Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 04, 2010 6:12 pm
First topic message reminder :
Nije to nagovaranje, rodjeni moji. Ko nece dalje da cita - nek slobodno zazmuri. Ali pazite dobro: ako u vama postoji jedno veliko pitanje koje nestrpljivo zuri, pitanje vece od brda, i jedna treperava dusa sto veruje u cuda, i ako se u vama neke lepote talasaju i neke svetlosti radjaju, onda je sasvim svejedno da li zmurite ili ne zmurite jer cuda se vec dogadjaju.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Feb 13, 2012 6:56 pm
U tvojim ocima radost i tugu sam sreo zavoleh te, a da nisam znao, da nisam smeo U tvom osmehu svoje decacke snove sam ugledao, zbog njih sam ti svoju dusu dao i zbog toga u ponor pao Sa tvojih usana otrov i med sam pio na korak od srece suze sam lio samo da bih stobom bio U tvojim nedrima svoje sam ruke krio nad tobom ko sena bdio na tvojim bedrima najlepsi san usnio Al u tvojoj dusi ne nadjoh nista tu kraj mog gubilista okamenjeno srce ti stoji ljubavi lazne i ne broji strascu, bolom i snovima ono se hrani, da voli ne ume vec ljubav svaku samo sahrani...
Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Feb 13, 2012 9:40 pm
Dok ponoć kuca na prozore moje misli mi nove rečenice kroje. Rime što njene oči gledaju, i možda, dok te stihove čitaju, njene se misli za mene pitaju.
Ta hladna zima, sneg koji veje, ne daju ni njoj da se nasmeje, u tihu ponoć da poseti mene, uz vatre miris mašta da krene, da zbaci sa lica sve koprene.
Toplina sobe uz svetlost sveće, u neku će ponoć vratiti senke, po zidu crtaće pokrete naše, do zore goreće ljubavne vatre, u bekstvu od hladne nebeske šatre.
V. Đorđević (Lucky67)
Poslednji izmenio panonski galeb dana Sub Mar 17, 2012 8:29 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Feb 14, 2012 8:36 pm
Zbog tebe odrezala sam kosu spalila sam lice oderala sam kozu pretvorila sam se u izgoreo pejsaz ali ti me prepoznajes.
Zbog tebe odevala sam se u lice trave i zaustavljala sene meseca na svim oblicima tvog vrata, zbog tebe u ovoj polovini mog dana rasprostirala sam vrtove reči, koje pamtim od detinjstva, kad su igre bile svečane a kosa još mlada. Nisam zaboravila korenje očiju na obali onog drugog svetla, što me doziva mrežom svog glasa i teskobom snega, nisam stajala kraj reke , nisam gledala brodove, koji odnose delove našeg tela, nisam okusila ruže na snopovima vetra..
Irena Vrkljan
Laura22 Laura
Datum upisa : 29.01.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Feb 14, 2012 10:50 pm
Mrak se skupio u kap, rano jutro kao slap Ulazi u sobu Dal si ikad pitala tamne senke zidova Ujutro gde odu
Oci su ti sklopljene, usne su ti umorne Ne ljubi me njima Nisu cvorci pevali dok je iznad krovova Svirala tisina
Noc je kratko trajala a nama je trebala najduza na svijetu...
Laura22 Laura
Datum upisa : 29.01.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Feb 14, 2012 10:52 pm
.. i sresces samo stranca, slucajnog prolaznika, i pogled leden, iako te taj neznanac nekada voleo vise od sebe....
PJER Pjer
Datum upisa : 13.10.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Feb 16, 2012 8:58 pm
Ti cvijete moj tajanstveni, ti ružo čudesna, tražio sam te ja i kad sam prošao kraj tebe i pogledao na te, duša mi zadrhta sva.
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Feb 16, 2012 9:08 pm
"Snažne osobe znaju kako održati svoj život u ravnoteži. Čak i suznih očiju, još uvijek uspijevaju reći "Dobro sam" s osmijehom na licu."
Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Feb 19, 2012 3:33 pm
Izbrisao sam ti lice sa svoga lica Zderao ti senku sa svoje senke Izravnao bregove u tebi Ravnice ti u bregove pretvorio Zavadio ti godišnja doba Odbio sve strane sveta od tebe Savio svoj životni put oko tebe Svoj neprohodni svoj nemogući Pa ti sad gledaj da me sretneš
Vasko Popa
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Feb 19, 2012 3:34 pm
Takvi smo mi ljudi, jednom mjerom mjerimo riječ kad je upućujemo ljudima oko sebe, a posve drugom kad nas ta ista riječ, vraćena, udari u lice. '' __ IVO ANDRIĆ
Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Feb 19, 2012 3:37 pm
Šušti samoća poput breza, treperi na vjetru uspomena i plače uz posljednji snjeg ljubavi. Ogrnuta čežnjom i ušuškana sjećanjem slušam šum tih šuštavih tajni i znam da tamo na obali snova blista osmjeh osunčan srećom. Šušti,samo šušti samoća i plače breza i plače tuga jer srce boli,slatko boli,ali ipak pjeva tiho i spokojno jer šuštanje samoće je poput muzike koja tako dobro ide uz tužne stihove, a uz ljubavnu pjesmu moga srca i ti ćeš usniti,obasjan zvijezdama i ušuškan mojom tugom...
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Feb 19, 2012 7:50 pm
Teče i teče, teče jedan slap; Što u njem znači moja mala kap?
Gle, jedna duga u vodi se stvara, I sja i dršće u hiljadu šara.
Taj san u slapu da bi mogo sjati, I moja kaplja pomaže ga tkati.
Mašta nas održava...Mašta nas i lomi...
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Feb 19, 2012 8:35 pm
Ponekad za mene tvojih snova nema , Kad u noci ti probudis se sama , Onda vidis da razdvaja nas tama , I to ona koju zivot nosi, Kad mirisi leta, Polako venu nam u kosi. Onda, pomislis na mene, Snovi ludi ponovo ti dodju, A ti im ne das, Da opet prebrzo ti prodju. Dok pridoslo jutro, Hoce da nanovo njih od tebe tera , Ne zna ono mlado, Koliko jaka ,u ljubavi je vera. Masada (Ljubav Smrt Nada)
Poslednji izmenio panonski galeb dana Sub Mar 17, 2012 8:39 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Feb 19, 2012 10:25 pm
Pišem umesto tebe Snežani i Alisi. Šljem telegrame Pnokiju i Mlom princu. Javljam se bar jednom dnevno telefonom Galebu Džonatanu Livingstonu i Pepeljugi Ali ni reči odgovora. Znači da misle na nas.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Feb 20, 2012 4:24 pm
Veruj u svoje snove...mozda neki od njih cekaju svoj trenutak... ...mozda za neke nedostaje samo jos jedna kockica.... ...da bi se carobni mozaik sklopio...[You must be registered and logged in to see this image.]
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Feb 21, 2012 6:40 am
***** Kada budem umro zaplakaćeš, a ja ću i tada osetiti bol što nisam živeo još minut da bih ti obrisao suze.........
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Feb 21, 2012 10:21 am
Ne dozvoli da ti drugi ruse svet koji si sam sagradio. Oprastaj drugima koji su te uvredili, ma koliko god velika uvreda da je, ali nikad ne oprastaj do kraja! Nauci da ne obracas paznju sta drugi misle o tebi jer ces tako samo da srusis svoje samopouzdanje! Bavi se SAMO svojim zivotom, ne radi ono sto ti ne zelis da drugi tebi rade. Pokusaj da saslusas i sve resavaj recima. Ponekad glumi ako mislis da je to potrebno, pokazi i losu stranu! Uvek idi uzdignute glave, ma koliko god da je oko tebe jezika koji te kaljaju i pogleda koji te odmeravaju, jer zivot je jedan, svemu se trebas suprotstaviti pa i ljudima! A na kraju ako se izboris, jedino ces TI izaci kao BORAC…
daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Feb 21, 2012 7:44 pm
Duzan si mi zauvek,a s tobom ponovo izazivam sudbinu...uci ces u zagrljaj jer volim tvoju laz vise nego istinu...u senci tvoga srca jos uvek moje kuca,ko suva zemlja puca,samo da mi dodjes ti! Za tebe zivot dacu,kroz prste progledacu da te jos jednom zagrlim...
Al nocas daleko si,daleko si,neko te drugi ima...daleko si,daleko si...pravi sa pogresnima...daleko si,daleko si i negde na dnu case,mozda te srce nadje,tek onda progledace...♥ !
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Feb 25, 2012 4:18 pm
Još ne znam da l' mi je kuća tu, il' ovde negde, preko p'o sveta… Svaki dan ponešto novo sine a ja mrem hiljadu malih smrti. Ustajem, padam, kopam visine od kojih mi se u glavi vrti. Kad hoćeš da te obmane varka sedneš na vrtešku dva tri kruga; ipak, ne živi se sred luna parka. Živeti život – to je stvar druga. Nošena vetrom, od snova sva sam.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Feb 27, 2012 6:33 pm
Čekaj me, i ja cu sigurno doći, sve smrti me ubit neće. Nek kaže tko me čekao nije Taj je imao sreće! Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat će mo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znala kao nitko na svetu...
jutarnja izmaglica
Godina : 68 Location : Beograd,moj rodni grad Humor : smehoholicarka Datum upisa : 11.08.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Mar 01, 2012 1:49 pm
Niko
I biti ...NIKO....a hteti biti ....NEKO i biti tako...BLIZU...a biti...DALEKO S namerom ...necasnom...u trenutku...TESKOM Namirenje..."DUGOVA"...da bude sa....TRESKOM.
Ko to samo...MOZE...DJAVOLI...ga LOZE Da se pameti..DOZOVE...pomozi mu BOZE. I da taj...NIKO...postane...IKO..... Ko COVEKU...slici....makar i u ..PRICI.
I ..pokaj se NIKO..bar mozes...TOLIKO, Ako ne zbog CASTI..i obraza...CISTA, Ono..radi..POTOMAKA, svojih perjanica.
Ne zameri...NIKO.....od mene...TOLIKO.
S.T.jutarnja izmaglica
Poslednji izmenio jutarnja izmaglica dana Čet Mar 01, 2012 1:52 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
jutarnja izmaglica
Godina : 68 Location : Beograd,moj rodni grad Humor : smehoholicarka Datum upisa : 11.08.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Mar 01, 2012 1:52 pm
Sve i da hocu ja ne mogu da ispred sebe stavim pakost i zlobu kao favorite svoga zivota jednostavno ne mogu da izigravam skota. A vidim dobrano toga ovde ima nije im bitno sto svojim novcima placaju glupost sopstvenog uma da postuju stosta i vode ratove smestaju zvrcke i prave gafove. Naprosto mislim da nije mi mesto tamo gde ceka me obavestenje neko radi takvih ljudi sto stalno teraju svoju samovolju i stalno nesto zakeraju.
A nekad je bilo romanticno i fino....... S.T jutarnja izmaglica
Aurora Borealis
Datum upisa : 17.12.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Mar 01, 2012 2:23 pm
BOSNA I SUNCE
Sunce željno jutra čeka Sve do svoga izlaska Da obasja zemlju Bosnu Gdje izvire Miljacka
Na Drini se svakog jutra Bosna njime umiva Okićena sva u cvijeću Zavjesu sjaja raskriva
Uz Neretvu vjetrić piri I donosi miris mora Cvrkut ptica April širi Proljeće stiže na vrh gora
Krajiški biser vječno blista Pa to je Una svako zna Ostala je uvijek ista Uvijek lijepa kao iz sna
Kad bi me pito stranac neki Gdje najljepše Sunce sja Ja bih mu tada istinu rek'o U mojoj dragoj BiH
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Mar 01, 2012 2:44 pm
Želim da me saslušaš bez osuđivanja. Želim tvoje mišljenje, a ne tvoj savet. Želim da mi veruješ bez ikakvih očekivanja. Želim da mi pomogneš, a ne da odlučuješ umjesto mene. Želim da brineš o meni, a da me ne gušiš. ŽELIM DA VIDIŠ MENE, A NE SEBE U MENI
bosankaa ★ Prva Oklagija Foruma ★
Godina : 43 Datum upisa : 17.02.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Mar 14, 2012 9:43 pm
Moraš da smogneš snage i sebi otvoreno obećaš da ćeš ostati tragač za večnošću u sebi, a ne za sobom u večnosti..'
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Mar 14, 2012 9:49 pm
Od svakog placa dvaput sam jaca i necu plakati budi srecan, ja cu mirna cekati nekog heroja bez laznih boja koji nece lagati..... nego umeti da se sa mnom ponosi
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Mar 16, 2012 3:35 pm
Zatvori oci pomisli na me' vrati film u prosle dane tiho u sebi sapni mi ime
Zatvori oci kao nekada davno kad nam je bilo sve do mora ravno nek tvoja njedra budu mi jedra
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Mar 16, 2012 10:22 pm
Nek te ove noći anđeo čuvar nečujno pokrije svojim krilima,nježno poljubi,sklopi oči snene i tiho šapne VOLIM TE umjesto mene…laku noć…:))♥
daca
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Mar 17, 2012 8:51 pm
Uzmi mi suze, bar dan da ne plachem, Uzmi mi ruke, jer zele da te zagrle... sanjaj bar jedan moj san ...tada shvaticesh sve, uzmi mi srce, vidi kolko mi nedostajesh..
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Mar 18, 2012 10:12 am
Uvijek kada te sanjam srce se moje raduje... Jer poljupcem jednim tugu mi odnosiš... Na usne moje smjeh donosiš... I tada si mi tako jako blizu da dah ti osjetiti mogu... I drhtaj tvoga dodira jer ti si moja muzika... Moja radost velika... Uvijek tu kad srce te treba... I zato si uvijek u mojim mislima... Razliven kao najljepša duga... Ti si u mome snu u svakom pokretu... U suzi mojoj i u mome osmjehu... ♥
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Mar 18, 2012 6:38 pm
Nisam ljubomorana ni na koga. Naprotiv, kad je neko bolji od mene divim mu se. Nikoga ne mrzim, samo neke osobe vise volim, neke manje. Ne zanima me tudji zivot, jer mi je dovoljan moj. Ne volim da imam neprijatelje, a prijatelji su mi nesto najvrednije. Ne volim svakog, ali za one koje volim zivot dajem. Osoba sam. Gresim. Ali ipak volim zivot, jer je jedan, jedini. I svi pricaju da me znaju... A ZNAJU MI SAMO IME...
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Mar 18, 2012 6:53 pm
Kao što iz dna glazbe izvire nota koja drhteći raste i postaje sve tanja sve dok u dragoj glazbi ne zanijemi, tako iz dna tišine izvire draga tišina, oštri toranj, sablja i diže se i raste i zanosi nas, i dok se uzdižu padaju sjećanja, nade, male i velike laži, i hoćemo da kriknemo, ali se u grlu rasprši krik: uviremo u tišinu gdje tišine postaju nijeme.
Octavio Paz
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Mar 18, 2012 10:21 pm
Gledam...trazeci u tvojim ocima trag srece u treptaju, u drhtaju tela sto se grci. Slutim...dodire vrhovima sna zatocenih cutanjem u tebi, u mnostvu reci neizrecenih.
A.Zablacanski
Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Mar 19, 2012 1:15 pm
ONA JE, ŽELJA – Branka Zeng
Uzdrhtala od dodira belih kristala.
Razigranih plesača, nečujne melodije,
titraja što ih vodi u zanosu igre.
Ustaje probuđena!
Slika svojim koracima trag i igra.
Prebira prstima ledene kapljice,
prosuto zrnevlje, priču čita.
Odlazi, neodlazeći.
Pod sjajem a u noči, ne sniva.
Razogrnula je svoje, sve je pružila,
čuti dok klize, otopljeni, sada njeni.
Rosni kristali.
Popiće ih žedna, oterati kletvu bačenu.
Rodiće svoje cvetnice, ukrasiće se vencem,
Ivanjskim cvećem ispletenim, i trajaće.
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Mar 19, 2012 7:21 pm
Ja te volim vrlo jednostavno poput stupa uz koji se veze da ne padne mlada grana ja te volim tako obicno ko sto je onaj crni kruh koji jutrom jedemo zajedno dobar gladnome covjeku i posve potajno da nitko ne zna ja te volim negdje medju zvijezdama u visokoj plavoj svjetlosti gdje vrijeme nema vise svoje znacenje i svake noci dok ti spavas ja stojim tamo i vec te dugo cekam
Nikica Petrak
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Mar 24, 2012 5:56 am
Gdje tebe sve ja ne bih našao .
Iza dalekih staza kamenih .
Na poslednjem piru strašnom
Bog će susret da nam pripremi .
Krupljanka
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Mar 24, 2012 8:09 am
Ko ce da mi jednom kaze sto sudbina mene laze svakom daje dio srece al' meni nece..
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Mar 24, 2012 8:07 pm
.Rekla sam s tobom nikad vise plakala tiho nikad vise rekla sam promukla od bola da ja vise nisam tvoja rekla sam idi putem svojim ja za tebe ne postojim mozda gresim, mozda ne nek' na tvoju dusu ide sve
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Mar 24, 2012 8:40 pm
Uzdržan je korak uma treptaj srca Jutro u snu Kad svet prometne se u crni zvuk praznine huk a ti si tu opet tu
(Radovan Vlahović)
daca
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Mar 24, 2012 10:03 pm
Prica i san pod jastucima vino i dim u poljupcima i miris ljesnjaka nebo plave boje indiga i ti i ja cini mi se da da sam sve to sanjala......
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Mar 27, 2012 8:26 am
..Proleće
U mojoj duši, sivilo ruši, nestaje noć i rađa se dan, sa osmehom napuštam stan, zovu me zelene poljane, i ucvetale trešnje rane
Krupljanka
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Mar 30, 2012 9:53 am
Draga mama počesto te sanjam kuću, Grmeč, nad njim nebo sjajno, razbudim se,slušam Unu nujno i u jastuk otpalčem potajno. Od kuće sam već nedeju petu U Bihaću,u daleku svjetu .
Branko Ćopić
Krupljanka
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Mar 30, 2012 11:33 pm
"OSTADOH TE ŽELJAN JEDNOG LETNJEG DANA, SREBRNA VODO SA TUĐEGA VRELA. TO JE BILO DAVNO. SVAKA MI JE STAZA SADA OBASJANA SUNCEM I LEPOTOM .SREĆA ME JE SRELA. ... IZ STOTINU VRELA ŽEĐ MOJA SAD PIJE. ALI MIRA NE NAĐOH NIGDE. JER ME NIKAD VATRA PRVE ŽEĐI OSTAVILA NIJE." ~IVO ANDRIĆ
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Mar 30, 2012 11:44 pm
Ponekad ljudi prave gluposti ne zato što su glupi već ne postoji nijedan način da ih neko primjeti..Ti ljudi su, vjerujte, mnogo usamljeni.
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Mar 31, 2012 6:18 am
...Ti si moj Pablo Pikaso i njegova ljubav prema napojamnom Ti si moja igra koja pocinje kamencicima Ti si moja Sahara sa jednim cvetom pa cak i bez njega..
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Mar 31, 2012 7:51 am
“I najnesrećniji život ima svojih sunčanih časova i, pod pijeskom i kamenjem, svoje sitne cvjetiće sreće.” __Hesse
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 05, 2012 6:34 pm
Andjele moj,jutrom se budim tobom na usnama Pogledom uzalud trazim,cekam Nadam se da cu te opet sresti Na zlatnom mostu iznad tuge Da ti kazem da u tebi mili moj Vidim svoj pocetak i kraj Mislim na crne oci tvoje Sto mi dah daju da ziveti mogu Za mene sjaje zvezde sjajne Zelim ih videti,molim se... Pitam se da li moze biti Da ono sto je dvoje postane jedno Prvim pogledom Konacnom ljubaljvlju Ili je varka sto dusa mi sluti Varljiva opsjena,laz,prevara Jedini moj,ja znam da moj nikada neces biti Ipak,ti i ja smo jedno Na neki nas uzvisen nacin Gde pogled govori vise od reci U meni te ima,to je istina Sto poput otrova trujes mi dusu I slatkim osmehom dajes mi nadu Da bolje sutra za nas postoji U nekom svetu nadanja
Krupljanka
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 11, 2012 10:47 pm
Nismo se tražili...samo smo se našli...a sada tako nađeni kao da se opet tražimo...možda je to smisao...Ljubavi...ta lepota neizvesnosti...čekanje na nedočekano...nadanje u beznađu...grliti se bez zagrljaja...ljubiti se bez poljubaca...prožimati se u mislima...i spoznaja da smo tu negde...tako blizu...a tako daleko..
sonia حبيبي
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 11, 2012 11:20 pm
Moja te rec dotakla u trenu kad si odlucila da ne verujes nikome ko je odrastao i ko pokusava da te ukroti. Kao ptica nevidljiva, kao zuti list koji te u setnji presretne naglo i upozori na pad. Jer jesen je. Jer sve je prolazno i sve se smenjuje. Kao da gledas veliku reku u predvecerje koja odnosi bele lade, a iza svakog malenog osvetljenog prozora mozda odlazi neko koga bi mogla zavoleti zauvek.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 11, 2012 11:25 pm
Nocas mi je bio najblize. Nadohvat ruke.Nisam ispruzila ruku, nisam ni pokusala, svjesna da vise nikad necu. Posmatrala sam njegov sjaj u staklenoj povrsini vode. Bilo je nesto bolno, razarajuce u tom sjaju, kao hronicni bol koji nosis u sebi, neotudiv, ponekad se javi da te podsjeti da je tu. Vrijeme je sporo izmicalo, nespretno da na brzinu zabiljezi taj trenutak praznine koji se ispisivao u tom trenu. Trajalo je vjecno.Ili kratko. Kao zivot. Jutro je donijeo san. Tihi zvuci klavira i Arsenov glas.....Moderato Cantabile.....
Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 12, 2012 7:01 am
Vi, veliki, pošluajte jednom djecu ! Predugo ste slušali stručnjake i funkcionare, direktore i generale. Predugo ste vjerovali u imetak i moć, u napredak i oružje. ... Sve se mijenja kad pogledamo djecu, jer dijete otkriva ono što nas svijet sili da zaboravimo: čudo svega što živi
Vi, veliki, poprimite dječje oči da biste život vidjeli drukčije. Poprimite dječji san za izgubljenim rajem Poprimite dječji smiješak i njegovu radost zbog malih stvari. Poprimite dječje srce da vjerujete u ljudsku ljubav.
Nasmiješ li se djeci
ona uzvrate osmijehom.
Nasmiješ li se velikima, pitaju se:
Zašto se ovaj smije?
-Phil Bosman
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 12, 2012 9:42 am
Iz šarenog mnoštva iskr'o si se krišom, slučajem pometen, i u tmurne dane oplakane kišom uneo sjaj snova dugama prepleten.
Zaigraju misli pa se čini lako dve duše se spoje, u treptaju rose čini se da svako može da poleti baš kao nas dvoje.
Prepuštam se sneno zovu iz daljine lude noći ove; znam, imam te samo kroz šapat tišine, ali nedam nikom da mi gasi snove. Dragana Konstantinović
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 12, 2012 5:43 pm
Ti nisi covek koji zna da voli, ja nisam zena koja ce da moli, putevi nasi na dve strane vode i svako svojim putem neka ode, jer ni jedna zena, morao bi znati, ne moze vecito da prasta i pati. A kako si samo nisko pao u ocima mojim
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 12, 2012 6:39 pm
“Tebi posvecujem ovo pismo, pisano sa vise njeznosti nego sto je zvijezda na nebu, i sa vise ljubavi nego sto je skoljki u moru. Tebi poklanjam dugu moga srca, u koju si ti uveo boje i svijetlost. Priblizio si ljepote ovozemaljskog svijeta blize mojim rukama. Jednim tvojim blagim osmijehom tonule bi moje brige poput toneceg broda u hladnim zagrljajima okeana. Kroz moje tijelo i srce zasjalo bi sunce, ogledajuci se u dubokom jezeru tvojih ociju. Ti mi pruzas ruke, a ni ne znas koliko mi to znaci. U tvom se narucju osjecam poput boginje, kojoj nijedna zena na svijetu nije ravna. Ti i ja smo kao dva zrna pijeska u pustinji sudena da budu zajedno. Jos uvijek se sjecam trenutka kada sam prvi put ugledala tvoje oci. Ocarale su me svojom ljepotom i bisernim sjajem. Kao da se mjesec ogleda u njima, u divnoj mirnoci zelenih jezera, tvojih ociju. U mom srcu uvijek ce biti meta za tebe.”
N.a.
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Apr 13, 2012 1:19 pm
Setim se, kako su u ljubavi, dragi prvi dani. Kad su ruke tople, kad se oči slede, preletajući one kolutove blede, oko usana…
Što drhte, protkani, mutnom tišinom, u kojoj su osmeh i tuga pomešani nesigurno i tamno.
Klatno zvona teško i tmurno u grudi udara me.
Tad se dižem, i, u mutna oka prozora, puna sitnih glasova večeri, šapućem, nesigurno, i moje ime.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Apr 13, 2012 2:13 pm
Kako je to moguće da postoji tolika ljubav medju ljudima, a da u jednom trenutku preraste u neverovatnu mržnju? Zašto su ljudi toliko nepoverljivi, a ne shavatju da samom tom neverom pokazuju ustvari da ne veruju u sebe?! Zašto stavljaju tačku na nešto, a znaju da će patiti? Zašto se razdvajaju ako se vole? Zašto se inate?Toliko ZAŠTO, a nikada nema odgovora na to! Patnja. . .Bol. . . SUZE... Čemu sve to?! U ljubavi mora mnogo da se žrtvuje. Neko uspe da se prilagodi, a neko ne. . . Ali nikada mi neće biti jasno čemu suze služe? Da pokažeš svoju slabost ili svoja prejaka osećanja u tom trenutku? Zašto postoji patnja kad ona uništava ljudsku dušu?