Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
DOBRO NAM DOŠLI !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
Naslov: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 04, 2010 6:12 pm
First topic message reminder :
Nije to nagovaranje, rodjeni moji. Ko nece dalje da cita - nek slobodno zazmuri. Ali pazite dobro: ako u vama postoji jedno veliko pitanje koje nestrpljivo zuri, pitanje vece od brda, i jedna treperava dusa sto veruje u cuda, i ako se u vama neke lepote talasaju i neke svetlosti radjaju, onda je sasvim svejedno da li zmurite ili ne zmurite jer cuda se vec dogadjaju.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Dec 18, 2012 4:15 pm
Tuzne su tvoje pronikljive oci. Ispituju dusu moju kao mesec kada bi hteo da pronikne more. Razgolitio sam svoj zivot pred ocima tvojim od kraja do kraja, i nista nisam sakrio ni zadrzao. Zato me ne poznajes. Da je dragi kamen, mogao bih ga razbiti u stotine zrnaca i nanizati ogrlicu tebi oko vrata. Da je cvet, svez i malen i sladak, otkino bih ga sa peteljke i udenuo tebi u kosu. Ali to je srce moje, dragana. Gde su obale njegove, a gde njegovo dno? Ne poznajes medje toga kraljevstva i ipak si njegova kraljica. Da je samo trenutak radosti, on bi procvetao u laki osmejak, i ti bi ga mogla videti i citati u trenutku. Da je samo bol, on bi se rastopio u sjajne suze, u kojima bi se ogledala njegova najdublja tajna, tajna bez reci. Ali to je ljubav, dragana moja. Njena je radost i bol bez granica, beskrajne su njene zelje i njeno bogatstvo. Ona ti je bliska kao zivot, pa ipak je na mozes potpuno poznati.
dusicaa الحالم الأبدي
Datum upisa : 02.12.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 22, 2012 2:16 pm
"I kada ti kažem da zaboraviš, Kažem ti to zato što te volim! Kažem ti to bez gorčine, jer, čemu sjećanja...? Pogledaj kako trešnja u tvome vrtu, Iznova cvjeta svakog proljeća... Nasmješi se jutru koje dolazi, Zagrli bjelinu novih dana i ... zaboravi."
R. Šerbedžija
Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 22, 2012 5:07 pm
Ja gazim kroz Život ne preskačem trnje, gazim ga nogama bosim i ne bojim se iako od oružja samo svoje srce nosim.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Dec 28, 2012 12:25 am
Vreme je..Da se dugovi naplate...Ali ne onako kako oni misle...U živote pojedinih ljudi red je da se vratim... Ne pozvana,ni kao prijatelj ,ni kao drug,ni kao poznanik,ni kao ljubav neka daleka...Samo dolazim.... Sve da naplatim..... Ne novcem,ne suzama,ne osvetom,samo kao najljepša njihova propuštena prilika..! Da samo pored njih prodjem visoko podignute glave, da ubijem ih POGLEDOM . Vraćam se... da ih častim OSMEHOM !!! ...
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Dec 28, 2012 5:27 pm
Nikada nećeš razumeti Tu prazninu u mome srcu Nikada je nećeš zagrliti, ispuniti.. Nikada nećeš razumeti maglu u Mome pogledu kada odlutam, Kada zastanem u pola reči, pola Koraka..uvek ću ti ostati daleko, Uvek ću ti govoriti "ma nije mi ništa" A, svašta mi je…
Zana
Datum upisa : 30.05.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 02, 2013 12:36 pm
..Ljubav je vatra Ona sagori svakoga Ona razobliči svakoga Ona je opravdanje sveta za njegovu nakaznost. Leonard Cohen
Krupljanka
Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 02, 2013 12:40 pm
Ona stoji na mojim ocnim kapcima I njene kose zamrsene su u mojima, Njeno telo ima oblik mojih ruku, Ona je boje mojih ociju, Ona se utapa u moju senku Kao kamen u nebo.
Ona ima uvek otvorene oci I ne dopusta mi da spavam. Njeni snovi pri punoj svetlosti Mogu sunce da ispare, Zbog njih se smejem, placem i smejem, Govorim, a nista ne kazujem.
~ Pol Elijar ~
podbarac Lala iz Bosne
Datum upisa : 30.11.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 02, 2013 12:41 pm
Miroslav Mika Antić
I ne znaš koliko kao ti - takvih večeras ponovo nekog nemaju. I ne znaš koliko kao ti - istih za susret sa tobom baš sad se spremaju. I ne znaš ko su to, kao ti - divni i što su jastuke suzama vlažili. A lepo ste se mogli sresti, samo da ste se malo potražili. I krećeš u život s pogrešnim nekim. S drukčijim nekim. Nekim dalekim.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 02, 2013 7:05 pm
I kada se sretnemo...Kroz tisucu godina...U nekom drugom zivotu...Prepoznat cu te.
Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Jan 04, 2013 5:45 am
ЗА ТЕБЕ ЉУБАВИ
Отишао сам на птичију пијацу И купио птице За тебе љубави Отишао сам на цветну пијацу И купио цвеће За тебе љубави Отишао сам на пијацу гвожђа И купио окове Тешке окове За тебе љубави А онда сам отишао на пијацу робља И тражио те Али те нисам нашао љубави.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Jan 04, 2013 10:28 pm
I znaj.. sinoć si bio moja želja, ona koju nisam rekla glasno, ona na koju sam pomislila brzo, toliko brzo da niko ne uhvati taj osmijeh kad sam pomislila na tebe. ''
Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.
Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Jan 08, 2013 3:36 pm
DO LJUBAVI
Čega se bojiš?
Ovog početka ravnoteže moždanog doba ptice rugalice, ili ove reči koja me tera da samu sebe ne poreknem i pljunem na uništavajuću osudu da budem samo žena.
Pa šta ako me savijaju i lome kao granje posečene šume, ja imam devet života i isto toliko prividnih razloga za samozaborav, blagoslovena za izvesnu slobodu da sama biram pero ili mač.
U podnožju moje leve trepavice ugnjezdi svoju zaljubljenost, jer ti si muškarac - prijatelj po misli, u ovoj noći nezegađenoj blizinom reči PREKASNO, gurnut surovošću vetra pravo na postelju moje plahosti.
Pokušavaš da odoliš?
A mogla sam ti odmah reći da me voliš, i pored toga što ne umem ćutati i što govorim za dvoje, što u kretanju mojih kukova pomeram tvoje stanice samoodržavanja, što u konturi mojih leđa pastirica i bludnica razapinju prostranstvo pritislih nada iza tišine u kojoj ječi saksofon.
Podižem svojih sedam velova i ostavljam ti Panonsko more.
Do ljubavi...
Gordana Knezević (Crna)
Zana
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 09, 2013 6:02 pm
NOĆ POEZIJE I LJUBAVI
1.
Ova je noć sva od sna poezije i ljubavi
Trepere naši glasovi iznad vode i ruke svijaju u puzavice zvezda
Suvišna je svaka reč otkinuta s usana oči tvoje govore više
Zaboravljeni na kraju veka daleko od svega lûk tvog vrata čini me srećnim
2.
Ova je noć sva od sna poezije i ljubavi
Glas tvoj svileni lepši je od svake muzike on me opija ali ćutanje znači više
Osećam tvoje srce plašljive srne ispod grudi koje se zovu ljupkost
Tren odsutnosti, devojčice, poljubac jedan i duše ustreptale u uzdahu vetra
jutarnja izmaglica
Godina : 68 Location : Beograd,moj rodni grad Humor : smehoholicarka Datum upisa : 11.08.2010
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Jan 13, 2013 7:48 pm
MOJA MOLITVA
Pošlji, gospode, Utjehe u mraku, U ovoj noći Što se život zove Daruj mi duhu Svijetlu volju jaku, Da uvijek stupam Na podvige nove.
Slaveći tebe, Da istinu zborim Drugu i bratu, Silniku i robu; Za pravdu da se Uz pravedne borim I s njima šibam Poroke i zlobu.
Ohrabri srce Da, u času svakom, Vjeruje, ljubi I oprašta zlijem, Kô tvoje sunce Neskvrnjenom zrakom - Da njime svuda Smrzle duše grijem.
Pošlji, gospode, Utjehe u mraku, U ovoj noći Što se život zove Daruj mi duhu Svijetlu volju jaku, Da uvijek stupam Na podvige nove.
ALEKSA ŠANTIĆ
Zana
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Jan 14, 2013 11:07 am
Da li je istina ono sto pise u Kalevali: "Ruka sto daje, uvek je iznad ruke koja prima?" Da li je istina ono sto govore u Basri: "Ljubav je kao senka. Ako trcis za njom, nikad je ne ces stici. Ako joj okrenes ledja pratice te".
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 16, 2013 8:32 am
Ona će tek da ti nedostaje, je l' znaš ? Nedostajaće ti nepovratno, do beskraja. Nedostajaće ti njene mane, glupe, dosadne navike, njena lažna obećanja kako će se promeniti u negativnom smislu prema tebi, hladni zagrljaji, kada je ljuta. Ono njeno '' ludo jedna" kada joj kažeš da je voliš i ono njeno "volim te" kada poludiš od njenih bezbroj sumnji. Način na koji se glupavo smešila kada je zagrliš najjače. Njena večita gurkanja, udaranja, izazivanja, grimase koje je pravila kada joj kažeš da je ne daš nikome. Bezbroj poruka na koje nije htela odgovoriti i razgovora koje je bojkotovala. Nedostajaće ti kako se ljuti.Znaš ono kad stane, iskezi ti se i kaže da je apsolutno ne zanimaš ? E, to će baš da ti nedostaje. I mrzećeš sebe što si je pustio da ode tako lako. Ne budi glup. Voli je dok je još tu.
Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Jan 18, 2013 10:30 am
Miroslav Antić
"Važno je, možda, i to da znamo: Čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celoga damo tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo - tek ako kažemo reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo, moći će neko i nas da sretne."
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Jan 18, 2013 3:51 pm
Zena, zena je posebna prica... Posveti joj nekoliko trenutaka, ona ce tebi svu svoju paznju. Budi iskren prema njoj, ona ce ti pokloniti svoje srce. Podeli sa njom najiskrenije misli, ona ce sa tobom podeliti svoj zivot..
Zana
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Jan 19, 2013 8:08 am
On je prispjela rijeka. Ja sam more. Moje obale postaju njegove obale. Moje oluje postaju njegovo uzglavlje. Moja beskrajnost postaje njegov mir.
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 23, 2013 11:38 am
Visoka žuta žita
Kada u rumene zore Ili u jasna jutra Prolazim Poljima rosnim Gdje mlad vjetar njiše teške klasove Visokog žutog žita, Izneneada stanem; I gle! Moje srce, od radosti, glasno kuca Kao zlatan sat.
(Dragutin Tadijanović
Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 23, 2013 3:09 pm
Ima nešto u tom što me nećeš ostavljaš mi vremena za druge gledam kako veselo se krećeš kao leptir oko moje tuge
Ima nešto u tom što me nećeš nešto čemu sama ne znaš ime ima nešto u tom što me nećeš a sve znači ne zaboravi me
Ima nešto u tom što me nećeš od te laži načisto umreću ima nešto u tom što me nećeš i u tome sto ja tebe neću...(Duško trifunović)
Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 23, 2013 3:52 pm
Uvek sam se plašio da ti tepam
Uvek sam se plašio da ti tepam Plašio se uvek da ti kosu držim u ruci Prestrašen bio da naglo možeš da se okreneš i da mi uhvatiš nežno oko na svom vratu. Jer sam glupavo verovao da ću ako ti ruku na rame stavim da ću ako ti prstima čelo dodirnem da ću ako ti u tople oči grudi slijem da ću izgubiti sebe. Sad kad si otišla imam sebe, isuviše.
Zoran Radmilovic
Tattoo
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Jan 24, 2013 3:57 pm
Kada te nema, jer tako hocu, zaledim osmeh u sebi kazem ime udahnem duboko i pomislim
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Jan 26, 2013 3:59 pm
Za tebe ne mogu reci da si greska.Nisi. Jer da jesi,ne bih te jos volela,ne bih se secala svih nasih trenutaka.. A patim.Ne zbog sebe.Znam da cu preziveti. Jaka sam dovoljno za to.U stvari, nisam jaka-tvrdoglava sam. Prezivecu iz cistog inata.Sebi.Tebe to ne dotice... Ali,zalim tebe.Mozda mi mozes reci da nemam razloga da te zalim.Iako duboko u sebi znas da sam u pravu. Nemas ti ono sto se kod ljudi zove dusa.Ne mozes ti voleti cisto,jako,neiskvareno.. I dalje mislis da nemam razloga da te zalim? Ali,znaj da je moje srce veliko.Sve oprasta.Jos jedna greska. No,protiv sustine svog bica ne mogu... Znam samo srescemo se kad-tad.I bicu jaka,srecna,ispunjena. Tada ces videti sta je nekada bilo tvoje,a nisi bio svestan.I znam patices.Kao ja sada. Ali,preziveces.Suvise je tvoje srce siromasno da bi se slomilo zbog ljubaviii...A ja...Pa najgore sam prezivela,zar ne? Mogu samo da idem daljee.. :)
anđeo sa greškom Anđeo
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Jan 26, 2013 5:57 pm
..s nežnošću gledah stopa ti trag trag na snegu belom i znadoh da ćeš biti mi drag drag u životu celom.. (D.Maksimović)
Tattoo
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Jan 26, 2013 6:23 pm
Nikome necu kazati. Ali hocu da znas: cuo sam, cuo sam sve sto sanjas, jer drugo nista i ne znam samo se u snove razumem..
Mika Antic
tok tuk tok Putnik zvezdane prašine
Datum upisa : 17.01.2013
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Jan 26, 2013 7:18 pm
Sve neka klasika... Ovo je 21. vek ako niste znali.
.Sotonski san..........
Mjesecina visi na prozorskoj zavjesi pred oprostaj s nocim buha dosade tupim nozem reze vratne zile nad kucom se nadkucuje sablast slicna strasilu ptica u polju zrelog zita knjige prasina pokriva na rafovima u kojima te opisujem nemogucom.... Nepomican cutim u cosku zidova osluskujem se vodoravno i vertikalno naculjujem usi gmizanju tame parafraziram tvoju sms poruku u kojoj me vracas sebi na pupak drzim sam sebi rekvijum...
Cujem danas zivot pretaces u molitve toplim suzama navodnjavas dusu u predvorju raja Pohodim te slutnjom tamo tajno sludjen uvijek kad se i ne nadas,pridjem ti prijeko prodirem u tebe i cupam ti dusu iz njedara U povratku sna u jaslama, mokro tele lize krava...
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Jan 27, 2013 8:45 pm
Bolno je: kad odu oči koje voliš, kad ode osmjeh koji pamtiš, kad ode dobrota koju trebaš, kad odu ruke koje grle, kad ode ljubav koja grije, kada su tu sjećanja koja ne nestaju, kada su tu suze koje ne prestaju.... Kažu da sutra bice bolje, kažu da vrijeme lijeći sve, a ja glavu spustimo dole, KAKO KAD VIŠE NEMA TE....
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Jan 28, 2013 3:20 pm
Kiša Kiša Kiša Već odavno idem bez šešira A glava suva
( Valerij Zemskih
Zana
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Jan 31, 2013 6:38 pm
Mi smo se suviše sretali na raskršćima neznanim Mada smo različitim putevima koračali Tinjalo nebo večernje u šipražjima zvezdanim I uvek oblaci ždralova sa prolećem se vraćali...
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Feb 01, 2013 7:29 am
Nemoj se iznenaditi ako te voljena osoba prevari.....najbolji prijatelj izda.....neko drag povredi... nemoj se nicemu cuditi, jer ljudi vec odavno nisu ono što su NEKADA BILI...
Okano Somborska Ruža
Godina : 49 Datum upisa : 06.01.2012
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Feb 04, 2013 11:24 am
SPORA IGRA
Da li si ikad gledao djecu na ringišpilu? Ili slušao kako kiša zapljuskuje zemlju? Da li si ikad pratio leptirov haotičan let? Ili zurio u sunce na zalasku?
Bolje uspori. Ne pleši tako brzo. Vrijeme je kratko. Muzika neće trajati zauvijek.
Da li protrčiš kroz svaki dan kao da letiš? Kad pitaš Kako si,čuješ li odgovor? Kad se dan završi,odlaziš li u krevet sa sljedećih stotinu poslova koji jure kroz tvoje misli?
Bolje uspori. Ne pleši tako brzo. Vrijeme je kratko. Muzika neće trajati zauvijek.
Kažeš li nekad svom djetetu Uradićemo to sutra i u svojoj žurbi ne primijetiš njegovu tugu? Da li si ikad gledao djecu na ringišpilu?
Ili slušao kako kiša zapljuskuje zemlju? Da li si ikad pratio leptirov haotičan let? Ili zurio u sunce na zalasku?
Da li protrčiš kroz svaki dan kao da letiš? Kad pitaš Kako si,čuješ li odgovor? Kad se dan završi,odlaziš li u krevet sa sljedećih stotinu poslova koji jure kroz tvoje misli?
Kažeš li nekad svom djetetu Uradićemo to sutra i u svojoj žurbi ne primijetiš njegovu tugu? Da li si ikad izgubio kontakt i dopustio da umre dobro prijateljstvo samo zato što nisi imao vremena ili nisi pozvao i rekao Zdravo?
Kad trčiš da stigneš negdje propustiš polovinu zabave koja te tamo čeka. Kad brineš i trčiš kroz dan, isto je kao da si bacio neotvoren poklon.
Život nije trka. Uspori. Čuj muziku prije nego što se pjesma završi.
Zana
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Feb 04, 2013 7:52 pm
Vece crne obrve natuce Usnule ptice pred kanonom stoje Da nisam mladost popio juce Da se juce nismo rastali nas dvoje
Zaboravi mracne sile Sto me bez milosti kidale i klale Lik tvoj njezni i oci tvoje mile U dusi su mi jedino ostale
Pa i ako se zaljubim u drugu I s njom ljubljenom, shvati Pricacu o tebi svoju tugu I kao nekad opet drugom zvati
Pricacu joj o nama koje kuda I o zivotu sve sto bude htela Glavo moja neizmerno luda Do cega si ti mene dovela
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Feb 07, 2013 7:47 pm
Naša tajna
O Tebi neću govoriti ljudima, neću im reći da li Si mi samo poznanik bio ili prijatelj drag; ni kakav je, ni da li je u našim snovima i životima dana ovih ostao trag.
Neću im reći da li iz osame žedji ili umora, ni da li je ikada ma koje od nas drugo volelo, niti srce naše, da li je radi nas ili radi drugih kadgod bolelo.
Neću im reći kakav je sklad oči naše često spajao u sazvežđe žedno; ni da li sam ja ili si Ti bio rad da tako bude. Ili nam je bilo svejedno.
Neću im reći da li je život ili od smrti strah spajao naše reke, ni da li zvuke smeha voleli smo više od šuma suza. Neću im reći nijedan slog jedini, šta je moglo ni da li je moglo nešto da uplete i sjedini duše naše kroz čitav vek ; ni da li je otrov ili lek - ovo što je došlo, onom što je bilo.
Nikome neću reći, kakva se zbog Tebe pesma dogadja u meni večito. Da li opija toplo, kao šume naše s proleća ili tiha i tužna ćuti u meni rečito.
O, nikome neću reći, da se radosna ili boleća pesma dogadja u meni.
Ja više volim da prećutane odemo ona i ja, tamo gde istom svetlošću sja i zora i noć i dan, tamo gde su podjednako tople i sreća i bol živa, tamo gde je od istog večnog tkiva i čovek i njegov san
Poezija: Desanka Maksimović
Zana
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Feb 09, 2013 7:22 am
Danas, još jedan dežurni osmijeh
i riječi reda radi izgovorene.
Koliko će još stihova
ispod tvojih trepavica izroniti?
surčinac Samo Sanjar
Godina : 61 Location : surcin Datum upisa : 12.02.2013
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Feb 14, 2013 8:39 pm
Ako možeš da podneseš da cuješ istinu koju si izrekao,
Izopacenu od podlaca u zamku za budale.
Ako možeš da gledaš tvoje životno delo srušeno u prah,
I da ponovo prilegneš na posao sa polomljenim alatom;
surčinac Samo Sanjar
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Feb 15, 2013 12:34 pm
Ja jedem rukama i takav sam kakav sam,
govorim glasno i iskren sam,izvinite me.
Hajde da prestanemo sa licemerjem,meni ga ponestaje.
Dosta mi je besmiclica.Pogledajte me,cak nisam ni ljut na vas
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Feb 15, 2013 12:39 pm
Tvoj inat, moja tvrdoglavost i velika gomila naših gluposti. A zaboravljamo da ljubav ne čeka nikoga, neće ni nas..."
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Feb 15, 2013 8:47 pm
Tražeći osmeh
Hteo bih pesmu da napišem U pesmu tebe da stavim
Ali stihovi su krhki Za tvoj pogled I sve bi se rime izgubile U tvojim snenim očima
Zato – pred njima ćutim Tražeći osmeh U vatri što u zenicama gori I po mojim usnama piše Sonet o nemiru.
Anđelko Zablaćanski
surčinac Samo Sanjar
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Feb 16, 2013 11:01 am
I nauciš da možeš mnogo toga pretrpeti
Nakon nekog vremena uvidiš tanku crtu izmedu držanja za ruke i vezanja za dušu.
I nauciš da voleti ne znaci oslanjati se, a društvo ne znaci sigurnost.
I nauciš da poljupci nisu ugovori, a pokloni obecanja. I pocneš prihvatati svoje poraze uzdignute glave i otvorenih ociju, s ljupkosti odrasloga coveka, a ne tugom deteta.
I nauciš da sve putove moraš sagraditi danas jer je sutrašnje tlo isuviše nesigurno za planiranje. Nakon nekog vremena nauciš da i sunce opece ako mu se previše približiš.
Stoga sadi svoj sopstveni vrt i ureduj svoju dušu, umesto da cekaš da ti netko pokloni cvece.
I nauciš da možeš mnogo toga pretrpeti. Da si uistinu snažan, I da uistinu vrediš....
Veronica A.Schoffst
Tattoo
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Feb 16, 2013 12:00 pm
U zime snezne, pobelele k'o tvoji isprani dlanovi Dugo si, dugo cekala pod jablanom, na smetu I vrat mi goli uvila maramom svojom lanenom Da sivookom putniku ne bude zima u svetu.
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Feb 16, 2013 12:08 pm
"Postoji uvek neko vreme buduce,vreme za nadanje... Ljudi koje izgubis i koje ti Bog posalje... Postoji uvek trenutak ushicenja i sat za plakanje... Dani kad smo hrabri i dovoljno jaki... Dani kad nas zivot slomi i sakrijemo svoje oci u jastuk,da ne vide kako nas boli... Postoji uvek neko vreme proslo,za kojim ceznemo i vreme buduce,za koje zivimo..."
AstrinaKomsinica Master Spamer
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Feb 16, 2013 3:57 pm
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Feb 18, 2013 2:00 am
VJETRU
Znam ja što hoceš, popodnevni vjetre! Ti rado bi s lica otpuhno mi sjenu. Al ako je ona sa njime vec srasla? Ne ide to, vjetre, u jednom trenu!
Ja sam vec dugo vremena tužan. Na krizu mracnih misli sam propet. Pusti me, vjetre! S lišcem se igraj!
Pa ipak, dragi, navrati se opet!
Dobrisa Cesaric
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Feb 20, 2013 12:10 am
Tragovi
Dugo smo hodali pustom zemljom ne videsmo kuće ni čoveka kada već gotovo izgubismo svaku nadu ugledasmo otiske ljudskih stopala i odvažno krenusmo za njima Tek smo na kraju shvatili da su to bili naši tragovi sa početka putovanja
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Feb 20, 2013 1:07 pm
Ako druga žena ukrade tvog muškarca, nema bolje osvete nego joj dopustiti da ga zadrži. Pravi muškarac ne može biti ukraden. :)
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Feb 26, 2013 2:10 am
KO BI OSIM TEBE
Ko bi me zeleo da mi nije tebe Da me u hladnoci svega,recima ugreje Milinom glasa kosmare zaveje Zamisljenu ruzu za me ubere.. Ko bi… ko bi osim tebe… Ko bi se samnom svakog jutra budio, I svaki novi dan osmehom uvio Sa cela brisao bore ljutice I u oci stavljao zvezde padalice .. samo za mene… ko bi… ko bi osim tebe…
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Feb 27, 2013 9:52 pm
Hvala ti
Tako sam radosna da sam te srela Beskrajno sretna , vesela, Ne znam samo jesam li smjela neosvrčem se, Znam da sudbina mi te donijela.
Ima onih koji dušu svoju smrti napose predaju Sasvim nezamjetno , otužno ima ih. Oni se životu ne raduju ni veselo ni spontano, O da ima njih to tako je bolno i žalosno.
A ja , ja bi se i smrti u oči smijala sada jel živa sam U meni se rodila nova nada , prepoznala sam, Uh sretna sam napokon što to mogu reći. Imam te napokon samo za sebe tebi ču poklonit, Svoje noći , suzu više neću pustiti i neću gledati, Tugu u oči o daaa imam te........
Više nije poslije ljubavi , nego je ljubav sad, Ljubav je to što vidjeh i osjetih te , O da to ljubav je moj anđele .
Jadranka Balatinac
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Mar 03, 2013 6:51 pm
...Ne možeš da veruješ da ću da izađem iz stana i da sam pošla da se ne okrenem? Kafa na pola, reč na pola, osmeh do pola. “Tek tako ću poći, čak i da ne trepnem?!”
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Mar 28, 2013 12:58 am
Otvori svoje srce radosti: - Tko zeli razveseljavati ljude, mora u sebi nositi radost - Tko zeli u svijet unositi toplinu, mora u sebi nositi vatru - Tko zeli pomagati ljudima, mora biti ispunjen ljubavlju - Tko zeli stvarati mir na zemlji, mora naci mir u srcu
Aktivistkinja
Humor : hm Datum upisa : 03.04.2013
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 03, 2013 2:35 am
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Apr 03, 2013 10:41 pm
Samo da mi je da odem negde gde je prazno, da vristim dok ne ostanem bez glasa i izbaciti iz sebe tu ljutnju, strah, razocaranje i sve ostale emocije koje se skupljaju u meni!
meseceva rosa Magična
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Apr 19, 2013 8:33 am
Vreme sadasnje i vreme proslo - T. S. Eliot -
Vreme sadasnje i vreme proslo Su oba možda prisutna u vremenu budućem, A vreme buduće sadržano u vremenu prošlom. Ako je čitavo vreme večno prisutno čitavo vreme je neiskupivo. Što je moglo da bude jeste apstrakcija I ostaje stalno mogućnost Samo u svetu špekulacije. Što je moglo da bude i što je bilo Pokazuje jedan kraj, koji je uvek prisutan. Koraci odjekuju u sećanju Niz hodnik koji nismo birali Ka vratima koja nikad ne otvarasmo U ružičnjak. Moje reči odjekuju Tako, u tvojoj duši.
Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Apr 19, 2013 8:41 pm
Podji
Podji kud bilo put neba, put mora, na lednik ili siđi u ravnice.
Traži šta bilo rad lepotu ljubav!
Učini to sa dušom punom snova i svetlosti sa dušom punom dobrote i snage za praštanje.
Ako se već desi da padneš ustani! iznova kreni iznova počni, uporno, mirno, kao što to rade deca na plaži gradeći od školjki morskih i šljunka brodove koje prva plima zbriše a deca novu lađu,dvorac novi naprave opet već sledećeg jutra.
Pođi, uprkos svemu! Samo, okončaj započeto delo! Voli i stvaraj! Kuj! Prekuj zemlju, nebo i more! Ali okončaj započeto delo. I delo tvoje nek lepotom zrači! Sesil Šabo