Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 04, 2010 6:12 pm
First topic message reminder :
Nije to nagovaranje, rodjeni moji. Ko nece dalje da cita - nek slobodno zazmuri. Ali pazite dobro: ako u vama postoji jedno veliko pitanje koje nestrpljivo zuri, pitanje vece od brda, i jedna treperava dusa sto veruje u cuda, i ako se u vama neke lepote talasaju i neke svetlosti radjaju, onda je sasvim svejedno da li zmurite ili ne zmurite jer cuda se vec dogadjaju.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 11, 2012 10:47 pm
Nismo se tražili...samo smo se našli...a sada tako nađeni kao da se opet tražimo...možda je to smisao...Ljubavi...ta lepota neizvesnosti...čekanje na nedočekano...nadanje u beznađu...grliti se bez zagrljaja...ljubiti se bez poljubaca...prožimati se u mislima...i spoznaja da smo tu negde...tako blizu...a tako daleko..
sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 11, 2012 11:20 pm
Moja te rec dotakla u trenu kad si odlucila da ne verujes nikome ko je odrastao i ko pokusava da te ukroti. Kao ptica nevidljiva, kao zuti list koji te u setnji presretne naglo i upozori na pad. Jer jesen je. Jer sve je prolazno i sve se smenjuje. Kao da gledas veliku reku u predvecerje koja odnosi bele lade, a iza svakog malenog osvetljenog prozora mozda odlazi neko koga bi mogla zavoleti zauvek.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 11, 2012 11:25 pm
Nocas mi je bio najblize. Nadohvat ruke.Nisam ispruzila ruku, nisam ni pokusala, svjesna da vise nikad necu. Posmatrala sam njegov sjaj u staklenoj povrsini vode. Bilo je nesto bolno, razarajuce u tom sjaju, kao hronicni bol koji nosis u sebi, neotudiv, ponekad se javi da te podsjeti da je tu. Vrijeme je sporo izmicalo, nespretno da na brzinu zabiljezi taj trenutak praznine koji se ispisivao u tom trenu. Trajalo je vjecno.Ili kratko. Kao zivot. Jutro je donijeo san. Tihi zvuci klavira i Arsenov glas.....Moderato Cantabile.....
Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 12, 2012 7:01 am
Vi, veliki, pošluajte jednom djecu ! Predugo ste slušali stručnjake i funkcionare, direktore i generale. Predugo ste vjerovali u imetak i moć, u napredak i oružje. ... Sve se mijenja kad pogledamo djecu, jer dijete otkriva ono što nas svijet sili da zaboravimo: čudo svega što živi
Vi, veliki, poprimite dječje oči da biste život vidjeli drukčije. Poprimite dječji san za izgubljenim rajem Poprimite dječji smiješak i njegovu radost zbog malih stvari. Poprimite dječje srce da vjerujete u ljudsku ljubav.
Nasmiješ li se djeci
ona uzvrate osmijehom.
Nasmiješ li se velikima, pitaju se:
Zašto se ovaj smije?
-Phil Bosman
Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 12, 2012 9:42 am
Iz šarenog mnoštva iskr'o si se krišom, slučajem pometen, i u tmurne dane oplakane kišom uneo sjaj snova dugama prepleten.
Zaigraju misli pa se čini lako dve duše se spoje, u treptaju rose čini se da svako može da poleti baš kao nas dvoje.
Prepuštam se sneno zovu iz daljine lude noći ove; znam, imam te samo kroz šapat tišine, ali nedam nikom da mi gasi snove. Dragana Konstantinović
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 12, 2012 5:43 pm
Ti nisi covek koji zna da voli, ja nisam zena koja ce da moli, putevi nasi na dve strane vode i svako svojim putem neka ode, jer ni jedna zena, morao bi znati, ne moze vecito da prasta i pati. A kako si samo nisko pao u ocima mojim
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Apr 12, 2012 6:39 pm
“Tebi posvecujem ovo pismo, pisano sa vise njeznosti nego sto je zvijezda na nebu, i sa vise ljubavi nego sto je skoljki u moru. Tebi poklanjam dugu moga srca, u koju si ti uveo boje i svijetlost. Priblizio si ljepote ovozemaljskog svijeta blize mojim rukama. Jednim tvojim blagim osmijehom tonule bi moje brige poput toneceg broda u hladnim zagrljajima okeana. Kroz moje tijelo i srce zasjalo bi sunce, ogledajuci se u dubokom jezeru tvojih ociju. Ti mi pruzas ruke, a ni ne znas koliko mi to znaci. U tvom se narucju osjecam poput boginje, kojoj nijedna zena na svijetu nije ravna. Ti i ja smo kao dva zrna pijeska u pustinji sudena da budu zajedno. Jos uvijek se sjecam trenutka kada sam prvi put ugledala tvoje oci. Ocarale su me svojom ljepotom i bisernim sjajem. Kao da se mjesec ogleda u njima, u divnoj mirnoci zelenih jezera, tvojih ociju. U mom srcu uvijek ce biti meta za tebe.”
N.a.
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Apr 13, 2012 1:19 pm
Setim se, kako su u ljubavi, dragi prvi dani. Kad su ruke tople, kad se oči slede, preletajući one kolutove blede, oko usana…
Što drhte, protkani, mutnom tišinom, u kojoj su osmeh i tuga pomešani nesigurno i tamno.
Klatno zvona teško i tmurno u grudi udara me.
Tad se dižem, i, u mutna oka prozora, puna sitnih glasova večeri, šapućem, nesigurno, i moje ime.
Miloš Crnjanski
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Apr 13, 2012 2:13 pm
Kako je to moguće da postoji tolika ljubav medju ljudima, a da u jednom trenutku preraste u neverovatnu mržnju? Zašto su ljudi toliko nepoverljivi, a ne shavatju da samom tom neverom pokazuju ustvari da ne veruju u sebe?! Zašto stavljaju tačku na nešto, a znaju da će patiti? Zašto se razdvajaju ako se vole? Zašto se inate?Toliko ZAŠTO, a nikada nema odgovora na to! Patnja. . .Bol. . . SUZE... Čemu sve to?! U ljubavi mora mnogo da se žrtvuje. Neko uspe da se prilagodi, a neko ne. . . Ali nikada mi neće biti jasno čemu suze služe? Da pokažeš svoju slabost ili svoja prejaka osećanja u tom trenutku? Zašto postoji patnja kad ona uništava ljudsku dušu?
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 18, 2012 9:11 pm
Nekad (u mojoj glavi dok baš skačeš U morsku penu, ispod sunca, gola)
spazim te kako po kiši preskačeš Barice i sva u blatu do pola Žuriš na posao s licem ko da plačeš.
Prolazi dan za danom i sva svota Vremena tvog se po dva puta zbira: Pa pola oko moga klupka mota.
Vidim sa tvoga lica punog mira Da ne znaš kako živiš dva života.
U mojoj glavi stanuješ i dubiš Crne i bele hodnike za moje Misli: kako mi bežiš il me ljubiš?
Van tebe druge misli ne postoje. Samo dok spavam ti se nekud gubiš...
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 25, 2012 10:40 pm
Priđi....želim ti nešto šapnuti da niko ne čuje Priđi... mi blizu da osetiš moj dah žudnje za tobom Priđi... da čuješ moje srce kako luduje Priđi ...želim da me voliš
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Apr 27, 2012 11:35 am
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Apr 27, 2012 11:58 am
I kada poželiš plakati, ti se nasmej... I kad osećaš da se lomiš, ti pogledaj visoko... I kad vidiš da ti sreća dolazi, ti stavi život na kocku... I kada vidiš da gaze po tebi, ti se digni sa poda... I kada vidiš da ljubav odlazi, ti je pusti da ide... Život te neće maziti, ne dopusti da budeš lutka, ne dopusti da ljudi kažu da si bila kukavica jer to bi bilo kao da se nisi rodila... Digni glavu visoko, nasmej se tuzi, suzama prkosno pogledaj gore i što god te u životu čeka, ti budi svoj.
daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Apr 28, 2012 6:24 pm
I sve dok zivim I dok imam glas Ja plakat' cu za nas To me zivot okuje I sve dok zivim I dok imam glas Ja plakat' cu za nas
daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Apr 28, 2012 6:29 pm
Zivot je kratak, zato koracaj polako i nikad se nemoj kajati. Pamti sve sto je lepo, ali ne zivi od uspomena. Voli, ali ne previse, vec polako i zauvek...
Gothic Gothic
Datum upisa : 21.04.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Apr 28, 2012 6:30 pm
Noc jedina jos zna kad dodjem sam da me doceka osmijeh njen koristi, al' znam da nisi tu a ja umoran od svega sam
Jer bol ista je kod svih kog' tuga ujede tesko preboli cutim s njom, da me ne cuju sjene te sto na tebe sve me sjecaju
Ref. Ako te nije pronasla ljubav potrazi me, bicu k'o prije na istom mjestu svu ljubav skricu od svih da nikada vise nikoga ne zavolim
A ja isti sam k'o svi kog' tuga ujede tesko preboli cutim sam, da me ne cuju sjene te sto na tebe sve me sjecaju
Ref.
Ref. 2x
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Maj 02, 2012 10:51 am
Ako noćas odlutaš brodom snova, iz svoje luke stvarnosti, ako poželiš dobri vetar sreće, u ovoj beskrajnoj noći, ako poželiš mirno more ljubavi, na uzburkanim talasima života, Pogledaj u kompas, kompas ljubavi... njegova igla neće se okretati ka severu, nego ka tvom srcu...
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Maj 02, 2012 11:08 am
Volim nase svadje i da svaku prezivimo, jer tad vidimo koliko nam je stalo do nas - Volim te jer si najpametniji na svijetu - Volim te jer znas tacno sta hoces od zivota - Volim kad samo sutimo, ali da znam da si ti tu - Volim tvoj topli i snazni zagrljaj, kojeg stalno osjecam, iako nije tu - Volim tvoj slatki poljubac, koji samo mojim usnama pripada - Volim tvoju ljubomoru, jer tad vidim da me nedas nikome - Volim tvoje sale i tvoj humor, jer me uvijek raspolozis - Volim kako me razumijes, i uvijek znas sta da kazes - Volim sto mi sve pricas i sto mi toliko vjerujes - Volim te jer s tobom hocu da ostarim - Volim te sto me cuvas i pazis - Volim kako se boris za nas - Volim nase price, koje nemaju kraja - Volim nase oprostaje koje svaki put, svaki dan traju po najmanje pola sata - Volim tvoje poklone - Volim tvoje ime - Volim te jer si me naucio voljeti - Volim te jer se osjecam potpuno sigurna s tobom - Volim nase duge setnje - Volim nasa mjesta - Volim nase lude, duge, smijesne, pametne, interesantne diskusije - Volim te sto si nekad tvrdoglav - Volim te jer mozes pokazati tacno sta osjecas - Volim te sto nisi kao svi ostali - Volim te sto si moj
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Maj 02, 2012 6:53 pm
daca ::
* Ne traži Tajnu u velikim stvarima. Ona se skriva u beznačajnostima na koje se ne obazireš. Možda je u običnom kamenu. Osmotri sve kamenčiće, verujući, da je Tajna u svakome od njih...*
Nema vise nasih stopala i bosih nogu na treperavim zrncima peska. Nema. Sve je ravno, ali jeka nasih snova lebdi, stoji kao spomenik plavkastog granita. Iako ovog casa ne mogu biti u tvom zagrljaju, znaj da su moje misli posvecene samo tebi, milujuci ti obraze dok spavas i tiho ti sapucu.
Draga Daco, prvo da te pozdravim pa da ti zahvalim sto si za stih dana izabrala ovu moju pesmu:)
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Maj 02, 2012 6:55 pm
neki blistaju. Neki imaju boju. A vreme samo miris. Htela bih za uvek da zaustavim taj trenutak na sredini ivice. Neki prolaze lako. Nekih se ne sećam. Samo je to cepanje udubljenja od ispupčenja bilo od jeste i šum tih koraka koji proleću iznad
Zofia Beščinjska
Krupljanka
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 03, 2012 2:05 pm
Zamisli koliko je koraka potrebno Preći Iz jednog sveta u drugi. I ... Zamisli koliko je prostranstvo između njih Našim okom vidljivo a neuhvatljivo.
Svet jedan, nije nam dovoljan. Mali za htenja, Za potrebe. Mali za one čežnjive trenutke, Skupljene u minutima.
Svet pod kišnim kapima, orošenih obraza. Svet pod suncem, zrakom okupanih osmeha.
U trenucima bespuća Što vode nikom, koliko je Uzdaha neprospavanih noći Sklupačani pod okriljem neznanih Prevrnutih lica. I ... Zamisli da hodamo svetom drugim. Zagrljajem neraskidivim spojeni. U svetu udaljenom, iz sna napravljenog, Sa ove strane obale.
Gde bi nam kraj bio?
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 03, 2012 4:41 pm
U snu san
Ja sam magla nad planinom, vjetar kroz grane, odsjaj sunca na rijeci, malo vode u udubljenoj stijeni, otisak divlje zivotinje u snijegu, kapljica rose sto sija na vlati trave, plavicasti odsjaj zore na visokim jelama, ugarak sto se polako gasi u staroj peci, zadnji trak sunca sto se gasi nad planinom.
Ako prodjes tim putem, ispod te planine i tom rijekom u taj dan,kad rosa najduze traje, sunce prospe najlepsu rumen pred zalazak Bice to kao najlepsi san koga nastavis budan sanjati.
Krajisnik Srbo....odnekud iz tudjine
Žar ptica The Firebird
Godina : 49 Location : tamo gde se sastaju ljubav i tuga Humor : volim da se smejem Datum upisa : 03.05.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Maj 04, 2012 12:10 pm
Ove noći mogu napisati najtužnije Stihove, Napisati na primer: “Noć je puna zvezda, Trepere modre zvezde u daljini”.
Noćni vetar kruži nebom I peva.
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove.
Voleo sam je, a katkad je I ona mene Volela.
U noćima, kao ova, držao sam je u svom Naručju.
Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim Nebom.
Volela me je, katkada sam I ja nju voleo.
Kako da ne ljubim njene velike nepomične Oči.
Ove noći mogu napisati najtužnije Ljubavne stihove.
Pomisao da je nema. Osećaj da sam je Izgubio.
Slušati beskrajnu noć, bez nje još Beskrajniju.
I stih pada na dušu kao rosa na livadu.
Nije važno što je moja ljubav nije mogla Zadržati.
Noć je zvezdana I ona nije uz mene.
I to je sve. U daljini neko peva. U daljini.
Moja je duša nespokojna što ju je izgubila.
Kao da je hoće približiti moj pogled je ište.
Moje srce je ište, a ona nije uz mene.
Ista noć odeva belinom ista stabla.
Mi sami, oni od nekada, nismo više isti.
Više je ne volim, zaista, ali kako sam je Voleo.
Moj glas je tražio vetar da joj dodirne uho.
Drugome. Pripast će drugome. Kao pre Mojih poljubaca.
Njen glas, njeno sjajno telo, njene Beskrajne oči.
Više je ne volim, zaista, a možda je ipak Volim.
Tako je kratka ljubav, a tako pust Zaborav.
Jer ja sam je u noćima, kao ova, držao u Svom naručju, Moja je duša nespokojna što ju je izgubila.
I ako je ovo poslednja bol koju mi ona Zadaje, I ovi stihovi poslednji koje za nju pišem.
Pablo Neruda
Krupljanka
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Maj 04, 2012 12:47 pm
Oskar Davičo (1909 - 1989)
Volim tvoje ruke
Volim tvoje ruke za igračke to telo koga skoro nema. Žena je samo u mekoti mačke što u tvom struku prede i drema.
Kako da nađem reči detinje da ti objasnim šta ljubav znači, a da ne ranim to malo zverinje; usnu na kojoj se mrve kolači.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Maj 04, 2012 2:50 pm
Vodicemo ljubav,pogledom,osmjehom,suzom, Vodicemo ljubav,tokom dana,tokom noci,i da vodicemo ljubav,svakom recju,svakommislju,svakim uzdahom...osjeticemo se; bez obzira na daljinu.Vidjecemo se,bez obzira na tminu,cucemo se bez obzira na tisinu
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Maj 04, 2012 6:47 pm
Да ли сам само бљесак олује ил` прва кап што на длан ти паде, умилан дашак што косу ти дира, голица срце препуно наде?
Или сам можда љубави сјај пожуда у оку твом, на уснама име, страст, безобразан поглед што прави ти лом?
Малени кристал јутарње росе на грудима твојим, опојан мирис парфема већ предодређен ту да постојим… Милисав Ђурић [center]
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Maj 05, 2012 9:02 am
Bez obzira da li je to negde zapisano, znam da ću uspeti. Ako to nije predodređeno, predodrediću, ili ako nije suđeno, ja ću to da uradim. Ako stignem do granice, precrtaću je, ako naiđem na kraj, stvoriću od njega početak.
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Maj 07, 2012 12:43 am
Uzaludnost
Ni ukrštanje linija (krst koje se stavlja popreko) ni ono što je precrtano neće me osloboditi... praznina je uvek tako neslobodna
Adriena Šimotova
Galeb
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Maj 07, 2012 3:40 pm
PROROKOV VRT (odlomak)
"U dubini moje duše je pesma koja neće u reč da se odene. To je pesma što kao kamenje u mome srcu prebiva i odbija da se mastilom toči na hartiju, ona mi osećanja obuhvata poput tananog omotača i neće da se jezikom skrnavi. Kako da je izdahnem kada se plašim da je zrak ne zaprlja? Kome da je ispevam kada je navikla da živi u mojoj duši kao u svome domu te se plašim da se slušanjem ne povredi? Ako mi u oči pogledate, videćete senku njene senke i ako mi vrhove prstiju dotaknete, osetićete njeno treperenje. Svojim delima je iskazujem kao što jezero odražava sjaj zvezde, moje suze je otkrivaju kao kapi rose, rasute na vrelini sunca, otkrivaju tajne ružinog cveta. U meni je pesma koju tišina objavljuje, a buka sputava; koju snovi izgovaraju, a java progoni."
Halil Džubran
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Maj 07, 2012 9:47 pm
Između dva otkucaja srca
Između dva otkucaja srca čitava jedna drama stoji hijatus, sinkopa, seoba ambis treba se po svaku cenu dočepati druge obale čitava Eshilova Orestija stoji ili Šekspirov Hamlet ili šahovska tabla Kosova ne znam ali u svakom slučaju desetine mogućnih tema za pisce romana koji dobijaju sve mogućne nagrade međutim neizbežno tu leži jedna poema od koje se razlamaju slepoočnice
Dusan Matic
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Maj 07, 2012 9:49 pm
ŠTA JE IZLETELO
Šta je izletelo Iz jednog crvenog kofera Otvorenog Nesmotreno Posle nedelju dana putovanja
Mladi Spinoza zaključuje: Deus sine Natura
Udar nađe iskru u kamenu Ili Tri krtice na dlanu
Posle nedelju dana putovanja
Udar nađe iskru u kamenu
Dusan Matic
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Maj 08, 2012 7:40 am
[center]"Dotakni mi život čarolijom tvoje vatre i njenim darom bola što peče učini ga dragocjenim. Upotrijebi ovo moje tijelo kao svjetiljku što bit će ti u hramu ... I neka njen plamen gori pjesmom kroz svu noć i cijeli dan."
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Maj 08, 2012 11:48 am
"U svakom trenutku vaseg zivota nudi vam se prilika da birate .... ljubav ili strah ... da hodate zemljom ili da se vinete u nebesa. Strah ce vas provesti uskom stazom, obecavajuci da ce vas odvesti kuda zelite. Ljubav kaze: Rasiri ruke i poleti sa mnom."Pat Rodigast
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Maj 09, 2012 10:49 am
"Neko emocije troši polagacko, kao mirišljavi sapun, a neko svoje srce ispali razuzdano, kao pun šaržer, pa u jednoj kišovitoj aprilskoj noći odvoli za čitav život." Balašević
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Maj 09, 2012 10:32 pm
Opet te kroz muziku vracam sebi.... Tonovi pesama boje zidove moje sobe secanjem... U svakom uglu kao da ostavljaju po jednu uspomenu.. da se ja saplicem o njih... Opet cutim... i u sebi ''ubijam'' zelje koje se radjaju u Dusi...Neke zelje ne smeju ni da se pomisle...znam ja to .......Kao sto znam.. da je tvoje ime, za mene zabranjena ulica...posuta bolnim uspomenama... Znam,ali ga ipak prosapucem pred san... ususkam medju jastuke.... i ugnezdim u grudima.... tu negde, na levoj strani...
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 10, 2012 7:24 am
Ispovest klonulog ikonoklasta
Nekada me nerviralo Što te slikaju oni kojima nisi Pozirao Što te slikaju iskrivljeno Sa osmehom kojim se nikada Nisi nasmejao Sa očima hladnim i stoičkim Kojima nikada nisi pogledao Reku ili pticu Sa rukama koje drže nešto Besmisleno i bespotrebno Sputanim da zagrle Sa temenom osvetljenim Kopijom sunca Koje niko nije video Dok si hodao, Sa krutim dostojanstvom Nesposobnim da se sagne nad Slomljenom trskom Ili da pleše s decom Sa haljinama Koje nikada nije dotakla Moja prašina Bilo čija prašina Sa licem u koje je nemoguće Zaljubiti se Jer nema ničeg ljudskog Ničeg meni bliskog Svojim malim zilotskim nožem Jurišala sam na njihova platna Ne mareći da okrvavim prste (moja krv na njihovim slikama Činila je tvoj lik još Grotesknijim!) Nerviralo me Što te vajaju oni koji te nisu dotakli Koji ne poznaju tvoje obrise Koji ne osećaju tvoje srce I tvoj krvotok u žilama Što se sav taj uzavreli Život Oponaša tako beživotno Nerviralo me, velim, sve to Danas mi je dovoljno Da neka ptica o tebi peva Istinito Jer drugačije ne ume Da neko drvo o tebi ćuti Spokojno Da neka reka prolama Tvoje ime S beskrajnim hukom Sećajući se da je nekada bila more Kojim si Ti jedrio U suton Da se šuma seća otisaka Tvojih stopa I da šušti o tome Za sve one Koji imaju uho da čuju Danas mi je dovoljna Sva ta neusiljena rapsodija Što govori samo o onome Što je pomerilo njena zvona Pa ćutim u Bašti Koja se seća da je nekada bila Eden I uzdišem s njom Čeznući da se pretvorim U harfu vetrova Danas me nervira samo Moja pomirljivost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 10, 2012 8:29 am
Svi u životu trebamo prijatelja ... ruku pomirenja ... čoveka ... Samoća boli ... samoća ubija ... U životu najveće blago je naći nekoga tko razume ... tko je tu ... tko u tuzi pruža osmeh, koji daje UTEHU I NADU ...Tanka je crta izmedju TUGE I SREĆE ... između zajedništva i samoće ... izmedju imati i nemati ... izmedju bogatstva i bede ...Teško je biti ČOVEK I PRONAĆI ČOVEKA.
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Maj 13, 2012 9:37 pm
NEĆU TE VOLJETI VIŠE
Kad umrem i prozračni travanj Nad grobom otrese kosu tešku od kiše, Prignuvši se nada mnom, ako i patiš, Neću te voljeti više.
Spokojna ću biti,smirena ko krošnje Opuštenih grana kada kiša pada; Njemija ću biti i tvrđega srca Od tebe sada.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Maj 13, 2012 10:11 pm
Ljudi nisu svesni da svojim odlaskom ostavljaju šansu i priliku da se napravi mesto za nekog ko dolazi. Otišao je da bi na njegovo mesto došao neko drugi. Napravio je ožiljak na srcu da bi ga neko drugi zacelio. Rasplakao te je da bi ti neko drugi vratio osmeh na lice. Napustio te je, slomio, pretvorio u svojim očima u pepeo! A nije svestan da je svojim odlaskom prepustio mesto DRUGOME!
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 17, 2012 10:38 am
Ništa među nama bilo nije, niti riječi, uzdisanja, ništa, što se kaže, krije, osim tih proljetnih sanja,
osim tog mirisa, boja, ... i tog iznad zemlje sjaja, osim gaja i tih hvoja i zelenog svježeg maja,
osim onih vodopada, gdje se rosom cvijet odmara ispod duge blagog hlada i prirode slatkih čara,
osim onih bistrih vrela, gdje je srce zanos pilo, osim vijenca, što si plela, ništa među nama nije bilo.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 17, 2012 11:19 am
ISTINA "Ono što odgovara stvarnosti".... Istina se skriva u planini, kamenu, moru, u čistim ljudskim srcima. Istina uvijek gleda obje strane medalje. Istina daje priliku sugovorniku iznijeti vlastiti stav. Istina ne izvrće tuđe riječi, ne interpretira ih prema vlastitom nahođenju, već onako kako su napisane. Istina ljubi istinu, nije joj važan vlastiti egoizam. Baš poput stijene kad joj se komadić otkine, a ona i dalje ostaje stijena, tako i istina, bez obzira koliko je izvrtali, ostaje ISTINA. Istini je dovoljno to što je ISTINITA!
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Maj 18, 2012 11:59 am
Možda ona odsutnost u koju se povukao svet, ona tišina što govori nepoznatim jezicima, neka vavilonska pometnja ispod praga čujnosti, ili muzika, kamerna možda, snimljena na traci nebivanja, ili novi gradovi od rečnika u koje ulaziš kad padne noć, pa onda ulice, polivene gustim potocima, otkucaji potpetica, korak poslednjeg čoveka koji hoda, nikad ne spava, somnabulan, nekom iglicom šije, krpi, veze mesec.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Maj 18, 2012 12:29 pm
Pokloniću ti suzu, jedan mali dio moga oka... U njoj je skrivena moja ljubav, iskrena i duboka... Osmjeh ću da poklonim tebi... Da osjetiš kako se tužni smiju... Najtužniji osmjeh znaju vješto da kriju... Pokloniću ti nešto lijepo... Mogućnost da sebe vidiš... Kako te ja vidim svaki dan... Možda shvatiš da si mi bio poseban... Samo tugu neću ti pokloniti... Jer ona je samo mene dio... Moje jedino sjećanje kad si moj bio...
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Maj 18, 2012 1:26 pm
Postoji jedan zakon fizike koji kaže da dva tela ne mogu u isto vrijeme biti na istom mestu. No srce ne poštuje taj zakon. Zakon srca glasi ovako: dva srca mogu i trebaju biti u isto vreme na istom mestu. Štaviše, zakon srca govori da dva srca mogu biti jedno!"
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Maj 22, 2012 9:01 am
Pertla
Žena, izduvana guma, bolest, strast, ... strahovi koji te čekaju. Strahovi tako mirni da možeš da ih proučavaš kao figure na šahovskoj tabli.
Nisu velike stvari ono što šalje ljude u ludnicu… Smrt koja ih čeka, ubistvo, incest, pljačka, požar ili poplava. NE. Niz malih tragedija je ono što ljude odvodi u ludnicu.
Ne smrt voljenih, već pertla koja pukne iz čista mira.
Najveća prijetnja životu je gomila tih prostih, običnih stvari koje mogu ubiti brže od raka, a koje su uvijek prisutne.
Registarske tablice, porez, istekla vozačka dozvola ili otkaz na poslu.
Kad nešto radiš ili kad ti nešto rade žohari ili muve, slomljeni naslonjač u sjedištu auta, kad nemaš benzina, kad imaš previše benzina. Začepljeni sudoper, pijani gazda, kad predsjednika nije briga za tebe, a guverner je lud.
Kad ti je prekidač za svjetlo razvaljen, a dušek k’o bodljikavo prase, 105 dolara za par auto dijelova, kad ti telefonski račun raste, a tržište rada opada, kad pukne lanac na vodokotliću a svjetla na autu se ugase i prednja i unutrašnja i zadnja i mračnije je nego u paklu, a duplo skuplje od toga.
Rane i urasli nokti i ljudi koji insistiraju na tome da ti budu prijatelji.
To uvijek postoji i gore od toga. česma što curi, Isus i Božić, buđava salama, devet dana kiše, avokado za 50 centi i ljubičasta pašteta.
Da radiš kao konobarica na normu da prazniš posude u bolničkim krevetima, ili radiš u autopraonici, ili kao perač suđa, da kradeš torbice nemoćnim staricama, ostavljajući ih da vrište na trotoarima sa slomljenom rukom u 80-oj godini.
Iznenadna dva crvena svjetla u retrovizoru i krv u tvojim gaćama.
Zubobolja i 979 dolara za protezu i 300 dolara za zlatni zub, i Kina i Rusija i Amerika i duga kosa i kratka kosa i bez kose, i bez brade i bez lica.
Sa svakom puknutom pertlom na sto puknutih pertli, jedan čovjek, jedna žena, jedna stvar ode u ludnicu.
Zato, pazi dobro sljedeći put kad se sagneš da zavežeš cipele.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Maj 23, 2012 10:32 pm
" Naucila sam i ja da ne postoje mere da izmere koliko nam je stalo i da ni odavde do neba nije manje nego od neba dovde .... Da zagubljene i iscepkane komadice price mogu da nadju samo oni koji su i sami takvi...stvoreni ili postali usput…svejedno. Poverenje je nesto sto se poklanja bez razuma.. bez reci.. razmisljanja... samo osecajuci.. tek odjednom i zato se tako i zove
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 24, 2012 12:59 am
Necu da odem ovom stazom Na kojoj vene opalo lisce : Tu je na svakom koraku sve dublja,sve maglovitija jesen. Navraticu tamo gde je zeleno,na izvor Oko kojeg cvetaju bojom neba Nevini nezaboravci I secanje u tisini usnama trazi tvoje ime.
(Leopold Staf
Gost Gost
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 24, 2012 9:39 am
Bila sam dječak
U mjesečinu me sakrila večer, utrnuvši svijeće. Svu noć sam zamišljena snila u modroj šumi kroz drveće.
Bila sam zrno rumena grožđa u zubima sred poljubaca lisica utekla iz gvožđa dječak, što praćkom poklike baca;
i ujed pjesme nasred čela šarena mačka u košari igre. Šta nisam bila, šta nisam smjela, zrcalo ribe u zjenici vidre! Vesna Parun
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 24, 2012 9:26 pm
Jednom kad odes daleko, putem koji ti zivot da, bar se jednom seti ka sam ti drugarica bila ja. I kad najteze ti bude, stisni zube i ne placi, poslednje dane zivota pobedjuju najjaci, nikad suzu ne pusti, jer to niko shvatiti nece. Ne zaboravi, drugarice moja, nismo jedini bez srece.... Jednom kad odes daleko, pozelecu ti srecu, a dane prijateljstva nikad zaboraviti necu...
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 31, 2012 10:39 am
Ko hoće da ga ja volim ne sme nikad da nosi tugu u oku i mora umeti da me digne na rukama visoko.
Ko hoće da ga ja volim mora umeti da sedi na klupi i budno da posmatra bubice i svaku travku kad pupi.
I pogrebnu povorku kad vidi - on mora umeti da zeva, kao i litiju kad vidi da pobožno prolazi i peva.
Al' zato mora biti uzbuđen, na primer, kad kukavica kuka ili kad detlić zaneseno u srebrnu bukovu koru kuca.
Mora umeti psa da pogladi i mene mora umeti da mazi, i da se smeje, i na dnu sebe na slatke svoje snove da pazi,
i ništa da ne zna, kao ni ja, i da ćuti u raskošnom mraku sobe, i dalek da bude od dobra i isto tako dalek od svake zlobe.
Marija Pavlikovska Jasnoževska
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Maj 31, 2012 6:38 pm
Vecna Ana
Godine su došle, prošle, izostala si pomalo iz mog secanja, izbledala ti je slika, sprali su se obrisi ramena, išcezli glasovi i ja nisam išao za tobom u sve gušcu šumu života. Danas ti vec mirno izgovaram ime, danas vec ne zadrhtim od tvog pogleda, danas vec znam da si jedna od mnogih, da je mladost ludost, ipak ne veruj draga da je sve uzalud bilo i da je sasvim prošlo, o, ne veruj! Jer živiš ti u svakoj nakrivo svezanoj kravati i pogrešno izgovorenoj reci, u svakom iskrivljenom pozdravu, u svakom poderanom pismu i u citavom mom promašenom životu živiš ti i vladaš zauvek, Amin.
(Ðula Juhas
Samouka PrEkoBrojNa
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Jun 07, 2012 8:56 am
Не варате се: три ми блага Кроз век сав беху радост драга. Богаство прво част ми беше, Богатство муке то однеше: Богатство моје друго – то је Част неповратна кћери моје: И дан и ноћ над њим сам бдио, Мазепа га је похарао. Но последње сам благо скрио: Сем освете богатства немам, И Господу се с њоме спремам.