|
| Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
|
+81Ladyintheblack sonia rouzvel tvrtko Romantična Bokssha slatkicass Okano Breza Lakota Gagica78 doctorr67 Samouka Aktivistkinja Xenaa montoya meseceva rosa AstrinaKomsinica surčinac tok tuk tok Tattoo anđeo sa greškom Kijara-brm dusicaa cojle Djulieta podbarac Zana debilko Noisette emanuella UrOsKo Sikret Marquise NeObicnA Žar ptica Gothic Laura22 PJER Astra Samhain Galeb Sibila_ Jasna_ Only women Đole ZoranUE Vučica @GaZdarica@ atomski mrav padreex mikisetac Nono 64 Salome dejan brunolino veseljak 79 Nut svilanaasvaltu Sanjalica Ljutica daca Helena Trojanska Najda M. Aurora Borealis Krupljanka Danubius Doktor Zo Ivana_258 determinanta vasko1 promaja Trojanka Smiljan01 hator jutarnja izmaglica Harite Amisela Lily bosankaa EAGLE 85 posters | |
Autor | Poruka |
---|
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 04, 2010 6:12 pm | |
| First topic message reminder :Nije to nagovaranje, rodjeni moji. Ko nece dalje da cita - nek slobodno zazmuri. Ali pazite dobro: ako u vama postoji jedno veliko pitanje koje nestrpljivo zuri, pitanje vece od brda, i jedna treperava dusa sto veruje u cuda, i ako se u vama neke lepote talasaju i neke svetlosti radjaju, onda je sasvim svejedno da li zmurite ili ne zmurite jer cuda se vec dogadjaju. [You must be registered and logged in to see this image.]
| |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Jul 22, 2012 2:00 am | |
| Došao sam ti s pozdravom Da ti kažem da je sunce izašlo Da je ono toplom svjetlošću Po listovima zatreperilo, Da ti kažem da se šuma probudila da se sva probudila i sa svake grane ptice zalepršale i potpunom proljetnom žudnjom da ti kažem da sam s onom istom strašću kao juče, opet došao. Da mi je duša isto onako Voljna da služi sreći i tebi, Da ti kažem da me sa svih strana Radost zapahuje Da ni sam ne znam šta ću Pjevati, – ali pjesma zrije.
Afanasij Afanasjevič Fet | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Jul 22, 2012 5:30 pm | |
| Hvala svima koji su me gazili, bez njih se ne bi probudio osecaj vrednosti u meni. Hvala svima koji su mi postavljali uslove, bez njih ne bih znala da cenim prave vrednosti. Hvala svima zbog kojih sam plakala, naucili su me da se smejem i kad tesko mi je... | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Jul 22, 2012 7:24 pm | |
| Cujes li...
Cujes li kako traze stvarnost, rascupane, divlje, one, sjene, sto ih nas dvoje stvaramo u ovom neizmjernom krevetu udaljenosti? Vec umorne od beskraja, od vremena bez mjere, u anonimnosti, ranjene golemom ceznjom materije, hoce imena, granice, dane. Vise ne mogu zivjeti tako: na rubu gdje umiru sjene, a to je nistavilo. Pritrci, podji sa mnom. Pruzi ruke, pruzi im svoje tijelo. Potrazit cemo za njih boju, datum, grudi, sunce. Neka otpocinu u tebi, budi njihova put. Smirit ce se njihova velika, nemirna pomama, dok ih grcevito stiscemo medju nasim tijelima, gdje ce naci hranu i spokoj. Konacno ce usnuti u nasem snu zagrljenom, zagrljene. I tako, kad se odijelimo, kad se budemo hranili samo sjenama, izdaleka, one, konacno ce imati sjecanja, i proslost od mesa i kosti, vrijeme njihova zivota u nama. I njihov tjeskobni san sjena ponovno ce znaciti povratak u ovu tjelesnost, smrtnu i ruzicastu, gdje ljubav stvara svoju beskonacnost.
Salinas, Pedro | |
| | | sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Jul 22, 2012 8:26 pm | |
| Po svemu onome kako izgleda Ovo podne je sasvim obično Kao jedna stara pesma: Mali užareni trenutak tačno u sredini između izlaska i zalaska I ništa više. Ili još samo Pa i to već uzgred: Jedna svakodnevna slika ovde pred očima Koju ostvaruje okrugao život časovnika na tornju Sklapanjem svojih ruku Na molitvu --------------
Inače Po svemu onome kako izgleda Ovo podne je sasvim obično Kao jedna stara pesma.
Stevan Raičković, ''Podne'' [/i]
| |
Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Jul 24, 2012 9:55 pm | |
| Najlepše je slušati tišinu. U njoj možeš čuti sebe. Jer, ljudi najčešće čuju samo ono što žele čuti. Ali u tišini nađeš svoj mir, ostvariš svoje želje, ispuniš potrebe i osećaš se zadovoljno... | |
| | | PJER Pjer
Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Jul 24, 2012 10:00 pm | |
| Kad bih mogao recimo danas Nekom snagom svoje ruke Srca Bilo čega Izbrisati prošlost i sve što je bilo Prepustiti nekom drugom Ja bih to napravio, milo moje Jer ponekad znam Vozovi zakasne Avioni se sruše Ponekad neke svetlosti zavaraju duše Pa i život nam je neko možda Postavio na krive strane Promešao karte Možda slučajno ko će ga znati Ali kad bih mogao Kad bi dao Bog i rekao Što želiš vrati Ja bih tebe vratio na početak Da otvorim prvi ta vrata do tebe I eto dao bih sebe I sve što je bilo Izbrisao prošlost I sve zaboravio dane Da mi u sećanje samo tvoja ljubav stane. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Jul 24, 2012 10:21 pm | |
| Poželim da sam oblak, samo jedan dan, vjetrom nošena k tebi da dođem, da zaklonim sunčev sjaj, tvojom blizinom obasjam, rijeke,livade i šumski gaj, kapljicom kiše poljubac dam, i tiho nestanem dok toneš u san. |
| | | meseceva rosa Magična
Datum upisa : 02.05.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jul 25, 2012 7:34 am | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Stablo Ovdje sam u trazenju svoga puta. Jucer sam se zaustavljao pred tobom, o stablo, Skidao sam sesir, sav sam se poginjao Pred tvojim zelenim deblom I pjevao sam tvojoj ljepoti. Danas ne. Zaustavih se tek Da osjetim lagano tvoju sjenu I da vidim da li presrecem tvoj put, Svoj izgubljeni put. Ne pitaj me, o stablo, Koji je to put! Pusti me da ga nadjem dok je dana, Gle: oko nas Noc udesno kruzi. (Joao Accioli | |
| | | Zana
Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jul 25, 2012 12:35 pm | |
| Kad ocaj ,
iz tisine duse progovori
kad vapaj,
jecaj bola potiskuje
kad zvuci krivice
odzvanjaju..
Znaj ....
nisi vise covek koji vredis
nisi vise ono sto si bio
nisi vise niko i nista...
Sad si samo slomljena ruza
bez lista..
bez cvata..
bez zivota.. | |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jul 25, 2012 1:32 pm | |
| Ako sam uvek nasmejana to ne znaci da sam sretna i da je moj zivot savrsen,smejem se zato sto u meni jos ima nade da ce sve biti bolje...nekad.... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Jul 28, 2012 11:39 am | |
| Obasjane ruke
I najzad, svejedno jesmo li razumjeli ili nismo drvo koje nas dozivaše. Ako ono zna neku riječ i ako mi znamo neku riječ koja je jedina ostala visoka u toj poplavi, jedina pošteđena u zlu svakidašnjem. Vjetar će štititi drvo, a drvo sačuvati riječ da nam je preda jednoga dana, da nam je vrati čistu i visoku zauvijek. . .
Vesna Parun |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Jul 28, 2012 10:05 pm | |
| Ulazis u pesmu kao u svoj vrt slazes reci,pomeras mlado drvece u nekakav red razumljiv tvom oku tako nehajno kao sto u san moj ulazis kao u svoj vrt gde te svaka travka s radoscu docekuje i sunce ti na rame silazi , i korak ti je lak i necujan, kao da si i sama od sna satkana, iz noci u noc tako sa morem snagu premeravas,umirujes ga recima i u poslusnu pticu pretvaras. Ulazis u pesmu kao u svoj dom gde je sve oblikovano tvojom rukom, koja i mojom rukom uzaludne reci ispisuje koje bi da me od tebe odbrane. Pero Zubac
| |
| | | sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Jul 30, 2012 11:05 pm | |
| I ja sam živeo tako. Za pola veka samo stoleća sam obišao. Priznajem: pomalo luckast. Ponekad naopak. Al nikad nisam stajao. Večno sam išao. Išao… Ispredi iz svoje aorte pozlaćen konac trajanja i zašij naprsla mesta iz kojih drhte čuđenja. I nikad ne zamišljaj život kao uplašen oproštaj, već kao stalni doček i stalni početak buđenja. | |
| | | jutarnja izmaglica
Godina : 68 Location : Beograd,moj rodni grad Humor : smehoholicarka Datum upisa : 11.08.2010
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Jul 30, 2012 11:11 pm | |
| Tvoj život je tvoj život. Ne daj da utone u bolesnu vlagu pokornosti. Budi na oprezu uvek postoje izlazi. ...Negde ima svetla. Možda nema mnogo svetla, ali bolje i to nego mrak. Budi na oprezu. Bogovi će ti ponuditi šanse. Spoznaj ih, ostvari ih. Ne možeš da pobediš smrt, ali možeš pobediti smrt u životu, ponekad. I što česće to činiš biće više svetla. Tvoj život je tvoj život. Znaj to dok ga imaš. Ti si čudo. Bogovi čekaju da uživaju u tebi. Čarls Bukovski | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Jul 31, 2012 1:45 am | |
| Iz sto soneta o ljubavi 43.
Tražim tvoj znak među ostalima, u oštroj i valovitoj rijeci žena, pletenice, oči tek utonule, plesne noge što posrću ploveći u pjeni.
Odjednom mi se čini da spazih tvoje nokte, duguljaste, utakle, nećake neke trešnje, zatim tvoja je kosa što prolazi i čini mi se da vidim kako u vodi tvoj lik od lomače gori.
Gledah, ali nijedna ne imade kucaj tvog srca, svijetlo i mračnu glinu iz šume koju si donijela, nijedna nije imala tvoje malene uši.
Ti si jasna i potpuna i jedina među svima i tako s tobom idem prelazeći i ljubeći široki Mississipi ženstvenog ušća.
Pablo Neruda |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 01, 2012 10:50 am | |
| Trazim te, sanjam te pijanim ocima, u nocima, u tudjim licima, u stanovnicima nekih drugih svetova - gde je nas? Micem usnama bez glasa dok pada zaborava plast... | |
| | | Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 01, 2012 10:14 pm | |
| VRATA DUSE MOJE Аутор Natasa Nata S Pokucas ... otvoricu ti Potrazis ... pruzicu ti
Zalogaj razumevanja Sa tobom podelicu ja Ostaces ... drago mi U mojoj maloj dusi Ima se mesta dosta Za svakoga gosta Odes ... prihvaticu I tad vesto shvaticu Da svak trazi i nađe Svoju dusevnu luku Postujem svaciju Donjetu odluku | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 01, 2012 11:57 pm | |
| LIJEPA I SLIČNA
Jedno lice pri kraju dana Jedna kolijevka u mrtvu lišću dana Jedan bokor gole kiše Cijelo sunce prekrito Svi izvori izvora na dnu vode Sva ogledala razbitih ogledala Jedno lice u ravnovjesju tišine Jedan oblutak među drugim oblutcima Za lišće pri posljednjem odsjaju dana Jedno lice slično licima zaboravljenim.
(Pol Elijar | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Avg 04, 2012 9:39 am | |
| Ja i ja
O kad bih mogla samo jednom ja nekuda iza bregova pobeci od sebe. Sasvim sama i vedra projurila bih kroz sume, razgrnula livadi nedra. U zivot bih se zagnjurila, svakom bih ruku pruzala. Sa strascu bih se pozurila: da vidim u zivotu kako je, dusa necija ako je za radost stvorena.
Jer od rodjenja sa mnom, ma kud se makla, idem ja vecno sumorna.
A meni se uvek dopadalo: kad su tice kroz noc letele, kad je lisce tiho opadalo; kad su senke u sen sletale, kad me ljudi nisu voleli, kad su stvari dusi smetale. Oduvek je jedna ja slutila kobi, suze i bolove, i radosti moje sve pomutila.
Oduvek me slatko zlostavljala: ni u sumi, ni u ljubavi, ni u radu ni caska me nije ostavljala. Znam, umrecu i ostaricu; a nju uvek mladu, uvek zednu bolova na zemlji ostavicu.
Desanka Maksimovic | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 07, 2012 8:41 am | |
| A koliko si imala ljubavnika? I gde si sve s njima spavala? I što su ti govorili? I kako je kako je bilo? Daj mi mira.
Čuješ, daj mi mira, fućkam ti na tvoje fotografije spremljene u kutiji od cipela, pisamca u vernoj ljubavi sakrivena po manžetnama i u policama pod rubljem, prestani, prestani, idi već, kao nesnosnu muhu pratim očima tvoj lik po svim kutovima, idi, izleti kroz prozor, nek te odnese propuh, idi, nemam vramena, moram se ispavati, idi, rasplini se, rastopi se negde u toj naradzastoj lokvi pod svetiljkom, izgubi se među slovima ove glupe knjige što je čitam.
Idi, ne volim te, ništa neću, ništa nepitam, to me ne zanima, fućkam ti na tvoje adrese i telefonske brojeve, i sed, i sed, ću te još voleti, no za ime Isusovo, koliko, koliko si ih imala?
J.Šotol
| |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 10, 2012 10:21 pm | |
| "Prošetaš mojim mislima u jednom danu i previše puta. Ne, ne zamjeram ti. Kad god poželiš,slobodno svrati..... jer moja te je duša poznala..." Ivo Andric! Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | NeObicnA Unusual
Godina : 41 Datum upisa : 10.08.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 10, 2012 11:14 pm | |
| Nemoj da mi uputiš više nijedan pogled, čak i ako bi smeo. Svaki tvoj pogled samo nove uspomene piše i tiho, nečujno urezuje tvoje ime u neke moje još nerodjene rime žute i plave boje, a ja nisam sigurna da li bi ti to hteo.
Dragana Konstatinovic | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Avg 12, 2012 12:08 pm | |
| “Vidiš, Sarajevo je srednjeg roda… Kao dete… Zaigrano… Prostodušno… Naivno… Beograd je, recimo, Taj Beograd… Muškarčina… Švaca i galamdžija u raspasanoj beloj košulji, na hoklici pred prepadnutim svircima… i Zagreb je Gospon Zagreb… Koketni gebelovski brčići, prefrigani šmek preko jutarnje štampe… Najveću larmu podigne kad zvecne kašičicom o rub porculanske šoljice… Pa Gospođa Ljubljana… Snežna Kraljica… Uobražena, elegantna, racionalna… Koja je tako hladno napustila taj brak iz računa čim je shvatila da računa više nema… A Sarajevo… Lakoverno, detinjasto… Zato ono prvo i pruža ruke…” Đorđe Balašević
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 14, 2012 5:59 pm | |
|
"Svijet mi je odjednom postao tajna, i ja svijetu, stali smo jedan prema drugome, začuđeno se gledamo, ne raspoznajemo se, ne razumijemo se više." (Derviš i smrt)
| |
| | | Marquise
Godina : 61 Location : Srbija Datum upisa : 12.08.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 14, 2012 9:54 pm | |
| Ako sad nisi ti,nikad neces ni biti. Nije sve u svoje vreme, vec sve u tvoje vreme. M.Antic | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 14, 2012 9:56 pm | |
| Ojačala sam..... Ne savijam se više pod udarcima.... Naučila sam ih uzvratiti... Život me isklesao, oblikovao svakim udarcem.... Učinio me borcem. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Sikret
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Avg 14, 2012 10:56 pm | |
| ''Dodirni me osmehom... Neznoscu... Izbrisi mi setu iz ociju... Promeni mi bit bica! to je sreca.. Nek se rascveta srce ko" ovaj cvet ispred mene... A ja!? Sve cu obojiti sve U ljubav! "♥ ^^❤❤♥♥●•٠~~ ^^T^^ ~~٠•●♥♥❤❤^^ | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 15, 2012 1:37 pm | |
| Mjesečina
Od bijela kamena stepenice se uzdižu. Na njima rosa, a u rosi mjesec pun: stepenica svaka jednako se sja. A carica u dugoj odjeći penje se, penje, a rosa biserom rub orosi njene odjeće. Do paviljona ide u kojemu mjesečina prede niti. Zabliještena, zastade na pragu. Ruka njena polagano odgrne zastor od bisera : i padaju mali kristali, žuborom skaču kao vodopad, kroz koji sunce sja. Žuboru tad carica prisluškuje i tužno gleda dugo u mjesec, u mjesec jesenji, što sja kroz biserje. I tužno gleda dugo u mjesec.
Li T'ai Po |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 15, 2012 1:53 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]
Narandža
Patent - zatvarac skliznuo je na slabine i sretna oluja tvog ljubavnog tela usred mrklog mraka prosula se odjednom I haljina padajuci na uglacani parket nije napravila veci sum od kore narandze kad padne na tepih Pod nogama Mala sedefna dugmad krckala su kao semenke
Crvena narandzo divni plode vrh tvojih grudi ucrtao je novu liniju srece na mom dlanu Crvena narandzo divni plode
Sunce noci.
Zak Prever | |
| | | Marquise
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 15, 2012 7:12 pm | |
| „..Ipak uz mene se može, mada je neobično, Sa mnom je opasno hteti, ja nikad ne odustajem... Sa mnom je čudno čak i umreti jer ja se ne završavam...“
M.Antic
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Avg 15, 2012 10:32 pm | |
| Vjerujem, slijepo, bez sumnje, jer drugačije vjerovanje ne postoji, da ljudi nisu ljudi ako ne vole, da život nije život ako nisi voljen....Ima li išta savršenije od iskrene,čiste i uzajamne ljubavi?
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Avg 16, 2012 12:25 pm | |
| Zarobljene
Susrećem ih stalno Klate se na štiklama Bezizražajnih lica
Nose imitacije kože, krzna, zlata Kikoću se na svaki kompliment I čini se kao da su doista sretne
One druge Tegle kese, cekere, karniže, tepihe Kosa im je masna Ruke ispucale I čini se da nemaju nikakve sličnosti S onim prvim
Ali u suštini su iste Padaju na pseudonježnosti Primaju se na pseudovrijednosti
Trebalo je da uče – gledajući svoje očeve Trebalo je da znaju – gledajući svoje majke
Enesa Mahmić (LacunaMag)
| |
| | | Sikret
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Avg 16, 2012 3:33 pm | |
| Duboko veruj u ono sto zelis i zapamti izgubljeno je samo ono cega smo se odrekli! U zivotu pozeli samo jedno-da nikada ne volis izgubljeno i izgubis voljeno! | |
| | | UrOsKo
Godina : 30 Datum upisa : 16.08.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Avg 16, 2012 4:08 pm | |
| Kap po kap kisa se sprema, a tebe pored mene nema, meni hladno tebi vruce, ti mi trebas da mi ugrejes, ovo osamljeno i tuzno srce... :heart1: | |
| | | UrOsKo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Avg 16, 2012 4:18 pm | |
| Ej ti mali SlAdKi stvore,sto mi nocu krades snove, kad kod ti budes imao vreme.potrosi ga i nazovi mene. meni bice drago jer te volim do neba beskrajno :heart1: | |
| | | UrOsKo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Avg 16, 2012 4:23 pm | |
| Ich come aus Ljubljana, where people smoke a lot of marihuana, but man im not like that, I just love the girl who enyoys to do that :pušač: | |
| | | UrOsKo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Avg 16, 2012 4:46 pm | |
| Ob Ljubljanici lezim, da o NjEj glavo si zbistrim, ker ona mi jo je zmesala, in mi zraven ljubcka dala. | |
| | | UrOsKo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Avg 16, 2012 5:08 pm | |
| Zame se NaSmEj u SoNcE poglej, on ti reku bo, KoK Te MiSsaM NoOoO.....!!! :sunce11: :maja 2: | |
| | | UrOsKo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Avg 16, 2012 10:39 pm | |
| Pijan sam al ne toliko, da zaboravim da te volim CicO....... | |
| | | UrOsKo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 17, 2012 8:46 pm | |
| Jedno pice, mozda dva, samnom si ukrevetu, do pola dva. :srrrr: | |
| | | UrOsKo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 17, 2012 8:51 pm | |
| ti me volis, ja tebe ne, AIDE BEZI BRE!!!!!!!!!!!!! | |
| | | Marquise
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 17, 2012 9:08 pm | |
| "Još bi nam mogla desiti se ljubav, Desiti - velim, Ali ja ne znam, da li da je želim, Ili ne želim..." D.Cesaric | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 17, 2012 9:14 pm | |
| Niko se i nije dovoljno trudio, ili za nju nije ni postojalo 'dovoljno'. Postojao je davno jedan, i samo on je znao način kako da je učini sretnom u potpunosti. '' Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Sibila_ Zalutala Niotkuda
Datum upisa : 20.12.2011
| | | | Đole
Datum upisa : 07.10.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 17, 2012 10:05 pm | |
| .....................................
Pletenica što ti grudi krasi gdje pupoljci zlatovezni vire eh, da mi je da zamrsim vlasi da vez pukne uzduž i na šire
da proviri mali biser plavi kao sunce između dva brega sa udahom svakim da se davi u dolini bijeloj poput snijega
......................................
Đole
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Avg 31, 2012 11:47 pm | |
| Dok plovite kroz zivot,ne izbegavajte uzburkano more. Mirna voda nece vas pretvoriti u vjestog mornara.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 12:06 am | |
| U suton
U suton, kada prve zvijezde I prve gradske lampe sinu, Kad ljubavnik o dragoj sanja, A pijanica o svom vinu - Ja tiho hodam pored kuća U kojima se svjetla pale; Sva zla, i nevolje, i sumnje Najednom budu posve male. I smiješim se u meki suton, Od zapaljenih zvijezda svečan, I osjetim dubinu svega, I da je život vječan – vječan. Dobriša Cesarić |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 12:27 pm | |
| Ptica - Žak Prever
Ptica koja leti tako nečujno Plica crvena i topla kao krv Ptica tako nežna, ptica ismevač Ptica koju odjednom obuzima strah Ptica koja samu sebe udara Ptica koja bi htela pobeći Ptica usamljena i izbezumljena Ptica koja bi htela živeti Ptica koja bi htela pevati Ptica koja bi htela vikati Ptica crvena i topla kao krv Ptica koja leti tako nečujno Da to je tvoje srce lepa devojko Tvoje srce koje krilom tužno udara O tvoje čvrste i bele grudi. | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 2:31 pm | |
| Čovek treba da se odrekne svega što bi mogao da zavoli, jer su gubitak i razočarenje neizbežni. Moramo se odreći ljubavi, da je ne izgubimo. Moramo uništiti svoju ljubav, da je ne unište drugi. Moramo se odreći svakog vezivanja, zbog mogućeg žaljenja." - M. Selimović Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 2:45 pm | |
| Ćutanje o pustinji
Šetamo po pesku Idemo u krug Senke naših tela Pokazuju nam put
Šetamo polako Polako šeta nas Pustinja pod nama Visoko iznad nas | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 3:19 pm | |
| Kad odeš
Kad odeš, kad zatvoriš za sobom vrata, ne osvrći se Kad bežiš, pobegni naglo i plači kad si daleko Kad već nisi to da možeš da ostaneš gde te vole Onda učini to brzo, brže od suze iz njenog oka.
Požuri da te suza ne stigne i ne opeče Pazi da te oko ne vidi i ne skameni Juri da te ruka ne potraži, ruka snena Stazi se svojoj jedinoj vrati, sebičnom sebi.
(Zoran Radmilović | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 3:30 pm | |
| On bese voljen…bar je tako On mislio I srecan bio. Po sto je puta srecan svako Ko veru nije izgubio, U kome zelje razum guse, Ko uziva u sreci duse Ko pijan putnik u krevetu, Ili k’o leptir na svom cvetu. A|l jadan onaj, ko u glavi Sve predvidi I prozre lako, Ko smisao im vidi pravi , Ciji je duh I srce jadno Zaledilo iskustvo hladno.
Puskin, Evgenije Onjegin | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 7:36 pm | |
| Teško je dijelit pjesmu I pjevače: suza pripada oku koje plače, bol pripada usni, rijeka moru nekom, I lišće oluji. Ona je daleko. Sanjam da me sanja. Noć je. Izgubljena I prazna je ruka, ako nije njena. Nož pripada rani, uže svome vratu, Raširene ruke – kazaljke na satu. Izgubljena ptica, pripada li jatu?
Zvonimir Golob | |
| | | emanuella
Godina : 51 Datum upisa : 08.04.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 10:44 pm | |
| ako imas herca,pokloni mi bundu od nerca :joint: | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Sep 02, 2012 7:24 am | |
| ...Srce ima povest u suzi sto leva; U velikom bolu ljubav svoju metu; Istina je samo sto dusa prosneva Poljubac je susret najveci na svetu... | |
| | | slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Sep 02, 2012 7:24 pm | |
| Spominjem te u pesmama... Nikad nedosanjana... | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Sep 04, 2012 8:09 pm | |
| Pesma nad pesmama
...“Na postelji svojoj nocu trazih onoga koga ljubi dusa moja, trazih ga, ali ga ne nadjoh. Sada cu ustati, pa idem po gradu , po trgovima i po ulicama trazicu onoga koga ljubi dusa moja. Trazih ga , ali ga ne nadjoh. Nadjose me strazari, koji obilaze po gradu. Vidjeste li onoga koga ljubi dusa moja? Malo ih zaminuh, i nadjoh onoga koga ljubi dusa moja; i uhvatih ga, i necu ga pustiti dokle ga ne odvedem u kucu matere svoje i u loznicu roditeljke svoje. Zaklinjem vas, kceri Jerusalimske, srnama i kosutama poljskim, ne budite ljubavi moje, ne budite je, dok joj ne bude volja.”
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Sep 05, 2012 7:18 am | |
| Divlja loza rasplamsava zid kuće šapuće naša imena očekuju nas ovde u bašti pratimo stazice u mraku između dalija i žavornjaka imenujemo cvetove po mirisu reflektor se iznenada pali od naših pokreta u očima sija sjaj neoproštaja
Kristin Berget | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Sep 05, 2012 4:54 pm | |
| Kupi mi vreme koje sam prodala Na glupe stvari i nevažna lica Sada mi ono nedostaje I tražim minute u hiljadu sinica
Kupi mi vreme koje sa sanjala I u snovima lenjo provodila Tamo sam nekog tražila I često od svakog tamo se sakrila
Kupi mi vreme koje mi nedostaje Sada kada ga imam tako malo Voz koji ode nema ga više A moj život stoji i još malo kuca U mestu će stati vremene sve tiše i tiše... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
| |
| | | | Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 36 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 36 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|