DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -
Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Srbija kao monarhija? - Page 4 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Danubius Forum ima trenutno preko 11 000 registrovanih korisnika
REGISTRUJTE SE , jer ovako ne možete čitati ni 30 % sadržaja
niti možete učestvovati u radu foruma .VIDITE SVE -ali ne i sadržaj topica (a imamo ih preko 7000 !)
Registracija je krajnje jednostavna , BEZ maila ZA POTVRDU . Možete odmah ući na forum pošto ste uneli nick i pass.
Srbija kao monarhija? - Page 4 BFuWx

DOBRO NAM DOŠLI !

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

-MI NISMO KAO DRUGI -Liberté, égalité, fraternité-

Prijemportal*Latest imagesTražiRegistruj sePristupi

Srbija kao monarhija?

Ići dole 
+36
Svemimir
pesma
Danubius
Kica/Praja
MadamX
debilko
sonia
daljinski
rouzvel
ZoxZoja
zoran1970
podbarac
Samouka
Lakota
Kijara-brm
Nut
brunolino
Astra
AstrinaKomsinica
tok tuk tok
Tarja
montoya
jutarnja izmaglica
ZezaM
Only women
dr.balkanac
ANDJEO82
neiskusan
cojle
Ivana_258
Lily
popovac
svilanaasvaltu
determinanta
sanjalica.ns
zirafa
40 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
AutorPoruka
sonia
حبيبي
sonia

Godina : 50
Humor : ;)
Datum upisa : 23.03.2008

Srbija kao monarhija? - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySub Maj 08, 2010 9:39 pm

First topic message reminder :

Udruženje “Kraljevina Srbija” je osnovalo odbor i u Kragujevcu da bi promovisalo ideju uspostavljanja monarhije u Srbiji.

Osnivačkoj skupštini je prisustvovao i princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom, koji je ocenio da bi uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije poboljšalo imidž Srbije u zemljama Evropske unije i ubrzalo integraciju.

Odbori udruženja “Kraljevina Srbija” radiće na afirmaciji ideje uspostavljanja ustavne parlmentarne monarhije u Srbiji. Princ Aleksandar naglašava da će i kao monarhija zemlja ostati parlamentarna demokratija samo sa kraljem na čelu, umesto sa predsednikom.

Moj cilj je ulazak u Evropsku uniju uz pomoć monarhističkih zemalja kao što su Holandija i Danska, kazao je princ Aleksandar i dodao da planira privlačenje stranih investicija formiranjem kompanije koja bi radila na poboljšanju imidža Srbije u inostranstvu.

]Koje je vase misljenje o tome?
Nazad na vrh Ići dole

AutorPoruka
Danubius
Čuvar Vatre

Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyUto Jun 11, 2013 10:15 pm

Eto nama radosti.
Pa da i Obrenoviće izdržavamo ,kad već izdržavamo Karađorđeviće ,pa kada dođu na vlast ,lako će da podele "podanike" i posede ,ima Srbija prostora da njome vladaju čak dve "kraljevske porodice " .Ako ne mogu da se dogovore ,može da se reši tradicionalno -jednim malim bratoubilačkim ratićem ?

Mire se Obrenovići i Karađorđevići?

Izvor: Tanjug

Beograd -- Krunski savet dinastije Obrenović,
pozdravio je dolazak Aleksandra i Katarine Karađorđević na grob kralja
Aleksandra i kraljice Drage, i pozvao ih na pomirenje.

Srbija kao monarhija? - Page 4 94133407751b77e3bd4439904647456_640x426
U saopštenju Krunskog saveta dinastije Obrenović se navodi da su
vence i cveće na grob ubijenog kraljevskog para položili i potomci
dinastije Obrenović.
Dostarešina Krunskog saveta dinastije
Obrenović Vidan Bogdanović je rekao da je dolazak Karađorđevića povodom
obeležavanja 110 godina od smrti kraljevskog para Obrenović korak napred
za pomirenje dve kraljevske porodice.

On je pozvao predstavnike dinastije Karađorđevića da otpočne proces pomirenja.

Kralj Aleksandar Obrenović i kraljica Draga ubijeni su u Beogradu u
majskom prevratu 29. maja 1903. godine, odnosno 11. juna po sada važećem
kalendaru.

Oni su prvo sahranjeni u staroj Crkvi Svetog Marka,
koja je porušena tokom Drugog svetskog rata, da bi njihovi zemni ostaci
bili kasnije preneti u kriptu novoizgrađene Crkve Svetog Marka, gde su i
danas.

Dve nedelje posle ubistva, Ustavotvorna skupština i
Senat izabrali su za kralja Srbije princa Petra Karađorđevića, pradedu
princa Aleksandra. Kralj Petar je krunisan je 21. septembra 1904. godine
u Sabornoj crkvi.
Nazad na vrh Ići dole
https://danubius.forumsr.com/
Samouka
PrEkoBrojNa

Datum upisa : 24.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySre Jun 12, 2013 9:06 am

Obrenovići i nekako a ovi kojima je Kara ispred prezimena NIKAKO!!!
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre

Datum upisa : 19.01.2008

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPet Jun 14, 2013 3:14 pm

Samouka ::
Pa i ovaj Obrenović bi isto samo pare od Srbije (ako već ne može i vlast )A još se i zove Sloba ? :king:

„Nećete me prevariti hoću svoj deo“

Princ Slobodan Jakovljević pokušava da vrati oteto Obrenovićima

Srbija kao monarhija? - Page 4 0676007.73 Princ Slobodan Jakovljević dokazao je srodstvo sa Milošem Velikim i sada pokušava da vrati oteto Obrenovićima.

Slobodan Jakovljević dokazao je da njegovim venama teče krv Miloša Velikog.

Princ živi u skromnom stanu na trećem spratu novoizgrađene zgrade na Voždovcu, pišu Novosti.

Mašinski inženjer po obrazovanju, biznismen i istraživač, Slobodan Jakovljević jednostavno odgovara na pitanje da li se oseća kao princ:

- Pa, ja to i jesam. Nije mi nimalo neobično kada me neko oslovi sa prinče – kaže on.

Na pitanje da li bi mogao da se navikne i da ga oslovljavaju sa "Vaše visočanstvo", stiže malo složeniji odgovor:

- Srbija bi najpre trebalo dobro da razmisli šta bi dobila, a šta izgubila vraćanjem monarhije. Previše često smo bili nepromišljeni. A ako jednog dana narod odluči da je vreme da se vrati kruna, tada ćemo razmišljati i o tome koja dinastija treba da je ponese - kaže Jakovljević.

Dugo se mislilo da nema preživelih Obrenovića. U porodici Jakovljević znali su čiji su, ali su decenijama verovali da je bolje da o tome ćute.
Potomci Jakova

Sud je potvrdio da Jakovljevići potiču od gospodar Jakova, polubrata kneza Miloša Obrenovića.

- Kada sam imao šest ili sedam godina, otac me je odveo na imanje Obrenovića kod Gornjeg Milanovca. Rekao mi je da je tu rođem gospodar Jakov i da mi potičemo od njega. Odrastao sam sa saznanjem da sam plemićke krvi, ali sa svešću da o tome ne treba da govorim – kaže Slobodan.

Na pomen povodom ubistva kralja Aleksandra i kraljice Drage došli su princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Na pitanje da li je to bilo istorijsko pomirenje naslednik Obrenovića odgovara:

"Moram da priznam da mi je to više ličilo na marketinški potez. Istinsko, istorijsko pomirenje mora da bude mnogo širi čin, jer to nije pitanje pomirenja samo dve porodice."

Kako kaže, lično pomirenje sa Karađorđevićima Slobodanu nije potrebno, on je već u dobrim odnosima sa delom "suparničke dinastije".

- Imam veliko poštovanje prema knezu Aleksandru i drugim potomcima kneza Pavla. To su veoma obrazovni, svetski ljudi koji bi mogli da učine mnogo za svoju zemlju - kaže Slobodan.

On je rešen da nastavi zadužbinarsku tradiciju Obrenovića. Zato je osnovao Savet kraljevsko-kneževske kuće Obrenović, kojim predsedava profesor Dragan Vučinić.

- Želim da osnujem fonadaciju koja će pomagati školovanje mladih kao što su to i naši preci činili. Krunski savet će se truditi i da afirmiše kuću Obrenovića, a moja želja je i da svi članovi dinastije budu sahranjeni na jednom mestu, a ne da budu rasejani po Srbiji i svetu – navodi princ i dodaje da je “jasno da to mesto može da bude samo Takovo ili Tiopčider".

Jakovljevići nameravaju i da pokrenu pitanje nasledstva imovine Obrenovića, zasada samo u inostranstvu.
Nazad na vrh Ići dole
MadamX
Grofica od Voždovca

Datum upisa : 13.12.2012

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPet Jun 14, 2013 10:47 pm

Želim da osnujem fonadaciju koja će pomagati školovanje mladih kao što su to i naši preci činili. Krunski savet će se truditi i da afirmiše kuću Obrenovića, a moja želja je i da svi članovi dinastije budu sahranjeni na jednom mestu, a ne da budu rasejani po Srbiji i svetu – navodi princ i dodaje da je “jasno da to mesto može da bude samo Takovo ili Tiopčider". 

Ovaj deo mi se posebno sviđa. Obrenovići su i pokretači zadužbinarstva u Srbiji, i njeni prvi reformatori. I mislim da treba svi Obrenovići da budu sahranjeni na jednom mestu, u Srbiji.
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer

Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPet Jun 14, 2013 10:52 pm

hahahahahahahahahaha Obozavam te:)))))) 
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySub Jun 15, 2013 10:49 am

AstrinaKomsinica ::

hahahahahahahahahaha Obozavam te:))))))

Ma putsi, ovi sa KARA kad puste korenje ne možeš ih otrebiti, sa Obrenovićima to SRbi lako...

Joj, crni humor:)) Ne dopada mi se što su ih onako pobili.
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPet Avg 09, 2013 8:18 pm

Karađorđevići, gde je preostali novac od Tijaninog lečenja u Americi?!
Ni gotoov mesec dana posle smrti male Tijane Ognjanović u Hjustonu, Fondacija princeze Katarine Karađorđević, uprkos obećanjima, nije saopštila koliko je novca potrošeno na njeno lečenje niti da li će ostatak biti preusmeren da bi se pomoglo nekom drugom bolesnom detetu, kao što se radilo u svim prethodnim slučajevima, pišu Naše novine

Srbija kao monarhija? - Page 4 Jpeg
Iako je cela Srbije u najvećoj humanitarnoj akciji koja je ovde ikada organizovana, prikupljala novac za lečenje devojčice kojoj je bilo potrebno hitno presađivanje srca, ostalo je nepoznato koliko je tačno novca sakupljeno (nezvanično više od milion evra), koliko je potrošeno i šta će biti sa preostalim parama.
Odluka šta će učiniti sa novcem isključivo je na roditeljima, međutim, za sve informacije vezane za Tijanu po njenom odlasku u SAD bila je zadužena kraljevska porodica. Roditelji nisu davali izjave.
Odmah pošto je Tijana umrla, Naše novine su od Fondacije tražile informacije šta će biti sa novcem. To je pitanje koje je postavili i hiljade ljudi koji su učestvovali u akciji, a taj novac u Srbiji čeka nekoliko teško bolesnih mališana koji čekaju da se leče u inostranstvu i svaki trenutak im je dragocen.
Fondacija princeze Katarine, međutim, ni do dan danas nije odgovorila na ovo jednostavno pitanje, sve vreme se igrajući gluvih telefona, konstatuje Naše novine.
Hronološki to je izgledalo ovako:
19. jul
Službenica Fondacije odgovara Našim novinama:
"Sav novac je potrošen. Samo pumpa koja je ugrađena Tijani koštala je 300.000 dolara, tamo i vazduh košta. Da je bilo potrebno za transplantaciju, princeza bi angažovala svoje prijatelje".
22. jul
Druga službenica Fondacije:
"Kontaktirali smo u ime porodice Ognjanović sa pravnom službom bolnice u Hjustonu. objašenjno nam je da se priprema izveštaj sa svim troškovima, ali da po američkim zakonima te pravno-formalne procedure mogu da traju do dve nedelje. KAda budemo dobili izveštaj, biće transparentan. Postavićemo ga na Fejsbuk stranic, gde će jasno biti iskazani svi troškovi."
5. avgust
Naše novine pozivaju Fondaciju i traže odgovore s obzirom na to da je isteklo dve nedelje, sledi odgovor:
"Kraljevski par je veoma tužan zbog male Tijane i duboko saoseća sa njenim roditeljima i porodicom. Fondacija princeze Katarine nije bila uključena u prikupljanje novca, koje je organizovala Tijanina porodica, kao ni u trošenje iz tog fonda. Fondacija je pružila moralnu podršku i pomogla je oko organizacije prevoza, smeštaja i smanjenja bolničkih troškova u iznosu od 300.000 dolara, zahvaljujući prijateljima koji su povezani sa bolnicom u Hjustonu."
6. avgust
Pošto to nisu bili odgovori koji su obećani Našim novinama, list je ponovo sutradan kontaktirao fondaciju, a od treće službenice dobijaju odgovor:
"Ne znamo ko je mogao sa dvora da vam kaže da ćete dobiti račun sa troškovima. Verovatno ste pogrešno razumeli. Mi takve informacije niti imamo niti ćemo imati."
Roditelji nedostupni
Naše novine nisu dobile povratnu informaciju ni od roditelja male Tijane. Otac Nebojša nije odgovarao na pozive, a broj majke Jelene nije bio u funkciji.
Iz tih razloga nepoznato je da li će porodica Ognjanović slediti primere porodice Ivana Batinića iz Obrenovca, Danice Ćirković iz Kragujevca i mnogih drugih kojima je nažalost, novac prikupljen u humanitarnim akcijama ostao neiskorišćen. Treba podsetiti i kao su u Hrvatskoj rodtitelji male Nore Šturm, dva dana posle smrti ćerke u Filadelfiji, izašli pred celu Hrvatsku javnost i objavili da sve preostale apre prebacuju u fondaciju za lečenje teško bolesne dece.

Izvor: Naše novine
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Avg 11, 2013 7:54 am

Princeza Katarina: Nismo sakupljali novac za Tijanu!

(Pa koji ste se moj onda rekalmirali u štampi). Niste jedini koji bi omogućili kontakt sa bolnicom  u Hjustonu i organizaciji odlaska male Tijane u Hjuston...

Fondacija nikada nije bila uključena u prikupljanje sredstava namenjenih za pomoć maloj Tijani. Njeno kraljevsko visočanstvo i Fondacija bili su uključeni u uspostavljanje kontakta s bolnicom u Hjustonu, kao i u obezbeđivanje i organizaciju odlaska Tijane u SAD BEOGRAD - Oglasila se Fondacija princeze Katarine. Kako je posle smrti male Tijane Ognjanović ostalo nepoznato koliko je novca potrošeno na njenu operaciju u Hjustonu, kao i gde je završio ostatak, javnost je od Fondacije princeze Katarine Karađorđević, koja je učestvovala u humanitarnoj akciji, zahtevala da te informacije objavi.

'Alo, paraziti ovo je 21.vek a ne 15.-i.

Mi smo Republika,nismo monarhija i neka njih,ali nek se sami izdržavaju i o svom trošku putuju po svetu,a ne   žive tako.Pomalo mi deluju parazitski,možda grešim ! Možda i jesu paraziti.

Kod nas,koliko znam ,ne postoje prinčevi i princeze ! To je titula kneza i kneginje.Princeze ,za sada ostavljam u bajkama !

Iš' kod Vuka Draškovića u neku njegovu novu bajku.
Nazad na vrh Ići dole
debilko
Pogrešila roda

Datum upisa : 22.06.2009

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Avg 11, 2013 9:01 am

Nije bitno da li smo monarhija ili republika, da li je XV ili XXI vek.
Prestolonaslednik i njegova supruga su nacionalni simbol.
To što je po ustavu Republika, ne može oduzeti pravo Sbima da imaju plemenita nacionalna osećaja i ljubav prema svom Kralju. A šta bi to promenilo da smo Monarhija. Pa ja bih prvi onda kritikova, jer ne kritikujem Kralja, već ustav. Lepo je Bora rekao, napisali ustave da mozak zaustave.
Za slobodumnog Srbina, ustav i zakon ne smeju biti kočnica ili pak izvor nacionalnih osećanja i ljbavi prema svojoj dinastiji.
Oni su srpska plava krv, pa ko to voli, ne smeta mu što je republika ili monarhija.
Mislim da je jedini način da se i mi rojalisti bar po malo uvažavamo, a ima nas u Srbiji. Znači, ipak za Karađorđeviće poseban tretman i to je uvivdeo čak i Slobodan Milošević. Da ne govorim dalje.
Inače će doći ponovo do krvoprolića.
Možda je Evropa toliko evoluirala i sa tim svojim novim sistemom obrazovanja saznala da su odluke iz Jajca jedine legitimne. Ali običan Srbin, koji nije stekao znanje njihovim masterima i Bolonjskim konvencijama zna, da je Monarhija ukinuta u Jajcu, gde se skupio neki radnički savet šlosera, krojača, obijača zlatara Švajcarskih, ljudi sa poternica. Niko to neće nikada priznati, a ako ima iole nacionalnog ponosa u srpskom biću, odluke iz Jajca će se krvavo naplatiti.
E zbog toga, da ne dođe do krvoprolića, da se nacionalna svest u srbiji može tolerantno razvijati u glavama omladine, neophodno je da ostali koji nemaju rojalistički osećaj ipak to na neki način poštuju kod drugih. Jer je nama Republika a ne Monarhija nametnuta silom. Monarhija je stvorila Srbiju oslobađajući je od Turskog ropstva. Republika je stvorena hicima s leđa u branioce i antifašiste.
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Avg 11, 2013 9:52 am

Debilko, ne volim ovog retarda, tj. mutanta pitaj Boga čije sve pomešane krvi! Najmanje ima plavu krv, nema on ni neki delić hromozoma, jer naučno je dokazano da samo retardirana osoba ne može da nauči strani jezik!!!! To proveri, nisam ja to izmislila i nisam naučnik.
Da oni hoće da ne guraju nos u politiku, nego čisto kao muzejska relikvija bitišu, pa čovek i da ih prihvati (bez da ih izdržava).
Pa kažu da gospodja kraljica ima svoju fabriku parfema, nek živi od prodaje a ne od sirotinje Srpske.

Poštujem ja svačije opredeljenje i monarhista i republikanaca, ali se poštovanje i zaslužuje nečim. Kako da poštujem ovo govedo ili nepismenog Tomu Nikolića koji do juče bejaše veliko Srbin a danas .. promeni košuljicu bez da trepne????

Ako ćemo o monarhiji.., plavoj krvi i aristokratskom ponašanju pogledaj Jelisavetu molim te...

Srbija kao monarhija? - Page 4 21436396134df778364a81f181560188_300x210

Srbija kao monarhija? - Page 4 8643526864f796a2d966e5158407206_640

A?

Ne kurobeca se sa političarima, ponašanje +1o, produhovljena faca, ama da je se ne zastidiš kao onog goveda.
Nazad na vrh Ići dole
debilko
Pogrešila roda
debilko

Godina : 62

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Avg 11, 2013 1:01 pm

Ja sam monarhista po opredeljenju, pa neću reći ružnu reč za Jelisavetu, ali mnogo toga ima. Najvažnije, ona saradnja te linije sa bandom komunističkom i srpskom udbom.
O postupcima i uopšte o prestolonasledniku ne želim da diskutujem. Možda imam isto mišljenje kao ti, ali držim ga u sebi.
A znaš zbog čega?
Jer monarhija nije skinuta na kongresu u slu Ba, gde su bili predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz cele Kraljevine Jugoslavije, što bi možda imalo kakvu takvu težinu.
Ona je skinuta na zasedanju u Jajcu, gde se skupila šačica tadašnjeg šljama, odbegli robijaši, tipovi sa poternica Interpla za pljačke, najgori majstori koje su gazde oterale sa posla pa krenuli u politiku, najgori đaci koji su izbacivani iz škola i sa fakulteta pa ispada da su zbog političkog delovanja. Zar nisi čitala knjigu o Titu. Jer nisu sa simpatijama pisali da je za vreme radnog vremena čitao romane Šerloka Holmsa, da je od roditelja krao svinjsku glavu sa tavana. Jer ti on može primer kako da vaspitaš decu. Hoćeš li biti srećna da tvoja deca krenu Titovim putem, da ti kradu stvari iz kuće, da te zovu u školu što ne prate nastavu i čitaju romane. A nama je to servirano da se veliča.
To ti je isto kao sada neka od ovih huliganskih grupa navijačkih da se iskupi i napravi kongres. Pa da je za vreme bombardovanja Natoa, Kimi naredio da sruše gazelu iz taktičkih razloga. Ali je baš tako. Čak su ono u Jajcu bile veće vucibatine i neobrazovani ljudi od ovih hooligana danas.
Zato ne želim reč protiv monarhije da kažem. Poput vernika koji nikada ne kritikuje postupke Isusa, a ako to čini, proglase ga za sektaša. Ja nisam baš preterani vernik, ali sam Royalista i ne želim da razmišljam o tome. Za mene je Bog na nebu, Kralj na zemlji i o tome mi obični smrtnici ne ttreba da govorimo.
A posebno, ponavljam, na to teram sebe jer ne želim u deliću mozga da priznam ni jedan delić onoga što je banda donela u Jajcu.

Srbija kao monarhija? - Page 4 2iiv51gSrbija kao monarhija? - Page 4 28wf5a8
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Avg 11, 2013 1:07 pm

Debilko, hvala ti na lepom i korektnom postu. Ne moramo isto da mislimo ali način na koji si izneo svoj stav je sasvim korektan i ja to poštujem.
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPet Avg 23, 2013 8:53 pm

И да ли је Тито био Пољак, Рус, Хрват и којим је језиком причао итд итд... Свеједно, да је жив био би професор српског Акександру Карађорђевићу.smehsmeh 
Siniša Kovačević
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Sep 15, 2013 1:46 pm

"Ubićemo, zaklaćemo ko za kralja neće".... E pa mogu da me uhvate za racKu i eventualno poljube u dupe ako su im čista usta.
Nazad na vrh Ići dole
Lakota
- slučajna prolaznica-
Lakota

Datum upisa : 11.07.2013

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Sep 15, 2013 3:23 pm

Ja nisam za monarhiju.Cak ni onu kobajagi,kao sto je Englezi imaju.Mislim da bi neizostavno uvela trvenje i polarizaciju,da bi uvela jos jednu struju za izludjivanje naroda...a da ne pricam o troskovima odrzavanja,koji bi se neminovno svalili na narod..
Nazad na vrh Ići dole
zoran1970
Mejac
Mejac
zoran1970

Godina : 54
Datum upisa : 03.09.2011

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Sep 15, 2013 3:49 pm

i ovako živimo ko kerovi a kad bi došlo do monarhije eeeeee onda bi živeli ko dzukele,,birajte..............
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySub Jan 11, 2014 6:42 am

BOŽIĆNI INTERVJU, PETAR III KARAĐORĐEVIĆ: Ustavna monarhija je spas za Srbiju! (FOTO)
Princ nasled
nik i budući kralj Srbije za Telegraf otvoreno o ponovnom uvođenju parlamentarne monarhije, o srpskoj istoriji i običajima, kao i o, za njega važnoj 2013. godini

Srbija kao monarhija? - Page 4 Karadjordjevici-badnjak-4-670x447

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ naslednik Petar III Karađorđević najradosniji hrišćanski praznik provodi, kako kaže za Telegraf.rs “u svojoj otadžbini i svom Beogradu“, gde zajedno sa svojom porodicom proslavlja Božić uz poštovanje svih srpskih običaja gde sumira godinu koja je za nama i mašta o ponovnom uspostavljanju parlamentarne monarhije u Srbiji.

Porodica Karađorđević na čelu sa prestolonaslednikom Aleksandrom II tradicionalno Badnji dan i Božić proslavlja u svom Kraljevskom Dvoru, a Telegraf.rs je ekskluzivno za najradosniji praznik sumirao utiske sa princom naslednikom Petrom III Karađorđevićem.

Momak za koga su mnogi još 5. oktobra 1991. godine, kad su se Karađorđevići vratili u zemlju, rekli da ima najveće šanse da bude srpski kralj, sad prvi put priča o tome, rekavši: “Mi jesmo kod kuće, veoma često smo u Beogradu i ozbiljno smo zainteresovani za događaje u Srbiji. Naše karijere vezane su za inostranstvo, ali Srbija je naš dom“.

http://www.telegraf.rs/vesti/914835-bozicni-intervju-petar-iii-karadjordjevic-ustavna-monarhija-je-spas-za-srbiju-foto

Da bi bio Treći mora da bude kralj i krunisanjem postaje Treći. Ako ga ne bi krunisali a krunišu recimo njegovog unuka koga takođe nazovu Petar, kako kod njih ide, on bi bio Treći. Princ se ne računa ni za šta. Kraljevska porodica je najpotrošnija roba na svetu. Ovo samo pokazuje koliko bismo neozbiljna kraljevina bili, kao što smo neozbiljna demokratija, neozbiljni nacionalisti, neozbiljni levičari, neozbiljni evropejci.[/b

Dzabe mu ovoliki badnjak (falusni simbol)), daleko mu lepa kuća.
Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

Godina : 69
Humor : Ta dašta
Datum upisa : 30.11.2012

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyUto Jan 28, 2014 8:17 pm

Nikako monarhija i jos posebno sa ovim konjem od princa koji nije u stanju ni jezik da nauci a hteo bi na celo stati . E pa k.rac malo bato , nemere to tako .
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySre Jan 29, 2014 12:10 pm

Карађорђевић пољубио руку и узео благослов од папе Бенедикта 16-ог

Srbija kao monarhija? - Page 4 Rukoljub_karadjorjdevic1

Ватикан – Током овонедељене опште аудиенције Бенедикт XVI је лично поздравио Принца Владимира Карађорђевића и његову супругу Принцезу Бригиту од Југославије.

Њихов сусрет са Папом од 30 секунди започет је пољупцем папине руке (узимање благослова*) од стране Принца Владимира, који је онда Папу упознао са својом супругом Принцезом Бригитом, која је Папи предала мали поклон упакован у пакету светлих боја.

Принц Владимир је члан Српске Православне Цркве, али тврди да је одан (екуменизму*) промоцији трпељивости (толеренцији*) међу религијама.

Пар припада династији Карађорђевића, последњих владалаца Југославије, пре гашења монархије и преузимања власти од стране комуниста. Принц Владимир је седми по реду за престо након тренутног Престолонаследника Принца Александра Карађорђевића. Владимир активно заступа повратак монархије у Србију која је настављач државе Југославије.

(romereports.com / novinar.de)

Jedino Papa ako mu ne pomogne da ga vrati na presto, pošto Srbi nisu raspoloženi. Što se mene tiče mogu i on i Vuk Drašković i da popuše Papi, nemam ništa protiv.
Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySre Jan 29, 2014 1:05 pm

Jedino Papa ako mu ne pomogne da ga vrati na presto, pošto Srbi nisu raspoloženi. Što se mene tiče mogu i on i Vuk Drašković i da popuše Papi, nemam ništa protiv.

smehsmeh 
Nazad na vrh Ići dole
Samouka
PrEkoBrojNa
Samouka

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySre Jan 29, 2014 2:06 pm

Čuj princeza Brigita????? Znaš šta, mogu i podbarcu gore pomenutu radnju da izvrše zajedno sa Brigitom:)))
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Jan 30, 2014 1:39 am

koza na štiklama ‏@celava_ti_mama

Vratite nam Stari dvor koji nam je nepravedno oduzeo Tito, a mi ga skroz pravedno ubijanjem oduzeli Obrenovićima. Stvarno nepobitna logika.
Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Jan 30, 2014 7:00 pm

Karađorđevići traže Stari dvor, Beli dvor, kuću kraljice Marije…

BEOGRAD – Princ Vladimir Karađorđević, u ime svih naslednika porodice Karadorđević, predao je danas u pošti u Beogradu zahtev za povraćaj imovine u Srbiji koja je ostala posle kralja Aleksandra.

Karađorđevići traže Stari dvor, Beli dvor, kuću kraljice Marije...Vladimir Karađorđević je rekao novinarima da je predao zahtev u ime svih naslednika tri sina kralja Aleksandra – Petra, Tomislava i Andreja, a kako je naveo, naslednika ima desetak, među kojima su Katarina, Nikola, Đorđe, Mihajlo, Linda, Tatjana i Dimitrije.

Princ Vladimir nije mogao da precizira šta se sve nalazi u zahtevima, ali je istakao da u arhivama iz 1938. postoje podaci šta su Karadorđevići posedovali u Srbiji.

Na pitanje novinara da li se u zahtevima nalaze Beli i Stari dvor, s obzirom da su zaštićeni zakonom o zaštiti spomenika kulture, Vladimir je naveo da se nalaze, ali da će zakon odlučiti hoće li to i da dobiju. Što se tiče Zadužbine na Oplencu, prema njegovim rečima, ona ne pripada Karađorđevićima i na Zadužbini je da odluči o pitanju vlasništva. Na pitanje da li se traži i nekretnina koja je ostala posle kraljice Marije u Aberdarevoj 1, bez obzira što ona još nije rehabilitovana, Vladimir Karađorđević je naveo da je u zahtev uključena i sva imovina kraljice Marije i kralja Aleksandra koju su imali u Srbiji.

Prema njegovim rečima, veoma je teško reći šta su sve Karađorđevići posedovali u Srbiji, jer ne mogu da traže pravo na lovišta ili na korišćenje rudnika koje su nekada imali. U ostavinskom rešenju iz 1938. nije navedena ni pokretna imovina, umetničke slike, skulpture i stilski nameštaj, a kako je rečeno u poslednje četiri godine sastavljen je spisak pokretne imovine, iako je „teško nabrojati veliki broj stvari koje su im oduzete“.

Na pitanje da li očekuje drugačiji tretman Agencije za restituciju s obzirom da se radi o kraljevskoj porodici, Vladimir Karađorđević je naveo da ne očekuje, jer je predao zahtev „kao i svaki drugi građanin u želji da samo povrati svoju imovinu“. Princ Vladimir Karađorđević živi na relaciji London, Nemačka, Srbija, a kako je naveo, radi u oblasti Informacionih tehnologija (IT) i ima konsalting firmu. On je sin najmlađeg sina kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Andreja. Kako je ranije rečeno, posle ubistva kralja Aleksandra u Marseju 1934, ostala je imovina u Beogradu – Dvorac u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, sa dvorištem od skoro 14 hektara, pet šuma na Dedinju, sa crkvom uz Stari dvor, i Belim dvorom.

Kralj je u Beogradu imao i kuće u – Ulici patrijarha Dimitrija 52, u Ulici kralja Aleksandra 24, u Krunskoj 7 i u Sarajevskoj 37. Svu imovinu dinastije Karađorđevića posle Drugog svetskog rata oduzela je nova komunistička vlast, istovremeno kada im je oduzeto i državljanstvo, ukazom od 2. avgusta 1947. godine.

Izvor: Beta

zadnje sto se na TV moze cuti je da od tog nema nista , tih pet kuca fakticki i ne postoje a dvorovi se donetim zakonima ne mogu vratiti
Nazad na vrh Ići dole
Lakota
- slučajna prolaznica-
Lakota

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Jan 30, 2014 7:51 pm

Mene zanima zna li se sta su Karadjordjevici odneli odavde prilikom bekstva?  55555 
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

Godina : 56
Datum upisa : 13.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Jan 30, 2014 9:32 pm

Lakota ::
Mene zanima zna li se sta su Karadjordjevici odneli odavde prilikom bekstva?  55555 

Narodn banka bi trebalo da ima tačan spisak jer su njeni službenici bili u pratnji kamiona tj na svakom od kamiona po dvoje dok su zalihe zlata i ostalo transportovane u CG a odatle napolje van zemlje.
Nazad na vrh Ići dole
Lakota
- slučajna prolaznica-
Lakota

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Jan 30, 2014 9:35 pm

I ,jel to nekad vraceno?sta bilo s tim?  ererere 

Jeste da je s druge teme,ali se zapitah isto ono sto i Vladica Milosavljevic..
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

Godina : 64

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Mar 09, 2014 2:00 pm

Lakota ::
I ,jel to nekad vraceno?sta bilo s tim?  ererere 

Jeste da je s druge teme,ali se zapitah isto ono sto i Vladica Milosavljevic..
Pa potrošilo se ,sestro slatka -znaš li ti pošto je održavanje jahte ,vila i ostalog u svetu ?
Pa kada se potrošilo -eto njih kod nas ,na stan i *ranu ,sve raja plaća ,njihovim visočanstvima ....

Srbija kao monarhija? - Page 4 Alo-najava-2014-03-09

Srbija kao monarhija? - Page 4 155klf10
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Apr 17, 2014 9:56 pm

Šta ga briga za zastavu i koji  ga narod plaća  (a plaća masno ) Ionako na jahti ima drugu zastavu ,a i ceo život je proveo pod drugom .
"Ja sam za vama...." što izjavi onomad .
Pre mu dođe -ja sam NA vama .Mislim ...na grbači i šire .

----

BRUKA Zastavu na Belom dvoru okačili naopako
M.Leskovac | 17. 04. 2014. - 10:32h | Komentara: 287
Sa dvora Karađorđevića cela dva dana viorila se naopako okačena srpska zastava, s obrnutim grbom i obrnutim redosledom boja.

Srbija kao monarhija? - Page 4 459526_dvor-foto-zeljko-savic1_f
Zastava na Belom dvoru (kliknite za uvećanje +/-)

Tako je simbol nacionalnog identiteta bukvalno preko noći prešao iz crveno-plavo-bele boje u belo-plavo-crvenu (neki bi rekli u znak podrške Rusiji). Već prvog dana kako je postavljena nova zastava, prolaznici su u neverici zastajali da taj prizor ovekoveče kamerama mobilnih telefona.

Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPet Apr 18, 2014 6:32 am

Kakav on tako i sve ostalo , nakaradno i naopacke .
Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Maj 22, 2014 5:25 am

Nešto mi se ovi ****** umirili ili je meni promaklo da su donirali štogod .  pljuc pljuc pljuc 

Srbija kao monarhija? - Page 4 28gqmma
Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Jun 15, 2014 10:02 pm

Njihova kraljevska visočanstva platili dug za vodu (kada su ih novinari pritisli ) i to je VEST u dnevnim novinama u Srbiji ?
Običnim građanima se seče struja za par hiljada dinara ,no visosti su smislili originalan način da ne plaćaju ništa -proglasili su gomilu preduzeća "dvorskim liferantima" (Gradski vodovod je samo jedno od javnih preduzeća koja, kroz ulogu liferanata, samo uvećavaju ionako velika (milionska u evrima) izdvajanja države ovoj porodici. Zvanična internet prezentacija navodi da su među njima i Beogradski sajam, JKP „Zelenilo Beograd“, „Srbijašume“, Železnice Srbije, „Lasta“, Saobraćajni institut CIP...)
I lepo nemilice koriste usluge u milionskim iznosima -a ne plate ništa .
E,sad bi trebalo pitati -a ko ih ono dovede nazad u Srbiju ,nije nam dosta davanja državi ,finansirajmo i kraljevsku  porodicu???
------

Srbija kao monarhija? - Page 4 1246673-karadjordjevici

Trošili kao fabrika
Dugovanja za vodu u desetinama hiljada dinara su prava sitnica u poređenju sa milionskim neplaćenim računima koje su Karađorđevići imali pre osam godina. Prema tadašnjem saldu gradskog vodovoda, ova kraljevska porodica trošila je vodu poput kakve velike fabrike i za samo godinu i po uspela je da nakupi dug od čak četiri miliona dinara! Stanarima Kraljevskog kompleksa tada je upućena poslednja opomena pred isključenje i utuženje.

Javnost Srbije do sada nije uspela da od komunalnih preduzeća dobije jasno i razumno objašnjenje zašto se Karađorđevićima, uprkos finansijskoj podršci iz budžeta, godinama tolerišu dugovi za utrošenu struju i vodu, a građanima se za daleko manje dugove seku kablovi i pečate brojila. Ni naše poslednje otkriće da duguju sumanutih 6,1 miliona dinara za električnu energiju nije dovelo do toga. U EPS-u su nam u martu objasnili da je „EPS Snabdevanje“ uputilo Elektrodistribuciji Beograd nalog za isključenje struje u ovom objektu i da EDB treba da objasni zašto to nije učinjeno. Iz EDB-a je stigao odgovor da pomenuti nalog jesu dobili, ali da Karađorđevići neće biti isključeni - naprasno su se dogovorili o reprogramu duga

Nazad na vrh Ići dole
debilko
Pogrešila roda
debilko

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Jun 15, 2014 10:05 pm

Pa neka im isključe struju, i neka na taj način pokažu pravu prirodu ovog režima.
Ako potomku osnivača Sebije isključuju struju, šta onda osali građani da očekuju.
A da li bi isključili struju nekom smradu iz vlade ako ne plaća, to bih voleo da vidim.

Nazad na vrh Ići dole
debilko
Pogrešila roda
debilko

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Jun 15, 2014 10:06 pm

Ova zemlja je njegova dedovina, nasledstvo, ali to mnogima nije jasano još uvek.

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Jun 15, 2014 10:17 pm

debilko ::
Ova zemlja je njegova dedovina, nasledstvo, ali to mnogima nije jasano još uvek.

Debi o ovom smo već pričali ali moram ponovo. Ova država je posledica krvavog pira koji je napravila grupa oficira koja je pljunula na svoju vojničku čast i zakletvu datu legitimnom Kralju. Pradeda ovog čoveka Petar I Karađorđević je na čelo države došao ubistvom krunisanih i miropomazanih glava Kralja i Kraljice Srbije.

Uz to Karađorđevići nemaju nikakvo formalno pravo na Krunu jer je Hatišerifom nasledno Kneževsko dostojanstvo dobio Miloš Obrenović i njegovi potomci. Zasluženo jer kad je Karađorđe kukavički ostavio Srbiju i na milost i nemilost turskoj osveti Miloš je izašao perd Pašu i svoju glavu stavio kao zalog za Srbiju.

Formalno ni Milan Obrenović, unuk njegovog brata i otac zadnjeg Kralja koji je mučki ubijen u majskom prevratu nije imao pravo na presto jer nije bio direktan Milošev potomak. Ipak to je formalno pravno rešeno s Portom i ostalim velikim silama.

Karađorđević Aleksandar je samo građanin ove države kao i mi i ima obavezu da plaća svoje troškove.
Nazad na vrh Ići dole
debilko
Pogrešila roda
debilko

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPon Jun 16, 2014 12:31 pm

Neću da se nastavljam, jer mešaš neke stvari.
Obaveze u ovoj zemlji nema niko, jer ova zemlja ne pruža ono što po definiciji treba da pruži svojim građanima.
Tako da ovde plaćaju svoje račune miševi koji se plaše gospodara.
Kada ja dobijem 1 dinar bilo čega da platim, a nemam ni 1 bidar prihoda, država me podstiče da kradem. Jer je to jedini način kako bih mogao da platim.
Te diverzantske zapadne fore neka zajebu. Parola snađi se. Pa ja ću da uzmem pištolj i da otimam. A država me podstiče na to.
O mojim diplomama se ne raspravlja, one su potvrđene i kao Naučini rad, i uz posebne nagrade.
Država je ta koja mi mora naći posao.
Ne pada mi na pamet da ulazim u gay lobije i da skidam gaće, a onaj ko to radi, neka obezbedi nama koji nismo na vlasti elementarna sredstva za preživljavanje.

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPon Jun 16, 2014 3:56 pm

Pre će biti da ti mešaš babe i žabe Debi. Ili građanin Karađorđević ne mora da plaća račune jer nema posao ili to ne mora jer je ... e vidiš sad ću da objasnim ove tri tačke koje sam otkuckala. Samo sam čekala da mi neko dobaci centaršut pa da konačno na ovoj temi kažem šta imam o dotičnom.

Prvo - Srbija je svoju državnost povratila pod Milošem Obrenovićem kojem je Hatišerifom (za neupućene Sultanov ukaz) dato nasledno kneževsko dostojanstvo. Karađorđe i njegovi potomci se NIGDE ne spominju. O tome sam pisala u prethodnom postu pa da se ne ponavljam kako su došli do Prestola.

Drugo - Ovo je mnog važnije ako uzmemo kao de fakto i de jure činjenicu da imamo Dinastiju Karađorđević kao vladajuću (uslovno rečeno vladajuću dok se Ustav države Srbije ne promeni). Smrću Kralja Petra II njegov najstariji sin (jedin sin i jedino dete inače) automatski postaje Kralj Jugoslavije i Srbije. Princip "Kralj je mrtav - Živeo Kralj". Da bi ipak bile ispoštovane sve procedure potrebno je obaviti i KRUNISANJE i Miropomazanje novog Kralja. Aleksandar Karađorđević je ODBIO da bude krunisan što je isto što i abdikacija. Uz to neko kome je otac mrtav se pretstavlja kao "Prestolonaslednik" što j u najmanju ruku infantilno. Ili jesi ili nisi Kralj ne može ovako na pola.

Treće - Ako državljani Srbije ikad i odluče da vrate Monarhiju kao društveno uređenje postavlja se pitanje ima li Aleksandar Karađorđević ikakvo pravo da pretenduje na Presto u svetlu napred iznetog. Tu nisam sigurna kako idu dinastički protokoli i da li bi sledeći kao naslednik bio njegov najstariji sin ili najstariji sin njegovog strica Kraćevića Tomislava.

Zaključak: Aleksandar Karađorđević je samo građanin ove države. Pogazio je sve principe Monarhizma i ne zaslužuje poštovanje.
Nazad na vrh Ići dole
podbarac
Lala iz Bosne
Lala iz Bosne
podbarac

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPon Jun 16, 2014 4:11 pm

Srbija kao monarhija? - Page 4 599 kolo casa Srbija kao monarhija? - Page 4 900975 

Srbija kao monarhija? - Page 4 Ehjj1h
Nazad na vrh Ići dole
zoran1970
Mejac
Mejac
zoran1970

Godina : 54
Datum upisa : 03.09.2011

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPon Jun 16, 2014 4:17 pm

Прави разлог зашто монархија у Србији нема будућност је сам престолонаследник, као и политичари попут Вука Драшковића, јер су својом промоцијом монархије, овој идеји нанели највећу штету.

Принц Александар никада није постао Србин. Није ствар само у језику, он не кореспондира са народом, јавношћу, патриотском Србијом. За разлику од покојног принца Томислава, Александар нема изражени “српски ген”. Да је покојни принц Томислав, рецимо, био “кандидат” за српског монарха и да је неко други уместо НАТО пионира Вука Драшковића пропаграо идеју монархије, круна би у Србији сигурно била много популарнија.

ovo nisam ja pisao samo sam prekopirao što se sasvim slažem a ovo je i naj bitnije (Принц Александар никада није постао Србин)
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPon Jun 16, 2014 4:29 pm

Zole slažem se da je Tomislav bio mnogo bolji i primerniji kandidat za Kralja od Aleksandra koji je ko čardak ni na nebu ni na zemlji. Sve ono što sam napislaa što su činjenice dolazi i ta njegova antipatičnost i neki antagonizam koji izaziva nevezano za jezik ili nešto drugo. Govorim o svom ličnom utisku i on sigurno nije presudan kod izbora Kralja.

Ne znam koliko je poznato ali jedan ili obojica sinova Kraljevića Tomislava (iz prvog braka deca) su oficiri srpske vojske.

Ne znam zašto ali Tomislav i njegovi potomci se uopšte ne spominju sem sporadično u početku dok se velik publicitet daje Kneginji Jelisaveti i njenom bratu koji su "naše seke strina Jeke jetrvino dete" u Kraljvskom domu. Konkretno Jelisaveta je unuka brata Kralja Petra I. Vrlo maglovito i daleko srodstvo kad je Presto u pitanju. Da sam pristalica teorija zavere ova bi mi baš legla - Kraljvić Tomislav je "nepodoban" nekim strukturama kao što je to bio i Kraljvić Đorđe. Za manje upućene Kraljević Đorđe je PRVI sin Petra I i bio je Prestolonaslednik pr nego je zbog i danas nejasnih razloga nateran da abdicira u korist mlađeg brata. I jedini je Karađorđević kojem nije oduzeto državljanstvo od strane komunista. Živeo i umro u Beogradu.

I još jedna činjenica koja se ne spominje baš često. Mada je formalno Aleksandar starešina Kraljevskog doma sve poslove i finansije vodi njegova strina tj žena njegovog stica Andreja - Princeza Marija poznata i kao Mici Lou koju je Kralj Petar II imenovao za izvršioca svog testamenta. Svom sinu je testamentom ostavio sumu rang 5000$.
Nazad na vrh Ići dole
rouzvel
Black Magic Woman
rouzvel

Godina : 67
Datum upisa : 23.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyUto Jun 17, 2014 6:46 am

ZoxZoja ::
Za manje upućene Kraljević Đorđe je PRVI sin Petra I i bio je Prestolonaslednik pr nego je zbog i danas nejasnih razloga nateran da abdicira u korist mlađeg brata. I jedini je Karađorđević kojem nije oduzeto državljanstvo od strane komunista. Živeo i umro u Beogradu.

Moja baba, Radmila Karađorđević (rođena Radonjić) je bila udata za Đorđa i iz prve ruke mogu da ti kažem da ga niko nije naterao da abdicira već je to uradio da bi mogao da se oženi sa Radmilom koja nije bila kraljevskog roda. Nisu imali naslednika i živeli su u Beogradu do svoje smrti. Pošto se nije mešao u politiku nikome nije smetao.

Nije mi bila rođena baba, ali je bila rođena sestra mom dedi.

Istraživanje paranormalnih pojava kod muškog roda
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyUto Jun 17, 2014 8:37 am

Rouzvel hvala ti na ovoj informaciji. Ovo je za mene stvarno nova činjenica jer do sad sam se susretala sa raznim pričama i "pričama" o razlogu zašto je Princ Đorđe udaljen sa mesta prestolonaslednika. Mada ne vidim zašto bi ženidba građankom bila prepreka mada u to vreme to i nije bilo uobičajeno u vladarskim porodicama. Sem Kralja Aleksandra ni jedan vladar ni Obrenović ni Karađorđević nije bio oženjen Princezom iz vladarske kuće. Kralj Petar jeste ali tad nije bio ni pretendent na Presto kad se oženio kneginjom Zorkom.

Verujem da znaš one priče o ubistvu ili bar prebijanju nekog ađutanta, priče da je bio "lud" i slične koje već skoro vek kolaju Srbijom. Jedna od njih je i da Mihajlo Petrović Alas par puta nije bio primljen u Akademiju nauka baš zbog bliskosti s kraljevićem Đorđem a na "intervenciju" ili bar sugestiju Kralja Aleksandra.

U svakom slučaju jedan nedovoljno poznat ali po svim izgledima interesantan lik iz naše istorije kojem je malo pažnje posvećeno.
Nazad na vrh Ići dole
AstrinaKomsinica
Master Spamer
AstrinaKomsinica

Humor : :)
Datum upisa : 22.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyUto Jun 17, 2014 12:36 pm

Debi, pazi sta prizeljkujes, moze da ti se i ostvari  :zubi3:  Oooooops!
Nazad na vrh Ići dole
rouzvel
Black Magic Woman
rouzvel

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySre Jun 18, 2014 6:00 am

ZoxZoja ::
Rouzvel hvala ti na ovoj informaciji. Ovo je za mene stvarno nova činjenica jer do sad sam se susretala sa raznim pričama i "pričama" o razlogu zašto je Princ Đorđe udaljen sa mesta prestolonaslednika. Mada ne vidim zašto bi ženidba građankom bila prepreka mada u to vreme to i nije bilo uobičajeno u vladarskim porodicama.

Problem je bio u tome što moja baba na žalost nije baš bila primerena žena. Volela je da se kocka, da pije i vodila je za to vreme vrlo neprimeren život. Niko je nije od kraljevske porodice voleo i bili su očajni kad im je postala snaja. Priznajem da je i moja familija strašno sažaljevala Đorđa koji je bio divan čovek i ničim nije zaslužio to što ga je snašlo.

Na žalost sve mu je rasprčkala na kocki tako da je bio go ko crkveni miš na kraju života al' je nju voleo kao prvog dana bez obzira na sve. Rekla bih da je to bila prava ljubav. Radmila je i pored silnih prigovora ipak sahranjena na Oplencu, a ja sam skoro posetila njen grob.

Srbija kao monarhija? - Page 4 581944_10201119748054122_396446485_n

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySre Jun 18, 2014 3:36 pm

Rouzvel više mi vrede tvoja dva posta nego Istorijska čitanka. Hvala ti što si nam ispričala ovu crticu iz familijarne i dinastičke istorije.

Inače i ja sam imala baba-tetu (na žalost nisam je upoznala jer je umrla pre mog rođenja) koja je bila slična tvojoj. Volela je da živi život koji baš i nije bio "primeren ženskom čeljadetu". Kažu da se kao devojka i kockala, nije se udavala i tako tome slično. Naša Draga po kojoj kad radiš nešto što familija ne odobrava se koristi uzrečica "Jel' te Draga rodila kad si takav/takva?".
Nazad na vrh Ići dole
rouzvel
Black Magic Woman
rouzvel

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Jun 19, 2014 6:04 am

Toliko o tome ZoxZoja kako su nekad deca bila smerna i dobra. Moja rođena baba je bila bigamista, šta da ti pričam dalje. Ona nije volela da se kocka al' volela muško više nego išta. Inače beograđanka koja je završila školu za gospođice koja je tada bila za žene najprestižnija škola koja je postojala.   rasta

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyUto Jul 01, 2014 12:34 pm

Danas je vraćena "Vila Crnogorka" u posed Karađorđevićima .
Ostali građani Srbije ,koji imaju uredne papire o vlasništvu i podneli su zahtev za restituciju otete imovine -mogu o tome samo da sanjaju . 
Na oči im se prodaje dedovina ,i to od te iste države ,i ne mogu ništa tu da urade -ali zato Karađorđevićima ,koji to nisu ni stekli radom ,za razliku od ovih prvih ,običnih građana -vraćaju hitno ,sve sa nadokanadama .

Srbija kao monarhija? - Page 4 Jelisaveta

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyUto Avg 26, 2014 11:52 pm

A vi glupi narode -plaćajte i ovo . 
Ja bi zakonom propisao da ih izdržavaju "monarhisti" ,pa uživajte u kralju.

--------

Karađorđevići se baškare na Bermudima
J. Pronić | 26. 08. 2014. - 19:12h | Foto: Đ. Kojadinović | 
Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević kaže da često dolazi na Bermude tokom leta gde je stekao veliki broj prijatelja.
Srbija kao monarhija? - Page 4 507100_karadjordjevic-080414ras-foto-djordje-kojadinovic027_f

Za lokalne medije je rekao da pre svega misli na suprugu pokojnog premijera Bermuda Lili Gibons i lokalnog milijardera Pitera Grina.

- Nekada davno Piter nas je pozvao u goste i jednostavno smo se zaljubili u ovo mesto - nastavlja princ Aleksandar, dok princeza Katarina dodaje da svaki put kada dođe na Bermude misli “da će otkriti neku tajnu”.

Za vreme boravka na Bermudima, Karađorđevići odsedaju u hotelu koji je u vlasništvu porodice Grin, a vreme provode posećujući restorane i družeći se sa premijerom Majklom Danklijem.

Srbiju je tamošnjim medijima opisao kao “zemlju u tranziciji”.

- Moj otac je bio poslednji kralj bivše Jugoslavije, ali je bežeći od nacističkog progona morao da izbegne u London - prisećao se Aleksandar.

Karađorđević je naglasio da je Srbija od onda prošla kroz mnogo reformi.

- Pred Srbijom je dugačak put. Sad živimo u Belom dvoru, što predstavlja veliku odgovornost ali i veliku čast - ispričao je Aleksandar nazivajući dvorski kompleks na Dedinju “mestom sa mnogo umetnosti, ali i mnogo rupa”.

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptySre Avg 27, 2014 4:32 pm

Njegovo Kraljvsko Visočanstvo Knez Aleksandar bi bilo bolje da samo ćuti i smeška se. Toliku količinu gluposti koje on izjavljuje po našim i stranim medijima je već preterana.

I da, ono gore je zvanična titula koju je isti uzeo posle očeve smrti kad je ODBIO da bude krunisan. Opet ponavljam da on ne može da bude Prestolonaslednik iz dva razloga. Prvi jer je Srbija još uvek Ustavna Republika. Čak i da zanemarimo napred iznetu činjenicu Knez Aleksandar NEMA oca koji je Kralj pa tako ne može da bude "prestolonaslednik" jer nema nikog ko sedi na Prestolu.

Nazad na vrh Ići dole
daljinski

daljinski

Humor : daleko od ozbiljnog
Datum upisa : 26.06.2014

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyNed Sep 14, 2014 4:09 pm

Srbi ocito imaju maniju vracanja u proslost i to uglavnom onu losiju. Sa kraljem ili bez njega Srbija je u govnima i tesko da moze da se izvuce.Dugovi koje ima nemogu da vrate ni sledecih 20 generacija a Kralj bi da se druzi sa evropskom elitom. Nema veze sto nema hleba imamo kralja...napred monarhisti.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost
Anonymous

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Feb 05, 2015 11:33 am

Srbija kao monarhija? - Page 4 10592837_10204200699075666_8123356798410229361_n
Nazad na vrh Ići dole
debilko
Pogrešila roda
debilko

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Feb 05, 2015 9:39 pm

Danubius ::
Ostali građani Srbije ,koji imaju uredne papire o vlasništvu i podneli su zahtev za restituciju otete imovine -mogu o tome samo da sanjaju . 
Na oči im se prodaje dedovina ,i to od te iste države ,i ne mogu ništa tu da urade -ali zato Karađorđevićima ,koji to nisu ni stekli radom ,za razliku od ovih prvih ,običnih građana -vraćaju hitno ,sve sa nadokanadama .

Karađorđevići su sve stekli prolivanjem krvi, što je za nijansu iznad rada.

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Feb 05, 2015 9:43 pm

Danubius ::

Karađorđevići su sve stekli prolivanjem krvi, što je za nijansu iznad rada.

Avanturizmom i spremnošću da za svoje interese pucaju i u Srbe misliš? Majski prevrat i dovođenje Karađorđevića ponovo u Srbiju je najveća istorijska greška Srba svih vremena. Od njih i njihovog pogubnog uticaja nećemo se oporaviti nikad.

P.S. Najveći deo njihove imovine je nastao dobijanjem miraza. Kneginje Olge i Kraljice Marije. Kralj Petar I je bio golja prizećen na Cetinju.
Nazad na vrh Ići dole
Kica/Praja
El virtuoso
Kica/Praja

Godina : 86
Humor : Filmovi Veljka Bulajića
Datum upisa : 04.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Feb 05, 2015 10:20 pm

Zox ti si znači za Obrenoviće i onda naravno ne bi postavljala pitanje stečene imovine !?

top88

Ja sam u mladosti bio zakleti monarhista. Danas više nisam, najviše zato sto su naši naslednici prestola prožeti kroz saxonski obavestajno vladajući sistem koji po meni radi protiv interesa naroda ovde.
U tim njihovim krugovima organizacije "Gladio" se vrlo lako može dogoditi da je AK II u njihovoj hijerarhiji ispod glavnog iz triletarne komisije za Srbiju Tahira Hasanovića. Ne hvala, živela sloboda, makar nemali leba da jedemo, jer i ovako nećemo imati.
Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Feb 05, 2015 10:44 pm

Kica/Praja ::
Zox ti si znači za Obrenoviće i onda naravno ne bi postavljala pitanje stečene imovine !?  

top88

Obrenovići (Milan, Jevrem i Miloš) su bili trgovci. Posle Drugog ustanka Miloš jeste sticao imovinu koristeći privilegije vlasti ili današnjim rečnikom monopol. Moja opaska o imovini Karađorđevića je više podsećanje Debija na neke naše ranije razgovore na ovu temu. Inače nemam ništa protiv da nečija imovina potiče i od onih koje su u tu porodicu ušle dakle miraza. Činjenica je da Karađorđevići nisu bili imućna porodica do Aleksandrove ženidbe Marijom.

Ja sam u mladosti bio zakleti monarhista. Danas više nisam, najviše zato sto su naši naslednici prestola prožeti kroz saxonski obavestajno vladajući sistem koji po meni radi protiv interesa naroda ovde.

Nisi jedini koji se zanosio idejom monarhizma. Jedan od mojih razloga je bio i nerazvijen parlamentarizam i to da bi Kruna mogla da bude "najmanji zajednički imenilac" Države.

U tim njihovim krugovima organizacije "Gladio" se vrlo lako može dogoditi da je AK II u njihovoj hijerarhiji ispod glavnog iz triletarne komisije za Srbiju Tahira Hasanovića. Ne hvala, živela sloboda, makar nemali leba da jedemo, jer i ovako nećemo imati.    

AK II je direktan potomak Saks Koburga. Iako zvanično rođen na teritoriji Kraljevine Jugoslavije (hotelska soba proglašena za istu) isti taj AV II je bio britanski vojnik. Znači zaklet na vernost NKV Elizabeti II i Britanjij. A zakletva Kruni je za sva vremena. Dakle dovođenjem istog na Presto bismo imali situaciju da nam je Kralj u isto vreme i podanik Ujedinjenog Kraljevstva. Takoreći vazal.

Neka hvala i od mene.

Neki drugi razlozi kao što su spremnost da se puca u Srbe iz Banata (Republika Banat posle Velikog rata), predaja skoro čitavog Banata Rumuniji (hvala Pupinu i za ovo malo što nije), pravljenje Banovina koje su posle komunisti iskoristili da naprave Republike ... Karađorđe je bio dobar vojskovođa ali da Miloševa glava nije napravila državu o Karađorđu se ne bi pričalo kao o "ocu Srbije" već kao o vođi još jedne neuspele bune. A buna je bilo i pre Karađorđija.

Definitivno ostajem pri stavu da je majski prevrat bio najgore što se Srbiji moglo desiti.
Nazad na vrh Ići dole
debilko
Pogrešila roda
debilko

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Feb 05, 2015 11:07 pm

Slažem se za Majski prevrat.
Ali ne zato što en volim Karađorđeviće, već zato što sam monarhista i volim obe srpske dinastija.
Neću dalje komentarisati jer bi od mene to bilo svetogrđe-

Nazad na vrh Ići dole
ZoxZoja
Stela Polaris
ZoxZoja

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyČet Feb 05, 2015 11:25 pm

Debi poštujem tvoja osećanja. Čak se u neku ruku i slažem sa njima. Ali ako ne budemo umeli da sagledamo greške koje su pravljene desiće nam se da ih ponovimo. A definitivno su Karađorđevići (Aleksandar I) napravili kardinalne koje su dalje dovodile do sledećih.

Nije nepoštovanje realno sagledavanje činjenica i izvlačenje pouka iz njih. Tako gledano Obrenovići su bili mnogo bolji trgovci na globalnom političkom nivouu. Baš zbog toga bih i želela da nam se pojavi političar (trgovac) Miloševog formata. Koji će shvatiti trenutak u kojem je i iskoristiti ga na dobro svih nas.

Iz nekog razloga čak su i komunisti više glorifikovali Karađorđa a podcenjivali i umanjivali Milošev doprinos. Možda će zvučati glupo ali učeći istoriju mi smo dobijali neki iskrivljen utisak da je Miloš tako pao s neba, ubio Karađorđa ouzeo titulu Knjaza. Zanemarujući da je bio jedan od Vojvoda (general) Karađorđev. Razmisli zašto je to bilo tako.
Nazad na vrh Ići dole
Kica/Praja
El virtuoso
Kica/Praja

Godina : 86
Humor : Filmovi Veljka Bulajića
Datum upisa : 04.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPet Feb 06, 2015 12:58 am

O tom odnosu Obrenovici - Petrovici (Karadjordje je ipak nadimak) bismo mogli naširoko.
Ja bih rekao da su poslednja dva vladara Obrenovica napravila neke ogromne greške. Kralj Milan se potpuno okrenuo Nemcima, zapostavivsi odnose sa Rusijom, Francuskom i slovenskim faktorom u Evropi. Aleksandar je trebao da abdicira ako je već svoju ljubav prema Dragi stavio ispred drzavnih i narodnih interesa. Petrovici su išli iz grerske u grešku. Poslednji monarh na ovim prostorima je bio veliki majstor francuske lože i više se bavio globalnim stvarima nego svojim narodom...
Nazad na vrh Ići dole
debilko
Pogrešila roda
debilko

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPet Feb 06, 2015 6:17 am

Ali ne zaboravi da su Rusi jedini svoj krupan greh prema Srbiji upravo učinili za vreme vladavine Milana Obrenovića.
Što se tiče Aleksandra, najveća njegova greška bi bilo stvaranje neke Jugoslavije.
Ja lično mislim da je to bio fantastičan potez.
Zato i jesam jugonostalgičar.
Ali naravno, ne mislim na ovaj masonsko-zanatski surogat SFRJ, nego na pravu Jugoslaviju, koja je nastala kao i sve zemlje, na mirovnim pregovorima, kao epilog velikog rata-

Nazad na vrh Ići dole
Danubius
Čuvar Vatre
Danubius

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 EmptyPon Jul 20, 2015 8:39 pm

Njegovo visočanstvo proslavilo 70 ti rođendan uz prisustvo nešto evropskih "krunisanih glava " (dobar deo kao i oni ,kraljevi "bez zemlje" ,bugarski "kralj" ,crnogorski ,itd ) 
Slavilo se 2 dana ,nije se ni na čemu štedelo ,sve je bilo na "kraljevskom" nivou . 
Samo ...Karađorđevići su dužni milione za komunalije ,a nije poznato da imaju prihode? 
Biće da je i ovo bahaćenje dragi narod ,tj mi -platio . 

Srbija kao monarhija? - Page 4 2257381-aleksandar-karadjordjevic-180715-ras-foto-rajko-ristic17

Srbija kao monarhija? - Page 4 2Q==

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Srbija kao monarhija?   Srbija kao monarhija? - Page 4 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Srbija kao monarhija?
Nazad na vrh 
Strana 4 od 5Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeći
 Similar topics
-
» SRBIJA NA ZAPADU
» KUDA IDE SRBIJA ?
» Srbija u NATO?!
» KUDA IDE SRBIJA ?
» SRBI I SRBIJA

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DANUBIUS FORUM @ osnovano 2007 -  :: GEOGRAFIJA PREBIVALIŠTA/ETNOSI :: DRŽAVE :: SRBIJA-
Skoči na: