|
| Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
|
+81Ladyintheblack sonia rouzvel tvrtko Romantična Bokssha slatkicass Okano Breza Lakota Gagica78 doctorr67 Samouka Aktivistkinja Xenaa montoya meseceva rosa AstrinaKomsinica surčinac tok tuk tok Tattoo anđeo sa greškom Kijara-brm dusicaa cojle Djulieta podbarac Zana debilko Noisette emanuella UrOsKo Sikret Marquise NeObicnA Žar ptica Gothic Laura22 PJER Astra Samhain Galeb Sibila_ Jasna_ Only women Đole ZoranUE Vučica @GaZdarica@ atomski mrav padreex mikisetac Nono 64 Salome dejan brunolino veseljak 79 Nut svilanaasvaltu Sanjalica Ljutica daca Helena Trojanska Najda M. Aurora Borealis Krupljanka Danubius Doktor Zo Ivana_258 determinanta vasko1 promaja Trojanka Smiljan01 hator jutarnja izmaglica Harite Amisela Lily bosankaa EAGLE 85 posters | |
Autor | Poruka |
---|
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 04, 2010 6:12 pm | |
| First topic message reminder :Nije to nagovaranje, rodjeni moji. Ko nece dalje da cita - nek slobodno zazmuri. Ali pazite dobro: ako u vama postoji jedno veliko pitanje koje nestrpljivo zuri, pitanje vece od brda, i jedna treperava dusa sto veruje u cuda, i ako se u vama neke lepote talasaju i neke svetlosti radjaju, onda je sasvim svejedno da li zmurite ili ne zmurite jer cuda se vec dogadjaju. [You must be registered and logged in to see this image.]
| |
| | |
Autor | Poruka |
---|
meseceva rosa Magična
Datum upisa : 02.05.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 3:19 pm | |
| Kad odeš
Kad odeš, kad zatvoriš za sobom vrata, ne osvrći se Kad bežiš, pobegni naglo i plači kad si daleko Kad već nisi to da možeš da ostaneš gde te vole Onda učini to brzo, brže od suze iz njenog oka.
Požuri da te suza ne stigne i ne opeče Pazi da te oko ne vidi i ne skameni Juri da te ruka ne potraži, ruka snena Stazi se svojoj jedinoj vrati, sebičnom sebi.
(Zoran Radmilović | |
| | | Zana
Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 3:30 pm | |
| On bese voljen…bar je tako On mislio I srecan bio. Po sto je puta srecan svako Ko veru nije izgubio, U kome zelje razum guse, Ko uziva u sreci duse Ko pijan putnik u krevetu, Ili k’o leptir na svom cvetu. A|l jadan onaj, ko u glavi Sve predvidi I prozre lako, Ko smisao im vidi pravi , Ciji je duh I srce jadno Zaledilo iskustvo hladno.
Puskin, Evgenije Onjegin | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 7:36 pm | |
| Teško je dijelit pjesmu I pjevače: suza pripada oku koje plače, bol pripada usni, rijeka moru nekom, I lišće oluji. Ona je daleko. Sanjam da me sanja. Noć je. Izgubljena I prazna je ruka, ako nije njena. Nož pripada rani, uže svome vratu, Raširene ruke – kazaljke na satu. Izgubljena ptica, pripada li jatu?
Zvonimir Golob | |
| | | emanuella
Datum upisa : 08.04.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 01, 2012 10:44 pm | |
| ako imas herca,pokloni mi bundu od nerca :joint: | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Sep 02, 2012 7:24 am | |
| ...Srce ima povest u suzi sto leva; U velikom bolu ljubav svoju metu; Istina je samo sto dusa prosneva Poljubac je susret najveci na svetu... | |
| | | slatkicass Frumos si de foc
Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Sep 02, 2012 7:24 pm | |
| Spominjem te u pesmama... Nikad nedosanjana... | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Sep 04, 2012 8:09 pm | |
| Pesma nad pesmama
...“Na postelji svojoj nocu trazih onoga koga ljubi dusa moja, trazih ga, ali ga ne nadjoh. Sada cu ustati, pa idem po gradu , po trgovima i po ulicama trazicu onoga koga ljubi dusa moja. Trazih ga , ali ga ne nadjoh. Nadjose me strazari, koji obilaze po gradu. Vidjeste li onoga koga ljubi dusa moja? Malo ih zaminuh, i nadjoh onoga koga ljubi dusa moja; i uhvatih ga, i necu ga pustiti dokle ga ne odvedem u kucu matere svoje i u loznicu roditeljke svoje. Zaklinjem vas, kceri Jerusalimske, srnama i kosutama poljskim, ne budite ljubavi moje, ne budite je, dok joj ne bude volja.”
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Sep 05, 2012 7:18 am | |
| Divlja loza rasplamsava zid kuće šapuće naša imena očekuju nas ovde u bašti pratimo stazice u mraku između dalija i žavornjaka imenujemo cvetove po mirisu reflektor se iznenada pali od naših pokreta u očima sija sjaj neoproštaja
Kristin Berget | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Sep 05, 2012 4:54 pm | |
| Kupi mi vreme koje sam prodala Na glupe stvari i nevažna lica Sada mi ono nedostaje I tražim minute u hiljadu sinica
Kupi mi vreme koje sa sanjala I u snovima lenjo provodila Tamo sam nekog tražila I često od svakog tamo se sakrila
Kupi mi vreme koje mi nedostaje Sada kada ga imam tako malo Voz koji ode nema ga više A moj život stoji i još malo kuca U mestu će stati vremene sve tiše i tiše... | |
| | | emanuella
Godina : 51 Datum upisa : 08.04.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Sep 05, 2012 8:07 pm | |
| vidis ovu padajucu suzu,poljubi me sad u guzu :joint: | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Sep 05, 2012 10:04 pm | |
| Poklanjam ti svoju sutnju mozda ces glas duse cuti. Poklanjam ti zaspale suze, mozda ce ti srce probuditi. Poklanjam ti poglede sto mole mozda tvoje oci sjaj nekom poklone Poklanjam ti sve sto imam dati mozda ces i ti vise poklanjati. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | meseceva rosa Magična
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Sep 06, 2012 6:43 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Veziljina tužbalica Vezem po bijelom platnu samoce Sudbinu lijepu ko u prici Ali izvezoh bolom samo sliku Koja jedino na suzu lici Vezeš li ovako samotan i ti Je li ti konac preden od tuge Znaš li tugu udjenut u iglu I vesti po platnu noci duge Sonja Karanovic, Brežice Slovenija | |
| | | Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Sep 07, 2012 9:33 am | |
| Nisam ja ništa srecnija i ništa pametnija nego što sam juče bila ... Samo sam otupila na udarce.. na uvrede... Sve lakše podnosim... sve brže prebrodim... Život me mučio... život me naučio ... A JA i dalje kroz život idem sa osmehom... i ne doticu me jadne pakosti sitne duse... | |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Sep 07, 2012 12:00 pm | |
| Bilo je vremena kad si znao reci VOLIM TE , topila sam se kad sam te rijeci cula , nakon tih rijeci dolazili su udarci . Nisam do danas razumila kako je tvoje srce kucalo , udari me pa me ljubi, hladno , puno mrznje ali znam da je znalo i voljeti. Bio si mi skola koja me je zarazila, srce prestade da kuca ali mili moj jos zivi , zivi i zeli biti voljeno, voljeno ali ne od tebe . Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 08, 2012 8:28 am | |
| Dozvoli mi da zamislim kako se vraćaš kući iz tame, između tela i uma,
dajući znake života kao što drveće maše iz senke.
Čitave si dvorane znala da ućutkaš samo jednim bleskom svoje domišljatosti,
nekim si muškarcima ovladala čistim mirisom, čistim stavom.
A sada tvoj najbolji trik: da ponovo započneš život koji se završava pretvaranjem u zlato.
U septembru (mesecu koji se stara o svim ostalim) dozvoli mi da prizovem tvoje najbolje crte,
da nekako uhvatim nedodirljivost života, poput ogledala.
Džejms Bern | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Sep 11, 2012 6:01 am | |
| Bez glasa, bez vida, bez
duše živim ja – mrtva.
I nosiše me i previše
dok srce još uzavrelo bješe
Tek čudna mi tromost obuze tijelo
i osjetih bol
Na dlanu oćutjeh miris krvi
i ugledah srce svoje
Lelujav mjesec
Lelujavo srce
Srce mene – mrtve
Frida Kahlo | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Sep 14, 2012 7:34 am | |
|
Moj život je sladak, posut ružama... Moj život je gorak kao pelin i slačica... Čitam bajke o Aladinovoj lampi... Verujem u čuda i ljubav prema Bogu... Ja sma ateistkinja, biram Sartra, verujem u zlatnu nijansu pšenice... Zapravo to su suprotnosti, s kojima ne umem da se izborim...
Marija Bujanjska
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Sep 14, 2012 10:57 pm | |
| Feniks
Nisi ti vatra kojom svetlim; samo si ognjilo bio mojih tama, tren moga buđenja iz košmara i slučajni svedok ovog feniksa od čijeg plama bih da te sačuvam.
(Todora Škoro | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Sep 27, 2012 11:46 am | |
| BAS ME BRIGA Bas me briga za ljude oni uvek nesto govore i ovaj put neka im bude
neka se gorke reci probude Al' nisu krivi oni ni ja, ni ti sto vise nema ljubavi i nisu krive sene proslosti
tako je, verujem, moralo bit'.. | |
| | | Nono 64
Godina : 60 Location : U centru trećeg kamena od sunca Humor : smej se smej Datum upisa : 21.01.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Sep 27, 2012 11:56 am | |
| To sto vise nema ljubavi ni krivica sjena prošlosti ne treba da se zaboravi da smo se nakad voljeli
| |
| | | Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Sep 27, 2012 9:24 pm | |
| Koraci - Paul Valery
Koraci tvoji, kad se rode iz moje ćutnje, sveti, sneni, i postelji moga bdenja hode zanemeli i zaledjeni
kako su blagi, uzdržani, o, čisto biće, senko draga! Bogovi!...sve što me slutnjom hrani nose mi tvoja stopala naga!
Ako usnama iz daleka poljupca okrepu i spokoj već spremaš bicu što te čeka u mojim mislima duboko -
zastani, preslatko stvorenje što i postojiš i ne postojiš, ne hitaj s nežnim ispunjenjem ka onom čiju čeznju pojis,
Jer ja sve ovo vreme dugo živeh od toga što te čekah, i srce mi ne beše drugo osim koraka tvojih jeka. | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Sep 28, 2012 8:20 pm | |
| Kada bi srce imalo ono što voli, duša što je raduje, usne kog žele da ljube, ruke kog žele da miluju, noge kud vole da putuju - život bi bio najljepša pjesma. Ali i najljepše pjesme imaju kraj. I obično nisu duge . ( Ivo Andric ) Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Sep 28, 2012 9:24 pm | |
| Padni mi samo na pamet Misli moje obraz da ti izgrebu Izidji samo preda me Oci da mi zalaju na tebe Samo otvori usta Cutanje moje da ti vilice razbije Seti me samo na sebe Secanje moje da ti zemlju pod stopalima raskopa Dotle je medju nama doslo
V. Popa | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Sep 28, 2012 9:30 pm | |
| NEMAM VREMENA
Nemam vremena za prazne zagrljaje, za uzaludne reči izgovorene samo da bi prekinule tišinu, za varljiv treptaj duše, za pogrešne dodire, za skupljanje krhotina razbijenih iluzija.
Nemam vremena za duga iščekivanja, za neostvarena nadanja, za neispunjene želje, za prekinute snove, za besmislena odlaganja neminovnog. ...(Z. Aćimović) | |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Sep 29, 2012 8:27 am | |
| Cekasmo se dugo, a kad smo se sreli, Dala si mi ruku i posla si sa mnom, I iduci stazom nejasnom i tamnom, Iskali smo sunca i srece smo hteli.
Oboje smo strasno verovali tada Da se besmo nasli. I mi nismo znali Koliko smo bili umorni i pali Od sumnja i davno prezivljenih jada...
I za navek kad se rastasmo, i tako Stezuc svoje srce rukama obema, Otisla si placna, zamrzla i nema, Ko sto bese dosla, tuzno i polako.
("Susret", Jovan Ducic) | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 03, 2012 7:47 am | |
| Neka me ne bude kad budem prestala da volim jer tada od mene nece ostati nista mozda samo ugarak neki goli od citavog ovog velikog ognjista. | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 05, 2012 11:29 am | |
| Krv i perje
Ševo uspomena To tvoja krv teče A ne moja Ševo uspomena Stegao sam svoju šaku Ševo uspomena lijepa mrtva ptico Nije trebalo da sletiš I zoblješ iz moje ruke Zrnca zaborava.
Jacques Préver
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 05, 2012 11:31 pm | |
| Ako ti je stalo premalo, izgubit ćeš je. Ako ti je stalo previše, bit ćeš povrijeđen. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | daca
Godina : 53 Datum upisa : 12.06.2009
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 06, 2012 10:54 pm | |
| Bogat si tek kad imas nesto sto nikad ne bi mogao kupiti novcem...
Poslednji izmenio daca dana Pet Okt 12, 2012 10:53 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 07, 2012 3:06 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 07, 2012 7:08 pm | |
|
How like a winter hath my absence been From thee, the pleasure of the fleeting year! What freezings have I felt, what dark days seen! What old December's bareness everywhere!
~William Shakespeare, "Sonnet XCVII"
| |
| | | slatkicass Frumos si de foc
Godina : 63 Location : (zlutala negde.....u mashti) Humor : Smejem se, smeh produžava život pa ću duže uživati u njemu! Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 07, 2012 7:31 pm | |
| ........... iz kojeg si ti svijeta iz kojeg cvijeta dolazis zasto nisi kao i sve druge zene koje prodju kao sjene cija se ni imena ne pamte ciji se dodiri usana zaborave s prvim jutrom
Željko Krznarić | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 09, 2012 10:08 am | |
|
.I lutam dalje tražeci srecu,a najsretnija sam kad vidim da sam nekome vratila osmeh na licu, i ubedila ga da Samo Najjaci Opstanu!
| |
| | | Noisette Diplomirana rospija
Godina : 42 Datum upisa : 13.09.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 09, 2012 10:11 am | |
| " Idem putem oka bistra ..važnija sam od ministra" | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 09, 2012 10:41 am | |
| Umela je i s prolećem da se posvadja,
da ga otera u tri lepe jeseni
I sd mi kaže:
Napiši nešto, ideš mi uz vinio!
Učim da te zaboravljam.
Goran Lazović | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 11, 2012 10:19 pm | |
| If you can keep your head when all about you Are losing theirs and blaming it on you; If you can trust yourself when all men doubt you, But make allowance for their doubting too; If you can wait and not be tired by waiting, Or being lied about, don't deal in lies, Or being hated, don't give way to hating, And yet don't look too good, nor talk too wise R.Kipling | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 12, 2012 10:31 am | |
| VISINA
Rasplamsala zvezda daleko. Dobra tišina. Sanjam Hod plodnih snaga, čuvanih mudro, Koje lete ko strele sa zlatnim, beskrajnim tragom, I ne zna im se meta I ne vidi početak.
Duboko ispod mene leži, Ko smrskano, slepo u tami ogledalo, Gorka taština kojom se hrani Jad svagdašnjeg života.
Ja sam pošao beskrajnim, svetlim tragom. Ja sam sam. I ja umirem. Bez oproštaja se sa sveta odlazi.
Ivo Andrić (1919) | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 13, 2012 6:46 am | |
| Ne znadosmo u prijateljstvo pretvoriti ljubav, što morala je proci. Koliko izlišnih uvreda, koliko jalovih rana! Sad plutamo, u mirnom i hladnom moru bola, dvije sante: jedna muškog, druga ženskog spola. A kad i to prode - jer i to ce proci - hocemo li moci jedno drugome gledati u oci? | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 13, 2012 4:48 pm | |
| | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 13, 2012 4:52 pm | |
| КОРАЧАЛА САМ
Корачала сам са даске на даску лагано и опрезно изнад себе осећах звезде Око ногу море.
И знадох да већ следећи – последњи би корак био – неизвестан дар само што неки га зову Искуством.
Eмили Дикинсон | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 14, 2012 6:34 am | |
| PONOVNI SUSRET
Da li si mogla da zaboravis da je tvoja ruka nekad u mojoj lezala, i da se neizmerna radost iz tvoje ruke u moju, s mojih usana na tvoje prelila, i da je tvoja kosa plava citavo jedno kratko proljece ogrtac srece mojoj ljubavi bila, i da je ovaj svijet, nekada mirisan i raspjevan, sada siv i umoran, bez ljubavnih oluja i nasih malih ludosti?
Zlo koje jedno drugom nanosimo vrijeme brise i srce zaboravlja; ali casovi srece ostaju, njihov je sjaj u nama. | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Okt 15, 2012 6:26 pm | |
| Sve ono što nije moje Zagospodari silino kopnom i i morem, Otrgni od mene sve prošlo,
Nek umesto praznine bučne, Mnome ovlada jeka pritajena milina Da osetim snagu i moć, čišćenja od nagomilane dubine Zagospodari silino kopnom i mora, Sjaj sebe prospi po meni, da ispijem nektar postojanja tvog i osetim kako prožimaš me svu Nek u bestrag odu dusi što tugu mi toče, daj, taj pehar zdravice tvoje Da osetim kako odlazi od mene
Sve ono što nije moje. | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Okt 15, 2012 8:36 pm | |
| I opet mi duša sve o tebi sanja, I kida se srce i za tobom gine, A nevjera tvoja daleko se sklanja, Kao tavni oblak kad sa neba mine. | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Okt 15, 2012 9:30 pm | |
| Koraci - Paul Valery
Koraci tvoji, kad se rode iz moje cutnje, sveti, sneni, i postelji moga bdenja hode zanemeli i zaledjeni
kako su blagi, uzdrzani, o, cisto bice, senko draga! Bogovi!...sve sto me slutnjom hrani nose mi tvoja stopala naga!
Ako usnama iz daleka poljupca okrepu i spokoj vec spremas bicu sto te ceka u mojim mislima duboko -
zastani, preslatko stvorenje sto i postojis i ne postojis, ne hitaj s neznim ispunjenjem ka onom ciju ceznju pojis,
Jer ja sve ovo vreme dugo ziveh od toga sto te cekah, i srce mi ne bese drugo osim koraka tvojih jeka. | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Okt 15, 2012 9:38 pm | |
| Nemoj da odeš više u onaj grad Gde smo od sebe zaboravili pola Nikad sa zvezda nije teži pad Nego na beton kraj kafanskog stola
U očima sam sve gugutke podavio Pa sam im dugo krkljao crno opelo I sve sam svoje osmehe okrvavio Nije sve belo što liči na belo
Peroni katkad plaču kišom Sat i koferi. Svako negde žuri noćas.. Gde ću kad nemam nigde da se vratim Za svakim vozom teža je samoća
I samo mraka napune se prsti Ne idi tamo nikada zacelo I bar ti ptice iz očiju pusti
Nije sve belo što liči na belo.. | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 16, 2012 10:25 am | |
| I molio sam oči Da suze ne liju, I molio sam prsi Da tako ne biju .
I preklinjo sam ljubav Ta da me ne kuša , Al' ljubav ,oči ,srce , Niko me ne sluša .
A jedan cvetić ,što ga Najlepši rodi maj, Čuo je što sam krio , Najtajnij' uzdisaj.
Miris se toga cveta S uzdahom zamrsi , I cvetak porumene , Pade mi na prsi .
Pa sad mi cvetak draži Od samih očiju , Pa sad mi cvetak bliži Od samih prsiju .
Pa sad me ljubav goni da ištem oproštaj - Gle , šta učini sa mnom Maleni cvetak taj.
Jovan Jovanović Zmaj | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 17, 2012 7:59 pm | |
| Reci, kad bi moj osmeh bled, rastopio se kao cvet pola san a pola led.
Kad bih jos jednom mogao da volim...
Da li bi mi tad bilo dobro svud, i zivot bio manje lud?
Ili bih i tad kao sad morao da se smesim i razbolim, i da umrem?
Kad bih jos jednom osetio da volim,volim? .... M.Crnjanski | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 20, 2012 7:15 am | |
| Nekad u tvome oku ugledam sen duboku znam da pocinje tvoje dugo cutanje I lutas,gde stignes,samo da sidro dignes i nestanes,trag svoj zametnes. | |
| | | Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 20, 2012 10:11 pm | |
| Izbrisao sam ti lice sa svoga lica Zderao ti senku sa svoje senke Izravnao bregove u tebi Ravnice ti u bregove pretvorio Zavadio ti godišnja doba Odbio sve strane sveta od tebe Savio svoj životni put oko tebe Svoj neprohodni svoj nemogući Pa ti sad gledaj da me sretneš
V. Popa | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Okt 20, 2012 10:17 pm | |
| Znala sam da ne mogu, da nikad neću prihvatiti da budem ukalupljena, okovana u lance, makar to bili lanci ljubavi. Željela sam zadržati slobodu, moći prelaziti granice dopuštenih misli, riječi, osjećanja, odbaciti sve što bi me stalno i trajno držalo čvrsto u jednom jedinom kalupu, na jednom mjestu.
Nura Bazdulj Hubijar. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 21, 2012 7:19 am | |
| Neka zgasne moja ljubav, nek je hladna kao stena, neka zgasne i nestane u prašini uspomena.
Šta mi vredi da se nadam, kad za svaku ljubav zna se, jednog dana,kada ode, nikad više ne vraæa se?!
Nek izbledi moja ljubav ko hartija,neka stara, nek izbledi i izgori u plamenu zaborava! | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 21, 2012 6:25 pm | |
| Među pogledima koji su do ruba puni poruge i zime nismo znali sačuvati malu škrinju s našim rukovanjem, nismo se tražili pokraj predmeta što postaju zli, ubojiti i opasni i mrze naše tijelo, zastali smo da beznadne i tako sumorne slike objesimo na zidove što izdaju sudbinu ove bezimene priče, dok vrijeme ljušti naslagu uspomena i gradi maglu, i gradi saonice, kada je snijeg odavno zaboravljen, i kada lavine donose nove brodove, a onih starih ima već previše da bismo na svima mogli ploviti. .... Irena Vrkljan | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 23, 2012 10:02 am | |
| Da pođem za tobom ja mogao nisam nekad sem tuge naše ništa nije k’o izvoru ptica kad žedna poleti spriječiti ne možeš da sa njega pije
Tragovi tvoji sad ćute pod lišćem jesen je prerano pronašla svoj dom riječi su nestale nošene vjetrom tek prosute negdje na putu su tvom
Sad molim za milost sve korake tvoje da čuju pod lišćem tragova krik te riječi da zalud vjetar ne nosi još jednom da vidim tvoj dragi mi lik
Pusti još jednom da usne ti kažu da oči su tvoje svo blago što snih da ruke su tvoje moj jecaj u noći sva tuga i sreca, moj najljepši stih…
Admir W.Denić | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 25, 2012 7:55 am | |
| Oni koji me sreću, misle da ja to putujem. A ne putujem ja. To beskraj po meni hoda. Miroslav Antić
| |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 25, 2012 3:29 pm | |
| Kakva si da si, dodji, ne oklevaj pri oblacenju. Neka ti je kosa raspletena, i razdeljak zamrsen, i jelek otpucen, sta to mari. Kakva si da si dodji, ne oklevaj pri oblacenju.
Dodji hitrim koracima po travi. Ako rumenila s tvojih nogu nestane, jer je rosa pala, ako se prstenovi oko tvojih nogu rasire, ako biser poispada iz tvoje grivne, sta to mari. Tagore:)) | |
| | | sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 25, 2012 10:51 pm | |
| Iz šarenog mnoštva iskr'o si se krišom, slučajem pometen, i u tmurne dane oplakane kišom uneo sjaj snova dugama prepleten.
Zaigraju misli pa se čini lako dve duše se spoje, u treptaju rose čini se da svako može da poleti baš kao nas dvoje.
Prepuštam se sneno zovu iz daljine lude noći ove; znam, imam te samo kroz šapat tišine, ali nedam nikom da mi gasi snove
Dragana Konstatinovic
| |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 25, 2012 11:45 pm | |
| Koračam bosa tvojim tragom Priljubljujem usne uz tvoju praznu čašu U tvom odelu tražim odlutalu toplotu Pogledom dotičem sve što si ti gledao Ispisujem ti ime, izgovaram ga tiho Blagosiljam dane kad čuvaš svoje zdravlje Ponavljam sve mazne reči koje smo ikada rekli Sećam se zaveta tvojih očiju Tvoj se poslednji dodir još ne odvaja od mene Sa svakim danom se suočavam umorna srca tromih nogu To što smo razdvojeni pola mi odnosi snage A ostatak mi treba da bih te sačekala. * Kerolin Ris | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 26, 2012 7:16 am | |
| Ako se volite ljubavlju koja buja u samoći, od razdaljine, koja je više od sna nego od svesti, i po rastanku drhtaćete od miline, mognete li se još ikada sresti. Vi koji se volite ljubavlju isposnika, sa strahom od sagrešenja, koji kao ptica o kavez lomite krila, sećaćete se uvek jedno drugom lika. I po rastanku zamreti vam neće gušena htenja. Ako zbog nje patiš od nesanice i u ponoć hodaš budan po bašti, ako te lomi neutoljena želja luda, sećanja na nju nikad se nećes spasti. Onih s kojima se igramo oko vatre, a bojimo se da je dodirnemo, s kojima idemo kraj ponora nezagrljeni i nemi, sećaćemo se dugo ma i zavoleli zatim druge. Ako je želis bezgranično, a sediš kraj nje bez glasa slušajući bajku koja se u vama rađa, svanuću slično, pamtićeš je i kad se zima pred tobom zabelasa. Ako veruješ sedeći uz nju da je ljubav maslačkov puhor koji svaki dodir moze da strese, ako voliš u njoj san i dete, ako ti je bez nje pusto i gluho, misao na nju budiće te i kad se rastanete. Zauvek se pamte oni s kojima se grlili nismo, čije su nam usne ostale nepoznate, kojima smo samo s proleća, u snu, pisali pismo. Oni koji se kao reke ne mogu sliti, među kojima nema spojnog suda krvi i krvi vrele, a srca im se dozivaju ludo, zaboraviti se neće ni kad im duše budu posedele. Ako vam je ljubav nož u srcu, a bojite se taj nož izvući, kao da ćete tog časa umreti, pamtiće te on, setiće te se i umirući. Oni zbog kojih srca osećamo kao ranu, ali ranu zbog koje se jedino živi, u sećanje nam banu i kad zavolimo druge- i osetimo se nesrećni i krivi. | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 31, 2012 7:45 pm | |
| I ostaje nam , tako , ta daljina.... ....da nas kida..... Mi , izgubljeni u našoj priči , koja ne postoji ..... a ljubav .... ne prolazi...... Želja ...trga i gori .... ali ne sagorijeva .... Samo , očaj je put , kojim smjelo gazimo . A hrabrost ...je posrnula na putu ljubavi . Klečeći osta da čeka da je očaj smrvi i utare u put koji drugi izabraše ... .... za nas .... Meni , korake ne mogu zabraniti ! Ja ću uz ljubav koračati do novog proljeća... ..... za nas ....
Biljana Milojica | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
| |
| | | | Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 41 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 41 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|