|
| Ljubavna poezija..... | |
|
+49Rara Avis Astra Ladyintheblack Kijara-brm podbarac Gagica78 Lakota Samouka Gothic Tattoo meseceva rosa Lena ** Zana anđeo sa greškom slatkicass sonia Okano Onja Galeb Sibila_ AstrinaKomsinica Harite Amisela selma123 hator Duca REVELIN jutarnja izmaglica AtiNNa Ivana_258 zirafa svilanaasvaltu Bokssha popovac rouzvel malena debeljuca Leora Aurora Borealis PJER ice and fire bosankaa Komsinica daca Kica/Praja Krupljanka Slovenska Storm_z Silvy Danubius 53 posters | |
Autor | Poruka |
---|
slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Poezija - ljubav Pet Nov 16, 2007 11:30 am | |
| First topic message reminder :
Ceznem da me dodirom poneses do ivice neba, gde sve prestaje. Ceznem da osluskujemo vetrove u liscu i prve korake mlade gazele. Budi ONA u mom bicu, koracaj tiho da ne probudis oluje uspavane dugim cutanjem. Poravnaj poleglu travu, uzdrhtalu na prve stope. Otvori mi oci poljupcem i ucini da se ne plasim, ne drhtim od nepoznate munje koja ce mi probiti srce. Osluskuj moje disanje kao govor brezovih suma i sapni mi da si staza na koju slobodno mogu da zalutam. Otmi mi misli o prolaznosti, o gubicima i ocaju. Zgrabi me kao barku i odnesi na pucinu, daleko.... da u zagrljaju tvojih talasa osetim svu tezinu neba pod zvezdama. | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pon Jun 25, 2012 12:44 am | |
| I na kraju, ostao je još jedan, ali ne manje bitan...kofer pozajmljenih snova, ukradenih želja, gomila grešaka,propalih iluzija... Njega namerno zaboravljam na povratku kući...i zato ti kažem, ne pakuj mi ništa... Svega imam previše...ono što želim ne možeš mi dati, a ono što sam ti dala, sačuvaj i pamti... Sada nema značenja, ali nekada, možda... Ko zna.. | |
| | | meseceva rosa Magična
Datum upisa : 02.05.2012
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jun 28, 2012 1:35 pm | |
| Šapni mi nešto nježno
Među četiri zida tvoje su oči bile nebo i glas je bio vjetar što čarlija kroz lišće prepletenog bršljana na fasadi produženog čekanja
kad si zastao na dijelu trotoara a šum rijeke te ponio čuo si moj glas, u nadiranju
šapni mi nešto nježno
rekla sam ti i smijeh je zvonio kao praporci okačeni na tvoje obrve kotrljajući se niz obraze grleno do grla
na ramena su ti sjele sjenke mojih ruku ispružene kao pladanj
pred gozbu (čekao si me, na trotoaru) a srce se moje vinulo
kao ptice, uzletjele u nebo tvojih očiju.
Danja Đokić | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jul 01, 2012 9:57 am | |
| Sve će proći. I srešćemo se jednom. Znam, okrenućeš glavu, a zaboleće te u grudima. Sakrićeš suze i produžiti dalje. I niko neće znati, ali znaću ja i znaćeš ti… [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jul 01, 2012 10:03 am | |
| Želim te sad tu...želim te u svakom svom snu... Želim ponovno ljubiti usne tvoje...usne koje su nekada bile moje... Želim te samo za sebe...za druge mi se je.. Želim da tvoje srce kuca za srce moje... kao što moje srce kuca za srce tvoje... Želim ti reći da mi se srce nada... da češ me voljeti nekada kao ja tebe sada... | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jul 01, 2012 10:03 am | |
| Želim te kraj sebe jer te sanjam noćima... Želim te kraj sebe jer ludim za tvojim smeđim očima... Želim te kraj sebe jer si ti moj zrak... Želim te kraj sebe jer me strah kad padne mrak... Želim te kraj sebe jer si ti gospodar moga sna... Želim te kraj sebe jer si ti taj koji me uzdiže s dna... Želim te kraj sebe jer nemam više snage da se za tvoju ljubav borim... Želim te kraj sebe jer si ti taj kojega volim... | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jul 01, 2012 10:04 am | |
| Što ako sutrašnji dan nikada ne dođe?! Što ako mi život bez njega prođe?! Dali će on ikada znati, da sam mu svoju ljubav htjela dati?! Dali će mu ikada na pamet doći da sam kroz boli morala sam proći?! Dali će mu napokon biti jasno da ga volim, il da vičem glasno?! Dali će ikada znati koliko ga moje srce voli?! Ili će to saznati tek kada umrem od boli?!
Slobodna sam kao ptica jer je on bio varalica... Bio je lažov i gad, al unatoč tomu volim ga i sad... I dok mene suze na licu peku ona grli drugu neku... Dok mene srce boli on drugoj govori da je voli... Sve će mu se to vratiti i on će jednoga dana zamnom patiti... Al ja ću i dalje hodati sa smješkom i ponosno mu reći da ga smatram svojom najvećom greškom.... | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jul 01, 2012 10:05 am | |
| Ti si dokaz da ljubav zaista postoji i da je beskrajno lijepa i da traje ona dok traje i da je nezadrzljiva i slijepa.
Ti si dokaz da postoji sreca i sve ono lijepo sto ona nosi i da bez nje u zivotu hodamo kao po staklu bosi.
Ti si dokaz da ljubav dodje onda kada se najmanje nadas i sa njom si na sedmom nebu a bez nje duboko na dno padas.
Ti si dokaz da sunce toplije grije kada ti neko stoji sa strane i da kada nekoga volis ne brojis greske i ne vidis mane.
Ti si dokaz da postoji tuga onda kada ljubav uvene i da se ona sidri i zivi u srcu slomljene zene.
Ti si dokaz ljubavnih teza i da su one tacne sve i da se iz ljubavi i bol radja ali iz bola ljubav nikada ne i ne. | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jul 01, 2012 10:06 am | |
| Tebe srce ljubit će i o tebi snove sniti dok me sjajno sunce grije bit ćeš moje najmilije.
Usnama ću vrelim šetat po tvom tjelu poljubcima toplim obasipat tebe cjelu.
Naša tjela drhtat će na vrhuncu strasti a ljubav će vatrena u nam uvjek cvasti.
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jul 01, 2012 10:07 am | |
| Dosao si iznenada.Prije tebe bojala sam se ljubavi… bilo me strah onoga sto dolazi skupa s njom…sreca koja vec sutra odlazi.. navika da si pored mene,a onda odjednom vise nema te….smijesio mi se osmijehom koji je znao da cu biti tvoja.Gledao si me pogledom koji mi je govorio da si tu samo za mene.Vratio si mi vjeru u sutra!Vratio osmijeh na lice,svakoga jutra unio u mene takav nemir i strah kao niko do sad.Uzeo si me kao da si samo mene cijeli zivot cekao.Polako da zauvijek pamtim dodir tvoj..Uz tebe sam naucila voljet,oprastat i vjerovat… Tu si pored mene kad god pozelim da budes,da me saslusas ,razumijes kao niko do sad. Bio si uz mene kad mi je najteze bilo,a isto tako bio si uzrok nekih najtezih trenutaka , koji su me kasnije ojacali,al su ocajno boljeli dok su trajali…. Jbg sve ljubavi su teske.Znam samo da si ti moja ljubav i da te nema ni ja nebi bila ovo sto jesam.Nekad pomislim kako nikada vise nikog necu voljeti ko tebe...mozda hocu jednog dana kad mi razum srce potuce...al sanse za to su nemoguce.Bez tebe moj zivot dalje nema smisla...jer jednostavno si mi se pod kozu uvukao...ti si mi prva pomisao ujutro i zadnja navecer.Toliko te volim da me boli snaga ljubavi koju osjecam prema tebi….I kad jednom ne budemo zajedno bili ono sto smo sad,kad nas zivot razdvoji...znaj da tvoje mjesto u mom srcu niko nikad nece zauzeti....jer ja bez tebe nisam ja......
| |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Jul 01, 2012 1:40 pm | |
| Noćas opet mislim na tebe…I volim te kao nikada do sada. I opet se mešaju želja i razum,strast i patnja,ljubav i mržnja…Pozvala bih te ali nemam hrabrosti,viknula bih tvoje ime ali ne smem zbog drugih...
| |
| | | slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jul 11, 2012 11:48 am | |
| U tragovima samo secanja
U tragovima samo secanja o svemu Svet i dalje ide svojim tokom Trazis razloge u bilo cemu Nase je bilo sa ogranicenim rokom.
Ne veruj duso da jos postoji Bice lakse i meni i tebi I nemoj misliti da se boji Onaj ko ne ume priznati sebi.
Ubrzaj korak,ne okreci se vise Povratak i prastanje suvisni su sada Sve nase se ko gumicom brise Jos jedna ljubav u zaborav pada.
Samo hrabri znaju kad da stanu Da prekinu i kada previse boli Ko li je izabrao pravu stranu Onaj sto odlazi ili onaj ko voli.
U ovoj bitci pobednika nema Svako je izubio jedan deo sebe Sve je ovo vec ustaljena sema Ti mozes bez mene a i ja bez tebe.
Svaki je suret, rastanka pocetak I na to smo spremni trebali biti Samo se zaboravimo ponekad I tada bol u sebi ne umemo kriti.
Idi sada bez ijedne reci Jer odavno su sve istrosene,prazne Preko svega moramo preci Bolji su rastanci pravi nego ljubavi lazne. | |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jul 11, 2012 11:42 pm | |
| "Uvijek sam bila tu za njega! Kad nikog drugog nije bilo, kad su ga svi izdali, razumjela ga kad niko drugi nije. Imala sam rješenja za sve njegove probleme! Znala sam kako ga mogu oraspoložiti kad je bio najtužniji. Kad god je bio usamljen znao je da ima mene, da mi se može javiti. I javljao se... Tada mu je to valjda nešto značilo. A sada, sada je zaboravio. Kao da nikad nije bilo. Sada je ponovo srećan. Valjda to tako bude, zaborave te čim im više ne trebaš. Ja sam njemu bila samo utjeha, a on... On je meni bio nešto mnogo više! Ali opet, šta god on uradio, koliko god me povrijedio, na neki način će mi ostati drag..."
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jul 12, 2012 12:05 am | |
| "Nije mi stalo do tebe baš nimalo. Svaki put to kažem, ponekad sama sebe uvjerim u to. Ali, kada sama ostanem navečer, legnem u krevet i sjetim te se, sve mi se vrati. Svaki tvoj osmjeh, svaka mana, tvoje oči, fališ mi užasno i to me ubija. Onda pomislim ti si me vjerovatno zaboravio, i ja ću tebe. Bar sam mislila da hoću, al' ne prolazi već dugo. Više nije to oblik one prolazne zaljubljenosti, ovo je ljubav. Jer volim te i zbog mana i zbog vrlina i zbog tebe. Volim te na osnovi tvoga karaktera, tvoj izgled je sada u drugom planu. Volim te. Evo priznajem, dugo mi je trebalo, cijela prokleta godina. Imali smo, znaš, ono nešto, to i ti znaš. Ali nikada nismo imali priliku ostvariti nešto više. Jebi ga, takav je život. Surov, ne pita za osjećaje, samo teče. Možda je u tome problem. Ja znam da i ti mene voliš. Jednostavno znam, vidim ti u očima. Ali, mi nikada nebi funkcionirali, i ti to znaš. I imala sam, znaš, onih prolaznih avanatura poslije tebe, ali kada legneš u krevet samo misliš o jednoj osobi. Sjetiš se svih tih trenutaka, prvog poljubca. Nasmijem se, bio je presmiješan. Ali bio je s osjećajima. Znala sam da si nisi mogao ostati ravnodušan poslije toga svega, nisi mogao. Nisam ni ja... Ali krećemo dalje, idemo i nove pobjede, tako nekako. I samo želim da znaš da sam uvijek tu za tebe ako me trebaš. Ne daj da te još koja cura povrijedi poput mene, nisi to zaslužio. Odličan si ti. Nađi si neku koja će te voljeti i znati čuvati ono što ima. Žao mi je, nemaš pojma koliko. Nisam znala da si me volio, nisam jednostavno znala, nisam mogla. I javi mi se nekad, sjeti se stare ljubavi, sjeti nas se. I ja ću s tobom uvijek biti malo više nego prijatelj. Znaš i sam. Nemoj me zaboraviti, samo to. Ja tebe neću. Uvijek ću te čuvati u posebnom dijelu moga srca, tamo rezerviranog za propuštene ljubavi, propuštene šanse, popuštenu sreću. Čuvam te srećo, i uvijek ću. Znaš i sam."
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jul 12, 2012 12:06 am | |
| "Tu noć kada se srušilo sve, kada sam čula posljednje zbogom, kada si otišao, otišao je dio mene. Da, odnio si ga sa sobom, bez ijednog izvini. Otišao si, daleko. Daleko u nepovrat. Isprva mi je bilo svejedno, bila sam jaka i samouvjerena, a onda... A onda sam te poželjela. Poželjela sam tvoje pozive u sitne sate, tvoje ruke oko moga struka, tvoje usne samo pedalj od mojih. Poželjela sam te toliko da boli. Pokušala sam krenuti dalje, ne osvrćući se na prošlost, pokušala sam napisati svoju knjigu života. Knjigu u kojoj će 'naša' pjesma biti samo daleki šum, knjigu u kojoj će naša klupa biti samo usputna stanica, shvataš li, pokušala sam, ali nisam uspjela, nije isto. Da jesam, valjda sada ne bih gutala knedlu i pokušavala sakriti suze od neprijateljskih pogleda, da jesam ne bih ti se nadala, ne bih se trznula na svaki sličan smijeh, ne bih... I ko zna gdje si sad!? Ako si si u nekom drugom gradu, sa nekom drugom u naručju, sa nečijim drugim usnama na tvojim, želim da znaš jedno: koliko god pripadao njoj, jedan dio tebe će uvijek biti tu, sa moje lijeve strane."
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jul 12, 2012 12:07 am | |
| Pretvarajući se da si divlja, oterala si sve od sebe, i to si želela. Htela si da nađeš neku ispriku da svi te napuštaju. A onda si naišla na mene, kome je bilo zabavno to što si drugačija i malo luđa od drugih. Ja želim da ostanem i uživam u tvom divljaštvu. Šta ćeš sada? Našla si luđeg od sebe, izgleda.
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Jul 12, 2012 12:07 am | |
| Vjerovala sam ti svaku riječ, padala iznova na svaki tvoj osmijeh, shvaćala sam ga iskreno. Oslanjao si se na mene kad ti je bilo najteže, uvijek sam bila tu. Onda? Postao si hladan, bezosjećajan, dok sam ja doma razbijala glavu gdje si, s kojom si, ti si se samo smijao. Shvatila sam i otišla, ponos je odradio svoje. Sve tvoje poruke koje mi šalješ postale su nebitne, shvatila sam i krenula dalje s osmijehom, koliko god se kaješ nije me briga. Slatko ti se nasmijem, i onda shvatiš kakvu priliku si izgubio."
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Jul 13, 2012 4:10 pm | |
| Niko na svijetu ti ne može reći: Zaslužuješ bolje. Zašto? Zato što će uvijek biti najbolje ono što sam izabereš.
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jul 14, 2012 9:49 pm | |
| U tebi me ima Mnogo više Od prolaznosti dana I zagasitih obrisa dolazeće noći U tebi me ima Mnogo više Nego što ti srcem Protiču Vrčevi čežnje I mnogo više Skriveno je Iza tvojih drhtavih Trepavica Zatajeno u tvojim Dalekim očima U tebi me ima Mnogo više Nego priznaješ Sebi
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Jul 17, 2012 2:50 pm | |
| Ponekad poželim imati tu moć odlaska gdje god bih poželjela...I kad bih mogla otišla bih na slapove Niagare...Sa tobom bih otišla.Kažu da na sebi omiljena mjesta čovjek treba povesti nekoga kome vjeruje,nekoga s kime će htjeti ponovno se vratiti gdje su skupa bili..Nekoga kome pokloniš dio duše.Ah kad bismo mogli otići...Kad bismo mogli leći uz rub slapa,pogled usmjeriti u dubinu njegovoga pada,i slušati taj čarobni zvuk.Zvuk toliko glasan da ne bismo čuli ništa osim naše ljubavi...samo bismo osjetili srce uz srce naslonjeno.I sanjarili...o još mnogočemu što naša ljubav u sporazumu sa maštom učiniti može,kamo nas sve odvesti može.Ljubav i mašta,mi...Ah kako divno je sanjariti...U tvom zagrljaju...~♥~
| |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Jul 21, 2012 9:32 am | |
| Samo tise srce moje lakse cemo u dvoje, stisaj vapaj u hladnom vjetru, samo tise na ovom svjetlu.
Samo tiho srce moje iz oka suza presusiti nece, samo tiho jedino, daleko su sati srece.
Samo tiho srce moje da se necuje krik tvoj, danju se zvjezde ne broje, samo tiho srce moje. | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jul 25, 2012 12:47 am | |
| ''Nisam ni sumnjala da ćeš se vratitI. Isti smo, i ja sam đubre koje, jednom kad ti uđe pod kožu, ne izlazi tako lako. Znala sam da si još ovisan o meni. Ovisan, kao i ja o tebi."
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jul 25, 2012 1:27 am | |
| "Ja idem, svetla neka ostanu. Kroz prozor moje duše sijaće da me nađeš, kada od mene svi odustanu. Ti možeš da se vratiš tu... Pamet kad se pomeri..."
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jul 25, 2012 7:37 am | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Врт Ни хиљаде и хиљаде година Не би довољне биле Да искажу Мали тренутак вечности Кад си ме пољубила Кад сам те пољубио Једнога светлог зимског јутра У парку Монсури у Паризу У Паризу На земљи На земљи која је једно небеско тело. ( Жак Превер | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Jul 25, 2012 12:27 pm | |
| Ne pitaj
Ne pitaj me nista vise ...
Ne trazi me u osmehu drugih
Ne zali za onim sto nikad voleo nisi
Ne pozeli nikome sto meni si dao ..
Ja cu uzdahom prikriti boli
sacuvati ono najlepse,
suzama zivot moj ispisati..
osmehom najlepse jutro pozeleti..
Tiho cu negde koracati za tobom
kao senka u izmaglici ..
plovicu okeanima bez kraja
za tvoju srecu moliti..
A ne znas koliko se plasim vode
plasim se...svega
I nikada saznati neces....
jedna kapljica je samo nada
sve ostalo su suze .. | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Avg 03, 2012 8:58 pm | |
| "Nekad jednostavno shvatiš da je dosta, pustiš i kreneš dalje. I tada ljudi shvate da nisi osoba kakva su mislili da jesi. Bolja si od toga."
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Poslednji izmenio Kijara-brm dana Uto Maj 19, 2015 11:03 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Avg 05, 2012 5:22 pm | |
| Tvoje vatre su prisutne. Danas. Davno pre danas. I dugo iza svih danas. Uvek ćemo se sretati."
| |
| | | Astra Zvezda Foruma
Godina : 64 Location : podnozje Alpi Datum upisa : 20.06.2008
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Avg 05, 2012 7:42 pm | |
| Es ist leicht jemanden zu lieben den man zum ersten mal gesehen hat, aber es ist schwer jemanden zu vergessen den man einmal geliebt hat!!! | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Avg 23, 2012 9:38 pm | |
| Krećem danas stazom novom sasvim nepoznatom i tajnom a izazove ne volim,nepoznato me plaši...ali poći moram. Ako čujem ti glas - okrenuti se neću,znam da si nestvaran - gotovo je. Ako naslutim pogled tvoj sneni negde u daljini,promenuću pravac,ti nisi moj muškarac - iluzija si... Od želje tolike postao si stvaran tu u odajama duše moje...ovo život nije,nije ni san... trebam li se buditi ili čvrsto zaspati,dugo već puštam vetrovima da me nose...u zagrljaj tvoj nisam stigla,tebe nema - iluzija si.Kada bih samo mogla znati naslućuješ li bar koliko sam tvoja - bajkovita ljubavi moja... Ma šta ja to radim? Opet se zavaravam ti ne postojiš,tebe nema...sama sam u maštanjima svojim...
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Avg 23, 2012 9:50 pm | |
| Danas ptica nade moje tužnu pesmu peva, danas sanjar umorni u meni hladne snove sneva. Danas i polja cvetna ostadoše pusta mahovina teška hvata se na usta pa ti ni ime izgovoriti ne mogu gutam ga, žvaćem čuvam ga u sebi da nikada dušo ti saznao ne bi da boliš me više neg' što voliš me | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Avg 29, 2012 8:06 pm | |
| PROGOVORI
Samoću ko' crkveni miš grickam oštrim zubima, progovori nesrećo - tišina me ubija. Po hladnim zidovima razmazani likovi svih koji su me voleli, od očaja moga i oni se razboleli, progovori, vidiš li koliku bedu mi slutiš i zidovi kameni već su progovorili a ti nesrećo i dalje ćutiš. Progovori dužan si mi s' razlogom da stradam progovori i reci mi da ti se ne nadam.
| |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 01, 2012 12:30 pm | |
| U poznu jesen
Čuj, kako jauče vetar kroz puste poljane nase, I guste slojeve magle u vlazni valja do… Sa krikom uzleće gavran i kruži nad mojom glavom, Mutno je nebo svo. Frkće okiso konjic i žurno u selo grabi, I već pred sobom vidim ubog i stari dom: Na pragu starica stoji i mokru živinu vabi, I s repom kosmatim svojim ogroman zeljov s njom- A vetar sumorno zviždi kroz crna i pusta polja, I guste slojeve magle u vlažni valja do… Sa krikom uzleće gavran i kruži nad mojom glavom, Mutno je nebo svo. | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 01, 2012 3:26 pm | |
| 22. 1. 1967.
Kakav svetao, plav, miran dan! Dan - pejzaž posmatram sa svog prozora. Zalazak velikog žutog sunca, koje nestaje tako dugo. Žuto, plavo i mir! Obuzima me sladostrasna želja za lutanjem. Moj atavizam počinje da dela. I noć je bila takva. Dugo sam je njušio i osluškivao. Dolazi proleće, koje osećam poput životinje. Raduje mu se priroda, ljudi skitnice, dolazi njihovo vreme. Sada je sve lako! Ležim nekoliko dana, Volim Dinu sve više. Gospode, kako je to kod mene čudno, sve čudno ide ... mogao bih da analiziram, ali neću! Volim je i to je sve. Možda je najlepše živeti za ovaj trenutak, za ovaj dan, za ovaj, na primer 22. januar!
Zoran Radmilović | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Sep 02, 2012 1:10 am | |
| Ne daj me pokaži da mi je mjesto kraj tebe kupi me ako odem,sve će se sasuti u prah...
Bori se za mene strašću ratnika da vidim žar u tvojim očima neka mi zapali vatru u duši. ne daj da se sve sruši.
| |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Sep 02, 2012 7:25 am | |
| Budi mi svetionik osvetli mi more beznadja, budi mi kompas i vodi me sebi. Budi zivi pesak,da potonem u tvoju dusu kada te pronadjem, A ja bit cu tvoja meka postelja. | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Sep 02, 2012 7:26 am | |
| PONOVNI SUSRET
Da li si mogla da zaboravis da je tvoja ruka nekad u mojoj lezala, i da se neizmerna radost iz tvoje ruke u moju, s mojih usana na tvoje prelila, i da je tvoja kosa plava citavo jedno kratko proljece ogrtac srece mojoj ljubavi bila, i da je ovaj svijet, nekada mirisan i raspjevan, sada siv i umoran, bez ljubavnih oluja i nasih malih ludosti?
Zlo koje jedno drugom nanosimo vrijeme brise i srce zaboravlja; ali casovi srece ostaju, njihov je sjaj u nama.
H. Hese | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Sep 02, 2012 7:26 pm | |
| TAJANSTVENA ŽENA
Žena jedna uspravno hoda tajnu duboku u oku čuva oko nje je bura, strašni vetar duva ona hodi mirno, tajnu svoju čuva. Iz pogleda mirnog nebo slobodno se proteže lepota njena oblake doseže sama tako dok ulicom hodi u bajku svoju radoznale poglede vodi uzdišu za njom i mladi i stari živote svoje oni bi dali da taći bar mogu to snoviđenje tu božanstvenu lepotu magične žene. Pod noge njene padaju duše iskrene i kvarne - čiste i bludne ponude lepe, ne jasne i čudne a ona nit plače nit se smeje tajna joj samo dušu greje nikome neće da je oda, zna da zaludna su traganja njena al' posustati neće lakše joj je dok hoda. Nogu laganih svet prepešačiće i ako zna da samo pustinje naći će lepa i zanosna tako dok šeta i noć i dan ona zna da svaki je put pogrešan, ne gubi nadu, gordost i ponos a dobro zna da ne postoji put za povratak u prošlost... Saki
| |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sre Sep 05, 2012 4:57 pm | |
| UTJEHA OČIJU
Draga, ovaj grad što žut i sivkast tutnji Pije svakog dana krv iz moga tijela, I ja sahnem, sahnem, u zloj nekoj slutnji Da se bliži starost krezuba i bijela.
Draga, ovdje mene često žudnja svlada Za veselim mirom livada i voda, Za šumama punim sjenaka i hlada I za tromim letom oblaka i roda.
Onda tražim tvojih očiju dubljine što ko plav i zelen bezdan mirno sjaju: U njima su nebo, rijeke i nizine, Vrtovi i kuće, ko u junskom kraju.
U njima je hlad i svježina vrbika; Pod granama sjenke počivaju, duge; Kroz granje se vere satir, moga lika, Malko sulud i pun zagonetne tuge.
Povrh žita što se suncem zapaljena žute i crljene, lete ptice neke; Lete, ko odrazi drugog svijeta snena, Na obale neke svijetle i daleke.
Draga, sve to jedna vizija mi biva, Iz očiju svet i čudan predjel sijeva. Onda tonu stvari, jedan svijet se skriva. Mirno u dnu junsko veče dogorijeva... | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 08, 2012 1:17 am | |
| Od koje se tuge covek razboli kad ima sve, a nema trenutak? Kad ima zamak, a nema svoj kutak? Kad se zavrse svi ratovi, a on i dalje nema svoj mir? Kad ostane bez daha dok salje poruke u svemir? Od koje tuge? Shapor Odiva | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 08, 2012 1:32 am | |
| Prošetaš mojim mislima u jednom danu i previše puta. Neee, ne zamjeram ti. Kad god poželiš, slobodno svrati..... jer moja te je duša poznala.. Ivo Andrić Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Sep 09, 2012 2:03 am | |
| ♥♥ Voli polako i dugo. Voli i kad jesenje kiše zavladuju parkovima usnulih klupa drvoreda, napuštenih grana opalog, ožutelog lišća, šuštavog pod našim stopama. Voli me u zimski suton, zaleđenih okana, injem prikovanih dodira, dok šriputav sneg ,belinom ulica trag naš utabanih staza ljubav pokreće u sobi skrivenih želja. Voli u proleće cvetovima mirisnih lati, zarudelih pupoljaka, livadom rosnih travki. Veselim osmehom budimo prirodu, ko što tela naša probuđena, jedno drugo miju međ olistalim žbunjem, mirisnim notama, otvorenog vazduha. Voli sred leta rumenog, Sunčevom bujicom toplog talasa. Voćnim sokovima napoj, kupaj ljubav u rečnim vodama. Izazvana na travnjaku voljenja, rečima ispisana potreba. Voli , i ne prestaj....♥♥ | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Sep 09, 2012 4:26 pm | |
| Znaš li šta je daljina ? CUTI, A NE VIDETI TE. Znaš li šta je čežnja ? ŽELETI, A NE DODIRAVATI TE. Znaš li šta je ljubav ? VOLETI, A NE IMATI TE KRAJ SEBE…
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Sep 14, 2012 11:06 pm | |
| ЉУБАВ
Мојој мисли на тебе нежној и смерној не знам узрока, ни часа зачетка, она је као заручнички прстен на руци верној кружна: нема ни краја ни почетка.
У мом срцу свемоћна је ова мисао, она збиље претвара у чаролије; свему што бива даје драж и смисао, због ње мој осмех сине, суза се пролије.
Због ње моје очи бивају лепшим, снови бољима. На мој живот благо пада одсјај њен као по уморним путима и пољима мирисна вечерња сен.
(Десанка Максимовић | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Sep 14, 2012 11:08 pm | |
| Ja sam žena i ne čeznem samo za vrelim ljubavničkim bdenjem posle kojeg duša pada; htela bih u zagrljaju da doživim svetle snove i pijanstvo onog mutnog sklada što ljubav se zove.
(Desanka Maksimović | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Pet Sep 14, 2012 11:12 pm | |
| nošena talasima radosti ne verujem da može biti drugačije. Šum me ispunjava celu ne ostavljajući mesta ni za šta drugo: nikakvih maslina ni vina. Muškarac usana boje korala vuče za sobom mreže pune vazduha: u njima sam ja riba. Za tren me više neće biti. Za tren (moj voljeni) za mnom će ostati samo prsten
(Zofia Beščinjska
| |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 29, 2012 8:42 am | |
| UMOR
Na vetrometini zivota
teraj me, teraj druze
dalje od svetlosti, dalje od tame dalje od ljubavi, dalje od mrznje
teraj me, teraj druze
dalje od prijatelja, dalje od samoce dalje od ljudi, dalje od sebe
teraj me, teraj druze
dalje od sunca, dalje od mraza dalje od kise i jutarnje rose.
Nosi me dalje od svega tog nosi me dalje da se oci ne zamore i ne podlegnu laznim dobrociniteljima
jer, u uzdahu je sve, a u izdahu nista i nista je sve i sve je nista
zato nosi me nosi prijatelju sto dalje od svega tog.
MS-Marstoj | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 29, 2012 8:44 am | |
| Pati bez suze, živi bez psovke, i budi mirno nesretan. Tašte su suze, a jadikovke ublažit neće gorki san. Podaj se pjanom vjetru života, pa nek te vije bilo kud; pusti ko listak nek te mota u ludi polet vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije za let si, dušo stvorena. Za zemlju nije, za pokoj nije cvijet što nema korijena. | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 29, 2012 8:45 am | |
| You know the day destroys the night Night divides the day Tried to run Tried to hide Break on through to the other side ...
What have I become My sweetest friend Everyone I know goes away In the end And you could have it all My empire of dirt I will let you down I will make you hurt
I wear this crown of thorns Upon my liar's chair Full of broken thoughts I cannot repair Beneath the stains of time The feelings disappear You are someone else I am still right here ...
I am on the rock and then I check a stock I have to run like a fugitive to save the life I live... | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 29, 2012 10:10 am | |
|
Tačno vreme
Bez tebe sam časovnik Bez jedne kazaljke i svakoga ko me pogleda upitam Koliko je sati
Goran Lazović
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 29, 2012 10:26 am | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]
[size=16][b]Zamisli da si sretna ptičica u letu toliko ti želim sreče na svijetu. Zamisli da leptirić si nježni toliko ti želim ljubavi snažne!
Zatvori oči i želju zaželi da ti ljubav tvoja sreču udjeli, da zdravlja i veselja uvijek imaš, ljubavi i veselja da ti ne nedostaje.
Poželi da leptirić si u zraku koji na cvjetak mali sleti, da poljubac ti donese blag koji će netko drag da ti da!
I još mnogo toga poželi sve ono što ti na duši leži, a ja ću ovdje da budem i uz tebe život ću da provedem! Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Sep 29, 2012 6:01 pm | |
| Kazu da kad ne znas razloge zasto volis nekoga onda ga iskreno volis... Ja mislim da to nije tacno...Znam da ga iskreno volim, a znam i zasto...Zato sto samo on cini da se osecam potpunom, zato sto samo on vraca osmeh na moje lice kada sam tuzna, zato sto i bez jedne reci govori mi mnogo, zato sto me razume i prihvata ovakvom kakva sam zaista... Zato sto je uvek tu, i u dobru i u zlu...Zato sto sto... samo sa njim istinski sam srecna.... ♥
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Uto Okt 02, 2012 12:32 pm | |
| Bila je prva u nizu naivnih djevojčica s kojim sam se poigravao od onog trenutka kad sam shvatio da mogu. Pošto je bila prva, posebna – nazvao sam je prvom ljubavi. Život me odveo u neki drugi grad, a prvu ljubav sam ostavio među onim mislima koje rijetko kad padnu na pamet. Kad sam se jednog dana vratio, sreo sam dobro poznate tamno smeđe oči, pogled ispod najdražih obrva. Odmah sam je prepoznao. Moja prva ljubav više nije bila klinka, a ni naivna djevojčica kako sam je na početku nazvao. Barem sudeći po onom šta mi je odgovorila kad sam je pitao da li me se sjeća. Rekla je:' Naravno. Ti si onaj što je svoju priliku imao. I propustio.'
| |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Čet Okt 04, 2012 7:35 am | |
| Postoji mesto kod žene, koje kada dodirneš, ona prosto poludi... To je srce...
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Poslednji izmenio Kijara-brm dana Uto Maj 19, 2015 11:22 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Okt 06, 2012 11:03 pm | |
| Neka nasa tela nocas govore Zapali me dodirima, svojim nemirima silovitim trzajima ucini da nestane stid I cuti samo cuti... neka nasa tela govore Kako je lepa pozuda u lepoti secanja izmedju dva dodira. | |
| | | daca
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Okt 06, 2012 11:06 pm | |
| u srcu nas dvojesve nam se pišeu ljubavne boje,usred svega to nam srce izrasloljubav je tvoje,a i moje srce pronašlo.srceu njemu naš sad je domdok ljubav mazi nas pogledomu srcu mom,u srcu tvomljubavi našoj je dom.[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | daca
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Okt 06, 2012 11:09 pm | |
| tamo gdje sam te ostavila zaledjena kiša plakala je snovima istopljena suza zaplovila jezivo duboko tišinom tvojom obuzdana svečano se izlila Tamo gdje si me pokupio ispucala zemlja se natopila onom kapljom potrebe pretočene vjerom u slap prozračni dah izrodjenog života poslije nas
tamo u snovima što pate rodio si se,porodio u meni i ja te patnjom utiskujem pod svodom tihog svijeta podmuklom tišinom zadojena tobom oivičena kap | |
| | | daca
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Okt 06, 2012 11:26 pm | |
| Ima nešto .... divno u ljudima.....
Ima nešto divno u ljudima riječima nikad opisano što me tjera samo naprijed. Ne nalazih to nešto u svim običnim prolaznicima vremena. Ponekad to biva samo igra znatiželje i stvarnosti nažalost.
Igra me na sreću iznenadi donese dašak ljudskosti ispuni moje napola puno srce, koje traži razlikuje, uspoređuje.
Nema konačnosti u igri izmjenjuju se dani i noći tuga i veselje uistinu........
Ima nešto divno u ljudima.....[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Ned Okt 07, 2012 3:26 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Okt 13, 2012 5:09 pm | |
| Ruke koje su ljubile!
Kad čovek umre, ruke prve zaneme: Ruka umrlog ko noćno voće zri, Ko uspavane ptice čija srca još streme, Tako ćute te ruke, dok oganj pod njima vri.
Belje no teški mesec koji više neće da nose, One se razlistavaju već u istrulelo cveće; Niti će provući prste kroz sunca zračne kose, Tako spuštene mirno na grudi – brežuljak sreće.
Ispod livada vlažnih, i svežih crnih kora, Ove ruke ožive preobraženjem u zvezde, I probijaju se kroz zemlju u pravcu dalekih mora; Izmeđ vulkana i neba ruke umrlog jezde.
I provlače se lagano, fosforno ponorne reke, Tankim mlazima sjaja, ruke koje su ljubile, Kroz tamnu ponoć zemlje, izmeđ žilica smreke, Ispod toliko bilja koje su svud sadile.
A te sam ruke negda toliko ljubio, Osetio im tad svežinu da spira glavobolju; Trag divnih ruku pod knjigama se izgubio, - No pređoše odjednom same u tajnu životnost bolju.
Odjednom u svom toku, probivši bok planina, Izbiju te svetle reke ko zračni izvori; Ko oganj daljnji kraj kog spavaju psi čobanina, Ta prva plamena zvezda, na mračnom nebu, gori.
Rastko Petrović | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... Sub Okt 13, 2012 5:41 pm | |
| Pogled
Možda i ne slutiš kako meki dodir paperja zagolica dubine moga bića kada se dva tamna badera namere da mi otkriju mali deo svoje tajne.. Umeju tako lepo da se smeše, lepše od bilo kog osmeha. I da se kriju vešto umeju iza zavesa koje ponekad ne mogu da razmaknem.. Ne, nemoj da ga skrivaš.. Pokaži mi te sitne kapi prolećne kiše koje lutaju u njima kada ne uspeju da dopru do neznanih dubina u meni.. Nemoj da ga skrivaš, jer svi katanci pred tobom pronalaze ključ, prašnjavi prozori verovanja posle dugo vremena bivaju otvoreni.. Obgrljena tvojim pogledom ušuškavam se u saznanje da negde pripadam.. A.S | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubavna poezija..... | |
| |
| | | | Ljubavna poezija..... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 196 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 196 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSJuče u 2:14 pm od Stormic » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11633 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Stormic
Naši korisnici su poslali ukupno 526292 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|