako sačuvaj Bože, da li je volim, tiho je pitala, a padale su nad Mostarom neke modre kiše, ona je bila raskošno bela u sobnoj tmini al' nije htela to da čini, nije htela il' nije smela, vrag bi joj znao.
Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Dec 22, 2011 11:21 pm
Kako da dušu sputam, da se tvoje ne takne? Kako, mimo tebe, njom da grlim stvari i daljine? Ah, rado bih je sklonio na koje zaboravljeno mesto u sred tmine, u neki izgubljeni kut, u kom neće je tvoje njihati dubine. Al' ipak, sve što dodirne nas dvoje ko gudalo nas neko spaja, koje iz dveju struna jedan mami glas. Na kom instrumentu? Ko nas satka? I koji ovo svirač drži nas? O, pesmo slatka Rajner Marija Rilken
Poslednji izmenio panonski galeb dana Sub Mar 17, 2012 7:13 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 25, 2011 8:21 pm
Uz ljubav se nežno stislo biće moje, A ona mi kaže putove, kroz koje Moja čežnja ravno, samo njoj stiže. Sada bela ruža, a sad belo cveće, Pričinja se meni sneg što s neba leće, Dok mislim .....Matteo Mario Bojardo na Sunce-Vojvodinu, kome sam sve bliže....Jer moje ♥ kroz nju dise....[You must be registered and logged in to see this image.]
Poslednji izmenio panonski galeb dana Sub Mar 17, 2012 7:24 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Krupljanka
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 31, 2011 12:21 pm
MOZDA JE GLUPO SLAVITI VREME STO PROLAZI,ALI JE LEPO RADOVATI SE NOVOM STO DOLAZI I ZATO VAM ZELIM U GODINI NOVOJ SVE BOLJE I LEPSE NEGO U OVOJ,ZDRAVLJA I RADOSTI,PESME I SMEHA,POMALO LUDOSTI I OPROSTIVOG GREHA.MUDROST ZA SLOGU,ZNANJE ZA LOVU I LAKO CETE PREZIVETI GODINU NOVU.SRECNA 2012.-ZA SVE MOJE PRIJATELJE- ♥
jutarnja izmaglica
Godina : 68 Location : Beograd,moj rodni grad Humor : smehoholicarka Datum upisa : 11.08.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 31, 2011 12:31 pm
Prijatelji dragi...
Na izmaku ove i doceku Nove, svodimo racune,zarad duse svoje, prebiramo,listamo,okrecemo list, obecanjem da ce mo truditi se bolje.
Da budemo bolji,da više se volimo., Oko glupih stvari da se ne gložimo, da ruku pružimo čestito i časno, da se svojih reči ne stidimo strašno, već da reči svoje s razumom krasimo, izgubljene i očajne da u život vratimo. Da u duši samilosti za sve gde je treba pružimo je nesebično ko andjeli s neba. Da gladnome hleba pružimo uz osmeh, da bolnome toplu rec ,damo kao podstrek, da gladnome ljubavi damo deo srca, usamljenom iz duse odagnano muku prijatelju pruzimo čvrsti stisak ruku. Donela je meni ,godina već stara,puno lepih trenutaka i puno drugara,zelim to da ostanu,da puno nas ima......ako tuga nekad dodje bice lakse svima.
Srecnu Novu Godinu i puno zdravlja, srece i veselja zeli vam od srca vaša JUTARNJA IZMAGLICA!!!