Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Poezija - ljubav Pet Nov 16, 2007 11:30 am
First topic message reminder :
Ceznem da me dodirom poneses do ivice neba, gde sve prestaje. Ceznem da osluskujemo vetrove u liscu i prve korake mlade gazele. Budi ONA u mom bicu, koracaj tiho da ne probudis oluje uspavane dugim cutanjem. Poravnaj poleglu travu, uzdrhtalu na prve stope. Otvori mi oci poljupcem i ucini da se ne plasim, ne drhtim od nepoznate munje koja ce mi probiti srce. Osluskuj moje disanje kao govor brezovih suma i sapni mi da si staza na koju slobodno mogu da zalutam. Otmi mi misli o prolaznosti, o gubicima i ocaju. Zgrabi me kao barku i odnesi na pucinu, daleko.... da u zagrljaju tvojih talasa osetim svu tezinu neba pod zvezdama.
Autor
Poruka
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jan 13, 2010 12:51 am
"Slovo ljubve za Veru' Pero Zubac
Kad bi ti umrla ja bih napisao najlepsu pesmu takvu pesmu ne bi ni Voznesenski umeo napisati svojoj ljubavi ipak ja bih voleo da tu pesmu nikada ne napisem makar bez mog imena ostale sve antologije ovoga sveta makar me sutra zaboravili ja bi voleo da tu pesmu nikada ne napisem.
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jan 13, 2010 12:52 am
V. Majakovski
O tome
Ovom temom, i plitkom i licnom, prezvakanom kroz strofe i strofe, k'o pesnicka veverica vicno vrteh se i vrtecu se opet. ''Ona'' i ''on'' balada je sva. Nisam uzasno nov ja. Uzasano to je sto ''on'' - sad sam ja i sto je ''ona'' - moja.
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jan 13, 2010 12:52 am
Zavodnik
Pred mnogim vratima sam cekao, Na mnoga uha šapnuo svoju pesmu. I uvek kad se usta jedna predavala i žed bila ugašena, jedna blažena iluzija u grob bi silazila…
Ostalo bi samo telo u prevarenoj ruci. Poljupci koje strašno moljah, duge noci koje groznicavo išcekivah… na kraju behu kao zgažen cvet, bez mirisa nestala lepota. Iz mnogih postelja ustao bih tužan kad je žudnja postala mi navika.
Bežec' od užitka tražio sam san opet novu želju i svoju samocu… taj užitak moje je prokletstvo jer nesrecnim me cini da svaki san o njoj stvarnost uništava.
Oklevajuci, ruku ka novom cvetu pružam, da novom uhu svoju pesmu šapnem:
Brani se, najlepša moja, zakopcaj haljinu svoju, opcini me, izmuci me nikad mi ne reci DA.
Herman Hesse
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jan 13, 2010 12:53 am
Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime
Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo, gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi,
Dođi, čekaću te!- U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi t'jelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem,
Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna, Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše.
Aleksa Šantić
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jan 13, 2010 12:53 am
"Postoji sigurno neko"
Postoji sigurno neko ko me je jednom ubio, a zatim otišao, na vrhovima prstiju ne narušivši svoj savršeni ples...
Zaboravio me položiti u krevet i ostavio me da stojim, svezana čvrsto na putu sa srcem zarobljenim kao i prije sa očima nalik na njihov odraz u vodi još čist...
Zaboravio izbrisati ljepotu svijeta oko mene... zaboravio sklopiti, moje oči gladne i dopustio im tu pustu strast...
Anne Hébert
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jan 13, 2010 12:54 am
I nikome ne licis otkako te volim, dopusti da te prostrem izmedju zutih vijenaca. Ko je zapisao tvoje ime slovima od dima izmedju juznih zvijezda? Pusti me da se sjetim sto si bila prije nego sto si postojala..
Nenadan vjetar urla i lupa o moj zatvoren prozor. Nebo je zgrusena mreza sjenovitih riba, ovdje duvaju svi vjetrovi neba,svi. Kisa se svlaci. Ptice , bjezeci, prolaze.
Vjetar,vjetar. Mogu se boriti sam protiv sile svih ljudi. Oluja kovitla tamno lisce, i odvezuje nocas sve barke vezane o nebo.
Ti si ovdje.Ah,ne idi. Odgovori mi do poslednjeg krika. Sklupcana uz mene kao da se plasis. Ipak neobicna sjena dira tvoje oci....
Koliko je bilo bolno privuci te na mene, na moju dusu divlju i samotnu na moje ime koje svi progone. Vidjeli smo cesto kako gori zvijezda ljubeci nase oci i nad nasim glavama siri se sumrak u lepezu sto se vrti.
Moje su rijeci kisile milujuci te. Odavno sam volio tvoje tijelo od sedefa obasjano suncem. Vjerujem da si ti kraljica svemira. Donijet cu ti radosno cvijece sa planina, smedje ljesnike i sumske korpe poljubaca . Htio bih uciniti s tobom ono sto proljece cini sa tresnjama.
P.Neruda
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jan 13, 2010 12:54 am
Oglas
Traži se jedna polovna nedelja,bez vesti o nesrećama i ratovima! Traže se prijatelji,makar dotrajali,svi oni iščezli raseljeni,izgubljeni,poženjeni traže se svi oni što su nas raznosili komad po komad,deo po deo:delove našeg vremena,naše ljubavi...traže se da vrate ljubav!
Traži se NADA!U ovom malom oglasu traži se nada,polagana u same sebe i u vreme koje dolazi!Ako ta NADA izneveri,ako se ta NADA ne vrati,njene dugove ne priznajemo kao svoje!
Traži se svaštara;ona divna,debela sveska kupusara.U njoj su naši prvi stihovi,u njoj smo vežbali svojeručni potpis,sabirali ocene pred kraj godine,u njoj je 200 puta zapisano neko ime u koje smo bili zaljubljeni!
I kao da samo još onda znali da ceo život ne može stati u jednu svesku,ma kolika ona bila.
M.Antić
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jan 13, 2010 12:55 am
"Takav je život da čovek često mora da se stidi onoga što je najlepše u njemu i da upravo to sakriva od sveta, pa i od onih koji su mu najbliži."
I.Andrić
"U noći ima uvek straha, kao vlage, nekad više nekad manje. Njegov uticaj na nas sasvim je nejednak. Ponekad imamo snage da mu se potpuno otmemo, ponekad nas samo trenutno prođe, kao jeza, a ponekad mu otvorimo sami dušu i puštamo ga da gazi i hara kako hoće."
I.Andrić
"Ima žena koje su neugledne i opore na oči, kao seoski hlebac, ali kriju u sebi veliku i zdravu slast za onoga ko se ne da zbuniti spoljašnjošću nego gleda i oseća dublje i stvarnije."
I.Andrić
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jan 16, 2010 2:04 am
Ne zaboravi onu sto te nije srela, sto te mozda sretne jednom poslije smrti. Ne zaboravi nikad onu sto mozda cekase na tebe cijeli svoj zivot.
Ne zaboravi onu za kojom ceznes, ne zaboravi nju zbog one koju volis. Ne zaboravi onu jer samo je ona ona koju volis u onoj koja voli.
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jan 16, 2010 2:06 am
SUSRET
Kad ugledam gde mi U susret koracaš vidim plahu košutu Kraj šumskog izvora. Moju dušu obuzme Silna radost života Izvadivši ludo srce, Na dlanu bih ga pružio Tebi...
Dragutin Tadijanovic
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jan 16, 2010 2:08 am
Povratak
Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!) Možda je pao trak istine u me, A možda su sanje. Još bi nam mogla desiti se ljubav Desiti-velim, Ali ja ne znam da li da je želim, Ili ne želim.
U moru života što vječito kipi, Što vječito hlapi, Stvaraju se opet, sastaju se opet Možda iste kapi - I kad prođe vječnost zvjezdanijem putem Jedna vječnost pusta, Mogla bi se opet u poljupcu naći Neka ista usta.
Možda ćeš se jednom uveče pojavit Prekrasna, u plavom, Ne sluteći da si svoju svjetlost lila Mojom davnom javom, I ja, koji pišem srcem punim tebe Ove čudne rime, Oh, ja neću znati, čežnjo moje biti, Niti tvoje ime!
Pa ako i duša u tome trenutku Svoje uho napne, Sigurnim će glasom zaglušiti razum Sve što slutnja šapne;
Kod večernjih lampa mi ćemo se kradom Pogledat ko stranci, Bez imalo svijesti koliko nas vežu Neki stari lanci
No vrijeme se kreće, no vrijeme se kreće Ko sunce u krugu, I nosi nam opet ono što je bilo: I radost, i tugu. I sinut će oči, naći će se ruke, A srca se dići - I slijepi za stope bivšega života Njima ćemo ići
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jan 16, 2010 2:09 am
Lidija:
vidjela sam: upadljivo našminkan januarski dan, ljude koji se žute od toplog sunca na čelu, smeđu kesicu žutog šećera pored šolje najbolje kave u gradu, svog oca koji je na današnji dan otišao.. sebe nijesam vidjela, nadam se da je mene vidio neko drugi ko sada piše: vidio sam: ženu blijedog lica, svijetle kose skupljene nemarno na tjemenu, kako posmatra dan, prolaznike, a zatim otvara smeđu kesicu i čitavu je sipa u šolju kave, gledajući prema rijeci kao da je upravo vidjela nekoga ko je davno otišao...
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jan 16, 2010 2:10 am
B. Petrovic
KADA TE OSTAVI ONAJ KOGA VOLIŠ
Kada te ostavi onaj koga voliš. Kada te ostavi onaj koga voliš. Kada te ostavi onaj koga voliš. Kada te ostavi onaj koga voliš.
Prvo osetiš jedno ništa Prvo osetiš jedno ništa. Prvo osetiš jedno ništa. Prvo osetiš jedno ništa.
Zatim osetiš jedno ništa. Zatim osetiš jedno ništa. Zatim osetiš jedno ništa. Zatim osetiš jedno ništa.
Idem da prošetam. Gde češ po kiši? Ja volim kišu. Ponesi kišobran. Ne treba mi kišobran. Pa idi onda kad si luda.
I šetaš. I šetaš. I šetaš. I šetaš. I šetaš. I šetaš. I šetaš .I šetaš... I svi gledaju kako šetaš. I kisneš. I kisneš. I kisneš. I kisneš. I kisneš. I kisneš. I kisneš. I kisneš... I već ti je bolje. I ne boli te ništa. I ne boli te ništa. Samo malo...ništa
Jeste dodju meni
Jeste dodju meni moje lude bubice jeste salete me neke crne ulice al zato ces ti kao stara kucka skapati jednom posle dobrog rucka
Jeste posasave kadkad moji damari jeste spopadnu me uzasi i darmari al Ti si za mene procitana knjiga i ko te sad cita bas je mene briga.
Jeste mnogi pamte moje pjane zore jeste o meni se prica sve najgore al tebe vise do jutra ne ceka pesnik koji te za noc voleo dva veka
Jeste jesam sirio lazi kao gubu jesu mene mrtvog videli u klubu al' kao i uvek kad god sam to hteo cim je svanulo ja sam oziveo.
Sad u sumskoj kuci zbratimljen sa sumom porucujem trista cajeva sa rumom al to je samo slucajno (onako ) jeste to je zato da ne bih zaplakao.
I moram ti reci vec senulim umom dobra stvar ti cajevi sa rumom jos da si tu zveri moja davna bila bi to cajanka nepojmljiva slavna!
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:46 am
Jedne noci, a mozda je vec rudela zora,dok su sve zvezde u mojim ocima bile,i nista sem njih nisam videla...obecao si.Nema vise suza na jastuku,svaka noc ce biti nasa bajka,zivot ce teci mirnim tokom,...a ti ces doci.Jedne noci,a mozda je vec zora bila,dok sam pospano spustala obraz na ruke, slusala tihe pesme a ti mi govorio "spavaj"...obecao si.Jos samo ovaj put odlazim,a onda se zauvek vracam......tebi u narucje...u mirnu luku ljubavi.Pamtim sve sto si rekao...jedne noci,a mozda je vec rudela zora,a mozda je bio san. [You must be registered and logged in to see this image.]
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:50 am
Pogledaj, samo me pogledaj u oči Ništa ti neću uzeti, ništa dati, ali volio bih znati, kuda plove misli tvoje, Reci iskreno, milo moje tko sad grli tjelo tvoje dali je mjesec zlatne boje, i dali nad pućinom oblaci plove Sanjaš li one naše snove ljubavlju ispisane na maloj klupi u našoj vali, gdje prve poljupce smo si krali, i tad smo ljubavi vjerovali, da svijet se s ljubavlju spaja, da idemo pravcem do raja, Ja,još uvijek za tebe živim ime ti ljubim, sudbini se divim, Šaljem ti ružu plavu, da te čuva i pazi ne skreni nikud, ostani na stazi.
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:51 am
Priđi mi
Priđi mi ko nekad tiho, jutrom, rano, pogled mi zakloni dlanovima toplim. Al ne traži ono što drugom je dano, preko ruku tvojih ja moje da sklopim.
Ne govori ništa i ne odaj sebe, po mirisu kože ja znati ću tko si. Sjetit ću se dana u prošlosti ranoj kad je miris tebe bio mi u kosi [You must be registered and logged in to see this image.]
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:52 am
Nebo
Bio je moj svaki dan, svaki tren Svaki put kada nije bilo nje Da, on je moj, ali nema ga tu Svaki put kada pomislim na nju
A i ja kao brod od papira Ovim putem ću ravno do dna Samo vjetar mi svira, a ne čujem ja Samo nebo to čuje i zna
Lete dani kao ptice Lete godine Neka idu Nek nam samo ova ljubav ostane Ovo nebo gore, nebo dolje Nebo još je tu Bože samo da ne pomisli na nju
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:52 am
Poljubac Nema dana da ne pomislim bez nekog važnog razloga na onu noć kad su padale zvijezde pred našim koracima. Rekao si sklopi oči, želju zamisli i ništa ne govori mi, sačuvaj ovaj tren nek bude zarobljen, u nama će živjeti. Taj prvi poljubac tvoj Skrio se zauvijek tu negdje u mojim grudima I čitav život moj Prati me, čuva me kad god je najteže dovede te k meni pa makar i u mislima
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:53 am
Pismo Bilo je tako čarobno grliti ga, kraj sebe osjećati ga Voljela je te trenutke sreće, Poljupce uz odsjaj svijeće. Voljela je s njim se buditi, U milovanjima njegovim se gubiti. Uživala je u dugim noćima, Gledajući odraz ljubavi u njegovim očima. Uživala je čitajući njegove, samo njoj posvećene rime, šapatom je izgovarala njegovo ime. Živjela je u sreći Sve do te noći Kada suze počele su teći, Krasiti njene oči. Te ljetne noći Život počeo je s osvetom. Napisao joj je pakleno pismo «oprosti». S posvetom
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:53 am
Opet Gledam te kako mi prilaziš osmijeh ti titra na usnama. Vrijeme kao da je prošlo mimo tebe ostao si isti tek je poneka srebrna nit u tvojoj kosi. Pogledi su nam se spojili i sve oko nas je nestalo tog trena. Zavladala je tišina...
Odjednom smo bili sami kao nekada... miluješ me pogledom pružaš mi ruku..i ja tebi zadržao si je u svojoj više nego je trebalo.
Valjda nisu primjetili da smo se u mislima vratili u vrijeme kada ona nije bila pored tebe i kada ruku oko mog ramena nije držao on
...lijepo je bilo vidjeti te opet [You must be registered and logged in to see this image.]
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:54 am
Malo neba Kad čuješ onaj poznat glas i stare pjesme zvuk, zatvori oči, misli na nas večeras bit ću tu.
Zbog neke davne nježnosti zaustavi dah, u život vrati, bar za tren sve što je pepeo i prah.
Nekad smo za malo neba prelazili oceane, ja sam znala što ti treba ti si zvijezde krao za me.
Ispili smo do dna čaše svu Ijepotu jednog trena u samoči srce moje sluša šapat uspomena
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:55 am
Osmijeh
Osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno!. Obogaćuje onoga kome je namijenjen, a ne osiromašuje onoga koji ga poklanja. Bljesne poput munje, ali sjećanje može trajati zauvijek. Nitko nije toliko bogat, niti toliko siromašan da bi ga sebi morao uskratiti. Svatko njime samo dobiva. Osmijeh donosi sreću u kuću, pozdrav prijatelju. On je odmor umornome, putokaz izgubljenome, sunčeva zraka žalosnome i najbolji prirodni lijek protiv ljutnje. Ali, ne može ga se kupiti, izmoliti, posuditi ili ukrasti, jer vrijedi zapravo jedino kad se poklanja
i ja ga vama poklanjam od srca....[You must be registered and logged in to see this image.]
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jan 24, 2010 2:55 am
Mjesec i mi
te noći misec je prosuo po nama svoje srebro i zna kako nam je lipo bilo kako smo poljupcima i dodirima jedno drugom upoznali tilo. Uzdasi prepuni strasti do njega su doprijeli te noći samo on je vidio plamen kojim su gorile naše oči [You must be registered and logged in to see this image.]
Komsinica
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo Humor : neophodan Datum upisa : 04.02.2010
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Feb 04, 2010 3:24 pm
СТРЕПЊА
Не, немој ми прићи! Хоћу из далека да волим и желим твоја ока два. Јер срећа је лепа само док се чека, док од себе само наговештај да.
Не, немој ми прићи! Има више дражи ова слатка стрепња, чекање и стра'. Све је много лепше донде док се тражи, о чему се само тек по слутњи зна.
Не, немој ми прићи! На шта то и чему? Издалека само све ко звезда сја; издалека само дивимо се свему. Не, нек ми не приђу ока твоја два!
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Feb 08, 2010 12:02 am
PROLAZNIK
Nema te danima, mesecima… Gube mi se pogledi po daljinama. Krza se oštrina sluha. Topi se čežnja. Sagoreva želja.
Pomislim: Zaboravio si… Nadam se: Zaboraviću…
Pojavljuješ se kao putnik na repu komete. U prolazu prošapućeš par lepih reči. Pospeš me mrvicama nežnosti kao zvezdanom prašinom.
Pomislim: Postojiš… Nadam se: Probudiću se…
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Feb 08, 2010 12:04 am
NEDOSTAJEŠ MI
Noćas ću biti zvezda što te u stopu prati, a oči tvoje, pune žudnje, zlatnim ću sjajem obasjati, u zanosnoj tišini što nebo krasi, za tebe i mene noćas ću sjati i sjati…
Biću tvoj spokoj u tami dok lelujaju trave, uspavane mirise razbudiću pred svitanje, jata slavuja raspršiti iznad tvoje glave, dok gledaš ka nebu znaćeš da postojim, u mesečini punoj strasti, bez ljubavi i zvezde umiru, nedostaješ mi, zagrli me osmehom da se ne ugasim.
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Feb 08, 2010 12:05 am
DA NIJE NOĆ
Da nije noć – bio bi dan, da nije tama – svetlost bi lila, Da nisam raspevan, zar pesma ova, za pesmu ne bi slovila.
Ti si sad dušo sama i po celu noć sna nemaš. Ideale oduzela ti nemoć da išta u svom životu menjaš.
I ustaješ, šetaš, nebo gledaš, psi na tebe zavijaju, seljanke te zlim duhom nazivaju… Ti sad, svoj spokoj više nemaš.
A da sam ja tu, proleće bi procvetalo, i ti šetala nasmejana. Da sam ja tu, ništa ti nebi smetalo i ne bi bila rasejana.
Da sam ja tu, uz reku bi koračali srećni, i za ruke se držali opijeni… Ti bi pričala o svom svetu i sve bajke o novom veku, u kom bi prestale sve muke i svi nemiri bili razbijeni. Da nije noć – bio bi dan, da nije tama – svetlo bi bilo, i tad bih i ja moćan bio, da obraz spustim ti u krilo, i da u tvoj san unesem ono, što se meni snilo
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Feb 08, 2010 12:10 am
Soba miriše na ruže Dah jeseni na mome prozoru Pitam se mislima gde si Želim da osetim tvoj dah Pitam se da li mi nedostaješ Da li želim da se vratiš Da li stvarno nešto osećam Ili su to odjeci davnih osećanja Nekih davno odsanjanih snova U mraku moga srca Misleći na andjele patnje i bola Što hodahu mojim mislima Nekada davno Dok sam još krvi imala U svojim snovima U svojim venama
Probudim se i vidim Ležiš tu kraj mene Licem okrenut ka zidu Blago otvorenih usana Sanjaš heroje i zmajeve A ne znaš Da i ti si zmaj-vitez Davno usnuo Na mome ramenu Dok jos bila sam živa I moć da volim sam imala Čuvala te od smrti Od otrova zlih duhova
Da li je sve to odavno nestalo? Sanjamo neodsanjane snove Odjeke davnih života Magije davnih ljubavi Mrtvi za danas Legende za sutra
Vrati se da proživim sa tobom Poslednje dane svoje smrti
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Feb 10, 2010 11:12 pm
.................... Uniđi pod naš krov, pristupi k nama, ljepoto, u našem seljačkom domu savij gnijezda svoja! Rasvijetli pragova naše našu djecu, i potom skini sa umornih čela pečat brige i znoja.
Neka se pjesma domi i radost neka gazdi, neka je mir domaćin koji nam postelju stere. Neka je hljeba na stolu, i nek je zrnja u brazdi, obilju ne bi bilo dna, na ribolovu mjere!
Uđi, radosti, sestro, širom ti otvaram vrata, svoj nasmijanoj djeci da kumuješ! U nas je sijaset srca i alata, ko minđuše, seko, povijest da nam kuješ.
I neka kroz naše oči, kroz tunel našega gnjeva prostruji dah planina i svježi žubor rijeka. Neka se slije u jednu, široka kolosijeka, sva radost kojom se živi, i radost kojom se pjeva!
Vesna Parun
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Feb 10, 2010 11:12 pm
Šala - Herman Hese
Moje pesme stidljivo kucaju na tvoja vrata
da se pred tobom poklone: hoćeš li mi otvoriti?
Moje pesme imaju zvuk svile poput šuštanja tvoje haljine u predvorju Moje pesme mirišu kao ljupki zumbul u tvom vrtu. Moje su pesme u boju krvi odevene, u boju haljine tvoje šuštave i sjajne.
Moje najlepše pesme blistaju, one su kao ti!
Pred vratima stoje da ti se poklone: hoćeš li mi otvoriti?
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Feb 21, 2010 1:12 am
Ispunjenost duše
Kapi sreće rose nad mojim životom
I maglovita tama nestaje sa mojih
trepavica
Drugačijim očima jutros Te ljubim
dok oko mene mutne vode teku
laži i neistine
Dok me zapljuskuju tanke niti
izgubljenosti na odlasku
Krivac svemu si Ti jer si zavirio
u unutrašnjost moje duše
I samo jedan Tvoj smiješak oživio
je moju zaspalost
Uzalud sam se godinama odmarala
lebdeći mislima ka nekom
savršenstvu
Samo Tvoj tihi korak bio je presudan
da osjetim ispunjenost duše
Da se prizemljim u stvarnosti
Tvoje ljubavi
Da se okupam istinom u Tvojim
očima
Da se nastanim zauvijek
u Tvome srcu
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Feb 21, 2010 1:13 am
Povescu te tamo gde vodim sve svoje snove
Kada me ceznje lome i dusom uzdasi zaplove
Tamo gde vreme stoji i samo vetrovi strasti huje
Gde miris palmi more donosi i zalazak sunca se cuje
Povescu te na zvezdu najsjaniju u nama
Kada u nenoj svetlosti nestane trag za nama
Tamo gde se nemiri hrane rosom uzdrhtalih tela
Gde su cula strascu opijena u igrama leptira bela
Povescu te kada mi osetis dusu u svojoj dusi
Kada se i poslednji oblak koji nas razdvaja srusi
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Feb 21, 2010 1:14 am
Kad bih te
Njezno
Uzela za ruku
I isplakala
Tugu,
Zimom nanesenu,
Koru po koru
Zgulila bih
Sutnju
Izmedju zidova.
Blizi bismo bili.
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Feb 21, 2010 1:16 am
Želim:
da posle snova
ne ostane trag moj
na tvom telu.
Da poneseš od mene samo
tugu i svilu belu...
i miris blag...
Puteva zasutih lišćem
svelim
sa jablanova...
Ne vjerujem ovoj noći,
izdaće me...
rouzvel Black Magic Woman
Godina : 67 Location : Beograd Datum upisa : 23.02.2010
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Feb 24, 2010 8:43 am
TRAŽIM POMILOVANJE
Tražim pomilovanje za zgužvane misli za one koji su izgubili i svoje srce stisli.
Za one koji klecaju pod teretom svog bremena i koji neznaju da za sve treba vremena za one koji hoće da na prečac postignu mnogo.
Tražim pomilovanje za one koji beže od života i koji su zaslepljeni idejom da postoji divota jedino izvan naše planete za one koji beže kao dete kad se pred njima ukaže problem kojem u oči treba pogledati.
Tražim pomilovanje za one koji sami sebe ne razumeju nije zato što ne umeju već zato što su se udaljili od sebe i što njihovo srce težak teret grebe što su ga sami sebi natovarili.
Žak Prever
Istraživanje paranormalnih pojava kod muškog roda
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Mar 11, 2010 3:33 pm
Tako Bog hoće
Poljubac sa tvojih usta dopire do mojih čula, jer mi ove duboke spilje prenose tvoje rijeci svuda. Prasina staza i sad miris tvojih dugih stopala cuva, i njuseci ih kao jelen pratim te preko planina, suma...
Oblaci, onu koje volis, crtaju iznad mojih kuca. Podrais li joj, kao lopov, od zemlje do nutrine, ljubav, podignes li joj glavu, sresces moje lice mokro od suza.
bog ne želi da imaš sunca ne podjelis li sa mnom puta; Bog ne želi da pijes ako u tvojoj vodi ne zalutam; ne pusta te da spavas osim s mojom kosom sto grli srca.
Odes li, čak u mahovini kraj puta slomice mi se dusa, ujedace te zedji i gladi sred svih nizina i svih brda, i bilo gdje, sve veceri moje biće rane krvavih mrlja. Pokopavam iz jezika tvoga mada će zov tvoj cuti druga, ko ukus rasoli ja prianjam sred grla tvog raspuknuta; kada mrzis, pjevas ili zudis, to tebi za mnom vapi dusa!
Odes li i umres daleko zakopana ti saka huda deset ljeta biće pod zemljom da primi kapi mojih suza, osjecajuci kako ti drhti put tako sjetna, tako tuzna, sve dok te moje kosti po licu ne skriju prahom na kraju puta.
Gabrijela Mistral
Krupljanka
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Mar 11, 2010 3:34 pm
Kad ptica prestane voljeti drugu pticu, ona joj ne kaže:
"Odleti sada tisuću milja daleko, da ne bi gledala
kako se gomila ravnodušnost u mojim zjenicama!"
Jer ptica nije troma kao čovjek; daljina je za nju
lepršanje slatke svjetlosti koja raspiruje ljubav.
Ne kaže joj: "Sada se sakrij tisuću
stopa duboko ispod zemlje,
da ne čuješ kako pjevam u predvečerje
nježnu uspavanku drugoj dragani,
koja leži s kljunom u mome krilu !"
Jer ptica nije površna kao čovjek;
ona zna da se otkucaji srca
pod zemljom propinju još snažnije,
i umjesto umirujućih zvukova
uspavanke cijela bi šuma morala slušati
tutnjavu podzemlja koju je izbacila bol.
Zato kad ptica prestane voljeti drugu pticu,
ostane pokraj nje da tu umre, u samoći.
A čovjek kad prestane voljeti drugog čovjeka,
od stida i pomutnje ne zna što bi i,
bježeći sve to dalje od njega,
ugnijezdi zauvijek u svome srcu njegovu tugu.
Nema malih boli. Ljudi vole male boli.
One su lijepe, a ne bole mnogo.
Izgube li ih, priskrbit će sebi lako druge,
još manje skupe i manje bolne -
jer bol iskustvom otupljuje,
a premnogo iskustva nudi se na vašaru u bescijenje.
Ljudi vole kratke susrete, kratka pisma,
male doživljaje za koje ne treba tražiti
smisao daleko u zvijezdama ni u odviše opasnim,
nepoznatim predjelima duše.
Ali te male boli uvlače se neopazice
u naše meso izvrgnuto oštrici dosade,
one postaju u njemu naša smrt.
I zbog tog bezbroja malih lešina -
što se nečujno u nama raspadaju -
zavijaju cijelog života oko naših kuća strvinari,
a oko našeg čela izranjenog od mnoštva
malih jauka igraju se mravi.
Tako neće imati što da propadne
u nama kad nas potresu iznenadno velike boli,
proizašle iz velikih stjecišta razloga,
netaknutih opomenom.
Gledat ćemo bezbrižno mrave kako se
približuju i golema jata bjeloglavih
lešinara kako kruže u sve to nižem
luku iznad naših pragova i šaputati im:
"Nemate što tražiti ovdje, prijatelji.
Tu nema nièeg više osim slike
prašnog kostura ogrnuta sjećanjima,
a taj - budite sigurni - nije za vas!
Meso i krv i slatki voćnjak srca
pojedoše nam male boli,
mrvicu po mrvicu - one oglodaše sve do kosti,
do ove luknje u prostoru, zar ne vidite?"
Nema malih boli.
Nema malih boli pod ovim suncem.
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 17, 2010 11:38 pm
Tama u sobi samo bledi mesec i sjajne zvezdice su nasi saveznici oni znaju nasu slatku tajnu tajnu davanja i uzimanja ljubavi Dva isprepletana tela na belom carsafu nase senke se poigravaju na zidu Nema nicega osim tebe i mene tako sami samo svoji a ipak najsrecniji Tvoji prsti lagano ispituju moje telo kao da im je prvi put a ipak su im putevi tako znani. Tvoje usne na mojima osecam vreli dah na svom vratu, nezne reci tihi saptaji u noci Tvoje usne poput najsladjeg meda a opet poput najgoreg pelina izludjuju me i ja sam iznova zedna njih. Polako nasa tela se preplicu u najlepsoj mogucoj igri igri ljubavi igri dva srca koja se vole. Spokojno naslanjam glavu na tvome ramenu i vracam se u neke prosle dane mada me sve upozorava da treba da krenem, da se vratim u svoj crni svet gde nema tebe, tamo gde ruze ne cvetaju, gde nema nicega...... Odlazim kuci i pustam suzama da ponovo docekaju jos jednu tuznu zoru sa mnom. Nema vise nicega ostala je samo jedna lepa i vrela noc koja se pamti i od cijih uspomena se zivi u danima bez nade, u danima bez tebe.... A ja cu budna cekati svaku zoru, i svaki novi dan i cekacu te da se vratis da spokojno spustim glavu na tvome ramenu i da odspavam sve one tuzne noci, i prazna siva jutra. Cekam te jer znam osecam doci ces mi......
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 17, 2010 11:40 pm
.......(trenutna inspiracija) nadam se da ce vam se dopasti
Jos jedan lep suncan dan sreca se oseca svuda oko mene svi se raduju toplom vremenu suncu, cvrkutu ptica, svi, osim mene
U moj dusi hladni vetrovi duvaju, vetrovi samoce i bola vetrovi tuge i nestajanja
Secam se, sve je pocelo jednog isto suncanog dana kao sto je dansnji/ Ptice su pevale neku veselu melodiju, vesela graja dece ispunjavala je parkove i igralista a u mom srcu pravi urnebes
Igralo je i pevalo nejlepse i najneznije melodije ovog sveta sitno je vezlo niti ljubavi prema tebi! Hej srce pa sto me izdade sto se njemu pokloni?
Dan za danom su prolazili u sreci, ljubavi, neznim recima slatkim uzdasima, toplim poljupcima punih ljubavi.
Moje oci su sijale poput najsajnijih zvezda, dva bisera na licu mom osmeh srece zbog slatkih sanjarenja.
Sada sama stojim na zgarist ljubavi nase pokusavajuci da pronadjem razloge koji su srusili srecu u jednom trenu.
Tamo sam nekada bila veoma srecna, cini mi se da mi je nebo bilo blizu, da sam mogla da poletim samo da sam htela.
Secas li se svih onih nrznih reci izgovorenih pod onom tuznom vrbom na obali reke gde su se i nase usne prvi put srele.
Tamo gde smo nekad stajali- ostali su poljubci Tamo gde smo se nekad voleli - ostala je slutnja Tamo gde sam ti prvi put rekla VOLIM te - ostala je ISTINA.
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 17, 2010 11:42 pm
tesko je Svi me pitaju da li moze toliko da se voli da se u toj ljubavi skroz izgori dali moze srce da place ili da kuca samo jace?
Svi me pitaju kako dusa podnosi bol ljubavi gubitak zivota osmeha i srece
Svi me pitaju kako je ziveti zivot bez zivota lutati hodnicima tamnim lavirintima secanja
Tesko je ziveti zivot bez zivota tesko je plakati bez suza ociju u kojima nema zara i zivota srece i radosti
Tesko je nocima nemo dozivati jedno ime koje odlazi kroz vetar Tesko je sanjati snove lepe a buditi se sa suzama u ocima jer je realnost drgacija.
Najteze je mrzeti sebe a nekog voleti isto toliko. Tesko je voleti a nemozete je pokloniti onom kom srce zeli.
Tesko je ziveti zivot bez zivota....
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 17, 2010 11:43 pm
Na kraju zatvorene ulice secanja naviru poput lavine Sparno letnje vece vreo vazduh tezak Koracam ka tebi lagano Tada je sve pocelo dovoljan je bio jedan tvoj carobni osmeh jedan pogled tih najlepsih bisernih okica jedna nezna rec da zaboravim na svu vrelinu te letnje veceri i prepustim se neznom razgovoru dvoje mladih dok srca pocinju da se medjusobno preplicu a oni toga nisu svesni. Dva stranca u noci tu na kraju zatvorene ulice pocinju upoznavanje ali i nesto jako vise cega ce tek kasnije postati svesni. Setnja i razgovor otvaraju nova vrata i nove horizonte za dva stranca u noci.
I sta je sad ostalo posle svega na kraju zatvorene ulice samo pregrst nedosanjanih snova i mnogo lepih i bolnih uspomena. Ako ikada pozelis da me vidis znaces gde da me nadjes.... tu na kraju zatvorene ulice.... Jer ja i dalje tamo cekam te I nemo te zovem vrati se molim te jer ovo srce moje jos uvek ludo voli te
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 17, 2010 11:46 pm
Ceo svet je pod nogama mojim..snaga volje.je tu....jer ti i ja smo kao dva as..takvi se nikada ne predaju..
Sutra će biti opet kao pre...kada bude stala pesma u srcu, ostaće zebnja, i nadanje koje ne prestaje..al čemu..???Nema sadržaja na upustvu za uportebu..Srce je mišić kao i svaki drugi...ako ga ne koristiš ne znaš ni da li ga imaš...
Koje reči mogu da dosegnu do dubine neslućene i nedostižne, koje daju smisao postojećem..Ko je tu na jarbolu sećanja, nema pučine na vidiku, ni lakoće pokreta..Smireno lice gleda u plavetnilo okolo, nemir se gubi svakim danom i postaje samo nešto što je već bilo..Koje osećanje može da uzburka i pokrene jedra, pravac koji se ne naslućuje je ono što ograničava kretanje..Prebrojavanje i čeprkanje po tragu iza, kao po dnu bespuća prekrivenim otvorenim školjkama sa nejlepšim darom odgajenim u svojim srcima, belim biserom...Kome ga ponuditi kada je pravac nepoznat, duša nema, sećanje bledo...Na ternutak, svakome se učini da se jedro pokrenulo, da će se pojaviti u vidokrugu neko raširenih ruku i reći..ovamo, ja postojim da budem svetionik za sve koji misle da je uvek mrak, za one koji ne umeju da pronađu vetar koji će poktenuti, pozvati uspavane i utrnule bolne daleke nežnosti. Obala na kojoj je sigurno tlo je za samouverene, snažne, prisebne, one koje misle da je lelujanje na talasima gubljenje vremena, plavetnilo mora i pučina za umorne koji plove po svom bespuću..Pesak pod nogama im je kao zrno tuge u poređenju sa onim što nose u svojim vrećama.
Ko veruje da će ljubav živeti i onda kada sve stane,..???Neumorni pitnici koji u svom koferu nose samo nadu da neće izgubiti ulicu u gradu izgubljenih ljubavi..
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Mar 17, 2010 11:47 pm
Dodji
Dodji! Soba je puna Tebe. Pun Tebe pogled što Te zalud traži. Zovu te svjetlost i mrak. Teško je ostati jak sam. Treba Te nemir da mi skineš svemir s prašnjave police šutnje.
Dodji! Sve što Ti nikada ne kazah možda Ti opet ne bih znao reci. Pruži mi ruke, obavij ih oko vrata, na oci stavi mi dlan. Šapci mi o proljecu, o mirisu višnjina cvijeta, o ljepoti (zaboravili smo diviti se njoj!) o dobroti (kako cudna, kako uzbudljiva rijec!) o radosti (kako je daleko sunce, kako je blizu mrak) o mladosti… (kako je težak i kako pun Tebe ovaj bez Tebe žalosni zrak.)
Dodji!
slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Mar 18, 2010 6:45 pm
SAMO TEBI
Buktinjo smjela Rasplamsa moje srce, čedno. Uzavrela rijeko Poplavi moju ljepotu uzdahom. Krilata lasto I kada ne letiš opet mi dođeš. Nevezani snope Što ti klasje lozu pušta.
Utočište moje Kada me zahvati šuma gusta. Kružnim pogledom Obaraš oblak na zemlji. Prolazna ljepoto Još najljepši osmjeh Kriješ u meni.
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Mar 18, 2010 10:27 pm
Nina Badrić - Carobno jutro
Sto je to, tako snazno da pogledas mozda znak da si covjek kojeg zelim kraj sebe
Jedna iskra je dovoljna da zapali vatru da ispustim glas njezno ljubis mi vrat kao stranac u noci iz mog sna
Obecaj mi da smo zivot ti i ja jedna olujna noc mokra sva od dodira u meni sve gori pod rukama tvojim ja umirem sad
Obecaj mi da smo snaga valova podivljali zar na vrelim usnama to carobno jutro u ocima mojim kad tvoja sam sva
Prije tebe tuge su me stoput slomile voljela sam druge u njima trazila sam te
Ne daj me, vise nikad nikome cijeli zivot cekam slomljenog srca da suze mi obrises sve
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Mar 19, 2010 6:41 pm
jos jednom
Duso jos jednom da zaronim u tvoje misli
Da zaplovim tvojim snovima
Da te pozovem u svoj svet
Da te volim veceras
Da te ucinim svojim
Jos jednom.
Ne mogu biti tvoja molitva
Ali mogu biti tvoja pesma
Iz delova sastavljena
Drhtavom rukom napisana
Jos jednom.
Duso da mi je jos jednom
Da zaronis u moje misli,.
Ti si moja nirvana
Moje stanje uma
Moje juce i danas.
Moja zudnja i kosmar,
Ljubav i sena.
Moje dobro jutro i dobar dan
Budi moja noc, jos jednom.
Ja sam ti dala svu svoju ljubav
Dala sam vise nego sto sam mogla
Nisam ti rekla sta mi znacis
Nisi shvatio koliko te trebam,
Nisi me cuo, samo si otisao.
Duso, da mi je da zaronim u tvoje misli
Da ti kazem da te volim.
Jos jednom!
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Mar 19, 2010 6:46 pm
Nek mi niko nocas ne dira moje uspomene jer to je sve sto imamo mi...imam ja.. od njega.. to je jedini moj tracak srece i ljubavi ne prezaljene naj vece...
Kad bih dotakla dubinu mora i dosao mi zadnji cas u zadnjem vapaju mog zivota ja bih ponovo mislila na nas...
Na jednu ljubav,koja je vrijedna spomena koja je i na kraju kao cvjet suzama.. umjesto vode zalivena..
Rijeke su ostale bez mostova Kule bez gradova....a mi bez nas..ja bez tebe... ali ti ces zauvjek ostati u mome srcu kao naj vec tvrdjava..koju niko, nikada srusiti nece ! Cuvam nase tajne u dubini moje duse i kad mi dodje sudnji dan...spomenut cu tvoje ime...
Tvoje ime umire ,na mojim usnama....
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Mar 19, 2010 6:49 pm
Noću, dok ti spavaš moje srce bdije nad tobom tebi se ništa, ništa ne smije dogoditi toliko, toliko te volim jedino, jedino s tobom mogao bih bih plakati mogao bih se smijati opraštati i razumjeti vjeruj mi, toliko, toliko te volim od juče tek si tu, i o tebi malo znam al mogu život svoj da ti dam uz mene nađi mir, nikad sumnju, nikad bol moja ljubav biće zalog za to mila, poklanjam ti svaki dan svog života kada se moj san ostvari i ti ćeš kao i ja biti sretna toliko, toliko te ljubim.
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Mar 19, 2010 6:51 pm
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Mar 19, 2010 6:58 pm
Čarolija
Jos jedan dan s tobom prolazi Jos jedan tren u tvome krilu zarobljena Zvjezdana prasina po licu pada ti Kao čarolija zvone tvoji osmjesi
I osjećam da zelim priznati Koliko znacis mi Napokon za ljubav živim Vjerujem u nas
Sve ove moje rijeći dolaze Iz srca iskrene Kao san da te ponekad podsjete Koliko volim te
Jos jedan dan s tobom prolazi Jos jedan tren u tvome krilu zarobljena Beskrajna mastanja, topli dodiri Kao čarolija zvone tvoji osmjesi
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Mar 19, 2010 7:00 pm
Bez kucanja... Noć...tišina... Bez kucanja ulaziš u moje snove Usnama mi uho dodiruješ i šapatom moje ime zazivaš Iz tvojih usana ono zvuči poput najnježnijeg stiha iz ljubavne poezije Trnci su sveprisutni u mom biću Tvoj plamen se s mojim stapa Gubim se u tvom zagrljaju Izgaram pod tvojim usnama Drhtaj...uzdah...strast... Ublaži ovu glupu čežnju za tobom i dočekaj zoru sa mnom [You must be registered and logged in to see this image.]
daca
Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Mar 19, 2010 7:00 pm
Pogledaj, samo me pogledaj u oči Ništa ti neću uzeti, ništa dati, ali volio bih znati, kuda plove misli tvoje, Reci iskreno, milo moje tko sad grli tjelo tvoje dali je mjesec zlatne boje, i dali nad pućinom oblaci plove Sanjaš li one naše snove ljubavlju ispisane na maloj klupi u našoj vali, gdje prve poljupce smo si krali, i tad smo ljubavi vjerovali, da svijet se s ljubavlju spaja, da idemo pravcem do raja, Ja,još uvijek za tebe živim ime ti ljubim, sudbini se divim, Šaljem ti ružu plavu, da te čuva i pazi ne skreni nikud, ostani na stazi.
Voglio parlare al tuo cuore leggera come la neve anche i silenzi lo sai hanno parole. Dopo la pioggia ed il gelo oltre le stelle ed il cielo vedo fiorire il buono di noi il sole, e l'azzurro sopra i nevai
Rit.: vorrei illuminarti l'anima nel blu dei giorni tuoi più fragili io ci sarò oh oh come una musica come domenica di sole e d'azzurro. hmm hmm
Voglio parlare al tuo cuore come acqua fresca d'estate fare fiorire quel buono di noi anche se tu, tu non lo sai
Rit. vorrei illuminarti l'anima nel blu dei giorni tuoi più fragili io ci sarò - ooh come una musica come domenica di sole e d'azzurro.
vorrei illuminarti l'anima nel blu dei giorni tuoi più fragili io ci sarò - oooh come una musica come domenica di sole e d'azzurro.
Vorrei liberarti l'anima come vorrei nel blu dei giorni tuoi e fingere
che ci sarò - oooh come una musica come domenica ... di sole e d'azzurro
hmm hmm
voglio parlare al tuo cuore voglio vivere per te di sole e d'azzurro.
S Tobom pesma svaka smisao dublji ima, i svaka prica ... svoj sretan kraj.
Ti znaš da ljude voliš, ti znaš, osmeh da vratiš, a kad boli dugo, dugo da patiš.
S Tobom je istina samo jedna i put jedan je samo koji do vecnosti vodi, to staza je ljubavi, s Tobom ona je, put ka slobodi. Kada covek dublje zagleda u dusu sveta lako shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja ceka onu drugu, bilo to nasred neke pustinje ili nasred nekog velikog grada... I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva proslost i sva buducnost gube svaki znacaj... i samo postoji taj trenutak..."