|
| Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
|
+81Ladyintheblack sonia rouzvel tvrtko Romantična Bokssha slatkicass Okano Breza Lakota Gagica78 doctorr67 Samouka Aktivistkinja Xenaa montoya meseceva rosa AstrinaKomsinica surčinac tok tuk tok Tattoo anđeo sa greškom Kijara-brm dusicaa cojle Djulieta podbarac Zana debilko Noisette emanuella UrOsKo Sikret Marquise NeObicnA Žar ptica Gothic Laura22 PJER Astra Samhain Galeb Sibila_ Jasna_ Only women Đole ZoranUE Vučica @GaZdarica@ atomski mrav padreex mikisetac Nono 64 Salome dejan brunolino veseljak 79 Nut svilanaasvaltu Sanjalica Ljutica daca Helena Trojanska Najda M. Aurora Borealis Krupljanka Danubius Doktor Zo Ivana_258 determinanta vasko1 promaja Trojanka Smiljan01 hator jutarnja izmaglica Harite Amisela Lily bosankaa EAGLE 85 posters | |
Autor | Poruka |
---|
sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 04, 2010 6:12 pm | |
| First topic message reminder :Nije to nagovaranje, rodjeni moji. Ko nece dalje da cita - nek slobodno zazmuri. Ali pazite dobro: ako u vama postoji jedno veliko pitanje koje nestrpljivo zuri, pitanje vece od brda, i jedna treperava dusa sto veruje u cuda, i ako se u vama neke lepote talasaju i neke svetlosti radjaju, onda je sasvim svejedno da li zmurite ili ne zmurite jer cuda se vec dogadjaju. [You must be registered and logged in to see this image.]
| |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Zana
Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 21, 2012 7:19 am | |
| Neka zgasne moja ljubav, nek je hladna kao stena, neka zgasne i nestane u prašini uspomena.
Šta mi vredi da se nadam, kad za svaku ljubav zna se, jednog dana,kada ode, nikad više ne vraæa se?!
Nek izbledi moja ljubav ko hartija,neka stara, nek izbledi i izgori u plamenu zaborava! | |
| | | Galeb
Datum upisa : 17.12.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Okt 21, 2012 6:25 pm | |
| Među pogledima koji su do ruba puni poruge i zime nismo znali sačuvati malu škrinju s našim rukovanjem, nismo se tražili pokraj predmeta što postaju zli, ubojiti i opasni i mrze naše tijelo, zastali smo da beznadne i tako sumorne slike objesimo na zidove što izdaju sudbinu ove bezimene priče, dok vrijeme ljušti naslagu uspomena i gradi maglu, i gradi saonice, kada je snijeg odavno zaboravljen, i kada lavine donose nove brodove, a onih starih ima već previše da bismo na svima mogli ploviti. .... Irena Vrkljan | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Okt 23, 2012 10:02 am | |
| Da pođem za tobom ja mogao nisam nekad sem tuge naše ništa nije k’o izvoru ptica kad žedna poleti spriječiti ne možeš da sa njega pije
Tragovi tvoji sad ćute pod lišćem jesen je prerano pronašla svoj dom riječi su nestale nošene vjetrom tek prosute negdje na putu su tvom
Sad molim za milost sve korake tvoje da čuju pod lišćem tragova krik te riječi da zalud vjetar ne nosi još jednom da vidim tvoj dragi mi lik
Pusti još jednom da usne ti kažu da oči su tvoje svo blago što snih da ruke su tvoje moj jecaj u noći sva tuga i sreca, moj najljepši stih…
Admir W.Denić | |
| | | Kijara-brm Glavni Administrator
Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 25, 2012 7:55 am | |
| Oni koji me sreću, misle da ja to putujem. A ne putujem ja. To beskraj po meni hoda. Miroslav Antić
| |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 25, 2012 3:29 pm | |
| Kakva si da si, dodji, ne oklevaj pri oblacenju. Neka ti je kosa raspletena, i razdeljak zamrsen, i jelek otpucen, sta to mari. Kakva si da si dodji, ne oklevaj pri oblacenju.
Dodji hitrim koracima po travi. Ako rumenila s tvojih nogu nestane, jer je rosa pala, ako se prstenovi oko tvojih nogu rasire, ako biser poispada iz tvoje grivne, sta to mari. Tagore:)) | |
| | | sonia حبيبي
Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 25, 2012 10:51 pm | |
| Iz šarenog mnoštva iskr'o si se krišom, slučajem pometen, i u tmurne dane oplakane kišom uneo sjaj snova dugama prepleten.
Zaigraju misli pa se čini lako dve duše se spoje, u treptaju rose čini se da svako može da poleti baš kao nas dvoje.
Prepuštam se sneno zovu iz daljine lude noći ove; znam, imam te samo kroz šapat tišine, ali nedam nikom da mi gasi snove
Dragana Konstatinovic
| |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Okt 25, 2012 11:45 pm | |
| Koračam bosa tvojim tragom Priljubljujem usne uz tvoju praznu čašu U tvom odelu tražim odlutalu toplotu Pogledom dotičem sve što si ti gledao Ispisujem ti ime, izgovaram ga tiho Blagosiljam dane kad čuvaš svoje zdravlje Ponavljam sve mazne reči koje smo ikada rekli Sećam se zaveta tvojih očiju Tvoj se poslednji dodir još ne odvaja od mene Sa svakim danom se suočavam umorna srca tromih nogu To što smo razdvojeni pola mi odnosi snage A ostatak mi treba da bih te sačekala. * Kerolin Ris | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Okt 26, 2012 7:16 am | |
| Ako se volite ljubavlju koja buja u samoći, od razdaljine, koja je više od sna nego od svesti, i po rastanku drhtaćete od miline, mognete li se još ikada sresti. Vi koji se volite ljubavlju isposnika, sa strahom od sagrešenja, koji kao ptica o kavez lomite krila, sećaćete se uvek jedno drugom lika. I po rastanku zamreti vam neće gušena htenja. Ako zbog nje patiš od nesanice i u ponoć hodaš budan po bašti, ako te lomi neutoljena želja luda, sećanja na nju nikad se nećes spasti. Onih s kojima se igramo oko vatre, a bojimo se da je dodirnemo, s kojima idemo kraj ponora nezagrljeni i nemi, sećaćemo se dugo ma i zavoleli zatim druge. Ako je želis bezgranično, a sediš kraj nje bez glasa slušajući bajku koja se u vama rađa, svanuću slično, pamtićeš je i kad se zima pred tobom zabelasa. Ako veruješ sedeći uz nju da je ljubav maslačkov puhor koji svaki dodir moze da strese, ako voliš u njoj san i dete, ako ti je bez nje pusto i gluho, misao na nju budiće te i kad se rastanete. Zauvek se pamte oni s kojima se grlili nismo, čije su nam usne ostale nepoznate, kojima smo samo s proleća, u snu, pisali pismo. Oni koji se kao reke ne mogu sliti, među kojima nema spojnog suda krvi i krvi vrele, a srca im se dozivaju ludo, zaboraviti se neće ni kad im duše budu posedele. Ako vam je ljubav nož u srcu, a bojite se taj nož izvući, kao da ćete tog časa umreti, pamtiće te on, setiće te se i umirući. Oni zbog kojih srca osećamo kao ranu, ali ranu zbog koje se jedino živi, u sećanje nam banu i kad zavolimo druge- i osetimo se nesrećni i krivi. | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 31, 2012 7:45 pm | |
| I ostaje nam , tako , ta daljina.... ....da nas kida..... Mi , izgubljeni u našoj priči , koja ne postoji ..... a ljubav .... ne prolazi...... Želja ...trga i gori .... ali ne sagorijeva .... Samo , očaj je put , kojim smjelo gazimo . A hrabrost ...je posrnula na putu ljubavi . Klečeći osta da čeka da je očaj smrvi i utare u put koji drugi izabraše ... .... za nas .... Meni , korake ne mogu zabraniti ! Ja ću uz ljubav koračati do novog proljeća... ..... za nas ....
Biljana Milojica | |
| | | meseceva rosa Magična
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 31, 2012 9:50 pm | |
| NEKA NAM OPROSTE TRAVE
Trave ce nas moliti da ih gazimo svojom mladoscu. Trave ce nas moliti da ih darujemo njeznim sonetima.
Mi cemo ih gaziti zakasnjeli i gorki i pjevat cemo im o nepovratnim odlascima, o uskracenim uspomenama
i molit cemo trave da nam oproste za mnoge rijeci, za mnoge gorke rijeci koje necemo znati presutjeti.
Izet Sarajlic | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 31, 2012 10:02 pm | |
| Vecna Ana
Godine su došle, prošle, izostala si pomalo iz mog secanja, izbledala ti je slika, sprali su se obrisi ramena, išcezli glasovi i ja nisam išao za tobom u sve gušcu šumu života. Danas ti vec mirno izgovaram ime, danas vec ne zadrhtim od tvog pogleda, danas vec znam da si jedna od mnogih, da je mladost ludost, ipak ne veruj draga da je sve uzalud bilo i da je sasvim prošlo, o, ne veruj! Jer živiš ti u svakoj nakrivo svezanoj kravati i pogrešno izgovorenoj reci, u svakom iskrivljenom pozdravu, u svakom poderanom pismu i u citavom mom promašenom životu živiš ti i vladaš zauvek, Amin.
(Ðula Juhas
| |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Okt 31, 2012 10:05 pm | |
| Kad zavolis zivot, prihvatis ga onakvim kakav on uistinu jeste, prigrlis ga kao najrodjenijeg, pozelis nekada da mu se, onako blisko obratis i kazes:"Moj zivote, dobro vece. " Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Zana
Godina : 60 Datum upisa : 30.05.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Nov 02, 2012 6:15 pm | |
| O tebi necu govoriti ljudima. Necu im reci da li si mi samo poznanik bio ili prijatelj drag; ni kakav je, ni da li je u nasim snovima i zudima dana ovih ostao trag. Necu im reci da li iz osame, zedji, umora, ni da li je ikada ma koje od nas drugo volelo; niti srce nase da li nas je radi nas ili radi drugih kadgod bolelo.
| |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Nov 03, 2012 10:22 am | |
| Ako ljubav ima ime, tvojim se imenom zove...
Jer ljubav je tvoj pogled, tvoj osmeh predivni... ljubav je i tvoje suzno oko, ljubav je tvoj glas umilni.
Ljubav je tvoj hod prema meni, ruke koje se u zagrljaj šire, usne koje ka mojima žure, tvoj šapat koji tiho izgovara moje ime.
Ljubav je moja čežnja za tobom, kad su mi tobom snovi ispunjeni, moj nemir kada mi nisi blizu, kada se budim, a prva si misao meni.
Ljubav... otpevaše je mnogi pesnici, No najlepša pesma, ime je tvoje, Za mene jedina ljubav si ti. | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Nov 09, 2012 7:24 pm | |
| "Јеси ли се смејала, плава Инга, јеси ли ми се смејала кад сам играо moulinet и тако се жалосно обрукао? Би ли се и данас још смејала, кад сам постао као неки славан човек? Свакако, ти би то и данас чинила, и трипут би имала право! И да сам ја, ја сам собом, створио и Девет симфонија, и Свет као вољу и представу, и Страшни суд, - вечито би ти имала право што се смејеш..."
Томас Ман, "Тонио Крегер" | |
| | | Galeb
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Nov 09, 2012 8:27 pm | |
| JESEN PAMTIM Jesen pamtim po mirisu tvoga parfema Pa i sada kad nas nema U slikama U šetnjama Dok ne gazimo zajedno po lišću opalom Nesretnom i žutom Dok ne palimo svijetla u očima Dok se samo javna rasvjeta prolije Po prozorima tamo gdje smo bili prije Ja znam da ne znam više Kako to jesen sama ogoljela miriše Jer važnosti više u jeseni nema A ja ih jedino još pamtim Po mirisu tvoga parfema ŽELJKO KRZNARIĆ | |
Godina : 44 Location : 𝐹 - 𝐴𝑁 - 𝑇 - 𝐴𝑆 - 𝑇 𝐼 𝐶 Humor : 𝑌𝐸𝑆-𝑌𝑜𝑢 𝑛𝑜𝑤 :) Datum upisa : 21.12.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Nov 09, 2012 9:31 pm | |
| Poželim te uvek. Nije mi potreban ni razlog, ni dobra prognoza srca koja te tako pokorno čuva. Poželim tvoj miris, pogled, osmeh. Tvoje ruke na kojima je jasno ispisana sudbina moje ljubavi. Nedostaješ... Za ovo moje sad i za naše zauvek. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Tattoo
Datum upisa : 24.10.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Nov 10, 2012 12:47 am | |
| I uvek samo sebe imamo i san pun želja, nedorečen.
Mika Antic | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Nov 10, 2012 8:59 am | |
| "..Svaki put moraš iznova znati da voliš bolje, da voliš jače. Ne da se vadiš. Ne da se tešiš. Već da se istinski do neba smešiš..."
Miroslav Mika Antić |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Nov 10, 2012 10:28 pm | |
| Zauvek se pamte oni s kojima se grlili nismo, čije su nam usne ostale nepoznate, kojima smo samo s proleća, u snu, pisali pismo. D.Maksimović Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | doctorr67 NR .1 foruma
Location : Singidunum Humor : Onaj koji napravi gresku, a ne ispravi je - cini i drugu gresku!! Datum upisa : 20.12.2007
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Nov 10, 2012 11:53 pm | |
| | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Nov 11, 2012 8:49 am | |
| Parni Valjak Jesen u meni
Ma sto da zelim sve je tako daleko i sad mi zao sve bih opet ponovo najljepsu pjesmu tebi bih pjevao hej, kamo srece da sam pjevat' mogao
Ptice u bijegu, tisina gradi zidove zvoni zbogom, rijeci kazne Bozije te tvoje usne opojne, jos uvijek sanjam kako su me ljubile
Ref. Jesen u meni tuguje, zasto sanjam cemprese moje ceste ne vode nikuda (bez tebe) jesen u meni caruje, a u tebi proljece ni Sunce ne moze, ne moze kroz oblake
S' kime sada putujes ma sto da bilo nemoj da mi tugujes najljepsu pjesmu tebi bih pjevao hej, kamo srece da sam pjevat' mogao :mahhh:
Poslednji izmenio Zana dana Sre Nov 28, 2012 5:38 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Nov 12, 2012 11:13 am | |
| Veliki nude zablude, plaše nas raznim čudima i svakoj bajci naude...
/Djole Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Samouka PrEkoBrojNa
Datum upisa : 24.05.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Nov 19, 2012 5:42 am | |
| Dajte ovamo cigane, neću da plačem, kažite mi nešto lepo, pričajte nešto makar i bezobrazno, i politički, pričajte svakojako, samo me nemojte opominjati da sam čovek... M.Antic | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Nov 20, 2012 6:56 pm | |
| Volite se ljudi a pacima ostavite mrznju! ..nije stih ali je poruka:)) | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Nov 25, 2012 10:15 pm | |
| "Tužno, ali zanimljivo kako nakon nje ostajem emocionalno nedostupan za sve druge žene. Za sve žene, osim nje, koja me već samo jednim pogledom još uvijek pogađa ravno u srce… Ali što mi to vrijedi, kad ja za nju više ne postojim..." Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | debilko Pogrešila roda
Godina : 62 Location : Moskva Datum upisa : 22.06.2009
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Nov 27, 2012 5:31 pm | |
| SIN: -Reci meni tata, želim to da znam, kad je zvezda bila prvak, a ne Partizan? … OTAC: -Ne znam sine tačno, pitaj svoga deku, mislim da je bilo u prošlome veku! | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Nov 27, 2012 9:24 pm | |
| Iza
Ona je tamo Iza svih snova Iza života Iza svih ovih laži od postojanja
Iza svega
Koža joj miriše na moje stihove, na riječi, riječi kojima je pokrivam noću, na ishodište i konačni smisao mene
(Jovica Letić | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Nov 27, 2012 10:43 pm | |
| I dalje imaš najljepši pogled koji u meni može probuditi hiljadu i jedan otkucaj srca, drhtaj ruku i ubrzan govor u kojem se ni sam/a ne snalazim. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 01, 2012 4:16 pm | |
| Trag
Želim: da posle snova ne ostane trag moj na tvom telu. Da poneseš od mene samo tugu i svilu belu i miris blag... puteva zasutih lišćem svelim sa jablanova. ...........Miloš Crnjanski | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 01, 2012 4:24 pm | |
| Mozda se sretnemo nekada između jave i sna, na putu bez kraha i pocetka sto ne vodi nikuda.
Vt Magare Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Dec 07, 2012 12:07 am | |
| Sve dok me držiš čvrsto za ruku,nikoga na svijetu ja se ne bojim... [You must be registered and logged in to see this image.] Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 08, 2012 7:03 am | |
| ČINI MI SE
Treba mi neko da sa mnom živi u kutiji, neko ko nije niko, neko ko pali insens, zatim čisti svakodnevnu pozornicu (ali ne veruje u rituale), neko ko udiše vazduh i zatim ga drži u plućima... u stvari, | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 08, 2012 11:47 pm | |
| Ovo je pesma jedne kosulje
Ovo je pesma jedne kosulje, zaljubljene do okovratnika u jednu sasvim banalnu drvenu stipaljku, i glasi: Drzis me na ovoj ljuljasci da se ne okliznem. Da mi suze ispare na suncu. Zahvaljujuci tebi moci cu malo da se nasalim sa stokom i zivinom u ovom dvoristu. Nadimacu se. Raskopcacu svu dugmad na svom platnenom telu. Celo prepodne bicu zastava koja rukavima samara vetar i mirise na sapunicu i nebo. Drzi me cvrsto, ali nemoj da mi zavidis. Mene popodne peglaju.
(Mika Antic Novi Sad, 1954. | |
| | | Krupljanka
Godina : 58 Location : Beograd Datum upisa : 13.04.2009
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 09, 2012 12:02 am | |
| Slana pahulja
( GORAN TADIĆ-KOMPOZITOR, KANTAUTOR, PISAC)
Ni jedna pahulja nije ista, al’ nisu sve posebne. Kad otplešu svoje piruete, slažu se jedna preko druge,
praveći podlogu za nečiju radost, ili nedaću. Pregrevaju se sećanja, uspomene klize niz moje lice, kao glečer ostavljajući brazde za sobom. Jedna se, kao lampion cakli na trepavici, dok ne ispari. Oblak će je sprečiti da stigne do neba. Kada mu postane hladno, biće mu preteška. Zalepršaće, lepša no ikad, slobodna, žureći da ti prva donese radost. Plesaće, golicaće vazduh, dok ne odluči da umre na tvom obrazu. Nečije usne otopiće je istog časa i šapnuti: „Zašto plačeš, mila moja?“
| |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 09, 2012 12:08 am | |
| Prava ljubav koja pociva na plemenitim motivima,traje vecno,cini vas lepim i u starosti.
P.Ovidije Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 09, 2012 12:10 am | |
| Nikad se neću kajati zbog tebe, i nikad neću poželeti da te nisam srela, jer si jednom bio tačno ono što sam želela i trebala. | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 09, 2012 6:44 am | |
| "...И ништа неће душу да зањише нит' у дрхтај може да се свали ко је љубио, тај не љуби више изгорелог нико не запали." | |
| | | podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 09, 2012 8:45 am | |
| " Mnogo je blesavo što smo ovako umorni, što dane odrasle i krpimo i paramo i ne umemo ko nekad od srca, bezazleno budni da sanjamo i sebe najlepše varamo. " | |
| | | Djulieta Nights of Cabiria
Datum upisa : 13.07.2011
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 09, 2012 10:11 am | |
| Radujem se jutros pahuljama, belini što me opija, iako mi ulica kao nedođija, u srcu mi nije hladno a temperatura na nuli, gledam sebe u ogledalu: još si ti devojčurak, Djuli | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Dec 11, 2012 9:21 pm | |
| Posle nekog vremena
Posle nekog vremena naucis onu finu razliku izmedu držanja za ruke i okivanja duše, i naucis da ljubav ne znaci oslanjanje, a društvo bezbednost.
Pocneš da uciš da poljupci nisu ugovori i da pokloni nisu obecanja.
Pocneš da prihvataš poraze podignute glave i otvorenih ociju, smireno kao odrasli, a ne ocajno kao dete.
Nauciš da gradiš svoje puteve u sadašnjosti jer je tlo sutrašnjice suviše nesigurno za planiranje.
Posle nekog vremena nauciš da i sunceva svetlost opece ako je ima previše...
Zato sadi svoju baštu i ukrašavaj svoju umesto da cekaš da ti neko drugi donese cvece.
Nauci da zaista možeš da izdrziš, da zaista imas snage i da zaista vrediš...
(Veronica A. Shoffstall | |
| | | Tattoo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Dec 13, 2012 9:00 pm | |
| Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečiji miris, sav izatkan po nama. Tetoviranje maštom.
Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipeo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.
Mika Antic | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Čet Dec 13, 2012 10:08 pm | |
| Ljudi mi stalno pričaju da će svaka tuga koja me zadesi proći. A neće proći, ništa ne prolazi osim života. Sve ostaje vječno u nama. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Tattoo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 15, 2012 5:54 pm | |
| ...kad bih znao ko to u meni bere kajsije, još nedozrele.
P. Zubac | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 16, 2012 7:27 am | |
| Bog zna gdje si sada i da l' živiš jošte! Ali dragi spomen negdanje milošte Kao mlado sunce svu mi dušu grije,
I ja snova čujem zveket tvojih grivna, Po licu me tiče tvoja kosa divna, Dok mjesec kroz vrbu čisto srebro lije... | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 16, 2012 6:57 pm | |
| Suvise tajni u ocima u zlatni okov je prstic pao molio me dugi pogled da je kradem dovraga, kafa je gorcila al taj sam ukus od nekud znao. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | cojle Zaštitnik seljačkih prava
Location : Kumova slama Humor : smešan samom sebi Datum upisa : 09.08.2009
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 16, 2012 11:00 pm | |
| "Svako od nas neku svoju priču ima, što u tami tišti a puteve bira. Samo kad je hladno, kad umori zima, slutimo je tužni, na krilu leptira. Svako od nas plaća dah svoje tišine što kroz kožu diše u vatri nemira. Samo kad je mokro, i kad duga sine, svako na svom dlanu budi svog leptira."
Neša Leptir
Seljak sam pa umem i reč da probiram!
| |
| | | Tattoo
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Ned Dec 16, 2012 11:06 pm | |
| Ima nešto u tom što me nećeš i u tome što ja tebe neću...
Duško Trifunović | |
| | | sonia حبيبي
Godina : 50 Location : my world Humor : ;) Datum upisa : 23.03.2008
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pon Dec 17, 2012 7:20 pm | |
| Čekaj me, i ja cu doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka.Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kad ti kažu kako je vreme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek poveruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. Čekaj i nemoj sesti s njima, i nemoj piti ništa. Čekaj me, i ja cu sigurno doći, sve smrti me ubit neće. Nek kaže tko me čekao nije Taj je imao sreće! Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat će mo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znala kao nitko na svetu...[You must be registered and logged in to see this image.] | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Dec 18, 2012 2:16 pm | |
| "U ljubavi, kao i u ratu, pravo je uvek na strani jačega. I zato će osoba koju volimo, uvek biti u pravu." Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Uto Dec 18, 2012 4:15 pm | |
| Tuzne su tvoje pronikljive oci. Ispituju dusu moju kao mesec kada bi hteo da pronikne more. Razgolitio sam svoj zivot pred ocima tvojim od kraja do kraja, i nista nisam sakrio ni zadrzao. Zato me ne poznajes. Da je dragi kamen, mogao bih ga razbiti u stotine zrnaca i nanizati ogrlicu tebi oko vrata. Da je cvet, svez i malen i sladak, otkino bih ga sa peteljke i udenuo tebi u kosu. Ali to je srce moje, dragana. Gde su obale njegove, a gde njegovo dno? Ne poznajes medje toga kraljevstva i ipak si njegova kraljica. Da je samo trenutak radosti, on bi procvetao u laki osmejak, i ti bi ga mogla videti i citati u trenutku. Da je samo bol, on bi se rastopio u sjajne suze, u kojima bi se ogledala njegova najdublja tajna, tajna bez reci. Ali to je ljubav, dragana moja. Njena je radost i bol bez granica, beskrajne su njene zelje i njeno bogatstvo. Ona ti je bliska kao zivot, pa ipak je na mozes potpuno poznati. | |
| | | dusicaa الحالم الأبدي
Location : Tamo gde Dunav ljubi nebo :) Datum upisa : 02.12.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 22, 2012 2:16 pm | |
| "I kada ti kažem da zaboraviš, Kažem ti to zato što te volim! Kažem ti to bez gorčine, jer, čemu sjećanja...? Pogledaj kako trešnja u tvome vrtu, Iznova cvjeta svakog proljeća... Nasmješi se jutru koje dolazi, Zagrli bjelinu novih dana i ... zaboravi."
R. Šerbedžija | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sub Dec 22, 2012 5:07 pm | |
| Ja gazim kroz Život ne preskačem trnje, gazim ga nogama bosim i ne bojim se iako od oružja samo svoje srce nosim. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Dec 28, 2012 12:25 am | |
| Vreme je..Da se dugovi naplate...Ali ne onako kako oni misle...U živote pojedinih ljudi red je da se vratim... Ne pozvana,ni kao prijatelj ,ni kao drug,ni kao poznanik,ni kao ljubav neka daleka...Samo dolazim.... Sve da naplatim..... Ne novcem,ne suzama,ne osvetom,samo kao najljepša njihova propuštena prilika..! Da samo pored njih prodjem visoko podignute glave, da ubijem ih POGLEDOM . Vraćam se... da ih častim OSMEHOM !!! ... Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Pet Dec 28, 2012 5:27 pm | |
| Nikada nećeš razumeti Tu prazninu u mome srcu Nikada je nećeš zagrliti, ispuniti.. Nikada nećeš razumeti maglu u Mome pogledu kada odlutam, Kada zastanem u pola reči, pola Koraka..uvek ću ti ostati daleko, Uvek ću ti govoriti "ma nije mi ništa" A, svašta mi je… Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Zana
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 02, 2013 12:36 pm | |
| ..Ljubav je vatra Ona sagori svakoga Ona razobliči svakoga Ona je opravdanje sveta za njegovu nakaznost. Leonard Cohen | |
| | | Krupljanka
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 02, 2013 12:40 pm | |
| Ona stoji na mojim ocnim kapcima I njene kose zamrsene su u mojima, Njeno telo ima oblik mojih ruku, Ona je boje mojih ociju, Ona se utapa u moju senku Kao kamen u nebo. Ona ima uvek otvorene oci I ne dopusta mi da spavam. Njeni snovi pri punoj svetlosti Mogu sunce da ispare, Zbog njih se smejem, placem i smejem, Govorim, a nista ne kazujem. ~ Pol Elijar ~ | |
| | | podbarac Lala iz Bosne
Godina : 69 Location : Novi Sad Humor : Ta dašta Datum upisa : 30.11.2012
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 02, 2013 12:41 pm | |
| Miroslav Mika Antić
I ne znaš koliko kao ti - takvih večeras ponovo nekog nemaju. I ne znaš koliko kao ti - istih za susret sa tobom baš sad se spremaju. I ne znaš ko su to, kao ti - divni i što su jastuke suzama vlažili. A lepo ste se mogli sresti, samo da ste se malo potražili. I krećeš u život s pogrešnim nekim. S drukčijim nekim. Nekim dalekim. | |
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) Sre Jan 02, 2013 7:05 pm | |
| I kada se sretnemo...Kroz tisucu godina...U nekom drugom zivotu...Prepoznat cu te. Nekad tako komplikovana,a tako jednostavna,ali uvek jedinstvena ღ.Every girl can be a Princess and a Warrior. 👑 | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
| |
| | | | Moj stih za danas je...(STIH DANA ) | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 38 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 38 Gosta :: 2 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 710 dana Sub Jan 19, 2013 12:14 am |
Zadnje teme | » TIBOR TOT -DANUBIUSNed Nov 17, 2024 9:43 am od podbarac » Gde biste voleli da zivite, a gde nikako?Pet Nov 15, 2024 7:05 pm od debilko » DNEVNI HOROSKOP ✰Pet Nov 15, 2024 1:20 am od rouzvel » Šta trenutno slušate Sre Nov 13, 2024 9:48 pm od Kijara-brm » MISAO (izreka) dana...Sre Nov 13, 2024 6:07 pm od montoya » Bloger Krule - Obrana i zaštita od glupostiUto Nov 12, 2024 8:34 pm od Kijara-brm » LJUBAVNI HOROSKOPPon Nov 11, 2024 12:23 am od rouzvel » NEDELJNI HOROSKOP ★Pon Nov 11, 2024 12:16 am od rouzvel » POMENI I SEĆANJA Sre Nov 06, 2024 12:09 am od rouzvel » MESEČNI HOROSKOP ♏Pet Nov 01, 2024 12:27 am od rouzvel » POPLAVE ( i vodostaj) Pon Okt 14, 2024 10:23 pm od Kijara-brm » SUJEVERJESub Okt 12, 2024 3:27 pm od Eugen Grafvajer » ELEKTRIČNI AUTOMOBIL -auto budućnosti ? Sub Okt 05, 2024 9:54 pm od montoya » Čitaj, oseti, uživaj i upamti.....Sub Sep 28, 2024 10:44 am od Eugen Grafvajer » PLAĆENIČKE TV: Ž1, ms, i drugePet Sep 27, 2024 11:33 pm od Đole » Igre iz vašeg detinjstva ....Sre Sep 25, 2024 9:01 pm od Kijara-brm » Kažite pesmomSub Sep 14, 2024 8:39 pm od montoya » In memoriam-poznati (EX) JugosloveniPet Sep 06, 2024 4:15 pm od Đole » Kvarovi i popravke na automobilu,priprema za zimu ...Sre Sep 04, 2024 8:45 am od savo » RIBLJI PAPRIKAŠ (APATINSKI)Ned Sep 01, 2024 2:52 pm od Eugen Grafvajer » JA IMAM TALENAT -razna takmičenja i buduće zvezdeSub Avg 31, 2024 9:40 am od Danubius » UMETNOST TETOVIRANJA Pet Avg 16, 2024 9:48 am od savo » GODIŠNJICA "OLUJE"Čet Avg 15, 2024 5:46 pm od Danubius » PESME UZ KOJE MUŠKARCI PLAČU ???? Sre Avg 14, 2024 9:30 pm od Danubius » Da li ste Yugo-nostalgičari?Sre Avg 14, 2024 4:54 pm od Danubius » Azilanti i ostali MIGRANTI....Uto Avg 13, 2024 6:59 pm od Kijara-brm » OI - Pariz 2024Ned Avg 11, 2024 4:33 pm od Đole » ZA SVA VREMENA...-muzika koja se pamtiSub Avg 10, 2024 12:37 pm od Eugen Grafvajer » Bljuvotinama nema kraja -rijaliti ZADRUGA Pet Avg 09, 2024 10:34 pm od Kijara-brm » TENISNed Avg 04, 2024 10:59 pm od Kijara-brm |
Statistike | Imamo 11632 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je Arsene
Naši korisnici su poslali ukupno 526289 članaka u 7371 teme
|
IN MEMORIAM - naša OKANA -1975 -2021 | |
Tot Tibor - Danubius 1960 - 2024 | |
|